3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 08:21   #481
malgosiak25
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Ishka trzymam za was kciuki tak więc zmykaj na IP niech tam cię obejrzą i daj znac co i jak

biore sie za małe porządki bo ma wpaść kuzynka z wózkiem itd więc będę się chwalić fotkami
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:23   #482
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cześć!
Nie mogłam wczoraj wejść na wizaż. Na szczęście cytaty mi nie "pouciekały".
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
pępek mam strasznie wypukły od kilku tygodni (aż się go wstydzę:/)
u mnie dziś pochmurno i zamglone wiecie coraz ciężej chodzi mi się po schodach -najgorsze jest to, że sypialnie mamy na górze a wc na dole
mieliśmy jechać dziś do miasta ale tż kładzie płytki na balkonie i chyba nic z tego nie wyjdzie
Ja mam tak samo. Już zapowiedziałam mężowi, że ma windę zainstalować.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

Ja: Jagoda
TZ i jego matka: Lila

Piękne imiona.

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ostatnio moja mama się dowiedziała, od innych mam, żeby no-spy nie brać w ostatnim miesiącu ciąży, bo powoduje ona zatrzymanie czynności skurczowych i potem jest bardzo ciężkio urodzić. Ja dziś skończyłam Magnezin, i mimo że mój gin stwierdził, że sobie moge kupić jeszcze jedno opakowanie to postanowiłam że nie będę tego brała, a napewno zrobie przerwe. Mama mi też tak doradziła.

Zażywacie nadal swoje witaminy codziennie?
Olajka, nie ufasz swojemu ginowi? Moja gin. twierdzi, że ważne jest branie witaminek nawet nie tylko w ciąży, ale też w czasie laktacji. Od początku codziennie biorę Centrum Materna. W sobotę chciałam kupić nowe opakowanie a pani w aptece stwierdziła, że dzień wcześniej producent wycofał preparat z aptek. Kupiłam więc Falvit mama, ale jak sobie porównam skład to jest jednak słabszy.

Mallinka, słodki Batuś. Rozczulające są zdjęcia 3d... Buźka mojej Marysi wisi nad kompem na tablicy korkowej, żeby mogła ją jak najczęściej podziwiać.

Ishka, pędem na Izbę Przyjęć! Trzymam kciuki, żeby mały jeszcze trochę pomieszkał w brzuszku.

Edytowane przez Joanna131
Czas edycji: 2010-09-13 o 08:25
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:26   #483
kliwia
Zakorzenienie

joanna moze jakas partia byla wadliwa dlatego wycofał
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:29   #484
kotek81
Zakorzenienie

Hej - u mnie szaro, buro i paskudnie - a miało być słońce cały dzień
Jakaś taka nieprzytomna jestem - chyba się jeszcze na chwilke położę...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:51   #485
apoolonia
Rozeznanie

Mnie już gardło nie boli więc dziś się opatulę i wyjdę na godzinkę dwie....
muszę kupić zwykłe koszule do porodu........

jak zaczęłam brać żelazo to cierpię na bezsenność

no i ciągle mam poranne mdłości
kiedy ot przejdzie?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 08:58   #486
kliwia
Zakorzenienie

apolonia a u Ciebie w spzitalu nie daja do porodu koszuli ?
Stary 2010-09-13, 09:05   #487
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, z zaciśniętymi nogami do szpitala zasuwaj

Mnie dziś od rana też na kibelek przycisnęło, mam trochę biegunkę... I dzidziuś jakby mocniej się rusza, ale to przez moje nerwy pewnie - bo ja właśnie sobie umiem wkręcić w ciągu 5 minut, że jak biegunka, to zaraz poród Żadnych innych dolegliwości nie mam, więc pewnie po prostu niestrawność (po tych wczorajszych buraczkach, co mi miały perystaltykę poprawić ). Piję sobie miętkę i mam nadzieję, że się uspokoi (dramatu nie ma, bo od wstania przed ósmą byłam tylko dwa razy w kibelku, więc nie tak źle ).

Pogoda strasznie ponura, mąż dopiero wraca o 16... Jakoś mi źle dziś...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:06   #488
Aliszcze
Zakorzenienie

Ishka, migiem do szpitala!!

Ja właśnie wróciłam z usg, wszystko jest super Asia fikała sobie podczas usg, ma prawie 1 kg i 32 cm Szyjka mi się nie skraca także wciąż mogę być "na chodzie" jutro idę na krzywą cukru 75 g, ale ginekolog mi powiedziała, że mam się nastawić, że badania potwierdzą cukrzycę ciążową. Dała mi już telefon do dietetyka ze szpitala, gdzie będę rodzić. Tam pójdę na szkolenie z diety itp Także żegnaj słodkie życie no ale najważniejsze, że dziecko jest zdrowe

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:07   #489
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
apolonia a u Ciebie w spzitalu nie daja do porodu koszuli ?
Choć szpital ma bardzo dobre opinie i rodzi tu całe 3 miasto

to nie dają nic!

nawet spirytusu do przemywania pępka!
dla dziecka też trzeba mieć coś do kąpieli

dobrze że z łóżkiem nie trzeba przyjechać

wydaje mi się że mają tam jakieś zapasy na nagłe przypadki i dla mam których nie stać na całą wyprawkę bo na stronie szpitala jest napisane coś w ten deseń
"dobrze by było gdybyś zabrała do szpitala...."

lewatywy też nie robią......
co do golenia to nie wiem mam nadzieje że zdarzę to zrobić w domu

tylko o suchym prowiancie nic nie piszą ale wydaje mi się że chyba wolą jak się nie je
Stary 2010-09-13, 09:11   #490
kliwia
Zakorzenienie

apolonia łojesu. te szpita;ne koszule to powinni dawac wszedzie. bo to taki obciety fartuch przeciez.
Stary 2010-09-13, 09:16   #491
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam, przez weekend mnie nie było, bylismy u rodziny. Ale powiem Wam, że chyba nastapił kres podróży. Czułam sie fatalnie, szczególnie wczoraj po powrocie- brzuch twardy jak skala- nospa ani końska dawka magnezu nie pomogły, bolalo podbrzusze i mała POTWORNIE się wierciła. aż sie bałam, bo to trwało naprawdę długo. Jednak podróże samochodowe ( ponad godzine w jedną stronę) mi juz nie służą. Wyspałam się i juz dziś wszystko wróciło do normy ( oby).
Ishka
Stary 2010-09-13, 09:17   #492
apoolonia
Rozeznanie

szkoda gadać

koszula jak koszula

ale żeby dziecku nie dąć nic do przemywania pępka?
to jak pojechać do szpitala ze swoją kroplówką
bo oni zapewniają tylko łózko
Stary 2010-09-13, 09:19   #493
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja własnie spijam kakao bo jak tylko sie obudzilam to od razu naszła mnie ochota Nie mogłam spać wcale dzisiaj w nocy, straszne rzeczy mi sie śniły i SYNUŚ też w nocy wojował jak nie wiem. W srode mam wizyte u gina, to juz ostatnia w PL i musze zapytac czemu wieczorami tak mnie brzuch ciągnie?? A dzisiaj to nawet jakby mnie podbrzusze bolało i troszke sie martwie... W sumie to chyba jajnik mnie tak kłuje. Myslicie że to dzidzia sie rozpycha czy to coś innego? I czuje jeszcze jakbym zaraz miała lecieć szybko na kibelek z biegunką... :/
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:19   #494
kliwia
Zakorzenienie

apolonia mi sie wydaje ze oni w szpitalu czyms przemyja ten pepek sami mimo wszystko. bo to faktycznie bezsens.
Stary 2010-09-13, 09:28   #495
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

HEJ DZIEWCZYNECZKI

przez weekend jak zwykle mnie nie bylo a tu nie dosc ze zmiana watku

DZIEKI MALINKA fajowy tytulik i jak zwykle wszystko przejrzyste

to wchodzac zaczelam czytac najpierw zaleglosci 3 str przeczytane, ide do 4 patrze a przede mna jeszcze 7 wchodze wiec na 11 by sie przywitac a tu znow wyskakuje ze juz 17 stron - mowie nie nie nie nie dam rady bo zasne wiec odpisze jeynie na to co doczytalam

KOTEK mamy butelkowe tez sa super !! przeszlam to i jestem zadowolona -
moj Tosiu po cc dostal piers dopiero po 2 dobach! do tego momentu wciskali mu smoczek i butle! plakal biedak ...

potem jak tylko moglam wstac poszlam do niego i po niego i od razu przystawilam do piersi! pociumkal minutke

ale kolejne przystawienia byly juz meczarnia dla mnie psychiczna - maly nie chcial ssac i plakal - przy placzu kolek nabywal bo powietrze lykal, do tego mial sapke! - czyli zatkany nosek od urodzenia... jak ktorejs sie to zdarzy to najlepiej namoczcie pieluszke tetrowa i powiescie w poblizu malca - zwlaszcza ze etap ogrzewania bedzie... i susza powietrza...

walczylam z przystawianiem nie dawalam butelki choc stawiali mi w razie potrzeby obok... maz przywiozl mi aventa by w razie potrzeby maly sie przestazwil od razu na nasze smoczki - nasze spzitalne to zwykle g7umy te zolte takie - jak napompowana rekawiczka...""

walczylismy - piersi zaczely mnie bolec - mama poradzila mi bym wspomogla sie laktatorem- zalezalo mi na tym bo jeszcze studiowalam i musialam do wrocka jezdzic... (obrona mgr) avent mi nie dopomogl bo mialam juz za bardzo nabrzmiale, zaczelam recznie sciagac szlo fajnie naciagnelam i dalam - jadl... ssac dalej koszmar... wiec kupilismy gruszke odciagajaca - ALE za mocno pociagnelam i krew poleciala z brodawki - jedna piers wyeliminowana w karmieniu do 2 dob...

maly trafil pod lampy na 3 dni i 2 nocki!!! okropnosc wciaz trzeba czuwac ;( bylam tak przemeczona ze patrzac na lampyi jego glowke czynei sciaga sobie okularkow z oczek ze widzialam wszystko jak sniezenie w tv gdy programu nie mozna odbierac... brakowalo mi tylko ciaglego sygnalu piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

by zoltaczka szybko mu spadla podawali mu glukoze i kazali odciagac mleko podajac butla ehhhhhhhhh

mama wiec pozyczyla laktator elektryczny MEDEL superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
rewelka doslownie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ale mi z cycow lecialo i lecialo - nawet przy duzym sprzezeniu odciagalam 45 min!!! jak tyle odciagalam to dalej produkwalam
maly wreszcie wyladowal w moich ramionach - jeszcze 3 dni bylismy w spzitalu (9dni) a on coraz to gorzej, juz jak czul ze chce go przystawic to ryczal - polozne gadaly ze matka z wlasnym dzieckiem nie daje sobie rady!!! ze nie moge go uspokoic!! a ja po cc i stanie rzucawkowym nosilam go po sali stosujac rozne techniki... jadl mi co 6 GODZIN inne babki co godz. przystawialy bez problemu a ten spal spal jak sie obudzil nie plakal jak chcialam przystawic czy to na spiaco czy budzaco od razu ryk wnieboglosy
odciagalam wiec by chociaz moja siare mial - wrocilismy do domu...

walka trwala - coraz lepiej czesciej chcial byc przy piersi ale ciamkal- a dz. aktwywnie ssie przez gora 15 min potem si ebawi - trzymalam go tyle ile chcial - dochodzilo nawet do godziny, jak zasypial odkladalam lub na fotelu razem sie przytulalismy albo ja jego

ale mialam wrazenie ze nie przybiera... poszlam po wage - NAJWIEKSZA GLUPOTA MATEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LEKARKA pozyczyla mi po znajomosci na weekend i maly jak zjadl przybral 200 gram to do drugiego wazenia wieczorem stracil -100 -50 etc... przez weekend nic nam nie przybvral

spanikowalismy i zaczelismy sztuczne karmienie -

najpierw BEBIKO - zatwardzenie potworne!!!!
do tego moja piers - ssal dalej ale ciumkal i ciumkal a ja nie mialam po jego karmieniu miekkih piersi tylko dalej obrzmiale!
zaczal sie stan zapalny pieczenie piersi bol potworny!!! czerwienienie piersi i dekoldu az!!! no i goraczka 40 stopni

wizyta u lekarza - stosowac kapuste oklady masowac w dol paracetamol na zbicie i przystawiac jak najczesciej malyuszka - ale jak kiedy on nie cche i sie drze!!! przy medelu ani kropla nie chciala mi leciec - mialam pozatykane kanaliki juz!! nawal!!! druga wizyta u chirurga ginekologa juz!
mialam juz guzy w piersiach a brodawki tak zniszczone wysuszone ze kazal mi zarzymac laktacje albo zobaczyc co bedzie po weekendzie - chcialam powalczyc jeszcze!
dal mi w razie czego recepte na wstrzymanie i kazal sie wiazac ciasnym stanikiem +bandazem
ale chcialam karmic piersia - po 3 godz. mialam tak potworny bol po przystawieniu ze ryczalam maz mi chcial wyssac by przetkac kanaliki ale to tak bolalalo (wiele moge wytrzymac) ale do czasu!!! i maz mowil ze ciezko strasznie ciagnac tak pozatykane musialy byc...

zmienilismy malemu wiec mieszanke na BEBILON przeciw kolkom i zparaci9om - strzal w 10-tke a po 2 dniach zamiast slodkiego mleka mialam skisle z cyckow... skwasilo sie prawdopodobnie od zapalenia - wiec pilam dziurawiec i laktacja sama ustepowala... a ze dlugo to trwal to wzielam 2 tabletki na zatrzymanie i juz bylo po... zaluje bo instynkt i potrzeba byla ale ryczalam pakalam bolalo mnie nie moglam nic zrobic - jak mialam zapalenie to wstac nie moglam bo tak mnie cyce rwaly z bolu!!!
i maly jest od ukonczenia swojego 1 -go mies na mleku modyfikowanym (jeszcze go pije i jest ok) chorowal nam 2 razy w przeciagu 1,5 roku - teraz ma katar (nie wiem czym moge go wyleczyc!!!) ale to katar zlobkowy juz wiec z innej beczki...

wiem jedno - nie wstydzcie sie jesli okaze sie ze jestescie mamami butelkowymi - najwazniejsze byscie odsapnely, nabraly dystansu i byly szczesliwe w macierzynstwie a nie przechodzily meczarnie i dziecko to odczuwalo majac smutna placzliwa matke!!!

CALA RESZTA I GADANIA ludzi, rodziny (dla nie najgorsze) to trzeba nabrac dystanu i cieszyc sie ze jestescie najwspanialszymi mamami pod sloncem chcac dl adziecka i siebie jak najlepiej!

poza tym przed przejsciem na mieszanke jak malec nie chce ssac poproscie lekarza by sprawdzil jakie dz. ma wedzidełko - moj mial przyrosniete i to bylo u niego podstawa - niestety dowiedzielismy sie o 3 mies za pozno! bo moznaby bylo podciac i moze zaoszczdzilibysmy na mlekou - ale tak czy siak jest zdrowy, mieszanka ma duzo witamin i wszystko jest ok

napislaam sie
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 09:50   #496
rptrbj1978
Rozeznanie

A mnie wciaz stresuje zakup wozka czy proste duze koła czy skretne ...szok
ginka wysłała mnie na usg dopiero w 34 tygodniu????takze nadal nie znam wagi dzidziusia buuu ani innych namiarów.

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:00   #497
lutien
Wtajemniczenie

Witam
Oczywiście nie jestem w stanie odpisać na wszystkie posty, bo za dużo tego
Czekam na wieści od Ishki i chyba będę co 5 minut zaglądać, czy coś już wiadomo.
Ja wczoraj zaczęłam 34 tc wg usg (35 wg OM). Tak więc żeby uczcić ten fakt spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze muszę kilka rzeczy podokładać, ale większość już spakowana. I muszę przyznać, że strasznie tego dużo - jedna ogromna torba (ale tu większość to środki higieniczne i ubrania) i jedna mała z kosmetykami i jedzeniem
Zaraz wrzucę jeszcze zdjęcie mojego brzuszka
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:01   #498
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ISHA A CO U CIEBIE?

TERMOMETRY na pewno nie kupie smoczka! moj Tosiek smoczka mial tylko jak zasypial popoludniu - no i wyeliminowalismy mu pomalu jak skonczyl 6 mies. nie wyobrazam wiec sobie by mu wkladac smoczek termometr - moze nawet by nie chcial! albo by chcial potem zwykly?

a co z takim smoczkiem termometrem po roku czasu gdy juz wiekszosc dz. nie ssie smoka? wywalic go??

DO UCHA - moj akurat daj esobie wkladac cos do uszka ale na moment - patyczek na ogol ... tez chyba zalezy od dz.

NAM pozostaje poza rteciowka dla najmlodszych dz. ktore jeszcze nie zwiewaja i nie wypinaja sie w druga strone taki na czolo
Stary 2010-09-13, 10:05   #499
mallinka
Zadomowienie

Aliszcze to pięknie Asieńka rośnie

czekam na nowego zainteresowanego moim autkiem

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:05   #500
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam
Oczywiście nie jestem w stanie odpisać na wszystkie posty, bo za dużo tego
Czekam na wieści od Ishki i chyba będę co 5 minut zaglądać, czy coś już wiadomo.
Ja wczoraj zaczęłam 34 tc wg usg (35 wg OM). Tak więc żeby uczcić ten fakt spakowałam torbę do szpitala. Jeszcze muszę kilka rzeczy podokładać, ale większość już spakowana. I muszę przyznać, że strasznie tego dużo - jedna ogromna torba (ale tu większość to środki higieniczne i ubrania) i jedna mała z kosmetykami i jedzeniem
Zaraz wrzucę jeszcze zdjęcie mojego brzuszka
brawo przynajmniej na spokojnie mozesz oczekiwac momentu skurczy

tez szlam do spzitala z wielgachna torba - nawet po wyeliminowaniu niektorych rzeczy co tz kazalam przywiezc po... (byly stale w bagazniku) hehe to mialam duza torbe ehhh
odhaczylas sobie wszystKO?

RPT.... czemu masz dalej dylematy o kolach?>

NIE PAMIETAM co komu mialam jeszcze odpisac :/

DZIEWCZYNY wczoraj gotujac - stojac ok 30 min... Grzes tak mocno mnie nagle pokopal ze zgielam sie wpol - jakby skurcz od rsrodka, potem macicy... polozylam sie szybko w strachu! i przeszlo
czy to mozliwe ze to skurcz i kopniecia w 1??
NIE MIALAM skurczy w poprzeniej ciazy wiec nie wiem do tej pory jak to jest :/
Stary 2010-09-13, 10:08   #501
kretencja
Zakorzenienie

Lutien, już 34tc! No, no!
Ja skończyłam właśnie 28. Torbę planuję spakować jakoś po 30tc. A może jak zacznę 8 miesiąc

Tez czekam niecierpliwie na wieści od Ishki.

Pelnia,
mnie lekarz mówił, że gwałtowne kopnięcie może wywołać skurcz

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:09
Stary 2010-09-13, 10:10   #502
mallinka
Zadomowienie

Pelnia to miałaś straszne przejścia z karmieniem moja siostra też to przeszła i teraz daje mi sporo rad aby tego uniknąć

a co do torby: to może to być walizka na kółkach? taka dość mała-używam ją jako bagaż podręczny w samolocie bo tak sobie myślę że szlafrok zajmie większość miejsca w tej torbie a do walizki jeszcze coś zmieszczę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:11   #503
lutien
Wtajemniczenie

A to dzisiejszy brzuszek Mam w obwodzie 114cm Pępek nadal wklęsły
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:12   #504
kliwia
Zakorzenienie

mallinka ja sie pakuje tez do na kolkach. przeciez mnie nie wygonia z nia chyba
Stary 2010-09-13, 10:13   #505
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Lutien, już 34tc! No, no!
Ja skończyłam właśnie 28. Torbę planuję spakować jakoś po 30tc. A może jak zacznę 8 miesiąc

Tez czekam niecierpliwie na wieści od Ishki.

Pelnia, mnie lekarz mówił, że gwałtowne kopnięcie może wywołać skurcz
wiec jednak to mozliwe... ehh nie bylo to przyjemne a nawet bolalo ...
Stary 2010-09-13, 10:14   #506
kretencja
Zakorzenienie

Lutien, nie wygląda na 114

Mallinka, też mam wielki puchaty szlafrok, chyba wezmę go w osobnej torbie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-13, 10:14   #507
rptrbj1978
Rozeznanie

Sama nie wiem jaki wózek chce i stad problemy czytałam o coneco juz miałam kupowac gdy wyczytałam, ze spacerówka do bani...
maz uwaza ze wielkie koła sa dobre cos w stylu roana inni mowia ze 1 mniejsze skretne lepsze mam metlik w głowie.
To ja mam niestety wypukły...buuu

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:16
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:17   #508
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Pelnia to miałaś straszne przejścia z karmieniem moja siostra też to przeszła i teraz daje mi sporo rad aby tego uniknąć

a co do torby: to może to być walizka na kółkach? taka dość mała-używam ją jako bagaż podręczny w samolocie bo tak sobie myślę że szlafrok zajmie większość miejsca w tej torbie a do walizki jeszcze coś zmieszczę
ojj tak... nie zycze nikomu, ale niektore z nas nie beda miec sily karmic piersia wiec niech sie nie martretuja tylko na spokojnie przemysla sporawe i dzialaja chocby butelkowo byleby szczesliwie

WALIZKA jasne ze moze - nawet lepiej bo nie bedziesz dzwigac w razie "w" niestety w szpitalu nawet polozna idzie przodem a ty np. z aptologicznego z troba za nia - a juz np masz rozwarcie prawie pelne hehe SZOK! potem wsadzasz t5orbe lub walizke pod lozko i z glowy
Stary 2010-09-13, 10:17   #509
kliwia
Zakorzenienie

rptrb no to kup wozek tanszy z duzymi kolami - 2w1. sprawdzi sie zima. a jak maluch zacznie ladnie siedziec, to na lato kupisz spacerowke ze skretnymi kolami jaka sobie wymarzysz. bo to na dluzej
ja tak robie
Stary 2010-09-13, 10:18   #510
kretencja
Zakorzenienie

Ja też jeszcze nie mam wózka. Ale w ogóle się nie zastanawiam nad takimi szczegółami, nie wiem, nie umiem się w to wciągnąć Kupię taki, co będzie się dobrze prowadził i nie będzie ciężki, na pompowanych kołach i na paskach. Na inne cechy nie zwracam uwagi

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości