|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Andziat, śliczny brzuszek
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
ja też mam tak nisko
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
No, juz wszystko obejrzałam. Wszystko jest co zakupilam wiec to najwazniejsze. A pościel jest przecudowna
Jak zajedziemy do DE i złożymy wszystko to zrobie zdjęcie i wam pokaże jak całość wygląda. Musze iść kupić sobie jakąś odżywke do paznokci bo tak mi się łamią odkąd tipsiory zdjęłam ze szok |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Irsin, Lutien
![]() ja mam wizytę we wtorek. zaraz zjem sobie pysznego ciasta, wczoraj kupiłam takie świeżutkie ze śliwkami ![]() Cytat:
a tu czas mija tak szybko, że hej ![]() już się nie mogę doczekać aż zobaczę, przytulę i ucałuję swoją córunię, już bym chciała poczuć jej zapach (dzieci tak cudnie pachną) i ubrać ją w te wszystkie piękne rzeczy, które ma. Zobaczyć jej piękne oczęta i pierwszy uśmiech, wyjść z nią na spacer i cieszyć się, że jest moja. Troszkę się rozczuliłam
|
|
|
|
|
#1295 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
nadrabiam i po kolei odpisuję, co przeczytałam od wczorajCytat:
za jak najdłużej w dwupaku.Cytat:
Witam nowa przyszła mamę ![]() Co do leżaczka, to ja kupiłam juz taki jak pokazała M25, znalazłam ogłoszenie lokalne, że babeczka kupiła dla swojego syna, ale on był bardzo ruchliwym dzieckiem i uzyła go kilka razy, pojechałam, pomacałam leżak jak nowy za.... 30 zł ![]() De28 - fotki masz superrrr.... no no, żebym nie wyszła na zboczka... yyy no bardzo seksowna z ciebie kobitka ![]() myszka_maj - mój dzieć czka sobie i wyraxnie dość to czuję, ale nie zawsze. Nie podskakuje mi też całybrzuch, ostatnio jak czkał, to czułam tylko po prawej stronie i czkał chyba z 10 minut, to mnie samą juz wkurzały te rytmiczne puknięcia. ![]() Cytat:
No i Pełnia, Anecka i Irsin sa własnie na/po wizycie... czekam z niecierpliwościa na relację. |
|||
|
|
|
#1296 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Jestem na 34 str i nadrabiam za wczoraj ![]() Wczoraj miałam fatalną noc, mały kopał w obolałe miejsce (okolice pepka) prawie ryczałam z bólu, tż obudziłam bo już nie mogłam wytrzymać, potem puścił przez słuchawki 1 kawałek z płytki dla dzieci i Tymuś trochę się uspokoił. Dzisiaj za to w nocy miałam znowu niespokojne nogi -koszmar!Ma to któras? Idzie zwariować robiłam cuda, ale nie chciało przejść, nie wiem jak wkońcu zasnęłam nad ranem... Wczoraj poszliśmy na krótki spacerek niedaleko domu, tż musiał biec po samochód i po mnie przyjechać bo tak mnie zaczął brzuch boleć od kopania małego w to jedno miejsce i pachwinę, że nie doszłabym do domu Fatalnie, ja ledwo do sklepu pod blokiem mogę wyjść![]() ![]() Apropo pieniedzy, to się wkurzyłam bo tż dostaje wypłatę w umowie do 10 każdego miesiaca, a i tak wypłacają ok 15-16tego, wczoraj wchodzę na konto a tam wpłata od niego z firmy: pobory-zadatek 500zł! ehhh spoko nawet nie poinformują nikogo tylko nerwy psują![]() Cytat:
![]() Ide Was nadrabiać
|
|
#1297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i Patrycja widzisz, fajnie, że łóżeczko przyszło, trzeba sie widocznie prztypominac, bo inaczej, jak komu pasuje, to wyśle... ;/ ale za tpo bym juz pozytywa żadnego nie wystawiła.---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Aaaa odnosnie czkawki jeszcze, to jak byłam w sobote u połoznej i w szpitalu, to zrobili mi tak z uprzejmości nasłuchiwanie serduszka heh urozmaicam mu pobyt w brzuchu, nie ma co
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie musze sobie od kogos stetoskop pozyczyc, bo w teraz ju zponoc slychac przez niego serduszko
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
kurde rana po cc zaczeła mi ropiec w jednym miejscu
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, ja u teściów próbowałam gdzieś w 25 tygodniu wysłuchać i nie było słychać
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
moze bylo daleko od serduszka czy cos?
w skaizce pisza ze slychac i chce sprawdzic
|
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ja tez bym chciała posłuchac
|
|
|
|
|
#1303 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty, ja swoja mam w poniedzialek. I jak bedzie ok, to zamawiam lozeczko!
Cytat:
Tez mi sie tak wydaje.Ale moj takze stanal od ostatniej wizyty w miejscu. Ale ciesze sie, bo moze unikne rozstepow jak juz dalej nie bedzie rosl. Cytat:
Ale jestem jak nowo naraodzona![]() Cytat:
Poza tym widze, jak dobrze mu takie spotkania robia. Wiele rzeczy robimy osobno, choc na poczatku jak jeszcze tu nikogo nie znalam, poprostu wtedy siedzialam sama w domu. Ale teraz czuje sie tu jak u siebie i potrafie sobie zoorganizowac czas. Nie mamy nikogo w naszym miescie. Do tesciow jest godzina drogi. Pewnie w pierwszy dzien swiat wpadna do nas. Cytat:
Lezaczek tez mamy i nawet pozyczono nam kojec. Mam nadzieje, ze dzieki temu bede mogla przy malym cos w domu zrobic. Chyba wracaja mi mdlosci Ide wreszcie sie wziac za robote, akwarium po urlopie zarosniete, trzeba powyrzucac z dwa wiadra roslin A potem prasowanie |
||||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja jak na filmie myła tego małego to się poryczałam-on się musiał strasznie bać
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia, no tak, myślę, że każdy noworodek się boi - wszystko jest nowe. Sile światło, głośne dźwięki, obce zapachy... Pewnie przy pierwszych kąpielach w domu, z mamą, też płaczą ze strachu. Ale my przecież wiemy, że nie dzieje im się krzywda
Stopniowo oswajają się ze światem
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-16 o 12:02 |
|
|
|
#1307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
4 lata trenowałam Taekwondo
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie troche boje ze nie bede umiała przewinąć czy coś .... albo jak zacznie płakać nie bede wiedziała dlaczego
|
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam do lekarza, nie mialam usg wiec dalej nie wiem jak dziecko lezy ale dobra..
Zbadal mnie od dolu, powiedzial ze generalnie wszystko bardzo OK co mnei cieszy, ale zaniepokoilo go to ze mam maly brzuch w tym tc. Dlatego dal mi na 10 dni tylko zwolnienie i po 10 dniach najprawdopodobniej pojde do szpitala na badania. Pytal ile przybralam od poczatku ciazy to mowie ze 15 kilo a on ze szok gdzie mi to poszlo, wiec mowie ze tylko brzuch i cycki, bo w biodrach to moze o 2cm sie poszerzylam tylko ![]() Moze w szpitalu sie dowiem jak lezy dziecko, jakie mam lozysko i cm szyjki ale to dopiero ewentualnie 27-28 wrzesnia.Swoja droga. PELNIA, dowiedzialam sie od poloznej, ze juz mezowie nie moga byc na porodowce u nas w Lcy dlatego ze jest strasznie duzo porodow i nawet do Zlotoryi odsylaja Ale moze do naszego terminu cos sie zmieni ![]() Jak Twoja wizyta??? Ok jem obiad i ide zaniesc zwolnienie
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-16 o 12:08 |
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Anecka to dobrze że wysyła Was do szpitala-przynajmniej wszystko dokładnie sprawdzą bo ja z takim lekarzem chyba bym szału dostała
i fajnie że już dużo masz z wyprawki, czego Ci jeszce brakuje?---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- dostałam paczkę od koleżanki z zagramanicy trochę ubranek i super podusia, taka do wózka-później wkleję fotki ![]() normalnie gwiazdka dziś u mnie-uwielbiam takie prezenty
|
#1312 |
|
Dragonfly
|
Kootekk trzymam kciuki by Ci dal jakies dobre lekarstwa na to ropienie
Jak u nas na SR babka sprawdzala tetno i bylo slychac szmery to babka mowila ze dziecko sie rusza i ucieka Jesli chodzi o swieta,to mamy czerwone bombki a nie mamy choinki bo babka oddala jakiejs kolezance wiec musimy sobie kupicMacie sliczne zdjecia brzuszkow az milo popatrzecSusze grzyby w piekarniku i nie wiem czy dobrze robie,dostalam cala siate a przez remont nie mam gdzie ich wysuszyc i tak kombinuje mamy duzy pokoj pomalowany na kremowo
|
|
#1313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lozeczko powinno w przyszlym tyg przyjsc. Kupilam tydzien temu ale jeszcze nie wyslane.. ![]() Jaaaa tez chce gwiazdke Kocham dostawac prezenty i robic prezenty, jeju jaka to dla mnie radosc Hehehe ja chyba na poprawe humoru pojde na zakupy. W d... mam wszystko, wydam 50zl dla poprawy nastroju Az przypomina mi sie pewna historia z Londynu z ktorej TZ nie moze nigdy wytrzymac ze smiechu ![]() Mianowicie pracowalismy razem w takiej fabryce przy naklejaniu nalepek na płyty no i ktoregos pieknego dnia (na tydzien w sumie przed moim wylotem na wesele kolezanki do PL) zwolnili mnie z racj itego ze tam kryzys sie zaczynal a pracowalam najkrocej.. no wiec oczywiscie troche sie poplakalam.. ale wyszlam na powietrze.. wzielam gleboki oddech, poszlam na metro i pojechalam na Oxford Street i zrobilam mega zakupy z Prajmanim i TK MAXX Wrocilam do domu, czekam na TZ, w koncu wrocil i mowi ze przykro mu itd. a ja mowie ze mi nie jest przykro i pokazuje siaty z zakupami buahahaha usmial sie wtedy po pachy ![]() On juz wie ze jak mi smutno albo sie niezle w****ie to msuze cos kupic ![]() Cytat:
pojdzie z górki teraz mam nadzieje. Hmm a co do grzybow, ja mam akurat suszarke taka do grzybow a jak nie mialam to na sznureczek i na okno ojjj mimo maszyny ostatnio tez suszylam na sznurku bo ja po prostu kocham zapach grzybow suszonych w domu a z machinerii nie czuc tak.Nie wiem jak sie ma do piekarnika, ale tam nie masz doplywu powietrza, tylko ciagle w cieple.. ![]() Oki ide do pracy.
|
|
#1315 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Po Cc zdarzaja sie takie przypadki ze rana ropieje - lekarz ja wycisnie i powinna sie ładnie goic. Moja siostra tak miała to nacisnal jej brzuch , ropa psikła i miala spokoj. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Umnie jak brzuch opadnie to chyba nawet nie zauwaze Bo szczerze mówiac ciezko bedzie to rozpoznac na dzien dzisiejszy![]() Cytat:
My bedziemy w domku rodzice z PL do nas przyleca 1) Dziewczyny w którym tyg ciazy sie tak naprawde rodzi w 39 czy 41 ![]() 2) Po naciecie krocza mowia zeby go wietrzyc bo sie lepiej goi ale jak to robic skoro trzeba chodzic w podpaskach lub podkladach bo leci krew
|
|
#1316 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ishka dlatego ja też sie boje szpitali, chyba bym zrobiła tak jak Ty, trzymam kciuki, dzidziuś jest coraz bezpieczniejszy-bedzie dobrze
Sysunia gratultuję dobrych wieści i że wszystko z malutką ok ![]() Flicka88 witamy Agatkia odpoczywaj i kuruj się, super ze z dzidzią ok i już ładnie waży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też kiedyś zostałam oszukana, chodziło o perfumy, tyle, że skapnęłam się dopiero jak miałam w ręce oryginał i sobie porównałam, a dziwne bo laska miała mnóstwo pozytywów ![]() Cytat:
Ja mam postanowienie: jak najwięcej pozytywnych sytuacji, reakcji i uśmiechu!Łatwo mówić wiem wiem, przerobiłam temat z tż, bo stres i przygnebienie powoduje w Nas produkcję negatywnych hormonów ktore przekazujemy dziecku, więc teraz duzo sie smieje, oglądam komedie i robie sobie małe radości, żeby dziecko miało szczęśliwą matkę. Zawsze sobie to przypominam. I Tobie tego życzę Cytat:
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Sysunia, ciąża uważana jest za donoszoną po 37 tygodniu.
Rodzi się więc prawidłowo między 37 a 42tc Niebieskaa, dzięki za słowa pocieszenia
|
#1318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedz, moze antybiotyk potrzebny bedzie |
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrobili mi usg w szpitalu i mała wazła 1860 dł też ok ilość wód prawidłowa.Powiedzieli mi ze mam się cieszyć, nie bedzie mi tak ciężko.Niestety dostałam też wymaz z pochwy.Wynik: gronkowiec złocisty W zasadzie posiew powinno robić sie po 34 tyg i ponoć jest już rutynowy ze wzhlędu na częstą umieralność noworodków na wskutek zakażenia paciorkowcem przy porodzie.Niby rutynowo, ale nie kazdy gin jeszcze to zleca także dziewczyny wymagajcie od swoich lekarzy posiewu z pochwy z antybiogramem!!! Mój gronkowiec o tyle dobrze jaet wrażliwy na 6 z 7 leków więc mam nadzieje, że sie go szybko pozbędę.Dziś wizyta, ostatnia przed wylotem - boję sie |
|
|
|
|
#1320 |
|
Wtajemniczenie
|
Znow mnie glowa boli
![]() Zapomnialam napisac co przydarzylo mi sie we Francji- specjalnie dla mnie otworzono kase i tylko mnie obsluzono ![]() ![]() Pamietacie jak pisalam, ze w bio szpinaku znalazlam chrabaszcza?Napisalam emaila do sklepu -Lidl- i przepraszaja mnie bonem o wartosci 10 euro Male a cieszyChyba sie rozchorowuje Boli mnie glowa, miesnie, jest mi niedobrze i raz zimno raz goraco. No przeciez nie pojde znowu do lozka..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.

nadrabiam i po kolei odpisuję, co przeczytałam od wczoraj

ehhh spoko nawet nie poinformują nikogo tylko nerwy psują

w skaizce pisza ze slychac i chce sprawdzic 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

Boli mnie glowa, miesnie, jest mi niedobrze i raz zimno raz goraco. No przeciez nie pojde znowu do lozka..