|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1411 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dziewczyny czy któraś z Was może ma butelki TT i zagęszcza mleko kaszką kukurydzianą? Bo mamy polecenie od lekarza żeby zacząć podawać takie i muszę zakupić nowy smoczek,a nie wiem jaki będzie odpowiedni.Z 1 pewnie nie da rady wyssać,więc 2 czy jeszcze inne? Są jakies specjalne do kaszki,ale to chyba będzie zbyt duży przepływ jak na samo zagęszczanie.Sama nie wiem.Poradźcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
Są smoczki z krzyżykiem zamiast dziurek i te są świetne do zagęszczanego mleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Zakorzenienie
|
Farminka ja mam butle TT i zagęszczam mleczko kleikiem kukurydzianym a smoczek mam z oznaczeniem X.
Podałam dzis i wczoraj dynie z ziemniaczkiem. Ooo matulu jak to smierdzi. ale wsunęła wczoraj kilka łyzeczek i wszystko pięknie, kupa też, dziś podałam już więęęcej ![]() Jamaica, moj ostatnio też wariuje.. Czasami jak piszesz o swoim Tzecie mam wrażenie ze opisujesz mojego. Wczoraj mnie wkurzył i spał na materacu w drugim pokoju. Dotego dostał liścia. Nie lubie przemocy, ale przynajmniej oprzytomniał jak go strzeliłam. Któregoś dnia spakowałam swoje i Blanki rzeczy i pojechalam do rodziców. Po poł godz przyjechał, prosił zebyśmy wróćily. Nie bój się bronić, działać bo z czasem będzie jeszcze gorzej. Musimy być twarde ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Jak by doszło do jakiegoś spotkania z wizażu to ja bym chyba nie przyjechała bo bym sie wstydziła ![]() Jak byłam na zakupach i spotkałam jedna z wizażanek to do niej nie podeszłam bo się wstydziłam ![]() A co to było jak musiałam chrzciny załatwiać.. ![]() albo jak ide do lekarza z małą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Wtajemniczenie
|
sparkly,kardashi dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Mój dostał
![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
wy tu gadu gadu a my cieżko pracujemy z niunią
![]() Poszperałam w necie i znalazłam sposób na moją leniwą rybkę. Podobno na kolanach dziecko czuje się bezpieczniej i pewniej wiec długo się nie zastanawiałam i wziełam małą na kolana na brzuszek.Trzymałam poduszkę przed kolanami wrazie gdyby chciała położyć główke i odpocząć. Podnosiła głowę jak szalona podpierając sie na dłoniach.Jestem zszokowana jej postepem.Odłożyłam ją na łóżko a ona zaczeła ryczeć i nie chciała ćwiczyć.Ahhh kto zrozumie dzieci.... ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-09-15 o 14:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1418 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
no ja próbuje ale to se tak ne da panie hawranek
brak mi tez pewnosci siebie w otoczeniu osób których nie znam a wiem np ze mam racje robie sie czerwona nie potrafie zbudowac poprawnie zdania za to w domu to az sie kamienica trzesie tak sie wydzieram
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny a co sądzicie o czymś takim: http://www.zatrzymajczas.net/index.p...hk=1&Itemid=54 trochę mi się kojarzy z odciętymi kończynami ale ogólnie chyba fajne xD Nie mogę się ustosunkować ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-15 o 14:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
może i pommu\ysł fajny, ale dla mnie to włąsnie wygląda jak poodcinane raczki i nóżki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() nie wiem czy mi sie tylko zdaje ale jak wołam mojego psiura to se reka tak o udo walne i wołam pchełka chodz mała od rana jak tylko psa widzi reka packa albo mnie albo siebie w udo ![]() ![]() przyszła moja bratowa z miała piekny wisior powtarzam miała ![]() ![]() ![]() mała wpierdzieliła 10 naszkrobanych łyzeczek banana najpierw myslalam ze zwymiotuje ale jej smakował ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- dziekuje ![]()
![]() |
#1423 |
Zadomowienie
|
Witam!
Czytałam co tam u Was. Jamaica życzę wszystkiego co najlepsze, oby się sytuacja rozwiązała. Dziewczyny dobrze Ci radzą podjąć działanie. Obyś była silna i udało Ci się - dla Ciebie i maleństwa. ![]() Siala czasem warto rozważyć tę opcję - ja miałam już 3 razy psychoterapię. Widać?? Po człowieku nie widać problemów jak się ma możliwość pogadać z nim zaledwie godzinkę czy dwie tak jak myśmy się widziały. Ja widzę w Tobie fajną dziewczynę, odważną, może gdzieś tam rzeczywiście zagubioną, ale pancerz Cię chroni na pewno. Nie dziwię Ci się, też bym się bała że mnie ktoś może zranić. Ale fajnie było Cię poznać, a że mieszkamy mimo wszystko nie daleko mam nadzieję że nie po raz ostatni się widziałyśmy ![]() Szaja ![]() No to spotkanie z dyr-em za mną. Nie miał większych zastrzeżeń do moich planów. Najprawdopodobniej też będę pracowała w innym dziale, ale już przed ciążą chciałam się zamienić, więc jest dobrze. Oby tylko w grudniu nic się nie zmieniło. ![]() Małża mam od dziś w domku na urlopie, więc udało mi się już 3 prania puścić, bo młodego nie mam na głowie, że tak powiem. Ale uszy mi już cierpną. On dziś tak piszczy, że już niedługo mi głowa popęka. Czyżby miał świetną nauczycielkę?? Oby to działało w obie strony... Ja ćwiczonka Agutki?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1425 |
Zakorzenienie
|
Odradzam takie metody. Poniżenie to nie jest dobra droga, żeby ktoś był dla nas ok przez długie lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zadomowienie
|
Izuś gratulacje że się udało dziś. Najlepsza jest systematyczność. Ćwicz codziennie jak jest w dobrym humorze a już niedługo będą efekty. Tylko trzeba być cierpliwym i wytrwałym. Zdjęcie super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Moje diablątko dziś bardzo mało spało i trochę marudkuje. I ciągle robi wygibasa do okna. Mam wrażenie, że kręgosłup łamie. Mnie od samego patrzenia boli. Na bok się przewraca i łeb do tyłu i w kierunku okna luka. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jaki tam "po raz ostatni" Sebek musi mieć kolegę do piłki i rywala do Agatki Szajowej ![]() ![]() Ty zamiast za małża to się za pranie wzięłaś no wiesz co ![]() I fajnie że rozmowa z dyrem poszła gładko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Bo ślubował mi na co nie tylko i miliony razy, że tego czegoś nie zrobi, to była ostatnia jego szansa... a wpadłam niezapowiedzianie do niego do pracy i już na dzień dobry wiedziałam, że zrobił to, nie odpowiedziałam na jego "cześć" tylko dostał w twarz z miejsca. To był w naszym przypadku punkt zwrotny bo więcej błędu nie popełnił i słowa dotrzymuje do tej pory (już prawie rok) a wcześniej łamał je średnio raz w miesiącu. Znaczy się raz w miesiącu to na pewno, że ja o tym się dowiedziałam a tego czego nie "wyszpiegowałam" to się nie liczy. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-15 o 15:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas się mówi z gęby cholewę robić ![]() A przypomniało mi się, że pisałyście o pieluchach i wydaje mi się, że co dzieciak to inna pielucha dobra. Nam nie odpowiadają Babydream zielone, a Siala uważa że dla niej są najlepsze, inna napisze że Huggies super, a druga że przecieka. Chyba trzeba po prostu dobrać pieluchę do malucha i już. Jak nie przecieka, niezależnie od marki to jest ok. A swoją drogą z Sialą wprowadzamy nową modę - dla chłopaków pieluchy w kwiatki, co nie?? ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-09-15 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co.. męska dupka w kwiaty ![]() Póki co mamy takie: http://www.rossmannversand.de/Deskto...l/827904_1.jpg nie sa w kwiatki ![]() i na opakowaniu nie ma tego księżyca tylko miś i nie ma też tego "Neu", no i dzieciaczek jest inny... i nie wiem dlaczego.. czy te co ja mam to są jakieś stare serie czy te co na obrazku są stare.. a nie sa to też takie: http://www.yopi.de/image/prod_pics/31/e/31286.jpg tego mojego opakowania nie mogę znaleźć na necie ale pieluchy ogólnie są super.. tak jak z Dady kupa wypływała tak te trzymają wszystko i siki i kupy ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-15 o 15:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Ja mężowi kupiłam majtki w kwiaty, to i dzieć może mieć pieluchę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zadomowienie
|
witam
![]() nacytowałam sie ale za nim wziełam sie do odpisywania to mi czasu juz brakło ![]() ![]() tak tylko skrobne - szaja - dzieki kobieto ![]() jamajca - kobietko wspułczuje ![]() ![]() nie bede sie rozpisywac ale rozważ jedną z opcji które podpowiadają dziewczyny - trzymaj sie ![]() mam dziś kiepski humor - mój mąż dopiero przyjechał a juz musi wracac - no jest od soboty ale miał zostac tydzien a wyjeżdża dziś w nocy i nie powiedział wcześniej co by mnie nie martwic - dzieki ![]() i znów 3 tyg rozłąki .... a ja sama z Gabryśką - chyba że moja mama nas odwiedzi ![]() umre z nudów i monotoni ![]() żeście sie prawie wszystkie na tym śląsku ulokowały nawet spotkac sie nie można bo za daleko .. chociaż net jest ![]() dziś podejżałam moją małą jak próbuje dwoma rączkami zawieszke w wózku łapac ![]() no i od 3 dni kłuci sie ze mną jak jej coś nie pasuje ![]() niesamowicie to robi i odgłosy jakie przy tym wydaje zwalają z nóg , tak samo okrzyki radości - odkryła że może głośno krzyczec i piszczec z radości - słychac ją w całym domu jak sie rozgada i w uszach aż dzwoni ![]() i coraz zapalczywiej ssie rączki - masakra jak przy tym czasem mlaska ![]() ![]()
#1434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehh.....co za facet....ja nigdy z mężem się nie pokłóciłam nawet...tzn no wiadomo, że jakaś tam minutowy foch, ale żadnej awantury, cichych dni itp...zresztą on nigdy na mnie nie krzyknął, jeśli już to ja ;] i jeśli już krzyknę to na całą dzielnicę mnie słychać hehehe ;D teraz będę musiała trochę zmniejszyć ilość decybeli...zresztą chyba już wyciszyłam się przy małej.. Naprawdę smutno mi się robi jak czytam jak zachowuje się twój mąż...kiedyś byłam w takim toxic związku przez 5 lat..Facet ze mnie robił idiotkę, praktycznie zdarzało mu się mnie poniżyć przy znajomych i nie tylko. Ja go kochałam jak głupia..to była niestety miłość nieodwzajemniona...Rozsta liśmy się, bo pewnego dnia powiedział do mnie tonem rozkazującym, że muszę z nim jechać do obi i pomóc mu nosić kibel na śmieci i mopa...Taka głupia sytuacja, ale pomogła mi się zebrać i spakować i pojechałam do domu ![]() ![]() Powiedz mu, że masz to gdzieś jak on do Ciebie mówi..bo znasz swoją wartość i jego pierdzielenie i marudzenie Ci "nie robi"...(oczywiście wiadomo, że robi :/ )... Teraz to role się odwrócą i to Ty mu pokażesz, że jesteś władczynią...Przyczep się do wszystkiego..że źle pozmywał naczynia, że źle posprzątał (o ile sprząta) itp...Tylko nie krzycz na niego...mów to takim tonem jakbyś naprawdę czuła się królową..heh.. Moja koleżanka zastosowała taką metodę na męża, który podobnie zachowywał się jak Twój..i facet zgłupiał, nie wiedział o co kaman - co dało efekt taki, że poprostu nie miał głowy na to żeby ją "zjechać" bo ona robiła to z nim non stop i wkońcu to ona przejęła role, później zluzowała, razem porozmawiali i jakoś się ułożyło, ale trwało to jakiś czas i na niego podziałało...Nie wiem jak może być w Twoim przypadku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale sa w kwiatki ![]() ![]() Kupiłam Blance kilka słoiczków obiadków.. Ale narazie będzie jadała dynie ![]() I powiedzcie miii.. Jak już tak dzieciaczek ma wypróbowane danie i nic nie jest, to na taki obiadek ile powinno zjeść? Cały słoiczek, pół? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Ten mój dzieć to jest kompletnie nieprzewidywalny ostatnio.
![]() Wczoraj tak marudził po jedzeniu o 17ej, że się obok niego położyłam, wzięłam za łapki, coś tam cicho gadałam, a on przez monia mi odpowiadał coraz ciszej i ciszej, aż w końcu zasnął. Niestety nie obudził się już potem na kąpiel. Dałam jeść na półśpiąco o 21ej i koniec dnia. Dziś już musowo miał się kąpać, ale... w dzień miał tylko dwie drzemki i tak już marudził okropnie o 17ej, że nie mogłam go wziąć do wanny, tylko musiałam posuszyć... I znowu dupa, chyba śpi już na noc, bo ja się tłukę, a ten nic. I znowu bez kąpieli? ![]() O której mam go jutro wykąpać, żeby nie przespał, o czwartej? :/ Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-15 o 18:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1438 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas huggies.... hmmm, są to jedyne pieluchy, które jej przeciekną. Moja córa ma jak widać nauczanie po mamuni :d Majteczki w kwiateczki ![]() Docelowo cały, mało tego - potem są większe te słoiczki. Ale to słoiczkiem zastępujesz butlę jedną. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Rozeznanie
|
przyszłam na chwilkę podczytać co u was bo junior powinien się budzić na kąpiel a on śpi i śpi
![]() ![]() ![]() mam pytanie czy ma któraś z was piekarnik gazowy? bo wcześniej piekłam tylko w elektrycznym i miałam do niego wszystkie blaszki czarne i nie wiem czy do tego gazowego się nadadzą czy muszę kupić te metalowe ![]()
#1440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pieluch to ja raz kupiłam, a potem małż i były inne, i dopiero w sklepie jak się rozejrzałam następnym razem to skumałam że mają takie zwykłe w kwiatki i takie eko białe. Jak dobrze poszukasz na regale to sama się przekonasz - przez folię opakowania nawet widać że na jednych jest wzór a drugich nie. Jak dobrze pamiętam to w przypadku 3 te eko są w zielonym opakowaniu, a te z kwiatkami w pomarańczowym. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.