Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 10:28   #2851
blokerka
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dzień dobry - duk duk szczypioreczki
U mnie po kolejnym PP wzrost + 100 zobaczyłam - nie zniechęca mnie ten fakt gdyż już się do tego prawie przyzwyczaiłam ... zobaczymy jak jutro na dzisiaj mam zaplanowane:

Śn I - jajka gotowane z placuszkami
Śn II Wieśniak z szyneczką
Przekąska Serniczek rzecz jasna duża porcja
Obiad - pierś z kurczaka w sosie jogurtowo czosnkowym
Kolacja - chudy twaróg z tuńczykiem
do tego kawuśka, ziółka, woda i cola

może być ???? same widzicie nie grzeszę może doczekam się zmiany cyferki w dół o łaskawe - 1
Mnie się twoja dieta wydaje idelanie zgodna z zaleceniami.

A jeśli chodzi o picie coli, to spróbuję. Na mnie działały zazwyczaj kawa i papierosik z rana, ale nie mam raczej ochoty palić dla diety... W ogóle chciałabym całkowicie zaprzestać kontaktów z dymkami, ale to tak ciężko idzie... Od czasu do czasu podpalam sobie i za każdym razem jak kończę paczkę, to mówię sobie, że już nigdy żadnej nie kupię, ale potem napada mnie wilczy głód i mam wrażenie, że tylko papieros mi pomoże Potrzebuję więcej samozaparcia.

Cytat:
Napisane przez napoleonka74 Pokaż wiadomość
Spadek, spadeczek, spadunio!!!!!-700g!!!
Wow kongratulejszynz

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Witam Szczypioreczki.

Gratuluje spadków i wytrwałości.kl aski:

U mnie dziś mijają 3 miesiące związku z dukanem..

Podsumowanie:
biust -12 cm
pod biustem -10 cm
talia(najwęższe miejsce) - 12 cm
pas(najszersze miejsce) -10 cm
biodra -11cm
udo -5.5 cm

W sumie zgubiłam 60.5 cm w obwodach.

A wagowo zgubiłam 13.72 kg.
Brawo! To dopiero motywacja!

Cytat:
Blokerka gratuluję pierwszego spadku.
Dziękować, dziękować

Cytat:
Napisane przez diablica9 Pokaż wiadomość
HELP Dziewczyny waga nie rusza... Nie wiem co się dzieje, to już 16 dzień a ja mam tylko wzrost wagi i po kilku dniach spadek i znowu wzrost do tego samego... Schudłam tylko 2 kg dlaczego tak?
Mam jeszcze jedno pytanie- ile słodzika mi wolno w ciągu dnia? Bo nigdzie konkretnie nie pisze nie potrafię znaleźć informacji o tym
Zanim się zabrałam za dietowanie na dukanie zrobiłam mały internetowy research i niestety znalazłam kilkanaście takich relacji na różnych forach, gdzie ludzie pisali, że nie chudną na Dukanie ani grama. Potem kilka z tych osób pisało w następnych postach, że waga w końcu ruszyła, ale 16 dni to faktycznie już i tak duuużo czekania. A próbowałaś może więcej ruchu? W biblii Dukana pisało, że jeśli waga się nie zmienia, to zaleca się spacery... po jednej godzinie przez trzy dni.

Dukanki, btw. wielkie dzięki za te chipsy kurczaczkowe. Myślę, że nawet mój mąż je polubi. Sprawię je dzisiaj na kolacyję i opiszę wrażenia

A co do szkodliwości dukana opisanej w dzień dobry TVN, to ja niestety nie wiem co mówili, bo nie mam tv, ale czytałam kiedyś o tej diecie w gazecie wyborczej i mała notkę w glamour, ale oni na wiele diet narzekają, a ludzie jest stosują i są zadowoleni z efektów i nie czują się źle. Znam nawet dwóch lekarzy, którzy odchudzają się Dukanem i to w zasadzie oni mnie trochę do tej diety namówili. A skoro to lekrze, to na pewno by mi nie chceili zaszkodzić. Wspominali tylko, że absolutnie nie można lekceważyć picia wody i warto raz w miesiącu zrobić badanie krwi i moczu. Ja mam zamiar zrobić sobie badanie pod koniec września i potem tak co miesiąc. To tylko 10 zł, a człowiek się nie musi martwić, że nie wychwyci niepokojących zmian w organizmie.

Idę teraz na miasto Bye, Dukanki
Stary 2010-09-14, 10:30   #2852
moose1979
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczynki
Dzisiaj zanotowałem kolejny spadeczek. Mój ponad dwutygodniowy czas wzrostów i zastojów został nagrodzony i w ciągu trzech dni zjechałem prawie 1,5 kilo. Jest już ponad pół kilo mniej niż wyszło mi w teście Dukana, na zakończenie II fazy. Już od jakiegoś czasu przygotowuję się do przejścia na fazę III. Ze względów osobistych odkładam ten moment na później. Ale chyba najwyższa pora przynajmniej poprzeglądać dokładniej trzeci wątek forum. Dlatego chciałem się pożegnać i dołączyć do moich mentorek na wątku III fazy. Nie sądziłem, że uda mi się dokonać tego, czego dokonałem. Czy druga faza mnie męczyła?? Oj miałem kilka kryzysów i dość całej diety. Ale, gdy się chce, to można. Dlatego wszystkim nowym i starszym Dukankom życzę powodzenia i wytrwałości. A na doświadczonych z Was spoczywa wielki obowiązek pomagania i wspierania Świeżynek.
Czasem wdepnę tu zobaczyć, co u Was słychać. Na zakończenie chciałem podziękować za kilka miesięcy wsparcia i pomocy. Oraz przeprosić za wprowadzenie czasem beznadziejnego klimatu na forum. Jesteśmy tylko ludźmi i czasem za bardzo ponoszą nas emocje. Skruszony przepraszam i co złego, to nie ja. Pozdrawiam i życzę WYTRWAŁOŚCI w dążeniu do idealnej sylwetki. Każdej z Was się to uda. Wystarczy w to uwierzyć i słuchać papcia Dukana.
Stary 2010-09-14, 10:31   #2853
hawrodytka
Wtajemniczenie

GG do hawrodytka

Cytat:
HELP Dziewczyny waga nie rusza... Nie wiem co się dzieje, to już 16 dzień a ja mam tylko wzrost wagi i po kilku dniach spadek i znowu wzrost do tego samego... Schudłam tylko 2 kg dlaczego tak?
Mam jeszcze jedno pytanie- ile słodzika mi wolno w ciągu dnia? Bo nigdzie konkretnie nie pisze nie potrafię znaleźć informacji o tym
ja mam to samo :/
hawrodytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 10:50   #2854
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Nie sądziłem, że uda mi się dokonać tego, czego dokonałem. Czy druga faza mnie męczyła?? Oj miałem kilka kryzysów i dość całej diety. Ale, gdy się chce, to można. Dlatego wszystkim nowym i starszym Dukankom życzę powodzenia i wytrwałości.
Dziękuję serdecznie.
Wpadaj, wpadaj. Wasze merytoryczne rady poparte wielkim sukcesem wagowym - niezmiernie mnie motywują. Widać, ze chcieć to móc i że konsekwencja popłaca....
Ukłony, pokłony i rulez
Stary 2010-09-14, 11:31   #2855
bzyczka1
Zakorzenienie

dziewczyny i chłopaku wróciłam ale muszę sobie iść od was i z diety...test pokazał dziś dwie kreski tak więc żegnam się z wątkiem i dietą na jakiś rok dziękuję za wsparcie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:35   #2856
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
brawo, spodnie prawdy są najlepsze
dziekowac

Cytat:
Dziékujé
Zdrówka dla dzieciaczków.
dziekuje kochana

p.s. - a zdjecia jakies zapodasz?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
dziewczyny i chłopaku wróciłam ale muszę sobie iść od was i z diety...test pokazał dziś dwie kreski tak więc żegnam się z wątkiem i dietą na jakiś rok dziękuję za wsparcie
WOW CONGRATULEJSZON trzymaj sie kochana

p.s.- w ksiazce 1 papcia dukana jest specjalny rozdzial dla kobiet w ciazy, przeczytaj jesli chcesz of course

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:36   #2857
synesthesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witaj przyszła dukanko, od dzisiaj zaczęłaś ma się rozumieć ???
Ja startowałam podobnie i wybrałam 5/5 pierwsze dwa tygodnie były dość trudne ale teraz już jest dobrze, nie zmieniam trybu bo dużo mam jeszcze do zrzucenia a leci mi w dół ta waga i doktorek pisał że na 5/5 są fajne efekty ...
Diete chce zacząć w październiku - póki co zbieram przepisy, spisuje listę co musze kupić no bo książkę wchłonęłam wczoraj

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła tydzień uderzeniówki, a potem poszłabym trybem 4PP/3PW (ale drugą fazę zaczynasz od PW zawsze, oczywiście). Dukan poleca tryb 5/5 jako najbardziej skuteczny. Mi się uwidziało, że jeśli dni PP mamy o jeden więcej niz PW to może lepiej spadki wyglądają wtedy... Ale to tylko moje dumanie.
To że zacząc od PW to wiem
tez myślałam własnie o trybie 4/3 więc pewnie się tak zdecyduję - tydzień Fazy I i potem lecieć 4 PP/3PW

Bardzo dziękuję za odpowiedzi za jakieś dwa tygodnie do was dołączę już na stałe, a znając ten wątek, pewnie już 15 część będzie Ja sobie czytam teraz 14 wątek żeby wyczytać coś ciekawego i ten wątek
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:38   #2858
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Gratulacje!!! Jesteś chyba już czwarą dukanką forumową, która przekazała nam tak dobre wiadomości.
Stary 2010-09-14, 11:38   #2859
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

wlasnie zerknelam sobie na moje notatki wagowe i zauwazylam ze mam zastoj jak w morde szczelil

bujam sie z waga 68kg od 22 sierpnia to juz przeszlo 3 tygodnie

no nic nie pozostaje innego, jak znow schowac wage na jakis czas

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:45   #2860
agusia85szyszunia
Raczkowanie

GG do agusia85szyszunia

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki
Dzisiaj zanotowałem kolejny spadeczek. Mój ponad dwutygodniowy czas wzrostów i zastojów został nagrodzony i w ciągu trzech dni zjechałem prawie 1,5 kilo. Jest już ponad pół kilo mniej niż wyszło mi w teście Dukana, na zakończenie II fazy. Już od jakiegoś czasu przygotowuję się do przejścia na fazę III. Ze względów osobistych odkładam ten moment na później. Ale chyba najwyższa pora przynajmniej poprzeglądać dokładniej trzeci wątek forum. Dlatego chciałem się pożegnać i dołączyć do moich mentorek na wątku III fazy. Nie sądziłem, że uda mi się dokonać tego, czego dokonałem. Czy druga faza mnie męczyła?? Oj miałem kilka kryzysów i dość całej diety. Ale, gdy się chce, to można. Dlatego wszystkim nowym i starszym Dukankom życzę powodzenia i wytrwałości. A na doświadczonych z Was spoczywa wielki obowiązek pomagania i wspierania Świeżynek.
Czasem wdepnę tu zobaczyć, co u Was słychać. Na zakończenie chciałem podziękować za kilka miesięcy wsparcia i pomocy. Oraz przeprosić za wprowadzenie czasem beznadziejnego klimatu na forum. Jesteśmy tylko ludźmi i czasem za bardzo ponoszą nas emocje. Skruszony przepraszam i co złego, to nie ja. Pozdrawiam i życzę WYTRWAŁOŚCI w dążeniu do idealnej sylwetki. Każdej z Was się to uda. Wystarczy w to uwierzyć i słuchać papcia Dukana.
klask i:gratulacje
tez sie nie dlugo wybieram na III faze tylko sie jej troche boje
nie wiem czy po warzywach przejsc czy po pp, no i jaki to chleb konsumowac heh
agusia85szyszunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 11:50   #2861
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki
Piękny wynik Kochanie! Gratuluję szczerze.
Stary 2010-09-14, 11:52   #2862
frywolna franka
Zakorzenienie

Cytat:
aaale Ci zazdroszczę... Cudowna informacja!
Też tak chce! ;(
Stary 2010-09-14, 11:59   #2863
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Gratulacje, siostro!!!
No i bzyczka wybzykała, no... Cudownie!
No to spadaj stąd i wróć jak już będziesz miała co zrzucać...
Powodzenia i zdrowia przede wszystkim
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:29   #2864
joanasz
Rozeznanie

Witam a u mnie znowu deszcz...........
Waga niby spada ale nie licze spadkow pourlopowych wczoraj w koncu juz poznym wieczorem dotarlam na silownie -oj kondycja gorsza po dlugiej przerwie
Staram sie jek moge jesc te bialka -ale prawde mowiac ciezko mi je przelykac. Wlasnie musialam przerwac konsumowanie jajecznicy bo jeszcze chwilka i
Ratunku co mam zrobic zeby znowu polubic sie z dukanem co jesc jakj nic nie smakuje ???
Cytat:
No widzisz... od czego mnie masz w końcu...
Czyli dotknęła nas ta sama przypadłość... A mówią ludziska, że z III na II wracać potem ciężko, oooojjjj ciężko... Może majom rację?
Oj ciezkooooooo bardzo ciezko ja jestem przykladem racja, racja.
Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
Ale moment. w jakim sensie? od czego mam zacząć? od PP czy od PW? bo rozumiem, że gdybym teraz zrobiła 5 dni PP to byłaby to uderzeniówka?

i czy liczyć teraz od początku dni diety i tym samym przesunąć datę [teoretyczną of coruse] końcową II fazy? czy może na nowo zrobić test tyle że pominąć uderzeniówkę?
Zaczynasz od PP to tak jakby udezeniowka no ale wlasnie mozesz juz siegac po 3 liste choc pewnie lepiej sie powstrzymac - ja niestety siegalam

Cytat:
Dzień dobry Dziewczynki
/..../Pozdrawiam i życzę WYTRWAŁOŚCI w dążeniu do idealnej sylwetki. Każdej z Was się to uda. Wystarczy w to uwierzyć i słuchać papcia Dukana.
Gratulacje za wytrwalosc pomimo wszystko - ja pamietam Twoje zastoje i zwatpienia. Brawa udalo sie -jest nadzieja ze mi sie uda przetrwac trudne chwile powrotu i innym dukankom tez sie uda - dziewuszki musimy byc "twarde a nie mientkie"

Cytat:
Gratulacje mamusiu.
Dukan pisal, ze wtedy mozna przejsc na 4 faze ale cos tam jeszcze bylo o proto dniach -niestety nie pamietam (nie dotyczy
Duzo zdrowka dla Was

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
wlasnie zerknelam sobie na moje notatki wagowe i zauwazylam ze mam zastoj jak w morde szczelil

bujam sie z waga 68kg od 22 sierpnia to juz przeszlo 3 tygodnie

no nic nie pozostaje innego, jak znow schowac wage na jakis czas
To pewnie efekt plateau - ja pamietam, ze tez mialam takie dlugie zastoje. W koncu ruszy -tak pieknie Ci lecialo -mam wrazenie ze jestes blizej celu niz ja

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-09-14 o 12:35
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:34   #2865
Depersonalizantka
Raczkowanie

Ja mam zastój mniej więcej od 29 sierpnia i waga stanęła na 58,7-6-5-4-8-6-2-5kg już mnie to frustruje a nie moge pobiegać bo choruje ;/ Grrr A planowałam 9 października przejść na 3 faze a tu dupa ;(( Musiałam wyżalić się;D
Depersonalizantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:36   #2866
Samanti83
Raczkowanie

Cześć wszystkim.
Gratuluje spadeczków wszystkim
U mnie dziś 2dzień U a na wadze -0,8
Zaraz ide zjesc drugie sniadanko!!Wiesniaka z szyneczką i jogurt z otrębami

Start: 70kg 170cm
22.10 : 65 kg powoli to idzie ale Dukam dzielnie dalej
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-SUKCES!!Mój cel to 59kg
Samanti83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:38   #2867
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Jest taka opcja że w ogóle już więcej na tej diecie nie schudnę? ( tzn że nie jest dla mnie czy coś.. )
jest tak opcja, ale poki co, nie kladz sie na poleczke odpornych na dukana.... mialysmy tu takie dziewuszki.... moze sie wypowiedza?

co mi przychodzi do glowy... moze blad jest w jedzeniu? moze gdzies cos zle robisz? podaj jadlospis to ci madrzejsze dukanki podpowiedza napewno co mozna poprawic
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:39   #2868
kasikr
Raczkowanie

moje pytanko, to jak jest w III fazie??? bo z tego co doczytałam to mają byc proteinowe czwartki, dozwolone są owoce, 2 kromki chleba pełnoziarnistego, 40g sera..... ale czy trzymam się nadal jakiegoś cyklu tak jak w II fazie jedni mają 1/1, inni 4/3?
kasikr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 12:51   #2869
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikr Pokaż wiadomość
moje pytanko, to jak jest w III fazie??? bo z tego co doczytałam to mają byc proteinowe czwartki, dozwolone są owoce, 2 kromki chleba pełnoziarnistego, 40g sera..... ale czy trzymam się nadal jakiegoś cyklu tak jak w II fazie jedni mają 1/1, inni 4/3?
Nieee, no jak... Tam są dzni skrobiowe, dni z ucztą, dni PW i dzień PP.
Najczęściej stosowany schemat, jak zauważyłam wygląda mniej-więcej tak:
poniedziałek - dzień zwykły (czyli PW + ser, chleb i owoc)
wtorek - dzień skrobiowy (makaron, ryz, ziemniaki w zalecanej dawce)
środa - uczta
czwartek - dzień PP
piątek - dzień zwykły
sobota - dzień skrobiowy
niedziela - uczta.
O tak mniej-więcej. Każdy sobie indywidualnie układa ten tydzień, ale dziewczyny potwierdzają, że jeśli sobie "odgórnie" zaplanują który dzień jaki ma być to potem łatwiej im się do tego stosować, a jak pozostawią to losowi to sie gubią i częściej grzeszą...
Stary 2010-09-14, 13:10   #2870
Kreskaaa
Zakorzenienie

Witam dziś zaczynam dukana, po raz pierwszy i mam nadzieje ostatni wg testu powinnam do połowy grudnia osiągnąć zamierzoną wagę Nie dostalam jednak zadnych wskazowek (albo nie zrozumialam, bo we francuskim rozumiem co 3 słowo) dot. II fazy- czy powinno to byc 1/1 5/5 czy 7/7... Czy Waszym zdaniem są duze roznice w skutecznosci?? N ajbardziej podoba mi sie opcja pierwszy, ale jesli przez to dieta mialaby trwac 2 razy dluzej to musialabym powaznie sie nad tym zastanowic

Pozdrawiam i trzymam kciuki! lece czytac pozostale 97 stron..
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:22   #2871
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Cytat:
Gratulacje:cm ok:

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
dziekowac

dziekuje kochana

p.s. - a zdjecia jakies zapodasz?
Zapodam.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:26   #2872
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
jezu jak ja sie ciesze i Ci zazdroszcze....
chcialabym juz drugie
powodzenia, duzo zdrowka !!!!

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Jesteś chyba już czwarą dukanką forumową, która przekazała nam tak dobre wiadomości.
chcialabym byc piata
Stary 2010-09-14, 13:29   #2873
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Witam dziś zaczynam dukana, po raz pierwszy i mam nadzieje ostatni wg testu powinnam do połowy grudnia osiągnąć zamierzoną wagę Nie dostalam jednak zadnych wskazowek (albo nie zrozumialam, bo we francuskim rozumiem co 3 słowo) dot. II fazy- czy powinno to byc 1/1 5/5 czy 7/7... Czy Waszym zdaniem są duze roznice w skutecznosci?? N ajbardziej podoba mi sie opcja pierwszy, ale jesli przez to dieta mialaby trwac 2 razy dluzej to musialabym powaznie sie nad tym zastanowic

Pozdrawiam i trzymam kciuki! lece czytac pozostale 97 stron..
Sposób prowadzenia II fazy dobierasz sobie sama. Dukan pisze, że przy dużej nadwadze tryb 5/5 jest najskuteczniejszy. ALe nie każdy może wytrzymać długo bez warzyw, więc wtedy 1/1 byłby ratunkiem. Ja zaczynałam trybem 3/3 (wypośrodkowanym ), a potem przeszłam na tryb 4/3, bo chciałam mieć zawsze warzywne weekendy. Kilka dziewczyn też tak zrobiło - chwalimy sobie. Tak naprawdę nie wiadomo czy któryś tryb jest korzystniejszy niż inny, podejrzewam, że to w głównej mierze zależy od tego, co sposdoba się Twojemu organizmowi - kwestia indywidualna raczej. Zastanów się co najbardziej będzie dla Ciebie wygodne i najmniej będzie Cię męczyć
Stary 2010-09-14, 13:32   #2874
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
chcialabym byc piata
Wszystko przed Tobą.
Ja może nie piąta, ale któraś z kolei na pewno.
Stary 2010-09-14, 13:34   #2875
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Nieee, no jak... Tam są dzni skrobiowe, dni z ucztą, dni PW i dzień PP.
Najczęściej stosowany schemat, jak zauważyłam wygląda mniej-więcej tak:
poniedziałek - dzień zwykły (czyli PW + ser, chleb i owoc)
wtorek - dzień skrobiowy (makaron, ryz, ziemniaki w zalecanej dawce)
środa - uczta
czwartek - dzień PP
piątek - dzień zwykły
sobota - dzień skrobiowy
niedziela - uczta.
O tak mniej-więcej. Każdy sobie indywidualnie układa ten tydzień, ale dziewczyny potwierdzają, że jeśli sobie "odgórnie" zaplanują który dzień jaki ma być to potem łatwiej im się do tego stosować, a jak pozostawią to losowi to sie gubią i częściej grzeszą...
O dżizas co za menu, mam pełną mobilizejszon
Kurdę trudna ta 3 faza na oko tak ale dacie radę, bo o sobie nic nie mówię hehehe

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 13:44   #2876
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Wszystko przed Tobą.
Ja może nie piąta, ale któraś z kolei na pewno.
Bzzzzzz... znaczy się yyyy... no dobra... BBBBBZZZZZZ !!!!!!!!!!
Stary 2010-09-14, 13:47   #2877
Kreskaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Sposób prowadzenia II fazy dobierasz sobie sama. Dukan pisze, że przy dużej nadwadze tryb 5/5 jest najskuteczniejszy. ALe nie każdy może wytrzymać długo bez warzyw, więc wtedy 1/1 byłby ratunkiem. Ja zaczynałam trybem 3/3 (wypośrodkowanym ), a potem przeszłam na tryb 4/3, bo chciałam mieć zawsze warzywne weekendy. Kilka dziewczyn też tak zrobiło - chwalimy sobie. Tak naprawdę nie wiadomo czy któryś tryb jest korzystniejszy niż inny, podejrzewam, że to w głównej mierze zależy od tego, co sposdoba się Twojemu organizmowi - kwestia indywidualna raczej. Zastanów się co najbardziej będzie dla Ciebie wygodne i najmniej będzie Cię męczyć
Dziękuje pięknie za odpowiedz, sprobuje 1/1 skoro tak
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 14:00   #2878
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
No to czekamy 9 miesięcy.
Stary 2010-09-14, 14:03   #2879
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2010-09-14, 14:10   #2880
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
Żono co dziś jadłaś na tej swojej III fazie ?

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości