|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bioderma sebium serum
Witam ponownie!
Już jakiś czas stosuję serum i jestem zadowolony, cera jest rzeczywiście czystsza, gładsza, pory jakby mniejsze, mniej zaskórników, ale wypryski pojawiają się od czasu do czasu i wydaje mi się że z nimi nic preparat nie robi. Pytaliście o Pore Refiner, a więc tak: Stosuję już go długo, skóra po użyciu jest idealnie matowa, gładka jak pupa niemowlaka a porów praktycznie nie widać! Idealnie nadaje się pod filtr lub krem nawilżający. Nawet przy tłustym filtrze skóra pozostaje matowa dzięki Pore Refiner. Jest bardzo wydajny, przyjemny w stosowaniu, warto w niego zainwestować, po dłuższym stosowaniu zauważyłem, że mam dużo mniej zaskórników i pory na dłuższą metę stają się mniejsze. Wypróbowałem wszystkich kosmetyków Sebium i większość kosmetyków Biodermy, także jak macie pytania, pytajcie :0 postaram się pomóc! |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Już niedługo sam sprawdzę czy jest taki świetny...oby
![]() No to ja mam pytanko, może stosowałeś Sebium Masque? Warta zachodu czy darować sobie? Bo to chyba już ostatni produkt Sebium na który bym się skusił. |
|
|
|
|
#33 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiem Ci tak, z początku nie byłem zadowolony, ot taka zwykła maska, co troszkę oczyszcza i tyle. Jednak po kilku zastosowaniach 2 razy w tygodniu zauważyłem dużą poprawę, rzeczywiście świetnie oczyszczała skórę, momentalnie stawała się gładka, pory zmniejszone i wyprysków coraz to mniej. Skóra bardzo długo po zastosowaniu była matowa. Denerwowała mnie jej konsystencja,bardzo,bardz o gęsta - przez co maska jest średnio wydajna. Nie należy jej zmywać od razu wodą, tylko zwałkować na skórze, wszystko ładnie się "wysypie" z twarzy jak dobrze zaschnie, następnie pozostałości zmyć wodą i jest super. Dodatkowym atutem jest to, ż etak jak inne kosmetyki Sebium nie podrażnia, jest łagodna, no i cera na dłużej jest taka promienna, rozjaśniona. Jednak ja ja kupiłem za małe pieniądze na allegro, w regularnej cenie aptecznej,myślę że trochę droga, za te 40 ml, gdzie inne maski Biodermy mają po 75 ml, z tym że cenę też wyższą mają. Mam nadzieje że pomogłem? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie, pewnie że tak! I myślę, że nie tylko mnie.
Dzięki wielkie! Więc skoro tak mówisz to daruję sobie ten specyfik, a jak przybędzie funduszy i nie będę miał co kupić to skuszę się. Bo próbek maski nie ma. Pozdro |
|
|
|
|
#35 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś byłem na dermokonsultacjach, zakupiłem kolejny raz Akn Mat spf 30 i szampon Node DS+ (który jest dobry dla włosów przetłuszczających się i na tłustą skórą głowy). Dostałem do tego super krem Sebium Hydra gratis! I mnóstwo próbek, w tym próbki z nowej serii Biodermy przeciw starzeniu się skóry, o działaniu przeciwzmarszczkowym. Też pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
nowa seria?? to będą prezenty dla mamy
![]() jeśli chodzi o sprawę golenia to nałożenie serum zaraz po goleniu to samobójstwo by było chyba! ja golę się rano więc wieczorkiem można już nałożyć i nawet pieczenia nie ma. tak samo jest z peelingiem. a po goleniu/ peelingu przecieram ryj micelem a na to krem nawilżający legere (używałem biodermy, a teraz używam lrp hydreane legere i stwierdzam z przykrością, że lrp lepszy). no i do golenia mogę polecić żel oczyszczający Sebium - świetnie się sprawdza (używałem pianek, kremów, żelów do golenia i wszystko mnie zapycha a Bioderma nie). Naprawdę Serum jest delikatne. Jeśli używałeś Lysanela to wiesz o co chodzi ![]() A i mam jeszcze jedno pytanko (jak offtop to na calego )ogarnalem u ciebie na profilu że używałeś LRP Antheliosa AC, a teraz używasz AKN Mat 40 więc który lepszy? Mam zamiar zamienić Biodermę na Antheliosa właśnie, ale to późniejszą zimą. pozdro Edytowane przez barto17 Czas edycji: 2010-09-16 o 22:12 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do filtra, nie zamieniaj Biodermy na Antheliosa! Anthelios jest tłustszy, bardziej bieli, włazi w pory i brzydko pachnie. Po używaniu Biodermy stwierdzam że Anthelios to słaby kosmetyk, edytuję swoją opinię. Poza tym koncern Loreala (czyli La Roche Posay, Vichy,Biotherm itd,itp) to kosmetyki testowane na zwierzętach, także kupując je przyczyniamy się i popieramy w pewnym sensie cierpienie zwierząt, jest o tym wątek na wizażu. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za szubka odpoweidz. teraz do antheliosa podejde z wiekszym dystansem i zaczne od probek. z bioderma mialem takiego farta ze zaryzykowalem i kupilem od razu pelnowymiarowe opakowanie i sprawdza sie swietnie, ale myslalem ze skoro lrp ma mniejszy faktor to bedzie lzejszy i na zime jak zanlazl.
pytajcie smialo poki mozna! pozdro |
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No coś Ty! Właśnie na zimę przydałoby się coś "cięższego" by chronić skórę przed wiatrem, mrozem..... Co do Antheliosa wydawałoby się,że poprzez lekką, wodnistą konsystencję jest lżejszy od Biodermy, ale to nieprawda, skóra świeci się po nim jak latarnia. |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
ty nie wiesz jak tłusta potrafi byc moja skora
![]() naprawde żadne kremy ochronne jakos specjalnie nie sa mi potrzebne, a w szkole potrafie sie swiecic i to bardzo ale to jeszcze zobaczymy. mam zaufana ekspertke w mojej aptece ktora nie poleca mi wszystkiego zeby zarobic tylko mowi co jest godne uwagi i moze pomoc bo zna juz moja skore (malo jest takich aptek) wiec wypytam sie jej co i jak. i jak tam kolejne dni z Serum? u mnie bez zmian - skora prawie idalna. podoba mi sie to ze naprawde rozjasnia przebarwienia (wygladalem jak muchomor) a juz mialem zainwestowac w (podobno) rakotworcza neostrate. jestem w pelni zadowolony. |
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
barto17, a mógłbyś dokładniej przybliżyć o co chodzi z tym programem BIOsfera? Czy opłaca się ciułać te punty? W internecie nie znalazłam wiele informacji na ten temat, a przymierzam się właśnie do zakupu kosmetyków Biodermy
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Należysz do tego programu, po zakupie conajmniej 3 produktów, wysyłasz kody z opakowań, lub jak nie ma opakowań wypisujesz na karcie zakupu odpowiednie dane i wraz z paragonami wysyłasz. Kiedy chcesz dokupujesz kolejne produkty i co jakiś czas wysyłasz je do BIOsfery. Punkty opłaca się zbierać, ja już je wymieniłem na krem Hydrabio i Pore Refiner, teraz zamówię sobie żel Atoderm 500ml. Jeśli przymierzasz się do zakup, to naprawdę Ci się to opłaca, chyba że wolisz- możesz odsprzedać kody i paragony komuś i wtedy będziesz miała tak jakby kosmetyki taniej ![]() Jestem w BIOsferze jakieś pół roku! ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Rzeczywiście serum pomaga na przebarwienia i te czarne wągry,ogólnie wygładza, ale z wypryskami już sobie tak wspaniale nie radzi, też tak miałeś/masz? |
||
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
a ile stosujesz? ja na poczatku tez tak mialem, ale teraz nic mi nie wyskakuje (a przynajmniej nie tak czesto). sa dni w ktorych nic nie mam na twarzy i widze to jak znajomi patrza sie na mnie i maja chec powiedziec "co zrobiles z cera" ale nie powiedza bo wiedza ze to drazliwy dla mnie temat
polecam polecam polecam )
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym że ja nie codziennie, no zobaczymy jak dalej będzie, nie narzekam
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
ja stosuję go od 1 września czyli od 19 dni. prawie tyle co ty, ale ja bylem po miesięcznej kuracji lysanelem która przyniosła niesamowite efekty, jednak po odstwaieniu byla znowu lipa i kupilem Serum.
*ile czekales na przesylke z biosfery bo ja juz tydzien a oni jeszcze nie zrealizowali nawet
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
tak około 5-6 dni roboczych oczywiscie i wysylalem priorytetem poleconym.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź!
Wiesz, ja już będę należał do BIOsfery elite, juz nie dużo mi pozostało... PS. Może ktoś byłby zainteresowany zakupem żelu Sebium do mycia twarzy? Mam 7 w domu (zakupione na zapas, bo się bardziej opłacało). W aptece u mnie kosztuje 42 zł, u mnie 22 zł plus koszty wysyłki. Jak coś piszcie. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
no to bedziesz elita
![]() ja z checia kupie, ale to nie teraz bo jeszcze mam effaclar ale mysle ze zdążę bo7 tak szybko nie zuzyjesz. a tak wlasciewie to droga ta twoja apteka, u mnie zel Sebium kosztuje 37,-
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-09-26 o 08:39 |
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo lubię Biodermę, przekonuję się coraz bardziej do tej formy, rodzinę i znajomych także. Serum się sprawdza, ale stosuję na nie AKN lub jakiś nawilżający krem, a jak u Was? |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
u mnie po staremu, czyli dobrze
![]() a po jakim czasie od zastosowania nakładasz kolejny krem? moze bym sobie zafundowal kuracje Serum+A.I (zeby pozbyc sie tych pojedynczych zmian zapalnych ktory potrafia czasami wyskoczyc)? pozdrawiam! |
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(Chodzi mi o AKN, bo czasem nakładam inny krem).Ale nie podrażnia. Z całym szacunkiem do Biodermy, ale AI miałem i nie działał na mnie , dodatkowo ma bardzo ciężką konsystencję. Może Tobie pomoże, każda skóra jest inna, wiadomo! Aha, co do nawilżania polecam Ci Hydrabio Serum i Maskę, są super! Czekam teraz na Maskę Sensibio i 2 x serum Hydrabio od BIOsfery! Edytowane przez dodus89 Czas edycji: 2010-09-29 o 11:30 |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
A co stosujecie już po Bioderma serum bo mnie już się kończy i zastanawiam się co dalej.Z tej biodermy jestem zadowolona ,ale myślę już o czymś innym.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
po dłuższym czasie stwierdzam, że Serum Sebium nie jest odpowiednim dermokosmetykiem dla mnie, nie działa tak jak powinien, wypryski jak były tak są i powstają/powstawały nowe. Nie zaszkodził i specjalnie nie pomógł, początkowo trochę oczyszczał cerę i zanikały wągry, teraz nie dzieje się nic. Zaczynam testowac Triacneal, uzywalem Diacneal i byłem zadowolony, o wiele bardziej niż z Serum Sebium..... |
|
|
|
|
#57 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
spróbuj może coś z mniejszym stężeniem kwasów (np. Effaclar, Hyseac) dla podtrzymania efektów, no pielęgnacja powinna być sumienna ,tj. wszystko regularnie i nie zapominaj o peelingu ok 1-2 razy w tyg, żeby zapobiec czopowaniu się porów
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
ja wcześniej stosowałam glyco a i teraz przeszłam na sebium serum
wysypu nie było, zresztą mi to chyba już nie grozi, używam kwasów już od 2 lat z niewielkimi przerwami, bo inaczej znów by mi wyskoczyły grudki na czole po kilku dniach niestety żadnych efektów nie zobaczycie, po 2-3 miesiącach dopiero jeżeli nie znika wam po kwasach trądzik warto zainwestować w filtr słoneczny z faktorem 50, ponieważ słońce i solarium jest często powodem powstawania takich zmian tak jak to było u mnie, pierwszy wiosenny słoneczny dzień z ostrzejszym słońcem i wieczorem wysyp był murowany także ja się pożegnałam z opalaniem na zawsze
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie mnie ciekawi to sebium serum!
Używam glyco-a, teraz co noc od dwóch tyg. triacneal i generalnie jestem zadowolona. Moim celem jest przede wszystkim: wygładzenie buzi, drobnych zmarszczek, zmniejszenie porów, zlikwidowanie zaskórników i mniejsza częstotliwość występowania jakiś niespodzianek. Widzę, że póki co triacneal daje radę i zastanawiam się czy serum sebium nie będzie w tym lepsze? ![]() Spokoju mi jeszcze nie daje ten pore refiner Faktycznie widocznie zmniejsza pory i daje ładny mat?Na gwałt potrzebuję dobrego nawilżacza, bo ten z iwostinu nie zdał egzaminu i także zastanawiam się nad czymś z biodermy, macie coś sprawdzonego?
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi po sebium serum znikły zaskórniki ale niestety pory sie nie zmniejszyły i skóra nadal tak samo sie przetłuszcza z biodermy i iwostinu to nie będą najlepsze, nie ma tam żadnych naturalnych składnikow, polecam ci krem sanoflore z olejkiem z cyprysu wieczniezielonego na allegro sa po ok 40zł, ewentualnie caudalie pulpe vitamine lub poprostu zwykły olej makadamia lub jojoba - bezsprzecznie najlepszy nawilżacz, nie dorówna mu żaden krem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.