3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-14, 20:52   #901
malgosiak25
Raczkowanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

A ja to mam ochote na tego słynnego hamburgera ehhh

Dziewczyny ja zmykam spać bo padam ,strasznie jestem zmęczona.

Życzę wszystkim Słodkich Snów
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:04   #902
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

W koncu trafilam na plaszczyk ktory mi sie podoba:
http://moda.allegro.pl/nowy-cieply-j...231496764.html
ale nie ma mojego rozmiaruuu

kootekk, no ja cos czuje ze szybko utule to moje malenstwo.. a swoja droga nie pisalabys o winku choc ja tam nie trawie wina, ale wypilabym sobie drineczka jakiegos banan z jakims alko

irsin, ja mam od 2 dni takie lapiace bole jak na okres

pelnia, oby rano bylo lepiej

sanderitka, mnie jakos dziwnie boli w brzuchu, doslownie czuje jakby mala miala bardzo malo miejsca i narzady wewnetrzne mnie pobolewaja czy cos

malgosiak25, dobranoc

Ja tez sie zaraz poloze.. w koncu sie wyspie nikt mnie rano nie obudzi i bede mogla do tej 9 polezec

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

aa i fajny sweterek to z kolei jakis maly masakra kto nosi taki rozmiar, to ja jestem szczupla i nie wyobrazam sobie kogos chudszego
http://moda.allegro.pl/old-navy-mate...231996009.html

No chyba ze ktos jest niski to wtedy ok

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:06   #903
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Hej dziewczynki
Caly czas was czytam ale nie mam sily pisac zle sie czuje nie caly czas ale czasami...

Zjadlam dzis serniczek z brzoskwiniami i lodami i do tego goraca czekoladka:p z kolezanka bylysmy na miescie Ona sie odchudza a ja ja namowilam na serniczek hehe...

Uciekam spac nie wiem czemu ale teraz ciagle chce mi sie spac jak mialam bezsennosc!!!

Milej nocki brzusiaste

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:12   #904
_paulinka2
Wtajemniczenie

kretencja super że wszystko jest dobrze fajne zakupki

olajka ładna kurteczka co do upławów też mam takie, gin mnie badał i powiedział że wszystko jest ok. więc może nie zamartwiaj się jak nie śmierdzą ani nic

malgosiak gratulujemy 30 tc

irsin śliczny brzuchalekk a bodyguard też się wcisnął do zdjęcia hahaha słodziak

kotekk super że Michałkowi smakuję, widocznie to było tak jak ze mną, też cyca mamy nie chciałam a z butli to bardzo chętnie i jak ładnie przybrał na wadze ucałuj tego zucha od nas

niebieskaa super że dzidzia główką w dół i że wszystko dobrze może odpoczywaj dużo i gdyby coś się działo to wtedy szybko do szpitala

patrycja słodkie buciki i jaki zgrabny brzuś

anecka ja zamawiałam nad łóżeczko i komodę dla dzidzi takie http://allegro.pl/naklejki-scienne-r...210236363.html
tylko że no to są typowo dziecięce i wiadomo że muszą pasować do ściany. a Ty pewnie szukasz czegoś do sypialni tak
super ten płaszczyk !!!!!!!!

kularek kuruj się... ja też przeziębiona i nie martw się... każda z nas ma swoje obawy. może Twój poród nie będzie taki zły, gadałam z koleżanką dzisiaj i mówi że jej znajoma w 40 minut urodziła bo miała takie słabe skurcze a druga znów się męczyła 18 h. wszystko zalezy od organizmu

kotek81 mój tż został pobity w węgorzewie więc to napewno nie on ufff

EdziaO ale megaaaaaaaaaaaaaa słodziak

sanderinka moja koleżanka miała taki mały brzuś że w 7 miesiącu wcale nie było widać i wiecie co... ona przez całą ciąże przytyła 4 kg a tyle ważył dokładnie jej synek jak się urodził, cały zdrowy i wszystko ok tylko teraz ma 6 miesiecy a waży 10 kg i mówi że jest przerażona. a swoją drogą ona waży teraz 5 kg mniej niż na początku ciąży.normalnie taki z niej szczupak jak nigdy. ewenement

mi lekarz nic nawet nie wspomina o szyjce

kropka lekarz nie powinien Ci stwarzać żadnych problemów i.. w ogóle dziwne że nie pytał się nawet Ciebie o to czy chcesz

pelnia nie przekroczyłaś dużo tej normy pewnie to przez te słodkości

dziewczynki świetne macie te ciuszki

ja najwięcej przytyłam w 2 trym. teraz przez 4 tygodnie przytyłam tylko/aż 2 kg

gimikis super że wszystko ok i że nadal dziewucha

kupiłabym tą komodę z biedronki ale ja mam ciemne meble i mi nie będzie pasować

nadrobiłam was 6 stron tylko dzisiaj od 12 naprodukowałyście

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:15   #905
De28
Wtajemniczenie

Patrycja_1708, to odpowiedz mojej znajomej, mamy dwojki maluchow. Zakladam, ze znasz niemiecki, jak nie to przetlumacze. Wrocilam dwie godziny temu i nadal sie rozpakowuje. Maz musial jechac 10 godzin, ja tylko 3 bo nie dalam rady.Twardnial mi brzuch i spiaca bylam.A przewaznie jechalismy pol na pol.

Frische Shirts. Bequeme Hosen. Nachtwäsche. Unterwäsche (vorzugsweise StillBHs und kochbare Unterwäsche, für den Fall, dass Du nicht die neckischen Netzhosen bekommst), Unterhaltung für die ruhige Zeit (gibt es nicht, aber man weiß ja nie), Kulturbeutel.
Alles andere kann Andreas Dir täglich nachbringen.

Nein, Du brauchst Dich nicht zu rasieren. Wozu auch. Das Kind soll raus, nicht rein. Und für den Fall, dass den Damen und Herren das Gestrüpp zuviel ist, sollen sie selbst Hand anlegen (sogar im Fall einer Sectio eher unwahrscheinlich, da eh kaum Wald vorhanden sein wird).

Einlauf ... kommt darauf an.
Du solltest vllt daheim nochmal, wenn Du merkst, dass die Wehen anfangen. Ich habs bei beiden nicht gebraucht. Kommt vllt auch auf das Krankenhaus an.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-14 o 21:32
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:16   #906
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Anecka, ja podciągam nogę tak jakby bokiem (niezależnie od tego czy siedzę, czy stoję), trochę tak, jakbym chciała po turecku usiąść. Dotyczy to też zaakładania i zdejmowania butów (to ostatnie zwłaszcza proste nie jest, bo w taką pogodę popitalam w Martensach Dobrze, że rzadko muszę wychodzić )
Ja musze robić identycznie niestety

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:21   #907
Anecka
Zakorzenienie

paulinka, no my mamy teraz jeden pokoj dla nas i dziecka jednoczesnie wiec dzieciece naklejki nie wchodza w gre, a jakbysmy kupowali to tylko te z Castoramy szukamy czegos wlasnie innego, bo mamy wysokie mieszkanie a nic sie powiesic nie da i zeby tak golo nie bylo to naklejki kupimy o ile znajdziemy jakis motyw i kolor..

Heh a co do komody mnie by pasowala do malego pokoju, bo mam takie bodziowe meble

Nie no musze przyznac ze w Biedronce maja czesto fajne produkty bardzo tanio. Dzis widzialam fajna kurtke sportowa na jesien, no rewela, jakbym nie byla w ciazy to bym kupila kiedys byly swietne sandaly takie jak lubie ze skorki zamszowej, no i fioletowe.. przeszlam wiekszosc biedronek ale nie mieli rozmiaru 40, juz chcialam w 39 sie wbic z rozpaczy no ale..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-14, 21:23   #908
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
W koncu trafilam na plaszczyk ktory mi sie podoba:
http://moda.allegro.pl/nowy-cieply-j...231496764.html
ale nie ma mojego rozmiaruuu

kootekk, no ja cos czuje ze szybko utule to moje malenstwo.. a swoja droga nie pisalabys o winku choc ja tam nie trawie wina, ale wypilabym sobie drineczka jakiegos banan z jakims alko

irsin, ja mam od 2 dni takie lapiace bole jak na okres

pelnia, oby rano bylo lepiej

sanderitka, mnie jakos dziwnie boli w brzuchu, doslownie czuje jakby mala miala bardzo malo miejsca i narzady wewnetrzne mnie pobolewaja czy cos

malgosiak25, dobranoc

Ja tez sie zaraz poloze.. w koncu sie wyspie nikt mnie rano nie obudzi i bede mogla do tej 9 polezec

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

aa i fajny sweterek to z kolei jakis maly masakra kto nosi taki rozmiar, to ja jestem szczupla i nie wyobrazam sobie kogos chudszego
http://moda.allegro.pl/old-navy-mate...231996009.html

No chyba ze ktos jest niski to wtedy ok

ehh

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

sanderinka moja koleżanka miała taki mały brzuś że w 7 miesiącu wcale nie było widać i wiecie co... ona przez całą ciąże przytyła 4 kg a tyle ważył dokładnie jej synek jak się urodził, cały zdrowy i wszystko ok tylko teraz ma 6 miesiecy a waży 10 kg i mówi że jest przerażona. a swoją drogą ona waży teraz 5 kg mniej niż na początku ciąży.normalnie taki z niej szczupak jak nigdy. ewenement

mi lekarz nic nawet nie wspomina o szyjce

eee ja sie nie nastawiam na 4 kg na plusie ale tak nie wiele mogłoby być ale tez zeby brzuś troche wyszedł z ukrycia w sumie widoczny jest ale nie jakos specjalnie bardzo

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 21:26   #909
Anecka
Zakorzenienie

Dobra, czas powyrkować

Dobranoc a jutro wybiore sie na lowy do lumpka moze plaszczyk znajde jakis albo sweterek..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-14, 21:40   #910
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
No to faktycznie jakieś dziwne podejście ma ten twój tż do spraw finansowych
Ja co prawda nie mam takiego problemu - tż co miesiąc grzecznie oddaje wypłatę ale i tak zawsze staram się miec choć 100zł schowane na wszelki wypadek
Oj te sprawy potrawia zepsuc zwiazek. W poprzednich zwiazkach wszystko placilismy pol na pol. Mieszkanie, jedzenie itp. Z moim mezem od poczatku bylo inaczej Dal mi swoje karty kredytowe,z ktorych do tej pory ani razu nie skorzystalam a bedzie 6 lat Bo dumna jestem i wydaje swoje pieniadze. Od razu tez zaczal przelewac mi comiesiac na konto tzw.Haushaltgeld Czyli wydatki na prowadzenie domu a to nic, ze zakupy przewaznie robimy razem i i tak on placi A ja swoje pieniadze odkladam No ale on wie, ze jak ja nie odloze, to on tego raczej nie zrobi, bo ma latwa reke do pieniedzy. Nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej. Dostep do konta i do wydatkow tez mam, choc nie korzystam. Ale on nie ma do mojego, bo nigdy nie pytal. Za jakis czas bedziemy brac na kredyt dom i prawie 90% wkladu wlasnego wplace ja,od razu widac, ze moj maz nie umie odkladac

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-14 o 21:43
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 22:00   #911
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

dobra wydalam 200 zl na "*******y" tzn. pieluszki, recznik, termometr, nozyczki, grzebyk, majty poporodowe wielorazowe i jednorazowe, zel do kapieli, sudocrem,ceratke, wkladki laktacyjne,gruszka, patyczki,łancuszek, podklady,chusteczki dla dzidzi i dla mnie do intymnej..
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-14, 22:38   #912
sanderinka
Zakorzenienie

a ja sie popłakałam bo stwierdziłam ze moze cos jest nie tak bo polożyłam sie na plecach i nie cały brzuch był taki bardo wypukły tylkko czesc tak na dole i teraz sie dołuje ze coś jest nie tak a lekarze nic nie mówią i udają ze jest ok... matko kochana strasznie mnie to dołuje... nie wiem czy to normalne ze ono tak na dole siedzi martwie sie juz chyba wszytskim czym można a tz nawet nie spyta co sie dzieje juz wszystko gotowe dla małej ...a jak cos bedzie nie tak? chyba teściową bym znienawidziła bo krakała zeby nic nie kupować jak mi jest źle!

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-14, 22:54   #913
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
hej,

Dziewczyny ja mam takie pytanie ( trochę może głupie, ale nie wiem co zrobić), biorę luteinę dopochwowo, w piątek mam wizytę u lekarza oraz dopochwowe usg oceny szyjki macicy - czy mam wtedy nie aplikować tych tabl?
Vcelka ja tez biorę tę luteinę i aplikuję ją, bo wychodzę z założenia, że skoro lekarz ja zapisuje to nie zdziwi go, że ją stosujemy, a na wynik badania nie ma ona wpływu
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 00:08   #914
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
a ja sie popłakałam bo stwierdziłam ze moze cos jest nie tak bo polożyłam sie na plecach i nie cały brzuch był taki bardo wypukły tylkko czesc tak na dole i teraz sie dołuje ze coś jest nie tak a lekarze nic nie mówią i udają ze jest ok... matko kochana strasznie mnie to dołuje... nie wiem czy to normalne ze ono tak na dole siedzi martwie sie juz chyba wszytskim czym można a tz nawet nie spyta co sie dzieje juz wszystko gotowe dla małej ...a jak cos bedzie nie tak? chyba teściową bym znienawidziła bo krakała zeby nic nie kupować jak mi jest źle!
Sanderinka dziecko może zmieniło sobie pozycje, ja powiem Ci też mam bardziej wypukłą dolną cześć brzucha i tam tez czuję ruchy, bo mała ma tam nóżki. Jeśli lekarze mówią, że jest ok, to ja bym im zaufała. I nawet nie myśl, że coś nie tak będzie na pewno wszystko się ułoży, tylko leż, staraj się w miarę możliwości nie denerwować (choć łatwo się mówi) i stosuj się do zaleceń lekarzy, oni wiedzą co robią. A jakieś bóle czujesz? a jak ruchy malenstwa?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 01:11   #915
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Sanderinka dziecko może zmieniło sobie pozycje, ja powiem Ci też mam bardziej wypukłą dolną cześć brzucha i tam tez czuję ruchy, bo mała ma tam nóżki. Jeśli lekarze mówią, że jest ok, to ja bym im zaufała. I nawet nie myśl, że coś nie tak będzie na pewno wszystko się ułoży, tylko leż, staraj się w miarę możliwości nie denerwować (choć łatwo się mówi) i stosuj się do zaleceń lekarzy, oni wiedzą co robią. A jakieś bóle czujesz? a jak ruchy malenstwa?

w sumie ruchy są na innym wątku juz mi odpisała dziewczyna ze to normalne bo mała tam siedzi a jak zwykle ja sie wystasze i placze

co do bolów to standardowo to co zwykle czyli po bokach i ostatnio jakoś tak na gorze brzucha ... nie wydaje mi sie zeby tam kopała bo kopniecia inaczej sie czuje no ale w piątek bede u gina

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Stary 2010-09-15, 07:25   #916
melabn
Wtajemniczenie

czesc, tyle piszecie ze nie ma szans nadrobic
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 07:26   #917
rptrbj1978
Rozeznanie

byłam na sr
polecaja herbapolu herbatki ziołowe na laktacje
strone www.laktacja.pl
zeby dziecku nie dawac butelki czy moczka jak za mało pokarmu bo sie odzwyczai od piersi tylko takie cos.
http://allegro.pl/medela-kubeczek-do...227185998.html
do przechowywania pokarmu mozna mrozic
http://allegro.pl/medela-butelka-prz...221575800.html
http://allegro.pl/laktator-lactaset-...2.html#gallery
krem na brodawki
http://allegro.pl/medela-purelan100-...8.html#gallery lub

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-09-15 o 07:51
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 07:48   #918
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry mam nadzieje, że się wyspałyście

Ja w końcu się wyspałam mimo wędrówek nocnych do wc, ale coś mam twardy brzuch od rana :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:12   #919
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dobra wydalam 200 zl na "*******y" tzn. pieluszki, recznik, termometr, nozyczki, grzebyk, majty poporodowe wielorazowe i jednorazowe, zel do kapieli, sudocrem,ceratke, wkladki laktacyjne,gruszka, patyczki,łancuszek, podklady,chusteczki dla dzidzi i dla mnie do intymnej..
To sie tego nazbieralo Niby *******y a jednak grosz do grosza i masz..
Ja jeszcze nie mam pieluch do szpitala dla dziecka i w sumie nie wiem ile tych ceratek takich na lozko kupic.

A w ogole to gdzie sie umieszcza ta folie na lozku? pod przescieradlo?

Cytat:
Nie martw sie, ja jak sie poloze to mam prawie plaski brzuch i czasami sie zastanawiam jak ogladam filmy jak robia usg, babka lezy a lekarz jej po megA pilce jezdzi.. a mnie po plaskim brzuchu Wiec albo filmy klamia, albo my takie jestesmy

Jej a ja sie obudzilam 7.45 a mialam ambitny plan spania do 9. No jestem wyspana w sumie ale przez pogodę troche oczy mi sie kleją. Na dodatek zamiast isc do sklepu po jakas bulke czy cos, to na sniadanie zjadlam juz batonika i wcinam chipsy

Dobra to sie zwleke za pol godziny i pojde po jakies bulki i szyneczke.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-15, 08:13   #920
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
byłam na sr
polecaja herbapolu herbatki ziołowe na laktacje
strone www.laktacja.pl
zeby dziecku nie dawac butelki czy moczka jak za mało pokarmu bo sie odzwyczai od piersi tylko takie cos.
http://allegro.pl/medela-kubeczek-do...227185998.html
do przechowywania pokarmu mozna mrozic
http://allegro.pl/medela-butelka-prz...221575800.html
http://allegro.pl/laktator-lactaset-...2.html#gallery
krem na brodawki
http://allegro.pl/medela-purelan100-...8.html#gallery lub
chyba maja jakies profity od medeli
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:17   #921
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!
Strasznie wolno Was nadrabiam, bo mam znowu jakieś potworne smutaski. Najbardziej doskwiera mi samotność w ciągu dnia, nie ma do kogo gęby otworzyć.

Wpadam tylko pochwalić się, że dziś zaczynamy 7 miesiąc i też po raz pierwszy wybieramy się do SR. Jutro napiszę Wam jak było.

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Sanderinka trzymaj sie dzielnie dobrze byloby gdybys wytrzymala do 7 miesiaca .
A co lekarz mowi o porodzie w tak wczesnym tyg ?? rozmawialas cos na ten temat. Wiem napewno ze jak sie ma rodzic to juz lepiej w siódmym miesiacy niz w ósmym.
Ja też słyszałam / czytałam, że to bzdura. Chodzi głównie o rozwój płuc u maleństwa i wagę / ilość tkanki tłuszczowej.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:26   #922
kretencja
Zakorzenienie

Witam.
Ja sie nawet też dosyć wyspałam, choć pogoda taka, że bym spała dalej. Ale muszę się ubrać, pozdejmować rzeczy z parapetów po wschodniej stronie, bo Tata nam przyjedzie dziś okna umyć, żebyśmy mieli po remoncie mniej pracy (już raczej się nie zabrudzą, teraz już nie będzie takich syfiących prac)

Joanna, też mi się przykrzy trochę samej w domu, no ale co zrobić... Na szczęście jest wizaż

Sanderinka, nie smutaj na zapas Na pewno jakby coś było nie tak, to lekarz by Ci powiedział. Może taka Twoja uroda z tym brzuchem. Mój akurat jest wypukły, nawet jak leżę, ale ja należę do tych z dosyć mocno wywalonym Wiem, jak łatwo sobie coś wkręcić, ja sobie wczoraj wmówiłam wewnątrzmaciczne zahamowanie rozwoju płodu, bo nie utyłam przez ostatnie tygodnie Ale przecież lekarz powiedział mi, że jest OK, więc staram się nie zamartwiać. Będzie wszystko dobrze, i u Ciebie i u mnie

Irsin, ja tez wydałam ostatnio sporo - ponad 130zł na takie pierdółki właśnie. A wcześniej ponad 200 No cóż, wszystko kosztuje niestety A dziś spodziewam się dostać pościel, bo wczoraj sprzedawca napisał mi, że wysłali kurierem Już się nie mogę doczekać, to nasz największy w sumie zakup, bo łóżeczko fundują Rodzice, a wózek Teście

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:45   #923
apoolonia
Rozeznanie

sanderinka

nie martw się ja jestem przerażona że dziecko urodzi się chore....
u TŻ w rodzinie był przypadek zespołu dawna tzn. jego wujek był chory

mówiłam lekarzowi ale mówił że to nie linia prosta więc powinno być ok

a jedyne pocieszenie to to że kuzynostwo TŻ ma zdrowe dzieci
więc był to jedyny przypadek 50 lat temu
też nikt nie wie dla czego
babcia TŻ była w miarę młodą kobietą do tego przed urodzeniem wujka i po miała zdrowe dzieci
ale ja jestem przerażona........

nieraz ogarnia mnie taki strach że aż paraliżuje

rptrbj1978
widzę co szkoła rodzenia to różne zdania
powinny wygłaszać jedna ogólną prawdę

irsin
dla tego ja nie mogę się zebrać na te zakupy tyle kasy a wielkie g....
większość wyląduje w koszu

De28

nie martw się mój oddaje wypłatę
i zawsze mi wkręca że całą
a sam pali papierosy i nie raz już się wkopał- jak zapomniałam kasy to zapłacił
więc się pytam z kąd?
poprostu nie daje całości
ale jest uparty jak osioł i mówi że to wszystko

niech sobie ma ja tez mam kasę tylko dla siebie
ale po co te kłamstwa?

nawet mnie to nie denerwuje tylko śmieszy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 08:51   #924
kretencja
Zakorzenienie

Co do spraw finansowych, to my z mężem mamy osobne konta, osobne karty płatnicze, nie znamy do nich pinów. Nie tłumaczymy się sobie raczej z tego co kupiliśmy, choć ja i tak zawsze mu wszystko opowiadam
On płaci kredyty, internet i robi zakupy, a ja płacę resztę świadczeń (czynsz, gaz, prąd) - już zwykle nic nie zostaje, bo ja tylko pół etatu miałam Tak jesteśmy umówieni i jest OK Jak na coś potrzebuję, to spokojnie mi da/zapłaci za to. U nas to ja jestem mega oszczędna i wiecznie się martwię, że nam na coś braknie. A on, optymista, mówi, że jakoś starczy i... w 99% przypadków ma rację

Aha, tak się też złożyło, że oszczędności na remont są u niego, za to oszczędności na wyprawkę - u mnie na koncie Więc za sprawy remontowe płaci on i ja kompletnie nie mam w tym rozeznania, a z a wyprawkę - ja (i tu z kolei on nie bardzo wie, ile już wydaliśmy, ale też nie bardzo go to zajmuje).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-15 o 08:53
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:04   #925
EdziaO
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki!

Dzięki za wszystkie miłe słowa na temat mojego małego
Wydaje mi się że te usta to po mnieBo TŻ ma wąskie a ja właśnie wydatne. Ale to zasłanianie się ręką to po TŻ-ecie bo on nie cierpi zdjęć i zawsze tak robi

Wczoraj wieczorem chyba urządził sobie dyskotekę. Przez 3 godziny brzuch aż podskakiwał. W ogóle ostatnio czuję, że rusza się coraz częściej i więcej, zmienia pozycje.

Pogoda u mnie wstrętna, ale włączyli ogrzewanieI jest mi cieplej, a pranie ma szansę doschnąć bo zaczęłam mieć wrażenie, że prędzej zgnije niż wyschnie

Dzisiaj mam znowu "korki"z rachunkowości mam nadzieje, że ostatnie. A wieczorem wizyta u gina także trzymajcie kciuki.

I niestety nie moge się oprzeć-wracam do wczorajszego lumka puścić jeszcze trochę kaski. To silniejsze ode mnie a tyle cudeniek tam wczoraj zostawiłam

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Kotek super wieści!Wychodzi na to, że już bliżej niż dalej. Za moment Twój Michałek będzie w domu. Więc relaksuj się, pij winko bo zaraz wejdziesz na pełne obrotyOby mu się szybko rosło!

Sanderinka ja też się przez długi czas martwiłam, że będzie chory, nadal się ciągle o coś martwię. Taka chyba już uroda naszego stanu. Spróbuj odpędzać te złe myśli. Lekarze na pewno by Ci powiedzieli!

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:12   #926
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
kotek81 mój tż został pobity w węgorzewie więc to napewno nie on ufff
no to całe szczęście - właśnie nie mogłam skojarzyć czy pisałaś jaka to była miejscowość czy nie a nie chciało mi sie przeszukiwać wątku
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Oj te sprawy potrawia zepsuc zwiazek. W poprzednich zwiazkach wszystko placilismy pol na pol. Mieszkanie, jedzenie itp. Z moim mezem od poczatku bylo inaczej Dal mi swoje karty kredytowe,z ktorych do tej pory ani razu nie skorzystalam a bedzie 6 lat Bo dumna jestem i wydaje swoje pieniadze. Od razu tez zaczal przelewac mi comiesiac na konto tzw.Haushaltgeld Czyli wydatki na prowadzenie domu a to nic, ze zakupy przewaznie robimy razem i i tak on placi A ja swoje pieniadze odkladam No ale on wie, ze jak ja nie odloze, to on tego raczej nie zrobi, bo ma latwa reke do pieniedzy. Nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej. Dostep do konta i do wydatkow tez mam, choc nie korzystam. Ale on nie ma do mojego, bo nigdy nie pytal. Za jakis czas bedziemy brac na kredyt dom i prawie 90% wkladu wlasnego wplace ja,od razu widac, ze moj maz nie umie odkladac
Ja też mam dostęp do konta tż (przez neta) a on do mojego nie nawet jakby pytał to bym mu nie podała
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Jakie pierdołki toż to same niezbedne rzeczy
Cytat:
Moje też leży na samym dole - jak siedzę mocniej pochylona to czasami mam wrażenie, ze mi na kolanach siedzi I ruchy też czuję tylko na dole - nie wiem jak leży teraz, ale nawet jak wcześniej głowę miałam po żebrami prawie to0 też czułam ruchy tylko na samym dole...
Nie zamartwiaj się na pewno wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Jej a ja sie obudzilam 7.45 a mialam ambitny plan spania do 9. No jestem wyspana w sumie ale przez pogodę troche oczy mi sie kleją. Na dodatek zamiast isc do sklepu po jakas bulke czy cos, to na sniadanie zjadlam juz batonika i wcinam chipsy

Dobra to sie zwleke za pol godziny i pojde po jakies bulki i szyneczke.
Rany jak ja bym chciała pospać do tej godziny

Ja już po śniadanku - wszamałam 1,5 bułki z dżemem i kakao
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
nie martw się ja jestem przerażona że dziecko urodzi się chore....
u TŻ w rodzinie był przypadek zespołu dawna tzn. jego wujek był chory
Też mam ostatnio schizy na punkcie zespołu downa - nie mam pojęcia skąd mi sie to wzięło bo u mnie w rodzinie nie było takiego przypadku ale czasami ogarnia mnie jakiś taki irracjonalny lęk

Ja dzisiaj kupiłam sudocrem i pieluszki do szpitala - wzięłam Huggiesy bo nie było małych paczek Pampersów, do tego zrobiłam jakieś tam niewielkie zakupy spożywcze i 100zł pooooszło nie wiadomo kiedy i na co
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:13   #927
EdziaO
Zakorzenienie

U nas raczej jest totalne pomieszanie finansowe. Oszczędności mamy razem, jest to kasa jeszcze z UK i razem ulokowana. Konta mamy oddzielne, bo mieliśmy je jeszcze z czasów studenckich i tak zostało. TŻ płaci za mieszkanie bo ma po drodze z pracy do właścicielki. Ja zawsze płaciłam za jedzenie i rachunki. On lał benzynę i opłacał ubezpieczanie za samochód. Dużo wychodziło też spontanicznie. Raczej większych scysji o kasę nie mieliśmy, poza kilkoma "uwagami" na temat rozmiarów mojej garderobyJa ze swoich oszczędności kupuje dla malucha, opłacałami opłacam lekarzy. Wszystko się zmieniło jak przeszłam w kwietniu na L4 bo mój szef był łaskawy na co innego mnie zarejestrować niż dostawałm i jestem strata bagatela 440 zł miesięcznie. No może 300 bo nie tracę na dojazdy. Dużo kasy szło mi na lekarzy, witaminy. TŻ przejął więc tak naturalnie opłacanie rachunków i pyta mniej więcej raz w tygodniu czy nie potrzebuję pieniędzy. Do tej pory się tak na szczęście nie zdarzyło, ale spontanicznie kupił mi np sweter czy też zrobił przelew na prawie 300 zł z all dla maluszka. Także owszem zdarzają nam się sprzeczki o kasę, zwykle kiedy się martwimy, że jej braknie i jesteśmy podenerwowani. Ale to tyle. natomiast ja mam wielki problem z braniem pieniędzy o boję się co będzie na wychowawczym. Od lat sama zarabiam na swoje wydatki i nawet rodziców nigdy nie prosiłam(sami dawali jeśli uważali). Także nie przechodzi mi to przez gardło co jest często powodem naszych sprzeczek. Głupio z mojej strony i muszę coś z tym zrobić bo długo tak nie pociągnę.

Stary 2010-09-15, 09:14   #928
kliwia
Zakorzenienie

Dziewczyny no wlasnie - z pieluchami do szpitala, kupujecie te 3-5kg?
to chyba nie ma sensu kupowac malej paczki, tylko duza, bo jeszcze w domu sie przyda skoro do 5kilo hmmm?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 09:18   #929
Anecka
Zakorzenienie

OOO tez bym kakao wypila, ale z lenistwa nie chce mi sie gotowac przynajmniej z rana.. Hmm chyba dzis kupie kakao i mleko i wieczorkiem ugotuje

Cholera pogoda do cala noc lało, chcialabym isc do lumpka na łowy ale sama nie wiem.. chyba tylko pojde po te bulki i tyle. Z tym ze ja jeszcze w pieleszach a zanim sie zwleke to po 10 bedzie

apoolonia, nawet nie pisz ze chore dziecko bedzie czy cos, bo moja kolezanka tak ciagle myslalla i niestety urodzila chore a w rodzinie zadnego przypadku choroby nie bylo.
Dlatego ja wyrzucam takie mysli, A KYSZ

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

kliwia, ja kupuje duza pake 72pieluchy 3-5 bo przeciz takie dziecko to z 10 razy na dobe sie przewija

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-15, 09:22   #930
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Dziewczyny no wlasnie - z pieluchami do szpitala, kupujecie te 3-5kg?
to chyba nie ma sensu kupowac malej paczki, tylko duza, bo jeszcze w domu sie przyda skoro do 5kilo hmmm?
ja mam zamiar dużą pakę kupić 3-5 kg pampersów new born. czatuję na promocję, ale jakos nic się nie trafia. chusteczki chyba wezmę zwykłe rossmanowe. I tak mam zamiar ich nie nadużywać. Chyba, że będę w promocji dołączone na co liczę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości