|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
kasikr - malinowy król z tego co pamiętam to sernik na zimno (porcja sera którą sobie upatrzyłaś np. 500g zmielonego oczywiście, odpowiednia ilość słodziku, która Ci do niej pasuje, mi do podanej pasuje 20tabletek, ale lubie dość słodkie, do tego żelatyna, ja daje 2 kopiaste łyżki i mam bardzo mocno scięty, ser mieszasz ze słodzikiem rozpuszczonym w wodzie/mleku malej ilosci, dodajesz zelatyne, mieszasz, odstawiasz do zastygnięcia, później bierzesz Syrup z lidla malinowy/malinowy odgazowany lift na aspartamie, dodajesz do niego żelatynę, "zalewasz" zsiadły twaróg, odstawiasz i po jakims czasie masz malinowego króla, jeśli pomyliłam coś w przepisie, proszę o naprostowanie).
A jeśli chodzi o przepisy, 90% z dań jest w przepisowni wizazowej, warto tam czasem zaglądać (choć nie jestem pewna, czy malinowy się tam znajduje), po prostu dziewczynom nie chce się (w tym mi) 20ty raz podawać przepisu na to samo pozdrawiam ciepło i spokojnej nocy ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Twaróg, zmielony twaróg albo taki jak maćkowy/president czyli niskotłuszczowy homogenizowany bez skrobii.
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-09-15 o 22:35 |
|
|
|
#3092 |
|
Zadomowienie
|
cześć Kochane
tak szybko piszecie, że nawet nie jestem w stanie odrobić strat w pisaniu. :P @ dzień kolejny, w sumie wiedzialam ze bedzie bo 2 dni przed nim czulam sie tak napuchnieta, ze masakra ![]() no, ale juz wiem, ze raczej nie osiagne tych 57kg do 17.09 jak to zapowiedzial Dukan. ale postanowilam, a w sumie mam taka nadzieje, do konca pazdziernika osiagnac 56kg. ciekawe czy wyjdzie ![]() bo zaczna sie studia, praca, wiec lepiej przejsc juz wtedy na III faze i bede miala wieksze mozliwosci jedzenia - wiadomo. poza tym wowczas III faze skonczylabym przed 20 stycznia, wiec na 20 urodziny osiagnela bym swoj cel - bylo by cudnie! marzy mi sie pojscie na taniec brzucha, ale w tym roku napewno nie znajde na to czasu wgl nie wiem czy na cos znajde ![]() wgl to marzy mi sie spotkac kogos znajomego, ktory dawno mnie nie widzial - ciekawe czy by cos zauwazyl? poza tym musze zrobic zakup spodni - wszystkie wisza mi na tylku ![]() a jakos sie tak rozpisalam. WSZYSTKIM DUKAJACYM ZYCZE SPADKOW I WIARY W NIE!
Życie jest zaskakujące... ponad 2 000 km - a cóż to jest dla Miłości...? przyszła pani psycholog, w zamiarze seksuolog+psychoonkolog. krew barwiona tlenkiem żelaza - tattoomaniak. little nerd - wierny kibic League of Legends. |
|
|
|
#3093 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślałam że jakiś sekrecik tkwi w przepisie bo nazwa ciekawa
|
|
|
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc dziewczynki, dużych spadków zyczę
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
a czy ktoras z was slyszala o takiej zasadzie, ze liczba bialek zawartych w produktach powinna byc wieksza niz zsumowana liczba weglowodanow i tluszczy ? gdzies to przeczytalam, na ktores ze stron o dukanie
ktos to stosuje?
|
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dukanoc kochane, padam na twarz
|
|
#3097 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
Skoro wiszą na tyłku, to na bank widać zmianę. Wrócisz na studia, to usłyszysz ohy i ahy ![]() Ja też wiem, że nie wyrobię się do 15 listopada, bo dużo przede mną, zobaczę jak pójdzie mi kolejny miesiąc. |
||
|
|
|
#3098 |
|
Raczkowanie
|
no to niestety mnie jak na razie nie udalo sie spotkac jogurtu, ktory by spelnial te kryteria ,a i z innymi produktami tez kiepsko :/
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
kasikr kiedyś Agnese podawała tutaj taki przepis, więc chyba nie pogniewa się, ze go przypomnę (nawet jej czcionka się zachowała
). Ja go sobie skopiowałam do notatnika, ale jeszcze nie wypróbowałam - dziewczyny go robią i wzdychają doń.![]() "MALINOWY ZIMNY KSIĄŻE: 1 kg sera twarogowego zmielonego albo homo mieszamy z żelatyną (3-4 łyżeczki) rozrobioną w pół szkalnki ciepłej wody (niech wystygnie najpierw) i z sokiem lidlowym. Mieszasz i próbujesz czy już czy jeszcze tego soku [IMG]file:///C:/Users/R/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] Wlewasz toto do tortownicy i do lodówy. W szklance wody ciepłej rozrabiasz następną żelatynkę (też ze 3-4 łyżeczki) i uzupełniasz do chcianej ilości sokiem owym lidlowym świecącym i wodą. Nie wiem ile tego wychodzi, ja na oko robię tak żeby mi pokryło elegancko ów serniczek tak z centymetr chociaż. Zalewamy sernik, kiedy już jest zastygnięty wyraźnie i znowu do lodówy go - Księcia mojego Malinowego. Ot i całą filozofia. Smacznego" ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Ale dziennie możesz zjeść 1g węgli na kilogram swojego ciała, więc taki jogurt naturalny jemy z płatkami, jako baza do sosu musztardowego, czy czosnkowego itp. Ja czasami zjem kilka łyżek jogurtu owocowego z Sanoka 0% cukru 0% tłuszczu, albo piję w pracy jogurt jovi 0% tłuszczu waniliowy, choć iles tam węgli jest. Mimo to waga spadała. Ważne, by oprócz tych jogurtów zjeść dużo białka w rybie, mięsie, twarogu, serku wiejskim. ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- branquinha jeszcze przypomniało mi się, że jest fajny mały jogurt naturalny jovi 0% w Tesco. On ma najbardziej zbliżone parametry do nierówności. Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-09-15 o 23:25 |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym mam inne pytanie. Dlaczego któraś z Was pisze, że zgrzeszyła, bo zjadła serek wiejski 5%. Przecież nabiał do 5% jest jeszcze dozwolony. Ja czasami go jem, ten z Piątnicy ma 11g białka, 2 węgli i 5 tłuszczu. Nierówność spełnia. Kosztuje tyle co light u mnie, a jest go o 50g więcej bo 200g w pudełku, a nie 150g jak lekki.
|
|
|
|
#3102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupujac wszystkie produkty staralam sie przestrzegac tej zasady. mam juz wszystkie produkty skompletowane na najblizsze kilka dni, wiec jutro ZACZYNAM
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
cieszę się, ze mogłam pomóc. Powodzenia w diecie. A ile dni uderzeniówki robisz?
|
|
|
|
#3104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ubawi ła mnie Twoja odpowiedź
Edytowane przez napoleonka74 Czas edycji: 2010-09-15 o 23:51 |
|
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Może nie zmieniaj. Duzo kilogramów chcesz oddać? Ja miałam 20 i robiłam 6 dni U - tyle wyszło z testu. Raczej trzymaj się testu.
|
|
|
|
#3107 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i zważ się jutro rano i melduj o postępach. ![]() ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Zmykam spać, bo jutro pobudka o 6 ranooooo. Masakra. Lubię spać rano, bo nie śpię po nocach. Spadam. Dukanoc ![]() |
|
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Dzisiaj zaczynam dietę z Dukanem. (bo dzisiaj jest już dzisiaj)... Dołączam do grupy
Ten test dziwny taki. Piszę że moją prawidłową wagą powinno być 65kg przy wzroście 162cm... coś mi nie gra... Ale pomimo tego robię 4-5 dni I fazy. Jak myślicie? Póki co chcę zobaczyć "6" z przodu, bo takową widziałam chyba w szkole jeszcze, a potem zejść do 60. Później zobaczę dobrej nocki wstańcie jutro/dzisiaj lżejsze
|
|
|
|
#3110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rób tyle dni uderzeniówki ile wyszło Ci w teście. Nie więcej! Waga, która wyszła w teście, jest wagą, którą najłatwiej będzie Ci utrzymać, ale nie jedna i jeden facet też chce i udało im się zejść z wagą poniżej wskazanego w teście poziomu. Zobaczysz co będzie się działo. Też odsyłam do pierwszego postu. Tam pisze, że pod żadnym pozorem, swojego widzi mi się, nie przedłużamy uderzenia. I inne takie i dlaczego też chyba pisze.Teraz już odpadam. Pa. edit. Coś namieszane widzę, ty już jesteś na diecie, to co znaczy, że od dziś zaczynasz? PaPa Widać już padłam. Edytowane przez rumcia1 Czas edycji: 2010-09-16 o 00:29 |
|
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
ap-hope - no to zaczynamy razem ;p tez dzis startuje
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dostalam wreszcie @, czyli czekam teraz na pokazne spadziszcze ![]() swoja droga, mimo ze spozniony, to moj @ stal sie strasznie regularny - 30 dni jak w morde strzelil juz drugi miesiac, nigdy tak nie mialam ![]() moze mi tak zostanie, byloby mi wygodniej, bo nigdy nie bylam pewna co i kiedy mi sie przytrafi.. lece do spania dukanoc! |
|
|
|
|
#3113 |
|
Raczkowanie
|
dzięki rumcia1
prawda jest taka, że chciałabym (a kto by nie chciał) zrzucić balast jak najszybciej, ale może masz rację? No na pewno masz Odchudzam się więc z głową ![]() branquinha fajnie zaczynamy razem. myślałam że na 15 edycji już wszystkie wizazanki się odchudziły i będę sama ;Psongoma taniec brzucha? podobno fajna zabawa, ale ja bym chciała na zumbę, ale na razie nie mam kasy ![]() no teraz to już na prawdę idę spać ![]() Dukanoc
|
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
Duk duk dziewczynki!
Ale sobie zafundowałam sniadanko. Zrobiłam wczoraj galaretkę a nie miałam ochoty jej jeść, dodałam więc sobie dziś do twarogu, niebo w gębie Nie ma to jak dobrze zaczęty drugi dzień P (choć jestem dalej za tym, by i trzeci już minął i nadeszły warzywka ).Na obiadek przygotowałam 2 nóżki z kurczaka (właśnie dopiekam) a podwieczorek ciasteczka owsiano-kawowe. Muszę jakoś wytrwać na tym menu, bo lodówa pusta a do 17 warsztaty. Na wage dalej po moich szalenstwach boje sie stawac. Zwaze sie pojutrze ![]() Zycze duzych spadków i witam nowe dukanki, powodzenia
|
|
#3115 |
|
Rozeznanie
|
Kolejny wzrost na PP, tym razem solidny - 70.9 kg z ranca. Nadal nie mam zamiaru zaznaczyc tego na moim opisie, bo gleboko wierze, ze to z powodu okresu - nie zrobilam wiekszego bledu zywieniowego
![]() ap-hope Ja rowniez mam zblizony wzrost i Dukan pokazuje mi 62 wagi koncowej. Ja sie sama, przed Dukanem, pogodzilam z tym, ze nigdy nie bede juz wiotka pietnastolatka. Uwierz mi, ja przy ok. 65 kg mialam jedrny maly rozmiar 38, co jest absolutnie wystarczajace dla wiekszosci kobiet ![]() Moj plan jest taki, zeby dobic do tych 62 kg, utrzymac je przez 6 mcy, a potem kombinowac o ile bede miec potrzebe... I tez czekam na 6ke z przodu, nawet jesli to ma byc 69.9 ;P U nas w nalblizszym osrodku Zumbe moge zaczac w nastepna sobote. Zaczynac?
Edytowane przez Juliszka Czas edycji: 2010-09-16 o 08:13 |
|
|
|
#3116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A CO DO WODY TO JA TEŻ 2l ALE PRZERÓŻNYCH NAPOJÓW ![]() POZDRAWIAM CIEPLUTKO WSZYSTKIE DUKANECZKI!!!!
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj znowu spadek Ale musze się w najblizszym czasie zaopatrzyć w wagę elektroniczną co by dokładniej wiedzieć kiedy mały spadeczek a kiedy zastój sie pojawi
|
|
#3118 | ||
|
Zadomowienie
|
Napisane przez Variance
marzy mi sie pojscie na taniec brzucha, ale w tym roku napewno nie znajde na to czasu wgl nie wiem czy na cos znajde ![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak mi to pójdzie. Zawsze tańcząca byłam, więc chyba pójdzie... ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to na pewno będzie coś wspaniałego....a to samopoczucie po zajęciach.... Och az się chce samej iść ![]() ja swego czasu chodziłam na salse, ale z powodów zdrowotnych moich i syna musiałam przerwać bo nagle zabrakło mi czasu. Może jak wszystko sie poukłada, ale to najbliżej w listopadzie ponownie rozpocznę salsę albo coś innego ciekawego ![]() widziałam swego czasu, ze ta moja szkoła taneczna ma ten sam kurs co ty.... ...więc będę czekać na wieści od ciebie - jak tam jest ![]() powodzenia więc!!!
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
www.youtube. com/watch?v=4LIJU1gMIQg&featu re=related
Zumba, genialne Gdyby nie chroniczny brak kasy, zapisalabym sie
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

pozdrawiam ciepło i spokojnej nocy 

Nie ma to jak dobrze zaczęty drugi dzień P (choć jestem dalej za tym, by i trzeci już minął i nadeszły warzywka 
do 21.11 -11,5 kg