|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
moja robi dokladnie to samo!
jak np mam ja na kolanach siedzi sobie przodem do mnie tak na jednym kolanie to sobie prostuje nogi i stoi, ale sadzam ja wtedy
|
|
#482 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Haft krzyżykowy to chyba najprostszy jest. Jak Konradek był mały haftowałam richelieu, to była cacuśna robota. Niestety teraz nie mam gdzie wykładać te swoje misternie haftowane serwety, leżą w szafce, a obrazki krzyżykowe to zawsze można na ścianie powiesić.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
yonkaaa dobre!!!!!!!!hahahaha
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ola też jak ją trzymam na kolanach próbuje wstać i prostuje nogi. Podobnie robi gdy leży na plecach, robi jakby mostek, odpycha się nogami i przesuwa.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
no bo jak to tak Ci wode ukradl?!?!?!?!!? kara sie należy. bezczelny...
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- POP!! dla Twojego TZta prezent mam ![]() http://demotywatory.pl/2073403/Jedyna-kobieta
|
|
#487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech. Także nie jesteś sama.Cytat:
cwaniara "mądra"Mam pytanie oliwkujecie jeszcze swoje dzieci po kąpieli???
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie moglam, ale gdybym mogla to bym to robila.
---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- nie no smigam sie kapac kradzioch wylazl:P Paaaaa
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
Darusia kradzioch wody ha ha ha ha ha ha
ja też idę pod prysznic, dobranoc.
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-09-14 o 23:55 |
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() drcroniku - ja wierzę, że Julka będzie zdrowa i nic nie trzeba będzie z nią robić - zobacz, jaka zdrowa dziewczyna i śliczna i mądra Mój płacze łzami prawie od początku. Zaczął trochę za wcześnie, ale ja się nie przejmuję. taki jego urok. No i jakiś czas temu rozpłakał mi się, jak zaczęłam jeść banana i powiedziałam, że on nie dostanie. Terrorysta.
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
ja tak, troszkę oliwkuję, jeśli nie wlałam do wody emolientu. No i nie w upały. Ola też lubi bo zawsze po kąpieli jest chwila na zabawę i masaż.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ Edytowane przez dusiaka Czas edycji: 2010-09-15 o 07:59 |
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry.
Wiecie co;/ ten moj tz chyba baba byc powinien, wstal lewa noga i na WSZYSTKO narzeka, skarpetek znalesc nie moze, czegos tam jeszcze tez , wsciekly jak osa-idzie do neurologa zaraz ( wlasnie wyszedl-uffff) no jak on mnie WKUR dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!wrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrr
|
|
#493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten deszczowy dzień
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja tylko oliwkowałam w szpitalu. W domu kąpię w Oillatum soft od początku i niczym nie oliwkuję. Pozatym jaki byłby sens oliwkowania Oliwki ![]() to mi jakoś nie pasuje![]() Kurcze muszę się w końcu zabrać z robotę i przygotować budżet na następny rok wraz z graficzną prezentacją. Mam termin do jutrz a nic nie przygotowałam
|
|
#494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Tak a propos feministek to ja w swoim środowisku jestem uważana za feministkę. I wszyscy twierdzą że dobrze że mam córkę bo nie wiadomo jak z moimi zasadami wychowałabym syna.
Tylko że ja nie jestem feministką bo ja nie jestem za równouprawnieniem. JA jestem za wyższością kobiet. W pracy też większoćś myślała że jestem lesbijką i dzieki temu zawsze miałam spokuj z facetami. Nigdy się tak (sukowato ![]() -podoba mi się to określenie) nie ubierała jak Megi.I aż dziwne bo ja wychowana jestem przez faceta. A mojej małej to już od początku wbijam do głowy: Faceci są po to aby Ci usługiwać i tobą się oiekować ![]() . A ona już jest taka mądra i o tym wie bo uwielbia jak to TZ albo jego brat się ną zajmują . Wystarczy jeden uśmiech a oni już miękkną i zrobili by dla niej wszystko![]() .
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-15 o 08:41 |
|
|
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dusiaka;22071965]Pytałam o te łezki bo słyszałam, znowu od teściowej, że dzieci do roku czasu nie powinny płakać łzami. Słyszał kto taki przesąd? Czyli co? Mam nie dawać jej wogóle zapłakać? Przecież z rąk by niezeszła.
/QUOTE] pierwsze słyszę, dzieci do 1 mc lub 2 mc płaczą bezłzowo, ale później to już zaczynają łezki kapać ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- no i bdobrze ze maja łezki bo sobie takudrazniaja kanaliki łzowe
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci ze mam kolezanke ktora dokladnie tak byla wychowywana mniej wiecej jestes ksiezniczka a faceci maja ci usugiwac- nic dobrego;/ zero szacunku do facetow a to tez nie jest dobre takze ja tez jestem za tym ze laska musi wiedziec ze nie jest miotla wynies pozamiataj przynies i tak dalej ale mlodej szacunek bede wpajac od malego.
|
|
#498 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No ja mam nadzieję
I czekam z niecierpliwością. Z Jagą mamy zamiar się zdzwonić w przyszłym tygodniu. Może dołączysz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Choćbym chciała to tyle nie wytrzyma... raz chcialam ją przetrzymac do 20-tej i nie dało rady- tarła oczy, nos, ziewala no i marudziła... bardzo... Nie wiem jak to będzie na chrzcinach bo w kosciele sa na 18-ta, wiec moze juz marudzić :/ Cytat:
Cytat:
co do snu to może ja tż powinnam iść na to eeg? Bo moja straaaaasznie wariuje w nocy, strasznie to wygląda, jakby jakies ataki miała. No i kiedys tez tak miala (po atakach kolki), ze po placzu jak zasypiała to co chwila podskakiwala i się wybudzała. takie tiki... Cytat:
U nas wieczorem jest tak samo ale w dzien w lóżeczku nie chce spać a ja nie ma siły i cierpliwości jej tego uczyc (wiem... to zle) i śpi w wozku. Ale też potrafi sama zasypiać bez bujania. Na rekach nie uśnie... Cytat:
Cytat:
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek to faktycznie bardzo pozno macie chrzciny
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Jejuuu ciekawa jestem co u tego neurologa;/ Kurde no taka maruda dzisiaj z tego tezeta mojego ze kijem od szczoty bym go pogonila
|
|
#500 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CZEKAM NA LISTĘ ADRESÓW MADZIK! ![]() Mam nadzieję że się spodoba ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
! Ekhem... Libra... pamiętaj o mnie na święta ..... ![]() A z zasypianiem to u nas jest bardzo podobnie! Znaczy wieczorem po kąpieli zazwyczaj jest najmniej cyrków, ale w ciągu dnia... o matko jedyna. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() AniaP... pamiętam że jeszcze Tobie wiszę
|
|||
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
mala byla w lozeczku ja robilam sniadanie wracam spi
|
|
#502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama też wyszywa... ale dla mnie to zbyt misterna robota... i taka precyzyjna .. nie nadawałabym się do tego ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ja przestałam bardzo szybko. U nas w pokoju gorąco wiecznie (taki układ bloku że większośc dnia słońce w oknie i zero przeciągu, a pokój malutki) i jak po kąpieli małego oliwkowałam, to potem rano miał taaaaaaaaaaaaaaaakie potówki że szok. Problem zniknął jak przestałam go smarować po kąpieli. Teraz mi się zdarza go raczej kremem od czasu do czasu posmarować. |
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
tz ma kolejna rehabilitacje-10 razy ma isc, problem w tym ze nigdzie juz nie ma na kase chorych a jeden masaz 150zl , ostatnio tez tak bylo i nic mu nie pomoglo, z teraz tez tak kasy nie mamy i musimy gdzies szukac.
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- ja bardzo lubilam jak mala pachniala takim dzieciatkiem taka oliwka, ale nie mozemy stosowac wiec kapie ja w emolium i uzywam emolium do smarowania.
|
|
#504 |
|
Wtajemniczenie
|
A JA TEŻ NA TŻ'a PONARZEKAM DZIŚ!!! A CO!!
Umówiłam się z nim wczoraj że w nocy tym razem JA ŚPIĘ! Niech on wreszcie się namęczy i wstaje całą noc do Małego! A co!! Ja tylko cycka użyczę w razie czego, ale wsio reszta mam w nosie! A CO! ... No i tak przespałam całą noc. Bo ta menda mój mąż i ta druga menda mój syn... SPALI DO 5EJ RANO!!! Tż mówi, że 2 razy w nocy podszedł do łóżeczka Małemu smoka podał jak usłyszał że się obudził i Mały szedł dalej w kime!!!!! NO KURDE BALANS NO! Tak to nic nie pomagało. Jak JA wstawałam to jakoś tż wtedy nie potrafił go uspokoić. A że Tż miał wstawać to co?? No jak to tak no?!!??!! Męska solidarność! Nie daruje! x-[ .... ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- No nic. ZMykam na razie. CZekam na liste adresów email - MADZIWNIA ![]() Miłego Dnia Kochane!
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale obiad robimy przed mszą... potem mała spać a my ciacho itp...Już kiedyś to pisałam chyba... niezły śpioch z tej Twojej Oliwki... moja własnie wstała, siedzimi na kolanach a ja jedną ręką piszę... spała... 15 minut
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
moja zalezy jaki ma dzien, wczoraj moze lacznie z calego dnia 1,5 godziny przespala, nawet chyba pisalam ze niecale 15 min spala takze wiesz....roznie bywa, powinna wlasnie sloiczek wtryniac a ona poszla spac i obudzi sie glodna jak wilk
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero zaczęłam ale już mam problem zasadniczy a mianowicie taki że dziecko ma zasypiać samo w swoim pokoju. Nie ma swojego pokoju. Jest w pokoju z nami. I co ? Mamy o 21 wyłączyć wszystkie światła i telewizor a sami iść spać mimo że dopiero wtedy jest czas na pobycie razem i spokojną rozmowę ? No i jeszcze jedno - dziecko ma mieć w nocy w łóżeczku tylko te rzeczy które nie będą wymagały naszej obecności. Zgadza się jeśli chodzi o przytulankę, pieluszkę, kocyk itp ale nie zgadzam się ze smoczkiem. Jak w środku nocy dziecko samo ma sobie ten smoczek włożyć do buźki ? No i nie pasuje mi jeszcze to że dziecko od 6-7 miesiąca ma spać nieprzerwanym nocnym snem ok 11-12 godz. Jak to zrobić w rzypadku dzieci cyckowych ? One się budzą a karmienia. Widziałam że Wasze cyckowe teżsię budzą. (może coś będie w dalszej części książki?) Książka ogólnie jest fajna. Muszę ją skończyć i wprowadzić modyfikacje na miarę możliwości lokalowych. Narazie piewsze pół nocy śpi w woi łóżeczku a resztę między nami A moja mała jakby wyczuła co mama kombinuje i co ? Postanowia sobie rozrabiać w nocy a nie spać
|
|
#508 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zimnym lechem? bardzo nie politycznie ![]() Cytat:
najwieksza praca jaką wyszyłam to była ostatnia wieczerza 1,5m na 80cm jednak nie mam jej w domu sprzedałamja robiłam faraona tutenhamona fajnie wyszedł( oddałam w prezencie) a po za tym to tez robię kartki , małe obrazki,krzyżma do chrztu itp Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nie oliwkuję , w ogóle nie olowkowałam najpierw kapałam w ojlatum , a teraz w nivea i skóra ok. Cytat:
teraz mu bokiem wychodziCytat:
jednym słowem podnosisz statystykiCytat:
niech kobieta zna swoją wartość ![]() A ja od dzisiaj twardo zaczynam stosować metody z książki uśnij wreszcie i muszę wprowadzić posiłki o stałych godzinach czyli 8 12 16 20. kaszkę juz dostał o 8 i o dziwo zjadł ze smakiem ta z nesle malinową była nauka zasypiania ale w wózku bez lulania następny raz będzie w łóżeczku. Wytrzymałam z kamienna twarzą 40 minut ryku ze szlochaniem i jesstem w szoku ale usnął co prawda pospał tylko 30 min ale usnął sam bez trzymania za ręke bez lulania bez picia czyli da się lepiej teraz niż jak bedzie większy i będzie za mnąleciał z rozpaczliwym wrzaskiem MAAAMAAA Darusia czyli Ty wyłapałaś dobry moment żeby nie było za późno i mała się nie przyzwyczaiła Tak w ogóle to dzień dobry zapomniałam bo rozśmieszyłyście mnie od rana u nas znowu leje ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
z tym nieprzerwanym snem też nie wiem czy to przejdzie ale żeby choć raz się budził a nie tak jak którąś noc z kolei ochnaście razy jestem wykończona i nie wiadomo co on chce bo nie możliwe że po zjedzeniu po godzinie żeby był głodny mój też swojego pokoju jeszcze nie ma ale myslę że w tym co siedzicie też będzie dobrze z tą ciemnością mi nie pasuje ja bym zostawiła chociaz małą lampkę jak będzie większy wyrośnie z tego też się postaramw miarę możliwości wprowadzic modyfikacje ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Spadam muszę do teściowej jechać , szwagier jedzie do niemiec i chce coś mojemu tż podać |
||||||||||||
|
|
|
#509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do sukienki to może tylko "wody nabrałaś" (hormony) i za kilka dni wrócisz do normy ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
A przed urodzeniem Zosi byłam taka konsekwentna. Może dlatego że ta konsekwencja dotyczyła wyłącznie mojej osoby ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- To chyba faktycznie jakiś kolejny głupi przesąd. Moja Zosia już dawno płacze ze łzami i to podobno bardzo dobrze bo to znak że wszystkie kanaliki są drożne
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja konsekwentna jestem, tz gorzej ale jego tez przytrzymalam, ale nie powiem ze wstawanie co 5 minut przez 3 noce i podanie smoka, przelaczenie melodyjki w karuzelce i rozne triki nie byly meczace ale teraz jak najbardziej sa tego efekty a to bardzo wazne bo jak ja odkladamy to mamy czas tylko dla siebie bo ona wie ze po kapieli idzie sie lulu
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ech. Także nie jesteś sama.
cwaniara "mądra"

a ja nie wiem o co jej chodzi, ja nic takiego nie zauważyłam.
w grudniu zapytam