|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
hej kochane moje
nie wiem co u was bo nie nadrabiałam jeszcze... Miałam bardzo stresujący weekend, bo mój tż jak wracał z węgorzewa (bo on chwilowo tam pracuję) do domku został napadnięty i pobity przez trzech pijanych chłopaków :/ ehh... cały spuchnięty na buzi aż go nie poznałam jak wszedł do domu ;O i nerwy miałam okropne. Dzisiaj byłam na wizycie, nadal dziewucha waży 1800g :O łożysko też mam 2stopnia ? ale lekarz nic o tym nie mówił... zresztą mój to jest z tych co mało rzeczy go naprawdę rusza :Pidę was nadrobić i poczytać co tam u was słychać
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-13 o 13:23 |
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Witajcie dziewczynki.
Mam nadzieję,że wasza noc była lepsza. Już tłumaczę czemu wchodzę dopiero teraz. Obudziły mnie w nocy(a dokładnie o 1.46)jakieś dźwięki, które były w naszej sypialni.Mamy taki świecznik z takimi małymi kryształkami i to on się tukł. Za chwilę znów jakieś szumy. Kazałam(wcześniej budząc tż),żeby zobaczył co to. Niestety nic nie widzieliśmy i tż położył się dalej spać.To już nie spałam.Po długich a ciężkich w końcu padłam. Ale o 4 obudziło mnie jakieś szuranie koło (albo na ) mojej szafce przyłóżkowej. Nto to ja oczywiście już prawie leżałam na tż. Byle by jak najdalej mojej szafki. I już nie spałam do rana. O 7 poszłam do kuchni zrobić kawę tż i mi herbatę. Wchodzę do kuchni a po blacie spieprza mi mysz. Z takim pędem leciałam do sypialni gdzie był tż jak dawno nie biegłam. Jeszcze tż mnie okrzyczał,że zachowuję się nienormalnie i że jak chcę poronić to mam sobie dalej tak biegać z kuchni do sypialni. Oczywiście się rozbeczałam, bo nie dość,że była mysz to jeszcze mnie okrzyczał. Cała się trzęsłam. Miałam dość. Powiedziałam,że albo w końcu załatwi mi łapki na tą pierońską mysz albo sama pojadę. Oczywiście najpierw chciałam jechać sama,ale kolega kupił łapki. Mam nadzieję,że będzie owocna noc. Jak tż pojechał do pracy to położyłam się spać, bo teraz się nie bałam bo w dzień mi nie przyjdzie ta mysz. I wstałam późno. Także dopiero teraz mogłam wejść. Niestety pewnie dzisisj nie nadrobię tego co napisałyście, bo tż weźmie mi laptopa do pracy. Idę coś poczytać.
|
|
#573 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ide się myjać bo nie zdążę ![]() --------------------------------- Vcelka -dobrze, że u Ciebie lepiej kliwia tez się rozejrze za jakimś szlafrokiem może tylko niedrogim jakimś a jak nie to bede bez albo w misiowym albo w bluzie-ale bede wyglądać juz to widzę![]() Paulinka Ale córcia to już spora -super
Edytowane przez niebieskaa Czas edycji: 2010-09-13 o 13:23 |
||||||
|
|
|
#574 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba duzo na ten tydzien? Wspolcz uje przezyc,byliscie na policji?Cytat:
Niebieska, wszystkiego najlepszego! Tez jestem ciekawa czy moj maly bedzie po stronie brzuszka jak w brzuszku. Bo jezeli tak, to nieprzespane noce gwarantowane. Czesto w nocy dostaje kopniaki, choc czuje, ze teraz ma mniej miejsca, bo sie wybrzusza mi brzuchol gdy maly sie przemieszcza. A przemieszcza sie bardzo czesto.A my na etapie pakowania.Dzis ostatni dzien na plazy,potem sprzatanie i pakowanie i nad ranem wyruszamy w podroz.Nie chce mi sie Tym bardziej ze skoncza sie te cudowne poranki, kiedy to budze sie w ramionach tzetaAle ciesze, sie bo jutro wieczorem odbieram moja chora kotke a balam sie ze juz jej nie zobacze. Po powrocie do domu zmierze brzuchol choc mam wrazenie, ze duzo nie urosl. Ostatnio mial ponad 100 cm.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-13 o 13:32 |
||
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Lisek, mieszkasz w domku? Czy myszy masz nie daj Boże w bloku?
![]() Paulinka, bardzo współczuję. Moją Mamę kiedyś napadł jeden chłopak, chciał wyrwać torebkę. Niby specjalnie jej krzywdy nie zrobił, ale było to zimą, przewróciła się i zdarła całe kolano. Najlepsze jest to, że torebki nie puściła No ale wiem, jak musi Ci być ciężko. Teraz jak o tym opowiadam, to się trochę śmieje, ale tak naprawdę nadal mnie dreszcz przechodzi, jak sobie przypomnę. A było to 10 lat temu!
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
De28 tak boję się. I wiem,że jestem większa,ale to silniejsze ode mnie.
Kretencja mieszkam w domu. I teraz żałuję, bo jest duży i mogą być myszy wszędzie ![]() Niebieskaa z okazji rocznicy wszystkiego naj.
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała już nie taka mała![]() De28, 1800 g to chyba nie za dużo, ja zaczełam dziś 26 tc i mała ma prawie 1 kg, a 4 tygodnie temu miała pół kg, także dziecko teraz rośnie w oka mgnieniu fakt faktem, że usg może się trochę mylić co do wagi
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam 12 ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- o to nieduzo 88 ![]() ja mam 107 chyba |
|
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
Niebieeska wszystkiego naj z okazji rocznicy
Sysunia ładny brzusio ![]() Paulinka to straszne co piszesz ale mam nadzieję że nic poważnego TZtowi się nie stało Lisek ja też się boję myszy ale TZ porozstawiał pułapki i trutki i już się nie pojawiła puk, puk
|
#580 |
|
Wtajemniczenie
|
Sugerowalam sie kalendarzami ciazy i tu w 29 tygodniu pokazuje 1200g
http://www.anetta.pl/kalendarz-ciazy/29-tydzien-ciazy/ Dlatego wydaje mi sie ze duzo
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Eee nie tak malutko przed porodem mialam w pasie 62 cm a teraz 88 cm masakra. A przytyłam 8 kg to nie wiele
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
wspólczucia ten kraj jest straszny- odnosnie pobicia,
a mnie wciaz boli w okolicach pepka.
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
88cm? Kurcze, ja tyle miałam w 5 miesiącu
![]() Zgrabniutka jesteś
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze a ja nie wiem ile moje wazy i ile ma cm i chyba sie juz nie dowiem Bo prawdopodobnie juz nie bede miala wiecej usg.
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
też miewam bóle w okolicach pępka, mówiłam dziś o tym mojej gin, a ona, że to albo jelita albo więzadła, także mam się tym nie przejmować
poza tym na usg wszystko ok było
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Ide na zakupy, mam mega ochote na jablka
|
|
|
|
#588 |
|
Zadomowienie
|
Irsin, kiedy się wreszcie zdecydowałam, że pójdę na godzinę to mąż mi nie pozwolił. Powiedział, że on też nie pójdzie, żebym nie została sama w domu a pojedziemy do kolegi popołudniu z prezentem i życzeniami. No i postanowione :/ ( a Ja już tak trochę się cieszyłam ;-)
|
#589 |
|
Rozeznanie
|
u nas w kielcach 4 wrzesnia był Sabat czarownic otwarcie amfiteatru kadzielnia mielismy bilety ale dalismy kumpeli maz mi przetłumaczył, ze ktos mnie szturchnie i dobrze ze nie poszłam bo okazuje sie ze były ogromne tłumy pchali sie i wogole. a realcje z imprezy pokazywała tvp2.
|
#590 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Prawda jest taka, że nie ma po prostu żadnych badań na ten temat i niektórzy lekarze na wyrost nie pozwalają. Mój ani mi nie zabronił, ani nie pozwolił. Powiedział, że nie ma żadnych badań na ten temat i sama mam zdecydować. Popytałam koleżanek, które w ciąży farbowały i żadnemu z dzieciaków nic się od tego nie stało. Więcej świństwa pochłaniamy z jedzeniem niż dostanie się do organizmu z farbą! Przecież farbę stosuje się zewnętrznie na włos, który jest już poza skórą głowy. No ale sama musisz zdecydować.
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwnie bolą jakby ścięgna między żebrami, jak długo leżę na jednym boku. Tzn. jak długo leżę na prawym, to mnie boli gdzieś nad prawymi żebrami i z lewym to samo
|
#592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do włosów to jestem brunetką![]() Niebieskaa gratulacje z okazji 2 rocznicy ślubu
|
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() Olajka -co do witamin to ja ich wogóle nie brałam bo lekarz stwierdził, że nie trzeba -na początku tylko folik potem aspargin do teraz a od niedawna żelazo i urosept Apoolonia moje żelazo to Tardyferon i za 30 tabl zapłaciłam 17 zł U mnie z żelazem było dziwnie bo przed ciążą prawei zawsze miałam go trochę za mało a od początku ciąży do teraz miałam go tyle ile trzeba więc byłam tym zaskoczona i nie mogłam uwierzyć -za to teraz wszystko wróciło niestety do normy ![]() Vcelka tzrymajcie się dzielnie z dzidzią Niebieskaa ja też ostatnią @ miałam 26 lutego ale nie mam takich równych cykli jak Ty tylko każdy inny -też mówię koniec listiopada początek grudnia bo z usg mam 29 listopad Wszystkiego naj z okazji rocznicy dzisiejszej Lisek ja też niedawno miałam mysz myślałam, że zawału dostane jak ją zobaczyłam -ale na szczęście zaraz uciekła i od tej pory odpukać spokój Kretencja u mojej koleżanki w bloku była mysz a na osiedlu to nawet szczury po klatkach latały i spółdzielnia musiała robić odszczurzanie ale chyba pomogło bo potem już ich nie było widać a mi chyba brzuch twardnieje dziś już mniej bo jak dotąd to może z 3 razy ale wczoraj to prawie przez cały dzień i trochę bolał -to takie nie przyjemne uczucie i zaraz mi do głowy jakieś głupie myśli przychodzą :/ a dziś przyszły mi zamówione pieluszki i pokrowiec na przewijak. chyba muszę się położyć co do remontu to u mnie za miesiąc dopiero będzie wymieniana reszta okien (w tym też w pokoju Jasia) bo tyle zamówień mają że wcześniej nie da rady -a jeszcze tż sam je montuje
|
|
|
|
#594 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję!!!! nawet nie chce mysleć co to za nerwy dobrze że nic większego się nie stało bo różnie bywa ------------------------------------ Ja dziś miałam takie plany.... ale znów zasłabłam JUŻ MAM DOść!! prawie codziennie jest mi słabo gdy to się dzieje po za domem gdzie nie mogę się położyć jestem bliska omdlenia tak dużo rzeczy chce zrobić a mam problemy z dojściem do sklepu
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia szacuneczek
szczerze powiem ze ja nie mam tyle sił i samozaparcia zeby juz walczyc z ta laktacja, sytuacja mnie przerasta, itak w ciaglym stresie zyje, jakbym miala sie jeszcze stresowac tym ze pokarm mi sie konczy to bym sie wykonczyla psychicznie niebieskaa wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu ishka mow co u ciebie Michałek ma sie dobrze wiec jest superr ale itak za kazdym razem jak do niego jade boje sie strasznie czy czegos nie zastane... musze byc dobrej mysli i napewno wszystko sie ułozy i szybko przeleci ten okres w szpitalu |
|
|
|
#597 |
|
Raczkowanie
|
Kootekk, pewnie, że sie nie przejmuj laktacją, grunt, że maluch dobrze się ma i żebys ty tez usmiechała się na codzień,
za samopoczucie
|
|
|
|
#598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lepiej sprawdzić czy nie jest to spowodowane za wysokim cisnieniem Kootek przesyłam buziaki do Ciebie i Michałka
|
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam w domu aparat więc będę mierzyć |
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Kootek jesteś bardzo dzielna - jeszcze troszkę i Michałek będzie w domku
Trzymam za Was kciuki ![]() Dziewczyny co można na katar wziąść ? bo już nie daję rady.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

nie wiem co u was bo nie nadrabiałam jeszcze... Miałam bardzo stresujący weekend, bo mój tż jak wracał z węgorzewa (bo on chwilowo tam pracuję) do domku został napadnięty i pobity przez trzech pijanych chłopaków :/ ehh... cały spuchnięty na buzi aż go nie poznałam jak wszedł do domu ;O
waży 1800g :O łożysko też mam 2stopnia ? ale lekarz nic o tym nie mówił... zresztą mój to jest z tych co mało rzeczy go naprawdę rusza :P

a jak nie to bede bez albo w misiowym albo w bluzie-ale bede wyglądać juz to widzę
Czesto w nocy dostaje kopniaki, choc czuje, ze teraz ma mniej miejsca, bo sie wybrzusza mi brzuchol gdy maly sie przemieszcza. A przemieszcza sie bardzo czesto.

Bo prawdopodobnie juz nie bede miala wiecej usg.