|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
W domu dostaję depresji, chodzę po ścianach dosłownie- chciałam pracować do końca listopada, ale teraz zaczynam rozważać, czy nie popracowac do końca października... |
|
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
niebieskaa Życzę dużo uśmiechu, zdrówka, i żebyście się zawsze wspierali i szanowali
Wszystkiego Naj! ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- sysunia Twój brzuś też piękny Mój z przodu wygląda jak piłka w dole,a zboku jak wysunięta szuflada Ja w tym tygodniu zaczynam 30 t.c. ależ ten czas leci!---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Bydlaki chodzą po tym świecie. Fajnie, że dziewucha nadal ![]() , ja też bym chciała, żeby drugi raz nam ją potwierdzili, bo tak to tylko na połówkowym co nam lekarz powiedział
|
|
#633 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ishka, trzymamy kciuki żeby mały jeszcze trochę posiedział. Ale w razie czego -tfu tfu - to i tak jest na tyle duży, że da sobie doskonale radę "po naszej stronie". Idę oglądać filmik.
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdrowia dla męża!!!Czy ja wiem moja mała w 29 ważyła 1223g tak więc ja uważam, że to kwestia indywidualna dzieciaczków ale mam nadzieje, ze nie za mało waży ![]() Była dziś u mnie kuzynka i przywiozła ciuszki po swoim dzieciaczku , masakra ale teraz tego mam :? własnie piore jedna partie - DUZO TEGO i chyba do porodu bede miała zajęcie ![]() Dziewczyny, czy wszystkie używacie podwójnego płukania?? bo ja kurde nie moge wyczaic tego w swojej pralce, starsza , a instrukcja gdzies przepadła. Może wystarczy 2h pranie z 1 płukaniem??
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze do tego mam tak niesamowite wzdęcie - nie wiem po czym - że mnie cały brzuch boli
|
#636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja oglądalam właśnie w tv![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- ja moczyłam stopy w dobrze ciepłej wodzie z solą i mi pomogło.
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkia jestesmy w trakcie 26tygnia
25skonczone nos mi zatkal, a juz byl ladnie odetkany eeeeeeeeeeeeeeeh |
|
|
|
#638 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Ishce dają relanium na uspokojenie.. zawsze dają na pierwsze dni pobytu w szpitalu. Kotek jak zabierzesz maluszka do domu, to przestaniesz mieć może takie myśli, że znowu coś nie tak możesz zastać, bo będziesz go miała 24 na dobe przy sobie teraz już będzie z górki ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A ja nie wiem jak będę znowu spała jak mi się toto wracać będzie! Dość, że w ciągu dnia na siedząco czy jak chodzę mnie to męczy to jak leże to już jest kapota!! ;( Zaraz ,,Uwaga" będzie o tej dziewczynie co zaatakowała nożem drugą.. Oj jak dobrze, że mnie nie boli ząb troszkę jednak jakby na dziąśle przy nim się co robiło. A mówiła mi pani stomatolog, że na zapalenia dziąseł to roztwór wody utlenionej z wodą. Cieszę się też, że mnie już tak w gardle nie drapie to nie muszę kaszleć, bo mi caly brzuch się ruszał, a Malutka chyba tego nie lubiła za bardzo, bo kopała zaraz po tym. Dziś znowu usłyszałam komplemencik, że ładnie wyglądam i to od kobiety, tym bardziej miło. Moja Dzidziunia ważyła ostatnio 1000 gr w 27 t.c.
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ide do knajpki cos przekasic, by juz w domu nie brudzic i nad ranem wyjazd. Wszystko popakowane i prowiant tez juz jest. Zmykam!
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez musze wiecej jesc cos mizernie tyje![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- no moj na pewno nie dostapi tego zaszczytu - NIGDY
|
|
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kupiłam sobie spodnie na all takie:http://allegro.pl/praktyczne-ogrodni...226032436.html moje maja dodatkowo stopy z cyrkoni na brzuchu , przyszly dzisiaj i |
|
|
|
|
#643 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() boli mnie gardło i czuje się kiepsko ![]() Ishka - za mocne zaciskanie nóg trzymajcie się Kretencja - współczuję zamieszania z remontem ![]() piękne Wasze brzuszki te: 80 centymetrowe i te 114 centymetrowe ![]() ja to już nie wiem, którą właśnie pralkę ubranek wyprałam dzisiaj przyszły do mnie paczki: pianinko Fisher Prica na łóżeczko i bluzka dla mnie
|
|
#644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój śp. tato też miał podobną sytuację - poszedł w nocy do sklepu całodobowego po papierosy i trafił na 3 podpitych gówniarzy - złamali mu dwa żebra i poobijali ogólnie Cytat:
![]() sorry, ale jakoś to do mnie nie przemawia Na samą myśl jakoś niedobrze mi się robi - dopóki karmiłam młodą to cyce były dla tż-ta nietykalne ![]() Cytat:
Cytat:
Mój małż jeszcze z roboty nie wrócił - co mi z tego, ze jest niby na miejscu jak wraca nie wiadomo o której - nie cierpię jak wraca tak późno |
||||
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane,
robilismy dzis pierwszy raz inhalacje malemu i wyszlo super ![]() zakupilam masc na klatke piersiowa do tego pod nos i krople na posciel wiec bakterie mega wycisk dostaly - mam nadzieje ze beda zwiewac ![]() CO DO KATARU VCELKA _ mozna MARIMER - krople wody morskiej lub lepsze dla dorosłych w sprayu, lub sól fizjologiczna do przeczyszczania, krople eukaliptusa na ubranie, można też na receptę! spray Rhinocort od 2 trymestru stosowac - bioparox tez ... stosowanie ich oranicza sie do ust i nosa wiec nei przenika do lozyska o reszcie rzeczy nei wiem... melabn - ja nie pisalam ze tragicznie ale mi bylo naprawde ciezko - mimo ze ty tez mialas cc i ja tez to strasznie bylo mi podnosic i przechodzic z windy na korytarz, nie mowiac o sklepach czy chodnikach gdzie babeczkom trzeba oczywiscie miejsce robic, ehh bereciki ![]() tak czy siak z kazdym wozkiem da sie rade tyle ze jeden jest wygodniejszy i latwiejszy inny nieco ciezszy i trudniejszy... nam robia teraz chodniki i droge - jest juz 4 tygodnie rozkopane do samej gliny!!! zaczelo padac wiec buty spodnie sa mega brudne klesite wrecz ale wozio daje rade choc brudasek z niego hehe sasiadka ma na przodize 2 kolka podwojne - czyli przod 4 a tyl 2, i zagniezdzila sie nim w tym blotsku, ale zima szybko minie i kazdy wozek dzielnie sie spisze ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- co do sciagania tż - człowiek przekonuje sie wowczas kiedy cierpi, boli i sil nie ma... a nawet medel electrick nie pomaga ![]() choc nie ukrywam, ze ja lubie takie ssanie tz ![]() musze isc robic tż kolacje - dziś moja kolej
|
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki kochane
cos mi smutnawo dzisiaj, z tego powodu, że jak byłam na wizycie to nie spodobały mu się moje wyniki z glukozą i dostałam skierowanie do szpitala na obserwację i zrobienie krzywej. Także żegnajcie groszki orzechowe, żegnajcie nektarynki i słodkie winogrona mam być na diecie cukrzycowej.także nie będe u Was parę dni, pewnie duuużo naskrobiecie jak wrócę! Oszczędzajcie się, omijajcie szerokim łukiem wirusy i bakterie
|
#647 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie bijcie, pobieznie poczytalam tylko.. juz nie wiem co komu mialam odpisac
![]() Vcelka na katar zrob sobie inhalacje jaka ja zrobilam i o dziwo po 2 dniach mi przeszlo kretencja, tez Tobie wspolczuje tego remontu, najgorszy tez syf caly. My dzis juz zlozylismy meble juz sa poc zyszczone i troche rzeczy juz pochowanych, ale zostaje drugi pokoj zeby zrobic i meble nastepne przeniesc.. ale tam to juz nie moja dzialka, choc pewnie pomoge No a u nas w pokoju jeszcze sporo do zrobienia, w sensie samo przenoszenie rzeczy do mebli. Duzo tego nie ma, ale jeszcze sa tu rzeczy z malego pokoju ktory bedzie robiony po tym zalaniu O dziwo wstawilismy jasne komody a pokoj wydaje sie mniejszy niz jak staly tu czarne duze meble Pelnia, w piatek dosttalismy te meble i sie doweidzielismy ze producent bedzie podwyzszal cene o okolo 70zl na kazdej sztuce Wiec bierzecie te meble? Napisze tyle: meble piekne, ale skladanie ich.. PORAZKA. u nas jedna komoda to jakies 4h skladania bez przerwy. Odpisuje na przeziebienie: mnie lekarz powiedzial ze kaszel jest niebezpiec zny w 3 trymestrze, bo mozna wywolac skurcze i to prawda chyba.. dzis troszke kaszlalam ale malutko i dosc mocne mnie skurcze lapaly ale odpukac poki co juz jest OK. Ishka, zaciskaj nogi i wody zasysaj a nie je wylewasz 3mam kciuki zeby bylo wszystko ok.. ![]() kootekk.. o laktacje sie nie martw ciesze sie ze Michalek i Ty macie sie dobrze!Moja mała dzis jakas nadaktywna, no i TZ stwierdzil ze mam maly brzuch sama czuje ze mala ma tam malo miejsca bo strasznie mocno czuje ruchy, brzuch mi sie wypina strasznie.. no ale wizyte mam 16 wrzesnia to sie zapytam co i jak i ciekawa jestem czy jesli jeszcze nie jest stricte odwrocona glowka w dol to czy sie przekreci jeszcze? bo czuje tak jakby glowke miala raczej nie na samym dole na wylocie No a jutro ojciec wyjedza bede miec psychiczny spokoj.. ale tylko na pare dni do roboty gdzies z ojcem tz i wraca.. ale dobre i pare dni odpoczynku Spokojnie sobie posprzatam, poprzenosze rzeczy.. ohhh
|
#648 |
|
Zadomowienie
|
Mimiskierka trzymaj sie w tym szpitalu-mam nadzieję że krótko Was będą trzymac
![]() Anecka to same dobre wieści: choroba przechodzi, meble złożone i odpoczniesz od ojca ![]() ![]() klask i: Ja się wykąpałam i chyba się położę bo znowu zmęczona jestem bardzo...
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, mój Dzidź też dziś nadaktywny. Jakas taka aura czy co?...
Jutro wizyta u gina, mam nadzieję, że z szyjką dalej OK... A co do kataru, to dobry przepis podała Anecka. Do wrzątku majeranek, można też szałwię albo rumianek, i jeszcze dla wzmocnienia efektu - tuż przed zakryciem głowy małą łyżeczkę sodki do tego sypnąć
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Ano ano dobre wiesci
![]() BTW ktoras z Was pisala o kurtce z Top Secret, ile kostowala?? Dziewczyny, jesli bedziecie mialy nawilzacz to gdzie go ustawiacie? na meblu/parapecie czy podlodze? Bo mowie dzis tz ze trzeba koniecznie nawilzzacz i sie postawi na omodzie a on ze NIE ma mowy w ogole (chyba mysli ze komoda bedzie mokra? No i troche mnie denerwuje taka rzecz ze dobra on wzial kredyt na te meble bo ja nie moglam juz wziac kredytu.. no i mowie ze kwiatka malego sobie postawie ozdobnego na komodzie a on ze nieeeee nic nie bede stawiac na meblach! jak to kwiatek na meblu? ehh a marzy mi sie maly oleander No i wkurza mnie jeszcze to ze mowilam mu ze np moja wyplata cla pojdzie na wszystkie oplaty mieszkalne/raty no ale jak on bral kredyt to zaznaczyl zeby mu sciagali z konta oplate.. i dzis mowi do mnie zebym co miesiac mu przelewala polowe kase za rate !!!!!!! Nie kumam czegos takiego??????? co za roznica kto placi??? to tak jakbym ja kupila dzis chleb i powiedziala to ty kup jutro bo ja dzis kupilam no ****a.
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
anecka spory finansowe to tragedia. ja czegos takiego nie rozumiem. prowadzicie jedno gospodarsrtwo domowe, nie ma moje twoje jest nasze.
Co do nawilzaczy - nie wiem jaki moi tescie maja, ale on wytwarza taka mgielke, i robi mokro na podlodze A propo mebli, one nie sa ze zlota by tylko na nie patrzec
|
|
|
|
#652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudna!! musza poczekac - do tego czeka nas wydatek kupna lozka dla Tosia... no i dlug z altanki splacamy pomalu wiec... niektore rzeczy mimo ich drozenia musza czekac na swa kolej :/ zycie...wiesz, ja mysle ze powinniscie porozmawiac powaznie na tematy finansowe - na ogol zwiazki sie rozpadaja z tego powodu - jedno moge ci powiedziec - nigdy - przenigdy! nie daj sie wrobic tak, ze na koncie zostanie ci 0 zl !! przynajmniej 100 bys miala w zapasie!!! faceci sa rozni i rozne sytuacje...mowie z serca a jak tż chce przelewania kasy to powiedz mu ze wspolne konto mozecie zalozyc ty oprzelejesz na zycie on na wydatki inne KTOS pisal o termometrach elektrycznych pod pache - u nas nie zdjae z Toskiem teraz rezultatu bo sie wyrywa, nie lubi byc scisniety! a pisze to po to byscie przemyslaly zakup bo na rok to sie nie za bardzo oplaca 100 wywalic... na kilka... KOTKU ![]() własnie moj tz powiedzial - kiedy zaczniesz diete??? k.... och faceci! ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() NAWILZACZ - my mamy taki: http://allegro.onet.pl/nawilzacz-pow...212372450.html wlasnie do wody wlalam krople eukaliptusa i miety SUPER!!! Tosiek oddycha poki co przez nosek!!!!! ))ale ta mgielka o ktorej pisze KLIWIA zostawia nam na scianach slady skraplania sie wody - paskudnie to wyglada - zacieki wodne :/ ale trudno... a farby mamy Dulux... wiec nie najgorsze
|
||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Anoo to wiem zeby nie miec nigdy 0zl. Jak mi kiedys mama mowila, jak bede miec "lewe" pieniadze to zebym je miala dla siebie
![]() No a on zawsze taki jest ze wszystko na pol dzieli. Mieszkalismy rok razem za granica i bylo tak ze jak dzis on cos kupil to jutro ja musze. U niego zawsze jest COS ZA COS, denerwuje mnie to i mowilam mu o tym no ale jak grochem o sciane. Pelnia, oj to strasznie drogi ten tv? Przeciez teraz full hd mozna za 1500 dostac. My kupowalismy 3 lata temu nasz tv 42cale ale HD ready, bo full hd nam nie potrzebne i placilismy 1600zl. No ale to bylo 3 lata temu, wiec teraz sa duzo tansze Ahh czas sie polozyc a jutro musze wyjsc wybrac kase i do biedrony isc, bo od srody jakos siedze w domu i nie jadlam owocow zadnych i mi brakuje juz. Tzn jadlam jablka ale byly MEGA kwasne..Dobranoc
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
ojjj tak Anecko... wymarzył sobie wiszacy na scianie na 46 cale - :/
kiedys chcial wieze kupilam mu n arocznice a teraz na strychu u tesciow bo T, sie nia bawil i przerwacal jak pionki ciekawa jestem co bedzie chcial na 5 rocznice hehedobranoc
|
|
|
|
#655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
Cytat:
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za wasza cierpliwosc co do mnie i za waszw wieczne pocieszanie
wy uwazajcie z tymi przeziebieniami, lepiej ich nie lekcewarzyc tylko od razu do lekarza, nie bede wam tu pisac co sie moze dziac ale wierzcie mi ze dopiero teraz widze jak wazne jest dbanie o siebie w ciazy!!!! |
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
witam w nowej czesci choc ja sie rzadko udzielam nie wiem czy pisałam mala sie juz szykuje na ten swiat bo szyjka skrócona i rozwarcie jest w kazdym razie mam lezec narazie w domku jak sie nie poprawi za 2 tyg to do szpitala martwie sie bo to dopiero 25 tc ... Ishka zeby bylo ok i gratulacje dla kootka teraz leze ciągle i aby jezdze na badania wiec moze was nadrobie troche
|
|
|
|
#658 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
chyba dziś pierwsza jestem ![]() wyprawiłam męża ale dalej leże w łóżku :P po wczorajszej walce ze sprzataniem i praniem ubranek padłam, ale oczywićście od 2 w nocy kryzys i chyba godzine meczylam sie z uśnięciem. Dziś mam prasowanie, akurat pogoda pskudna i nadaje się do tego. Resztę ubranek chyba jutro wypiore ![]() A na liczniku - skończone 30 tc aaaaaaaaaaaaa ale to leci !
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-09-14 o 06:43 |
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, dziewczynki
Humor dziś trochę lepszy, mąż wczoraj mnie pocieszał jak umiał (sam zresztą też już ma dosyć tego remontu i jest nim zmęczony bardzo). Jakoś w miarę się wyspałam (choć nad ranem było wstawanie na siku) i czuję się względnie dobrze. Na 8,30 do lekarza, więc idę pomału się szykować. Trzymajcie kciuki, żeby dalej było wszystko dobrze (mam nadzieję, że twardnienie brzucha nie wiąże się ze skracaniem szyjki). Potem jeszcze muszę iść zanieść zwolnienie do pracy, pewnie troszkę mnie nie będzie. Ale na pewno jak wrócę to dam znać co i jak
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

Wszystkiego Naj!
Ja w tym tygodniu zaczynam 30 t.c.

Ale w razie czego -tfu tfu - to i tak jest na tyle duży, że da sobie doskonale radę "po naszej stronie".
25skonczone 

hihi 

klask i: