Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-15, 13:18   #541
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
ferrou o to krzesłko mi chodziło http://allegro.pl/nowoczesne-krzesel...2.html#gallery

Ja tego wypaśnego komara też zaraz swojemu wyślę

Dzisiaj w drodze do szkoły patrzę na tą moją cudną córkę i mówię "ale Ty śliczna jesteś" ... mijają dwie sekundy " i mądra" ... "tak jesteś śliczna i MĄDRA"

Apropo książki "uśnij wreszcie" to jest ona absolutnie rewelacyjna. Ja przeczytałam pierwszą część pod koniec ciąży. Marcel się urodził i nieco walczył ale się nie poddałam i teraz pięknie zasypia sam. Teraz był śpiący to wsadziłam Go tylko do łóżeczka i już Go nie ma Czasem jak ma gorsze dni to kwęczy i jęczy ale czasem podejdę pogłaskam Go i wychodzę. Umie się sam ukoić i zasnąć a to jak dla mnie jest bezcenne!! Hanki tak nie nauczyłam i dłuuuuugo trzeba było przy Niej siedzieć jak zasypiała. Marcela wkładam do łóżeczka, gaszę wszystkie światła, zamykam drzwi i the end Jak Go karmie przed snem cycem to gadam do Niego bo On przysypia, żeby był świadomy miejsca w którym zasypia W tej książce jest tak fajnie napisane czy Ty byś się nie przeraziła i nie zastanawiała gdzie jesteś jakbyś zasnęła w sypialni a obudziła się na sofie w salonie, nie pamiętając drogi
Grymelka jestem właśnie w trakcie czytania tej książki i izumi polecam.Widzę jakie ogromne błędy popełniam w usypianiu małej.
U nas po kąpaniu ją karmimy i zazwyczaj musimy długo bujac w bujaku aż raczy zasnąc-czasami trwa to 1,5 h-jak wczoraj,a czasami już przy butli zasnie.Ale tak:usypiamy ją i tv gra, światło świeci...postawnowiłam od dzisiaj po karmieniu zanosic ją do łóżeczka-(cicho i ciemno)dac jej konika i sobie pójsc-tak jak tam radzą,ale co?jak mała zacznie płakac?książka nie mówi co wtedy...więc nie wiem,jestem przygotowana na pare ciężkich wieczorów,ale nie wiem jak się zachowac jak zacznie buczec?może Ty wiesz?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:23   #542
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

dziewczyny

poprosze o te książke ankaozga@interia.pl
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:29   #543
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny

poprosze o te książke ankaozga@interia.pl
i ja!!
może tak samo ladnie jak wieczorem zacznie mi zasypiać w dzień?? Tylko wlaśnie o co tu chodzi... wieczorem odkladam ją do lóżeczka i ona sama zasypia a w dzień- w lóżeczku polezy doslownie 2 minuty i zaczyna kwękać... jak przez chwilę nie przyjdę to już jest placz... łóżeczko ją parzy. Dodam, że robię jej atmosferę jak wieczorem- zaslonięte rolety, karuzelka...No ale cóż, może znaje odpowiedź na to pytane w tej książce?

joanna.kowarsch@wp.pl

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-09-15 o 13:32
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:41   #544
aneczkkaa
Zakorzenienie

http://vanilka.republika.pl/usnij.htm

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

to chyba to
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-15, 13:44   #545
libra777
Zakorzenienie

DZIEWCZYNY LINK DO KSIĄŻKI
http://olik1980.wrzuta.pl/plik/5RuZZ...usnij_wreszcie
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 13:51   #546
aneczkkaa
Zakorzenienie

dzis 1 raz mieliśmy rehabilitacje bobath w sumie fajna sprawa Maciej cały czas się cieszył jednak drogo będzie nas to drogo kosztować moja neurolog mówi że u Maćka będzie to lepsza terapia oby 29 mamy wizyte zobaczymy co powie

Asiulek a jak Wercia ćwiczycie ? jak postępy

Co do ściśniętych piąstek Maciek często zaciska ale u nas jest to spowodowane brakiem rozluźnienia w barkach dosyć że ma obnizone napięcie w całośći to jeszcze te barki ma ściśnięte takie spięte przez to ma bardzo krótką szyję terapeutka dzis szczególną uwage poświęcała właśnie im mówi ze nogi plecy już ok ale te barki
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-15, 13:58   #547
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
i ja!!
może tak samo ladnie jak wieczorem zacznie mi zasypiać w dzień?? Tylko wlaśnie o co tu chodzi... wieczorem odkladam ją do lóżeczka i ona sama zasypia a w dzień- w lóżeczku polezy doslownie 2 minuty i zaczyna kwękać... jak przez chwilę nie przyjdę to już jest placz... łóżeczko ją parzy. Dodam, że robię jej atmosferę jak wieczorem- zaslonięte rolety, karuzelka...No ale cóż, może znaje odpowiedź na to pytane w tej książce?

joanna.kowarsch@wp.pl
asia zle robisz według tej książki-Werca zasypia wieczorem w łóżeczku,bo kojarzy je z nocnym snem,tam nawet zalecają,żeby na spanie w dzień miec coś innego niż łóżeczko np.wózek czy leżaczek i nie każa w dzień zasłaniac rolet,bo ciemnośc,cisza=noc,światł o,lekki hałaś=dzień...naprawdę czytajcie dziewczyny.Ja mam problem z nocnym zasypianiem,a dzień problemu nie ma.

Aaa i wyczytałam jeszcze,że dzieci do 6-7 miecha powinny przesypiac bez ustanku 8-9 godzin,a moja tak w nocy śpi,bo ona zazwyczaj o 20 już śpi.6-7 miesiąc to 12 godz nieprzerwalnego snu.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-15, 14:02   #548
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
dzieki
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-15, 14:06   #549
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar moje dzieci śpi w nocy i w dzień w łóżeczku z tym że w nocy ma ciszę i ciemność a w dzień jest jasno i głośno I super się to sprawdza Miałam problem jak było lato i cały dzień na dworzu - Marcel nauczył się spać w wózku i jak Go telepie, ale jeden dzień "męczarni" i się nauczył tak samo zasypiać w łóżeczku

Co do płakania Ninki jak będziesz Ją zostawiać - jest o tym w książce. Nawet jest napisane co ile minut wchodzić Zaraz obczaje książkę to powiem Ci na której stronie Apropo tego spania bez przerwy to tak właśnie powinno być bo dziecka brzuszek też musi odpocząć - nie może jeść co chwilę ... chociaż mój śpi tak od 20-3 więc też nie ma tego "wymaganego" czasu, ale pracujemy nad tym

Kurcze nie mam stron (wydrukowałam to sobie) ale w tym linku od aneczki nie ma tej tabelki ... ja ją mam pod rozdziałem "jak wprowadzić nawyk samodzielnego zasypiania po obiedzie" Tabela "czas w minutach, jaki rodzic powinien odczekać przed wejściem do pokoju dziecka, które płacze" Wcześniej też jest ta tabela - jak masz maila to podeślę swoją wersję i tak to będzie

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-15 o 14:16
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:11   #550
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
anakazar moje dzieci śpi w nocy i w dzień w łóżeczku z tym że w nocy ma ciszę i ciemność a w dzień jest jasno i głośno I super się to sprawdza Miałam problem jak było lato i cały dzień na dworzu - Marcel nauczył się spać w wózku i jak Go telepie, ale jeden dzień "męczarni" i się nauczył tak samo zasypiać w łóżeczku

Co do płakania Ninki jak będziesz Ją zostawiać - jest o tym w książce. Nawet jest napisane co ile minut wchodzić Zaraz obczaje książkę to powiem Ci na której stronie Apropo tego spania bez przerwy to tak właśnie powinno być bo dziecka brzuszek też musi odpocząć - nie może jeść co chwilę ... chociaż mój śpi tak od 20-3 więc też nie ma tego "wymaganego" czasu, ale pracujemy nad tym
Eee możliwe,że przeoczyłam,bo latam do garów,zerkam na taras do małej,czytam was i książkębyłabym wdzieczna za podanie strony.
Niepotrzebnie wprowadziłam Asię w błąd,ale postaram się poszukac tego momentu gdzie wyczytałam,że lepiej w dzień lulac dziecko w czymś innym niż łóżeczko

Stary 2010-09-15, 14:17   #551
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nic nie zdawało egzaminu. Ani zasłonięte rolety ani niezasłonięte. Po prostu lożeczko ja parzy. Dlatego w dzień śpi w wózku. I tu czasem muszę ją troche pobujac a czasem zaśnie sama... zależy na ile jest zmęczona. Ale ja bym bardzo chciala zeby usypiala w łóżeczku w swoim pokoju. Bo w wózku to zasypia w dużym pokoju bo w małym wózek sie nie mieści w sumie moze lepiej bo większy halas ale jednak wolalabym żeby wiedziala gdzie jej pokój. Chyba znów zaczne robić podejscia, bo już kiedys probowalam i nawet się udało ale potem bylo gorzej i stracilam wenę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:25   #552
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

hej babole, no małpy jedne tyle piszecie, kiedy ja mam to nadrabiać hę??? co niektórzy już do pracy muszą chodzić grrr przeczytałam wsio, ale nie pamiętam już co komu miałam odpisać Drcron - trzymam kciuki za Juleczkę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z główką
My po wczorajszym półroczku ja dumna jak paw z małego, że już taki duży no i siada jak mu ręce podaję, sam się podciąga do siadu i siada ładnie do tego piszczy niemiłosiernie i takie bąblowanie gardłem ze sliną sobie urządza i teraz mi coś pokasłuje przez te jego dziwactwa oby się tylko nie rozchorował...u mnie to cholerne szczepienie wypada właśnie równo 8 tygodni po wcześniejszym i dlatego ja tak panikuję żeby się dało go zaszczepić wtedy bo jak się rozłoży z powodu kataru czy cuś to nie wiem co wtedy czy można później te pneumokoki niż po 6-8 tygodniach
O 17ej muszę znowu na radę do szkoły iść jakieś pierdoły nam dyr kazał z ministerstwa sobie pościągać i nas egzaminować ma dzisiaj, a ja co - nawet nie wiem co trzeba było przeczytać hihihihi
później może uda mi się wieczorkiem wstawić jakieś focie z wczorajsza

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:30   #553
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
hej babole, no małpy jedne tyle piszecie, kiedy ja mam to nadrabiać hę??? co niektórzy już do pracy muszą chodzić grrr przeczytałam wsio, ale nie pamiętam już co komu miałam odpisać Drcron - trzymam kciuki za Juleczkę, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z główką
My po wczorajszym półroczku ja dumna jak paw z małego, że już taki duży no i siada jak mu ręce podaję, sam się podciąga do siadu i siada ładnie do tego piszczy niemiłosiernie i takie bąblowanie gardłem ze sliną sobie urządza i teraz mi coś pokasłuje przez te jego dziwactwa oby się tylko nie rozchorował...u mnie to cholerne szczepienie wypada właśnie równo 8 tygodni po wcześniejszym i dlatego ja tak panikuję żeby się dało go zaszczepić wtedy bo jak się rozłoży z powodu kataru czy cuś to nie wiem co wtedy czy można później te pneumokoki niż po 6-8 tygodniach
O 17ej muszę znowu na radę do szkoły iść jakieś pierdoły nam dyr kazał z ministerstwa sobie pościągać i nas egzaminować ma dzisiaj, a ja co - nawet nie wiem co trzeba było przeczytać hihihihi
później może uda mi się wieczorkiem wstawić jakieś focie z wczorajsza
jak ten czas leci moj już skończył 5 miesięcy zaraz będzie 6 potem rok matko jedyna aż nie chce mi się o tym mysleć

gratki z okazji połrocznicy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-15, 14:34   #554
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Nic nie zdawało egzaminu. Ani zasłonięte rolety ani niezasłonięte. Po prostu lożeczko ja parzy. Dlatego w dzień śpi w wózku. I tu czasem muszę ją troche pobujac a czasem zaśnie sama... zależy na ile jest zmęczona. Ale ja bym bardzo chciala zeby usypiala w łóżeczku w swoim pokoju. Bo w wózku to zasypia w dużym pokoju bo w małym wózek sie nie mieści w sumie moze lepiej bo większy halas ale jednak wolalabym żeby wiedziala gdzie jej pokój. Chyba znów zaczne robić podejscia, bo już kiedys probowalam i nawet się udało ale potem bylo gorzej i stracilam wenę
Moja też śpi tylko w nocy w łóżeczku w dzień w wózku,ale tak mi jest wygodnie,bo łózeczku jest na górze i nie chcę mi się latac.
Przeczytasz to znajdziesz na pewno jakiś patent na Weronike.
Ja muszę po kolei strona po stronie przeczytac tą książke,bo teraz to latam jak mi się podoba i nic nie mogę znalezc co bym chciała

Stary 2010-09-15, 14:35   #555
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
IzaiZula - Ty dziwczyno pisz i się żal!! Ja uwielbiam czytać o Ty Twoich maluchach. I naprawdę nie wiem jak Ty sama sobie z nimi radzisz. PODZIWIAM. Ja jedno dziecko to wykąpię ale nie jest łatwo. A dwójki na raz i to sama to już sobie nie wyobrażam. Jeszcze parę miesięcy i będę mogły razem siedzieć w wannie.

Głupia baba. Moja Oliwka też często u lekarza, ale my mamy 2 pediatrów w 2 różnych przychodniach więc raz jedziemy do jednej a raz do drugiej. I dzięki temu nie wychodzimy na panikarzy. Ale lecimy z każdym katarkiem
Mała już nie chodzi do niej. Mama wprost powiedziała przy innych mamach w poczekalni co myśli o pani doktor
Stary 2010-09-15, 14:39   #556
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

u mnie też w na noc superzasypia ale w dzień bez cycunia ciężko chociazjak mu dawałam butelke i był najedzony to brałam go na boczek smoka chwile posmyrałam i spał ale 3 razy sie tak udało tylko.

wczoraj Danielek był 1 raz na basenie i cieszę się bardzo bo nie płakał,nie wystraszył się więc pewnie będziemy chodzili tylko najgorzej z dojazdem bo to szczyt i korków wszędzie.Poznałam Minkę i Amelkę super !!! trzeba zorganizowac wkońcu spotkanie w Łodzi w więcej babeczek tylko pogoda teraz tak bardzo nie sprzyja

wiecie co?Daniel mi sie buntuje na dania po 6 m-cu chyba ze względu na konsystencję,te po 4 wcina jak nie wiem a jak mu dam po 6 dzisiaj jarzynowa z kurczakiem i koperkiem to ma aż odruch wymiotny

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-15 o 14:54
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:47   #557
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A u nas dla odmiany jak koleżanka mająca 3-miesięczne dziecko z zespołem downa poszła do lekarki po skierowanie do endokrynologa to usłyszała, cytuję "... po co pani znowu przyszła..."
co za małpa
20-12-14 10 tc
Stary 2010-09-15, 14:52   #558
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja jestem zadowolona z usypiania Oliwki ale pewnie 100 bledow popelniamy, wyjsc nie wyjdziemy bo niby gdzie;P heheh
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 14:54   #559
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dzis 1 raz mieliśmy rehabilitacje bobath w sumie fajna sprawa Maciej cały czas się cieszył jednak drogo będzie nas to drogo kosztować moja neurolog mówi że u Maćka będzie to lepsza terapia oby 29 mamy wizyte zobaczymy co powie

Asiulek a jak Wercia ćwiczycie ? jak postępy

Co do ściśniętych piąstek Maciek często zaciska ale u nas jest to spowodowane brakiem rozluźnienia w barkach dosyć że ma obnizone napięcie w całośći to jeszcze te barki ma ściśnięte takie spięte przez to ma bardzo krótką szyję terapeutka dzis szczególną uwage poświęcała właśnie im mówi ze nogi plecy już ok ale te barki
A no własnie tyo dokładnie jak u Antka, krótka szyja i barki i ramiona mieśniaka takie napreżone. Aneczka a co z Mackiem robi twoja rehabilitantka. Bo ja juz nerwowo nie wyrabiam .

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
u mnie też w na noc superzasypia ale w dzień bez cycunia ciężko chociazjak mu dawałam butelke i był najedzony to brałam go na boczek smoka chwile posmyrałam i spał ale 3 razy sie tak udało tylko.

wczoraj Danielek był 1 raz na basenie i cieszę się bardzo bo nie płakał,nie wystraszył się więc pewnie będziemy chodzili tylko najgorzej z dojazdem bo to szczyt i korków wszędzie.Poznałam Minkę i Amelkę super !!! trzeba zorganizowac wkońcu spotkanie w Łodzi w więcej babeczek tylko pogoda teraz tak bardzo nie sprzyja
agdzie byłas na basenie - na fali? bo tez bym chciała z maluchami gdzieś wyskoczyc na basen
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:06   #560
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Ma któreś dziecko tu skazę? Michaś miał podejrzenie i od ponad miesiąca prawie nie jadłam nabiału... Skóra jest gładziutka już. długo (nie licząc epizodu z pomidorami) i chciałam spróbować i sprawdzić czy to faktycznie skaza. Kilka dni jem nabiał, żadnej wysypki nie ma ale kupka się trochę zmieniła - pojawiły się znów białe gródki jakby kawałki "jajecznicy" (sorry) to od nabiału? Dobrze czy źle? Tak samo było po kleiku na mm...
Kuba teoretycznie miał skazę, policzki miał okropne. 2 lekarzy to stwierdziło plus 2 widząc tylko zdjęcia przez prawie 3 miechy byłam na diecie bezmlecznej i bez jakichkolwiek smakołyków. Jadłam niewiele rzeczy. Wysypka prawie zeszła, choć jakieś tam krostki były. A że już nie miałam ochoty się katować to zaczęłam powoli jeść produkty mleczne - w małych ilościach. I nic się nie działo. Jedynie kilka krostek wyskoczyło po podaniu zwykłego mleka modyfikowanego czy kaszki, ale teraz jest wszystko w porządku A grudki w kupie to własnie niestrawiona laktoza czyli od nabiału Więc Twój dzieć nie ma skazy

Cytat:

Kurcze nie mam stron (wydrukowałam to sobie) ale w tym linku od aneczki nie ma tej tabelki ... ja ją mam pod rozdziałem "jak wprowadzić nawyk samodzielnego zasypiania po obiedzie" Tabela "czas w minutach, jaki rodzic powinien odczekać przed wejściem do pokoju dziecka, które płacze" Wcześniej też jest ta tabela - jak masz maila to podeślę swoją wersję i tak to będzie
w linku co libra dała są te wszystkie tabelki
Ja też sobie ściągnęłam i zaczęłam powoli czytać. TŻ ma przynieść kartki do drukarki abym mogła sobie wydrukować.

Postanowiłam że w końcu nauczę dziecko zasypiać samo w łózku bez bujania bo mi w końcu kręgosłup padnie i ręce. I tak na próbę przed chwilą jak go usypiałam włożyłam małego do łózka z pieluchą i misiem, tak jak pisałyście. Darł się niemiłosiernie, oczy zamknięte, kręcił się. Ja tylko od czasu do czasu podchodziłam i mówiłam ciii albo go głaskałam czy układałam bo sie strasznie przekręcał. I w koncu sam zasnął Moze się uda go nauczyć samodzielnego spania i w końcu bedzie spał całe noce
Tylko nie wiem jak z jedzeniem., bo tam pisze aby były 4 posilki dziennie. a co z karmieniem na żadanie??

aaa.. i dzisiaj małemu dałam sloiczek z mięskiem i zjadl

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-09-15 o 15:09
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:14   #561
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja jestem jak najbardziej za spotkaniem
Minka to juz w ogole ma do mnie rzut beretem tak jak ja do niej a jeszcze nam sie spotkac nie udalo
ale byloby super
A.Camus
Stary 2010-09-15, 15:15   #562
anakazar
Zakorzenienie

grymelka to ślij,bo ja też znalezc tego nie mogę

anakazar2126@wp.pl

uffff znalazłam tą tabelkę i to co powinnam przeczytac

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-09-15 o 15:22
Stary 2010-09-15, 15:16   #563
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ferrou ja dalam malej krolika to nie nadazalam nabierac na lyzeczke!!!! powaznie!
A.Camus
Stary 2010-09-15, 15:23   #564
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Kuba teoretycznie miał skazę, policzki miał okropne. 2 lekarzy to stwierdziło plus 2 widząc tylko zdjęcia przez prawie 3 miechy byłam na diecie bezmlecznej i bez jakichkolwiek smakołyków. Jadłam niewiele rzeczy. Wysypka prawie zeszła, choć jakieś tam krostki były. A że już nie miałam ochoty się katować to zaczęłam powoli jeść produkty mleczne - w małych ilościach. I nic się nie działo. Jedynie kilka krostek wyskoczyło po podaniu zwykłego mleka modyfikowanego czy kaszki, ale teraz jest wszystko w porządku A grudki w kupie to własnie niestrawiona laktoza czyli od nabiału Więc Twój dzieć nie ma skazy
Dzięki... To wcinam dalej sobie nabiał... Jeju jak ja tęskniłam za żółtym serem i jogurtami

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Postanowiłam że w końcu nauczę dziecko zasypiać samo w łózku bez bujania bo mi w końcu kręgosłup padnie i ręce. I tak na próbę przed chwilą jak go usypiałam włożyłam małego do łózka z pieluchą i misiem, tak jak pisałyście. Darł się niemiłosiernie, oczy zamknięte, kręcił się. Ja tylko od czasu do czasu podchodziłam i mówiłam ciii albo go głaskałam czy układałam bo sie strasznie przekręcał. I w koncu sam zasnął Moze się uda go nauczyć samodzielnego spania i w końcu bedzie spał całe noce
Tylko nie wiem jak z jedzeniem., bo tam pisze aby były 4 posilki dziennie. a co z karmieniem na żadanie??
heh dziś chyba biedne te nasze dzieci bo matki masowo próbują usypiania w łóżeczkach... Michaś też dziś zasypiał w łóżeczku i o dziwo krótko płakał, potrzymałam smoczek i pieluszkę. Zwykle zasypiał przy cycku ale jakoś dziś nie mógł... a potem widać że zmęczony ale zasnąć ciężko...
No i tak Was czytałam i się zastanawiałam nad ilością i częstotliwością jedzenia małego... Od wczorajszej kąpieli jadł: 19, 22, 2, 4, 7.30, 10.30, 11.30, 14.30. Trochę zgłodnieje to dostanie jabłuszko (zwykle dostawał wcześniej ale dziś sobie drzemkę przesunął) i cyca, potem koło 18 i znów po kąpieli ok 19-19.30 To chyba często je Ale dostaje na żądanie...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:27   #565
P0P70
Zakorzenienie

Ja to książki nie czytałam ale jak Was tu podczytuję o Tych Waszych błędach to my chyba właśnie od początku robiliśmy tak jak tam jest napisane. Czyli ciemno i cicho i ona sama w łóżeczku. Przecież to takie logiczne i proste.

A ja właśnie słucham czym różni się kobieta od mężczyzny. I okazuje się że STROWANIEM. Dobrze że ja z wykształcenia inżynier automatyk to i wiem na czym sterowanie mikroprocesorem polega

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:32   #566
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosia21 Pokaż wiadomość
Mrowak-widzę, że u nas tak samo. Jutrzejsze szczepienie odwołane z powodu przeziębienia
u nas dzis juz jest lepiej, katar nadal ma, ale mniejszy, rzadziej kaszle, przy czym humor ma wysmienity caly czas-gorzej wieczorem wczoraj bylo, bo temperatura podrosla, ale po paracetamolu bylo ok

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Np. ja przeważnie sama rysuję "pocztówki" Bożonarodzeniowe i Wielkanocne, hmmm? To byście napisały czy cuś a ja bym zrobiła
no kochana, ja TRADYCYJNIE Cię pomęczę

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pytałam o te łezki bo słyszałam, znowu od teściowej, że dzieci do roku czasu nie powinny płakać łzami.
blagam

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
NO KURDE BALANS NO! Tak to nic nie pomagało. Jak JA wstawałam to jakoś tż wtedy nie potrafił go uspokoić. A że Tż miał wstawać to co?? No jak to tak no?!!??!! Męska solidarność! Nie daruje! x-[ ....
Iza, ja mysle, ze Michas po prostu czuje Twoj zapach w nocy i placze zeby przystawic go do piersi, bo czuje mleczko noskiem, a od TZta-z calym szacunkiem-tak ladnie nie pachnie

zasypianie: Gabrysia jak miala chyba jakies 2 miesiace to przemoglam sie i odkladalam za kazdym razem do lozeczka-nawet jak ledwo na oczy widzialam miedzy karmieniami. Teraz w nocy spi wylacznie w lozeczku, w dzien zazwyczaj tez tam-chyba ze zasnie na macie, albo naszym lozku, ale to sporadycznie.

dziewczyny z ogrodnicza wiedza-czy roslina pt.Hydrangea jest trudna w utrzymaniu?????
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:34   #567
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar czyli już słać nie muszę?? Znalazłaś??

ferrou też mnie zastanawia to karmienie na żądanie ... ale ja już mam dość i staram się Go nieco "ustawić" zwłaszcza że za chwilę do pracy, Marcel zostanie z nianią a Ona musi wiedzieć co i jak Widziałaś to krzesełko?? Jak oceniasz?

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:51   #568
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
i ja!!
może tak samo ladnie jak wieczorem zacznie mi zasypiać w dzień?? Tylko wlaśnie o co tu chodzi... wieczorem odkladam ją do lóżeczka i ona sama zasypia a w dzień- w lóżeczku polezy doslownie 2 minuty i zaczyna kwękać... jak przez chwilę nie przyjdę to już jest placz... łóżeczko ją parzy. Dodam, że robię jej atmosferę jak wieczorem- zaslonięte rolety, karuzelka...No ale cóż, może znaje odpowiedź na to pytane w tej książce

joanna.kowarsch@wp.pl
W dzień nie zasłaniać okien i nie robić ciszy
Stary 2010-09-15, 15:58   #569
Izumi
Wtajemniczenie

Dziewczynki, proszę o sprawdzenie maili ^_^
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-15, 15:59   #570
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Eee możliwe,że przeoczyłam,bo latam do garów,zerkam na taras do małej,czytam was i książkębyłabym wdzieczna za podanie strony.
Niepotrzebnie wprowadziłam Asię w błąd,ale postaram się poszukac tego momentu gdzie wyczytałam,że lepiej w dzień lulac dziecko w czymś innym niż łóżeczko
Też się tego doczytalam ale może nie do końca dobrze. Czsami zdarza się się nie doczytywać do końca i jest klops

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości