3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 12:56   #1321
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Kliwia, ja u teściów próbowałam gdzieś w 25 tygodniu wysłuchać i nie było słychać Tylko jakieś szmery

Jeśli lekarz słyszy bicie przez to urzadzenie to tez musisz słyszec - moze przykładałaś w złym miejscu

Niebieska dziekuje oby tak dalej

Kretencja acha pytam bo w mojej karcie jest 41 tyg i tak patrze na moja date porodu to 41 wypada sporo po terminie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:56   #1322
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się małym brzuszkiem. Ja mam tak mały,ze każdy mysli,że to 4 miesiąc. A tu juz 7 kończymy zrobili mi usg w szpitalu i mała wazła 1860 dł też ok ilość wód prawidłowa.Powiedzieli mi ze mam się cieszyć, nie bedzie mi tak ciężko.

Niestety dostałam też wymaz z pochwy.Wynik: gronkowiec złocisty nie dośc,że musze lezec z tą szyjką to jeszcze to paskudztwo

W zasadzie posiew powinno robić sie po 34 tyg i ponoć jest już rutynowy ze wzhlędu na częstą umieralność noworodków na wskutek zakażenia paciorkowcem przy porodzie.Niby rutynowo, ale nie kazdy gin jeszcze to zleca także dziewczyny wymagajcie od swoich lekarzy posiewu z pochwy z antybiogramem!!!

Mój gronkowiec o tyle dobrze jaet wrażliwy na 6 z 7 leków więc mam nadzieje, że sie go szybko pozbędę.Dziś wizyta, ostatnia przed wylotem - boję sie
za szybkie pozbycie sie tego dziadostwa
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:58   #1323
vikicullen
Zadomowienie

Ishka fajny brzuchol
A ja dzis mam usg, ciekawe ile mój mały już waży

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:02   #1324
kretencja
Zakorzenienie

Sysunia, mój lekarz nie wysłuchuje tętna zwykłym stetoskopem (a takim ja próbowałam), ale elektronicznym detektorem To urządzenie jest czulsze chyba

A mnie znowu przeczyściło Nie wiem, czy to regularnie jedzone kiwi tak na mnie działa czy - jak twierdzi mój gin - Provag

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:08   #1325
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja sie troche boje ze nie bede umiała przewinąć czy coś .... albo jak zacznie płakać nie bede wiedziała dlaczego
ja też się tego najbardziej obawiam.
Dla uspokojenia oglądam płytę na której Paweł Zawitkowski (fizykoterapeuta) powolutku i dokładnie pokazuje jak przewijać, kąpać i pielęgnować. Jak to oglądam to wydaje się to takie proste
Szczerze wam polecam tą płytę, można ja kupić razem z książką pt. "Co nieco o rozwoju dziecka" ale pewnie gdzieś w necie też można obejrzeć.

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Po Cc zdarzaja sie takie przypadki ze rana ropieje - lekarz ja wycisnie i powinna sie ładnie goic.
Moja siostra tak miała to nacisnal jej brzuch , ropa psikła i miala spokoj.
o rany, pewnie bolało?

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
andziat witaj ja kupuje taki termometr, m.in. ze względu na pomiar temp.w otoczeniu
no właśnie chyba nie będę się już zastanawiać tylko od razu go wezmę

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Niestety dostałam też wymaz z pochwy.Wynik: gronkowiec złocisty nie dośc,że musze lezec z tą szyjką to jeszcze to paskudztwo

W zasadzie posiew powinno robić sie po 34 tyg i ponoć jest już rutynowy ze wzhlędu na częstą umieralność noworodków na wskutek zakażenia paciorkowcem przy porodzie.Niby rutynowo, ale nie kazdy gin jeszcze to zleca także dziewczyny wymagajcie od swoich lekarzy posiewu z pochwy z antybiogramem!!!

Mój gronkowiec o tyle dobrze jaet wrażliwy na 6 z 7 leków więc mam nadzieje, że sie go szybko pozbędę.Dziś wizyta, ostatnia przed wylotem - boję sie
współczuję i
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:09   #1326
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się małym brzuszkiem. Ja mam tak mały,ze każdy mysli,że to 4 miesiąc. A tu juz 7 kończymy zrobili mi usg w szpitalu i mała wazła 1860 dł też ok ilość wód prawidłowa.Powiedzieli mi ze mam się cieszyć, nie bedzie mi tak ciężko.

Co do Paciorkowca typu B to co druga kobieta w ciazy go ma , i jest to takie cholerstwo co pojawia sie i znika Dobrze jest zrobic na niego wymaz po 36 tyg w celu ewentualnego leczenia aby dziecko sie nim nie zaraziło.

A co do gronkowca to wspolczuje i dobrze ze zostal wykryty bo on tez jest ciezki w leczeniu.

Jakie powikłania mogą pojawić się po cesarskim cięciu?
- Jest wiele powikłań, występujących zarówno u matki, jak i noworodka. Najcięższym wśród matczynych jest
1) zgon pacjentki
2) Krwotok śródoperacyjny i następowe przetoczenie preparatów krwiopochodnych oraz "cesarskie" usunięcie macicy jest wówczas także wielokrotnie częstsze.
3) Zdarzają się uszkodzenia narządów sąsiednich - pęcherza moczowego, jelita, moczowodu,
4)zdarza się także ropienie rany pooperacyjnej.

http://www.dzieciowisko.pl/2010/02/k...arskim-cieciu/

W sumie to ja tam wole jednak SN no chyba ze cos sie stanie i bede zmuszona miec CC ale oby nie.

Stary 2010-09-16, 13:10   #1327
Artystka23
Dragonfly

moj gin wlasnie mowil ze na nastepnej wizycie mam mu przypomniec o tym wymazie na gronkowca,ze to bardzo wazne

De28 szczesciara choc mnie tez spotkalo wczoraj cos milego-poszlam na poczte odebrac swoje pieluszki i jak zobaczylam ta wielka kolejke to juz chcialam wyjsc bo co bede stac jak kolek gdzie ja po tym lezeniu w najlepszej formie nie jestem,i jakas babka do mnie "pani nie idzie,pani podejdzie do okienka,powinni przepuscic",no i chwile stanelam z boku kolejki i jakos mlody chlopak glosno powiedzial zebym podeszla bo sie okienko zwolnilo,to jakis facet przed 70 zaczal glosno ze jest jedna kolejka i czasy komuny dawno minely i zaczal narzekac to cala kolejka zaczela sie burzyc ze co za prostactwo z jego strony i co za bufon
Stary 2010-09-16, 13:11   #1328
kliwia
Zakorzenienie

kretencja no ale sa polozne ktore nasluchuja tetna taka rurka a to dziala jak stetoskop
http://www.medyk.biz/oferta.php?id=STTSKP-FZI-001
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:14   #1329
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

o rany, pewnie bolało?

No bolało ale nie bylo wyjscia musili jej ta rope wygniesc , bo inaczej dostałaby zapalenie i moze musieli by ta rane czyscic

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
moj gin wlasnie mowil ze na nastepnej wizycie mam mu przypomniec o tym wymazie na gronkowca,ze to bardzo wazne
Raczej chodziło mu o paciorkowca

Stary 2010-09-16, 13:27   #1330
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

WRÓCILIŚMY!

tętno malca 140
moje 120-70 (nic dziwnego po szybkim tempie z autobuu, wkurzeniu się przed wejściem i gadce gin że najem się słodyczy a później podatnicy mają płacić za oje drugie obciążenie cukru ) kij w...
i powiedziała co mnie zdziwiło, że na obciążenie 75 mogę iśc po śniadaniu, tylko dzień przed nie jeść owoców i słodyczy

usg nie miałam, bo w 23 t.c. miaąłm 4 d ehhhhhhhhhhhhh żałuję
kolejna wizyta dopiero 12 października...

mały przy pomiarze tętna kopał i kopał hehe az na mnie popatrzyła dziwnie

łącznie w kg przytyłam 8

upławy jakie mam (mokrość na bieliźnie) są na szczęście fizjologiczne...

mówię jej o swych dolegliwościach - twardniejącym brzuchu - ee miękki teraz jest normalny co też pani mówi ehh niech posiedzi ze mną wieczorami mówię o wieczorach a ona a po co ja daję zwolnienie - by poleżeć a nie gotować i chodzić

o matko to w ogóle nie powinnam nic a nic robić - tylko zatrudnic osobę nawet do robienia herbaty

ogólnie wszystko pięknie jak stwierdziła więc ok

ANECKA do mojej cioci mógł wejsc maz - tyle ze ona sama go wygonila jak zaczal sie porod i parcia - dal lapowke ...

ale to tez pewnie zalezy od tego ile kobiet danego dnia rodzi... teraz rzeczywiscie po salach jest nawet 5 babek...

MELABN jak to wybierac??

PODKLADY ja w poprzedniej ciazy zuzylam 3,5
teraz mam 5, absorgeny sa tansze od podpasek i jak dla mnie rewelacyjne bo i szersze i dluuuzsze

ANECKA moge ci odsprzedac butelke Aventu a wielkoscia brzucha sie nie przejmuj wazne ze z malcem jest ok
moja kolezanka przytyla 8 kg do konca ciazy!!! miala brzuch jak w 3 miesiacu a byla w 9 - ie zartuje!!!!!!!!! a ksiezniczka wyszla cal ai zdrowa - wiec takie gadanie maly, duzy brzuch tylko mnie wkurza u lekarzy!!

mi Malk. kiedys powiedzial ma pani brzuch jak w 5 mies a bylam w 3 - wiec mu powiedzialam ze tez bym tak myslala o nim jakby byl kobieta zatkalo go ehh

lece gotowac i musze szykowac sie do zajec - dzis 2 latki
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:29   #1331
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
1) Dziewczyny w którym tyg ciazy sie tak naprawde rodzi w 39 czy 41

2) Po naciecie krocza mowia zeby go wietrzyc bo sie lepiej goi ale jak to robic skoro trzeba chodzic w podpaskach lub podkladach bo leci krew
Ja słyszałam, że rodzi się między 38 a 42 tc. Ale od 36 tc już nie ma zagrożenia dla dzieci w razie porodu (czyli teoretycznie mogę od jutra legalnie rodzić ).

Co do wietrzenia, to należy zakupić sobie podkłady SENI i wtedy je podkładasz pod dupkę i możesz leżeć bez podkładów ani podpasek Podobno bardzo dobrze działa suszenie krocza suszarką (oczywiście nie gorącym powietrzem, ale takim normalnym).

Cytat:

Obyś szybko się tego gronkowca pozbyła
U mnie na szczęście wymaz wyszedł ok

Ja dziś się podłamałam, bo przybyło mi kolejne 3 kg Tak więc już mam 16 na plusie Choć waga nie jest najgorsza - pojawiły mi się rozstępy na biodrach i udach I dlatego od dzisiaj zero słodyczy Nie wiem, jak ja to wytrzymam, ale nie ma rady - nie chcę już przytyć więcej.

Poza tym od jakiejś godziny Nika wali główką w moją szyjkę Czasem mam wrażenie, że ona po prostu wypadnie podczas którejś z takich zabaw (bo często tak robi)
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:29   #1332
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

KOTKU idz idz do lekarza
kilkanascie razy przemywanie rany woda utleniona lub plynem albo mascia rivanol pomaga na ropienie ran, jak si enie goi antybiotyk lekarz zaleca - staraj sie wietrzyc ja ile mozesz... podciagaj bluzke

WIETRZENIE krocza - po to sa np majtki wieorazowe siatkowe przepuszczaja powietrze o wiele lepiej niz zwykle majtory a po domu mozesz chodzic w spodnicy dlugiej koszuli i tych majtorkach, czasem wieczorem mozesz sie polozyc na podkladzie i ceracie i przewietrzyc sie pozniej kapiel ...
Stary 2010-09-16, 13:33   #1333
Agatkia
Zadomowienie

K****, a ja dostaję szału z tym zapaleniem pochwy. Czy któraś opórcz mnie boryka się z grzybicą?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:36   #1334
kretencja
Zakorzenienie

Agatkia, nie pomogę. Ja od początku ciąży biorę Provag (co trzeci dzień kapsułkę) i - odpukać - tego typu dziadostwa trzymają się ode mnie z daleka

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-16, 13:39   #1335
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziwi mnie ta kasa za ZZO poniewaz wg, prawa szpitale nie moga braz za to pieniedzy!

Byla afera w ktorej szpitale musialy oddawac kobietom za to pieniadze.

Ale co sie dziwic zyjemy w Polsce, a to swinstwo zarabiac na znieczuleniu u rodzącej.

....
szpitale nie mogą brać pieniędzy za zzo do którego są wskazania medyczne: kardiologiczne,okulistycz ne,poród poniżej 34tc, (z tych co pamiętam), bo dostają za nie refundację z nfz. Sam ból niestety dla nfz nie jest wskazaniem do znieczulenia i nie zwraca szpitalowi kasy w takich przypadkach dlatego szpital może pobierać opłaty od pacjentek. Takie jest stanowisko "mojego" szpitala i mnie to pasuje bo mam wybór, a wiem ze niektóre szpitale z powodu tej "afery" wycofały się w ogóle z podawania zzo (poza oczywiście tymi "medycznymi" wskazaniami).
Sylwia, pytałaś kiedyś o porodówke w IMID, wczoraj oglądałam a więc: porodówka to 1 sala trzyosobowa podzielona ściankami i 2 sale pojedyncze,poród rodzinny bezpłatny, wyposazenie sal skromne bo tylko piłki jesli chodzi o "pomoce".Oddział poporodowy to jedna sala 5osobowa, dwie 4osobowe i dwie dwójki, z tymże do dwójek kładą tylko po cesarkach. Łazienka jedna,wspólna na cały korytarz.Za 250zl/dobę są jedynki z wlasnymi łazienkami,mąż czy osoba tow. może tam być nonstop.Jak trzeba dłuzej zostać w szpitalu a nie chce się placić można się przeniesc na ogolną salę. Te płatne jedynki poporodowe są piętro niżej niż porodówka. Ogolnie wygląda to dość skromnie, chociaz ja nie mam porównania ale sama położna przyznała że są szpitale gdzie standard pokojów jest dużo wyższy np. karowa.Ale tylko oni i madalińskiego mają w wwie najwyższy stopień referencyjności dla oddziału neonatologicznego.Położne i lekarze z którymi mialam do czynienie na SR bardzo sympatyczni.Jestem zdecydowana tam rodzić.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-09-16 o 13:43
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:42   #1336
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Agatkia, nie pomogę. Ja od początku ciąży biorę Provag (co trzeci dzień kapsułkę) i - odpukać - tego typu dziadostwa trzymają się ode mnie z daleka
Kurcze, szkoda, ze wcześniej nie wiedziałam, ze coś takiego istnieje. Po zakończeniu mojej kuracji, która ma trwać 15 dni będę sobie aplikować. Póki co, wszystko mnie tam napuchnieta jak balon i swędzi paskudnie
Stary 2010-09-16, 13:43   #1337
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
K****, a ja dostaję szału z tym zapaleniem pochwy. Czy któraś opórcz mnie boryka się z grzybicą?
ja teraz nieeeeee

3 razy dziennie przemywam sie plynem odkarzajacym
a jak mialam w 3 mies zastosowalam tabletki i pomoglo

to ja lece - buziolki
Stary 2010-09-16, 13:45   #1338
kretencja
Zakorzenienie

Agatkia, a jaką masz kurację?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-16, 13:48   #1339
Artystka23
Dragonfly

ja naprawde mam w brzuchu przybysza z kosmosu,przed chwila pierwszy raz zobaczylam z boku brzucha "przejezdzajaca" noge i to nie jeden raz,az otworzylam oczy ze zdziwienia i wyglada na to ze mala ma czkawke bo mi dol brzucha podskakuje,ale numer
Stary 2010-09-16, 13:51   #1340
niebieskaa
Rozeznanie

De cudne zdjęcia, znowu napisze to samo: ale Ci zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No te siateczki w tych cienkich podpaskach nie są za dobre, wiec lepiej kupić normalne bawełniane jakies i tak sie bedzie w domu siedziało cały czas to można kupić jakieś tansze.

Biore sie za odpakowywanie łóżeczka
Czekamy na zdjęcia

Cytat:
Lece do lekarza dziewczyny, trzymajcie kciuki bo to pierwsza wizyta u tej pani!

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Kretencja jak na filmie myła tego małego to się poryczałam-on się musiał strasznie bać
Ja tez sie poryczałam

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wrocilam do lekarza, nie mialam usg wiec dalej nie wiem jak dziecko lezy ale dobra..
Anecka super ze wszystko ok

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
WRÓCILIŚMY!
Pełnia Tobie tez gratuluje udanej wizyty
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:51   #1341
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Agatkia, a jaką masz kurację?
Globulki dopochwowe gymo- femidazol i maść pimafucin. Kurcze, a tak zdrowo się odżywiałam, actimele, jogurty na porządku dziennym...

Przy zapaleniu oskrzeli i zatok pewnie na tyle spadła mi odporność, ze to nie wystarczyło. Fajnie,z e napisałaś o tym provagu . Muszę się zaopatrzyć na przyszłość.
Stary 2010-09-16, 13:54   #1342
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny ależ miałam dzisiaj sen... Śniło mi się, że mieszkam jeszcze u mamy i ,że urodziłam już Maksa, ale w domu... Sam poród trwał dosłownie parę minutek i czyściutki malec był już ze mną... Ale go wykąpałam, nakarmiłam. Brat był ze mną i razem skakaliśmy wokół małego, a potem położyłam go do łóżeczka i poszliśmy z bratem do sąsiada piętro wyżej pożyczyć grę, bo chciał sobie pograć.... Wracamy, patrze a Maksik sobie łazi po podłodze bo wylazł z łóżeczka... Więc sobie myślę "jak to?" i go zbieram i idę z nim do kuchni zrobić obiad, więc kładę go w leżaczku a on znowu wyłazi Potem już nie pamiętam co było a sen i tak jest w skrócie opisany, ale jak się obudziłam to mi się tak śmiać chciało... Zwłaszcza z tego porodu i z tego jego wyłażenia z łóżeczka w pierwszej dobie życia :ha haha:
the best

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
To w domu już nie bedziecie uzywały tych podkładów tylko normalne podpaski?? A podpaski jakie kupic? Ja zawsze uzywalam always...

Właśnie był kurier i łóżeczko z pościelą przywiózł No i prosze, wystarczyło ze zadzwoniłam i od razu sie sprężyli z wysyłką
nooo super że przesłali jak chcą to potrafią jak złożysz to prosimy fotki ;D

Cytat:
Lece do lekarza dziewczyny, trzymajcie kciuki bo to pierwsza wizyta u tej pani!
daj znać od razu po wizycieeeeeeeeeee

Andziat bardzo ładny brzuś

lutien ja też idę na ten posiew dobrze że nie ma żadnych złych bakterii ale nie wiem co to jest. szłaś prywatnie czy państwowo ? bo nie wiem ile się za to płaci...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:56   #1343
vikicullen
Zadomowienie

Ja na szczęście nie mam problemów z grzybicą, raz na początku tylko mnie lekko swędziało, to dostałam globulki i od tamtej pory jest ok.

Stary 2010-09-16, 13:57   #1344
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
lutien ja też idę na ten posiew dobrze że nie ma żadnych złych bakterii ale nie wiem co to jest. szłaś prywatnie czy państwowo ? bo nie wiem ile się za to płaci...
Prywatnie. Płaciłam 20zł, ale musisz poprosić lekarza, żeby Ci pobrał próbkę. I dopiero z tym idziesz do laboratorium
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:58   #1345
sereniti
Zakorzenienie

wróciła od lekarza wściekła jak cholera! po pierwsze w ogóle sie nie przejął ze byłam w szpitalu - w ogóle go nie obeszło! poza tym stwierdził że nie musi mnie badać skoro badali mnie w szpitalu - no fajnie, na wypisie mam niewydolność szyjki macicy i żeby to monitować ale każda okazja żeby olać badania to dla niego frajda . poza tym zważył mnie - waże już 80 kilo (chyba sie powieszę) i stwierdził - eee to pani ma jednak pewnie te cukrzycę ja mu mówię że przecież nie dał mi skierowania na obciążenie glukozą bo stwierdził że nie ma potrzeby...on na to szczelił bezcenną miną - no ale chyba jednak to badanie było konieczne tylko że skoro teraz jest za późno to nie ma sensu go robić bo wynik nie będzie wiarygodny i mam trzymać dietę. i najlepsze - "oby dziecku nic się przez to nie stało" - myślałam ze mnie szlag trafi on ma do mnie pretensje?! sam stwierdził że mogę jeść owoce itp bo nie mam cukrzycy a teraz ma wąty
jedyne co dobre z tej wizyty to że zmusiłam go do wypisania skierowania do szpitala już do porodu - niby że za wcześnie ale tak sie na niego wydarłam ze chyba wolał nie ryzykować i napisał co trzeba

Agatkia ja od początku ciąży ciągle mam grzybicę - co teraz się okazuje pewnie przez cukrzycę bo nic na nią nie działa

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:00
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:02   #1346
kliwia
Zakorzenienie

sereniti no co za pacan!
trzymaj sie cieplo
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:07   #1347
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Hejka
Jestem na 34 str i nadrabiam za wczoraj

Wczoraj miałam fatalną noc, mały kopał w obolałe miejsce (okolice pepka) prawie ryczałam z bólu, tż obudziłam bo już nie mogłam wytrzymać, potem puścił przez słuchawki 1 kawałek z płytki dla dzieci i Tymuś trochę się uspokoił.
Dzisiaj za to w nocy miałam znowu niespokojne nogi -koszmar!Ma to któras? Idzie zwariować robiłam cuda, ale nie chciało przejść, nie wiem jak wkońcu zasnęłam nad ranem...

Wczoraj poszliśmy na krótki spacerek niedaleko domu, tż musiał biec po samochód i po mnie przyjechać bo tak mnie zaczął brzuch boleć od kopania małego w to jedno miejsce i pachwinę, że nie doszłabym do domu Fatalnie, ja ledwo do sklepu pod blokiem mogę wyjść
Apropo pieniedzy,
to się wkurzyłam bo tż dostaje wypłatę w umowie do 10 każdego miesiaca, a i tak wypłacają ok 15-16tego, wczoraj wchodzę na konto a tam wpłata od niego z firmy: pobory-zadatek 500zł! nosz myslałam ze wyjde z siebie, jak my rate kredytu mamy wieksza a platna do 18stego no i trzeba za cos zyc a oni sobie zaplaca 20-21ego resztę ehhh spoko nawet nie poinformują nikogo tylko nerwy psują

Paulinka narazie odpoczywam własnie, zmieniłaś avatarek widzę

Ide Was nadrabiać
oj biedactwo ach ten Tymuś rozrabiaka kopie Cię i kopie tak mocno moja to zazwyczaj kopie tak porządnie jak leżę na którymś boku.... bo jak chodzę to tylko czasem się wypina jak się dzisiaj czujesz? a awatarek zmieniłam bo mnie na sentymenty z moim tżtem wzięło

a jak to niespokojne nogi bo ja chyba tak mam i to dosyć często

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
ja sie troche boje ze nie bede umiała przewinąć czy coś .... albo jak zacznie płakać nie bede wiedziała dlaczego
ja też mam takie myśli ;/ damy rade

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Wrocilam do lekarza, nie mialam usg wiec dalej nie wiem jak dziecko lezy ale dobra..

Zbadal mnie od dolu, powiedzial ze generalnie wszystko bardzo OK co mnei cieszy, ale zaniepokoilo go to ze mam maly brzuch w tym tc.
Dlatego dal mi na 10 dni tylko zwolnienie i po 10 dniach najprawdopodobniej pojde do szpitala na badania.

Pytal ile przybralam od poczatku ciazy to mowie ze 15 kilo a on ze szok gdzie mi to poszlo, wiec mowie ze tylko brzuch i cycki, bo w biodrach to moze o 2cm sie poszerzylam tylko

Moze w szpitalu sie dowiem jak lezy dziecko, jakie mam lozysko i cm szyjki ale to dopiero ewentualnie 27-28 wrzesnia.

Swoja droga. PELNIA, dowiedzialam sie od poloznej, ze juz mezowie nie moga byc na porodowce u nas w Lcy dlatego ze jest strasznie duzo porodow i nawet do Zlotoryi odsylaja Ale moze do naszego terminu cos sie zmieni

Jak Twoja wizyta???

Ok jem obiad i ide zaniesc zwolnienie
smacznego ;* super że z dzidzią wszystko ok mam nadzieję że z tym brzusiem to nic poważnego... moja kolezanka miała taki malutki brzuch że w 8 miesiącu jak założyła luźną bluzkę nie było widać może jakby trochę przytyła ale że od razu ciąża... a urodziła zdrowego i dużego chłopczyka bo aż 4kg

pelnia ja się dzisiaj czuję ogólnie słabo... leżałabym i leżała... a jak u Ciebie dziś ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:08   #1348
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
wróciła od lekarza wściekła jak cholera! po pierwsze w ogóle sie nie przejął ze byłam w szpitalu - w ogóle go nie obeszło! poza tym stwierdził że nie musi mnie badać skoro badali mnie w szpitalu - no fajnie, na wypisie mam niewydolność szyjki macicy i żeby to monitować ale każda okazja żeby olać badania to dla niego frajda . poza tym zważył mnie - waże już 80 kilo (chyba sie powieszę) i stwierdził - eee to pani ma jednak pewnie te cukrzycę ja mu mówię że przecież nie dał mi skierowania na obciążenie glukozą bo stwierdził że nie ma potrzeby...on na to szczelił bezcenną miną - no ale chyba jednak to badanie było konieczne tylko że skoro teraz jest za późno to nie ma sensu go robić bo wynik nie będzie wiarygodny i mam trzymać dietę. i najlepsze - "oby dziecku nic się przez to nie stało" - myślałam ze mnie szlag trafi on ma do mnie pretensje?! sam stwierdził że mogę jeść owoce itp bo nie mam cukrzycy a teraz ma wąty
jedyne co dobre z tej wizyty to że zmusiłam go do wypisania skierowania do szpitala już do porodu - niby że za wcześnie ale tak sie na niego wydarłam ze chyba wolał nie ryzykować i napisał co trzeba

Mój boże co zalekarz Szczerze to ja bym go zmienila, skoro takie rzeczy mowi itp, bo to przeciez chodzi o zdrowie dzidziusia, a ten ma widac wszystko gdzies!!!

Stary 2010-09-16, 14:12   #1349
Artystka23
Dragonfly

Serenitico za bałwan z tego lekarza,ciekawe gdzie sie taki uchowal i teraz masz przez _._.___ tylko nerwy...a czytalas cos wiecej o tej cukrzycy ciazowej???
Stary 2010-09-16, 14:14   #1350
kretencja
Zakorzenienie

Agatkia, moim zdaniem można brać Provag jednocześnie z taka kuracją

Aha, ja też mam ten filmik Zawitkowskiego (skróconą wersję) i szczerze mówiąc średnio mi się podoba. Przede wszystkim strasznie mnie drażni jego sposób mówienia, a poza tym z niektórymi jego poglądami/radami się nie zgadzam

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości