|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
A ja to mam ochote na tego słynnego hamburgera
ehhh Dziewczyny ja zmykam spać bo padam ,strasznie jestem zmęczona. Życzę wszystkim Słodkich Snów
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
W koncu trafilam na plaszczyk ktory mi sie podoba:
http://moda.allegro.pl/nowy-cieply-j...231496764.html ale nie ma mojego rozmiaruuu kootekk, no ja cos czuje ze szybko utule to moje malenstwo.. a swoja droga nie pisalabys o winku choc ja tam nie trawie wina, ale wypilabym sobie drineczka jakiegos banan z jakims alko ![]() irsin, ja mam od 2 dni takie lapiace bole jak na okres ![]() pelnia, oby rano bylo lepiej sanderitka, mnie jakos dziwnie boli w brzuchu, doslownie czuje jakby mala miala bardzo malo miejsca i narzady wewnetrzne mnie pobolewaja czy cos ![]() malgosiak25, dobranoc ![]() Ja tez sie zaraz poloze.. w koncu sie wyspie ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- aa i fajny sweterek to z kolei jakis maly masakra kto nosi taki rozmiar, to ja jestem szczupla i nie wyobrazam sobie kogos chudszego ![]() http://moda.allegro.pl/old-navy-mate...231996009.html No chyba ze ktos jest niski to wtedy ok
|
#903 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Caly czas was czytam ale nie mam sily pisac zle sie czuje nie caly czas ale czasami...Zjadlam dzis serniczek z brzoskwiniami i lodami i do tego goraca czekoladka:p z kolezanka bylysmy na miescie Ona sie odchudza a ja ja namowilam na serniczek hehe...Uciekam spac nie wiem czemu ale teraz ciagle chce mi sie spac jak mialam bezsennosc!!! ![]() Milej nocki brzusiaste ![]() |
|
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja super że wszystko jest dobrze
fajne zakupki![]() olajka ładna kurteczka malgosiak gratulujemy 30 tc ![]() irsin śliczny brzuchalekk hahaha słodziak ![]() kotekk super że Michałkowi smakuję, widocznie to było tak jak ze mną, też cyca mamy nie chciałam a z butli to bardzo chętnie i jak ładnie przybrał na wadze ucałuj tego zucha od nas niebieskaa super że dzidzia główką w dół i że wszystko dobrze patrycja słodkie buciki i jaki zgrabny brzuś ![]() anecka ja zamawiałam nad łóżeczko i komodę dla dzidzi takie http://allegro.pl/naklejki-scienne-r...210236363.html tylko że no to są typowo dziecięce i wiadomo że muszą pasować do ściany. a Ty pewnie szukasz czegoś do sypialni tak ![]() super ten płaszczyk !!!!!!!! kularek kuruj się... ja też przeziębiona i nie martw się... każda z nas ma swoje obawy. może Twój poród nie będzie taki zły, gadałam z koleżanką dzisiaj i mówi że jej znajoma w 40 minut urodziła bo miała takie słabe skurcze a druga znów się męczyła 18 h. wszystko zalezy od organizmu ![]() kotek81 mój tż został pobity w węgorzewie więc to napewno nie on ufff ![]() EdziaO ale megaaaaaaaaaaaaaa słodziak sanderinka moja koleżanka miała taki mały brzuś że w 7 miesiącu wcale nie było widać i wiecie co... ona przez całą ciąże przytyła 4 kg a tyle ważył dokładnie jej synek jak się urodził, cały zdrowy i wszystko ok tylko teraz ma 6 miesiecy a waży 10 kg i mówi że jest przerażona. a swoją drogą ona waży teraz 5 kg mniej niż na początku ciąży.normalnie taki z niej szczupak jak nigdy. ewenementmi lekarz nic nawet nie wspomina o szyjce ![]() ![]() kropka lekarz nie powinien Ci stwarzać żadnych problemów i.. w ogóle dziwne że nie pytał się nawet Ciebie o to czy chcesz ![]() pelnia nie przekroczyłaś dużo tej normy pewnie to przez te słodkości ![]() dziewczynki świetne macie te ciuszki ja najwięcej przytyłam w 2 trym. teraz przez 4 tygodnie przytyłam tylko/aż 2 kg gimikis super że wszystko ok i że nadal dziewucha ![]() kupiłabym tą komodę z biedronki ale ja mam ciemne meble i mi nie będzie pasować nadrobiłam was |
|
|
|
#905 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja_1708, to odpowiedz mojej znajomej, mamy dwojki maluchow. Zakladam, ze znasz niemiecki, jak nie to przetlumacze. Wrocilam dwie godziny temu i nadal sie rozpakowuje. Maz musial jechac 10 godzin, ja tylko 3 bo nie dalam rady.Twardnial mi brzuch i spiaca bylam.A przewaznie jechalismy pol na pol.
Frische Shirts. Bequeme Hosen. Nachtwäsche. Unterwäsche (vorzugsweise StillBHs und kochbare Unterwäsche, für den Fall, dass Du nicht die neckischen Netzhosen bekommst), Unterhaltung für die ruhige Zeit (gibt es nicht, aber man weiß ja nie), Kulturbeutel. Alles andere kann Andreas Dir täglich nachbringen. Nein, Du brauchst Dich nicht zu rasieren. Wozu auch. Das Kind soll raus, nicht rein. Und für den Fall, dass den Damen und Herren das Gestrüpp zuviel ist, sollen sie selbst Hand anlegen (sogar im Fall einer Sectio eher unwahrscheinlich, da eh kaum Wald vorhanden sein wird). Einlauf ... kommt darauf an. Du solltest vllt daheim nochmal, wenn Du merkst, dass die Wehen anfangen. Ich habs bei beiden nicht gebraucht. Kommt vllt auch auf das Krankenhaus an. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-14 o 21:32 |
|
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
paulinka, no my mamy teraz jeden pokoj dla nas i dziecka jednoczesnie wiec dzieciece naklejki nie wchodza w gre, a jakbysmy kupowali to tylko te z Castoramy
![]() Heh a co do komody mnie by pasowala do malego pokoju, bo mam takie bodziowe meble ![]() Nie no musze przyznac ze w Biedronce maja czesto fajne produkty bardzo tanio. Dzis widzialam fajna kurtke sportowa na jesien, no rewela, jakbym nie byla w ciazy to bym kupila
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh ![]() Cytat:
eee ja sie nie nastawiam na 4 kg na plusie ale tak nie wiele mogłoby być ale tez zeby brzuś troche wyszedł z ukrycia w sumie widoczny jest ale nie jakos specjalnie bardzo
|
||
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, czas powyrkować
![]() Dobranoc a jutro wybiore sie na lowy do lumpka moze plaszczyk znajde jakis albo sweterek..
|
#910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dal mi swoje karty kredytowe,z ktorych do tej pory ani razu nie skorzystalam a bedzie 6 lat Bo dumna jestem i wydaje swoje pieniadze. Od razu tez zaczal przelewac mi comiesiac na konto tzw.Haushaltgeld Czyli wydatki na prowadzenie domu a to nic, ze zakupy przewaznie robimy razem i i tak on placi A ja swoje pieniadze odkladam No ale on wie, ze jak ja nie odloze, to on tego raczej nie zrobi, bo ma latwa reke do pieniedzy. Nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej. Dostep do konta i do wydatkow tez mam, choc nie korzystam. Ale on nie ma do mojego, bo nigdy nie pytal. Za jakis czas bedziemy brac na kredyt dom i prawie 90% wkladu wlasnego wplace ja,od razu widac, ze moj maz nie umie odkladac
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-14 o 21:43 |
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wydalam 200 zl na "*******y"
tzn. pieluszki, recznik, termometr, nozyczki, grzebyk, majty poporodowe wielorazowe i jednorazowe, zel do kapieli, sudocrem,ceratke, wkladki laktacyjne,gruszka, patyczki,łancuszek, podklady,chusteczki dla dzidzi i dla mnie do intymnej..
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie popłakałam
bo stwierdziłam ze moze cos jest nie tak bo polożyłam sie na plecach i nie cały brzuch był taki bardo wypukły tylkko czesc tak na dole i teraz sie dołuje ze coś jest nie tak a lekarze nic nie mówią i udają ze jest ok... matko kochana strasznie mnie to dołuje... nie wiem czy to normalne ze ono tak na dole siedzi juz wszystko gotowe dla małej ...a jak cos bedzie nie tak? chyba teściową bym znienawidziła bo krakała zeby nic nie kupować ![]() |
|
|
|
#913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie ruchy są na innym wątku juz mi odpisała dziewczyna ze to normalne bo mała tam siedzi a jak zwykle ja sie wystasze i placze ![]() co do bolów to standardowo to co zwykle czyli po bokach i ostatnio jakoś tak na gorze brzucha ... nie wydaje mi sie zeby tam kopała bo kopniecia inaczej sie czuje no ale w piątek bede u gina |
|
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc, tyle piszecie ze nie ma szans nadrobic
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
byłam na sr
polecaja herbapolu herbatki ziołowe na laktacje strone www.laktacja.pl zeby dziecku nie dawac butelki czy moczka jak za mało pokarmu bo sie odzwyczai od piersi tylko takie cos. http://allegro.pl/medela-kubeczek-do...227185998.html do przechowywania pokarmu mozna mrozic http://allegro.pl/medela-butelka-prz...221575800.html http://allegro.pl/laktator-lactaset-...2.html#gallery krem na brodawki http://allegro.pl/medela-purelan100-...8.html#gallery lub
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-09-15 o 07:51 |
|
|
|
#918 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
mam nadzieje, że się wyspałyście ![]() Ja w końcu się wyspałam mimo wędrówek nocnych do wc, ale coś mam twardy brzuch od rana :/
|
#919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby *******y a jednak grosz do grosza i masz.. ![]() Ja jeszcze nie mam pieluch do szpitala dla dziecka i w sumie nie wiem ile tych ceratek takich na lozko kupic. A w ogole to gdzie sie umieszcza ta folie na lozku? pod przescieradlo? Cytat:
i czasami sie zastanawiam jak ogladam filmy jak robia usg, babka lezy a lekarz jej po megA pilce jezdzi.. a mnie po plaskim brzuchu Wiec albo filmy klamia, albo my takie jestesmy ![]() Jej a ja sie obudzilam 7.45 a mialam ambitny plan spania do 9. No jestem wyspana w sumie ale przez pogodę troche oczy mi sie kleją. Na dodatek zamiast isc do sklepu po jakas bulke czy cos, to na sniadanie zjadlam juz batonika i wcinam chipsy Dobra to sie zwleke za pol godziny i pojde po jakies bulki i szyneczke.
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Strasznie wolno Was nadrabiam, bo mam znowu jakieś potworne smutaski. Wpadam tylko pochwalić się, że dziś zaczynamy 7 miesiąc Ja też słyszałam / czytałam, że to bzdura. Chodzi głównie o rozwój płuc u maleństwa i wagę / ilość tkanki tłuszczowej. |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja sie nawet też dosyć wyspałam, choć pogoda taka, że bym spała dalej. Ale muszę się ubrać, pozdejmować rzeczy z parapetów po wschodniej stronie, bo Tata nam przyjedzie dziś okna umyć, żebyśmy mieli po remoncie mniej pracy (już raczej się nie zabrudzą, teraz już nie będzie takich syfiących prac) ![]() Joanna, też mi się przykrzy trochę samej w domu, no ale co zrobić... Na szczęście jest wizaż ![]() Sanderinka, nie smutaj na zapas Wiem, jak łatwo sobie coś wkręcić, ja sobie wczoraj wmówiłam wewnątrzmaciczne zahamowanie rozwoju płodu, bo nie utyłam przez ostatnie tygodnie Irsin, ja tez wydałam ostatnio sporo - ponad 130zł na takie pierdółki właśnie. A wcześniej ponad 200 No cóż, wszystko kosztuje niestety A dziś spodziewam się dostać pościel, bo wczoraj sprzedawca napisał mi, że wysłali kurierem
|
#923 |
|
Rozeznanie
|
sanderinka
nie martw się ja jestem przerażona że dziecko urodzi się chore.... u TŻ w rodzinie był przypadek zespołu dawna tzn. jego wujek był chory mówiłam lekarzowi ale mówił że to nie linia prosta więc powinno być ok ![]() a jedyne pocieszenie to to że kuzynostwo TŻ ma zdrowe dzieci więc był to jedyny przypadek 50 lat temu też nikt nie wie dla czego babcia TŻ była w miarę młodą kobietą do tego przed urodzeniem wujka i po miała zdrowe dzieci ale ja jestem przerażona........ nieraz ogarnia mnie taki strach że aż paraliżuje rptrbj1978 widzę co szkoła rodzenia to różne zdania ![]() powinny wygłaszać jedna ogólną prawdę irsin dla tego ja nie mogę się zebrać na te zakupy tyle kasy a wielkie g.... większość wyląduje w koszu De28 nie martw się mój oddaje wypłatę i zawsze mi wkręca że całą a sam pali papierosy i nie raz już się wkopał- jak zapomniałam kasy to zapłacił więc się pytam z kąd? poprostu nie daje całości ![]() ale jest uparty jak osioł i mówi że to wszystko niech sobie ma ja tez mam kasę tylko dla siebie ale po co te kłamstwa? ![]() nawet mnie to nie denerwuje tylko śmieszy
|
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spraw finansowych, to my z mężem mamy osobne konta, osobne karty płatnicze, nie znamy do nich pinów. Nie tłumaczymy się sobie raczej z tego co kupiliśmy, choć ja i tak zawsze mu wszystko opowiadam
On płaci kredyty, internet i robi zakupy, a ja płacę resztę świadczeń (czynsz, gaz, prąd) - już zwykle nic nie zostaje, bo ja tylko pół etatu miałam Tak jesteśmy umówieni i jest OK Jak na coś potrzebuję, to spokojnie mi da/zapłaci za to. U nas to ja jestem mega oszczędna i wiecznie się martwię, że nam na coś braknie. A on, optymista, mówi, że jakoś starczy i... w 99% przypadków ma rację ![]() Aha, tak się też złożyło, że oszczędności na remont są u niego, za to oszczędności na wyprawkę - u mnie na koncie Więc za sprawy remontowe płaci on i ja kompletnie nie mam w tym rozeznania, a z a wyprawkę - ja (i tu z kolei on nie bardzo wie, ile już wydaliśmy, ale też nie bardzo go to zajmuje).
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-15 o 08:53 |
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
Dzięki za wszystkie miłe słowa na temat mojego małego Wydaje mi się że te usta to po mnie Bo TŻ ma wąskie a ja właśnie wydatne. Ale to zasłanianie się ręką to po TŻ-ecie bo on nie cierpi zdjęć i zawsze tak robi![]() Wczoraj wieczorem chyba urządził sobie dyskotekę. Przez 3 godziny brzuch aż podskakiwał. W ogóle ostatnio czuję, że rusza się coraz częściej i więcej, zmienia pozycje. Pogoda u mnie wstrętna, ale włączyli ogrzewanie ![]() Dzisiaj mam znowu "korki"z rachunkowości mam nadzieje, że ostatnie. A wieczorem wizyta u gina także trzymajcie kciuki. I niestety nie moge się oprzeć-wracam do wczorajszego lumka puścić jeszcze trochę kaski. To silniejsze ode mnie a tyle cudeniek tam wczoraj zostawiłam ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Kotek super wieści!Wychodzi na to, że już bliżej niż dalej. Za moment Twój Michałek będzie w domu. Więc relaksuj się, pij winko bo zaraz wejdziesz na pełne obroty Oby mu się szybko rosło!Sanderinka ja też się przez długi czas martwiłam, że będzie chory, nadal się ciągle o coś martwię. Taka chyba już uroda naszego stanu. Spróbuj odpędzać te złe myśli. Lekarze na pewno by Ci powiedzieli!
|
#926 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nawet jakby pytał to bym mu nie podała Cytat:
toż to same niezbedne rzeczy ![]() Cytat:
Nie zamartwiaj się na pewno wszystko jest ok Cytat:
![]() Ja już po śniadanku - wszamałam 1,5 bułki z dżemem i kakao ![]() Cytat:
Ja dzisiaj kupiłam sudocrem i pieluszki do szpitala - wzięłam Huggiesy bo nie było małych paczek Pampersów, do tego zrobiłam jakieś tam niewielkie zakupy spożywcze i 100zł pooooszło nie wiadomo kiedy i na co
|
||||||
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
U nas raczej jest totalne pomieszanie finansowe. Oszczędności mamy razem, jest to kasa jeszcze z UK i razem ulokowana. Konta mamy oddzielne, bo mieliśmy je jeszcze z czasów studenckich i tak zostało. TŻ płaci za mieszkanie bo ma po drodze z pracy do właścicielki. Ja zawsze płaciłam za jedzenie i rachunki. On lał benzynę i opłacał ubezpieczanie za samochód. Dużo wychodziło też spontanicznie. Raczej większych scysji o kasę nie mieliśmy, poza kilkoma "uwagami" na temat rozmiarów mojej garderoby
Ja ze swoich oszczędności kupuje dla malucha, opłacałami opłacam lekarzy. Wszystko się zmieniło jak przeszłam w kwietniu na L4 bo mój szef był łaskawy na co innego mnie zarejestrować niż dostawałm i jestem strata bagatela 440 zł miesięcznie. No może 300 bo nie tracę na dojazdy. Dużo kasy szło mi na lekarzy, witaminy. TŻ przejął więc tak naturalnie opłacanie rachunków i pyta mniej więcej raz w tygodniu czy nie potrzebuję pieniędzy. Do tej pory się tak na szczęście nie zdarzyło, ale spontanicznie kupił mi np sweter czy też zrobił przelew na prawie 300 zł z all dla maluszka. Także owszem zdarzają nam się sprzeczki o kasę, zwykle kiedy się martwimy, że jej braknie i jesteśmy podenerwowani. Ale to tyle. natomiast ja mam wielki problem z braniem pieniędzy o boję się co będzie na wychowawczym. Od lat sama zarabiam na swoje wydatki i nawet rodziców nigdy nie prosiłam(sami dawali jeśli uważali). Także nie przechodzi mi to przez gardło co jest często powodem naszych sprzeczek. Głupio z mojej strony i muszę coś z tym zrobić bo długo tak nie pociągnę.
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no wlasnie - z pieluchami do szpitala, kupujecie te 3-5kg?
to chyba nie ma sensu kupowac malej paczki, tylko duza, bo jeszcze w domu sie przyda skoro do 5kilo hmmm? |
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
OOO tez bym kakao wypila, ale z lenistwa nie chce mi sie gotowac przynajmniej z rana.. Hmm chyba dzis kupie kakao i mleko i wieczorkiem ugotuje
Cholera pogoda do ![]() apoolonia, nawet nie pisz ze chore dziecko bedzie czy cos, bo moja kolezanka tak ciagle myslalla i niestety urodzila chore a w rodzinie zadnego przypadku choroby nie bylo.Dlatego ja wyrzucam takie mysli, A KYSZ ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- kliwia, ja kupuje duza pake 72pieluchy 3-5 bo przeciz takie dziecko to z 10 razy na dobe sie przewija
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

ehhh 
choc ja tam nie trawie wina, ale wypilabym sobie drineczka jakiegos banan z jakims alko

fajne zakupki

i nie martw się... każda z nas ma swoje obawy. może Twój poród nie będzie taki zły, gadałam z koleżanką dzisiaj i mówi że jej znajoma w 40 minut urodziła bo miała takie słabe skurcze a druga znów się męczyła 18 h. wszystko zalezy od organizmu 

tzn. pieluszki, recznik, termometr, nozyczki, grzebyk, majty poporodowe wielorazowe i jednorazowe, zel do kapieli, sudocrem,ceratke, wkladki laktacyjne,gruszka, patyczki,łancuszek, podklady,chusteczki dla dzidzi i dla mnie do intymnej..

a jak zwykle ja sie wystasze i placze