|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta
ucieczkę wykluczyłabym choćby z takich względów, że musiałby jej ktoś pomagać (czyli musiałaby to planować). obecnie jest zbyt rozpoznawalna.
w temacie porwania - sam wysiłek wsadzenia jej do samochodu to jedno, a drugie to przewiezienie jej bez wzbudzania jakichkolwiek podejrzeń jest niezbyt duży. mówiąc o Iwonie jako zwykłej dziewczynie mam na myśli wykluczenie porwania dla okupu, w celu szantażowania kogoś czy może akt zemsty. a jeśli dotarła do domu Adrii?
|
|
#3842 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
o tym sie wypowiedzialem to zobacz jaka byla reakcja. |
||
|
|
|
#3843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
gdyby chciała z jakiegoś powodu uciec i zacząć życie od nowa to po prostu jako osoba pełnoletnia zgłosiłaby się na policję z informacją że żyje i zastrzegła sobie, że nie chce by informowano rodzinę o miejscu jej pobytu.
|
|
#3845 |
|
BAN stały
|
sadze ze w takim przypadku gdy jest zagrozenie zycia czy zdrowia dziewczyny powinno sie dzialac i wypowiadac bez skrupolow bez cackania czy kogos uraze z podejrzanych czy nie. bo jak sie okaze ze podejrzenia byly sluszne to co? bedziemy mieli wyrzuty sumienia ze sie cackalismy bo nasze komentarze beda i tak wkoncu wspojne ze za j...a powiesic i wogole. |
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=robson1979;22102502]niemialem na mysli ego ani przez chwile nie wydawalo mi sie ze mącisz tylko myslalem ze znalazla sie fanka mitu rutkowskiego ale teraz mam jasny obraz. ciesze sie ze sie angazujesz w sprawe i na forum i ciesze sie ze potrafisz innemu sie postawic. spuscilem z tonu bo inaczej jako facet wobec kobiety nie moglem tym bardziej ze mialas racje. prosze cie o jedno abys nadal to robila i nie zaprzestawala. zostan z nami.
[QUOTE]Alez ja nie zamierzam tego forum poki co opuszczac !Nie jestem dobra w snuciu teorii roznorakich, nie mam mozliwosci czynnie sie udzielac, a czesto zwyczajnie czasu mi brakuje, ale jesli uda mi sie natrafic na cos ciekawego, to staram jak najszybciej tym tutaj podzielic. Jak wiekszosc. DLATEGO ZOSTANMY RAZEM
Edytowane przez obserwatorka79 Czas edycji: 2010-09-16 o 14:01 |
|
|
|
#3847 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gdyby założyć, że Iwona dotarła po swoją torebkę, której nie zastała na balkonie i weszła do środka. może wdała się w rozmowę z którymś ze znajomych (niekoniecznie musiała to być Adria), być może to w mieszkaniu nastąpił ciąg dalszy kłótni. z drugiej jednak strony myślę, że policja dostrzegłaby rozbieżności w zeznaniach przyjaciół Iwony, więc zbiorowe działanie raczej też wykluczone.
|
|
|
#3849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3850 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym w przypadkach morderstw (a to też trzeba brać pod uwagę) najczęściej biorą udział osoby najbliżej związane z ofiarą.Jakoś nie mogę w to uwierzyć, że akurat przejeżdżało np. tamtędy auto i ją zbrali, tak przypadkowo.Chyba,że ktoś ją już w klubie namierzył... ![]() Ile ten przypadkowy sprawca musiałby ryzykować?Że nagrają go kamery, że przejedzie akurat inne auto(jeżeli był zmotoryzowany), że ktoś jednak za nią idzie (np.znajomy), przypadkowi piesi(widać na monitoringu, że było tego sporo). Edytowane przez Corrina Czas edycji: 2010-09-16 o 14:16 |
|
|
|
|
#3852 |
|
BAN stały
|
nalezy sobie zadac pytanie na ile jest on wiarygodny a ja sadze ze bardzo wiarygodny i rutkowski rowniez to powiedzial i ja glosno i donoscie teraz powiem bo wkurza mnie ta medialna cisza PAN RECZNIK TO SWIADEK ZE SZWECJI.
|
|
|
|
#3853 |
|
Raczkowanie
|
rodzinę raczej wykluczyłam.
ale tak po dłuższym namyślę zastanawiam się co mogłoby skłonić znajomych do tak drastycznych kroków, czego musiałaby dotyczyć kłótnia żeby dziewczyna zapadła się pod ziemię?! coraz ciężej znaleźć mi jakiekolwiek racjonalne wytłumaczenie... a czy zostały sprawdzone odciski palców z torebki? być może ktoś zabrał ją wcześniej i odłożył lub też mógł odłożyć później... mam na myśli odciski palców inne niż Adrii czy Iwony oczywiście.
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3855 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3856 |
|
Raczkowanie
|
mało prawdopodobne. raczej ktoś mający takie konkretne zamiary nie szedłby na taki długi 'spacer' tylko zacząłby działać wcześniej.
a nawet jeśli to osoba ta by powtarzała się na nagraniach monitoringu, na których znalazła się Iwona.
|
|
#3857 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wiele osób dziwiło się, że tak długo się nie odzywał ale grunt , że to zrobił, bo przypuszczam też że TO ON |
|
|
|
|
#3858 |
|
Raczkowanie
|
no ok,to bardzo prawdopodobne,ale jeśli tak i "świadek ze szweji"-czyli Pan Recznik widział co wydarzyło sie przy ulicy Czarny Dwór 6 to po co maszerował za Iwona aż do czarnego dworu?
Edytowane przez karo3006 Czas edycji: 2010-09-16 o 14:21 |
|
|
|
#3859 |
|
BAN stały
|
Niekoniecznie. Może wpadla w oko komuś z kim się bawiła i powiedziała gdzie mieszka? No tak ale kto po imprezie jeździ samochodem?
|
|
|
|
#3860 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co do odciskow na torebce? brawo jestem pod wrazeniem bo chyba pierwsza na to wpadlas a powody? byc moze iwonka o czyms wiedziala o czym nie powinna byc moze do czegos ja zachecali do czego nie powinni byc moze dawny zatarg ze znajomymi byc moze zle zrozumiane intencje jednego z chlopakow byc moze klotnia nie byla o *******e. bo wierzcie mi ja nawet w stanie nietrzezwym pamietam *******e sprzed roku a to byla naprawde *******a bo w porownaniu z niby klotnia o chlopaka to klotnia o chlopaka to hard core. |
|
|
|
|
#3861 |
|
Raczkowanie
|
Ja cały czas nie mogę uwolnić się od myśli, że jeżeli Pan Ręcznik to świadek ze Sztokholmu, to co on takiego widział, że się bardziej "medialnie" nie chciał/nie mógł ujawnić? Z drugiej strony dokąd musiał iść za Iwoną, żeby mieć powiedzmy szansę ukryć się/czy też widzieć co się dzieje ... ach sama nie wiem, ale zawsze w tego typu sprawach sprawcami są albo najbliżsi albo zupełnie przypadkowi sprawcy (tak wiemy, już o tym wspominaliśmy
) ...
|
#3862 |
|
Raczkowanie
|
nie uważacie, że jeśli niejaki pan Ręcznik widziałby jak ktoś siłą wciąga dziewczynę do auta, a ta się wyrywa, bądź gdyby działo się coś podejrzanego nie zadzwoniłby na numer alarmowy 112?
Szwedzi to ludzie bardzo otwarci... nie sądzę żeby nie pomógł gdyby się coś dziwnego działo. Co do torebki... może komuś zależało, aby ona wróciła na swoje miejsce i jednocześnie podkreślić, że nie dotarła po nią.
później zawiązałeś mi szalik, żebym się nie przeziębiła. Edytowane przez bezuczuciowa Czas edycji: 2010-09-16 o 14:26 |
|
|
|
#3863 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
byc moze byl gosciem w jednym z blokow. nieznam topografi tego miejsca wiec ciezko mi to powiedziec a byc moze zostawil tam auto na osiedlu i szedl najpierw w odwrotna strone z tymze to co widzimy na monitoringu to jego powrot? do szweda pasuje jak ulal, pasuje opoznienie w zgloszeniu sie swiadka, pasuje jego anonimowosc, pasuje od tego czasu embargo na info, pasuje miejsce, pasuje czas |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na filmiku nie da się tego poprawić,ale można umieścić w opisie filmu lub w komentarzu pod nim.
|
|
#3865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też mi się to wydaje dziwne....mam wrażenie że to nie Pan Ręcznik jest świadkiem ze Szwecji..poza tym to nie musi być Szwed tylko Polak, który wyjeżdża tam do np. pracy. |
|
|
|
|
#3866 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dlaczego niechcial sie bardziej medialnie ujawnic? z prostej przyczyny bo mial do tego pelne prawo a policja te anoniumowosc musi mu zapewnic po zeznaniach. swiadkowie na zyczenie sa anonimowi. pozatym to prokuratura wymusila embargo na info a gdyby go nie bylo to kto wie czy dzis by nie chulal przed kamerami. |
|
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
Choć mnie nie , ma to -czuwam , jestem w pracy ale od czasu do czasu "kontroluję" co się dzieje .
W pierwszej kolejności proszę bez Pan , choć rozumiem ze jest to wyraz szacunku - dziękuję Na pytania mogę starać się odpowiedzieć - w miarę swojej wiedzy , lub za porozumieniem z Mamą Iwonki . Chciałbym móc na każde - ale wiadomo , nie które odpowiedzi na pytania pozostaną dla nas wszystkich tajemnicą . Mam nadzieję ze do czasu . "Niewidzialna ręka czuwa" pamiętacie z lat 60-tych ten program ? |
|
|
|
#3868 |
|
BAN stały
|
trafne spostrzezenie tym bardziej ze i polacy graja w filmach i rosjan i samych siebie i wlochow. to tylko cechy charakterystyczne wygladu nas upodabniaja do pewnej nacjii. to moze byc i polak tam mieszkajacy i szwed ale w kazdym razie bardziej do szweda podobny niz do marokanczyka
|
|
|
|
#3869 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Myślicie, że numer 112 jest znany obcokrajowcom? |
|
|
|
|
#3870 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
witam ciebie januszu my rowniez czuwamy i czy pozwolisz ze wysle zestawik pytan na skrzynke a odpowiesz kiedy uznasz to za stosowne. niechcemy z wizazystkami byc nachalni ale pomodz swoimi spostrzezeniami.niestety nie pamietam gdyz urodzilem sie w latach 80
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

[QUOTE]
!