|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
no czywiscie, wiele razy, dodawalam ze inna to by dawno w dupe go kopnela po jednym razie, oraz ze lepiej obcych ludzi traktuje i meneli w bramie niz wlasna zone a tego tez probowalam z fochami to uslyszalam. ze mi sie w d... poprzewracalo darianna gusta nie gusta, ale nic nie usprawiedliwi braku szacunku do wlasnej kobiety. chlop ma wszystko, jesli o dom chodzi, nie szastam kasą, interesuje mnie co w pracy, czy cos go gryzie, wiem ze ma stresy w robocie i duzo na glowie ale to nie przeze mnie wiec ja nie chce byc workiem treningowym na ktorym sie te stresy odreagowuje Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-15 o 12:19 |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko spokoj musisz ty to kontrolowac i nie dac sie wyprowadzic z równowagi
|
|
#1383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i nie milczeć. Postaw się, powiedz że sobie nie życzysz, zagróź że się wyniesiesz i raz dotrzymaj słowa, niech po Ciebie przyjdzie. Milcząc pozwalasz mu na to co robi, broniąc się pokazujesz, że może zrzucać na Ciebie winę. To nie prowadzi donikąd. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Najpierw trzeba zacząć od siebie. Zacznij się szanować sama i nie pozwól się tak traktować. Wtedy i on nad tym pomyśli. Przepraszam za szczerość, ale to tak działa. |
||
|
|
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczęta
![]() Jak Wy to robicie, że macie tyle czasu na Wizaż. Ja czasem tylko wpadnę poczytać, ale na pisanie już brak wolnej chwili. Moje dziewczyny coraz więcej uwagi wymagają - już nie podoba się leżenie samotnie. Trzeba z nimi siedzieć, gadać, śpiewać itp. ![]() Widzę, że większość z Was już podaje dzieciaczkom jedzonko inne niż mleko. Ja na razie nic nie próbowałam, zagęszczam tylko mleko kleikiem ryżowym albo kaszką. Czekamy do zalecanych 6 miesięcy. Nie martwcie się, że dzieciaki nie lubią na brzuszku. Moje też nie lubiły. Po minucie był ryk. Teraz już same się przekręcają i jest ryk jak odwracam na plecy. Cały dom mam opluty - wszystko. Ubranka, prześcieradła, kocyk na którym leżą, ja, mąż, wszystko. Masakra. W Polsce byliśmy u neurologa. Dziewczynki mają troszkę zaburzony rozwój motoryczny. Jednak nie jest to nic, czym trzeba się niepokoić. Nawet bez stymulacji kiedyś nadgonią ale skoro można im troszkę pomóc, to dlaczego tego nie zrobić. Zalecono nam "ćwiczenia" z metody NDT Bobath. To chyba dzięki nim nauczyły się przewracać na brzuszek. Na razie obie tylko w jedną stronę - lewą. Ale pracujemy nad tym ![]() 5 września zostałam ciocią. Moja siostra urodziła synusia Kubusia. Najfajniejsze jest to, że urodziła w swoje urodziny. ![]() Jamaica - moim zdaniam do chama tylko po chamsku . Inaczej nie zrozumie. Ja zachowywałabym się tak samo jak On. Może coś dotrze. Od jakiegoś czasu dziewczyny mi strasznie ulewają - mniej więcej milion razy dziennie. I to nie zaraz po jedzeniu ale już przetrawionym mlekiem. Macie jakieś doświadczenia w podobnych sytuacjach? W poniedziałek idziemy do pediatry. Mam nadzieję, że coś się wyjaśni bo trochę mnie to martwi. No i dziewczyny w końcu zaczęly siebie nawzajem zauważać. Gadają do siebie, łapią za rączki, zabierają smoczki i zabawki. Czasami mamy cyrk w domu. No i koniec czasu dla mamy - dzieci wzywają |
|
|
|
#1385 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22077880]Powiedz, że to miał być żart...[/QUOTE] tez tak myslę.... ![]() Cytat:
dlatego raz powinnaś się postawić i nie tylko pogrozić, że zastanie kiedyś puste mieszkanie, on rzeczywiście kiedyś powinien takie mieszkanie zastać!! Inaczej nic nie zmienisz, niczego mu nie "wytłumaczysz". ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Nie wiem, czy miałabym czas na wizaż gdybym miała dwójkę. Jak Maksiu jest w domu, to też nie zawsze jest czas, ale że jest w przedszkolu, a Tymek sporo śpi, to moge się wizażować.
|
|||
|
|
|
#1386 |
|
Konto usunięte
|
O, Sparkly
masz siostry xero normalnie
|
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pisze już o wojnach jakie toczyłam z własną rodziną o to. Mój ojciec słyszał jak M do mnie mówi i sam doradzał rozstanie.. a jak mu powiedziałam, że rzuciłam M to powiedział "szkoda chłopaka" 0_o Choć minęło kilka lat i wyszłam za mąż za moją pierwszą miłość to dalej jestem zamknięta w swojej skorupie. Mimo, że jestem pogodną i wesołą osobą to nie do końca czuję się sobą. Bardzo wstydzę się ludzi i ciężko mi przychodzi poznawanie nowych osób. Na początku czułam się dziwnie stojąc w kolejce w sklepie bo tam byli ludzie! Zniszczył mnie i nienawidzę go za to, wiem, że byłabym szczęśliwsza gdybym go nigdy w życiu nie spotkała. Mimo zgnębienia i totalnej beznadziei właśnie pewien chłopak zupełnie przez neta mi pomógł i można powiedzieć, że wyzwolił we mnie siłę do podjęcia tej decyzji o rozstaniu z M. I mimo, że się nigdy nie spotkaliśmy to był moim przyjacielem i będę mu za wszystko wdzięczna do śmierci bo dzięki niemu żyję dalej. Bardzo zmagam się ze sobą mimo pozorów i walczę by nie zatracić siebie, rozważam nawet pomoc psychologa ale chyba w dalszym ciągu do tego nie dojrzałam. Szaja, bratka.. kto by powiedział, że ze mną tak źle, prawda? Ja nie mówię, że masz go rzucać ale musisz znaleźć siłę by się mu przeciwstawić i zacząć żyć tak jak tego chcesz a nie tak jak on ci na to pozwala. No to wywaliłam mojego "trupa z szafy".. jednego z wielu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1388 |
|
Rozeznanie
|
kropka, lea
myslicie ze gdybym zniknela to by pomoglo? siala nie przypuszczalam ze masz takie przezycia za sobą.... swietnie z tym walczysz jestem pelna podziwu kobito!!!!!!!!sparkly jaaakiee cory ci wyrosly sliczne
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-15 o 12:46 |
|
|
|
#1389 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie jest źle z Sialą
Aczkolwiek czasem wychodzi z niej zawstydzenie? nieśmiałość?
|
|
|
|
#1390 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie Wam że dzieci chcą Wam jesc co innego niz mleko. Próbowałam przez pare dni dac jabłuszko i jabłko z marchewką i d..pa, wszystko wypluwa. Chyba zaczniemy jednak od zupek jarzynowych lub kaszki a jak nie to zmuszac nie bede, moze jeszcze nie gotowy na nowosci.
Co do unoszenia główki to nam rehabilitant zabronił na miesiac dawac na brzuch bo mamy cwiczyc inne partie mięsni. Poki co mój smykol nie przewraca sie na boczki i brzuch sam za to do siedzenia ma niezły dryg. A ja nosze często w pionie i trzyma ładnie główke i kregosłup, niestety nie ma innej opcji przenoszenia go inaczej w domu bo jest ryk i tyle - ciekawski świata Czy mozecie mi polecic dobry, niedrogi podgrzewacz i nawilżacz powietrza? Szykuje sie do zakupu tych dwóch rzeczy a pewnie juz niejedna uzywała.. z góry dzięki
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22078654]Nie, nie jest źle z Sialą Aczkolwiek czasem wychodzi z niej zawstydzenie? nieśmiałość?[/QUOTE]No bo ja jeszcze taki dzik jestem ![]() Normalnie to ja bym była bezwstydna Każdy mój dobry znajomy (czyli jeden pzyjaciel i kuzynka bo tyle ich zostało dzięki M) jak słyszy o mojej nieśmiałości to dostaje ataku śmiechu. Uczę się na nowo wpasowania w środowisko ludzi a nie tylko domu i męża. Bo z M byłam niemal uwiązana do pachołka w środku domu i to nie żadne takie dewiacje seksualne
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że on musi wiedzieć, że mówisz poważnie. A jak powiesz musisz zrobić. Chodzi o to, by uwierzył, że jak wyjdziesz drugi raz to już nie wrócisz, a nie że będziesz się wynosić co tydzień i on będzie miał wtedy wolne od Ciebie. ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 Nie pluje wodą, tylko taką mgiełką bardzo małą, że podłoga czy co tam, na czym stoi nie jest mokra. |
||
|
|
|
#1393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka prawda Dziwnie to brzmi.. narcystycznie może ale grunt to lubić siebie prawda? teraźniejszej siebie nie lubię.. ma za dużo problemów i staram się ją schować a wyjąć tę starą Siala_Balę ![]() Cytat:
i będzie wiedział, ze tak tylko se gadasz i niby straszysz.Musisz zrobić i wtedy zobaczy, ze nie ma żartów. I to niekoniecznie z wyprowadzką ale ze wszystkim co do niego mówisz, co mu komunikujesz i czego od niego oczekujesz. Jak po ciebie zawoła to pewnie zmądrzeje.. a jesli nie to znaczy, że nie był ciebie wart i lepiej mu ze sobą samym niż z taką cudowną kobietą jaką miał!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-15 o 12:56 |
||
|
|
|
#1394 | ||
|
Konto usunięte
|
no i dobrze.
super babka z Ciebie, w życiu bym Cię o niesmiałość nie podejrzewała. ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - podawałaś może jarzynówkę z Bobovity? Otworzyłam ją dzisiaj i w szoku jestem. To niby zupa, a gęsta jak nie wiem, gęściejsza od ziemniaków ze szpinakiem. I teraz dumam, czy ona jest dobra czy coś z nią nie halo.
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochane ![]() i czasami nawet jej ucieknie swieże mleko nadgonia o nic sie nie martw
|
|
#1397 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, nie, bo tam jest marchew
|
|
|
|
#1398 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny.... kocham was
![]() dziekuje, bede konsekwentna skoro nic nie dzialalo to moze to zadziala, nic do stracenia nie mam ![]() mala spala 2,5 godz mialysmy na spacer isc ale pada........
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-09-15 o 13:18 |
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chodzi tez o to by od razu sobie pojsc bo to odkładanie problemu najpierw bym spróbowała wyjasnic w czym rzecz dlaczego tak sie zachowuje moze jest jakis problem o którym sam nie chce mówić i takim sposobem próbuje na siebie zwrócic uwage Siała wiem cos o skorupie sama w niej jestem i cie doskonale rozumiem
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22079332]no i dobrze.
super babka z Ciebie, w życiu bym Cię o niesmiałość nie podejrzewała. ![]() [/QUOTE] Dziękuję.. i właśnie teraz się zawstydziłam ![]() A co do podejrzewania to akurat net był moim wybawcą i przez neta jestem sobą i jest mi super.. wiem, że jestem uzależniona od kompa ale póki co nikomu to nie przeszkadza, tak jest od kilku ładnych lat. Ale jak już przychodzi na żywca z drugim człowiekiem to jestem dzikus.. a nie daj boże żeby to był jakiś mężczyzna.. choćby gazownik to najchętniej bym otworzyła drzwi i uciekła do drugiego pokoju a on niech se tam sprawdza i gazuje co chce
|
|
|
#1401 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22075941]
Za nami wreszcie debiut marchewkowy. Chyba Tymkowi marchewka zasmakowała, bo pożarł 1/3 słoiczka. Na początku nie wiedział jak technicznie się za to zabrać, ... ale jak już zajarzył to wcinał aż milo. [/QUOTE]![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ależ one są fajne ![]() Cytat:
![]() siala, też bym Cię nie podejrzewała o to, że jesteś taka wstydnisia Jak czasami opowiadam mężowi, jak fajnie coś piszesz, to mówi: chciałbym ją poznać
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-09-15 o 13:22 |
|||
|
|
|
#1402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skorupo Edzi pękaj! Wyłazimy powoli?
|
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22079444]Kropka, nie, bo tam jest marchew
[/QUOTE]Aaaa A jak powtórne testy? I jabłko i marchew ponownie wysypuje? |
|
|
|
#1404 |
|
Konto usunięte
|
Jamaica, trzymam kciuki za powodzenie!
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Japco ;/ marchwi nie próbowałam jeszcze. |
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez neta nie ma sprawy ![]() Ale na żywca to musiałby dobrze biegać bo ja bym się rozkulała i kulkała gdzie pieprz rośnie
|
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Jarzynowa fajna jest, smakuje. Świeża.
![]() Ale tak samo farbuje jak wszystko inne z marchewką słoikową, szok. Nawet buzia jest pomarańczowa. |
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22078403]O, Sparkly
masz siostry xero normalnie [/QUOTE]No co ty. Dla mnie są zupełnie różne
|
|
|
|
#1408 | |||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22071651]Panno Migotko, a scrabble znasz? To właśnie coś takiego, ale polskie
Można w sieci grać, na kurniku, tu link masz:http://www.kurnik.pl/literaki/ Wybierasz sobie pokój (klikasz), i grasz. Tylko konto najpierw musisz utworzyć, darmowe.[/QUOTE] dziękuję bardzo Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jesteś silna i mądra i na pewno dasz radę my używamy cały czas pampersów active baby (teraz 3) i nigdy nie przesiąkły (jedynie "grubsza sprawa" ale to ze względu na ilość
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22077880]Powiedz, że to miał być żart...[/QUOTE]
Nie. Ja tak myśle, a co myślę to powiem/napisze. Ja się nie będę rozpisywac o moich doswiadczeniach ale sama przechodziłam to co Jamaica z pierwszym mężem. Cytat:
Dziś wypróbowalismy bujaczek i Ola jak zaczarowana wsłuchiwała sie w mechanizm bujający leżaczkiem.Melodyjki ją nie interesowały.Huśtala się 30min. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

nawet mi nie mów, że po takich akcjach to Ty wyciągasz rękę do niego...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak Maksiu jest w domu, to też nie zawsze jest czas, ale że jest w przedszkolu, a Tymek sporo śpi, to moge się wizażować.