Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-13, 17:39   #301
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

JAK wrócę wieczorem to chcę winnych poznać! Inaczej pluton egzekucyjny for all
Przyznawać się tu! RAZ DWA!

Minka - fotki miałaś mi wysłać
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 17:40   #302
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

lindsley dawaj kochana kolaż synka do galerii

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 17:41   #303
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
włąsnie zarzucam zaraz fotki łazienki na wizaz poczekaj hihi

Izumi cos ci sie z tyłka tez dymi hahahaha
Ojoj, kapuche jadłam, sory....
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 17:50   #304
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra tez tak stwierdzilam,nie powinno jej niby nic byc bo malinowa herbatke juz bardzo dawno pije a kaszka tez malinowa i wciagnela ze smakiem, nie zdazylam nabierac na lyzeczke a ona z tym swoim hangarem otwartymjuz czekala

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Aparat chyba mi sie popsul lub tz cos robil i przestawil ale wam pokaze bez glosu- chociaz to by humor poprawialo na pewno bo az sie zanosila

http://www.youtube.com/watch?v=-G8t-uddjG4
mój to czeka ale z hangarem zamkniętym
a filmik super jaka śmieszka
Izumi Michaś jak król siedzi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:03   #305
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
pl madzia ja polecam patelnie tefala-drogie to fakt,ale są super w użytkowaniu,smaże wszystko i nic mi nigdy nie przywarło,myje się fajnie,teflon nadal ok i myśle,że dłuuugo tak będzie.Ja zainwestowałam i w gary z tefala i będę je miała na lata.Myślę,że warto wydac trochę więcej kasy,a nie wymieniac co jakiś czas.

aixa moja oczywiście już też śpija raz spróbowałam dac jej wody zamiast mleka,ale się darła i ciumkała na jedzonko i dałam jej;/w ogóle jak pare dni temu byłam na szczepieniu to pediatra zaproponowała mi jej podac na noc bebilon ten specjalny,ale dupa;/tylko kleik ją sycił fajnie,a przestała go jeśc,dzisiaj jej wymieszam na noc to mleko i kleik i zobaczę.

aaa tak czytam i dziewczyny odchudzające się,a próbujecie najprostszego sposobu?czyli dziennie 1,5-2l wody mineralnej i ok 3 kubków zielonej herbaty?tylko codziennie mus,to tak fajnie przyspiesza przemiane materii...
TEFAL polecam!!!

Ja mam podobną to tej drugiej, jest świetna!!! To jest pierwsza patelnia, z której jestem zadowolona. Bardzo łatwa do mycia! Mój TŻ kupił z limitowanej kolekcji TEFALa, w smoki, ale funkcja identyczna. Im większa, tym lepsza
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:06   #306
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
O nieeeeeeeeee jadłyście pizze!!!!

a jak bede w okolichach łodzi to zajade na BANK!
Trzymam za słowo

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
I muszę się Wam pożalić Mój syn stale, wiecznie i ciągle kwęka ryczy wyje!! No masakra.. Kompletnie nie wiem co Mu jest. Sucho ma, jeść nie chce, kupa zrobiona a jemu wciąż jest źle Czuję się tragiczną matką, która dziecku pomóc nie może, ja chyba nie powinnam mieć dzieci
No to albo się nudzi, a może marudzi bo zęby mu idą. Spokojnie, cokolwiek mu jest, przejdzie. Moja Ola też ma czasem takie dni, a potem jakby ręką odjął. Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
fajne zestawienie kolorów takie mi się właśnie podoba tylko czy na tych ciemnych płytkach nie znać wody , pewnie trzeba non stop polerować
nie poleruję, mam normalny płyn ze spryskiwaczem do mycia łazienek.A zacieków nie widać bo one nie są zupełnie gładkie, mają delikatny wzór, jakby zacieki:
http://www.paradyz.com/Collection/ba...toria-vittorio

Cytat:
Jeszcze wam pokaze Oliwke z Olunia Dusiaczkowa.
fajna pamiątka

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:14   #307
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Łazienka jeszcze bez płyt gipsowych ni bez wylewki.. narazie podłogow eogrzewanie widac

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 18:36   #308
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

yoonka- daj ankietę! podzielimy między sobą pytania i będziesz miała 1 więcej hmm a może najpierw spytam o czym ta ankieta?
nie da rady, jedna osoba musi
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja mam chyba już 4 raz. Bo ten mój podstępny organizm już czai się na jakieś plemniki - ja go znam.

Yoonka - Tosia przecudna
hahahahaha!!! i dziekujemy za komplement
Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

wcale nie paranoja , taki starszak może np. sprawdzic gdzie dzidzia ma oczko
chacha mój tak samo wygląda jak je
mała śliczna a kiteczka bombowa
otoz to. ach dziekujemy, dziekujemy
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
jejku a myślałam że tylko ja mam takiego pecha. Najgorsze co może byc to obiad mojej mamy, jak ostatnio jedliśmy to nikt nie znalazł włosa, a ja aż 6 szt.
Ale najgorsze co sobie przypominam, jak jadłam obiad(kurczak w sosie z ziemniakami i mizerią) I już przy końcu na ziemniaku zobaczyłam takiego rozlazłego utopionego w sosie pająka długonogiego
hehehe nooo danie bez niespodzianki to danie stracone - wczorajsze: skorupka jajka w gołąbku
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja też już od 6-tej na nogach. Nakarmiłam małą a ta na koniec zwymiotowała. Ślicznie i mądrze (jak mówi Yoonka) a ja nie mam pojęcia ile ona zjadła ale chyba niewiele w tym brzuchu zostało. .

Mnie cudze włosy w jedzeniu odrzucają ale kłaki mojego kota są wszędzie i te jakoś mi nie przeszkadzają.
hihihi
no jak znajduje ludzki wlos, to wywalam wszystko i wypluwam to co mialam w buzi.. kocie tez juz sie nauczylam wyjmowac :/
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a propos-ile trwac powinien ustawowy? czy 154 dni to ustawowy+dodatkowy? bo mam wrazenie ze ktos mnie robi w konia, a bardzo tego nie lubie
a kocur rasowy?bo tak wyglada?
rowno 20 tygodni plus 2 tygodnie dodatkowego. razem 22 tyg 22x7=154dni. nie jestes koniem kocur jakis mieszaniec chyba z syberyjskim leśnym albo maine coon
Cytat:
yoonka ponawiam prośbę o opisanie swojej ikeowej kuchni i w miarę możliwości wstawienie zdjęć - ja za tydzień zamawiam Jakie wzieliście fronty i jaki blat??
wydaje mi sie, ze pisalam albo mi sie przysnilo - bardzo mozliwe
fronty abstrakt biały - śliczne są
blaty dębowe.
jak złożymy całą to postaram się jakieś zdjecia wrzucic. fajna zabawa skladanie tej kuchni ciagle tylko krzyczalam "oooo jak sprytnie!" zwlaszcza przy zawiasach :P
Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
To jeszcze cos o mojej teściowe. (...)A jak przyjechała i zobaczyła nic nie skomentowała. Może w koncu odczepi sie od naszej działki
pieknie ją załatwiłaś
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Jak dla mnie nie do przyjęcia. Pani ma się zajmować wyłącznie moim dzieckiem. Nie dopuszczam nawet możliwości jakiegoś gotowania. Jak opieka nad dzieckiem to opieka nad dzieckiem i nic innego.
Nawet nie chcę sobie wyobrazić sytuacji kiedy dziecko takiej pani rozbija sobie głowę w piaskownicy. Co zrobi z Twoim w tym czasie. Zabierze ze soba na pogotowie, czy może zapomni ?
Pani myśli że łatwo sobie dorobi a przy okazji ma swoje dziecko przy sobie. Ty też mogłabyś tak zrobić.
no własnie no własnie, ja sobie to tak samo wyobrazam
Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
miałam sobie kupić kalosze i co? Zakupiłam dziecku łóżeczko, materac i płaszczyk, a o sobie zapomniałam
ostatnio tak sie konczy kazdy moj shopping
Stary 2010-09-13, 19:24   #309
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
TEFAL polecam!!!
Ja mam podobną to tej drugiej, jest świetna!!! To jest pierwsza patelnia, z której jestem zadowolona. Bardzo łatwa do mycia! Mój TŻ kupił z limitowanej kolekcji TEFALa, w smoki, ale funkcja identyczna. Im większa, tym lepsza
wróciłam właśnie z tesco, bo tam chciałam patelnie kupic, a tam cana za jedna 20 cm tyle co za 24+28 na all, więc zamawiam
dziękuję za opinie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 19:32   #310
yoonka
Rozeznanie

Cytat:

No i jeszcze muszę Wam napisać co mój mały, słaby wcześnieczek dzisiaj zmalował tuż przed moim wyjazdem do Wawy. Ja się pakowałam a Tz mi pomagal. Małą wsadziliśmy do łóżeczka. Po jakiś 15 minutak słyszę huk i jej płacz a właściwie krzyk. Lecimy na górą a tam łóżeczko rozwalona. Ona strasznie kopie. kładzie się w poprzek łóżeczka i z całej siły WALi nogami w łóżeczko. I tak waliła że je rozłożyła i wraz ze spodem spadła na dół. Nic jej się nie stało tylko teraz myślimy jak zabezpieczyć to łóżeczko.
ciekawe po kim tak lubi ŁÓŻKOWE EKSCESY po mamusiiiii???
Cytat:
czuję sie tak jakby nic się nie zmieniło a tylko w weekend-y jestem mamą.
Zobaczymy jak długo wytrzymam.
hmm pewnie jak mala Ci sie zawiesi na szyi i powie w niedziele wieczorem z płaczem "mamusiu nie jedz" to..... nie pojedziesz
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

A moje dziecko tak ładnie nocki przesypiała i się "popsuła"od jakiś 10 dni budzi się co noc o 4 i raz sobie zje i zaśnie,a raz ją trzeba bujac z godzinę;/dzisiaj akurat ją odłożyłam do bujania i sama zasnęła-cud!
dziewczyny budzą się wasze dzieci w nocy butelkowe?
kurde, te nasze dzieci znowu kopiuja zachowania. moja ma identycznie od jakiegos tygodnia... przejdzie to? dzisiaj nawet nie bardzo chciala jesc, przytulilam ja mooocno i zasnela, ale spalysmy razem w wyrku wyjatkowo.
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Wrzucam kilka fotek - naszej małej łazienki, z naszego spotkanka z Darusią, no i moja Olunia zajęta ciumkaniem jabłuszka.
biale listwy przypodlogowe!!!! gdzie kupilas, bo my takich szukamy intensywnie
edit: a jednak nie jak sie przyjrzalam, to widze, ze to nie listwa buu

Edytowane przez yoonka
Czas edycji: 2010-09-13 o 19:36
yoonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 19:46   #311
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój mężuś jest wlaśnie w drodze do Łodzi jak ja nie lubię jak tak daleko jeździ i to jeszcze na kilka dni. Mam nadzieje że dojedzie cały i zdrowy

kupiłam dzisiaj w dzieciowym sklepie taka końcówkę do butelki za 3,7 http://allegro.onet.pl/ustnik-siliko...197088429.html
i wiecie co, mój synek wypił pół butelki soku, i 90 ml mleka na próbę. I tak nie wiem czy się cieszyć,bo już nie będzie moim małym cycusiem tylko będzie mieszany

Ja też dzisiaj chcialam sobie kalosze kupić w biedronce, bo podobno bardzo fajne za 19,99, no i poszłam wieczorkiem, a tam już nie ma ani jednej pary, wszystko poszło ranoale nie dam za wygrana, mamy u nas 4 biedronki, to jutro resztę objadę, i będe jeszcze w innym mieście u ginka to tam też poszukam

Stary 2010-09-13, 20:01   #312
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

na prawde kalosze byly fajne ale u mnie rozmiary malutkie byly jak juz poszlam a tez chcialam.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

My dopiero wrocilismy ze spacerku ide karmic malucha.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:06   #313
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

yoonka blat masz numerar dąb?? A jakie cokoły do tego?? I jaki masz stół w kuchni/jadalni coby pasował to kuchni ?? Bo ja mam właśnie mega problem z doborem

Zaraz zgram fotki i Wam pokażę jak moje mieszkanie aktualnie wygląda

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:09   #314
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
lindsley dawaj kochana kolaż synka do galerii
Poczułam się wywołana do tablicy. Miło że ktoś o mnie pamięta mimo że się dawno nie udzielałam Czytam non stop ale ciężko mi się do Was wkręcić bo Wy od ponad roku się znacie....
Też się ostatnio zastanawiałam jak to jest że niektóre Wasze dzieci śpią całą noc, pięknie jedzą i leżą w wózkach... Michaś po kąpieli je o 19 i pierwsza pobudka jest 22-23 potem w nocy jeszcze 2 razy... W wózku się drze na całą wieś, na spacer idziemy dopiero jak go po pół godziny uśpię na rękach w ogródku... Mata be, łóżeczko be, ostatnio trochę w leżaczku wytrzymuje Marchewką pluje za to jabłko dostał 3 raz i chyba mu zasmakowało A najważniejsze że kocham go najbardziej na świecie

Cytat:
Łazienka jeszcze bez płyt gipsowych ni bez wylewki.. narazie podłogow eogrzewanie widac
Moja rok temu podobnie wyglądała Życzę powodzenia i wytrwałości w remonci, mam nadzieję, że kabina się nie zrobi szybko brzydka, moja siostra nie jest zadowolona a ma podobną...

Dzieciaczki macie cudne

A jeszcze któraś martwiła się że ma drobne dziecko. Michaś ur się 22.04 3510g a 2 tyg temu miał 6300g i jest chudy... Lekarz mówił żeby się nie martwić

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:14   #315
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Michaś śliczny

Oto moja rozpierducha w mieszkaniu. Dodam że do końca września MUSZĘ się tam wprowadzić A ten pomarańcz jakiś taki brzydki na fotach wychodzi w rzeczywistości jest ładniejszy No i jak będzie koniec to Wam się pochwalę moimi podwieszanymi sufitami

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:16
Stary 2010-09-13, 20:19   #316
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Michaś śliczny

Oto moja rozpierducha w mieszkaniu. Dodam że do końca września MUSZĘ się tam wprowadzić A ten pomarańcz jakiś taki brzydki na fotach wychodzi w rzeczywistości jest ładniejszy No i jak będzie koniec to Wam się pochwalę moimi podwieszanymi sufitami
Dzięki
Nie zazdroszczę remontu, a zwłaszcza sprzątania po nim. Mnie chyba będzie czekał w tym lub w pierwszej połowie przyszłego roku generalny remont (tynki, zrywanie drewnianej podłogi itd) pokoju teścia. Nie będę nic tam robić ani wybierać kolory itd ale bajzel mi zrobią w całym domu i nie pomyślą żeby posprzątać...

Michaś
Stary 2010-09-13, 20:19   #317
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Madziwnia, Ty masz czym oddychać, myślę że z Tobą jakiś mały sparing CYCboxingu mógłby być bardzo widowiskowy
Ja chcę tę walkę zobaczyć i to z bliska ale nie za blisko bo byście mnie zgniotły tymi Waszymi cycami.

Izumi nic nie mówiłaś o tym że Twój mały brał udział w reklamie. Pięknie wygląda na tej pieluchowej górze

lindsley - pisz częściej to i Ciebie lepiej poznamy.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:28
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:24   #318
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Pop raz że by Cię zgniotły a dwa że zalałyby Cię fontanną mleka

Izumi Ty na serio pomyśl o wysłaniu tego zdjęcia na jakiś konkurs Boooooskie jest!!

Stary 2010-09-13, 20:24   #319
P0P70
Zakorzenienie

Grymelka - no to jeszcze duuuzo macie tam do zrobienia.
A tak nawiązując do wcześniejszej Twojej wypowiedzi to mam pytanie. Czy czteropak prezerwatyw to już kupiłaś?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 20:28   #320
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Grymelka - no to jeszcze duuuzo macie tam do zrobienia.
A tak nawiązując do wcześniejszej Twojej wypowiedzi to mam pytanie. Czy czteropak prezerwatyw to już kupiłaś?
Baaaaaaa, mam kontener prezerwatyw, idę do gina po tabsy i będę stosować też globulki

A co sądzicie o tym krzesełku?? Czy brakuje mu czegoś??
http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...211510671.html
Na dole jest taka fajna animacja jego funkcji

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:38
Stary 2010-09-13, 20:50   #321
Darusiaaaa
Zakorzenienie

U nas tez tz zrobil podwieszany i strasznie mi sie podoba...chyba tez remont lazienki nas czeka ..zobaczymy jak bedzie z kasa, ale zazdraszczam ja bym byla w pelni szczescia majac dwa pokoje i kuchnie dla nas, nie potrzeba mi nic wiecej, nawet ta kuchnie juz przeboleje ale jeszcze jeden pokoj bym strasznieeeee chciala a tu nie ma takiej mozliwosci.

Madziwnia pomysl sobie jakie bedziesz extra mieszkanko!!!!!
SUPER!
Lindsey Michaś prześliczny.

Moja mala w tamtym mies dostala od ciotki takie kubeczki z fishera jest ich chyba 8 , dzisiaj jej dalam do zabawy i jak widze to hit numer 1.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

To co ja mam odchyla sie dokladnie tak samo plus regulowana wysokosc i powiem Ci ze ta regulacja wysokosci jest fajna, jak karmie ja a siedze przy stole ma wyzej, jak siedze na lozku sobie opuszczam i duzo mi wygodniej.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

uciekam szykowac po woli malucha do kapieli
Zajrze pewnie pozniej.
A.Camus
Stary 2010-09-13, 20:52   #322
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Darusia powiem Ci że w tym bajzlu u mnie też już nieźle wyglądają Mam w salonie nad częścią parkietową taki podcięty i ledy w koło świecą, w przedpokoju z "oczkami hiszpańskimi" i w łazience taki zwykły nad geberitem z 2 halogenami A najbardziej się cisze z listwy ledowej pod wanną Ja kocham łazienki!! hehehehehhe

Mi to się szalenie kolorystycznie podobają te krzesła I może się skuszę ... albo takie sobie kupie bo kasy mam za dużo http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...210957521.html

Jakim cudem Oli jeszcze nie śpi?? Ja swojego do 20 ledwo mogę przetrzymać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-13 o 20:54
Stary 2010-09-13, 21:28   #323
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
yoonka blat masz numerar dąb?? A jakie cokoły do tego?? I jaki masz stół w kuchni/jadalni coby pasował to kuchni ?? Bo ja mam właśnie mega problem z doborem

Zaraz zgram fotki i Wam pokażę jak moje mieszkanie aktualnie wygląda
tak numerar dab a cokoly biale. a stol bedziemy miec od babci jakis stary okragly, nie widzialam go dokladnie ale stol bedzie stal dosyc daleko od kuchni, wiec nie musi pasowac. kafalki szare 10na10cm
za to nie jestem zadowolona z podlogi maz kupowal sam i wybral panele w takim cieplym odcieniu, a nie neutralnym jak chcialam i srednio mi to pasuje. do tego sa dosyc ciemne i za cholere nie moge ich wyczyscic tak, zeby pod swiatlo nie bylo widac zamazajów...

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
A najbardziej się cisze z listwy ledowej pod wanną Ja kocham łazienki!! hehehehehhe
tez bedziemy miec ledy pod wanna! mozna im zmieniac kolory i takie same w suficie podwieszanym. jak maz zamontuje to wkleje zdjecia
Stary 2010-09-13, 21:49   #324
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jak sa juz takie chlodne noce i nie opalane mieszkanie to czym przykrywacie dzieci?

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Darusia powiem Ci że w tym bajzlu u mnie też już nieźle wyglądają Mam w salonie nad częścią parkietową taki podcięty i ledy w koło świecą, w przedpokoju z "oczkami hiszpańskimi" i w łazience taki zwykły nad geberitem z 2 halogenami A najbardziej się cisze z listwy ledowej pod wanną Ja kocham łazienki!! hehehehehhe

Mi to się szalenie kolorystycznie podobają te krzesła I może się skuszę ... albo takie sobie kupie bo kasy mam za dużo http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...210957521.html

Jakim cudem Oli jeszcze nie śpi?? Ja swojego do 20 ledwo mogę przetrzymać
ona chodzi spac kolo 22 chyba ze widze ze zmeczona bedzie lub ostatnie karmienie przypada ok 20 to pozniej czekam chwile i ja kapie.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

krzeselko fajne ale cena mnie wbila w fotel.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

kobiety jak ja bym wam pokazala moja lazienke to byscie sie za glowe zlapaly, mysle ze nie jedna rodzina patologiczna z przydzielonym socjalnym mieszkaniem ma lepsze;D;D;D;D
powaga!!!!!!!!!!!!!

poki co na remont mamy tylko tapete, bo nie kupowalismy plytek teraz jest fatalna jakas zolta z czyms w kratke( jak to babcie lubily z 60 lat temu) i zasyfiala nie milosiernie i przez ten niebieski taka ziiimna(brr)

a zdecydowalismy sie na w sufie fototapete na jedna sciane, taka w sumie fajna, chcielismy rybki ale nie bylo i wzielismy zachod slonca na plazy.
A.Camus
Stary 2010-09-13, 21:50   #325
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Przeczytałam ale już nie chce mi się pisac

Minka jestes????jutro na basen!!!byłaś już czy nie jeszcze?

Cytat:
Zacznę od tego, że w zeszłym roku, jeszcze zanim zaszłam w ciążę, ba... zanim w ogóle przeszło mi przez myśl, że ja + dziecko to dobry pomysł, codziennie po pracy chodziłam z przyjaciółką na fitnes (czasem spędzałyśmy na sali ponad 3 godziny). Wybierałyśmy przeważnie step, TBC lub jogę. W końcu natknęłam się na artykuł w Twoim Stylu. Pisano, że na fitnesowym rynku pojawiła się nowość - jukari - połączenie cyrkowych ewolucji z pospolitymi ćwiczeniami aerobowymi. Na zdjęciach wyglądało to szałowo! Do tego wszystkie te zgrabne panie instruktorki i super stroje Normalnie mnie trzasnęło! Niestety, wtedy dopiero zapowiadano, że jukari pojawi się w Polsce, w wybranych klubach w stolicy i Krakowie (gdzie sobie grzecznie mieszkam). Czekałam kilka miesięcy i... ŁUP! 5 minut na piechotę od naszego mieszkania, w centrum handlowym, otwarto klub fitnes, gdzie można było ćwiczyć jukari. Wyobraź sobie, że specjalnie się zapisałam do tego klubu, mimo iż w pracy płacą mi za kartę wstępu do większości centrów sportowych. Mój mąż stwierdził, że baba mu zwariowała, bo będzie na trapezie cyrkowym ćwiczyć Ale powiem Ci, że było warto!!! Aaaaa.... to jest świetne. Ja miałam zawsze bardzo słabe ramiona, a do ćwiczenia na jukari moc rąk jest potrzebna. Muszę przyznać, że nawet postawa mi się zmieniła - chyba przestałam się garbić. Jedyny minus - ograniczona ilość osób na zajęciach. Na pierwsze, pokazowe, zapisy były zorganizowane miesiąc przed ćwiczeniami. Oczywiście byłam w pierwszej piątce na liście Teraz chodzę rzadziej na zajęcie, bo w dalszym ciągu trzeba zapisywać się z wyprzedzeniem... a przy Mince mojej nigdy nie wiadomo, co będzie. Postanowiłam jednak, że od października zabieram sie za siebie. Przed ciążą waga wyjściowa 64 kg, po miesiącu ćwiczeń 55 kg. Teraz ważę jakieś 65 kg i nie czuję się dobrze we własnej skórze - wisi mi co nieco na ramionach, uda nie te... Megi - najlepsza w tym jukari jest MUZYKA!!!

http://www.youtube.com/watch?v=xZNyPsuU8jg
W Łodzi też właśnie otworzyli-też jestem zainteresowana tylko brak czasu mnie dopada

Cytat:
No to i ja się odnalazłam na nowym wątku. Tytuł….no super, tylko podobnie jak u Dusiaczka jakoś nie pasuje do mnie zupełnie. No chyba tylko te pieluchy tetrowe które podkładam pod brodę gdy karmię.

TylkoOliwka – wymęczyłaś biedaka tą sesją. Zdjęcie środkowe zajefajne. Ja to mogę Ciebie wraz z synem adoptować.

PL_Madzia- naprawdę identyczni.

My to już od dawna włączyliśmy ogrzewanie w domu i nawet w nocy mamy ponad 20 C. Ale i tak wkładamy (TZ wkłada) małą do śpiworka bo strasznie się kopie i zmienia pozycje w nocy. Mała od samego początku śpi sama (2 miesiące inkubatora zrobiło swoje) i nie potrafi zasnąć z nami. Ona po prostu lubi spać sama w swoim łóżeczku.

Megi, sponsa - ja takę uwielbiam step. Tylko trochę kolana mi wysiadają.

Bo mój Ociec (wdowiec wtedy) gdy ja miałam 14lat a moja siostra 15 to ożenił się po raz drugi z kobietą która miała 6 letnią córkę. No i on ją adoptował i dał nazwisko. I to jest nasza młodsza siostra.

Ja tu chyba jestem bardziej wyrodną matką. Tak naprawdę to nie muszę pracować ale chcę pracować i dlatego zostawiam dziecko z ojcem na 5 dni co tydzień. Pierwsza noc była straszna teraz jest już lepiej i jakoś zaczynam się przyzwyczajać do tej nowej sytuacji. Tylko te dojazdy bardzo męczące. Wczoraj z Wawy do Częstochowy padało a potem była mgła. Jechałam 4 godziny.

Współczuję. Ale trochę mnie pocieszyłaś. Bo ja nie chudnę ale przynajmniej nie przybieram
Dobra ja na to idę albo nie bo bym zwariowała jak bym od rana musztrę miała

Cytat:
U mnie to samo. Nasza lodówka niestety nie jest dźwiękoszczelna, więc doskonale słyszę, jak serki, jogurty, kiełbacha i wszelkiej maści wędliny wyśpiewują peany na swoją własną cześć No i co ja mam zrobić? Nie mogę przecież pozwolić, by coś się zepsuło, co nie? I tak codziennie, kilka razy w ciągu doby, skracam męki wszystkiemu, co zamieszkuje na półeczkach O, teraz na przykład małosolny ogór puszcza do mnie oko. No, to teges...będę za pięć minut
no nie mogę

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ach dziekujemy dziekujemy
moj maz twierdzi, ze nie mozna dziewczynkom mowic tylko, ze sa sliczne, bo nie beda silnymi kobietami, trzeba tez mowic, ze sa madre dlatego teraz chwalac Toś za cokolwiek dodaję "...i mądra"
np
jaka jestes ladniutka i madra
jaka piekna kupka i madra
jak sie pieknie odbilo i madrze
i bardzo mądrze
Cytat:
Witam Dobry wieczór i dobranoc jednocześnie!

W koncu udało mi sie do miasta wyjechac dzis bo cały tydzien sie zbierałam... pospacerowałam z miska było taaak spokojnie jak nigdy.. juz po sezonie nie ma tłokuów jak wlato setki ludzi przejsc nie było jak a dzis... błogi spokój!!1 słoneczko
az jutro jade na spacer na plaże!

wybrałam kafle do łazienki:
ale jeszcze nie wiem jak je rozmieścic kolorystycznie.. nie mam pomysłow mam inny kształt łazienki

No i ja dzis tak samo.. zjadła i takiej gaworzyła.. siup do łóżczka smoczek pielucha 15 minut gaworzenia i zasneła ani razu nie podeszłam..
ja też tak robię jak dostajje butlę to go odkła......a cholera miałam nie pisac ja jest dobrze tfutfu

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię poniedziałków. Cały tydzień czekania na weekend
No ale bez narzekania...Przynajmniej pogoda jest w porządku.

Darusiaaa- dziękuję raz jeszcze za spotkanko. Serdecznie zapraszamy ponownie. Jeśli tylko będziecie znowu w Łodzi dajcie nam znać
Zdjątka za momentprześlę.
No i cieszę się, że chrześniak dochodzi do siebie.

My w łazience też mamy ciemne elementy, ale nie na podłodze, tylko w kabinie itrochęna ścianie. Jestem z takiego rozwiązania zadowolona. Poza tym, że łazienka jest malutka

Madziwnia - szkoda,że mieszkasz daleko, ale gdybyś się kiedyś wybierała w nasze strony zapraszam . Skrzykniemy Darusię i Tylkooliwkę - ciekawe jak wypadł chrzest Danielka.

A propos porannej herbatki i musli - ja zapodałam sobie kawkę latte i szarlotkę, którą osobiście wczoraj upiekłam. W weekend kupiliśmy ciśnieniowy ekspres do kawy i właśnie uczę się robić pyszne kawki. Chętnych zapraszam, ciacha jest jeszcze pół blaszki, ziarenek kawy nie zabraknie. Może znacie ciekawe przepisy podania kawy albo jakieś linki? Oprócz latte, znam jeszcze irish, tylko muszę kupić szklanki no i whisky of corse. Do latte szklaneczki i łyżeczki już mam, wczoraj kupiłam w Ikei.
W ten oto sposób ni pół kilo nie zrzucę, a do pracy już za kilka tygodni

Wrzucam kilka fotek - naszej małej łazienki, z naszego spotkanka z Darusią, no i moja Olunia zajęta ciumkaniem jabłuszka.
a dziękuję,super było,ogólnie trochę marudził w kościele bo nie chciał zjesc przed,ale w trakcie samego chrztu nawet się nie skrzywił impreza też była super,gości miałam do 23. tylko,że dzisiaj padam na twarz,właśnie idę lulu.

mam identyczne płytki i dekory w łazience
Cytat:
Dziewczyny jak sa juz takie chlodne noce i nie opalane mieszkanie to czym przykrywacie dzieci?

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

ona chodzi spac kolo 22 chyba ze widze ze zmeczona bedzie lub ostatnie karmienie przypada ok 20 to pozniej czekam chwile i ja kapie.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

krzeselko fajne ale cena mnie wbila w fotel.
my też już niestety grzejemy

Izumi super fota

Ice piękności! i jakie mądre oczka - jak szybko się uczę.

Anakazar Nineczka chyba będzie miała kręcone włosy-możliwe to?
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-13, 21:51   #326
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Baaaaaaa, mam kontener prezerwatyw, idę do gina po tabsy i będę stosować też globulki

A co sądzicie o tym krzesełku?? Czy brakuje mu czegoś??
http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...211510671.html
Na dole jest taka fajna animacja jego funkcji
Ja dopiero zaczelam używać krzesełka, to moje spostrzeżenia super że sie przechyla, to małemu wygodnie nawet jak ja coś w kuchni robię to on sobie siedzi i w akwarium złotą rybcię ogląda Regulacja wysokości to musi być, w pokoju do kanapy biorę ustawiam na najniżej, a jak w kuchni to najwyżej, do stołu dopasować można lub do ławy. Ten kosz pod spodem to moim zdaniem jest kolejnym miejscem w którym można w ciągu 5 min zrobić balagan, i przez pare lat go nie ruszać . U mnie brakuje, ale w innych na all widzialam że mają z boku taki doczepiany podstawek, i by sie przydał do ustawienia miseczki czy słoiczka, a tak kombinować trzeba

Stary 2010-09-13, 21:52   #327
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lindsey Michaś prześliczny.

Moja mala w tamtym mies dostala od ciotki takie kubeczki z fishera jest ich chyba 8 , dzisiaj jej dalam do zabawy i jak widze to hit numer 1.
Dzięki
Ja dziś dałam Michasiowi butelkę po 1,5l żywcu truskawkowym. Czerwona zakrętka przykuła jego uwagę najbardziej
Cytat:
Misiek śpi w body długi rękaw + pajac, zapakowany w cienki śpiworek i na noc nóżki przykrywam jeszcze cienkim kocykiem.
Kiedyś kładłam go tak jak Ty Oliwkę ale nie miałam nic z wieczoru i postanowiłam to zmienić. Teraz trudno mi go do 19 z kąpielą przetrzymać. Dziś po 19 już jadł. O 19.40 spał...

Michaś
Stary 2010-09-13, 21:59   #328
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my chyba 3 razy grzalismy tak pod wieczor zeby mala miala fajna temp do kapieli.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Mi to nie przeszkadza bo Oliwka grzeczna wiec jest spokoj i mam czas dla siebie a jak wiem ze je np o godzinie 20 a jej sie nie da przed jedzeniem wykapac tylko zawsze butla a pozniej kapiel to musze troche odczekac.
A.Camus
Stary 2010-09-13, 22:20   #329
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja małemu na noc ubieram body z długim rękawem,+pajacyk, i przykrywam kołderką. w dzień jak byo kilka dni tak zimniej to farelkę włanczałam. W tej chwili bez grzania mam 24 stopnie, więc tragedi nie ma, ale najlepiej się czuję jak mam te 26

Stary 2010-09-13, 22:51   #330
machaj
Raczkowanie

hej
ja tylko na chwile bo wczoraj dorwałam ksiażkę którą zaczęłam czytać jakiś czas temu i stwierdziłam że najwyższy czas ją skończyć.. a mam to dziś w planach

gmyrelka- mi się bardzo podoba to krzesełko z bloom!! tylko w różowej wersji ogłądałam je u nas w sklepie... kupiłabym je gdyby nie było tej 1ki z przodu i podoba mi sie jeszcze ten leżaczek co w tej głównej reklamie jest... tyle że on do 9kg... i w końcu zrezygnowaliśmy... no i miejsca troche zajmuje...
no i chce cię jakoś pocieszyć że nie jesteś sama z tym nieustabilizowaniem dzieciątka... ja mojej też nie umiem nauczyć spać o tych samych porach w dzień... z zasypianiem i spaniem w nocy ostatnio tragedia... szczyt był z piatku na sobote.. co pół godziny wyła;/ jedyne w dzień co ma mniej więcej o tej samej porze to deserek i obiad... pisze mniej więcej bo czasami 10 minut przed obiadkiem zasypia...

madziwnia- nie zazdroszczę tego remontu... przecież u ciebie nawet nie widać że to dom jest!! moja teściowa chyba by umarła gdyby dom miał tak wyglądać.. ona taka bardzo nieremontowa;/

drcron- wiesz co.. ja bym spróbowała dodać mniej czekolad do tego tortu... chociaż ja i tak miałam już bez polewy.... no i dałabym czekolady mleczne a nie gorzkie... i na górę duuuuzo malin... bo wtedy trochę ta słodycz mniej czuć
libra i jak ci smakował torcik? po całej nocy w lodówce faktycznie był lepszy... my jedliśmy go tego samego dnia i był za mdły... na 2gi dzień lepiej smakował

izumi- teraz możesz michasiowi co godzine pampersa zmieniać!! ciekawe na ile wystarczy taki zapas pieluch?!

a ja po tych nagadywaniach babć kupiłam małej mała puszkę babilonu... miałam jej na noc zrobić ale jeszcze nie dziś... bo się zastanawiam czy ja mogę tak na raz dać jej cała butle sztucznego mleka zamiast mojego? (pomijam już fakt o moich napakowanych cycach) myślę że jutro zrobie do małej butli trochę mleka i dam jej cyca...
boje się że jak nie zaśnie przy cycu to znowu będzie półgodzinne usypianie i wycie przy tym..;/ ona mnie za rękę trzyma i co chwila się odwraca i sprawdza czy jestem..
w dzień też zasypia albo przy cycu albo po długim bujaniu w wózku albo na rękach (tego nauczyły ją babcie!) ... już się zaczynam martwić co to będzie z tym jej zasypianiem...

u nas teściowa pali w piecu ale i tak najcieplej jest 23 stopnie... (dlatego wolę jak teść pali bo jest dużo cieplej ale wtedy ona chodzi i zrzędzi;/) a nad ranem mamy 19-20st.. wieć mała śpi w body na długi rękaw pajac śpiworek i cieniutka pierzynka...

że ja taka chwalipięta straszna to wklejam zdj:
1. półświeczki na torcie Kaliny!
2. babcia dała skosztować czekolady! (oczywiście jak mama nie widziała)
3. nasz mały śmieszek.. ma gilgotki po tatusiu od paszek po stópki (mamusia gilgotek na szczęście nie ma)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości