|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
BAN stały
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
parę fot moich Chłopaków
zadartych nosków![]() Jest też konik i chłopaki, co usnęły w trakcie zmiany poszwy pościelowej i tatuś, który padł- usypiając synka i mój skarb na przewijaku
|
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
hej mamusie, mozna do Was?
6 września o 11.20 urodził sie młody wiktor jest boski, 3500kg, 55cm, dostał 10pkt, ładnie je (bedzie karmiony tylko butlą, bo ja nie moge ze względu na leki) miałam pełną narkoze podczas cc, ale i tak pózniej ból ogromny, chociaż było warto ![]() mam pytanko: -macie jakis sposób na kolki, bo mecza go zwłaszcza nocami? -co polecacie na ropiejace oczko? |
|
|
|
#213 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika- rozkoszne to Wasze Pawiątko
falbala- witaj i gratulacje ) nie ma---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ---------- Nika- rozkoszne to Wasze Pawiątko falbala- witaj i gratulacje ) nie ma
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
he naked
generalnie czuje sie ok, rana troche pobolewa ale na szczescie tragedii juz nie ma mam tylko mega obwisły brzuch, ale własnie cos kombinuje zeby jakies dobre smarowidło kupic, moze vichy?wiesz moze w jakiej kolejnosci ma byc: rejestracja w usc, zaspis do pediatry, ortopeda? bo na akt ur sie chyba czeka na pesel równiez.. to jak zapisac bez tego młodego do lekarza? |
|
|
|
#215 | |
|
Zadomowienie
|
Moja też nie zawsze, ale przecież nie musi jej się za każdym razem odbijać, zazwyczaj wtedy jak za szybko je.
Cytat:
Dostaliśmy od razu skierowanie do ortopedy, ale pójdziemy prywatnie, bo bez sensu czekać tyle na wolny termin. Tylko się zastanawiam gdzie to się trzeba zapisać, do ortopedy dziecięcego po prostu? Martynka mi dzisiaj tak pięknie spała, że jestem w szoku, jadła o 22, 3 i 7 rano. W międzyczasie w ogóle nie płakała, tylko spała jak aniołek
|
|
#216 |
|
Raczkowanie
|
dzieki lenka, ja zapisze młodego w poniedziałek
tak musi byc ortopeda dzieciecy.
|
|
|
|
#217 |
|
Wtajemniczenie
|
NIKaP-n Słodkie fotki
![]() Teraz jak patrzę na swoje zdjęcia sprzed 20 lat to faktycznie wyglądamy z Asią prawie tak samo ![]() falbala Na bóle brzuszka pomaga masowanie brzuszka okrężnymi ruchami w kierunku ruchu wskazówek zegara, "pompowanie nóżkami", tzn. takie podginanie pod brzuszek, ogrzewanie, np. ciepłą pieluszką tetrową, kładzenie na brzuszku. Z tym, że te dwie ostatnie metody to po odpadnięciu kikuta Trochę pomaga ![]() Ropiejące oczka spróbuj przemywać solą fizjologiczną albo rumiankiem ![]() Wybieramy się dziś z Małą na miasto
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale pochwalę się, że z 18 kg zostało mi 8 do zrzucenia zamówiłam sobie do smarowania żel poporodowy z Musteli, dołączę naprzemienne prysznice, jestem na mega diecie (zero cukru, wszystko gotowane, lekkostrawne, duuuużo wody) i mam nadzieję powoli wracać do formy. Po cesarce ćwiczyć pół roku nie można, a wiem, że to by mi pomogło od razu. No zobaczymy. Do pediatry zapisała mnie położna środowiskowa- tzn na pierwszej jej wizycie musiałam podać lekarza, w przychodni juz założyli Małemu kartotekę. Na wizycie patronażowej dostałam skierowanie do ortopedy, zadzwoniłam i też nas zapisałam. Dziś zamawiam tego słynnego konika morskiego i lezaczek. Tyle pozytywnych opinii w necie skutecznie mnie zachęciło
|
|
#219 |
|
Raczkowanie
|
a teraz wiadomość od MARTUCHY
"piszę z niezbyt miłą wiadomością. jesteśmy od wczoraj z Patem w szpitalu. wczoraj wymiotował zaczęło zapadać mu ciemiączko więc pojechaliśmy do szpitala. dostał kroplówkęi było lepiej ale nadal nic nie wiadomo bo wyniki ma ok. strasznie wygląda ta jego mała rączka z welflonem, pół nocy przeryczałam patrząc na niego. a co dobijające będą mu robić badania ale dopiero od jutra bo tu wekend, czarna rozpacz nic nie robią. proszę trzymajcie dużo kciuków!" biedna Marta i mały Pat. napisałam że kciuki trzymamy bardzo mocno. no i że będzie wszystko dobrze. dziękuje Nam wszystkim
|
#220 |
|
Raczkowanie
|
bordowa - własnie dzisiaj kupiłam sól fizjologiczna i zaczynamy przemywać oby pomogło.. mam nadzieje, że nie ma niedrożnych kanalików łzowaych bo to podobno wiąże sie z zabiegiem
![]() co do kolki, to masowanie sie nie sprawdziło.. kupiłam esputicon czy jakos tak ale na razie nie używalam masz moze z tym jakies doswiadczeia, troche sie boje bo mimo, ze lek bez recepty to jednak wolałabym uniknąc dawania go 5 dniowemu bobasowi, ale z drugiej strony wole żeby sie nie meczyl.. ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- naked21 - ja teoretycznie w ciązy przytyłam 13kg zostało mi 4 ale przed ciążą bylam niezły pulpet i dlatego biore sie ostro za siebie, nie jem słodyczy, unkam pieczywa i ogólnie staram sie pic duzo wody i wcinac warzywka.. szkoda, że nie mozna cwiczyc, bo mam w domu rowerek i ławeczke do brzuszków i chetnie bym podziałala, ale poczekam zeby sobie nie zaszkodzic. Kiedy idziesz na zdjęcie szwów? ja jutro dzwonie do przychodni spróbuje zarejestrowac małego moze od razu uda mi sie umówic wizyte z pediatra i do ortopedy. ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- martucha - trzymamy kciuki, na pewno wszystko dobrze sie skonczy, tylko nie rozumiem tego szpitala, zamiast od razu wziąść sie do roboty, stresuja wszystkich dodatkowo. Pozdrawiamy i uszy do góry
|
|
|
|
#221 |
|
Rozeznanie
|
![]() zdjątka pierwsza klasa, a Pawcio super chłopak w sam raz dla Mojej Milenki![]() A tu zdjątka Milenki ![]() przed spacerkiem i ze smokiem ( który ratuje nam życie)
|
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
coś ostatnio mnie chyba jakis baby blues dopada normalnie wyje bez powodu.. i nie moge patrzec w lustro jakac totalnie nieatrakcyjna sie sobie wydaje ;(
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha, trzymam kciuki... Wszystko będzie dobrze
|
|
#224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mpik82, Milenka słodko wygląda Moja Mała nie chce smoka, więc jej w ogóle na razie nie daję.Martucha, trzymajcie się, wszystko będzie dobrze! Cytat:
|
|
#225 | |
|
Wtajemniczenie
|
ojej, biedaczek
trzymam mocno kciuki!! wszystko będzie dobrze. Cytat:
![]() ja mam szwy wchłanialne, więc na szczęście ta atrakcja mnie ominie Mpik Wasza Milenka jest cudna!! a jakie ma eleganckie trzewiczki
|
|
#226 |
|
BAN stały
|
dzięki kochane
![]() ale się zmartwiłam martuchą i Patryczkiem
|
|
|
|
#227 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
sliczne te Wasze dzieciątka Normalnie sie nie moge napatrzec, nawet TZ musi ogladac ze mna! ![]() Doleczki Milenki mnie rozwalily kompletnie.
|
#228 |
|
Raczkowanie
|
kolejne wieści od Martuchy
"jesteśmy po obchodzie. po prostu żenada lekarz go nawet nie dotknał z dlaeka popatrzył. zapytał czy są jeszcze wymioty - a skoro nie ma to że go będą obserwować nic nie będą mu robic a jak zapytałam co mu jest to powiedział niestrawność. ek tragedia." "po obchodzie. mam go często karmić co trudne nie będzie no i już nie dostaje kroplówki chyba że będzie zwracać. no i jak dalej tak będzie to we wtotrek wychodzimy"
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Martucha, mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze Zuziczko, jak ci tu lepiej to siedź z nami i szybko się rozpakuj ![]() Bordowa, piękne zdjęcia ze spaceru ![]() Nika, dobrze, ze napisałaś mi o tej większej wrażliwości dzieci po cc. Przynajmniej wiem, czego się spodziewać. Pawcio przeuroczy Falbana, witaj wśród nas Odpadł dziś Tymciowi pępuszek ![]() Byliśmy dziś na spacerze, nawet w sklepie - prawie na ludzi szczekałam Przymierzałam cudne buty na październikowe wesele, obcas 11 cm, ale mam na takie ochotę. Od razu czuję się lepiej, jak mogłam wyjść.A tu uśmiech Tymcia dla cioć wizażowych ![]() Naked, gratuluję spadku wagi ![]() Mpik, Milenka powala |
|
|
|
#230 |
|
BAN stały
|
Tymuś uśmiech pierwsza klasa
![]() My na 3,5 godz spacerku byliśmy i na zakupach i mama sobie torebkę na przecenie wypatrzyła za 35 zł, ale taka rzucająca się w oczy i nie wiem, czy przy dziecku mi jeszcze na takie wypada Wszystkie Maluchy cudne Mówisz Mpiczku, że poznajemy nasze gzuby ze sobą ?
|
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
falbala Ja też mam te kropelki ale boję się ich używać (zawsze biorę leki dopiero w ostateczności, może stąd ten strach), a moja Mała ma już 16 dni. Na razie próbujemy domowych sposobów i jest nieco lepiej.
Na zdjęcie szwów mi kazali iść po 7 dniach od porodu. Lenka Ja słyszałam, że nie można kłaść na brzuch dopóki ma kikut. Pomi Cudny uśmiech ![]() Kiedy wspólny spacerek? ![]() Marta Trzymam kciuki za zdrówko Patryka ![]() Byliśmy dziś na godzinnym spacerku nad Wisłą A jutro jedziemy do parku No i niestety do szpitala Bo zrobiła mi się dziura nad raną i z niej też leci ![]() Tż widzi, że piszę na frum i pyta "co tam się znowu na mnie skarżysz?" A ja nie mam co się skarżyć, zajmuje się Małą, robi obiady, posprząta i mną się zajmuje też Kochany tatuś po prostu
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech się poczuje dowartościowany![]() Aha- jakby któraś o mnie pytała- to ja niestety dalej przeterminowana w 2-paku |
|
|
|
|
#233 |
|
Zadomowienie
|
No ja też tak słyszałam, ale wszystkie położne w szpitalu mówiły inaczej, Mała od początku codziennie leżała chwilę na brzuszku, a jak była pod kampami z żółtaczką to nawet kilka godzin musiała tak leżeć.
Nadal ma kikutek, ale chyba jej to nie przeszkadza, bo jak marudzi i kładę ją na brzuszku to przestaje i jest spokojna. Także robię tak jak mówiły położne
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
hej wam
my juz dzis w domku![]() ![]() napisze tylko ze dziekuje za wszystkie kciuki i cieple slowa, potem was bede nadrabiac ![]() dzis wkoncu zbadano mi syna - w kierunku jakiegos tam zweżenia w przewodzie pokarmowym bo u chlopcow bardzo czesto miedzy 4 a 6 tyg wychodzi taka dziwna choroba ale na szczescie nic nie ma tam niedobrego a ze wyniki sa ok to przesympatyczna pani doktor powiedzial ze zlapal jakiegos wirusa a ze byl na piersi to sobie z tym szybko poradzil niestety z odwodnieniem nie dlatego mial kroplowke.. a ze teraz jest ok wiec moglismy isc do domu ![]() powiem jedno nielekcewazcie wymiotow i sprawdzajce ciemiaczka, moj o 16 zwymiotowal 1 raz o o 21 byl odwodniony.. dobrze ze mnie zaniepokoil jego dziwny spokoj.... ehsss...p.s. szpital tragiczny niedosc ze warunki pozal sie boze, musialam placic za pobyt to jeszcze nic przez weekend mu nie zrobili.. ehsss.. tragedia...
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Martuszka dobrze, że już domku jesteście i Patryk zdrowy
Dziewczyny po jakim czasie przeszłyscie na pieluszki 2 ? bo ja jakoś tak nie potrafie ocenić czy są dobre czy może za duże albo za małe na pewno wiem ,że Happy 1 są za duże a w pampersach jest tyle tych falbanek i pierdół że jakoś nie wiem Bordowa współczuję problemów z raną, mam nadzieję że szybko wszystko się zagoi Czy waszym dzieciom też wylewa się bokiem mleko jak jedzą? i jeszcze dosyć często się krztusi zaczęlam teraz przed karmieniem ściągać trochę mleka, bo może za szybko jej leci?
|
|
|
|
#236 |
|
BAN stały
|
Za nami nieprzespana noc, kolki. Masakra, ja zaryczana, Paweł suszarką małego uspokajał, masaże brzuszka robiliśmy, dzis ściągaliśmy z daleka sab simplex, od wczoraj był espumisan. Nie mam na nic siły, nie wiem, co jeść, żeby nie miał kolek ( nie jem mięsa i w tym momencie już w ogóle nie wiem, co jeść)... masakra.
Mąz ma dzisiaj z nerwów drgawki, Mały w końcu usnął, ale jest taki niespokojny. Umrę chyba jak w nocy będzie to samo, jak Mu pomóc? szok... |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa Nika Pomi, cudne te wasze pociechy...
![]() dziekuje wszystkim jeszcze raz za cieple slowa, falbala nam pomogl esputicon (na kolki) gabisun nie wiem ale mnie w szkole uczono ze zapadniete ciemiaczko to odwodnienie... a teraz opis naszego pobytu i fotki mojego stracha ![]() Wiec tak, w sobote kolo 16 Pat nam zwymiotowal po raz pierwszy – doszliśmy do winiosku ze pewnie skoro jest taki żarlokiem to się przejadl.. kolo 19 po nastepnym karmieniu sytuacja się powtórzyła – z tym ze ja się zaczelam już niepokoic i mowie Wojtkowi ze cos jest nie tak… Wu stwierdzil ze to pewnie przez to ze lezal na bujaczku.. ja profilaktycznie sprawdzialm u ciemiączko a ze było ok. to mowie to luz.. no ale mlody mi bardo niewyraźnie wyglądał.. zrobil się spokojny jak nie on taki ospaly.. kolo 20 wzielam do na rece a on chlusnął znowu wiec szybka decyzja -jedziemy do szpitala.. (byliśmy u rodzinki która mówiła ze panikuje ze dziecko spi troche mu się ulalo..) olalam ich i pojechalismy najpierw do domu po książeczkę.. (sprawdziliśmy jeszcze u rodziny ciemiączko było ok..) po przyjechaniu do domu jakies 10 minut autem, sprawdzma glowke i czuje wgłębienie.. spanikowałam biore telefon i dzownie do naszej lekarki ona mi mowi ze jak wymioty sa „chlustające” to mam jechac do szpitala i nie dac się spławić tekstem o skierowanie.. taki maluch niepotrzebuje.. no to wsiadamy w auto i do szpitala, na izbie przyjąć pielegniarka standardowo o skierowanie to mowie ze on nie musi..no i chyba zla ze ja obudziliśmy bo dzieci maja swoja izbe przyjec i pani chyba sobie spala bynajmniej tak wyglądał, no ale zebrala wywiad zadzwonila po lekarza jak się potem okazalo ordynatora który go tylko osłuchał i powiedział ze na oddzial a jak zapytalam co mu jest to wyskoczyl na mnie ze jak to co a z czym tu przyjechałam.. no ale bylam już tak wystraszona ze nie wglowie mi było cos mu powiedziec, na oddziale się dowiedzieliśmy ze mama placi za pobyt 12zl jak karmi butla 6zl jak karmi cyckiem, no chyba ze nie chce placic to jak już bardzo musi zostac to na krzesle.. (biorac pdo uwage prycze jaka dostalam to z calym szacunkiem ale lepiej wyspałabym się na krzesle.. tyle ze jak dla mnie najwanziejszy był Pat wiec już nic nie mówiłam, aaa i zabiali mnie tekstem mówiąc ze wprawdzie jest kran w Sali ale nie ma wody no i ze mam sobie załatwić albo kupic w Tesco! Jakis grzejnik bo w Sali jest bardzo zimno – oddzial niemowlęcy!) no i mlody dostal kroplowke, był ospaly bardzo, w niedziele się okazjo ze ten san lekarz jest na oddziale który nas przyjmowal i na obchodzie nawet malego niezbadal, stal w drzwiach i zapytal tylko czy wymiotuje, a skoro nie to będą go obserwowac… jak zapytaalm co mu jest to się głupio usmiehcnal i powiedział ze niestrawność… po wieczornym obchodzie sytuacja taka sama Tyle ze powiedzieli ze jak będzie dalej ok. to we wtorek wyjdziemy… no i dzis rano wkoncu pojawili się lekarze, prxzemila mloda pani doktor która zbadala pata pod katek jakiegos zwężenia, zejela się nim solidnie i stwierdzila ze mlody zlapal jakiegos wirusa ale ze jest na piersi to sobie z nim poradzil niestety z odwodnieniem nie, no i ze dobrze ze przyjechaliśmy od razu bo ze 2-3 godziny i mogl być już nieprzytomny… no ale ze jest dobrze to pozwolili nam isc do domku… Nasz szpial po prostu jest do bani.. pod każdym katem… gdyby nie ta dzisiejsza pani doktor to totalnie starcialabym nadzieje na cokolwiek..
|
|
#238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamietam jak z malym robilam to ze jak mialam pampersa to rzepki naklejalam tak by obrazek byl ladnie na srodku i jak czulam ze palec nie wchodzi to pampki za male, bo musi byc troche luzu bo dzidzius jak oddycha to brzuszkiem i zeby brzusio nie uciskalo
|
#240 |
|
Wtajemniczenie
|
Super Marta, że już w domku!
gabisun Asia ma 17 dni i mi się wydaje, że 2 są jeszcze za duże ... Moja Mała też się krztusi i czasem poleci jej bokiem Ale jak pije z butli to woli smoczki o szybszym przepływie, więc nie wiem czemu się krztusi ![]() Nika Za nami też nieprzespana noc Mała płakała, ja nie wiedziałam dlaczego, ciągle chciała jeść, smoczka nie chciała, nie dawała się do łóżeczka położyć... A Tżta za szybko pochwaliłam, bo w nocy jak wstał na siku i usłyszał, że Asia płacze to się schował do łóżka z powrotem Dopiero jak na niego nawrzeszczałam to wstał ...Byliśmy dziś w parku I nawet widzieliśmy wiewiórkę Asia zrobiła się żarłokiem Zazwyczaj, jak jadła z butelki, to zjadała max. 40 ml a dziś zjadła 90 ml i jeszcze była głodna W sumie to dobrze, bo już się martwiłam, że za mało je.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-09-13 o 14:21 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

zadartych nosków

) nie ma

ale pochwalę się, że z 18 kg zostało mi 8 do zrzucenia 

?

na pewno wiem ,że Happy 1 są za duże a w pampersach jest tyle tych falbanek i pierdół że jakoś nie wiem