|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
heh KOTEK 81 wszystko możliwe
![]() choć mój T. był spokojniutki bardzo zadko go czulam!!! a bylo wszystko ok, po narodzeniu cala noc spal i karmienia nie potrzebowal, za to jak zaczal chodzic oj oj oj - wszedzie go pelno - wczoraj biegal 4 godz. bez wytchnienia! az sie przewracal ze zmeczenia a dalej wariowal 30 t.c. GRATULUJĘ ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
wyplata (polowa ) juz 17-go
|
|
|
|
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
hej Mamuśki, już jestem
Vcelka i Ishka zaciskajcie nóżki, trzymam mocno kciuki i wierzę że wszystko będzie OK ![]() Pelnia, Twoj opis problemów z laktacją mnie przeraził i chyba bardziej boję się takich problemow niż porodu A jak miałaś to zapalenie piersi to do jakiego lekarza poszłaś? gina? rptrbj1978 ale fajny avatar Kotek81 gratulacje to już z górki![]() Pakowanie do szpitala Pakuję się w dwie torby,osobną z rzeczami dla dziecka i dla siebie.Gdzieś przeczytałam taką radę i uznałam ją za słuszną, zresztą w jedną i tak się chyba bym nie zmieściła. Siebie pakuję w moją starą torbę turystyczną, taką na ramię około 50 litrową, a na dzieckowe rzeczy kupiłam torbę na kółkach, trochę mniejszą http://allegro.pl/david-jones-torba-...203155599.html i tak od dawna chciałam kupić coś na kółkach, przyda się potem na wyjazdy. |
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noce mam nie przespane bo jak mi sie wbije pod zebra to z tego bólu wiecej chodze niz leze w tym łóżku Patrycja nie wiem w którum jestes tyg ale mnie tak bolał brzuch tzn pod brzusze i boki w 28 tyg - lekarz mi powiedział ze to macica sie rozciaga .
|
|
#544 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj w nocy miałam taki okropny i straszny sen
aż smutno jak o tym pomysle ajjjj ![]() i jeszcze bardziej zaczynam panikować ,że wcześniej urodze bo ciągle mam takie przeczucie. |
|
|
|
#545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super, że nie ma przeciwwskazań do SN, no a za łożysko oby wytrzymało jeszcze troszkę |
|
|
|
|
#546 |
|
Zadomowienie
|
hej GUSTAWKU
ciesze sie ze wszystko ok ![]() nie chcialam was przerazic - przykro mi ... mialambardziej na celu ukazanie ze nie zawsze jest tak kolorowo i kazdemu moze si ezdarzyc ale przede wszystkim fakt ze mama butelkowa nie znaczy gorsza mama czasem ejst wrecz przeciwnie... - ojjj ile ja znam kolezanek co karmia piersia i traktuja to jako meczarnie! ehhh poszlam najpierw do rejonowego, ale nic nie dalo poza pogorszeniem po nocce, wiec na gwalt sie umawialam prywatnie z ginekologiem chirurgiem 2 w 1 - pomogl mi
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
a moja mala sie wierci, a mnie ciagle cos kluje w pochwie
![]() w tym tygodniu wybiore sie do lekarza mama TZ stwierdzila ,ze pieluchy tetrowe sa dobre , a jednorazowe nie ekologiczne, Ja to wiem, ale nie wyobrazam sobie korzystac tylko z jednorazowych, w sumie po to ludzie wymyslalaja udogodnienia, aby z nich korzystac. |
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam uwielbiałam karmić małą ![]() też miałam zapalenie piersi ale u mnie na szczęście wystarczyła wizyta u ogólnego i antybiotyk - przeszło mi chyba po 3 dniach (o ile dobrze pamiętam...) |
|
|
|
|
#550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i prawde mowi mama tż ale moja mama podobny poglad miala juz nie wspomne o reakcji na bodziaki zamiast kaftanikow hihhihhiteraz jak uzywala sama sie przekonala jaka to pomoc !! i poltora roku mowi z ezaluje iz za jej czasow nie bylo takich wynlazkow! IRSIN ty sie nie przejmuj gadanina - olewaj to i rob swoje po swojemu a jak twoj tż? O MATKO JAK MI SIE CHCE CZEKOLADYYYYYYYYYYY ;( myslalam ze bez niej wytrzymam ale g... - musze isc do sklepu i kupic bo wyjem wszystko z lodowki i dalej bede chciala mimo ze nie bedzie w brzuchu miejsca! |
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja w koncu kupiłam wanienke Babcia zakupiła piekny kombinezon i spiochy. Juz mi nie duzo zostalo to kupienia - najwazniejsze rzeczy juz mamy. Ja tylko nie mam koszuli do porodu
|
|
#552 | |||
|
Rozeznanie
|
Kotek gratulacjie z okazji 30-stki (30 tc oczywiście
)Kootekk przytul męża, dbajcie o siebie Ishka my tu w nerwach o Ciebie, trzymamy kciuki zeby Junior jeszcze posiedział ![]() A my dzisiaj mamy 2 rocznice ślubu!![]() Właśnie się opycham słodkim eklerkiem, jako deser po śniadanku. Dzisiaj mamy też wizytę u gina, a potem tż zabiera mnie gdzieś Kurde jeszcze przed wizytą się tuczę ciekawe co waga dziś pokaże, ale tż mówi ze dzień ma być słodki, więc i poranek na słodko Cytat:
Nie widać że 114cm, wygląda na mniej, zaraz się sama z ciekawości zmierzę ![]() Cytat:
ale jest ładna w kiwatki hehehZabiorę chyba zwykłą taką do ręki, ale apropo szlafroków ja mam taki puchaty, że zajął by mi caaaałą torbe-serio chyba tż mi go doniesie wrazie co![]() Cytat:
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o i swedzi mnie jeszcze brzuch straszliwie mimo,ze sie smaruje itp.
|
|
|
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
NIEBIESKA
![]() wszystkiego najlepszego niech wam sie dalej cudnie uklada a nawet jeszcze cudniej slodziakowego dnia :róża:
|
|
|
|
#555 | |
|
Rozeznanie
|
Kotek81, Pelnia, dziękuję
Cytat:
ale chcę powiedziec żebyś się nie martwiła ) to dziecko da już sobie świetnie radę
|
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, ale przeszłaś z tym karmieniem
współczuję. W sobotę widziałam się z mamą i teściową i zarówno moja mama jak teściowa mówiły, że jakos tylko przez miesiąc miały pokarm, potem miały problemy. Także tylko miesiąc zdołały karmić dzieci. Moja mama powiedziała w dodatku, że jeśli chodzi o pielęgnacje dziecka to zalecenia się ciągle zmieniają, np jak mój brat sie rodził, to moja mama miała powiedziane przez położne i lekarza, by karmić co 3,5 godziny, nie cześciej. A ze to było pierwsze dziecko mojej mamy, to trzymała się sliśle książek i zaleceń lekarskich 7 lat później urodziła mnie, i wtedy wprowadzono zasady, by karmić "na żądanie". Poza tym mama i teściowa mówiły, że lekarze mówili, by prócz mleka już po miesiącu od urodzenia wprowadzać inne pokarmy!! Opowiadały, jak to przecierały jak głupie mięso przez sitko i inne produkty. a teraz później wprowadza się inne pokarmy. Ciekawe, co za 10 lat lekarze wymyślą![]() Ja chcę kupić tylko gondolę, spacerówkę chcę osobno. Najchętniej to bym komuś zleciła kupno wózka , to jest jedyna chyba rzecz z wyprawki, która w ogóle jakoś mnie nie interesuje i nie chcę mi się wczytywać jjaki wózek powinien być itp.
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
ojjj IRSIN ja mowilam ze nie pomoze za wiele samrowanie hehe choc na swedzenie naprawde pomaga mi oliwa z oliwek
ALE REGULARNIE % RAZY DZIENNIE tyle ze na swedzenie bo rozstepy mi dalej wylaza i teraz mam niektore takie grube bo jeden na drugim (cos jak szew, blizna :/) ale trudno - niech Grzes bedzi ezdrowy i caly ![]() moj tż juz sie przyzwyczail nawet nie reaguje... tylko sodyczy mi wzbrania - a przeciez mam tylko 7 kg n aplusie hihisuper ze twoj tż wraca do "siebie" oby tak dalej i na dlugo dlugo ![]() lece gotowac iogarniac (nie cierpie myc podlg ) papa
|
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
niebieskaa, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() córka coś mi się po badaniu rozbrykała, cały czas ją czuję, a zwykle w ciągu dnia była spokojna, fika jedynie wcześnie rano i od 16-17 do nocy a dziś cały czas jakieś stukanie i pukanie czuję
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskaa, dzięki
![]() WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO Z OKAZJI ROCZNICY!!!
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Aliszcze, może jakis instynk nam podpowie co dla dziecka dobre, bo faktem jest że nie dość że lekarze zmieniają poglądy co kilka lat to nawet równolegle rozmawiając z kilkoma każdy nieraz ma inne zdanie
Niebieskaa wszystkiego naj z okazji ja też zmykam na razie, paaa |
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
30 tydz i całe 88 cm
|
#563 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
Ja tylko meduję, że wróciłam z wizyty kontrolnej od lekarza, wygląda na to, że jest już lepiej, nadal mam brać tabl., dużo odpoczywać. W piątek znów mam przyjśc na kontrolę ( wtedy też będę miała usg ). Nie wiem za bardzo co się u Was dzieje, ale trzymam kciuki za Was, żeby było wszystko dobrze z maluszkami
|
#564 |
|
Rozeznanie
|
Sysunia_d bardzo malutki i zgrabniutki brzuszek
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
sysunia ale brzusio jak pączusio mjam
![]() niebieskaa miłości miłości miłości! gratulacje z okazji rocznicy |
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczyny,
nadrabiałam od 9.30 do teraz, bo od piatku od 17.00 przybyło sporo... ale ja was lubie czytac, to cała przyjemnośc po mojej stronie.Sporo było tego, co mi przychodziło do glowy podczas czytania waszych postów, ale wiekszośc i tak juz dziś nie aktualna, więc ogólnie: tym cierpiącym na różne dolegliwości typu: bóle kości, miednicy, narządów, zębów, głowy, grypa, katar itp - zyczę zdrowia i żeby bóle przeszły ![]() Ishka - kurde tój dzisiejszy opis wywołał u mnie lekkie uczucie paniki, że i ty już możesz sie rozpakować... nie zycze ci tego, mam nadzieję, że Junior posiedzi jeszcze tyrochę ![]() Vcelka - u Ciebie też niekorzystny obrót sytuacji ;/ co to się dzieje.... oby kochana było wszystko dobrze a sniłas mi się z soboty na niedzielę, sen po przebudzeniu śmieszny był, ale podczas spania to beczałam jak glupia, bo sniło mi się, że mój TŻ przyjechał odebrac mnie i dziecko ze szpitala, wracalismy pociagiem okna były takie zaparowane, a oni mi mówi, że w dzien po narodzinach mnie zdradził , więc ja pytam z kim? A wtedy na oknie tym zaparowanym ktoś pisze Vcelka i okno się otwiera i twoja głowa się pokazuje ale w moim snie miałas bardzo ładne dlugie blon włosy może cie to choc trochę rozweseli niebieska - gratulacje z okazji rocznicy wszystkiego naj naj naj i dużo miłości My weekend znów u parentsów ;/ ale mielismy wizytę w szpitalu, gdzie będe rodzić, spotkanie z przełożona położnych, która prowadzi z nami przyspieszoną SR indywidualnie, generalnie po tej jednej wizycie widze, że mogę teraz żałować, że nie zapisalismy sie na normalna SR ;/ trudno, ale zawszelepsze to niż nic. Pokazała mi jak oddychać, jakie ćwiczenia są dobre itp, powiedziała TŻ-owi, że jeżeli chce być przy porodzie (a mówi, że chce) to musi sobie zdać sprawę z wielkości przezycia i doświadczenia. Dobrze, że ona mu to powiedziała, tak sobie pomyślałam, bo mnie nie za bardzo brał sobie do serca. Ale jak wyszlismy, to stwierdził, że spoko, fajnie bylo, ale on chyba już więcej razy byc nie musi... Poza tym pogadałam z kuzynka TŻ-a o termometrach, oni maja zwykły elektroniczny pod pachę i sobie radzili, więc nie pomogła za bardzo jeżeli chodzi o wybór. My chyba tez kupimy w aptece po prostu termometr... i tyle. No i pozyczyła mi laktator strasznie ise ciesze, bo zakup to był, co mi sen z powiek spędzał.
|
|
|
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
hej teraz miałam chwile na uzupełnienie profilu i nie wiem gdzie sie wpisuje kod suwaczka??
cos sie wyswietliło mam nadzieje ze dobrze.dzis równe dwa mce. boli mnie podbrzusze a mała sie wierci, ze ho ho.
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-13 o 12:49 |
|
|
|
#568 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi się glupi kolor żółty zrobił ;/// bez sensu, a chciałam po prostu pogrubienie ;/ echhh
to jeszcze raz tylko ładnie Sporo było tego, co mi przychodziło do glowy podczas czytania waszych postów, ale wiekszośc i tak juz dziś nie aktualna, więc ogólnie: tym cierpiącym na różne dolegliwości typu: bóle kości, miednicy, narządów, zębów, głowy, grypa, katar itp - zyczę zdrowia i żeby bóle przeszły |
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
No, słuchajcie, ja się dziś lenię, że szok (za to mały wariuje
), idę się więc wreszcie wziąć za obiad i pozmywać po śniadaniu. Zajrzę później
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
niebieska tez mam w domu taki puchaty szlafrok, ale do porodu kupuje sobie inny - taki welurowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

A jak miałaś to zapalenie piersi to do jakiego lekarza poszłaś? gina?
to już z górki

A my dzisiaj mamy 2 rocznice ślubu!