|
|
#691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
[QUOTE=jo_anna2010;2204315 3]ja też tak miałam, teraz idę w piątek bedzie to już 8 tydz.
Widze,ze w tym samym czasie zaszlysmy w ciaze, u mnie w piatek tez bedzie 8 tydzien ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
Cieszymy sie razem z Toba.Ja dzis cala noc sie budzilam, bolal mnie brzuch tak jakby byl bardzo wzdety, a teraz od rana mdlosci..;(
|
|
#692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
anulinka a Ty już masz wyliczony t.p. czy czekasz na wizytę u ginka? Nie ma Twoich danych na liście mamusiek na 1'szej stronie. Trzymam kciuki za dzisiejszą betkę
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-09-14 o 09:56 |
|
|
|
|
#693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja jeszcze musze poczekac jakieś 2 tyg. bo u mnie dopiero 4tc i 5dni. Cytat:
Koleżanka mi powiedziała że powinnam się cieszyć tym że się na razie dobrze czuje bo mdłosci i tak przyjdą a nie stresować ż eich nie ma
|
||
|
|
|
#694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie jest powiedziane, że mdłości muszą przyjść. Moja mama nie miała mdłości ani razu a urodziła 3 dzieci, moja znajoma też przy dwóch córkach nie miała no i ja też póki co czuję się świetnie. Czasem pobolewa mnie lekko głowa ale nie ma tragedii i to też pewnie po części zasługa pogody, bo normalnie byłabym już po 2 mocnych kawach . Oczywiście cycochy mi urosły i brzuch mam większy ale poza tym czuję się wspaniale ![]() Dziewczyny przyznajcie się Czy Wy też oglądacie już jakieś rzeczy dla malucha, typu mebelki, przewijaki, ciuszki?
|
|
#695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od kiedy wiem że fasolka jest to jeszcze nie oglądałam nic z tych rzeczy. Ale jak zaczelismy się strać, hmm to było w maju, to przejrzałam chyba wszytskie strony A teraz mnie do tego tak nie ciągnie, może nie chce zapeszać![]() W maju wyczaiłam świetnego producenta mebli dziecięcych, choruje na te mebelki, ale są drogie wiec raczej sobie na nie niepozwolę ale popatrzeć można. Choć może... ![]() Wklejam link http://www.meblik.pl/ Widziałam na żywo zestaw sawanna, przepiekny...
Edytowane przez kruczaa Czas edycji: 2010-09-14 o 10:26 |
|
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
kruczaa Mebliki są świetne
ale tak jak pisałaś cena też niezła :PMoria ja przy pierwszej ciąży nie umiałam się powstrzymać, oglądałam, nawet jak z Tżem chodziliśmy na zakupy nie przeszłam obojętnie obok działu z artykułami dziecięcymi zawsze coś lądowało w koszyku. Teraz jakoś mnie do tego nie ciągnie, może dlatego, że nie mogę chodzić po sklepach przez te mdłości
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Dawno sie nie odzywałam, ale jakoś nie bylam w nastroju do publiczych wypowiedzi. Wogóle jakiegoś dołka mam, Wy już w wiekszości widzieliście swoje kruszynki a ja sie boje iść na usg i dowiedzieć sie ze znów coś jest nie tak Kasia daj znać co i jak po usg mam nadzieję, że poszłaś
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
moja fasolka
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-09-14 o 12:05 |
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Agus zdjęcie śliczne
moje było prawie takie same tylko dzidzia miała 3mm ![]() Który to był tydzień i dzień?
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
7 skonczonych i 2 nowego
czyli 8 tydzien
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
agus87 gratuluje!!! (czy my sie nie znamy z wątku PM2009?
)moria44 teraz akurat idzie mi 7 tc (dokładnie 6t3d) i właśnie myślałam żeby w piątek iść (czyli 6t6d, a wizyte mam we wtorek za tydzień czyli 7t3d)... ale nie wiem czy jest sens, czy nie będzie za wcześnie, bo nie daj... jeśli nie zobaczę w piątek bijącego serduszka to chyba się popłaczę, nawet jeśli lekarz mi powie że wszystko w porządku to i tak tego nie zniosę. generalnie z objaw to tak jak od początku ciąży z tym, że nie boli mnie już az tak brzuch i piersi też już tak nie bolą, choć je czuje. czasem zrobi mi się jakoś niedobrze, ale tak było cały czas. nie wiem. próbuje wytrzymać do wtorku, ale mam ogromnego stresa. aha - nie oglądam rzeczy dla dziecka jeszcze - boje sie. oglądam wprawdzie na allegro ciuchy dla kobiet w ciąży . generalnie nie mówiliśmy nikomu jeszcze - wiedzą tylko nasi rodzice i rodzeństwo, no i mój szef i szef TŻ. nikt więcej.
Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2010-09-14 o 11:11 |
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
Teraz jak już dzidzik widziany spokój, cisza, dużo relaksu
Mój lekarz powiedział tak: "Spokój psychiczny, fizyczny i seksualny" heh
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
TheXanthippe ja też się bałam usg. Z jednej strony nie mogłam się doczekać a z drugiej był strach co DR powie. Ja bym na Twoim miejscu poszła za tydzień na usg aby się uspokoić. Na mnie podziałało
agus gratuluję pierwszej foteczki malucha W ramkę i na ścianę ![]() moniqac wiesz, niby powinno już być widać i dzidzię i serduszko. Ale jeśli się boisz i wiesz, że będziesz się stresować gdy serduszka jeszcze nie będzie to poczekaj. Ja poszłam z takim nastawieniem, że chcę w ogóle sprawdzić czy jest zarodek i czy jest w macicy. I to mnie uspokoiło. Ja byłam na usg w 6t. 3d. Widziałam malucha i teraz jak pisze Siasiek spokój, cisza i relaks No i oglądam łóżeczka i inne mebelki A z ciuchów ciążowych mam już kilkanaście rzeczy w "obserwowanych aukcjach" ![]() Ciekawe co u 24kasia86 Mam nadzieję, że ta cisza nie wróży niczego niedobrego. Może gin ją do szpitala od razu skierował
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
Aguś ja również gratuluje pierwszego zdjecia. Nawet ja się doszukałam fasolki na nim
![]() ![]()
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .... Dzisiaj miałam piękny sen - śniło mi się, że zobaczyłam moje Maleństwo w obrazie usg, było takie duże i ładnie biło serduszko ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .. I w ogóle witajcie |
|
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sliczna, podobna do mamusi
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dzien dobry ![]() Widzę temat mebelków i ciuszków, ja nie oglądam jeszcze nic dla dzieciaczków, na meble nawet nie będę patrzeć bo i tak nie kupię, nie mam warunków na urządzenie pokoju dla maleństw, mieszkamy w mieszkanku 40m i są dwa pokoje, a synal musi mieć oddzielny pokój w końcu chodzi do szkoły, musi się gdzieś uczyć. Maleństwa zamieszkają u nas w pokoju jak na razie nie ma innej opcji, może za dwa trzy lata zmienimy mieszkanie na wieksze, ale teraz nie ma nawet o tym mowy. |
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
haha
laski jestescie niesamowitew w ramke i na sciane kochane jestescie moniqac mozliwe ja tam caly czas siedze od kilku lat |
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, dziękuje że tak się o mnie troszczycie, nie byłam na tym usg-powód - nia miałam siana... ale wieczorem wczoraj wymiotowałam, a dzisiaj w nocy i teraz bolą mnie znowu piersi więc odetchnęłam
na nfz mam usg w czwartek i strasznie nie mogę się już doczekać i jak na złość mam w czwartek służbę i muszę wziąć wolne a to nie będzie łatwe. Też się zastanawiam nad zwolnieniem...ale już do 28.09. (nast.wizyta u gina) mam luźniejszy grafik. Jeżeli okaże się że ciąża obumarła- po co zwolnienie? wtedy już nic nie ma sensu... bardzo się boję pozdrawiam was ciepło
|
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Kasia bądź dobrej myśli. Skoro znów czujesz jakieś objawy to znaczy że musi być dobrze. Ja wczoraj nie odstępowałam miski i muszli na krok a dzisiaj jak ręką odjął, nawet mnie mocno nie zemdliło od rana. Pamiętaj, żeby samej nie napędzać tego strachu...Głowa do góry i odpoczywaj
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beta zrobiona. Chyba podjadę wieczorem do laboratorium do Bielska po wynik , bo nie wytrzymam do jutra. Jutro wybiorę się od razu do gina. Wg kalkulatora termin porodu mam na 16.05 ![]() Na listę wpiszę się jutro po wizycie u gina. |
|
|
|
|
#712 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[/COLOR]
Cytat:
mam nadzieję że u ciebie też się wszystko ułoży---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
![]() Jestem już dobrej myśli. Dzięki Wam również. Mam pytanko czujecie już jakby ono było tam w srodku np. jak siadacie, lub gdy leżycie na plecach z wyprostowanymi nogami? mój Tż przyznał że przytyłam- może to od rzucania fajek ( 25sierpnia-dzień w którym zobaczyłam 2kreski). Kiedy tak naprawdę urosną nam brzuszki? a która to pisała o kalkulatorze płci? mogę prosić o szczegóły?
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2010-09-14 o 12:53 |
||
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
Kasia ja w sumie czuję tylko jak leże na brzuchu, że jest jakoś inaczej, może to też sprawa psychiki. Ogólnie to kiedy brzuch zacznie rosnąć zależy od wielu czynników
np od tego jak mocne masz mięśnie brzucha i wszystkie tam wiązadła, jak to się naciąga itp. Ja w pierwszej ciąży brzuch widoczny miałam dopiero ok 4 miesiąca. Przy drugie podobno widać nieco szybciej bo wszystko jest już trochę ponaciągane podobano ![]() Tamten kalkulator był na stronie noworodek.pl a ja znalazłam taki inny www.jolmys.webpark.pl ciekawe komu rzeczywiście okaże się prawdziwy
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-14 o 13:21 |
|
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ehh najważniejsze żeby było zdrowe
|
|
|
|
|
#715 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napewno bedzie wszystko ok i bedziemy za roczek pchały wozki przed sobą i śmiały się z naszych glupich obaw Wiesz co z tym czuciem to ja mam coś takiego że jak leże i mój Tż trzyma ręke na brzuchu to czuje takie skurcze w tym miejscu, smieje sie ze dzidzia poznaje tatusia ale to pewnie tylko zbiegi okolicznośći ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
jeżeli chodzi o mnie chce zeby bylo zdrowe, zreszta tak jak każda z Nas
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje takie jazdy w macicy, jakby przed okresem. Od samego poczatku mialam takie mietoszenie w brzuchu. I latam do kibla glupia sprawdzac, czy dostalam okres, a potem sobie przypominam, ze jestem w ciazy!
|
|
|
|
#717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypominam że prowadzę kalendarzyk z waszymi ostatnimi @ żeby wiedzieć która z was jest w jakim tc.licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki na liście mam: listopadowa80- 23lipca, siasiek- 26lipca, agus87- 24lipca, thexanthippe- 2sierpnia, meggie7- 26lipca, camomille- 27lipca, violisia- 5sierpnia, asiak1981- 19lipca, moria44- 28lipca, spice1985- 6sierpnia, bassienka- 21lipca, caffelate05- 6sierpnia, magdzia82- 8sierpnia jeżeli się pomyliłam gdzieś to przepraszam.
|
|
|
#718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#719 |
|
Wtajemniczenie
|
Babka podała mi przez telefon moją betę 39.633
![]() Wzrost x 3. To chyba dobrze
|
|
|
|
#720 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Koleżanka mi powiedziała że powinnam się cieszyć tym że się na razie dobrze czuje bo mdłosci i tak przyjdą
I nie jest powiedziane, że mdłości muszą przyjść. Moja mama nie miała mdłości ani razu a urodziła 3 dzieci, moja znajoma też przy dwóch córkach nie miała no i ja też póki co czuję się świetnie. Czasem pobolewa mnie lekko głowa ale nie ma tragedii i to też pewnie po części zasługa pogody, bo normalnie byłabym już po 2 mocnych kawach . Oczywiście cycochy mi urosły i brzuch mam większy ale poza tym czuję się wspaniale
Czy Wy też oglądacie już jakieś rzeczy dla malucha, typu mebelki, przewijaki, ciuszki?

ehh najważniejsze żeby było zdrowe