3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 07:59   #661
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

dzien dobry

dzisiaj koncze moja przygode z laktacja, niestety juz w nocy jak odciagalam to polecialo kilka kropel, nawet dna butelki nie zapelnily, mowi sie trudno, nie moge rozpaczac bo mnie pani dr opierdzieli ze znowu rycze o głupoty zamiast sie cieszyc

dobrze ze zaden mi w domu dobrych rad nie daje albo nie mowi jaka to jestem be ze nie karmie piersia

ide zjesc sniadanko i do michalka

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:14   #662
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
ojjj tak Anecko... wymarzył sobie wiszacy na scianie na 46 cale - :/
kiedys chcial wieze kupilam mu n arocznice a teraz na strychu u tesciow bo T, sie nia bawil i przerwacal jak pionki
ciekawa jestem co bedzie chcial na 5 rocznice hehe

dobranoc
OO to spory rozmiar, to macie taki duzy pokoj? Myslalam ze na Koperiku to malutkie te pokoiki
U nas max jaki mogl byc to 42 cale, wiec zapalony ojciec wtedy taki kupil. Dla mie za duzy, ale kto co lubi. Pokoj mamy dosc duzy wiec zle nie jest, ale najpierw stal w pokoju malym to byla porazka, za blisko oczu, w ogole za duzy do kubatury pokoju.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzieki dziewczyny za wasza cierpliwosc co do mnie i za waszw wieczne pocieszanie

wy uwazajcie z tymi przeziebieniami, lepiej ich nie lekcewarzyc tylko od razu do lekarza, nie bede wam tu pisac co sie moze dziac ale wierzcie mi ze dopiero teraz widze jak wazne jest dbanie o siebie w ciazy!!!!
To fakt, trzeba sie oszczedzac i uwazac Juz cos o tym wiem

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
czesc witam w nowej czesci choc ja sie rzadko udzielam nie wiem czy pisałam mala sie juz szykuje na ten swiat bo szyjka skrócona i rozwarcie jest w kazdym razie mam lezec narazie w domku jak sie nie poprawi za 2 tyg to do szpitala martwie sie bo to dopiero 25 tc ...

Ishka zeby bylo ok
i gratulacje dla kootka

teraz leze ciągle i aby jezdze na badania wiec moze was nadrobie troche
Ojj.. to lez, kompa/klawiature na kolana i wiecej z Nami pisz Duze masz juz to rozwarcie?

Cholera ja ide w czwartek do gina i pierwszy raz jestem zaniepokojona, nachodza mnie pytania jak lezy mała, czemu mam taki maly brzuch, czy takie gwaltowne jej ruchy sa normalne, czy jestem rozwarta, czy w ogole wszystko w porządku

Kurde spac mi sie chce, ale zaraz tesc przyjdzie po jakas rzecz i spada.. No ale pranie juz nastawilam, bo swetr brudny a juz tak zimno a ja nie mam swetrow w ktore sie dopinam musze isc na zakupy, ale jeszcze nie dzis. Dzis to ewentualnie do bankomatu i biedronki po owoce. Juz mam swiety spokoj, wiec sobie poukladam powoli rzeczy moze za 2 tyg zaczne prac ubranka juz, ale musze czekac az ojciec wroci zeby meble juz do swego pokoju wzial bo mam zagracony swoj pokoj. Wiec narazie jeszcze tych nowych mebli nie widac hehe

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:18   #663
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

dzisiaj koncze moja przygode z laktacja, niestety juz w nocy jak odciagalam to polecialo kilka kropel, nawet dna butelki nie zapelnily, mowi sie trudno, nie moge rozpaczac bo mnie pani dr opierdzieli ze znowu rycze o głupoty zamiast sie cieszyc

dobrze ze zaden mi w domu dobrych rad nie daje albo nie mowi jaka to jestem be ze nie karmie piersia

kotku łzy laktacji nie pomogą. Czasami tak się zdarza i już.
Miłeej wizyty u Michałka.

Cytat:
czesc witam w nowej czesci choc ja sie rzadko udzielam nie wiem czy pisałam mala sie juz szykuje na ten swiat bo szyjka skrócona i rozwarcie jest w kazdym razie mam lezec narazie w domku jak sie nie poprawi za 2 tyg to do szpitala martwie sie bo to dopiero 25 tc ...

Ishka zeby bylo ok
i gratulacje dla kootka

teraz leze ciągle i aby jezdze na badania wiec moze was nadrobie troche

Oby wszystko było dobrze.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:44   #664
rptrbj1978
Rozeznanie

kotku nie przejmuj sie butelka nie jest najgorszym wyjsciem ja jestem chowana na butelce.
sanderinka trzymamy kciuki

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:49   #665
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja juz od 7 nie śpie :/ Ale cały dzionek dzisiaj siedze w domciu ( w końcu) to troszke poleniuchuje. Za duzo ciekam i brzuszek twardnieje... Wzielam sie za farbowanie wlosków i juz siedze z farbą na włoskach. Jak zrobie włoski to pewnie narzuce jakąś maseczke na buźke Jak już robić to po wszystkiego po trochu
A tak poza tym to wkurzam sie juz bo tydzien temu zamówiłam łóżeczko i do tej pory nie ma a kurier w zyciu nie jechał do mnie tyle czasu
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:50   #666
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
dzien dobry

DZIEŃ DOBEREK!

No Kochana ode mnie masz duzego całuska za postawę i super podejście - z Misiem będzie wszystko dobrze a i ty odpoczniesz sobie dając buteleczkę... Fakt, że drożej wyjdzie i podgrzewanie wody nieco zajmuje czas, ale dla wspaniałych rodziców to wszystko to nic

Dałaś super radę przez te dni co odciągałaś i próbowałaś i tylko pogratulować takiej rodziny, która nie gaduli ci że kończysz laktację...

Swoją drogą mam kolezankę, która urodziła wcześniaka i nie mogła odciągać laktatorem kropelki jej leciały, po powrocie córy do domu sączyło jej sie mleko taki instynkt dostała... szok... w goóle kiedyś czytałam że kobieta, która adoptuje dziecko może karmić piersią gdy instynkt macierzyński zadziała na przysadkę... to dopiero szał...

Spytaj lekarki czy Misiu ma kolki i jakie mleko mu podają dla wcześniaków, by potem nie przestawiać go już na inne jesli to mu odpowiada...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:54   #667
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczynki
Humor dziś trochę lepszy, mąż wczoraj mnie pocieszał jak umiał (sam zresztą też już ma dosyć tego remontu i jest nim zmęczony bardzo). Jakoś w miarę się wyspałam (choć nad ranem było wstawanie na siku) i czuję się względnie dobrze.
Na 8,30 do lekarza, więc idę pomału się szykować. Trzymajcie kciuki, żeby dalej było wszystko dobrze (mam nadzieję, że twardnienie brzucha nie wiąże się ze skracaniem szyjki).
Potem jeszcze muszę iść zanieść zwolnienie do pracy, pewnie troszkę mnie nie będzie. Ale na pewno jak wrócę to dam znać co i jak
za wizyte
kotekk na modyfikowanym tez urosnie ja syna tez karmilam tylko miesiac i to z przerwami pomimo, ze pokarm zanikl mi dopiero jak zaszlam teraz w druga w ciaze teraz, przeroslo mnie to i tyle, nic na sile

Edytowane przez melabn
Czas edycji: 2010-09-14 o 08:55
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 08:54   #668
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Dziś byłam na pobraniu krwi, zaraz ruszam na powótrkowe po 50 obciążeniu glukozy... jutro oddam mocz...
zapomniałam zarówno wody jak i cytryny - bleeeeeeeee a jeszcze rozpuściła mi babeczka w całej szklance wody!!!

NEWS - 3 mies. temu pytałam się u nas w labo czy potrzebuję zakupić glukozę jak mam skierowanie - mówią TAK
ale ni ekupiłam, myślę sobie skoro to na kase chorych... w razie czego poszłabym jutro na badanie - 16-go mam wizyte (też w czw Anecko)
weszłam po 6 osobach - było dziś mało ludzi więc poczekałam, ale za to ludzi sie pytali czmeu nei wchodze z pierwszeństwem hehe a ja na to: a to tak widać hheehehe ale było śmiechu hihi

dąłam skierowanie i zrobili mi ze swojej, po wypiciu spytałam jak to jest że niektórzy musza kupowac inni nie - babkom głupio sie zrobiło i powiedziały wprost - my mamy, ale każą nam oszczędzać, a jak mamy to robić jak dużo ludzi robi to badanie... więc jak ktoś pyta to mówią że trzeba przyjść ze swoją...

to lecę - za 10 min mam wejśc do labo BUŹKA
Stary 2010-09-14, 09:08   #669
lisek15
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim!

Tylko chciałam się przywitać i idę czytać to co naskrobałyście.

Miłego dnia życzę

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:09   #670
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No i troche mnie denerwuje taka rzecz ze dobra on wzial kredyt na te meble bo ja nie moglam juz wziac kredytu.. no i mowie ze kwiatka malego sobie postawie ozdobnego na komodzie a on ze nieeeee nic nie bede stawiac na meblach! jak to kwiatek na meblu? ehh a marzy mi sie maly oleander No i wkurza mnie jeszcze to ze mowilam mu ze np moja wyplata cla pojdzie na wszystkie oplaty mieszkalne/raty no ale jak on bral kredyt to zaznaczyl zeby mu sciagali z konta oplate.. i dzis mowi do mnie zebym co miesiac mu przelewala polowe kase za rate !!!!!!!
Nie kumam czegos takiego??????? co za roznica kto placi??? to tak jakbym ja kupila dzis chleb i powiedziala to ty kup jutro bo ja dzis kupilam no ****a.
No to faktycznie jakieś dziwne podejście ma ten twój tż do spraw finansowych
Ja co prawda nie mam takiego problemu - tż co miesiąc grzecznie oddaje wypłatę ale i tak zawsze staram się miec choć 100zł schowane na wszelki wypadek
Cytat:
dzieki dziewczyny za wasza cierpliwosc co do mnie i za waszw wieczne pocieszanie
No przecież po to tu jesteśmy
Cytat:
No to dbaj teraz o siebie i nie wstawaj z łóżka - żeby jeszcze choć 10 tygodni wytrzymać
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczynki
Humor dziś trochę lepszy, mąż wczoraj mnie pocieszał jak umiał (sam zresztą też już ma dosyć tego remontu i jest nim zmęczony bardzo). Jakoś w miarę się wyspałam (choć nad ranem było wstawanie na siku) i czuję się względnie dobrze.
Na 8,30 do lekarza, więc idę pomału się szykować. Trzymajcie kciuki, żeby dalej było wszystko dobrze (mam nadzieję, że twardnienie brzucha nie wiąże się ze skracaniem szyjki).
Potem jeszcze muszę iść zanieść zwolnienie do pracy, pewnie troszkę mnie nie będzie. Ale na pewno jak wrócę to dam znać co i jak

Cytat:
dzien dobry

Dobrze, że masz "mądrą" rodzinkę i nie katują cie dobrymi poradami bo to chyba najgorsze co może być - a że mały będzie na butli a nie na cycu to nic nie szkodzi - ważne że tą butlę będzie miał podawana od kochających rodziców
Cytat:
Cholera ja ide w czwartek do gina i pierwszy raz jestem zaniepokojona, nachodza mnie pytania jak lezy mała, czemu mam taki maly brzuch, czy takie gwaltowne jej ruchy sa normalne, czy jestem rozwarta, czy w ogole wszystko w porządku
Na pewno wszystko będzie ok

Ja mam wizytę na piątek i tez się troszkę stresuję - wreszcie zobaczę malutką
Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A tak poza tym to wkurzam sie juz bo tydzien temu zamówiłam łóżeczko i do tej pory nie ma a kurier w zyciu nie jechał do mnie tyle czasu
Może zadzwoń do sprzedawcy i spytaj czemu tak długo to wszystko trwa???
Cytat:
dąłam skierowanie i zrobili mi ze swojej, po wypiciu spytałam jak to jest że niektórzy musza kupowac inni nie - babkom głupio sie zrobiło i powiedziały wprost - my mamy, ale każą nam oszczędzać, a jak mamy to robić jak dużo ludzi robi to badanie... więc jak ktoś pyta to mówią że trzeba przyjść ze swoją...
U nas jak gość kiedyś przyszedł ze skierowaniem a bez glukozy to mu kazały babki iść do apteki i kupić...

Zawiozłam młodą do szkoły, byłam w banku i wydziale komunikacji - jeszcze muszę dzisiaj iść do ubezpieczyciela i zgłosić wyrejestrowanie samochodu - mam dość tego latania... No ale wczoraj tż przyniósł kaskę więc może na osłodę po południu pooglądam łóżeczka i może nawet jakieś zakupię

Spadam zrobić sobie jakieś śniadanko bo za godzinę muszę jechać po młodą do szkoły - dzis mają tylko 3 lekcje
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:24   #671
mallinka
Zadomowienie

Sanderinka trzymam kciuki żebyś jak najdłużej wytrzymała

Kretencja za wizytę

Anecka
mam nadzieję że jakoś się dogadacie co do kasy

Kootek nie przejmuj się karmieniem-pewnie połowa z naszych dzieci będzie butelkowa...

U mnie dziś pochmurno...
robię karkówkę z pieczarkami na obiad a wieczorem wybieram się na basen

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:27   #672
Patrycja_1708
Zadomowienie

Jaja sobie robią te ludzie na allegro. Dzwoniłam własnie do sprzedawcy i okazało sie że przesyłka do tej pory nie została do mnie wysłana Mówie do babki że przecież tydzien temu zamówiłam łóżeczko i kurier powienien byc u mnie po dwóch dniach maxymalnie od zlozenia zamówienia, a babka nic, zero reakcji. Powiedziala tylko ze postarają się to wysłać i już. No masakra normalnie!!!!!! W poniedziałek wracamy już do Niemiec i bedą naprawde jaja jak łóżeczko do tego czasu nie przyjdzie.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:41   #673
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

już jestem

o matko co za paranoja - i specjalnie musiał po nią lecieć... szok...

SANDERINKa dacie radę - to jużbezpieczne tygodnie - sprzęt teraz jest świetny w szpitalu więc spokojnie lez w łóżeczku nawiązuj kontakt z mlauszkiem i niech ktoś się zajmie ciuszkami etc... buziole dla was

wreszcie jem śniadanko!!

boję się że wyjdzie mi duży cukier bo zajadam codziennie słodkości... ehhh

OPOWIASTKA
poszlam na kolejne pobranie krwi do labo
a przed drzwiami pani co od 7 ponoc tam jest
dwa pobrania krwi jej robili - czekala na wynik cito!

jak go dostala ja juz bylam po wkluciu babeczka ledwo szla po schodach... pytam czy pomoc mowi tak... a przed momentempielgniarka ja pytala czy z nia zejsc-nie chciala...

szla plakala bidulka, ale zaczela mi sie chwiac po zejsciu ze schodow
mowie do pana stojacego obok niech pan potrzyma te pania do pok 9 ma dojsc a on ze jej nei zna
heh
mowie no ja tez nie ale jestem w ciazy i jak mi upadnie to co ja zrobie... pomogl
weszlam do lekarza bez czekania i mowie ze starsza pani ze wskaźnikiem mdleje neimalże - od razu wiedział o kogo chodzi... wezwali pogotowie... a lekarz mowi i ja pania sluchalem...! EHHH

ze tez starsi ludzie tak potrafia przekonywac lekarzy
a tak na powaznie: nigdy nie wiemy co nam si eprzydarzy - a ludzie podchodza do tego tak ze nie znam nie pomoge co ona chce ode mnie ja grzecznie stalem, szkoda ze w tym wieku mamy takie podejscie... (najlepiej sie w nic nie wplatac bo jeszcze cos beda chciec od nas...) :/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Jaja sobie robią te ludzie na allegro. Dzwoniłam własnie do sprzedawcy i okazało sie że przesyłka do tej pory nie została do mnie wysłana Mówie do babki że przecież tydzien temu zamówiłam łóżeczko i kurier powienien byc u mnie po dwóch dniach maxymalnie od zlozenia zamówienia, a babka nic, zero reakcji. Powiedziala tylko ze postarają się to wysłać i już. No masakra normalnie!!!!!! W poniedziałek wracamy już do Niemiec i bedą naprawde jaja jak łóżeczko do tego czasu nie przyjdzie.
u la la la - to przeboje...
ja na allegro mialam z 290 zakupow tylko 3 machlojki... czasem sie zle trafi...
napisalabym meila do nich, ze si enei wywiazuja z umowy i ze wyjzezdzacie do niemiec i czekacie do... a jak nie to sugerujesz im ze pokryja koszta wysylki do niemiec takie strachy czesto wychodza...
Stary 2010-09-14, 09:45   #674
_paulinka2
Wtajemniczenie

sanderinka żeby jednak wszystko się uspokoiło. Dużo odpoczywaj

kotekk jesteś taka dzielna, i takie podejście masz zdrowe :yes: normalnie zuch dziewczyna ! a Michaś ma kochających rodziców... przecież to nie jedno dziecko na mleku modyf się wychowało 3maj się kochana

Anecka nie stresuj się badaniem, wszystko napewno jest dobrze a jak się w ogóle czujesz? Przeziębienie zwalczone?

Patrycja
to jacyś niepoważni ;| pelnia ma racje, postrasz ich troche

pelnia smacznego

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:50   #675
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

dzięki Pauluś mniam mniam szyneczka i pomidorek a w marzeniach cukierki tiki taki i kasztanki choć po tej glukozie chyba ich nie tknę po śniadaniu mimo, że stało się to moją tradycją sotatnio hehe

jak tam zdrówko i samopoczucie? jak tż po tym incydencie?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

TERMOMETR!!!!!!!1
http://allegro.onet.pl/termometr-bez...223246255.html
Stary 2010-09-14, 09:50   #676
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewczynki a jak ja jestem w 31 tc to normalne że łożysko mam 2st ? któraś może się orientuje? boo lekarz nic na to nie powiedział, a ja jakieś mam dziwne przeczucia (nie wiem może to strach) że urodzę wcześniej a mój ginekolog to taki jest w sumie lajtowy, jak się go pytałam o nerwowe ruchy dziecka to mówił że ma się ruszać jak najwięcej i żebym się nie przejmowała, bo każde dziecko jest inne.... No nie wiem. Jakoś się obawiam. a i pytał się czy palę, bo na łożysku są takie ślady jak mają kobiety palące to mi kopara na maxa opadła bo ja ani nie palę i w ogóle przeszkadzają mi ludzie palący przy mnie papierosy i ich unikam, tż też przy mnie nie pali. Ale jak się go dopytywałam to mówił że mam się nie martwić. i suma sumarum martwie się

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-14 o 09:56
Stary 2010-09-14, 09:51   #677
Vcelka
Wtajemniczenie

hej,

Dziewczyny ja mam takie pytanie ( trochę może głupie, ale nie wiem co zrobić), biorę luteinę dopochwowo, w piątek mam wizytę u lekarza oraz dopochwowe usg oceny szyjki macicy - czy mam wtedy nie aplikować tych tabl?

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:52   #678
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Ale napisałyście ranyNie mam szans Was doczytać.

Mam nareszcie swoją kurteczkę-ostatecznie moja mama zrobiła mi prezent i kupiła taką bombkę brązową z haftami turkusowymi. jest śliczna i żałuję, że na później będzie za duża bo normalnie nie mam takiej ładnej i oryginalnej. Niestety wyglądam w niej jak niezaprzeczalny wieloryb.

Wczoraj miałam USG(skończony 26tydzień i pierwszy dzień 27) mały waży 976g nie wiem czy to dużo czy mało. Wszystko w porządku, mały leży główką w dół co mnie zaskoczyło bo w takim razi mam wrażenie, że ma wszędzie ręce i nogi
Łożysko ma I stopień dojrzałości i też nie wiem czy to dobrze czy źle?
W każdym razie wielkie podziękowanie dla Kretencji bo babka super. Przełączyła mi na 3d i natrzaskała fotek tylko poprosiła, żeby schowała do torby, żeby na recepcji tego nie widziałyMały wyglądał cudnie. Tak się wzdrygałam przed 3d, a miałam je za darmo i od tak nikt mnie nie pytał czy chce czy nieI wyszło, że jestem z tego powodu prze-szczęśliwa. A później wyszła ze mną do rejestracji i powiedziała, żeby mi oddały 50 zło bo to już początek 27tc i to nie jest USG genetyczne tylko zwykłe i nie powinnam płacić 150 tylko 100złi oddały
Badanie w miłej atmosferze.

Ale żeby mi nie było za dobrze to odebrałam wczoraj wyniki okresowe. Krew mi poleciała oczywiście już na łeb na szyję. W moczu znowu bakterie liczne a do tego limfocety ostro poniżej normy a sporo CRP powyżej.Co by sugerowała, że infekcja. Przerażona zadzwoniłam do gina. Odczytałam drżącym głosem wyniki, a on zaczął mnie uspokajać-że nic tragicznego się nie dzieje. Jutro mam wizytę. Póki co znów zainwestowałam w urinal, poję się wodą z cytryną i miodem i zastanawiam się dlaczego ja jestem taka głupia, że wszystkim się zaraz tak przejmuję.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:55   #679
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki Pauluś mniam mniam szyneczka i pomidorek a w marzeniach cukierki tiki taki i kasztanki choć po tej glukozie chyba ich nie tknę po śniadaniu mimo, że stało się to moją tradycją sotatnio hehe

jak tam zdrówko i samopoczucie? jak tż po tym incydencie?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

TERMOMETR!!!!!!!1
http://allegro.onet.pl/termometr-bez...223246255.html

o mniaaaaaaaamiiiiiiiiiiiii i u mnie standardowe śniadanko mleko z jakimiś płatkami :brzyda l:

tżta boli tylko szczęka i trochę głowa bo w sumie dosyć mocno dostał w lewą stronę buźki, ale nie narzeka... Całe szczęście już nie wraca już więcej tam
pelnia myślisz że taki termometr się sprawdza

a ja mam kaszelek pisałyście dziewczynki o takim syropie na "P" chyba przypomnijcie mi nazwę

dbam o włosy

Stary 2010-09-14, 09:55   #680
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,

Dziewczyny ja mam takie pytanie ( trochę może głupie, ale nie wiem co zrobić), biorę luteinę dopochwowo, w piątek mam wizytę u lekarza oraz dopochwowe usg oceny szyjki macicy - czy mam wtedy nie aplikować tych tabl?
ja brałam przez jakiś czas i przed badaniem aplikowałam normalnie. Tak samo przed USG. Nie mówił nigdy żeby z tego powodu przerwać.

Stary 2010-09-14, 09:56   #681
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
dziewczynki a jak ja jestem w 31 tc to normalne że łożysko mam 2st ? któraś może się orientuje? boo lekarz nic na to nie powiedział, a ja jakieś mam dziwne przeczucia (nie wiem może to strach) że urodzę wcześniej a mój ginekolog to taki jest w sumie lajtowy, jak się go pytałam o nerwowe ruchy dziecka to mówił że ma się ruszać jak najwięcej i żebym się nie przejmowała, bo każde dziecko jest inne.... No nie wiem. Jakoś się obawiam. a i pytał się czy palę, bo na łożysku są takie ślady jak mają kobiety palące to mi kopara na maxa opadła bo ja ani nie palę i w ogóle przeszkadzają mi ludzie palący przy mnie papierosy i ich unikał. Ale jak się go dopytywałam to mówił że mam się nie martwić. i suma sumarum martwie się
TAK, NIEKTÓRE MAJĄ JUZ 2 INNE JESZCZE Z tydzień, dwa 1 a na koniec przy porodzie jest ( w zaleznosci od dojrzewania) 2 lub 3
łożysko moze dojrzewać nawt 6 tygodni, czasem więcej, ale lepiej że masz 2 niż 3 czym stasze tym mniej dotlenione... co nie znaczy ze złe...

hmmm ciekawe jakie ja mam... moja gin tez tak zawsze odpowiada jak twoj gin hehe
ale lubie u niej taka konkretnosc
na twoim miejscu bym sie nie martwila = tak poprostu przebiega twoja ciaza i jest wszystko ok
Stary 2010-09-14, 09:57   #682
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki a jak ja jestem w 31 tc to normalne że łożysko mam 2st ? któraś może się orientuje? boo lekarz nic na to nie powiedział, a ja jakieś mam dziwne przeczucia (nie wiem może to strach) że urodzę wcześniej a mój ginekolog to taki jest w sumie lajtowy, jak się go pytałam o nerwowe ruchy dziecka to mówił że ma się ruszać jak najwięcej i żebym się nie przejmowała, bo każde dziecko jest inne.... No nie wiem. Jakoś się obawiam. a i pytał się czy palę, bo na łożysku są takie ślady jak mają kobiety palące to mi kopara na maxa opadła bo ja ani nie palę i w ogóle przeszkadzają mi ludzie palący przy mnie papierosy i ich unikał. Ale jak się go dopytywałam to mówił że mam się nie martwić. i suma sumarum martwie się
Nie mam pojęcia jak to jest z tym starzeniem się łozyska - ja miałam sprawdzane w 24 tc to było 0st. w piątek mam USG (30tc) to jak mi napisze jakie mam to łożysko to dam znać
Wiem tylko że są 3 stopnie starzenia tak więc jeszcze nie jest najgorzej u ciebie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:58   #683
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
też się chętnie dowiem jak to jest z tym łożyskiem

Stary 2010-09-14, 10:03   #684
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

a tu masz odp. specjalisty do jednej z babeczek - wynika z tego ze wszystko gra i buczy, a lekarz mozliwe ze sie spytal czy palisz bo moze chcial sie dowiedziec czy jestes z tych ktore wczesniej moga urodzic

szykuj si ena planowany termin a nie przedwczsny zatem

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
hej,

tak wam bede pisac ze znowu malo co w domu zrobie poza zwyklymi obowiazkami a w szafach i szafkach trezba ukladac hehe

VCELKA moim zdaniem nie przeszkodzi to w niczym poza tym ze na rekawiczce gin bedzie miec slady biale po tabl ale specjalista nei jestem... zadzwon do poloznej lub lekarza spttaj i gotowe

swja droga - nie mozesz wziac zamiast przed wizyta po niej??
Stary 2010-09-14, 10:04   #685
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki. Ja juz od 7 nie śpie :/ Ale cały dzionek dzisiaj siedze w domciu ( w końcu) to troszke poleniuchuje. Za duzo ciekam i brzuszek twardnieje... Wzielam sie za farbowanie wlosków i juz siedze z farbą na włoskach. Jak zrobie włoski to pewnie narzuce jakąś maseczke na buźke Jak już robić to po wszystkiego po trochu
Heh ja tez tydzien temu prawie zlozylam zamowienie na lozeczko i jeszcze nie zostalo wyslane, ale na aukcji bylo napisane, ze akurat do 7 dni wysylaja od zaksiegowania wplaty. Dla mnie to i lepiej bo poki co dalej burdel w mieszkaniu.
Najbardziej to mnie w****iaja takie male *******ki jak srubki, gumeczki, syf od tego jest, ale dis postaram sie wszystko zmiesc i po prostu wyrzucic

Cytat:
zapomniałam zarówno wody jak i cytryny - bleeeeeeeee a jeszcze rozpuściła mi babeczka w całej szklance wody!!!
No to szklanka wody to przeciez duzo jak na 50gr Ja mialam 75gr rozpuszczone w polowie plastikowego kubka.

paulinka, no chyba przeziebienie zwalczone, kataru nie mam ale nos zatkany co prawda, ale kaszel mnie nie meczy, glowa nie boli, ogolnie czuje sie napawde ok Ale nie bede sie dzis itak przeciazac.. porobie troszke tylko choc jak widze taki syf to chcialabym jak najszybciej to ogarnac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-14, 10:05   #686
mallinka
Zadomowienie

Edzia to fajnie że usg się udało u mnie też z zaskoczenia włączyła 3d i zrobiła kilka fotek-gratis
a waga myślę że idealna-u mnie jest podobnie ok 900g.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:05   #687
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Dziewczyny nie bijcie, pobieznie poczytalam tylko.. juz nie wiem co komu mialam odpisac

Vcelka na katar zrob sobie inhalacje jaka ja zrobilam i o dziwo po 2 dniach mi przeszlo Wsyp ze dwie lyzeczki majeranku i wrzatkiem zalej do miskie jakiejs.. na glowe recznik powies i wdychaj

kretencja, tez Tobie wspolczuje tego remontu, najgorszy tez syf caly. My dzis juz zlozylismy meble juz sa poc zyszczone i troche rzeczy juz pochowanych, ale zostaje drugi pokoj zeby zrobic i meble nastepne przeniesc.. ale tam to juz nie moja dzialka, choc pewnie pomoge
No a u nas w pokoju jeszcze sporo do zrobienia, w sensie samo przenoszenie rzeczy do mebli. Duzo tego nie ma, ale jeszcze sa tu rzeczy z malego pokoju ktory bedzie robiony po tym zalaniu

O dziwo wstawilismy jasne komody a pokoj wydaje sie mniejszy niz jak staly tu czarne duze meble

Pelnia, w piatek dosttalismy te meble i sie doweidzielismy ze producent bedzie podwyzszal cene o okolo 70zl na kazdej sztuce Wiec bierzecie te meble? Napisze tyle: meble piekne, ale skladanie ich.. PORAZKA. u nas jedna komoda to jakies 4h skladania bez przerwy.

Odpisuje na przeziebienie: mnie lekarz powiedzial ze kaszel jest niebezpiec zny w 3 trymestrze, bo mozna wywolac skurcze i to prawda chyba.. dzis troszke kaszlalam ale malutko i dosc mocne mnie skurcze lapaly ale odpukac poki co juz jest OK.

Ishka, zaciskaj nogi i wody zasysaj a nie je wylewasz 3mam kciuki zeby bylo wszystko ok..

kootekk
.. o laktacje sie nie martw ciesze sie ze Michalek i Ty macie sie dobrze!

Moja mała dzis jakas nadaktywna, no i TZ stwierdzil ze mam maly brzuch sama czuje ze mala ma tam malo miejsca bo strasznie mocno czuje ruchy, brzuch mi sie wypina strasznie.. no ale wizyte mam 16 wrzesnia to sie zapytam co i jak i ciekawa jestem czy jesli jeszcze nie jest stricte odwrocona glowka w dol to czy sie przekreci jeszcze? bo czuje tak jakby glowke miala raczej nie na samym dole na wylocie tylko jakby troche z boku i czy to jest dobre ulozenie c zy nie..

No a jutro ojciec wyjedza bede miec psychiczny spokoj.. ale tylko na pare dni do roboty gdzies z ojcem tz i wraca.. ale dobre i pare dni odpoczynku Spokojnie sobie posprzatam, poprzenosze rzeczy.. ohhh
no i super, niech jedzie - powinien tak czesciej robic
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:05   #688
Anecka
Zakorzenienie

aaa u mnie na suwaczku rowne 2 miesiace do powitania dziecka

dobra lece dalej myc kielony

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-14, 10:08   #689
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
hej,

ja bym wziela chyba
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:08   #690
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Ano ano dobre wiesci

BTW ktoras z Was pisala o kurtce z Top Secret, ile kostowala??

Dziewczyny, jesli bedziecie mialy nawilzacz to gdzie go ustawiacie? na meblu/parapecie czy podlodze? Bo mowie dzis tz ze trzeba koniecznie nawilzzacz i sie postawi na omodzie a on ze NIE ma mowy w ogole (chyba mysli ze komoda bedzie mokra? )

No i troche mnie denerwuje taka rzecz ze dobra on wzial kredyt na te meble bo ja nie moglam juz wziac kredytu.. no i mowie ze kwiatka malego sobie postawie ozdobnego na komodzie a on ze nieeeee nic nie bede stawiac na meblach! jak to kwiatek na meblu? ehh a marzy mi sie maly oleander No i wkurza mnie jeszcze to ze mowilam mu ze np moja wyplata cla pojdzie na wszystkie oplaty mieszkalne/raty no ale jak on bral kredyt to zaznaczyl zeby mu sciagali z konta oplate.. i dzis mowi do mnie zebym co miesiac mu przelewala polowe kase za rate !!!!!!!
Nie kumam czegos takiego??????? co za roznica kto placi??? to tak jakbym ja kupila dzis chleb i powiedziala to ty kup jutro bo ja dzis kupilam no ****a.
pieniadze to ciezka sprawa w zwiazku, u mnie czasami jest tak, ze tz zachowuje sie jakbysmy zarabiali tyle samo i mogli robic takie samie wydatki...tyle ,ze on zarabia z 4 razy wiecej niz ja
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości