3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 10:19   #511
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
brawo przynajmniej na spokojnie mozesz oczekiwac momentu skurczy

tez szlam do spzitala z wielgachna torba - nawet po wyeliminowaniu niektorych rzeczy co tz kazalam przywiezc po... (byly stale w bagazniku) hehe to mialam duza torbe ehhh
odhaczylas sobie wszystKO?

RPT.... czemu masz dalej dylematy o kolach?>

NIE PAMIETAM co komu mialam jeszcze odpisac :/

DZIEWCZYNY wczoraj gotujac - stojac ok 30 min... Grzes tak mocno mnie nagle pokopal ze zgielam sie wpol - jakby skurcz od rsrodka, potem macicy... polozylam sie szybko w strachu! i przeszlo
czy to mozliwe ze to skurcz i kopniecia w 1??
NIE MIALAM skurczy w poprzeniej ciazy wiec nie wiem do tej pory jak to jest :/
Mam listę na dwie strony z potrzebnymi rzeczami
Co do skurczu i kopnięcia, to mi się też zdarza, że jak kopnie, to się zginam. I zauważyłam, że przy dużej ruchliwości Niki też czasem mi brzuch twardnieje.
Ja to właściwie codziennie już mam jakieś skurcze, bóle itp. Pomimo tego, że biorę 4 no-spy forte dziennie i magnez. Ale tłumaczę sobie to tym, że już się organizm przygotowuje do godziny "0"

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Pelnia to miałaś straszne przejścia z karmieniem moja siostra też to przeszła i teraz daje mi sporo rad aby tego uniknąć

a co do torby: to może to być walizka na kółkach? taka dość mała-używam ją jako bagaż podręczny w samolocie bo tak sobie myślę że szlafrok zajmie większość miejsca w tej torbie a do walizki jeszcze coś zmieszczę
Myślę, że może być walizka. Ja mam torbę taką szmacianą, troszkę jak z bazaru Ale nie ma sensu wydawać kasy na coś co potem się niekoniecznie przyda. A jak włożysz rzeczy tak, żeby od góry były te do porodu, to chyba nie będzie żaden problem, że masz walizkę.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:19   #512
mallinka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Lutien bardzo ładny brzusio
ja się dziś też sfotografowałam ale jeszcze nie zrzuciłam na kompa

rptrbj ja się zdecydowałam na skrętne koła z przodu i wszystkie pompowane jakoś taka forma mnie bardziej przekonuje a co będzie-wyjdzie w praniu

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:22   #513
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jaki wózek chce i stad problemy czytałam o coneco juz miałam kupowac gdy wyczytałam, ze spacerówka do bani...
maz uwaza ze wielkie koła sa dobre cos w stylu roana inni mowia ze 1 mniejsze skretne lepsze mam metlik w głowie.
To ja mam niestety wypukły...buuu
no ja preferuje duuze! mam skretne i jesetm zachwycona - ojj jak jechalam nie skretnynmi po miescie strasznie ciezko bylo - kolezanka nie chciala skretnych ale po 4 mies. kupila skretne bo mowi ze ciezko na spacerach mijac ludzi nie mowiac o sklepach czy windzie... non stop podnoszenie wozka obciazanie go etc... mega wysilek! jak jestes herc baba to nie obrotowy tez ci sie zda

a spacerowka? najpierw spytaj siebie czy nei bedziesz wozka wymieniac na mala spacerowke jakas - bo jesli tak to szkoda kasy a i wowczas spacerowka ma nie wiele do powiedzenia...

ja chcialam wozek JEDEN bez pozniejszych wymianek i udalo sie na szczescie nawet kola nam nie szwankowaly od 1.5 roku pomyslcie do czego ma wam sluzyc i przez ile i do czego... wtedy selekcja bedzie latwiejsza
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:23   #514
kretencja
Zakorzenienie

Lutien, 4 no-spy forte? Twarda jesteś Ja biorę 1,5-2 w zależności od potrzeb i wydaje mi się, że to dużo

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:25   #515
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

LUTIEn no mozliwe to juz tuz tuz u ciebie u Was

a brzuszek masz jak ja w polowie ciazy superr ehhh ja to bak jestem
Stary 2010-09-13, 10:25   #516
Patrycja_1708
Zadomowienie

No nic, ide poleżeć bo znowu cisza na moje pytanko...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:29   #517
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Lutien, 4 no-spy forte? Twarda jesteś Ja biorę 1,5-2 w zależności od potrzeb i wydaje mi się, że to dużo
Tak mi kazał lekarz, więc biorę Ale to dlatego, że miałam silne skurcze i kazał brać no-spę, a jak to nie zadziała to ten Fenoterol - ale póki co wolę brać no-spę niż ten lek

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A co do wielkości brzucha to mi na początku (w 1 trymestrze) bardzo wywaliło i się wszyscy dziwili, że to początek ciąży dopiero. A od początku 3 trymestru jakoś mi przestał rosnąć (waga też stoi w miejscu)
(Katharine Hadley )

Stary 2010-09-13, 10:32   #518
kretencja
Zakorzenienie

Lutien, rozumiem, też bym wolała no-spę

A ja właśnie dostałam wiadomość od męża, że panele w salonie będą nam zakładać dopiero 24.09. Czyli dopiero potem będziemy mogli meble kupić i zacząć sprzątać. Jestem załamana.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-13, 10:33   #519
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja własnie spijam kakao bo jak tylko sie obudzilam to od razu naszła mnie ochota Nie mogłam spać wcale dzisiaj w nocy, straszne rzeczy mi sie śniły i SYNUŚ też w nocy wojował jak nie wiem. W srode mam wizyte u gina, to juz ostatnia w PL i musze zapytac czemu wieczorami tak mnie brzuch ciągnie?? A dzisiaj to nawet jakby mnie podbrzusze bolało i troszke sie martwie... W sumie to chyba jajnik mnie tak kłuje. Myslicie że to dzidzia sie rozpycha czy to coś innego? I czuje jeszcze jakbym zaraz miała lecieć szybko na kibelek z biegunką... :/
Mnie też najbardziej brzuch boli wieczorem Mam wtedy i twardnienia i ból jak na okres. Często wydaje mi się, że bolą mnie jajniki. Bierz no-spę.
Póki nie lecą ci wody i/lub nie masz regularnych skurczy, to nie ma się czym stresować. Zwłaszcza, że masz niedługo wizytę u gina
(Katharine Hadley )

Stary 2010-09-13, 10:35   #520
mallinka
Zadomowienie

Kretencja do 24 szybko czas zleci a oni szybko ułożą i może jeszcze zdążycie do końca września z meblami nie denerwuj się

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:37   #521
kretencja
Zakorzenienie

Mąż musi po te meble pojechać, a pracuje. Od 25.09. co sobotę mamy SR.
Tata miał nam pomóc w sprzątaniu, ale od 1.10. zaczyna pracę i będzie bardzo zajęty. Trzeba wytrzeć z pyłu i uprać KAŻDĄ POJEDYNCZĄ rzecz w domu

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-13, 10:41   #522
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Choć szpital ma bardzo dobre opinie i rodzi tu całe 3 miasto

to nie dają nic!

nawet spirytusu do przemywania pępka!
dla dziecka też trzeba mieć coś do kąpieli

dobrze że z łóżkiem nie trzeba przyjechać

wydaje mi się że mają tam jakieś zapasy na nagłe przypadki i dla mam których nie stać na całą wyprawkę bo na stronie szpitala jest napisane coś w ten deseń
"dobrze by było gdybyś zabrała do szpitala...."

lewatywy też nie robią......
co do golenia to nie wiem mam nadzieje że zdarzę to zrobić w domu

tylko o suchym prowiancie nic nie piszą ale wydaje mi się że chyba wolą jak się nie je
u nas tez pisza zeby wziac z soba mydlo oliwke etc...
\a tak naprawde robia wszystko sami poza przebieraniem malenstwa jak jest przy matce naewet zabraniaja ilowkowac etc.,.. pepek spirytusuja jak kapia dz. mysle ze w waszych szpoitalach tez to robia ale moze nie zwracaja matki na to uwagi!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

PATI upominaj sie o odp albo zaznaczaj pyt . innym kolorem hehe ja ominelam jedna str nie wiem jak hihi

LUTIEn juz ci odpisala dodam ci tylk oze jak stoje dluzej niz 15 min twrdnieje mi brzuch ciAGNBIE Od pepka wtedy sie klade na troszke lkub jem odpoczywam i pije poije pije ehhhh

ZGAGAAAAAAAAAAAAAAAAa az na wyumioty mnie prowadzi ;(

a jak nie mozesz polezec to nospe wez

LUTIEN to tymbardziej podziwiam! i jeszcze waga stoi szok z jednej str to dobrze
Stary 2010-09-13, 10:43   #523
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
Ja mam cały czas wklęsły pępek, a leci mi 29 tydzień.
Wklęsły pępek ponoć jest na dziewczynkę, no i u mnie na razie się sprawdza no ale to tylko przesądy....

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:51   #524
kotek81
Zakorzenienie

Chciałam się troszkę przespać ale jakoś nie mogłam...
Wstałam zjadłam 3 bułki, wypiłam herbatkę malinową i teraz raczę się kawką bo czuję, że ciśnienie mi spadło na łeb na szyję...

A ja dołączam dziś do grona 30-tek
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:52   #525
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Ja mam cały czas wklęsły pępek, a leci mi 29 tydzień.
Wklęsły pępek ponoć jest na dziewczynkę, no i u mnie na razie się sprawdza no ale to tylko przesądy....
JA Z GRZESIEM mamy wklęsły termin pocz. grudnia
Stary 2010-09-13, 10:52   #526
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
no ja preferuje duuze! mam skretne i jesetm zachwycona - ojj jak jechalam nie skretnynmi po miescie strasznie ciezko bylo - kolezanka nie chciala skretnych ale po 4 mies. kupila skretne bo mowi ze ciezko na spacerach mijac ludzi nie mowiac o sklepach czy windzie... non stop podnoszenie wozka obciazanie go etc... mega wysilek! jak jestes herc baba to nie obrotowy tez ci sie zda

a spacerowka? najpierw spytaj siebie czy nei bedziesz wozka wymieniac na mala spacerowke jakas - bo jesli tak to szkoda kasy a i wowczas spacerowka ma nie wiele do powiedzenia...

ja chcialam wozek JEDEN bez pozniejszych wymianek i udalo sie na szczescie nawet kola nam nie szwankowaly od 1.5 roku pomyslcie do czego ma wam sluzyc i przez ile i do czego... wtedy selekcja bedzie latwiejsza
a jaki masz wózek????na pewno gdzies pisałas ale mi umkneło

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-13 o 10:58
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 10:58   #527
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Chciałam się troszkę przespać ale jakoś nie mogłam...
Wstałam zjadłam 3 bułki, wypiłam herbatkę malinową i teraz raczę się kawką bo czuję, że ciśnienie mi spadło na łeb na szyję...

A ja dołączam dziś do grona 30-tek

KOteczku
- jako 30 t.c._
czy
- masz dzis urodzinki?
Stary 2010-09-13, 10:58   #528
kretencja
Zakorzenienie

A ja cały czas czuje lekki ucisk w dole brzucha, jakby na jelita... Biegunka na razie przeszła, ale ciągle mam dyskomfort. Mam nadzieję, że to jelita faktycznie, a nie jakiś ból z macicy... Brzuszek mam miękki, więc chyba nic się nie dzieje.
Idę sobie zrobić drugie śniadanko (bo apetyt też mam ) - jogurt naturalny z chrupkami

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-13, 11:03   #529
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje nazwy tego kremu do pielęgnacji sutków i czy to można teraz w 3 trymestrze stosować? bo ja mam takie pozasychane coś na nich, nie wiem czy to skóra, czy co innego, takie białe, czy żółte.. no a gdybym karmiła piersią po porodzie to chyba z takim nie można nie?

Kupujecie wypażarki do butli?

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

u nas nie wpuszczają z żarciem, tylko woda i komóra. A i znieczulenia też nie ma.
Ja mam Medele i Mustele.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Proszę o odpowiedzi odnosnie brania przez Was witamin, czy nadal bierzecie nieprzerwanie i codziennie? Wiem, że juz kiedyś o to pytalam, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi . Moja mama poradziła mi, żebym zrobiła przerwe w ich braniu jak jem owoce.

biore codziennie, nie jem miesa w ogole wiec pilnuje tego bardzo

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Wpadłam Was nadrobić i sie przywitać...w nowym wątku

Samopoczucie u nas do bani...brzuchol non stop twardy jak skała...skurcze i bóle okresowe sa coraz cześciej znowu...ale nie chce isc zaś do szpitala bo nie chce mi sie tam juz leżeć. Prócz tego mam non stop mokro wiecie gdzie...eh ale nic jeszcze 2 tygodnie i odstawienie leków i czekam az czop odlezie i bedzie po sprawie...

Kootek jestem z Tobą i MIchałkiem cały czas myślami! I już niedługo bedziesz go miała przy sobie w domku a Ty jesteś dzielna bardzo bardzo i jesteś dla mnie przykładem najukochańszej i najdzielniejszej mamy pod słońcem!!

Patrycja Wcześniej wiele dziewczyn Ci odpisało jak to jest u nich z tym pępkiem ja też Ci odpisze bo to że Twoj jest wklęsły to sie tylko cieszyć ja tak myśle bo Ci sie tak skóra naokoło niego nie ponaciąga Ja osobiscie jestem w 34 tygodniu mam przeogromiasty brzuch największy chyba tutaj bo 120cm jak nie wiecej juz teraz i mam pępek płytsiejszy ale w środeczku jest i zostanie do konca także bez obaw

Ok dziewczynki ja sie żegnam i mykam sie odpręzyc moze jakis filmek oglądne. Miłego wieczorku zycze wszystkim i do nastepnego razu

Odpoczywajcie wszystkie ładnie.
Odpoczywaj i dbaj o siebie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:03   #530
malgosiak25
Raczkowanie

Już prawie skończyłam sprzątać, po południu biorę się za prasowanie pierwszej partii wypranych ubranek małej i pościeli.

Co do pępka to ja go mam w połowie wystającego (tak śmiesznie wystaje mi górna część pępka) , a ma dziewczynkę :P

Kurde ale jestem zła, pracodawca nie wpisał daty wpływu mojego L4 i przez niego do tej pory nie mam kasy i nie wiadomo kiedy będzie
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:05   #531
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Cześć, laski.
Ale znowu piszecie, no

My wróciliśmy wczoraj po północy, akurat znajomi jechali autem w naszą stronę, więc się zabraliśmy, bo to wydupie straszliwe i potem nie mielibyśmy się jak do rana wydostać stamtąd, chyba że taksówką. A na taksówkę według nocnej taryfy z jednego końca miasta na drugi to nie za bardzo nas stać
Fajnie było, stawiła się cała ekipa. Znajomi mieszkanie mają wspaniałe (kupili nowe i urządzali od podstaw). Grubo ponad 60mkw, 3 pokoje i OLBRZYMI balkon, taras właściwie. Normalnie umarłam z zazdrości, bo my mamy taki typowy blokowy balkonik, metr na półtora Urządzone prześlicznie, choć jeszcze też w detalach niepowykańczane. Było dobre jedzonko (nażarłam się chipsów z sosem tzatziki aż wstyd ) i przyjaciel, który wrócił z Japonii pokazywał mnóstwo zdjęć i opowiadał ciekawe historie. Wszyscy też mnie komplementowali, że bardzo ładnie mi z brzuszkiem

A teraz już drugi raz jakiś idiota wydzwania do nas domofonem, widzę przez wizjer, że drzwi na dole są otwarte, więc nie wiem o co chodzi. A nie możemy podnieść słuchawki i zapytać, bo mamy domofon chwilowo wyłączony z użytku (tzn. możemy otwierać, ale nie możemy korzystać ze słuchawki). Pierwszy raz dzwonił o ósmej, teraz przed chwilą znowu

Co do szyjki to mnie na połówkowym nie mierzyli, pani doktor powiedziała, że robi to przy pomocy usg dopochwowego, a to było oczywiście przez brzuch Naprawdę nie miałam ani razu szyjki zmierzonej

Dziewczyny, dajcie spokój z tym dokładnym szykowaniem się na termin porodu. Tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym dniu! Ja się w ogóle do tego nie przywiązuję, nawet jak ktoś mnie pyta o termin to mówię, że początek grudnia prawdopodobnie, nie podaję nigdy daty, bo uważam, że to się mija z celem

ja sie w ogole nie szykuje na termin, mam przeczucia, ze na poczatku pazdziernika bede rozpakowana i to znienacka

ale to tylko przeczucia
Stary 2010-09-13, 11:06   #532
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a jaki masz wózek????na pewno gdzies pisałas ale mi umkneło
3w1 chicco trojkolowy
gdybym brala 4 kolowca to nie z chicco bo maja wtedy podwojne kola z przodu! a lepsze sa pojedyncze duuuze -
jak pcham na kraweznik sam wskakuje super z kamieniami sobie radzi no i bloto piach las full sniegu nie sa mu obce... tyle ze sie brudzi hehe
patrzylam poza kolami na szer spacerowke i jest ok
Stary 2010-09-13, 11:07   #533
kretencja
Zakorzenienie

Malgosiak, ja tez mam taki pępek

Irsin, ja mam niby na 6/8 grudnia (inaczej mi lekarz wyliczył, inaczej wszystkie kalkulatory podają ), a od początku mam przeczucie, że się rozpakuję w listopadzie

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-13, 11:09   #534
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ma do Was pytanie co byście zrobiły gdybyście dostały zaproszenie na urodziny od jednego z przyjaciół, które odbywają się w PUBie (a tu już prawie 8 miesiąc ciąży) ??? Myślałam, żeby iść na godzinkę, ale impreza zaczyna się o 20:00. Boję się zadymionego pomieszczenia albo, że ktoś nietrzeźwy niechcący mnie trąci. Nie byłam w żadnym PUBie od kąd dowiedziałam się o ciąży.

Co Wy byście zrobiły?
poszlabym zlozyc zyczenia i jesli byloby nadymione wrocilabym do domu, jesli nie - zostalabym chwile,

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ok, dziękuję dziewczyny za wasze zdanie Ja też chciałabym iść, ale mój mąż przeczytał gdzieś jakiś artykuł w internecie jak dziewczyna w 8 miesiącu wracała z imprezy samochodem i miała wypadek samochodowy i zginęła razem z dzieckiem. A komentarze pod tym artykułem były takie, że co to za głupia dziewczyna, że w tak zaawansowanej ciąży chodzi na imprezy :/ No i zaczęłam się zastanawiać...
tak, bardzo glupia - jezu co za ludzie!

ale u nas w kraju zawsze takie komentarze mozna przeczytac - to,ze jest w ciazy nie znaczy ,ze jest matka Teresa z Kalkuty i musi siedziec w domu i szerzyc dobro.
To byl wypadek, gdyby nie byla w ciazy tez moglby sie zdarzyc.
Stary 2010-09-13, 11:12   #535
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja sie w ogole nie szykuje na termin, mam przeczucia, ze na poczatku pazdziernika bede rozpakowana i to znienacka

ale to tylko przeczucia
hej IRSIN
ja tez mam odczucie ze w listopadzie wyjdzie maluch ale moze dlatego ze nieznosnie sie porusza dokucza z bnolami kopnieciami tak silnymi ze sie przeghinam i ciezko mi dziewczyny wystac 5 min czasem bo zaraz bol mam w miejscu nacinania przy cc!!!
Stary 2010-09-13, 11:17   #536
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny jak to tak naprawde jest z farbowaniem włosów w ciąży. Bo jak byłam wczoraj u fryzjera to mi mówi że można ale szamponem :/ A jak kazda farbująca wie za długo to sie nie bedzie szampon na włosach trzymał :/ Ja juz mam takie odrosty bo nie farbowalam od poczatku ciazy i myslalam zeby teraz rzucic jakis kolorek bo pozniej to juz w ogóle odpada. Bo jak sie karmi piersią to juz napewno nie wolno farbowac??
ja malowalam w ciazy, z tym,ze jedna farba to zeszla mi moze po 2 tygodniach

a jak jest podczas karmienia to nie wiem, ale przeciez farba nie przenika do organizmu, a juz do pokarmu czy krwi na pewno nie
Stary 2010-09-13, 11:20   #537
malgosiak25
Raczkowanie

Co do wózków to ja będę miała Coneco Toledo, ale dlatego, że kuzynka mi go "pożycza" tak więc wybredna nie bedę łóżeczko zamówione kolor dąb, czyli jasny do naszej sypialni idealny z szufladą i przewijakiem. Podobno do końca tego tyg ma być gotowy to znajomi nam go odbiorą

Heh ostatnio doświadczam niesamowitych przeżyć w związku z córeczką, a mianowicie oglądam tv i głaskam po lewej stronie koło pępka, a malutka tak cudownie się wypycha i nastawia (nie wiem czy główką, czy pupką) i widać że jej to przytulanko z głaskaniem odpowiada
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:25   #538
kretencja
Zakorzenienie

Malgosiak, słodko

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-13, 11:27   #539
rptrbj1978
Rozeznanie

pełnia 1980 dzieki wielkie

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 11:29   #540
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
KOteczku
- jako 30 t.c._
czy
- masz dzis urodzinki?
30 t.c. oczywiście - z 30 urodzin to sie raczej nie będę tak cieszyć
Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość

Kurde ale jestem zła, pracodawca nie wpisał daty wpływu mojego L4 i przez niego do tej pory nie mam kasy i nie wiadomo kiedy będzie
Miałam to samo - ZUS odesłał 2 zwolnienia bo nie było na nich daty wpływu

Zazdroszczę, ze te wasze dzieciaczki takie ruchliwe - ja gdyby nie wystający brzuch to czasami bym chyba zapominała, ze w ciąży jestem - jak się mała w dzień poruszy to jest istny cud. Troszkę się powierci wieczorkiem jak idę spać ale to też nie są jakieś mocne kopniaki... Ciekawe czy po drugiej stronie brzucha też będzie taki leń
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości