3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 12:16   #751
malgosiak25
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

wow szaleje: wyprasowałam 2 ręczniki, 2 pieluch flanelowe, 8 tetrowych i jedną pościel i co? I PADAM :P he he

Wezmę się za obiad i później bedę dalej prasować.

Co do termometrów mam zachowanych kilka rtęciowych, a nawet 2 nowe kupiłam początkiem roku, a dla małej jeszcze wzięłam elektroniczny z miekką końcówką Canapol - zresztą w praniu wyjdzie , czy trzeba będzie inny kupić czy nie
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:19   #752
olajka
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

sanderinka i mimiskierka trzymajcie się!!!!
coraz więcej z nas tutaj ma to samo z tą szyją, leżeniem, rozwarciem i jeszcze z wodami co niektóre.. ten czas ciążowy się chyba skaraca, jak to kretencja kiedyś już stwierdziła Ja więcej siedzę niż leżakuje w ciągu dnia. Za to po nocnym spaniu na boczkach, aż noga boli ta na której leże. Czasem nawet w nocy trochę na plecach śpie, ale jak się przebudze to szybko zmieniam pozycjie boczną.

Skoro kaszel może skurcze wywołać w III trymestrze, to i kichanie chyba też
Mnie dziś znowu się wracało, jak spałam, ale nie aż tak okrutnie jak wczoraj, co było już przegięcie

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:19   #753
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja was uduszę z tymi kilogramami prosze nie denerwowac ciężanej od rana :P ja prtzuytyłam od poczatku 12 kg a jestem w 33 tc
ja tez 12, moze juz 13
ciekawe ile jeszcze dojdzie

pewnie do 16 - 17 na plusie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:20   #754
kretencja
Zakorzenienie

Ale radocha - właśnie kurier przywiózł mi paczkę z duperelkami Nie spodziewałam się, bo dopiero wczoraj zaksięgowali wpłatę i nie kontaktował się ze mną, że przyjedzie.
Idę oglądać

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:20   #755
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
dzień dobry :d chyba dziś pierwsza jestem :d

wyprawiłam męża ale dalej leże w łóżku :p po wczorajszej walce ze sprzataniem i praniem ubranek padłam, ale oczywićście od 2 w nocy kryzys i chyba godzine meczylam sie z uśnięciem. Dziś mam prasowanie, akurat pogoda pskudna i nadaje się do tego. Resztę ubranek chyba jutro wypiore

a na liczniku - skończone 30 tc aaaaaaaaaaaaa ale to leci !
gratuluje!!!!:d

Stary 2010-09-14, 12:21   #756
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Sysunia mnie położna jak teraz leżałam to powiedziała że to mit żeby lepiej rodzic w 7 niż w 8 miesiącu - przecież każdy tydzień dłużej w brzuszku jest na wagę złota
racja
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Ja pisałam
http://www.sklep.topsecret.pl/ts/tra.../6/0/0/SKD0068 mam turkusową taką dłuższą, tutaj jest cena.

A ten nawilżacz to przez neta oczywiście kupujecie? są jakieś konkretne dobre?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Może i tak, że potem się inaczej patrzy .
Niezłe te gatki, jakieś takie pomysłowe
A mnie moje ciążowe zaczęły uciskać w dole jak ten jeans się zaczyna, no ale już nie opyla mi się za bardzo kupowac nowych więc te spróbuje jakoś przerobić, tzn. do krawcowej zaniose i niech coś tam wstawi i poszerzy jak da radę. Niedługo znowu zimno ma się zrobić
o moze i moje da sie uratowac u krawcowej
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:21   #757
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

dobra ja ide po proszek do prania dla maluszki, mama TZ naznosila z ciuchow kilka tygodni temu ubranek... a teraz ja je upiore dopiero
Stary 2010-09-14, 12:21   #758
Anecka
Zakorzenienie

olajka dzieki za odp w sprawie kurtki, ale cena dla mnie mega uber kosmos niestety a myslalam ze w Top Secret to tanie sa ubrania

Piszecie o proszkach a moja polozna mowila zeby po prostu kupowac proszki bez fosforanow, bo jakby poczytac sklady to sa te same. No a Dzidzius ma fosforany. Na bank nie kupie jakiegos "specjalnego" proszku dla dzieci bo to pic na wodę. Tak samo jak wiekszosc kosmetykow. Niestety albo stety zawsze patrze na sklady i smiac mi sie chce, gdy napisane jest ze ma jakeis tam proteiny blablabla, owszem ma, ale.. na koncu skladu czyli ilosc znikoma a wielki napis na opakowaniu ze super hit bomba

Bez fosforanow proszki to Bialy Jelen, Bryza, Dosia OMO, Jelp, Persil. Ja uzywam Jelenia na zmiane z Persilem/Bryzą. Czytalam kiedys o poszku ktory jakos sie nazywa Clever free i on jest bez alergenow i fosforanow ale nie widzialam go nigdy w sklepie to moze jakis zagraniczny.

Wlasnie pożeram bigos No i chmurzy się kurcze, a mam pranie niewirowane na dworze.. shit

kretencja
, zdjecia !

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-14 o 12:22
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:23   #759
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

rzecz ma sie tak:
- rteciowe wycofano, niektore z nas mamy i lepiej je trzymajmy!
- ale nie zakupisz juz rtciowego nigdzie wiec pozostaja elektroniczne jedynie!?
To prawda że wycofano rtęciowe, ale szklane termometry są nadal do kupienia tylko z innym wypełnieniem w tej rurce co mierzy-i są tak dokładne jak rtęciowe sama posiadam 2 takie-niedawno zakupiłam ten 2
A nasze mamy jakoś sobie radziły ze szklanymi termometrami więc nie ma co robić tragedii jak byłam mała to mierzyła przez sen, lub mnie tuląc, a już 3 letnie dziecko rozumie i można mu normalnie zmierzyć
a od siostry dostałam elektroniczny i też zamierzam z niego korzystać
moja pani doktor ma kosmiczny-wyciąga z szuflady takie cudo w kształcie małego pistoletu i z odległości ok15-20cm mierzy temp.-tak tylko nakierowuje na głowe i od razu wskazuje wynik-normalnie kosmos-jak pierwszy raz tak mi zmierzyła to nie wiedziałam co się dzieje

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Wiem napewno ze jak sie ma rodzic to juz lepiej w siódmym miesiacy niz w ósmym.
to jest zdecydowanie MIT!!!! każdy dzień w brzuchu matki jest na wagę złota przy rozwoju dziecka

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
nic nie mówił narazie jak coś to 23 bedzie cos wiadomo bo mam wizytę ale chyba i dziś przedzwonie i pojde... nie wiem... martwie sie.
To lepiej dziś pójdź dla własnego spokoju trzymam kciuki żeby to nie były wody

Aliszcze fajnie że dałaś radę z tą glukozą a kiedy wynik?

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:24   #760
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

dzisiaj koncze moja przygode z laktacja, niestety juz w nocy jak odciagalam to polecialo kilka kropel, nawet dna butelki nie zapelnily, mowi sie trudno, nie moge rozpaczac bo mnie pani dr opierdzieli ze znowu rycze o głupoty zamiast sie cieszyc

dobrze ze zaden mi w domu dobrych rad nie daje albo nie mowi jaka to jestem be ze nie karmie piersia

ide zjesc sniadanko i do michalka
To dobrze, że nikt Ci nie mówi, takich rzeczy, znaczy że są wyrozumiali i widzą jak jest nie przejmuj się, tak tym karmieniem. Ważne jest to, że byś chciała go karmić piersią, ale skoro nie można, to trzeba korzystać z innych sposobów Teraz coraz więcej kobitek karmi butlą, mimo że chętnie by cycem chciały, no ale cóż zrobić. Jestem ciekawa ile z nas tutaj da radę cycorkiem.

Stary 2010-09-14, 12:25   #761
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ja tez 12, moze juz 13

U mnie też pewnie do tylu dojdzie bo apetyt z dnia na dzień coraz większy... Non stop moge cos jesc i nadal głodna jestem Jutro wizyta to zobaczymy ile znowu podskoczyło kg... Aż się boję...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:28   #762
olajka
Zadomowienie

Anecka co do małego brzucha..to ja też mam mały i co pytałam lekarzy to mówili, że normalny i nie każdy ma wielki, i że skoro jest wszystko w porządku to po co mi wielki brzuch,m który by mi potem wisiał i by trudno się go pozbyć. A ja nie myślałam, wcale o względach estetycznych, bo bardziej zależy mi żeby bobas miał odpowiednią ilość tam miejsca i zdrowo rósł i rozwijał się. Mnie rośnie brzuch bardzo pomału, jak 1 cm w ciągu tygodnia to jest dobrze. Sądzę, że dużego już i tak mieć nie będę.

Stary 2010-09-14, 12:34   #763
mallinka
Zadomowienie

zmierzyłam swój brzunio i mam 105cm w 26tc... ostatnio pięknie rośnie-normalnie w oczach i waga również ruszyła do góry... a najgorsze jest to że apetyt też mam coraz większy od kilku dni mam ogromną ochotę na hamburgera, takiego z dużą ilością warzyw i frytkami-pokazali takie w programie kuchenne rewolucje i nie mogę o nim zapomnieć

Stary 2010-09-14, 12:35   #764
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
ja tez 12, moze juz 13

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
U mnie też pewnie do tylu dojdzie bo apetyt z dnia na dzień coraz większy... Non stop moge cos jesc i nadal głodna jestem Jutro wizyta to zobaczymy ile znowu podskoczyło kg... Aż się boję...
No przy moich zapędach do czekolaldki, to i tak dziwie sie, że nie tyje po kilogramie na dzien
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:38   #765
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,

Dziewczyny ja mam takie pytanie ( trochę może głupie, ale nie wiem co zrobić), biorę luteinę dopochwowo, w piątek mam wizytę u lekarza oraz dopochwowe usg oceny szyjki macicy - czy mam wtedy nie aplikować tych tabl?
Najlepiej zadzwoń tam i zapytaj

Edzia moim zdaniem waży w porządku, moja w tych samych tygodniach ważyła 1000 gr. Ciekawe ile przybyło..

Stary 2010-09-14, 12:38   #766
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość

Aliszcze fajnie że dałaś radę z tą glukozą a kiedy wynik?
właśnie sprawdziłam w necie wynik glukozy i nie jest źle, na czczo mam piękny, ale to już ostatnio wiedziałam, a po dwóch godzinach mam 139, a norma jest do 140 także pewnie dietki trochę przypilnuję i będzie dobrze, bo mieszczę się w normie, no ale w górnej granicy.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:38   #767
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
zmierzyłam swój brzunio i mam 105cm w 26tc... ostatnio pięknie rośnie-normalnie w oczach i waga również ruszyła do góry... a najgorsze jest to że apetyt też mam coraz większy od kilku dni mam ogromną ochotę na hamburgera, takiego z dużą ilością warzyw i frytkami-pokazali takie w programie kuchenne rewolucje i nie mogę o nim zapomnieć
A ja tez z ciekawości własnie zmierzyłam brzuch - 96 cm i 33 tc,

Mallinka - hamburger.... no i jak człowiek ma nie tyć, jak go tak wodzą na pokuszenie
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:39   #768
kretencja
Zakorzenienie

Stwierdziłam, że nie będę fotografować podkładów poporodowych, aspiratora do nosa, ceratek na łóżeczko, Paklanków i tego typu atrakcji

Załączam zdjęcie kocyka polarowego oraz szczotki do włosków, termometru pływającego do wody i butelki, która mi będzie pasować do laktatora (tego co kupiłam używany ).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-14, 12:40   #769
mallinka
Zadomowienie

Aliszcze no widzisz to wtedy, przed tamtym badaniem jednak coś zjadłaś też miałam podobny wynik i nie muszę diety pilnować

Stary 2010-09-14, 12:41   #770
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
ja tez 12, moze juz 13

z irsin idziemy w rownym temie z waga wyjsciowa i dalej

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:42   #771
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Nooo nadrobiłam Was... Ale nie pamętam co komu miałam napisać

Ja wczoraj byłam na glukozie i aż mi się zaczęło cofać, takie obrzydliwe było... a babka tylko na mnie spojrzała i powiedziała, żebym sobie wody wzięła i popiła i faktycznie było lepiej... a cytryny zapomniałam sobie wziąć

Ja dalej jestem głupia z tymi termometrami, ale chyba kupię małemu taki do uszka... Mam nadzieję, że będzie dobry.

Kurczę ostatnio coś mnie boli głowa, a nie chcę za bardzo nic brać przeciwbólowego... Chociaż lekarz powiedział, że można. Kurczę, chciałabym, żeby piątek był szybciej, bo wtedy mam wizytę u gina i będę się mogła o wszyściutko wypytać... I o brzuch i o głowę... Ale muszę chyba TŻ wysłać, po moje wyniki z badań, bo jakoś nie czuję się na siłach znowu tam jechać... Mieszkam w innym mieście niż robię badania i zawsze wtedy jeżdżę do babci, ale jakoś dzisiaj nie chce mi się

Ja nie piorę ubranek - będę je prała dopiero w listopadzie, bo dopiero wtedy mama wraca i mi je przywiezie I ma mi przywieźć Persila sensitive... Pamiętam, że dziewczyny pisały, że dobry dla dzieci I nie będzie potem problemu, bo na co dzień dla nas używam też Persila więc*łatwiej będzie małego przestawić na "zwykły" proszek

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:44   #772
Patrycja_1708
Zadomowienie

Tez ogladałam te kuchenne rewolucje co o hamburgerach był, smaka narobili że hoho... Juterko jak bede od lekarza jechała wjade po kebaba bo bardziej sie najem jak hamburgerem Juz mi ślinka dzisiaj cieknie ale jakis hamulec musze zrobić bo jeszcze troche i bede sie toczyć...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-14 o 12:46
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:47   #773
kretencja
Zakorzenienie

Ja też jeszcze nie piorę. Ale myślę, że w październiku, jak już będzie posprzątane po remoncie i będzie komódka kupiona, to już popiorę. Dziewczyny mają te wody sączące, skrócone szyjki... Kto wie, czy do mojego terminu sie doturlam Lepiej się przygotować zawczasu
Również w październiku spakuję torbę do szpitala (ha, ha, najpierw musze kupić/pożyczyć samą torbę, jak i skompletować zawartość )

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-14, 12:48   #774
olajka
Zadomowienie

lisek rozbawiło mnie to z tym czyczkiem oczywiście był dziadek młodszy .. Ja sobie wole tego i tak nie wyobrażać

Kurczę nie wiem czemu mi tak gorąco wogóle to głowę mam często gorącą, a stopy lodowate, chyba coś nie tak z tym krążeniem moim ;/.

Co w końcu z tym termometrem? Jaki jest dobry, bo już się zakręciłam. Ja mam w domu i rtęciowy jeszcze i dwa elektroniczne, ale one to mi się wydaje taka kupa, bo inną terperaturę mierzą, i ta prawidłowa, nie jest 36,6 tylko niższa często i wogole co inne miejsce to inna wychodzi.

Wraca mi się znowu! Oby to nic poważnego. Jeszcze nogi mnie rwą. Ajj musiałam ponarzekać wybaczcie!

Stary 2010-09-14, 12:48   #775
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszcze no widzisz to wtedy, przed tamtym badaniem jednak coś zjadłaś też miałam podobny wynik i nie muszę diety pilnować
odstawiłam winogrona i pewnie pomogło pogadam jeszcze z gin o tym, bo kazała zadzwonić, jak będą wyniki. No ale dietki trochę przypilnuję, przynajmniej może tak nie przytyję
kretencja, śliczne zakupy a termometr pływający mnie rozczulił

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:51   #776
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Jestem za pierwszą

Stary 2010-09-14, 12:52   #777
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Anecka co do małego brzucha..to ja też mam mały i co pytałam lekarzy to mówili, że normalny i nie każdy ma wielki, i że skoro jest wszystko w porządku to po co mi wielki brzuch,m który by mi potem wisiał i by trudno się go pozbyć. A ja nie myślałam, wcale o względach estetycznych, bo bardziej zależy mi żeby bobas miał odpowiednią ilość tam miejsca i zdrowo rósł i rozwijał się. Mnie rośnie brzuch bardzo pomału, jak 1 cm w ciągu tygodnia to jest dobrze. Sądzę, że dużego już i tak mieć nie będę.
No wlasnie u mnie stwierdzil ze mam za maly miesiac temu i robil mi pomiary dziecka, tam kosc udowa itd. ale stwierdzil ze ok, zas na temat wod plodowych nic nie powiedzial wiec chyba tez bylo ich ok.
Mnie tez o estetyke nie chodzi bo wlasnie chcialabym miec wiekszy brzuch z racji tego ze co kogo nie spotkam to mowia ze taki maly brzuch zebym jadla i pila bo dziecko dusze

No ale dobra..

W kazdym razie ciekawa jestem czy bede miec jakies rozstepy, niczym sie nie smaruje bo zapominam, albo co wyjde z kapieli to pomysle: dobra za chwile biore balsam i sie nasmaruje, no ale skleroza mnie dopada

Co do termometra, to ja mam taki minutowy z rossmana za 10zl i nie zamierzam innego kupowac, jesli bedzie trzeba to kupię, ale jak sie przylozy reke to czuc ze osobnik ma gorączkę..

buuu zaczelo kropic, a ja mam mega ochote na jakies mandarynki i maliny ktorych juz nie ma.. i czeresnie.. w zamrzarce mam jagody ale jak rozmroze to juz nie bedzie to niestety.

kretencja, fajne zakupki, ile zaplacilas za grzebyk? ciekawa jestem czy sie oplacalo na all kupowac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:52   #778
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

To my w 34
Stary 2010-09-14, 12:56   #779
mallinka
Zadomowienie

Irsin ładni Wy a bodyguard jaki dostojny

Stary 2010-09-14, 12:59   #780
kretencja
Zakorzenienie

Miło, że zakupy się podobają

Irsin, świetny brzuch (i piesek)

Anecka, szczotka z grzebyczkiem 6,30. Dla mnie się opłaca, bo w zasadzie nie wychodzę z domu, a tu kurierem za 13zł przywieźli mi do domu podkłady, ceratki, aspirator, szczotkę z grzebykiem, żel do mycia ciała i włosów, paklanki, chusteczki do pupy, płatki kosmetyczne dla dziecka, kocyk, termometr do wody i jeszcze jakieć tam drobiazgi

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości