|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Pech- istnieje coś takiego?
Witam. Szukam osób sympatycznych więc jak macie ochotę mnie zjechać, to nie ten adres.
Ostatnio tak popatrzyłam sobie na swoje (krótkie) życie z dzisiejszej perspektywy i doszłam do wniosku, że chyba jeszcze ani jedna rzecz jaką zaplanowałam mi nie wypaliła! ![]() Żeby była jasność- nie mam zamiaru się użalać nad sobą. Zastanawiam się tylko czy mnie prześladuje życiowy pech czy po prostu robię coś nie tak. A jeśli tak- to co ja takiego mogę robić że nic mi nigdy nie wychodzi? Błagam, powiedzcie mi że nie jestem jedyna ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pech- istnieje coś takiego?
Cytat:
![]() ![]() BTW jak wygląda pech przy doborze ubrań i makijażu? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
masz śliczny avatar <3
jeśli chodzi o pech, to istnieje on wtedy kiedy w niego wierzysz. nie wiem czy jesteś wierząca..ale Bóg udaremnia nasze plany by pokazać nam co w naszym życiu będzie najlepsze. zabiera nam cos, bysmy mogli dostrzec cos innego. skupic sie na czyms innym. może zabłądziłaś... nie martw się i rób swoje, to co kochasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tak ogólnei mówiąc to macie racje kobietki ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to kwestia nastawienia. Jeśli jesteś do czegoś negatywnie nastawiona i powtarzasz, że masz pecha to nastąpi samospełniająca się przepowiednia i faktycznie fajnie nie będzie. Ja kiedy jestem podminowana bo coś mi się nie udało i zaczynam zwalać na pecha, to następuje cała seria małych koszmarów i już totalnie wysiadam.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie zaden pech, tylko brak gustu/wyczucia w doboru ciuchow. Niektorzy tak maja.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zasadniczo to macie rację, ale - nie wiem czy istnieje pech, ale wiem, że są ludzie, którzy mają w życiu permanentnego farta (mniemam więc, że istnieją również ci, którzy bardzo, bardzo często mają niefarta). Jestem żywym przykładem takiego farta - na okrągło mi się zdarza, że albo wślizgnę się gdzieś jednym punktem, albo coś złego minie mnie o włos, nie mówiąc już o tym, że wszystko co zaplanuję zawsze mi wychodzi - jasne, jest w tym praca, zdolności, nastawienie i wogóle, ale znam ludzi, którzy potencjalnie mają równe szanse jak ja, a im z kolei ciągle coś nie wychodzi - mijają się o punkt z wymarzonymi studiami, spadająca szyba nie mija ich o 10 cm, ale uderza właśnie w danego człowieka... Skąds musiał się wziąć "w czepku urodzony".
Jasne, wiele robi również autosugestia (tak, wychodzę z założenia, że jak ciągle mi się udawało to teraz też się uda - i rzeczywiście się udaje, sytuacja z pechem prawdopodobnie jest analogiczna), ale jednak - niektórzym ludziom na milion przypadków zdarzających się w ich życiu 90% to przypadki "pozytywne" (czyli fart). Są więc pewnie ludzie u których 90% przypadków kończy się najbardziej nieporządaną wersja wydarzeń (czyli pech). Tyle, że pech/fart to po prostu częstotliwość przypadków, a nie jakaś celowo prześladująca człowieka siła - tak więc brak przyjaciół/nieumiejętność dopasaowania ciuchów i makijażu to nie pech - pechem jest na przykład przypadkowe zsunięcie się szkatułki z kosmetykami na ziemię 10 raz z rzędu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
pech rozumiem przykładowo tak:
-idziesz mega obryta na egzamin i trafiasz na pytanie, którego nie było na liście zagadnień/odpowiadasz inaczej niż profesor oczekuje (czyli uczylas sie z innej niz"jedyna sluszna" ksiazki/spozniasz sie na egzamin 5 minut przez zacięcie się w windzie i nie zostajesz na niego wpuszczona/dostajesz biegunki przed wyjsciem z domu i 2 godziny spedzasz na toalecie akurat jestem w temacie egzaminów i kiedy kogoś spotykała okoliczność podobna do opisanych, to aż mi sie na usta cisnęło: "ale masz pecha". natomiast u Ciebie widze zwykle uzalanie sie ![]() znam też takie osoby, których życie jest pasmem nieszczęść. dosłownie.. znam ludzi z domów dziecka (rodzice albo umarli, albo oddali ich z błahych powodów). znam ludzi, którzy w swoim życiu doznali takich nieszczęść, że dziwię się skąd borą siłę na kolejny dzień.. rzeczy zupełnie niezależne od nich! śmierć, choroba (moja koleżanka 3 rok walczy z rakiem. kiedy juz "wyzdrowiala" wyszly na jaw kolejne przerzuty). to jest dla mnie "pech", bo jak inaczej? znam ludzi, których dotykają absurdalne sytuacje - kolega miał straszne problemy, bo ktoś podszywając się pod niego popełnił przestępstwo. sama jestem ofermą, której wszystko leci z rąk, która zapomina języka w gębie gdy ktoś o coś pyta znienacka, często wystawiam się na pośmiewisko i przyznaję, często mówiłam: "jezu, ale mam pecha". jestem jedną z tych osób, które jadąc w ciepłe kraje sprowadza na siebie ulewy i która ma komplikacje po "rutynowym i lekkim" zabiegu (czyli jedna na milion ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie mam zamiary? Chciałam się dowiedzieć czy tylko ja tak mam (to zresztą napisałam w ostatnim zdaniu mojej pierwszej wypowiedzi tu) Tak więc nie mów mi jaka jestem i co z siebie robię bo nie po to zakładałam wątek. Cytat:
Nie chce abyście mnie zrozumiały źle. Nie będę wam udowadniać że nie mam zamiaru się nad sobą użalać, bo jak nie będziecie chciały wierzyć to i tak nie uwierzycie. Po prostu chciałam wiedzieć czy tylko ja tak mam czy jeszcze jest ktoś kogo "prześladuje fatum" Aby nie było wątpliwości: lubię swoje życie, tylko często myślę że mogłoby być inaczej gdyby wychodziła mi choć 1/10 tych rzeczy które planuje.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście że nie napisałam wszystkiego, bo gdybym tak zrobiła to bym Was zanudziła, poza tym jest wiele rzeczy o których opowiada się tylko najbliższym. Poza tym nie założyłam wątku aby rozmawiać o mnie (gdyby tak było to dałabym mu inny tytuł), tylko po to aby- jak już wspominałam kilka razy- dowiedzieć się czy jestem jedyna która tak uważa i aby się dowiedzieć jak to wygląda z boku.
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moze też zbładziłam? -za pozno zlozylam papiery do liceum i niestety musialam szukac innej, -nie zdalam matury wiec poszlam do policealnej, -poprawilam ale za slabo by pojsc tam gdzie chce, moze naprawde musze zmienic swoj cel bo co zrobie i tak nie wyjdzie (choc nie myslalam nigdy ze to przez pech tylko, po zastanowieniu wyszlo ze nic mi w zyciu nie wyszlo) jestem ciekawa co dalej mi los szykuje i niech mnie naprowadzi co mam w zyciu robic bo nic mi nie wychodzi to co bym chciala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.