|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
http://www.newsweek.pl/artykuly/sekc...adziei,64664,1
jesli było to sorrki |
|
|
|
#3782 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tu jest fajna mapa Trojmiasta, najlepiej ogladac w wersji "hybryda" bo widac wszystkie nazwy ulic, lasy, krzaki itd http://mapa.trojmiasto.pl/
|
|
#3783 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
panie januszu ale za co pan przeprasza? ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
dziekuje kolezanko slicznie wiec to potwierdza moją teze. zaraz sie zaznajomie z mapka dokladnie i ruszam do roboty znaczy zapoznawania sie cm po cm z trojmiastem
|
||
|
|
|
#3784 |
|
BAN stały
|
Janusz jesteś może zorientowany co do tego kiedy Iwona umówiła się z Kasią? Chodzi mi czy ustaliły to przed imprezą Iwony czy może w trakcie Iwona dostała smsa bądź telefon?
z góry dzięki i pozdrawiam Edytowane przez burgund1234 Czas edycji: 2010-09-15 o 23:07 |
|
|
|
#3785 |
|
BAN stały
|
czytajac stronke podana przez pana janusza poprostu w obecnej sytuacji smiac mi sie nie chcialo. durnota konkretna nawijac ludzi na kase w obliczu tragedii. i co on wniosl do sprawy tak wogole. sciemnianie o wodzie i drogach wokolo? to u mnie w wielkopolsce w stolicy stu jezior to juz wogole by musial mozgownice wysilic bo tu wszedzie woda i lasy. Jeszcze ma czelnosc pozywac policje:? za co? pytam za co?
siegaja porad biznesmeni i ludzie kultury? jasne biznesmen chce wiedziec czy transakcja czy fuzja przedsiembiorstw przebiegnie sprawnie... oczywiscie dla kasy a ludzie kultury to tak nawiedzony narod ze i kabale i jasnowidza wciagaja jak koke nosem. rodziny rozumiem ze chwytaja sie roznych srodkow ale nie rozum,iem naciagania ludzi w potrzebie w tragicznym okresie. prezydent sopotu oskarza policje? no jasne sa kamerki jest rutkowski jest kampania wiec sa oskarzenia. liczysz panie prezydencie na glosy? ale chyba nie na glosy policjantow bo to tez twoi wyborcy. pytanie odemnie dlaczego pan prezydent rodzinie iwonki nie zapewnil pomocy prawnej darmowej w obecnej sytuacji? jakie wytlumaczenie znowu... ze niewiedzial o znikneiciu jak zrobil wczesniej z innymi? a wczesniej ngdzie byl? sezon sie skonczyl a na grzybobranie niema sensu bo za duzo opadow. sorka ze sie unioslem ale szlag mnie trafia jak cos takiego czytam. |
|
|
|
#3786 |
|
Raczkowanie
|
"policja posiada OGROMNE srodki aby moc dzialac od technicznych po operacyjne" - no szkoda tylko, ze w sprawie zaginiecia Iwony policja swych OGROMNYCH srodkow nie wykorzystala. A dosadniej mowiac - dopuscila sie wielu zaniedban.
NIe wiem, gdzie policja takie OGROMNE srodki posiada, ale tam gdzie pracuje moj wujek brakuje podstawowych rzeczy takich jak : komputery, nie wspominajac juz o materialach biurowych. Jak czytam chwalebne teksty nt. polskiej policji, to przepraszam, ale pusty smiech mnie ogarnia... a raczej smiech przez łzy... |
|
|
|
#3787 |
|
Raczkowanie
|
Żeby czegoś nie pokręcic to jeśli dobrze pamietam - umawiała się z Kasią na rano na plażę . Na pewno przed imprezą . dokładniej to musiałbym się dowiedzieć - na razie to jestem padnięty , ide spac i wam też życzę dobrej nocy - do jutra
|
|
|
|
#3788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety wiele jest osób, które chcą żerować na ludzkim nieszczęściu... może i istnieje jakiś prawdziwy jasnowidz, który faktycznie ma jakieś wizje... ale jak widać, do takiego jeszcze rodzina Iwonki nie trafiła wizje na temat odnalezienia jej 4 lub 5 września okazały się błędne... no ale dawały nadzieję...
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam bardzo, ale odpowiedzmy sobie obiektywnie na pytanie: czymze ta "obecna sytuacja" jest spowodowana, tzn. to ze Pani Iwona pomocy prawnej potrzebuje? Ano tym, ze policja i prokuratura do tej pory nieudolnie dziala.
|
|
|
|
#3790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a wiez cos przeskrob to sie osobiscie o tym przekonasz. a skad wiesz ze nie zrobila i nie robi? nastepna fanka magii nazwisk i pana rutkowskiego? a powiedz co on zrobil poza oglaszaniem ze cos znalazl a znalazl g................. a nie trop? co zrobil oprucz chwalenia sie przed mediami a teraz cisza nawet na kwestie gdzie go cisza nie obowiazuje? no odpowiedz mi.posluchaj jednego ty zyjesz w dobrobycie masz co jesc masz co pic i ubrac masz sie w co ale juz dzieci w somalii czy nawet blizej na wschodzie polski juz tak dobrze nie maja. stan posiadania zalezy od miejsca. bogatszy rejon lepsze zycie3 i na odwrot. srodki a co masz na mysli a raczej ich brak? brak dlugopisów i komputerow czy maszyn do pisania> tym nie znajdziesz poszukiwanej poki tylka za biurka nie ruszysz. najwiekszy potencjal w policji to ludzie. sam pracowalem wiec wiem ze policjanci ktorzy najwiecej narzekaja na braki ktore wymienilas to takie ciasteczkowe potworki co siedzą za biurkami, wcinaja pączki i puszcaja baki do 15 godz bo zapomnieli ze oni nie pracuja tylko sluzą i pracuja wedlug potrzeb sprawy. tyle odemnie |
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
pamiętam, ze jak 3 lata temu mialam na studiach zajecia z medycyny sadowej to zadalismy panu policjantowi, ktory akurat mial z nami ćwiczenia pytanie o jasnowidzów i on nam wtedy powiedział, ze to pic na wodę i jeszcze nigdy w jego długoletniej karierze jasnowidz nie doprowadzil do rozwiazania żadnej zagadki kryminalnej. Wtedy mu nie uwierzyłam, jakos tak Jackowski, Hanna Podwójci byli na topie i mi sie wydawało, ze oni co trochę pomagaja...a teraz ten artykul, pani z Itaki twierdząca, ze nigdy nikt nie znalazl sie dzieki wizji, wczesniej wypowiedź policji za ktora jackowski chce pozywac, chyba naprawde troche to takie naciaganie zdesperowanej rodziny...
|
#3792 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
czym jest sytuacja spowodowana? odpowiedziec obiektywnie? oki. tym ze jakas menda nie potrafi interesowac sie kolezanka gdzie jest mimo ze jest w jejn towarzystwie wczesniej i tym ze jakis gnojek byc moze ja porwal samochodem. gdyby nie to nie byloby tej sytuacji. a co uwazasz ze pomoc prawna nie jest obecnie istotna? uwazasz ze ta rodzina od tak 15 tys dala rutkowskiemu za wielkie obietnice? uwazasz ze zaplacili za cisze czy za efekty i informacje ktorych nie dostali? dlaczego na wolanie jednej z forumowiczek zareagowala kancelaria z pomoca bezplatna dla rodziny iwonki a pan prezydent nie potrafil nawet hasla rzucic? kto cieszy sie wiekszym autorytetem spolecznym forumowicz czy prezydent miasta? sorka ale tu ze mna nie wygrasz bo kto duzo gada ten malo robi i to sie w obecnej sytuacji w mediach sprawdzilo. ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Cytat:
panie januszu my zyczymy rowniez dobrej nocy ale nadal bedziemy czuwac i nie odpuszczamy bo sen to tylko nastepstwo zmeczenia organizmy wiec damy rade ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
jak powie pani prokurator? a moze " pani oni mi nie wierza ze widze wode?" to jest podstawa. jeden byl juz taki madry co gadal ze jest wizjonerem bo go ciagle glowa bolala tylko w jednym miejscu w pokoju a sie okazalo ze wyro mial postawione na zyle wodnej. moze to mial jackowski na mysli?
|
|||
|
|
|
#3793 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam Cie kolego Robson, ale zeby bylo jasne (bo chyba nie do konca mnie dobrze zrozumiales) - ja fanka Rutkowskiego ani amatrow "czarnej magii nie jestem". Na sprawe staram sie patrzec obiektywnie. A Tobie ewidentnie tego obiektywizmu piszac nt. "wspanialej" polskiej policji brakuje.
To ze policja nieudolnie dziala od samego poczatku w sprawie Iwony, wszyscy widza. Tak, uwazam, ze Pani Iwonie nalezy sie pomoc prawna w sytuacji , gdy nie informuje sie matki o postepach w sledztwie zaslaniając sie jego dobrem . Edytowane przez obserwatorka79 Czas edycji: 2010-09-16 o 00:01 |
|
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale powtarzam jezeli kogos tu mozna winic to tylko psychola, który Iwonke porwał lub cokolwiek zrobil
|
|
#3795 |
|
Raczkowanie
|
Robsonie, ogólnie to większość Twoich teorii ma sens i fajnie, że dołączyłeś do naszego forum...
![]() ale Klaustrofobia ma rację, trochę przesadziłeś z tym określeniem "menda". wiadomo, że gdyby poszli za Iwoną, to pewnie do tej tragedii by nie doszło... ale z drugiej strony, to ona ma 19 lat, wiedziała co robi i przecież podobno próbowali ją zatrzymać ,jeden z kolegów powiedział mniej więcej: "złapałem ją za rękę i gdybym wiedział, co się stanie, to nigdy bym tej ręki nie puścił". próbowali ją powstrzymać, ale skoro ona wybrała samotny powrót, no to była jej decyzja... różni są ludzie, jedni w tym momencie podeptaliby własny honor i szli za obrażoną koleżanką, oby tylko nic złego się nie stało... oni w miarę możliwości próbowali załagodzić sytuację, a skoro Iwona się uparła... wiadomo, każdy z nas myśli "a gdyby ją wtedy wzięli do tej taksówki"... no ale było jak było, czasu się nie cofnie... myślę, że oni i tak czują się współwinni i jest na nich duże piętno ![]() EDIT: oczywiście, ja także często mam myśli, że to ktoś znajomy jest zamieszany w sprawę... ale po prostu jestem przeciwna, jeśli chodzi o oskarżenia pod tym względem - że pozwolili jej iść samej. chociaż sama na początku też tak myślałam... ale z biegiem czasu dotarło do mnie, że przecież próbowali ją zatrzymać, przemówić jej do rozsądku. nie jest ubezwłasnowolniona, nie mogli jej siłą zabrać ze sobą. niestety. ;( Edytowane przez rilla900 Czas edycji: 2010-09-16 o 00:09 |
|
|
|
#3796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3797 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
bezx obrazy kolezanki ale ja juz taki jestem ze reaguje impulsywnie ale nie agresywnie. co mnie boli to mowie co mnie cieszy to mowie itd itp
|
||
|
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba my tu w wiekszosci najwiekszego przekonania o pewnej nieudolnosci w dzialaniach nabrałyśmy, po odpowiedzi Janusza na nasze pytania, gdzie na wiekszosc pytan odpowiedź brzmiala "nie"
mały off top co Wy tu tak nagle namietnie "kolegujecie" i "koleżankujecie" ![]()
WAŻNE ! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA ! Filmik o zaginionej Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc Edytowane przez klaustrofobia007 Czas edycji: 2010-09-16 o 00:22 |
|
|
|
#3799 | |
|
BAN stały
|
PRZEPRASZAM ZA UZYCIE SLOWA MENDA ALE NAPRAWDE NIUE MIALEM NA MYSLI JEDNEJ JEDYNEJ OSOBY. TO CO WIECIE WY KOLEZANKI O ZATRZYMANIU IWONKI NA CHWILE ZA CHWYCENIU JEJ ZA REKE I INNYCH TO PAMIETAJCIE ZE WIECIE TO TYLKO I WYLACZNIE ZE SLOW ICH NIE POLICJI NIE PROKURATURY NIE RUTKOWSKIEGO BO NAWET JA BYM NATRAFIL NA ARTYKUL Z TYM NO CHYBA ZE SLEPY JESTEM TO UDOWODNIJSCIE. DLA MNIE SLOWA OSOB KTORE BYC MOZE PODKRESLAM BYC MOZE ZNAJDUJA SIE W KREGU PODEJRZEN NIE SA SLOWAMI WIARYGODNYMI. PRZY TYM OBSTAJE I CHOCIAZ BYSCIE MNIE KROILY I SOLĄ SYPALY JA ZDANIA NIE ZMIENIE ALE ZA ZLY DOBOR SLOW JAK NAJBARDZIEJ PRZEPRASZAM
---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Cytat:
ja janusza jak najbardziej rozumiem i tu niema co do tego watpliwosci. Faktycznie nic nie moze powiedziec bo tajemnica sledztwa ale wkoncu rutkowskiemu zaplacili za cos nie? Za efekty ktorych niema. Prawnik sie wypowiedzial w jednym artykule ze go tajemnica nie obowiazyje chyba w kontekscie rodziny iwonki. Niepamietam. Jesli prokurator zakazuje gadania to policja guzik moze bo to prokuratura nadzoruje sledztwa a policja jej musi sluchac. A koolezankujemy i kolegujemy hehe bo jest tutaj pare osob z ktorymi idzie pogadac jak widacv i ja nie chowam wogole urazy bo jak to z nazwa programu bylo? Chyba " warto rozmawiac" prawda? |
|
|
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"-znajomi z imprezy byli maglowani przez policję, wiemy że została sprawdzona działka. Odp - zeznania ? Jakie ? - nic nie wniosły -czy zostały sprawdzone ich telefony? - nie -czy został sprawdzony monitoring na osiedlu iwony? (chodzi mi tu głównie o adrię) - nie -czy ci znajomi z wieczoru mają prawko, samochód (adria wykluczona, ale pozostali?) - nie wiem -jackowski mówił że iwona wysłała do jakiegoś chłopaka smsa - "zadzwoń do mnie", czy on był przesłyuchany? - nie -czy piwnice w bloku/blokach na osiedlu zostały sprawdzone? - nie -czy policja robi coś w tej sprawie, działa, czy nic? - jedna z kilku tysięcy spraw - rutyna? -co z Rutkowskim - czy on działa nadal? - Działa - ale na razie bez rezultatów "
|
|
#3801 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3802 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba jakis nieprawidłowy link wkleiles bo mi się nie otwiera
|
#3803 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a zobacz ten klezanko bo chyba przez pomylke cos innego podalem http://www.gdziejestiwona.pl/forum/v...p?thread_id=68 |
|
|
|
|
#3804 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 |
|
BAN stały
|
no to skoro wychodze ostatni to mowie DOBRANOC
|
|
|
|
#3806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Policja, ktora ma OGROMNE srodki, ocknela sie wowczas, ze istnieje cos takiego jak zapis monitoringu (moj wniosek: maja srodki, nie potrafia z nich korzystac). Znalezezli po kilkunastu dniach od zaginiecia kolejny zapis z monitoringu, gdzie widac zmierzajaca w kierunku domu Iwone. I zachwyceni swym "sukcesem" zapomnieli, ze na dalszej trasie Iwony do domu sa rowniez kamery przemyslowe, ktorych zapis nalezaloby przejrzec. Osobiscie uwazam, ze zapisu juz nie ma, a prokuratura i policja mydla oczy, ze cos tam przegladaja (od zaginiecia minely o zgrozo! 2 miesiace). Teraz wszyscy zaslaniajac sie dobrem sledztwa mowia zrozpaczonej kobiecie, ze nie moga jej nic powiedziec. Przeciez to jest niedorzeczne! Kto powinien posiadac informacje o postepach w sledztwie, o tym co moglo stac sie Iwonie, jak nie jej matka? Ja rowniez uwazam, ze Rutkowski to typ showmana, ze chcial dzieki sprawie zaistniec, pewno dlatego ta sprawe "wzial" za jedyne (z tego co mi wiadomo) 15 tys. zl. Takie jego prawo. PS. mnie osobiscie nie intersuje kogo Rutkowski "obracal". Malo istotne to w tej calej sprawie. Sa policjanci i policjanci, jak w kazdym zawodzie - znajda sie ludzie z powolania, a znajda sie rowniez osoby, ktore kompletnie sie z nim minely. Niestety, odnosze tutaj wrazenie, ze w tym przypadku tych drugich bylo znacznie wiecej. No chyba, ze za ta opieszaloscia policji kryje sie cos wiecej (tu ciagle przychodzi mi na mysl sprawa Olewnika) ... Ale tego moj umysl juz nie jest w stanie ogarnac... |
|
|
|
|
#3807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam dokładnie takie samo zdanie
|
|
#3808 |
|
Raczkowanie
|
Dzieńdobry,pamiętajcie dzisiaj 17:25 TVP "Celownik"-ma być materiał o Iwonie,podejrzewam,że żadnych nowych faktów nie poznamy,ale ogladać będe...
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-16 o 10:27 |
|
|
|
#3809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale dlaczego nie znamy całej sytuacji??, bo po pierwsze znamy ją tylko z zeznań znajomych którzy wtedy z Iwoną byli ( czyli jak by nie było jednostronnie ) i którzy do tej pory (chyba) nie powiedzieli mamie Iwony o co była sprzeczka na imprezie jak narazie nie mamy szans poznac drugiej strony ![]() a tak jakoś głupio mi przeszło przez myśl że oni może nie mówią bo doskonale wiedzą że Iwona nic nie powie a tak naprawdę możemy się tylko wściekac bo znamy tylko ich zdanie, a serio to na ustalenie wersji wydarzen mieli dużo czasu---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3810 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:50.

tak faktycznie mialem podobna sytuacje z ta roznica ze byly pewne roznice czasowe i technine. moj szwagier mial wlaczony telefon wiec byl non stop namierzany, byly wystwaione patrole ale je widzac znikal z pola widzenia i wtedy moj tato dal sygnal ze mamy jechac i odcinek 100 km pokonalismy w 25 min 240km/h wlacznie z myciem szyb bo byla zima zeszlego roku. nie bylo w to zamieszanych juz od samego poczatku osob trzecich. gnalismy lewym pasem non stop bo podczas jednego polaczenia bylo slychac charczenie a to byl zly znak. pozatym od poczatku byl znany powod tej decyzji a u iwonki poki co brak motywu wiec ciezko znalesc zloty srodek

niestety wiele jest osób, które chcą żerować na ludzkim nieszczęściu... może i istnieje jakiś prawdziwy jasnowidz, który faktycznie ma jakieś wizje... ale jak widać, do takiego jeszcze rodzina Iwonki nie trafiła 

mam dokładnie takie samo zdanie