|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
![]() Może pomyślicie, że jestem niekonsekwentna, może, ale gdzie jest ta granica, żeby nie zrobić krzywdy dziecku? Wasze, piszecie łatwo zaakceptowały to i zasypiają same.I super, gratulacje, tylko się cieszyć ![]() Potem jak już zasnęła to odruch moro co chwilę i jęczała przez sen żałośnie i budziła się z krzykiem- to chyba nie tak ma wyglądać,nie? To napewno nie jest dobre dla jej psychiki.... Moja znajoma karmiła synka piersią i on sm ją odstawił. Miał 11 mies i zasypiał przy cycu wieczorem i pewnego dnia odmówił. Dobrze, że jadł już co innego, to mu dała na kolację. I od tej pory nie chiał cyca, zasypiał sam i spał całe noce, bez płaczu. Mi nie przeszkadza, że Hania uspia przy cycu(parę minut i odlot), w końcu po coś jest w mleku ta substancja usypiająca , to takie naturalne mi się wydaje. Nasze dzieci Megi nie mogą się uspokoić ssając smoka, zostaje tylko cycuś, a więc i obecność mamy. Rozmawiam z mamami wielodzietnymi i każda mówi, że każde dziecko jest inne- jedno cycocholik, inne- jakby dziecka w domu nie było... Widać ten model tak ma, i ja chcę to uszanować i zaspokajać jej potrzeby najlepiej jak umiem. Dobra, lecę obiad robić, bo mała śpi (usnęła przy cycu oczywiście ![]() Pop ale ten czas leci , szok, uściski dla Oliwki, dużej, dzielnej dziewczynki! |
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Sama karmię bo taką czuję potrzebę i lubię to . Bardziej chyba chodzi o kontakt z moim maluchem.A zołza nie jesteś. Kto to widział do malucha wyciągać brudne łapska . U mnie wszyscy muszą najpierw zaliczyć mycie rąk a później dopero jest ściskanie
|
|
#693 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najsłodszego dla 6 miesięczniaków i 9 miesięczniaków
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() na zmiane nosic w nocy szok a co będzie póżniej Cytat:
Cytat:
Cytat:
masz już tą książkę jeśli nie to link wstawiam możeszm tu ściągnąć http://olik1980.wrzuta.pl/plik/5RuZZ...usnij_wreszcie Cytat:
Cytat:
mój butelkowy-nieświadomy i smoczkowy ale wypluwa tego smoka ciągle zanim zaśnie imuszę mu wkładać bo sam nie umie Cytat:
![]() u nas takich sklepów nie ma ale tak sobie coś kojarzę że chyba kiedyś w lidlu była taka seria exklusiw z tym masłem ale moze na alegro popatrzę bo mnie to zaciekawiło |
||||||||||
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
fasolka wspaniale że się w końcu odezwałaś
Ahhhh, ta Twoja Hanka, mała łobuzica A jakbyś spróbowała Ją nakarmić do syta łyżeczką mając swoje mleko w miseczce i troszkę kaszki bezsmakowej, neutralnej?? Charakterna ta Twoja córa że tyle walczy, ale może w końcu dojrzeje do samodzielnego zasypiania. Dziecko w końcu zrozumie jaki to dla niego komfort i się przyzwyczai Myślę że warto próbować, ale fakt jest faktem - każdego dziecko jest inne i inaczej reaguje, zachowuje się i inne rzeczy preferuje Świetna mama z Ciebie - "ja chcę to uszanować i zaspokajać jej potrzeby najlepiej jak umiem" - piękne słowa Oby wszystkie mamy na świecie tak myślały
|
#696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tytuł dla grupy wsparcia dla naszych pociech super!!!! |
|
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za życzenia. Dzisiaj wieczorem ją wirtualnie wycałuję przez skyp-a a jutro osobiście. Ona nie cierpi jak się ja całuje (ma to po mamusi
![]() ) ale uwielbia jak się ją gryzie (to już nie po mamusi ). No więc ją wygryzę lub obgryzę lub pogryaę od Was.Drcron - ja też wybrałabym tą białą. Tylko nie z czarnymi dodatkami. Podoba mi się pomysł Sponsy ze złotymi dodatkami. A fryzura jak dla mnie to nr 2. a jak dla Ciebie to nr 4 ![]() Grumelka - świetna nazwa wątku. A może powinnyśmy taki założyć i pisać tam w imienu naszych dzieci jakie te matki są niedobre. Tersują, na siłe wpychają jedzenie, abo nie dają jedzenia, zmuszają do sapania jak dziecko chce sie bawić, ciągają po lekarzach jak tylko się maluch zachłyśnie i odkaszlnie, zmuszają do jakiś dziwnych ćwiczeń, płaczą bez powodu itp.itd.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-16 o 14:10 |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka może spróbujesz za jakiś czas , to faktycznie problem jak nie chce smoczka , moj też nie chciał jak był malutki ale ja mu na chama wciskałami podpierałam czymś żeby nie wypluł.Wolałam zeby ssał smoka , bo właśnie kuzynki synek nie chciał i później był problem bo jak płakał czy coś to niczym go nie mozna było uspokoić
A u nas SZOK mały usnął w łóżeczku :rol l:Co prawda płakał trochę czyli że mały Jaś usilnie domagał sie powrotu starych zwyczajów ale byłam twarda podchodziłam co chwilę wkładałm smoczka pogłaskałam i szłam sobie i za 15 min spał ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Gmyrelka świetny tytuł na następny watek cos tylko zmienić np. "My mamusie świetne babeczki nie damy naszym maluchom przejąć pałeczki" ![]() Czyli nastąpiła zbiorowa "tresura" ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Drcron też jestem za białą |
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Myślę że -5 to normlna zimowa temperatura i dla mnie musi yć zdecydowanie niższa żebym nie wyszła z dzieckiem z domu.
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
grymelka no właśnie nie wiem co robic,bo mała jeśc w nocy nie chciała za bardzo -czyli głodna nie była,tylko dzisiaj wszamała od razu wszystko,ale to dlatego,że w dzień przez 6 godzin nie chciała nic.
Dzisiaj ładnie mi je,jesteśmy już po dwóch mm i mamusinym obiadku,który wyszedł mi dzisiaj pyszny niedługo dostanie deserek i o 17 mm i o też mm,więc będzie najedzona.pop gratulacje dla naszej dużej Oliwci ![]() hmm a natala mogłaby się do nas odezwac...
|
#701 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Narazie czekam i służę cycusiem ![]() Cytat:
, to bardziej chodzi o ssanie, oczywiście nie gumy ![]() Ja jestem pewna, że przyjdzie czas na nią, tak jak i ze wszystkim-jeszcze niedawno była nieodkładalna, a teraz już ładnie się bawi na macie, lubi karuzelkę, obroty na brzuszek itp. Nie zamartwiam się zbytnio, bo Hania jest MĄDRA i zrozumie szybko jak fajnie jest zasypiać w łóżeczku ![]() A tu same mądre mamy są )Dużo się od Was uczę ![]() Cytat:
![]() No ma charakter dziewczyna i już! Są tego + i - Tylko trzeba wiedzieć co wzmacniać a co tępić
|
|||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Moja to tak do 6-go miesiąca smoka lubiła a potem nagle jej się odwidziała i smoka nie lubi. Polubiła za to swoje palce i w szczególnośi kciuki. No i nijak nie możemy jej tego odłuczyć. Skarpety na rękach nie pomagają i ciągle ich nie może mieć. Co prawda ona ssie tego palucha tuż przed spaniem. Próbowaliśmy zastępować go smoczkiem ale smoczek jest be bo chyba kojarzy się jej z jedzeniem i butelką. I pozostał paluch.
Fasolka - jak mała się tak strasznie zanosi i wpada w histerię i nie ma szansy aby sama sie uspokoiła to oczywiście należy ją przytulić i zaspokoić jej potrzeby. Tak jak dziewczyny napisałay widocznie nie jest jeszcze gotowa na oderwanie się od cyca. Mi to trochę brakuję takiej potrzeby dziecka bycia z mamą. Ja mam wrażenie że moja mała jest taka zimna uczuciowo. Oczywiście lubi być na rękach ale tylko dlatego że lepiej wszystko widać i łatwiej się przemieszczać a nie dlatego że jest blisko matki czy ojca. Zresztą jej wszystko jedno kto ją nosi. Może być to krtoś obcy byle ją nosił. Ja bym tak chciała aby ona się we mnie wtulała ![]() .
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar a podchodzisz do Niej jak tylko zakwili?? Czy czekasz aż sytuacja się "rozkręci"?? Bo Marcel koło 1 jęczy ale ja nie wstaje i śpi dalej, dopiero 3-4 wzywa mnie tak że wstać muszę i jeść też dać muszę
Może Ninka się przebudza, coś tam sobie poopowiada i zaśnie dalej ... Metoda prób i błędów jest najlepsza
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
LIBRA tu masz namiary na allegro:
MASŁO: http://allegro.pl/maslo-shea-natural...196784430.html Z kolei mydło tylko oliwkowe, bez żadnych dodatków: http://allegro.pl/mydlo-marsylskie-o...217001982.html |
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem wam,że wolałabym,żeby mała spała już u siebie,bo właśnie nawet jak ona tylko na sekundy się przebudzi to ja już jestem obudzona
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Sponsa
|
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jakbyście kupili nianie i pozamykali drzwi??
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to prawda MĄDRE MAMUSKI na tym forum
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Luz, nie ma sprawy! Jeśli zdecydujesz się na zakup mydła, polecam pokrojenie go na kilka plastrów, wtedy jego używanie jest wygodniejsze. Krojenie najlepiej wychodzi gorącym nożem. Taką kostkę jesteś w stanie podzielić na 4-5 plastrów. Powinno wystarczyć na kilka miesięcy, przy codziennym używaniu.
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację,poczekam jeszcze.Jeśli będzie mnie robiła w konia i jednak zacznie się w nocy bawic mlekiem to pójdzie do łóżeczka i jeśli zajdzie potrzeba to będę ją "tabelowała"
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mi brakuje takiego przytulaska...
|
|
#712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mały chory dzisiaj nie ma na sczęście temperatury ale mi nadal pokasłuje tak to jest wesoły i w sumie normalny, trochę bardziej płaczliwy był wczoraj i marudny ale dzisiaj już nie. Mam mega wyrzuty ja czuję, że powinnam być przy nim cały czas a nie do pracy chodzić chociaż na mojego nianię narzekać nie mogę - mój ojciec się póki co spisuje na medal
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co ja powinnam miec w apteczce dla małej?bo ja w sumie mam tylko ibufen,a muszę miec w razie ewentualnego(tfu,tfu przeziębienia)jak tż wyjedzie.
Położyłam mała do łóżeczka i chyba śpi,bo cicho jest ![]() A Nina zaczęła się strasznie rzucac w łóżeczku-całe aż lata i słysze nawet na dole te jej podskoki i żeby jeszcze było mało to podkakuje do samej góry,główą aż do szczebli i się boję,że rąbnie łóżeczko jak popowej Oliwki. jednak nie śpi,bo gada
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a samo marudzenie jak bez gorączki to nie masz się czym martwić - może zęby, mże ciśnienie, może poprostu się Werci nudzi
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam,sprawdziłam i śpi z głową wtuloną w misia.Pozwólcie,że napiszę to jeszcze raz-JAKIE TO BYŁO PROSTE hehe
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcel nadal śpi
Już ponad dwie godziny Wcześniej spał od 930-11 ![]() Kurcze ale się maleństwa pochorowały Z jednej strony szkoda Ich ale z drugiej się uodparniają i to naturalna kolej rzeczy jest. Będzie dobrze Mamuśki!!
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
![]() no to ide w bialej tylko nie wiem czy czarne buty a ,moze rozowe ?? to bedzie wesele mam rozoy zakiet taki krotszy w sumie ten czarny to tez taki krotszy jest i teraz nie wiem
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jam jak najbardziej za różowymi dodatkami
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.

są jakieś cyckowe - antysmoczkowe? Bo mój zasypia wieczorkiem tak: trze oczka, kładziemy się na łóżku, dostaje cyka w buzię i od razu odjazd. Inaczej mi nie wychodzi.
Może damy radę 

, to takie naturalne mi się wydaje. 

. U mnie wszyscy muszą najpierw zaliczyć mycie rąk a później dopero jest ściskanie
a wy jakie bedziecie kupowac ?? i czy kupujecie takie na styk zy wieksze ja wzelam troszke wiekszy bo na 86 o jeden rozmiar wiekszy chyba do zimy duzo Luska nie urosnie
tż sprawka
Ahhhh, ta Twoja Hanka, mała łobuzica

:rol l: