3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 11:16   #1291
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Andziat, śliczny brzuszek

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:18   #1292
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
pewnie, że tak, ja też jakbym mogła jakiś używany kupić czy pożyczyć to bym brała
ja w ogóle mam bardzo dużo rzeczy, które dała mi koleżanka (szczególnie ubranka) i niektóre od niej kupiłam używane, np. wózek, wanienka, łóżeczko. Tak naprawdę jakbym wszystko chciała kupić nowe to bym chyba majątek wydała

w Bielańskim, najpierw miałam innego lekarza ale on zrezygnował z pracy w szpitalu państwowym i przeniósł się do prywatnego. Odeszłam od niego bo jeszcze nie upadłam na głowę żeby płacić 12 tysięcy za poród.
Dwie koleżanki poleciały mi Doktor Dębską i do niej chodzę.

moja córcia tak szaleje od momentu jak zaczęłam czuć ruchy, że nie wiem co czuje, kopanie czy czkawkę

ja chyba zobaczę jak to wszystko wyjdzie, niby poród w listopadzie ale też nie wiem jak się wszystko ułoży, co prawda nie mam zbyt daleko do moich rodziców (blok naprzeciwko) więc pewnie pójdziemy. Mój brat ma 2 dzieci i jedyne to obawiam się trochę żeby nie były przeziębione czy coś bo z tych przedszkoli i szkoły to wszystko przynoszą.

ja kupiłam 2 opakowania belli (wszyscy mi ją polecali, podobno podkłady tej firmy są najlepsze) w razie co jak nie starczy to tż poleci do sklepu

na pewno dasz radę, nie ma się co martwić.
Najgorsza jest podobno doba po, jak schodzi znieczulenie, zawsze można wtedy prosić o leki przeciwbólowe, koleżanka mi poleciła, żeby w pierwszej dobie nie ruszać za bardzo głową bo wtedy boli, czasami też puchną nogi to poprosić żeby położyli je wyżej na poduszkach. W niektórych szpitalach są takie jakby drabinki do podciągania się, żeby było łatwiej wstać, to jak można to poproś o coś takiego, bardzo ułatwia wstawanie.

Fajne macie brzuchole
A to mój (mąż mi robił zdjęcie 2 tygodnie temu), wszyscy mi mówią, że mam "nisko brzuch" i czy wszystko w porządku. Na ostatniej wizycie lekarka powiedziała mi, że mam taką długą szyjkę, że mogę tańczyć i szaleć
fajnyja też mam tak nisko

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:24   #1293
Patrycja_1708
Zadomowienie

No, juz wszystko obejrzałam. Wszystko jest co zakupilam wiec to najwazniejsze. A pościel jest przecudowna Poszeweczki już przepłukałam i już się suszą na balkonie Jak zajedziemy do DE i złożymy wszystko to zrobie zdjęcie i wam pokaże jak całość wygląda.

Musze iść kupić sobie jakąś odżywke do paznokci bo tak mi się łamią odkąd tipsiory zdjęłam ze szok
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:27   #1294
andziat
Zakorzenienie

Irsin, Lutien

ja mam wizytę we wtorek.

zaraz zjem sobie pysznego ciasta, wczoraj kupiłam takie świeżutkie ze śliwkami

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
W ogóle to nie zdawałam sobie sprawy ze tak dużo u nas mam w 30-36 tygodniu... to już bardzo blisko do przytulenia maluszków Jestem w szoku że lada dzień mogą zacząć napływać wiadomości z porodówek
to już naprawdę niedługo, pamiętam jeszcze jak w kwietniu mówiłam, że w lipcu to ja już będę w 5 miesiącu i będę miała pewnie strasznie duży brzuch ale to jeszcze tyle czasu a tu czas mija tak szybko, że hej
już się nie mogę doczekać aż zobaczę, przytulę i ucałuję swoją córunię, już bym chciała poczuć jej zapach (dzieci tak cudnie pachną) i ubrać ją w te wszystkie piękne rzeczy, które ma. Zobaczyć jej piękne oczęta i pierwszy uśmiech, wyjść z nią na spacer i cieszyć się, że jest moja.
Troszkę się rozczuliłam
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:29   #1295
KarolinaB
Raczkowanie

Cześć wszystkim nadrabiam i po kolei odpisuję, co przeczytałam od wczoraj

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim kobietkom

Buziaki dla Was za to że sie tak martwicie o mnie...

Ja już nie mam siły co do tego szpitala gdzie mnie znowu zatrzymali...wogole zadnego testu nie robili żeby sprawdzic czy to sie wody sączą...tylko kazali zbierać wkładki a jak mi leciała czysta woda to przeciez po pol godziny one wysychały to jak niby mieli sprawdzic czy to wody czy nie...tak sie wkurzałam bo dostałam kropłowe na skurcze(która wogole na te skurcze mi nie pomogła) jakis antybiotyk zeby dzidzius w razie czego nie miał zadnej infekcji po którym dostałam lekkiego zapalenia niby i jakies globule teraz musze se wkladać! Aha i do fenoterolu dołączyli mi Relanium! no obłęd...przy przyjeciu tak mnie zbadali ze boli mnie do dzisiaj we wtorek badał mnie ordynator (niestety miał zły dzień) i tak mnie zbadał że ledwo co zeszłam z tego fotela...ledwo co doszłam do swojego pokoju po tym badaniu a inne kobietki wciąży z badania wychodziły z płaczem. Jedynie co mi powiedział tylko że nie widzi żeby mi sie wody sączayły na to ja że dobrze ale kto tam wie tak naprawde od wczoraj mi nic nie ciekło to jestem dobrej mysli...a tak to gadał jakimiś skrótami...wczoraj zastanawialiśmy sie z moim mężem nad wypisem na żądanie bo ani ktg nie zrobili(pomimo że cały czas mam skurcze i brzuch twardy jak kamień) maja pacjentki ogolnie w dupie! No i dziś sie wkurzyłam i sie wypisałam...boli mnie brzuch ale jeśli sie bedzie cos działo to pojade do szpitala gdzie pracuje moja ciocia ktora jest położna a tam gdzie chciałam rodzić to wielka porażka i tam juz mnie nie przyjmą w razie w bo ordynator dzis przy wypisie nas postraszyl konsekwencjami...ale ugryzłam sie w jezyk bo bym mu powiedziała co ja myśle o nim i o tym szpitalu...wypisałam sie bo bałam sie nastepnego badania...bałam sie tez tego ze po nastepnym badaniu rzeczywiście bym zaczeła rodzić...
Eh no i o to cała moja historia pobytu ze szpitala. Teraz od razu jade na tą Rude jak tylko sie bedzie cos dziac nie tak...

Aha i juz drugi raz jak sie znalazłam w tym szpitalu to sie mnie pytali czy czasem ktoś mi źle nie obliczył terminu porodu bo ciąża wygląda na starsza...no jakiś obłęd i masakra jakaś...
Dobrze ze to juz 35 tydzień i dzisia z dnia na dzien coraz bezpieczniejsza jest...

Pozdrawiam dziewczynki i ide sie polozyc bo jestem wykonczona i obolała bede infromować na bierząco. I dziekuje że sie tak o mnie martwiłyście buziaki dla Was za to
No Ishka, ale miałas nieprzyjemności w tym szpitalu, tez bym stamtąd uciekła... Niech w tym drugim szpitalu będzie ci już przede wszystkim bezpieczniej i lepiej i bezbolesnie. I za jak najdłużej w dwupaku.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
biedna ishka ale miałaś przezyc w tym szpitalu, masakra współczuje ci, odpoczywaj sobie i mam nadzieje ze wytrzymasz w dwupaku jak najdłużej

u nas wszystko ok michałek rosnie w oczach pani dr jest bardzo zadowolona z niego i juz powiedziala ze to kwestia tygodnia lub dwóch

z dnia na dzien lepiej mi sie jezdzi do tego szpitala, jestem bardziej optymistycznie nastawiona, choc wiadomo zawsze rano jak tam jade to boje sie co po nocy zastane...

ale na szczescie jest wszystko ok i nic tylko sie cieszyc

dzisiaj z perspektywy 2 tygodni po cc musze przyznac ze cc nie takie zle, ból to kwestia tygodnia, dzisiaj czuje sie juz swietnie, nic nie boli, jedyne co to troche plecy ale to wina tego ze cala ciaze przelezalam i mialam malo ruchu, teraz nagle tyle chodze i robie caly czas cos to to lezenie wychodzi
Kootekk ja tak samo jak reszta cieszę się, że każdy dzien jest dla Ciebie radosniejszy. Oby tak dalej, aż do wyjścia Michałka.

Witam nowa przyszła mamę

Co do leżaczka, to ja kupiłam juz taki jak pokazała M25, znalazłam ogłoszenie lokalne, że babeczka kupiła dla swojego syna, ale on był bardzo ruchliwym dzieckiem i uzyła go kilka razy, pojechałam, pomacałam leżak jak nowy za.... 30 zł więc wzięłam pod pache i mam już w domu. Fajny jest. Gdyby nie ograniczenia wagowe, to byśmy się z TŻ-em bujali już nawzajem

De28 - fotki masz superrrr.... no no, żebym nie wyszła na zboczka... yyy no bardzo seksowna z ciebie kobitka

myszka_maj - mój dzieć czka sobie i wyraxnie dość to czuję, ale nie zawsze. Nie podskakuje mi też całybrzuch, ostatnio jak czkał, to czułam tylko po prawej stronie i czkał chyba z 10 minut, to mnie samą juz wkurzały te rytmiczne puknięcia.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja kupuje 2 opakowania podkladow , a w domu to juz chyba normlane podpaski bede stosowac.
ja tak samo.

No i Pełnia, Anecka i Irsin sa własnie na/po wizycie... czekam z niecierpliwościa na relację.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:30   #1296
niebieskaa
Rozeznanie

Hejka
Jestem na 34 str i nadrabiam za wczoraj

Wczoraj miałam fatalną noc, mały kopał w obolałe miejsce (okolice pepka) prawie ryczałam z bólu, tż obudziłam bo już nie mogłam wytrzymać, potem puścił przez słuchawki 1 kawałek z płytki dla dzieci i Tymuś trochę się uspokoił.
Dzisiaj za to w nocy miałam znowu niespokojne nogi -koszmar!Ma to któras? Idzie zwariować robiłam cuda, ale nie chciało przejść, nie wiem jak wkońcu zasnęłam nad ranem...

Wczoraj poszliśmy na krótki spacerek niedaleko domu, tż musiał biec po samochód i po mnie przyjechać bo tak mnie zaczął brzuch boleć od kopania małego w to jedno miejsce i pachwinę, że nie doszłabym do domu Fatalnie, ja ledwo do sklepu pod blokiem mogę wyjść
Apropo pieniedzy,
to się wkurzyłam bo tż dostaje wypłatę w umowie do 10 każdego miesiaca, a i tak wypłacają ok 15-16tego, wczoraj wchodzę na konto a tam wpłata od niego z firmy: pobory-zadatek 500zł! nosz myslałam ze wyjde z siebie, jak my rate kredytu mamy wieksza a platna do 18stego no i trzeba za cos zyc a oni sobie zaplaca 20-21ego resztę ehhh spoko nawet nie poinformują nikogo tylko nerwy psują

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
niebieskaa super że dzidzia główką w dół i że wszystko dobrze może odpoczywaj dużo i gdyby coś się działo to wtedy szybko do szpitala
Paulinka narazie odpoczywam własnie, zmieniłaś avatarek widzę

Ide Was nadrabiać
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:36   #1297
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No, juz wszystko obejrzałam. Wszystko jest co zakupilam wiec to najwazniejsze. A pościel jest przecudowna Poszeweczki już przepłukałam i już się suszą na balkonie Jak zajedziemy do DE i złożymy wszystko to zrobie zdjęcie i wam pokaże jak całość wygląda.

Musze iść kupić sobie jakąś odżywke do paznokci bo tak mi się łamią odkąd tipsiory zdjęłam ze szok
Oooo i Lutien ma dzis wizytę, no to tez oczywiście i Patrycja widzisz, fajnie, że łóżeczko przyszło, trzeba sie widocznie prztypominac, bo inaczej, jak komu pasuje, to wyśle... ;/ ale za tpo bym juz pozytywa żadnego nie wystawiła.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Aaaa odnosnie czkawki jeszcze, to jak byłam w sobote u połoznej i w szpitalu, to zrobili mi tak z uprzejmości nasłuchiwanie serduszka i słyszałam serduszko, a połozna pyta, czy słyszę jeszcze inne pukanie, tyle, że rzadsze, no i okazało się, że to własnie czkawka, a ja nic nie czułam. Podobno młody z zimna (od aparatu) lub z mojego stresu czkawki dostał heh urozmaicam mu pobyt w brzuchu, nie ma co
Stary 2010-09-16, 11:41   #1298
kliwia
Zakorzenienie

ja wlasnie musze sobie od kogos stetoskop pozyczyc, bo w teraz ju zponoc slychac przez niego serduszko
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:41   #1299
kootekk
Zakorzenienie

kurde rana po cc zaczeła mi ropiec w jednym miejscu musze do gina dzisiaj jechac a tak mi sie nie chce

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:42   #1300
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, ja u teściów próbowałam gdzieś w 25 tygodniu wysłuchać i nie było słychać Tylko jakieś szmery

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-16, 11:45   #1301
kliwia
Zakorzenienie

moze bylo daleko od serduszka czy cos? w skaizce pisza ze slychac i chce sprawdzic
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:48   #1302
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja wlasnie musze sobie od kogos stetoskop pozyczyc, bo w teraz ju zponoc slychac przez niego serduszko

ooo ja tez bym chciała posłuchac

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:48   #1303
De28
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, ja swoja mam w poniedzialek. I jak bedzie ok, to zamawiam lozeczko!
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

De, piękne zdjęcia Chyba masz większy brzucholek niż ja (mój trochę przystopował ze wzrostem), choć termin podobny
.

Tez mi sie tak wydaje.Ale moj takze stanal od ostatniej wizyty w miejscu. Ale ciesze sie, bo moze unikne rozstepow jak juz dalej nie bedzie rosl.

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
DE ŚLICZNIUSIA kobitka z Ciebie - z ciążą Ci do twarzy czekaj do wieczora - może się wyśpisz tym razem
Polozylam sie, nie moglam wytrzymac Ale jestem jak nowo naraodzona

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

de28 super fotki ale pięknieee koty słodziaki a brzuś śliczny

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

De, swietne fotki

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Na szczęście mój też to rozumie i jak jesteśmy za długo wśród ludzi to oboje robimy się nerwowi. Oboje musimy pobyć sami, a jak razem to chociaż w ciszy. Bez ciągłego "bycia razem" jak para. Wcześniej miałam faceta takiego słodkiego, przytulasa co wiecznie na mnie wisiał i chciał ciągle być razem. Pod koniec byłam już strzępkiem nerwów i czułam się zaszczuta i zamknięta w klatce. Jednak ludzie są bardzo różni i to wielkie szczęście, że trafiłyśmy na podobnych
Ja czasem meza sama wyrzucam, by spotkal sie z kumplami, dla swietego spokoju Poza tym widze, jak dobrze mu takie spotkania robia. Wiele rzeczy robimy osobno, choc na poczatku jak jeszcze tu nikogo nie znalam, poprostu wtedy siedzialam sama w domu. Ale teraz czuje sie tu jak u siebie i potrafie sobie zoorganizowac czas.

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a propos choinki idziecie gdzies na swieta czy w domu siedzicie?
Nie mamy nikogo w naszym miescie. Do tesciow jest godzina drogi. Pewnie w pierwszy dzien swiat wpadna do nas.

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
znalazłam ogłoszenie lokalne, że babeczka kupiła dla swojego syna, ale on był bardzo ruchliwym dzieckiem i uzyła go kilka razy, pojechałam, pomacałam leżak jak nowy za.... 30 zł więc wzięłam pod pache i mam już w domu. Fajny jest. Gdyby nie ograniczenia wagowe, to byśmy się z TŻ-em bujali już nawzajem

De28 - fotki masz superrrr.... no no, żebym nie wyszła na zboczka... yyy no bardzo seksowna z ciebie kobitka
.
Dziekuje, choc w ciazy czuje sie jak wieloryb
Lezaczek tez mamy i nawet pozyczono nam kojec. Mam nadzieje, ze dzieki temu bede mogla przy malym cos w domu zrobic.

Chyba wracaja mi mdlosci Ide wreszcie sie wziac za robote, akwarium po urlopie zarosniete, trzeba powyrzucac z dwa wiadra roslin A potem prasowanie

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 11:51   #1304
EdziaO
Zakorzenienie

Kretencja jak na filmie myła tego małego to się poryczałam-on się musiał strasznie bać

Stary 2010-09-16, 12:00   #1305
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
kurde rana po cc zaczeła mi ropiec w jednym miejscu musze do gina dzisiaj jechac a tak mi sie nie chce
idź koniecznie, to bardzo ważne, rana nie powinna ropieć.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:00   #1306
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, no tak, myślę, że każdy noworodek się boi - wszystko jest nowe. Sile światło, głośne dźwięki, obce zapachy... Pewnie przy pierwszych kąpielach w domu, z mamą, też płaczą ze strachu. Ale my przecież wiemy, że nie dzieje im się krzywda Stopniowo oswajają się ze światem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-16 o 12:02
Stary 2010-09-16, 12:03   #1307
malgosiak25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to zrobiłam sobie na śniadanie pastę jajeczną i zjadłam całą z wilczym apetytem Teraz zmykam pod prysznic i na zakupy bo w weekend mamy gości i trzeba coś przygotować dobrego do jedzenia. Nie wiem czy wspominałam, ale jestem fanką sztuk walki, które sama też uprawiałam przed ciążą, więc w sobotę będziemy siedzieć ze znajomymi przed telewizorem i oglądać KSW 14. Generalnie to przeważnie jeździmy na takie imprezy, ale z takim dużym brzuchem to byłaby przesada ;-)
he he to cos nas łączy 4 lata trenowałam Taekwondo
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:04   #1308
sanderinka
Zakorzenienie

ja sie troche boje ze nie bede umiała przewinąć czy coś .... albo jak zacznie płakać nie bede wiedziała dlaczego

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:07   #1309
Anecka
Zakorzenienie

Wrocilam do lekarza, nie mialam usg wiec dalej nie wiem jak dziecko lezy ale dobra..

Zbadal mnie od dolu, powiedzial ze generalnie wszystko bardzo OK co mnei cieszy, ale zaniepokoilo go to ze mam maly brzuch w tym tc.
Dlatego dal mi na 10 dni tylko zwolnienie i po 10 dniach najprawdopodobniej pojde do szpitala na badania.

Pytal ile przybralam od poczatku ciazy to mowie ze 15 kilo a on ze szok gdzie mi to poszlo, wiec mowie ze tylko brzuch i cycki, bo w biodrach to moze o 2cm sie poszerzylam tylko

Moze w szpitalu sie dowiem jak lezy dziecko, jakie mam lozysko i cm szyjki ale to dopiero ewentualnie 27-28 wrzesnia.

Swoja droga. PELNIA, dowiedzialam sie od poloznej, ze juz mezowie nie moga byc na porodowce u nas w Lcy dlatego ze jest strasznie duzo porodow i nawet do Zlotoryi odsylaja Ale moze do naszego terminu cos sie zmieni

Jak Twoja wizyta???

Ok jem obiad i ide zaniesc zwolnienie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-16 o 12:08
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:10   #1310
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Edzia, no tak, myślę, że każdy noworodek się boi - wszystko jest nowe. Sile światło, głośne dźwięki, obce zapachy... Pewnie przy pierwszych kąpielach w domu, z mamą, też płaczą ze strachu. Ale my przecież wiemy, że nie dzieje im się krzywda Stopniowo oswajają się ze światem
rany bida taka pod kran podstawiona brrr...od razu chyba sie dostaje otrzeźwienia po poradzie, żeby jak najszybciej przytulić.

Stary 2010-09-16, 12:18   #1311
mallinka
Zadomowienie

Anecka to dobrze że wysyła Was do szpitala-przynajmniej wszystko dokładnie sprawdzą bo ja z takim lekarzem chyba bym szału dostała i fajnie że już dużo masz z wyprawki, czego Ci jeszce brakuje?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

dostałam paczkę od koleżanki z zagramanicy trochę ubranek i super podusia, taka do wózka-później wkleję fotki
normalnie gwiazdka dziś u mnie-uwielbiam takie prezenty

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:23   #1312
Artystka23
Dragonfly

Kootekk trzymam kciuki by Ci dal jakies dobre lekarstwa na to ropienie

Jak u nas na SR babka sprawdzala tetno i bylo slychac szmery to babka mowila ze dziecko sie rusza i ucieka

Jesli chodzi o swieta,to mamy czerwone bombki a nie mamy choinki bo babka oddala jakiejs kolezancewiec musimy sobie kupic

Macie sliczne zdjecia brzuszkow az milo popatrzec

Susze grzyby w piekarniku i nie wiem czy dobrze robie,dostalam cala siate a przez remont nie mam gdzie ich wysuszyc i tak kombinuje

mamy duzy pokoj pomalowany na kremowojeszcze tylko raz przemalowac, przelakierowac podloge i mozemy tam sie przeniesc by zaczac robic reszte,moze nie bedzie tak zle...najgorsze jest to ze ja nie mam juz w czym chodzic i musze kupic sobie ciazowki,a sa cholernie drogie...
Stary 2010-09-16, 12:24   #1313
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja sie troche boje ze nie bede umiała przewinąć czy coś .... albo jak zacznie płakać nie bede wiedziała dlaczego
hehehhehe ostatnio synek roczny kuzynki TŻ-a płakał, choć miał suchą pieluszkę, byl po jedzonku, ta go tuliła, a on nadal płakał, zażartowałam wtedy doTŻ-a, że jak u nas tak będzie mały płakał, to dam mu dziecko a sama ucieknę
Stary 2010-09-16, 12:34   #1314
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Anecka to dobrze że wysyła Was do szpitala-przynajmniej wszystko dokładnie sprawdzą bo ja z takim lekarzem chyba bym szału dostała i fajnie że już dużo masz z wyprawki, czego Ci jeszce brakuje?

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

dostałam paczkę od koleżanki z zagramanicy trochę ubranek i super podusia, taka do wózka-później wkleję fotki
normalnie gwiazdka dziś u mnie-uwielbiam takie prezenty
Ano brakuje mi do kupienia pewnie sporo *******, ktore do glowy mi nie przychodza w sumie. Kocyka nie mam, tzn nie moge znalezc ale pewnie jeden to za malo, pewnie wiecej podkladow musze miec tych ceratkowych bo mam tylko dwa, Jeszze jedna butele i laktator i to wszystko raczej.

Lozeczko powinno w przyszlym tyg przyjsc. Kupilam tydzien temu ale jeszcze nie wyslane..

Jaaaa tez chce gwiazdke Kocham dostawac prezenty i robic prezenty, jeju jaka to dla mnie radosc Hehehe ja chyba na poprawe humoru pojde na zakupy. W d... mam wszystko, wydam 50zl dla poprawy nastroju
Az przypomina mi sie pewna historia z Londynu z ktorej TZ nie moze nigdy wytrzymac ze smiechu
Mianowicie pracowalismy razem w takiej fabryce przy naklejaniu nalepek na płyty no i ktoregos pieknego dnia (na tydzien w sumie przed moim wylotem na wesele kolezanki do PL) zwolnili mnie z racj itego ze tam kryzys sie zaczynal a pracowalam najkrocej.. no wiec oczywiscie troche sie poplakalam.. ale wyszlam na powietrze.. wzielam gleboki oddech, poszlam na metro i pojechalam na Oxford Street i zrobilam mega zakupy z Prajmanim i TK MAXX
Wrocilam do domu, czekam na TZ, w koncu wrocil i mowi ze przykro mu itd. a ja mowie ze mi nie jest przykro i pokazuje siaty z zakupami buahahaha usmial sie wtedy po pachy
On juz wie ze jak mi smutno albo sie niezle w****ie to msuze cos kupic

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Kootekk trzymam kciuki by Ci dal jakies dobre lekarstwa na to ropienie

Jak u nas na SR babka sprawdzala tetno i bylo slychac szmery to babka mowila ze dziecko sie rusza i ucieka

Jesli chodzi o swieta,to mamy czerwone bombki a nie mamy choinki bo babka oddala jakiejs kolezancewiec musimy sobie kupic

Macie sliczne zdjecia brzuszkow az milo popatrzec

Susze grzyby w piekarniku i nie wiem czy dobrze robie,dostalam cala siate a przez remont nie mam gdzie ich wysuszyc i tak kombinuje

mamy duzy pokoj pomalowany na kremowojeszcze tylko raz przemalowac, przelakierowac podloge i mozemy tam sie przeniesc by zaczac robic reszte,moze nie bedzie tak zle...najgorsze jest to ze ja nie mam juz w czym chodzic i musze kupic sobie ciazowki,a sa cholernie drogie...
No to dobrze ze juz pomalowany pojdzie z górki teraz mam nadzieje.

Hmm a co do grzybow, ja mam akurat suszarke taka do grzybow a jak nie mialam to na sznureczek i na okno ojjj mimo maszyny ostatnio tez suszylam na sznurku bo ja po prostu kocham zapach grzybow suszonych w domu a z machinerii nie czuc tak.
Nie wiem jak sie ma do piekarnika, ale tam nie masz doplywu powietrza, tylko ciagle w cieple..

Oki ide do pracy.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:38   #1315
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
idź koniecznie, to bardzo ważne, rana nie powinna ropieć.

Po Cc zdarzaja sie takie przypadki ze rana ropieje - lekarz ja wycisnie i powinna sie ładnie goic.
Moja siostra tak miała to nacisnal jej brzuch , ropa psikła i miala spokoj.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
W leczu była papryka więc pewnie to ona mi stanęła na żołądku... Wypiłam teraz herbatki z cytryną i troszke mi lepiej Jeszcze może tej mięty sie napije.

A powiedzcie mi ile bedziecie kupowały podkładów poporodowych?? Bo rozmawiałam ze znajomą co 2 tyg temu urodziła i mówi że ida one jak woda, przez 3 dni co była w szpitalu 3 całe opakowania poszły... Przeraża mnie to bezustanne krwawienie...
Co do podkładów to ja mysle kupic z 4 paczki.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Lece do lekarza dziewczyny, trzymajcie kciuki bo to pierwsza wizyta u tej pani!
Powodzenia trzymam kciukasy

Cytat:
Ja też moge powiedzieć ze u mnie pojawiło sie słoneczko dawno nie bylo takiej odmiany u nas...ciekawe na jak długo a niżej załączam fotke brzuszka zanim wyszłam do szpitala bo myślałam ze juz z brzuchem spowrotem nie wróce

Gore skasowałam bo nie umalowana heh ale brzuchol moj mega macie Tu zaczęty 35 tydzień
Wspołczuje tych przejsc w szpitalu , dzielna z ciebie kobieta

Cytat:
Z tym opadaniem brzuszków to roznie bywa moim 2 kolezanką ktore teraz rodziły wogole nie poopadały przed porodem a moj w tej bluzce tak wysoko wyglada od gory widać jak stoje z brzucholem nago ze juz sporo nizej...ale co tam i tak wiem co mnie niedlugo czeka to jest nieuniknione przeciez

A u mnie tez inna sprawa z tym brzuszkiem bo ja jestem bardzo niska mam niewiele ponad 150cm heh taki pączek ze mnie a teraz to juz nawet nie gadam i mały ma mało miejsca pod tym wzgledem przez to ze nie moze sie tak przeciągać w brzuchu a jak to robie to mam wrazenie że mi ma brzuchol zaraz peknąć ciekawa jestem jaka kluseczka juz tam z niego...moze niedlugo sie juz dowiem jak mi zrobia porządne usg

Umnie jak brzuch opadnie to chyba nawet nie zauwaze Bo szczerze mówiac ciezko bedzie to rozpoznac na dzien dzisiejszy

Cytat:
Z tą czkawką to jest tak że kazda moze ja inaczej odczuwać...

U nas kazda czkawka jest inna jedna delikatniejsza druga bardziej męcząca małego...jak ma delikatną to czuje takie rytmiczne pukanie jego głowki na moim jelicie grubym czy odbycie heh dziwne uczucie ale przynajmniej nie boli a jak mocniejsza to czuje to samo plus podskakiwanie calego brzucha i mały wkurzony biedak rusza tą dupka mi jak czkawka za dlugo trwa...czasem trwa 5 minut a czasem dochodzi nawet do 20 minut...i czuje ja raz dwa razy dziennie ale ostatnio sie nam zdarzyło ze mały mial czkawke 4 razy biedny ale to podobno dobrze bo cwiczy plucka wtedy czy cus tam
Co do czkawki to moje chyba nie ma czegos takiego , bonie wyczuwam . Moja sie kreci ale tak konkretnie - mam wrazenie ze mi przez skóre wyskoczy

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
a propos choinki idziecie gdzies na swieta czy w domu siedzicie?
My bedziemy w domku rodzice z PL do nas przyleca

1) Dziewczyny w którym tyg ciazy sie tak naprawde rodzi w 39 czy 41

2) Po naciecie krocza mowia zeby go wietrzyc bo sie lepiej goi ale jak to robic skoro trzeba chodzic w podpaskach lub podkladach bo leci krew

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:40   #1316
niebieskaa
Rozeznanie

Ishka dlatego ja też sie boje szpitali, chyba bym zrobiła tak jak Ty, trzymam kciuki, dzidziuś jest coraz bezpieczniejszy-bedzie dobrze

Sysunia
gratultuję dobrych wieści i że wszystko z malutką ok

Flicka88 witamy

Agatkia odpoczywaj i kuruj się, super ze z dzidzią ok i już ładnie waży

Cytat:
Apoolonia, no na pewno żadna z nas, bo w ciąży trzeba się wystrzegać mycia okien (i Ty też czasem nie myj!) Właśnie dlatego mi Tata myje
Super Tato

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość

A ja zostałam po raz pierwszy oszukana na allegro, kupiłam dwa pajacyki welurowe za ponad 50zł, do dziś nie przyszły, babka na maile nie odpowiada, wszczęłam spór ale nic to nie dało,a ona dostaje coraz więcej negatywów, tak więc się nadziałam Jakby co to ostrzegam przed Barkel 2010 !!!
Na Policję jak coś i wypełnić formularz wyłudzenia chyba, ogólnie doniesienia na policje w sprawie oszustów z all robią się popularniejsze i nie ma co się krępować tylko odzyskać swoje pieniążki, samo allegro Ci w tej sprawie nie pomoże jeśli ten oszust cicho siedzi i nie ma zamiaru oddać pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
czekam na ekspertyze tego kosmetyku z francji bo wyslalam go do producenta

bede miala na papierze to wtedy zglosze sie na policje
Irsin gratuluje determinacji, brawo i podziwiam
Też kiedyś zostałam oszukana, chodziło o perfumy, tyle, że skapnęłam się dopiero jak miałam w ręce oryginał i sobie porównałam, a dziwne bo laska miała mnóstwo pozytywów

Cytat:
Jakby było dzisiejszej beznadziei za mało to znowu pożarłam się z mężem, oczywiście o remontowe sprawy. On krzyczał, ja ryczałam...
Ten remont mnie zabije. Albo w najlepszym wypadku doprowadzi do przedwczesnego porodu.
Powinnam w ciąży dbać o siebie... A nie pamiętam kiedy ostatnio byłam tak zmęczona i tak permanentnie zestresowana
I nie pamiętam kiedy ostatnio przytrafił się dzień, żebym z jakiegoś powodu nie płakała...
Biedny ten mój synek
Kretencja jak ja Cie rozumiem, mi też towarzyszyło uczucie permanentnego zestresowania i to jest najgorsze bo raz na jakiś czas można-samo życie ale nie można życ w ciąglym stresie, nie pomogę Ci słowami, trzymam kciuki jedynie, że to kiepskie samopoczucie przeminie.
Ja mam postanowienie: jak najwięcej pozytywnych sytuacji, reakcji i uśmiechu!Łatwo mówić wiem wiem, przerobiłam temat z tż, bo stres i przygnebienie powoduje w Nas produkcję negatywnych hormonów ktore przekazujemy dziecku, więc teraz duzo sie smieje, oglądam komedie i robie sobie małe radości, żeby dziecko miało szczęśliwą matkę. Zawsze sobie to przypominam. I Tobie tego życzę

Cytat:
Właśnie zastanawiałam się nad termometrem i jedna z was poleciła taki fajny, że na pewno go kupię, tym bardziej, że podoba mi się w nim opcja mierzenia temperatury otoczenia

Postaram się sporo udzielać ale wy piszecie w takim tempie, że ledwo nadrobiłam dzisiejszy dzień
andziat witaj ja kupuje taki termometr, m.in. ze względu na pomiar temp.w otoczeniu
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:45   #1317
kretencja
Zakorzenienie

Sysunia, ciąża uważana jest za donoszoną po 37 tygodniu.
Rodzi się więc prawidłowo między 37 a 42tc

Niebieskaa, dzięki za słowa pocieszenia

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-16, 12:50   #1318
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Mallinka nie strasz z tą zimą... bo ja będę wtedy z małym w domu uziemiona, bo nie mamy samochodu... A w ogóle ponoć jak jest mroźna zima to się z takim maluszkiem przez co najmniej 2 miesiące nie wychodzi z domu I będę tylko w domu i w domu siedzieć...

Irsin trzymam Na pewno wszystko będzie ok
no co Ty, dwa tygodnie i mozna smigac
Cytat:
jedz, moze antybiotyk potrzebny bedzie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:53   #1319
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wrocilam do lekarza, nie mialam usg wiec dalej nie wiem jak dziecko lezy ale dobra..

Zbadal mnie od dolu, powiedzial ze generalnie wszystko bardzo OK co mnei cieszy, ale zaniepokoilo go to ze mam maly brzuch w tym tc.
Dlatego dal mi na 10 dni tylko zwolnienie i po 10 dniach najprawdopodobniej pojde do szpitala na badania.

Pytal ile przybralam od poczatku ciazy to mowie ze 15 kilo a on ze szok gdzie mi to poszlo, wiec mowie ze tylko brzuch i cycki, bo w biodrach to moze o 2cm sie poszerzylam tylko

Moze w szpitalu sie dowiem jak lezy dziecko, jakie mam lozysko i cm szyjki ale to dopiero ewentualnie 27-28 wrzesnia.
Nie przejmuj się małym brzuszkiem. Ja mam tak mały,ze każdy mysli,że to 4 miesiąc. A tu juz 7 kończymy zrobili mi usg w szpitalu i mała wazła 1860 dł też ok ilość wód prawidłowa.Powiedzieli mi ze mam się cieszyć, nie bedzie mi tak ciężko.

Niestety dostałam też wymaz z pochwy.Wynik: gronkowiec złocisty nie dośc,że musze lezec z tą szyjką to jeszcze to paskudztwo

W zasadzie posiew powinno robić sie po 34 tyg i ponoć jest już rutynowy ze wzhlędu na częstą umieralność noworodków na wskutek zakażenia paciorkowcem przy porodzie.Niby rutynowo, ale nie kazdy gin jeszcze to zleca także dziewczyny wymagajcie od swoich lekarzy posiewu z pochwy z antybiogramem!!!

Mój gronkowiec o tyle dobrze jaet wrażliwy na 6 z 7 leków więc mam nadzieje, że sie go szybko pozbędę.Dziś wizyta, ostatnia przed wylotem - boję sie

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:54   #1320
De28
Wtajemniczenie

Znow mnie glowa boli
Zapomnialam napisac co przydarzylo mi sie we Francji- specjalnie dla mnie otworzono kase i tylko mnie obsluzono Ludzie sie pchali a pani powiedziala, ze tylko ja mam podejsc i nikt wiecej i to gdzie? W lidlu!

Pamietacie jak pisalam, ze w bio szpinaku znalazlam chrabaszcza?Napisalam emaila do sklepu -Lidl- i przepraszaja mnie bonem o wartosci 10 euro Male a cieszy
Chyba sie rozchorowuje Boli mnie glowa, miesnie, jest mi niedobrze i raz zimno raz goraco. No przeciez nie pojde znowu do lozka..

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości