Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 13:45   #3841
bezuczuciowa
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

ucieczkę wykluczyłabym choćby z takich względów, że musiałby jej ktoś pomagać (czyli musiałaby to planować). obecnie jest zbyt rozpoznawalna.

w temacie porwania - sam wysiłek wsadzenia jej do samochodu to jedno, a drugie to przewiezienie jej bez wzbudzania jakichkolwiek podejrzeń jest niezbyt duży.

mówiąc o Iwonie jako zwykłej dziewczynie mam na myśli wykluczenie porwania dla okupu, w celu szantażowania kogoś czy może akt zemsty.

a jeśli dotarła do domu Adrii?
Stary 2010-09-16, 13:51   #3842
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
wicie co a ja mimo wszystko w tym momencie zaczęłam myślec o tym czy ona jednak nie uciekła
pewnie powinnam bo w końcu jej mama wykluczyła coś takie, ale zawsze pozostaje jakieś "ale"
no bo np. mniemając że na tej imprezie ta kłótnia była o coś jednak poważnego i ona musiała się bardzo zdenerwowac skoro wracała taki kawał drogi na pieszo, raczej w grę nie wchodził alkohol, bo pili ileś godzin wcześniej na działkach, a w klubie pewnie potańczyli, więc raczej można stwierdzic że nie była pijana więc zakładając że kłótnia nie była o błahostkę a ona idąc mogła sobie wszystko przemyślec, a nigdy nie wiadomo z jakiego powodu tak młodej dziewczynie może się świat zawalic
ale apropo tej mamy Iwony, wiecie można znac swoje dziecko i nigdy nie spodziewac się takiej rzeczy, ale ja niestety wiem z własnego doświadczenia, że mnie również rodzice bardzo dobrze znali a mimo to uciekłam z domu jako 15 letnia gówniara także ja jednak takiej opcję nie do końca bym wykluczyła , oczywiście nie mówię że tak jest ale po prostu wydaje mi się że jednak to też powinniśmy brac pod uwagę i w sumie to zgadzałoby mi się to z tym, że w jednej z wizji (przepowiedni) było powiedziane że Iwona żyje ale dużo będzie ją kosztowało przyznanie się na ulicy że to ona i w sumie byłaby w tym prawda, bo mnie również byłoby głupio gdyby szukała mnie policja i pół polski
wszystko jest prawdopodobne dlatego ja tez sercem i glowa jestem przy tym ze zyje.Pamietaj tylko ze komp iwonki sprawdzony. znajomi pewnie tez. do ucieczki 19 letnia dziewczyna musi sie przygotowac bo 15 letnia gowniara jak to ujelas ma caly swiat w pupie a 19 latka juz mysli inaczej ( pieniadze, dokumenty, lokum pewne) wszystko kosztuje. szuka mnie pol polski jesli nie cala wiec musze zapewnic sobie anonimowosc. duze osiedle? niebardzo bo duzo swiadkow i zawsze ktos moze mnie rozpoznac, male osiedle badz na uboczu? niebardzo bo kazdy nowy zwraca uwage. jesli juz to zagranica wiec dowod osobisty badz paszport w razie kontroli musi byc no i teraz pieniadze bo watpie aby za granica miala takie znajomosci zeby ja mogl ktos przechowac. napewno rodzina sprawdzila czy jakies pieniadze zniknely napewno nie miala dostepu do konta rodzicow. teraz znowu powod: jaki? z mama wiemy ze zyla jak przyjaciolka, z ojczymem niewiem jak ale domyslam sie ze skoro z mama dobrze to z nim tez bo inaczej to by nie bylo tak kolorowo w rodzinie. wiadomo brak akceptacji partnera mamy powoduje spiecia i takie tam. sklaniam sie ku temu ze mama iwonki nie dowiedziala sie wszystkiego od znajomych i9 skoro kasia tak zaangazowala sie w poszukiwania i to ona zareagowala to domyslam sie ze byla jej blizsza niz adria ale tylko domyslam sie.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
ucieczkę wykluczyłabym choćby z takich względów, że musiałby jej ktoś pomagać (czyli musiałaby to planować). obecnie jest zbyt rozpoznawalna.

w temacie porwania - sam wysiłek wsadzenia jej do samochodu to jedno, a drugie to przewiezienie jej bez wzbudzania jakichkolwiek podejrzeń jest niezbyt duży.

mówiąc o Iwonie jako zwykłej dziewczynie mam na myśli wykluczenie porwania dla okupu, w celu szantażowania kogoś czy może akt zemsty.

a jeśli dotarła do domu Adrii?
no wlasnie jesli dotarla do domu adrii???????????????????? ????????????????????????? ???????????????/

o tym sie wypowiedzialem to zobacz jaka byla reakcja.
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:53   #3843
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
wiecie co a ja mimo wszystko w tym momencie zaczęłam myślec o tym czy ona jednak nie uciekła
pewnie powinnam bo w końcu jej mama wykluczyła coś takie, ale zawsze pozostaje jakieś "ale"
no bo np. mniemając że na tej imprezie ta kłótnia była o coś jednak poważnego i ona musiała się bardzo zdenerwowac skoro wracała taki kawał drogi na pieszo, raczej w grę nie wchodził alkohol, bo pili ileś godzin wcześniej na działkach, a w klubie pewnie potańczyli, więc raczej można stwierdzic że nie była pijana więc zakładając że kłótnia nie była o błahostkę a ona idąc mogła sobie wszystko przemyślec, a nigdy nie wiadomo z jakiego powodu tak młodej dziewczynie może się świat zawalic
ale apropo tej mamy Iwony, wiecie można znac swoje dziecko i nigdy nie spodziewac się takiej rzeczy, ale ja niestety wiem z własnego doświadczenia, że mnie również rodzice bardzo dobrze znali a mimo to uciekłam z domu jako 15 letnia gówniara także ja jednak takiej opcję nie do końca bym wykluczyła , oczywiście nie mówię że tak jest ale po prostu wydaje mi się że jednak to też powinniśmy brac pod uwagę i w sumie to zgadzałoby mi się to z tym, że w jednej z wizji (przepowiedni) było powiedziane że Iwona żyje ale dużo będzie ją kosztowało przyznanie się na ulicy że to ona i w sumie byłaby w tym prawda, bo mnie również byłoby głupio gdyby szukała mnie policja i pół polski
oby tak było,bo to optymistyczna wersja wydarzeń,ja jednak bardzo w to wątpię...niczego jej nie brakowało,z mamą miała raczej dobry kontakt,nie wyglada jakby była ograniczana,jest młodą,ładną i zadbana dziewczyną,która miała dość konkretne plany na przyszłość,dostała sie na studia (jeśli dobrze pamiętam na Akademię Marynarki Wojennej)fakt jest młoda,ale wydaje mi się jak na swój wiek dojrzała,konkretna,zdecyd owana,mocno stapajaca po ziemi,tak Ja widzę,może się mylę,ale takie osoby raczej nie uciekaja z domu,chyba,że nie uciekła od rodziny a przed kimś...
Stary 2010-09-16, 13:53   #3844
bezuczuciowa
Raczkowanie

gdyby chciała z jakiegoś powodu uciec i zacząć życie od nowa to po prostu jako osoba pełnoletnia zgłosiłaby się na policję z informacją że żyje i zastrzegła sobie, że nie chce by informowano rodzinę o miejscu jej pobytu.
Stary 2010-09-16, 13:56   #3845
robson1979
BAN stały

sadze ze w takim przypadku gdy jest zagrozenie zycia czy zdrowia dziewczyny powinno sie dzialac i wypowiadac bez skrupolow bez cackania czy kogos uraze z podejrzanych czy nie. bo jak sie okaze ze podejrzenia byly sluszne to co? bedziemy mieli wyrzuty sumienia ze sie cackalismy bo nasze komentarze beda i tak wkoncu wspojne ze za j...a powiesic i wogole.
Stary 2010-09-16, 13:58   #3846
obserwatorka79
Raczkowanie

[QUOTE=robson1979;22102502]niemialem na mysli ego ani przez chwile nie wydawalo mi sie ze mącisz tylko myslalem ze znalazla sie fanka mitu rutkowskiego ale teraz mam jasny obraz. ciesze sie ze sie angazujesz w sprawe i na forum i ciesze sie ze potrafisz innemu sie postawic. spuscilem z tonu bo inaczej jako facet wobec kobiety nie moglem tym bardziej ze mialas racje. prosze cie o jedno abys nadal to robila i nie zaprzestawala. zostan z nami. [QUOTE]

Alez ja nie zamierzam tego forum poki co opuszczac !
Nie jestem dobra w snuciu teorii roznorakich, nie mam mozliwosci czynnie sie udzielac, a czesto zwyczajnie czasu mi brakuje, ale jesli uda mi sie natrafic na cos ciekawego, to staram jak najszybciej tym tutaj podzielic. Jak wiekszosc.
DLATEGO ZOSTANMY RAZEM

Edytowane przez obserwatorka79
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:01
obserwatorka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:59   #3847
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
oby tak było,bo to optymistyczna wersja wydarzeń,ja jednak bardzo w to wątpię...niczego jej nie brakowało,z mamą miała raczej dobry kontakt,nie wyglada jakby była ograniczana,jest młodą,ładną i zadbana dziewczyną,która miała dość konkretne plany na przyszłość,dostała sie na studia (jeśli dobrze pamiętam na Akademię Marynarki Wojennej)fakt jest młoda,ale wydaje mi się jak na swój wiek dojrzała,konkretna,zdecyd owana,mocno stapajaca po ziemi,tak Ja widzę,może się mylę,ale takie osoby raczej nie uciekaja z domu,chyba,że nie uciekła od rodziny a przed kimś...
brawo dziewczyny ale ja wierze ze zyje i tego sie trzymajmy bo widze ze troche nam glowy opadly na tym temacie. proponuje szukac luki,powodow i sprawcy. bo obiecuje ze ja chce byc pierwszy co rzuci mu w leb kamieniem
Stary 2010-09-16, 14:00   #3848
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość

no wlasnie jesli dotarla do domu adrii???????????????????? ????????????????????????? ???????????????/

o tym sie wypowiedzialem to zobacz jaka byla reakcja.
nie udało mi się prześledzić całego wątku, a tylko jego część, więc niestety nie dotarłam do tego momentu. ale jeśli chodzi o czyjeś życie to ... to nie ma miejsca na zastanawianie się gdzie jest granica zaufania. w takiej sytuacji niestety bliscy muszą się liczyć z różnego rodzaju podejrzeniami. oczywiście istnieje jakaś moralna granica.
gdyby założyć, że Iwona dotarła po swoją torebkę, której nie zastała na balkonie i weszła do środka. może wdała się w rozmowę z którymś ze znajomych (niekoniecznie musiała to być Adria), być może to w mieszkaniu nastąpił ciąg dalszy kłótni.

z drugiej jednak strony myślę, że policja dostrzegłaby rozbieżności w zeznaniach przyjaciół Iwony, więc zbiorowe działanie raczej też wykluczone.
Stary 2010-09-16, 14:06   #3849
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
nie udało mi się prześledzić całego wątku, a tylko jego część, więc niestety nie dotarłam do tego momentu. ale jeśli chodzi o czyjeś życie to ... to nie ma miejsca na zastanawianie się gdzie jest granica zaufania. w takiej sytuacji niestety bliscy muszą się liczyć z różnego rodzaju podejrzeniami. oczywiście istnieje jakaś moralna granica.
gdyby założyć, że Iwona dotarła po swoją torebkę, której nie zastała na balkonie i weszła do środka. może wdała się w rozmowę z którymś ze znajomych (niekoniecznie musiała to być Adria), być może to w mieszkaniu nastąpił ciąg dalszy kłótni.

z drugiej jednak strony myślę, że policja dostrzegłaby rozbieżności w zeznaniach przyjaciół Iwony, więc zbiorowe działanie raczej też wykluczone.
jeśli wierzymy w "swiadka ze sztokholmu"to Iwona nie dotarła do domu/balkonu Adrii...
Stary 2010-09-16, 14:09   #3850
robson1979
BAN stały

Cytat:

ja sie nie wypowiedzialem z podejrzeniami na temat rodziny iwonki bo wolalbym zachowac to dla siebie anizeli na forum. wypowiedzialem sie na temat przyjaciol i nadal podejrzenia podtrzymuje. a co do niejasnosci w zeznaniach i czy policja przesluchala to wiemy ze przesluchala pare razy a jak przesluchuja po raz enty to wiadomo ze cos nie gralo. wiadomo ze byly znaki zapytania. niewiadomo co wniesli inni swiadkowie na temat roznych watkow bo byc moze wlasnie przewijali sie tam znajomi i dlatego byli pare razy przesluchiwani.
Stary 2010-09-16, 14:10   #3851
Corrina
Raczkowanie

Cytat:
sadze ze w takim przypadku gdy jest zagrozenie zycia czy zdrowia dziewczyny powinno sie dzialac i wypowiadac bez skrupolow bez cackania czy kogos uraze z podejrzanych czy nie. bo jak sie okaze ze podejrzenia byly sluszne to co? bedziemy mieli wyrzuty sumienia ze sie cackalismy bo nasze komentarze beda i tak wkoncu wspojne ze za j...a powiesic i wogole.
Też tak uważam.Nikogo się tu nie oskarża, a jedynie rozważa różne opcje. Równie dobrze znajomi Iwony i rodzina mogliby się obrazić, że wogóle śmiano ich przesłuchiwać. Fakt, to nie ich wina, że akurat tam byli, że byli z nią związani. Takie jest jednak życie. Przecież nikt ich tutaj nie piętnuje..
Poza tym w przypadkach morderstw (a to też trzeba brać pod uwagę) najczęściej biorą udział osoby najbliżej związane z ofiarą.Jakoś nie mogę w to uwierzyć, że akurat przejeżdżało np. tamtędy auto i ją zbrali, tak przypadkowo.Chyba,że ktoś ją już w klubie namierzył...

Ile ten przypadkowy sprawca musiałby ryzykować?Że nagrają go kamery, że przejedzie akurat inne auto(jeżeli był zmotoryzowany), że ktoś jednak za nią idzie (np.znajomy), przypadkowi piesi(widać na monitoringu, że było tego sporo).

Edytowane przez Corrina
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:16
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:12   #3852
robson1979
BAN stały

Cytat:
jeśli wierzymy w "swiadka ze sztokholmu"to Iwona nie dotarła do domu/balkonu Adrii...
nalezy sobie zadac pytanie na ile jest on wiarygodny a ja sadze ze bardzo wiarygodny i rutkowski rowniez to powiedzial i ja glosno i donoscie teraz powiem bo wkurza mnie ta medialna cisza PAN RECZNIK TO SWIADEK ZE SZWECJI.
Stary 2010-09-16, 14:14   #3853
bezuczuciowa
Raczkowanie

rodzinę raczej wykluczyłam.

ale tak po dłuższym namyślę zastanawiam się co mogłoby skłonić znajomych do tak drastycznych kroków, czego musiałaby dotyczyć kłótnia żeby dziewczyna zapadła się pod ziemię?!

coraz ciężej znaleźć mi jakiekolwiek racjonalne wytłumaczenie...

a czy zostały sprawdzone odciski palców z torebki? być może ktoś zabrał ją wcześniej i odłożył lub też mógł odłożyć później... mam na myśli odciski palców inne niż Adrii czy Iwony oczywiście.
Stary 2010-09-16, 14:15   #3854
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieńdobry,pamiętajcie dzisiaj 17:25 TVP "Celownik"-ma być materiał o Iwonie,podejrzewam,że żadnych nowych faktów nie poznamy,ale ogladać będe...
Dzięki za przypomnienie.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:15   #3855
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Corrina Pokaż wiadomość
Też tak uważam.Nikogo się tu nie oskarża, a jedynie rozważa różne opcje. Równie dobrze znajomi Iwony i rodzina mogliby się obrazić, że wogóle śmiano ich przesłuchiwać. Fakt, to nie ich wina, że akurat tam byli, że byli z nią związani. Takie jest jednak życie. Przecież nikt ich tutaj nie piętnuje..
Poza tym w przypadkach morderstw (a to też trzeba brać pod uwagę) najczęściej biorą udział osoby najbliżej związane z ofiarą.Jakoś nie mogę w to uwierzyć, że akurat przejeżdżało np. tamtędy auto i ją zbrali, tak przypadkowo.Chyba,że ktoś ją już w klubie namierzył...
CZY JA KTOS W KLUBIE NAMIERZYL? TEZ BARDZO PRAWDOPODOBNE i dlatego pewnie juz przetrzepali monitoring z dream clubu i porownali z zeznaniami swiadka. gdybam ale dobrze myslisz.
Stary 2010-09-16, 14:17   #3856
bezuczuciowa
Raczkowanie

Cytat:
Chyba,że ktoś ją już w klubie namierzył...
mało prawdopodobne. raczej ktoś mający takie konkretne zamiary nie szedłby na taki długi 'spacer' tylko zacząłby działać wcześniej.

a nawet jeśli to osoba ta by powtarzała się na nagraniach monitoringu, na których znalazła się Iwona.
Stary 2010-09-16, 14:18   #3857
burgund1234
BAN stały

Cytat:
nalezy sobie zadac pytanie na ile jest on wiarygodny a ja sadze ze bardzo wiarygodny i rutkowski rowniez to powiedzial i ja glosno i donoscie teraz powiem bo wkurza mnie ta medialna cisza PAN RECZNIK TO SWIADEK ZE SZWECJI.
i on nawet wygląda jak typowy Szwed - wysoki , blond i wyportowany.
Wiele osób dziwiło się, że tak długo się nie odzywał ale grunt , że to zrobił, bo przypuszczam też że TO ON
burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:19   #3858
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
no ok,to bardzo prawdopodobne,ale jeśli tak i "świadek ze szweji"-czyli Pan Recznik widział co wydarzyło sie przy ulicy Czarny Dwór 6 to po co maszerował za Iwona aż do czarnego dworu?

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:21
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:20   #3859
burgund1234
BAN stały

Cytat:
mało prawdopodobne. raczej ktoś mający takie konkretne zamiary nie szedłby na taki długi 'spacer' tylko zacząłby działać wcześniej.

a nawet jeśli to osoba ta by powtarzała się na nagraniach monitoringu, na których znalazła się Iwona.
Niekoniecznie. Może wpadla w oko komuś z kim się bawiła i powiedziała gdzie mieszka? No tak ale kto po imprezie jeździ samochodem?
Stary 2010-09-16, 14:21   #3860
robson1979
BAN stały

Cytat:
rodzinę raczej wykluczyłam.

ale tak po dłuższym namyślę zastanawiam się co mogłoby skłonić znajomych do tak drastycznych kroków, czego musiałaby dotyczyć kłótnia żeby dziewczyna zapadła się pod ziemię?!

coraz ciężej znaleźć mi jakiekolwiek racjonalne wytłumaczenie...

a czy zostały sprawdzone odciski palców z torebki? być może ktoś zabrał ją wcześniej i odłożył lub też mógł odłożyć później... mam na myśli odciski palców inne niż Adrii czy Iwony oczywiście.

co do odciskow na torebce? brawo jestem pod wrazeniem bo chyba pierwsza na to wpadlas
a powody?
byc moze iwonka o czyms wiedziala o czym nie powinna
byc moze do czegos ja zachecali do czego nie powinni
byc moze dawny zatarg ze znajomymi
byc moze zle zrozumiane intencje jednego z chlopakow
byc moze klotnia nie byla o *******e. bo wierzcie mi ja nawet w stanie nietrzezwym pamietam *******e sprzed roku a to byla naprawde *******a bo w porownaniu z niby klotnia o chlopaka to klotnia o chlopaka to hard core.
Stary 2010-09-16, 14:22   #3861
Gaaliyah
Raczkowanie

Ja cały czas nie mogę uwolnić się od myśli, że jeżeli Pan Ręcznik to świadek ze Sztokholmu, to co on takiego widział, że się bardziej "medialnie" nie chciał/nie mógł ujawnić? Z drugiej strony dokąd musiał iść za Iwoną, żeby mieć powiedzmy szansę ukryć się/czy też widzieć co się dzieje ... ach sama nie wiem, ale zawsze w tego typu sprawach sprawcami są albo najbliżsi albo zupełnie przypadkowi sprawcy (tak wiemy, już o tym wspominaliśmy) ...

Żyj według życiorysu, który chciałbyś sobie napisać
Gaaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:24   #3862
bezuczuciowa
Raczkowanie

nie uważacie, że jeśli niejaki pan Ręcznik widziałby jak ktoś siłą wciąga dziewczynę do auta, a ta się wyrywa, bądź gdyby działo się coś podejrzanego nie zadzwoniłby na numer alarmowy 112?

Szwedzi to ludzie bardzo otwarci... nie sądzę żeby nie pomógł gdyby się coś dziwnego działo.

Co do torebki... może komuś zależało, aby ona wróciła na swoje miejsce i jednocześnie podkreślić, że nie dotarła po nią.

Edytowane przez bezuczuciowa
Czas edycji: 2010-09-16 o 14:26
bezuczuciowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:25   #3863
robson1979
BAN stały

Cytat:
no ok,to bardzo prawdopodobne,ale jeśli tak i "świadek ze szweji"-czyli Pan Recznik widział co wydarzyło sie przy ulicy Czarny Dwór 6 to po co maszerował za Iwona aż do czarnego dworu?

byc moze byl gosciem w jednym z blokow. nieznam topografi tego miejsca wiec ciezko mi to powiedziec a byc moze zostawil tam auto na osiedlu i szedl najpierw w odwrotna strone z tymze to co widzimy na monitoringu to jego powrot? do szweda pasuje jak ulal, pasuje opoznienie w zgloszeniu sie swiadka, pasuje jego anonimowosc, pasuje od tego czasu embargo na info, pasuje miejsce, pasuje czas
Stary 2010-09-16, 14:25   #3864
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co to ja sie dziwie ze jest tworzony tekst po angielsku o zaginionej a niema telefonow do ambasad. a jak ma sie ten obcokrajowiec zglosic? wyobrazasz sobie ze dzwoni obcokrajowiec na dyzurke do pana kazia w policji? i co ten pan na dyzurce mu powie? przeciez to powinno byc dawno juz zamieszczone. masz racje mapka by cos dala ale ta z samego dolu i w punkcie gdzie ja ostatni raz widziano poprostu zaznaczyc wyrazniej.

No niestety nikt o tym nie pomyślał i nawet nie wpadł na taki pomysł,aby umieścić numery i adresy ambasad.

Na filmiku nie da się tego poprawić,ale można umieścić w opisie filmu lub w komentarzu pod nim.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:27   #3865
Corrina
Raczkowanie

Cytat:

Chyba,że ta osoba wiedziała gdzie Iwona mieszka w końcu w tym klubie często bywała.
Cytat:
też mi się to wydaje dziwne....mam wrażenie że to nie Pan Ręcznik jest świadkiem ze Szwecji..poza tym to nie musi być Szwed tylko Polak, który wyjeżdża tam do np. pracy.
Corrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:27   #3866
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gaaliyah Pokaż wiadomość
Ja cały czas nie mogę uwolnić się od myśli, że jeżeli Pan Ręcznik to świadek ze Sztokholmu, to co on takiego widział, że się bardziej "medialnie" nie chciał/nie mógł ujawnić? Z drugiej strony dokąd musiał iść za Iwoną, żeby mieć powiedzmy szansę ukryć się/czy też widzieć co się dzieje ... ach sama nie wiem, ale zawsze w tego typu sprawach sprawcami są albo najbliżsi albo zupełnie przypadkowi sprawcy (tak wiemy, już o tym wspominaliśmy) ...

dlaczego niechcial sie bardziej medialnie ujawnic? z prostej przyczyny bo mial do tego pelne prawo a policja te anoniumowosc musi mu zapewnic po zeznaniach. swiadkowie na zyczenie sa anonimowi. pozatym to prokuratura wymusila embargo na info a gdyby go nie bylo to kto wie czy dzis by nie chulal przed kamerami.
Stary 2010-09-16, 14:28   #3867
Janusz_G
Raczkowanie

Choć mnie nie , ma to -czuwam , jestem w pracy ale od czasu do czasu "kontroluję" co się dzieje .
W pierwszej kolejności proszę bez Pan , choć rozumiem ze jest to wyraz szacunku - dziękuję
Na pytania mogę starać się odpowiedzieć - w miarę swojej wiedzy , lub za porozumieniem z Mamą Iwonki .
Chciałbym móc na każde - ale wiadomo , nie które odpowiedzi na pytania pozostaną dla nas wszystkich tajemnicą . Mam nadzieję ze do czasu .

"Niewidzialna ręka czuwa" pamiętacie z lat 60-tych ten program ?
Janusz_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:30   #3868
robson1979
BAN stały

Cytat:
Chyba,że ta osoba wiedziała gdzie Iwona mieszka w końcu w tym klubie często bywała.

też mi się to wydaje dziwne....mam wrażenie że to nie Pan Ręcznik jest świadkiem ze Szwecji..poza tym to nie musi być Szwed tylko Polak, który wyjeżdża tam do np. pracy.
trafne spostrzezenie tym bardziej ze i polacy graja w filmach i rosjan i samych siebie i wlochow. to tylko cechy charakterystyczne wygladu nas upodabniaja do pewnej nacjii. to moze byc i polak tam mieszkajacy i szwed ale w kazdym razie bardziej do szweda podobny niz do marokanczyka
Stary 2010-09-16, 14:32   #3869
burgund1234
BAN stały

Cytat:
nie uważacie, że jeśli niejaki pan Ręcznik widziałby jak ktoś siłą wciąga dziewczynę do auta, a ta się wyrywa, bądź gdyby działo się coś podejrzanego nie zadzwoniłby na numer alarmowy 112?

Szwedzi to ludzie bardzo otwarci... nie sądzę żeby nie pomógł gdyby się coś dziwnego działo.

Co do torebki... może komuś zależało, aby ona wróciła na swoje miejsce i jednocześnie podkreślić, że nie dotarła po nią.
a jeśli próbował a 112 nie działało co się często zdarza albo mu gadała pół godziny po polsku automatyczna sekretarka i zrezygnował?
Myślicie, że numer 112 jest znany obcokrajowcom?
Stary 2010-09-16, 14:32   #3870
robson1979
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Janusz_G Pokaż wiadomość
Choć mnie nie , ma to -czuwam , jestem w pracy ale od czasu do czasu "kontroluję" co się dzieje .
W pierwszej kolejności proszę bez Pan , choć rozumiem ze jest to wyraz szacunku - dziękuję
Na pytania mogę starać się odpowiedzieć - w miarę swojej wiedzy , lub za porozumieniem z Mamą Iwonki .
Chciałbym móc na każde - ale wiadomo , nie które odpowiedzi na pytania pozostaną dla nas wszystkich tajemnicą . Mam nadzieję ze do czasu .

"Niewidzialna ręka czuwa" pamiętacie z lat 60-tych ten program ?

witam ciebie januszu my rowniez czuwamy i czy pozwolisz ze wysle zestawik pytan na skrzynke a odpowiesz kiedy uznasz to za stosowne. niechcemy z wizazystkami byc nachalni ale pomodz swoimi spostrzezeniami.
niestety nie pamietam gdyz urodzilem sie w latach 80
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości