Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 09:24   #691
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

[QUOTE=jo_anna2010;2204315 3]ja też tak miałam, teraz idę w piątek bedzie to już 8 tydz.
Widze,ze w tym samym czasie zaszlysmy w ciaze, u mnie w piatek tez bedzie 8 tydzien

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jezdem!

ciaza umiejscowiona prawidlowo
fasolka ma 4 mm
I termin na 30 kwietnia
II na 17 maja - ten z usg
mowil, ze ciaza wyglada na mlodsza jak wychodzi z obliczen

nastepna wizyta a miesiac
ale sie ciesze
No widzisz Cieszymy sie razem z Toba.
Ja dzis cala noc sie budzilam, bolal mnie brzuch tak jakby byl bardzo wzdety, a teraz od rana mdlosci..;(
Stary 2010-09-14, 09:52   #692
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
moria44 ja jakieś takie przeczucie miałam, że też jesteś z Łodzi (...)
Kto wie, może się znamy

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Idę dzisiaj rano na betę, a jutro do gina (...)
anulinka a Ty już masz wyliczony t.p. czy czekasz na wizytę u ginka? Nie ma Twoich danych na liście mamusiek na 1'szej stronie.
Trzymam kciuki za dzisiejszą betkę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2010-09-14 o 09:56
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 09:55   #693
kruczaa
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Cytat:
jezdem!

fasolka ma 4 mm
I termin na 30 kwietnia

ale sie ciesze
Aguś ale fajnie że już widziałaś swoją dzidzie. Najpiękniejsze 4mm Ja jeszcze musze poczekac jakieś 2 tyg. bo u mnie dopiero 4tc i 5dni.
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja dzisi obiadu zjesci nie moglam, bo mnie odrzucilo, wczoraj go zjadlam a ze dzis zostalo jeszcze to odgrzewalam w rezultacie zjadlam ziemniaki z kapusta;( i caly dzien czulam sie mdlooo a ja myslalam ze mnie to gdzies ominie..
OK
Ja na razie się dobrze czuje, troszke tylko bolą piersi i lekkie mdłosci, aż zaczynam się zastanawiać czy wszystko dobrze, no ale przecież musi być dobrzeKoleżanka mi powiedziała że powinnam się cieszyć tym że się na razie dobrze czuje bo mdłosci i tak przyjdą a nie stresować ż eich nie ma
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:09   #694
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
(...)Ja na razie się dobrze czuje, troszke tylko bolą piersi i lekkie mdłosci, aż zaczynam się zastanawiać czy wszystko dobrze, no ale przecież musi być dobrzeKoleżanka mi powiedziała że powinnam się cieszyć tym że się na razie dobrze czuje bo mdłosci i tak przyjdą a nie stresować ż eich nie ma
kruczaa no jasne, że nie ma się co stresować, trzeba się cieszyć, że jeszcze Ciebie nie dopadło, bo to chyba nic fajnego I nie jest powiedziane, że mdłości muszą przyjść. Moja mama nie miała mdłości ani razu a urodziła 3 dzieci, moja znajoma też przy dwóch córkach nie miała no i ja też póki co czuję się świetnie. Czasem pobolewa mnie lekko głowa ale nie ma tragedii i to też pewnie po części zasługa pogody, bo normalnie byłabym już po 2 mocnych kawach . Oczywiście cycochy mi urosły i brzuch mam większy ale poza tym czuję się wspaniale

Dziewczyny przyznajcie się Czy Wy też oglądacie już jakieś rzeczy dla malucha, typu mebelki, przewijaki, ciuszki?

Stary 2010-09-14, 10:23   #695
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
kruczaa no jasne, że nie ma się co stresować, trzeba się cieszyć, że jeszcze Ciebie nie dopadło, bo to chyba nic fajnego I nie jest powiedziane, że mdłości muszą przyjść. Moja mama nie miała mdłości ani razu a urodziła 3 dzieci, moja znajoma też przy dwóch córkach nie miała no i ja też póki co czuję się świetnie. Czasem pobolewa mnie lekko głowa ale nie ma tragedii i to też pewnie po części zasługa pogody, bo normalnie byłabym już po 2 mocnych kawach . Oczywiście cycochy mi urosły i brzuch mam większy ale poza tym czuję się wspaniale

Dziewczyny przyznajcie się Czy Wy też oglądacie już jakieś rzeczy dla malucha, typu mebelki, przewijaki, ciuszki?
Dzięki Moria Ja od kiedy wiem że fasolka jest to jeszcze nie oglądałam nic z tych rzeczy. Ale jak zaczelismy się strać, hmm to było w maju, to przejrzałam chyba wszytskie strony A teraz mnie do tego tak nie ciągnie, może nie chce zapeszać
W maju wyczaiłam świetnego producenta mebli dziecięcych, choruje na te mebelki, ale są drogie wiec raczej sobie na nie niepozwolę ale popatrzeć można. Choć może...Wklejam link http://www.meblik.pl/ Widziałam na żywo zestaw sawanna, przepiekny...

Edytowane przez kruczaa
Czas edycji: 2010-09-14 o 10:26
Stary 2010-09-14, 10:41   #696
Siasiek
Zadomowienie

kruczaa Mebliki są świetne ale tak jak pisałaś cena też niezła :P
Moria ja przy pierwszej ciąży nie umiałam się powstrzymać, oglądałam, nawet jak z Tżem chodziliśmy na zakupy nie przeszłam obojętnie obok działu z artykułami dziecięcymi zawsze coś lądowało w koszyku. Teraz jakoś mnie do tego nie ciągnie, może dlatego, że nie mogę chodzić po sklepach przez te mdłości

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:54   #697
TheXanthippe
Raczkowanie

Cześć dziewczynki
Dawno sie nie odzywałam, ale jakoś nie bylam w nastroju do publiczych wypowiedzi. Wogóle jakiegoś dołka mam, Wy już w wiekszości widzieliście swoje kruszynki a ja sie boje iść na usg i dowiedzieć sie ze znów coś jest nie tak wiem nie powinnam tak myśleć ale to silniejsze ode mnie

Kasia daj znać co i jak po usg mam nadzieję, że poszłaś
Stary 2010-09-14, 10:58   #698
agus87
Zakorzenienie

moja fasolka

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2010-09-14 o 12:05
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:00   #699
Siasiek
Zadomowienie

Agus zdjęcie śliczne moje było prawie takie same tylko dzidzia miała 3mm
Który to był tydzień i dzień?

It's not about anger
Stary 2010-09-14, 11:06   #700
agus87
Zakorzenienie

7 skonczonych i 2 nowego
czyli 8 tydzien
Stary 2010-09-14, 11:09   #701
moniqac
Zadomowienie

agus87 gratuluje!!! (czy my sie nie znamy z wątku PM2009? )

moria44 teraz akurat idzie mi 7 tc (dokładnie 6t3d) i właśnie myślałam żeby w piątek iść (czyli 6t6d, a wizyte mam we wtorek za tydzień czyli 7t3d)... ale nie wiem czy jest sens, czy nie będzie za wcześnie, bo nie daj... jeśli nie zobaczę w piątek bijącego serduszka to chyba się popłaczę, nawet jeśli lekarz mi powie że wszystko w porządku to i tak tego nie zniosę.

generalnie z objaw to tak jak od początku ciąży z tym, że nie boli mnie już az tak brzuch i piersi też już tak nie bolą, choć je czuje. czasem zrobi mi się jakoś niedobrze, ale tak było cały czas.
nie wiem. próbuje wytrzymać do wtorku, ale mam ogromnego stresa.

aha - nie oglądam rzeczy dla dziecka jeszcze - boje sie. oglądam wprawdzie na allegro ciuchy dla kobiet w ciąży . generalnie nie mówiliśmy nikomu jeszcze - wiedzą tylko nasi rodzice i rodzeństwo, no i mój szef i szef TŻ. nikt więcej.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2010-09-14 o 11:11
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:10   #702
Siasiek
Zadomowienie

Teraz jak już dzidzik widziany spokój, cisza, dużo relaksu Mój lekarz powiedział tak: "Spokój psychiczny, fizyczny i seksualny" heh

It's not about anger
Stary 2010-09-14, 11:31   #703
moria44
Wtajemniczenie

TheXanthippe ja też się bałam usg. Z jednej strony nie mogłam się doczekać a z drugiej był strach co DR powie. Ja bym na Twoim miejscu poszła za tydzień na usg aby się uspokoić. Na mnie podziałało

agus gratuluję pierwszej foteczki malucha W ramkę i na ścianę

moniqac
wiesz, niby powinno już być widać i dzidzię i serduszko. Ale jeśli się boisz i wiesz, że będziesz się stresować gdy serduszka jeszcze nie będzie to poczekaj. Ja poszłam z takim nastawieniem, że chcę w ogóle sprawdzić czy jest zarodek i czy jest w macicy. I to mnie uspokoiło. Ja byłam na usg w 6t. 3d.
Widziałam malucha i teraz jak pisze Siasiek spokój, cisza i relaks

No i oglądam łóżeczka i inne mebelki A z ciuchów ciążowych mam już kilkanaście rzeczy w "obserwowanych aukcjach"

Ciekawe co u 24kasia86 Mam nadzieję, że ta cisza nie wróży niczego niedobrego. Może gin ją do szpitala od razu skierował

Stary 2010-09-14, 11:39   #704
kruczaa
Rozeznanie

Aguś ja również gratuluje pierwszego zdjecia. Nawet ja się doszukałam fasolki na nim
Stary 2010-09-14, 12:00   #705
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Przyznam się, że tak

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ....

Dzisiaj miałam piękny sen - śniło mi się, że zobaczyłam moje Maleństwo w obrazie usg, było takie duże i ładnie biło serduszko

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ..
I w ogóle witajcie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:04   #706
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ostatnio w Mothercare spedzilam prawie godzine, ogladajac i wybierajac, w koncu i tak nic nie kupilam, bo to za wczesnie. Ale ogladam namietnie, na allegro tez mam sporo w obserwowanych, strony w Ikei z artykulami dla dzieci juz znam na pamiec

Cytat:
moja fasolka
Sliczna, podobna do mamusi
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:10   #707
eweska
Moderatoreska

Cytat:
jezdem!

fasolka ma 4 mm
I termin na 30 kwietnia

ale sie ciesze
Super

Dzien dobry
Widzę temat mebelków i ciuszków, ja nie oglądam jeszcze nic dla dzieciaczków, na meble nawet nie będę patrzeć bo i tak nie kupię, nie mam warunków na urządzenie pokoju dla maleństw, mieszkamy w mieszkanku 40m i są dwa pokoje, a synal musi mieć oddzielny pokój w końcu chodzi do szkoły, musi się gdzieś uczyć. Maleństwa zamieszkają u nas w pokoju jak na razie nie ma innej opcji, może za dwa trzy lata zmienimy mieszkanie na wieksze, ale teraz nie ma nawet o tym mowy.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:18   #708
agus87
Zakorzenienie

haha
laski jestescie niesamowitew
w ramke i na sciane albo podobna do mnie hehehehe
kochane jestescie
moniqac mozliwe
ja tam caly czas siedze od kilku lat
Stary 2010-09-14, 12:21   #709
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

hej dziewczyny, dziękuje że tak się o mnie troszczycie, nie byłam na tym usg-powód - nia miałam siana... ale wieczorem wczoraj wymiotowałam, a dzisiaj w nocy i teraz bolą mnie znowu piersi więc odetchnęłam na nfz mam usg w czwartek i strasznie nie mogę się już doczekać i jak na złość mam w czwartek służbę i muszę wziąć wolne a to nie będzie łatwe. Też się zastanawiam nad zwolnieniem...ale już do 28.09. (nast.wizyta u gina) mam luźniejszy grafik. Jeżeli okaże się że ciąża obumarła- po co zwolnienie? wtedy już nic nie ma sensu... bardzo się boję pozdrawiam was ciepło
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:30   #710
Siasiek
Zadomowienie

Kasia bądź dobrej myśli. Skoro znów czujesz jakieś objawy to znaczy że musi być dobrze. Ja wczoraj nie odstępowałam miski i muszli na krok a dzisiaj jak ręką odjął, nawet mnie mocno nie zemdliło od rana. Pamiętaj, żeby samej nie napędzać tego strachu...Głowa do góry i odpoczywaj

It's not about anger
Stary 2010-09-14, 12:34   #711
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Kto wie, może się znamy

anulinka a Ty już masz wyliczony t.p. czy czekasz na wizytę u ginka? Nie ma Twoich danych na liście mamusiek na 1'szej stronie.
Trzymam kciuki za dzisiejszą betkę

Beta zrobiona. Chyba podjadę wieczorem do laboratorium do Bielska po wynik , bo nie wytrzymam do jutra.
Jutro wybiorę się od razu do gina.
Wg kalkulatora termin porodu mam na 16.05
Na listę wpiszę się jutro po wizycie u gina.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:09   #712
24kasia86
Wtajemniczenie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Dawno sie nie odzywałam, ale jakoś nie bylam w nastroju do publiczych wypowiedzi. Wogóle jakiegoś dołka mam, Wy już w wiekszości widzieliście swoje kruszynki a ja sie boje iść na usg i dowiedzieć sie ze znów coś jest nie tak wiem nie powinnam tak myśleć ale to silniejsze ode mnie

Kasia daj znać co i jak po usg mam nadzieję, że poszłaś
ja też z jednej strony brak kasy (jestem przed wypłatą i mam teraz wesele siostry Tżta) a z drugiej strach.... na szczęście wymiotuje znowu i cycki mnie pobolewają, niestety brzuszek też ale lekko. Moja babcia mówi, że będzie wszystko dobrze a ona nigdy się nie myli. mam nadzieję że u ciebie też się wszystko ułoży

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kasia bądź dobrej myśli. Skoro znów czujesz jakieś objawy to znaczy że musi być dobrze. Ja wczoraj nie odstępowałam miski i muszli na krok a dzisiaj jak ręką odjął, nawet mnie mocno nie zemdliło od rana. Pamiętaj, żeby samej nie napędzać tego strachu...Głowa do góry i odpoczywaj
dziękuje skarbuś, rozmawiałam z Tż on też uważa, że powinnam się opanować i jak najszybciej iść na zwolnienie, szkoda mu było tego wczorajszego usg ale oboje jesteśmy spłukani przed tym weselem, wypłatę mam 20ego dopiero, a teraz musi na życie starczyć...w czwartek się okaże czy dzidzia żyje

Jestem już dobrej myśli. Dzięki Wam również. Mam pytanko czujecie już jakby ono było tam w srodku np. jak siadacie, lub gdy leżycie na plecach z wyprostowanymi nogami? mój Tż przyznał że przytyłam- może to od rzucania fajek ( 25sierpnia-dzień w którym zobaczyłam 2kreski). Kiedy tak naprawdę urosną nam brzuszki? a która to pisała o kalkulatorze płci? mogę prosić o szczegóły?
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-09-14 o 12:53
Stary 2010-09-14, 13:19   #713
Siasiek
Zadomowienie

Kasia ja w sumie czuję tylko jak leże na brzuchu, że jest jakoś inaczej, może to też sprawa psychiki. Ogólnie to kiedy brzuch zacznie rosnąć zależy od wielu czynników np od tego jak mocne masz mięśnie brzucha i wszystkie tam wiązadła, jak to się naciąga itp. Ja w pierwszej ciąży brzuch widoczny miałam dopiero ok 4 miesiąca. Przy drugie podobno widać nieco szybciej bo wszystko jest już trochę ponaciągane podobano

Tamten kalkulator był na stronie noworodek.pl a ja znalazłam taki inny www.jolmys.webpark.pl ciekawe komu rzeczywiście okaże się prawdziwy

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-09-14 o 13:21
Stary 2010-09-14, 13:24   #714
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Tamten kalkulator był na stronie noworodek.pl a ja znalazłam taki inny www.jolmys.webpark.pl ciekawe komu rzeczywiście okaże się prawdziwy
U mnie córka wychodzi, a mąż chce syna ehh najważniejsze żeby było zdrowe
Stary 2010-09-14, 13:31   #715
TheXanthippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
[/COLOR]

ja też z jednej strony brak kasy (jestem przed wypłatą i mam teraz wesele siostry Tżta) a z drugiej strach.... na szczęście wymiotuje znowu i cycki mnie pobolewają, niestety brzuszek też ale lekko. Moja babcia mówi, że będzie wszystko dobrze a ona nigdy się nie myli. mam nadzieję że u ciebie też się wszystko ułoży

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Jestem już dobrej myśli. Dzięki Wam również. Mam pytanko czujecie już jakby ono było tam w srodku np. jak siadacie, lub gdy leżycie na plecach z wyprostowanymi nogami? mój Tż przyznał że przytyłam- może to od rzucania fajek ( 25sierpnia-dzień w którym zobaczyłam 2kreski). Kiedy tak naprawdę urosną nam brzuszki? a która to pisała o kalkulatorze płci? mogę prosić o szczegóły?
Cieszę sie, że objawy wróciły Napewno bedzie wszystko ok i bedziemy za roczek pchały wozki przed sobą i śmiały się z naszych glupich obaw Wiesz co z tym czuciem to ja mam coś takiego że jak leże i mój Tż trzyma ręke na brzuchu to czuje takie skurcze w tym miejscu, smieje sie ze dzidzia poznaje tatusia ale to pewnie tylko zbiegi okolicznośći

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

W obu mi wychodzi córka jeżeli chodzi o mnie chce zeby bylo zdrowe, zreszta tak jak każda z Nas
Stary 2010-09-14, 13:31   #716
mimbi
Zakorzenienie

Ja czuje takie jazdy w macicy, jakby przed okresem. Od samego poczatku mialam takie mietoszenie w brzuchu. I latam do kibla glupia sprawdzac, czy dostalam okres, a potem sobie przypominam, ze jestem w ciazy!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:25   #717
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ja czuje takie jazdy w macicy, jakby przed okresem. Od samego poczatku mialam takie mietoszenie w brzuchu. I latam do kibla glupia sprawdzac, czy dostalam okres, a potem sobie przypominam, ze jestem w ciazy!
ja w to do tej pory nie wierzę,że jestem w ciąży... dlatego z niecierpliwością czekam na usg

Przypominam że prowadzę kalendarzyk z waszymi ostatnimi @ żeby wiedzieć która z was jest w jakim tc.licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki na liście mam: listopadowa80- 23lipca, siasiek- 26lipca, agus87- 24lipca, thexanthippe- 2sierpnia, meggie7- 26lipca, camomille- 27lipca, violisia- 5sierpnia, asiak1981- 19lipca, moria44- 28lipca, spice1985- 6sierpnia, bassienka- 21lipca, caffelate05- 6sierpnia, magdzia82- 8sierpnia jeżeli się pomyliłam gdzieś to przepraszam.
Nikosia

Stary 2010-09-14, 14:39   #718
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
ja w to do tej pory nie wierzę,że jestem w ciąży... dlatego z niecierpliwością czekam na usg

Przypominam że prowadzę kalendarzyk z waszymi ostatnimi @ żeby wiedzieć która z was jest w jakim tc.licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki na liście mam: listopadowa80- 23lipca, siasiek- 26lipca, agus87- 24lipca, thexanthippe- 2sierpnia, meggie7- 26lipca, camomille- 27lipca, violisia- 5sierpnia, asiak1981- 19lipca, moria44- 28lipca, spice1985- 6sierpnia, bassienka- 21lipca, caffelate05- 6sierpnia, magdzia82- 8sierpnia jeżeli się pomyliłam gdzieś to przepraszam.
a ja 12 sierpnia. To moje dzidzi chyba jest najmłodsze
Stary 2010-09-14, 14:44   #719
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Babka podała mi przez telefon moją betę 39.633
Wzrost x 3. To chyba dobrze
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:47   #720
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Babka podała mi przez telefon moją betę 39.633
Wzrost x 3. To chyba dobrze
piękna beta A jaki miałaś odstep miedzy jednym a drugim badaniem?? Bo ja nie wiem po jakim czasie powinna wzrosnąc x3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości