|
|
#601 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
[/COLOR]asiak1981 masz termin na 26kwietnia??
ja właśnie tez tak miałam na usg w szpitalu ,a teraz jak poszłam do tego mojego gina to mi pokazało na 04maja i wez tu zrozum ![]() @ mialam 19 lipca,a terminom z usg nie ufam, mój gin ma super sprzęt,wiec to nie o to chodzi,a o to ze termin wylicza porównujac wielkośc płodu ze średnia. W poprzedn.ciaży każde usg pokazalywalo że urodze ok. tydzien przed terminem (bo Kasia sie urodziła duża 4350g więc jako płód miała wieksze rozmiary od średniej) a ja urodziłam 13 dni po.
|
#603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() tylko teraz własnie nie wiem sama jak mam liczyc,ale licząc dokł tyle dni co z Julką chodziłam to na ok 6-7 maja mi wychodzi ,a szkoda bo wolałabym kwiecien hihi. |
|
|
|
|
#604 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, no i popatrz tez czy skora nie jest zbyt wrazliwa, czy np, nacieranie zwykla gabka nie bedzie zastepowalo peelingu, bo w ciazy jestesmy delikatniejsze Cytat:
a dyskrecje rowniez zachowa
|
||
|
|
|
#605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wstyd? Za wypisywanie głupot Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
jutro na usg caly czas o tym mysle dzisiaj zaczelsmy 8 tydzien 7skonczyonych tygodni i 1 dzien a co do bety ja w dniu spodziewanej@ mialam 74 a 3 dni pozniej 268 a gin powiedziala tak jak wzrosnie kilkukrotnie to bedzie dobrze no i wzrosla a jutro ide do swojego gin bo caly czas na urlopie byl dopiero na 20.00
|
|
|
|
#607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak myślicie zrobić drugie badanie żeby sprawdzić jak przyrasta beta?? Czy już nie?? Dziewcyzny pijecie kawe?? Ja chce ograniczyć albo zmienić na bezkofeinową, ale nie znam żadnej oprócz inki. Macie jakieś poomysły?? A Nestle Ricore z cykorią?? |
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Czasami wypiję też trochę zwykłej kawy z mlekiem. Mam na nią ochotę, więc trochę sobie wypiję.Podobnie, jak niektóre z Was miałam ciężką noc. Budzę się w koło 2-3, potem nie mogę zasnąć, albo budzę się co chwilę ![]() Betę zamierzam powtórzyć w środę. |
|
|
|
|
#609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się budzę w nocy dziś koło 4 po 5 usnełam a o 6 zadzwonił budzik, wtedy jak ja chce spać Szkoda że w nocy nie mogę pracować
|
|
|
|
|
#610 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Staram się myśleć pozytywnie, ale są momenty bardzo trudne i osoby które tego nie przeszły nie wiedzą jak jest trudno podnieść się po takich przejściach. Każde zakucie, brak bólu w piersiach i tp. to się już dopatrujemy najgorszego. Ale trzeba myśleć pozytywnie. Mamy w brzuszkach dzidziusie i będą tam z nami przez 9 miesięcy. Cieszmy się i nie oglądajmy w tył. Cały czas sobie powtarzam, że jest tak dobrze że lepiej być nie może. A teraz odkrycia odnośnie moich dolegliwości: bezsenność: nie śpię w dzień a wieczorkiem kładę się najpóźniej jak tylko dam radę i dziś spałm od północy do 6 wzdęcia,gazy: z tym walczę z trzy tygodnie więc poległam i pomocniczo stosuję espumisan(można w ciąży) jaka ulga- polecam zaparcia: wieczorem przygotowuję wodę z cytrynką a jak ostygnie to i z miodzikiem i stawiam na nocnym stoliku. Rankiem po przebudzeniu zaraz piję ( nawet smakowo ok) i po godzince idę na kibelek .Polecam ponieważ dodatkowo uodparnia organizm a przed nami jesień.Tylko pamiętajcie, że miodzik dodajemy do zimnej wody ponieważ w ciepłej zamienia się w cukier i traci swoje właściwości.MIŁEGO TYGODNIA PRZYSZŁE MAMUŚKI Edytowane przez magdzia82 Czas edycji: 2010-09-13 o 08:16 |
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do twoich dolegliwosci, mam dokladnie takie same!! bezsennosc, objawia sie inczej, jestem mega spiaca wieczorem o 22.giej juz spie, a potem budze sie zalana potem z taka jakas slaboscia wewnetrzna, jakbym mial zemdlec i zalana potem i jezcze mi wted niedobrze. dzisiaj z 5 razy sie ta obudzilam, az sie wystraszylam, MA KTORAS Z WAS TAK? ja lece dzis do PL, wiec nie bardzo bede miala net, ale bede z powrotem w iatek wieczorem to napisze co i jak. trzymajcie blaaagam kciuki! |
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie poije ricore bo ona tez zawiera kofeine
wiec kupilam sobie CARO a kawę z kofeiną piję jedną dziennie mdlosci od rana mialam zjadlam sniadanie i przeszlo troche jeszze 11 godzin |
|
|
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry dziewczynki!
I kolejny poniedziałek przed nami ![]() anula_81 Trzymam kciuki kruczaa kawę z cykorią można pić Co do sztucznych rzęs, hmm nie wiem, bo czy tam się przykleja rzęsy do powieki jakimś klejem? Zależy jaki jest sposób ich "montażu". No bo jeśli nie styka się żadna chemia ze skórą i nie ma żadnych drażniących oparów przy tym to pewnie nie ma przeciwwskazań ale pewna nie jestem. Co do akryli, to tak jak pisze viloisia szkodliwe są opary podczas ich zakładania. Dokładnie to samo pisze w moim poradniku No dobra, suszę głowę i lecę do pracy. Miłego tygodnia ciężarówki
|
#614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-09-13 o 09:32 |
|
|
|
|
#615 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.
Ja jakoś ostatnio mało aktywna bo źle się czuję. Mam mega mdłości i bóle głowy Czuję jak cały kark mnie boli, do tego zawroty głowy. Także nie mogę spać, zasypiam o 24...1 w nocy. anula_81 powodzenia na wizycie ![]() moria44 kiedy idziesz na l4?
|
#616 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
ja od wczoraj fiksuję. Że test ciążowy się pomylił i gin w zwykłym badaniu też i że wcale nie jestem w ciąży ![]() Wszystko przez to, że czuję się super, senność mnie opuściła, ból brzucha już dawno, praktycznie bolał tylko 3 dni po terminie @ a piersi owszem powiększone i bolą ale już nie tak jak np. tydzień temu. Dziś 5t3d, w środę idę po przedłużenie zwolnienia już do innej gin, wtedy się dowiem kiedy ona planuje mnie skierować na usg. A do tego czasu chyba zwariuję |
|
|
|
#617 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie jak na razie od kawy nie odrzuca ale wiem że za dobra dla dzidzi nie jest wieć sama chce z niej zrezygnować.
|
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
mnie też tu dawno nie było.... brak czasu, dużo pracy (moria44 też marzę o odpoczynku!!!). Poza tym czuje się fatalnie - nie mam zwykłych objawów ciąży - oprócz bólu piersi i czaaaaaasem jakiś mdłości nic, za to inaczej się czuję i mam potwornego stresa przez to. Tym bardziej, że każda koleżanka moja która ostatnio była w ciąży już nie jest... i bardzo się boję, że jest coś nie tak. Mam np bardzo przyspieszone tętno czasem (nawet 90! wczoraj wieczorem) i przez to potwornie szybko oddycham bo mam wrażenie że mi brakuje oddechu poza tym mam cały czas rozpalona buzie, wypieki, a jest mi zimno... nie rozumiem. bardzo się boję. Wizyte kolejną mam doipero 21 września, mam nadzieje, że wytrzymam ze strachu. WBardzo sie boje, żeby usłyszeć już wtedy serduszko. Powinno być. Ww końcu to będzie 8tc. Masakrycznie sie boje.Może to przez duphaston? Sama nie wiem co się dzieje. W tym tygodniu będe robiła badania krwi - kolejny stres. Masakra. I jeszcze poniedziałek... fuuu. Miłego dnia dziewczyny. Idę poczytać co napisałyście. |
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
mooniqac, pamietaj o tym, że stres i niepotrzebne nerwy nie służą bejbikowi. Wiem, że jest ciężko, bo sama w marcu straciłam maleństwo, ale postaraj się to zrobić dla niego
![]() Duphaston ( jeśli zażywasz ) chroni ciąże. Myśl pozytywnie. |
|
|
|
#620 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek wiesz chciałabym już
Ale tuż przed zajściem w ciążę podjęłam się realizacji pewnego projektu i chciałabym doprowadzić go do końca, myślę że potrwa to jeszcze jakiś miesiąc więc niedługo ale to jest miesiąc pełen stresu i walka z czasem ![]() Cytat:
Cytat:
Więc głowy do góry i nie zakładajcie najgorszego
|
|
#621 |
|
Zadomowienie
|
anulinka2009 moria44 wiem, wiem, nie stresujemy się.... biorę duphaston, bo jestem w grupie ryzyka (endometrioza czasem odrzuca ciążę - nie wiadomo jak organizm który ma endo się zachowa w ciąży, dlatego profilaktycznie bierze się od początku duphaston). gdyby nie to że czuję, że mój organizm walczy z czymś - to nie strsowałabym się. ale zrobię badania, mam nadzieje, że wszystko ok, bo zwariuje.
moria44 strasznie Ci gratuluje widoku serduszka! |
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Moria pytam dlatego, że ja też chciałam iść na l4 (z powodu tego bolącego brzucha) i teraz tak szczerze Ci powiem, że gdyby nie to, że strasznie się czuję, mam w domu urwisa to chyba bym się zanudziła sama. Mąż w pracy, zanim wróci to nie ma go prawie 10 godz. Można sprzątać
jak się ma na to ochotę ale ile można. Dobrze, że teraz mam z kim na spacerki chodzić Dziewczyny tak jak pisała Moria strach o dzidzołka swoją droga ale cieszcie się tym, że te przykre dolegliwości Was omijają. A no i Mazianko mam coś dla Ciebie i dla wszystkich koleżanek z przykrymi dolegliwościami. Zapomniałam sobie całkowicie i dopiero wczoraj mi teściowa przypomniała, na mdłości dobre są migdały. Podgryzanie tych w całości powinno zredukować w pewnym sensie te dokuczliwe mdłości. Nie wiem czy na Was zadziała ale ja zaraz przejdę się do sklepu.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-13 o 11:02 |
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do środy coraz bliżej, wtedy się dowiem kiedy usg. Jakoś zleci, a mały Groszek, tak Maleństwo nazywa TŻ na pewno pięknie i zdrowo rośnie. O! I teraz to będę sobie powtarzać, jak mantrę
|
|
|
|
|
#624 | |
|
Zadomowienie
|
Magdzia82 tez wiem cos o budzeniu sie w nocy, zasypiam 'z kurami' a potem budzenie kilka krotne w nocy, ale mysle,ze to przez te nerwy, duzo myslimy o wszystkim i sie denewujemy.
Ja to dzis od rana czuje sie jakby mnie walec przejechal, jeszcze nawet nic nie zjadlam. Wczoraj wieczorem jak sie chcialam przewrocic na drugi bok to mocno mnie zakul prawy jajnik, wiecie Kochane czy to normalne? moze za mocno napielam miesnie. Zobaczylam tez dzis, ze juz zmienia mi sie brzuszek, nie jest taki plaski juz. A na gazy espumisan super sprawa, napewno nam nie zaszkodzi bo jest ziolowy, gin mi go polecil. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
|
|
#625 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, która to pisała że zanikły jej wszelkie objawy ciązy????? nie było mnie 3 dni bo 3 dni satal po 13h w pracy. W sobote w nocy bardzo mnie zabolal brzuch a w niedziele juz nie mialam mdlosci, przestaly bolec mnie piersi i czuje sie jak sprzed ciazy, tyle ze placze..... bo dodzwonic sie na usg nie moge, babka mi rzuca sluchawka!!! jestem zalamana
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja ide dzisiaj na to usg
i to juz 8 tydzien wiec powinno byc widac fasolke i serduszko slyszec i mam brac meza ze soba?? tz mowi, ze na taka pierwsza wizyte mam isc sama a na nastepna go wezme |
|
|
|
#627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pójdzie jak będzie robione przez brzuch
|
|
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#629 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy dzis jeszcze wpadne,ale nie moge jakos na kompie siedziec, bo mnie leb nawala.milego dnia kochane, do jutra |
|
|
|
|
#630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

, no i popatrz tez czy skora nie jest zbyt wrazliwa, czy np, nacieranie zwykla gabka nie bedzie zastepowalo peelingu, bo w ciazy jestesmy delikatniejsze
Byłam wczoraj na grzybkach, nalatałam się jak głupa po lesie...zasnełam o 22, ale co z tego jak o 1.30 obudziłam się na pisiu....no i zero spania....nawet mi się nie chce
.

Szkoda że w nocy nie mogę pracować
.Polecam ponieważ dodatkowo uodparnia organizm a przed nami jesień.Tylko pamiętajcie, że miodzik dodajemy do zimnej wody ponieważ w ciepłej zamienia się w cukier i traci swoje właściwości.