Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 12:33   #781
violisia
Zadomowienie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

hej laski, u mnie mdlosci ciagle, mam nadzieje ze to dobry znak, i ze dzidzia sie rozwija, dziaj mam 6 tydzien skonczony ide do ginekologa na pierwsza wizyte, tak bardzo bym chiala juz widziec serduszko i miec pewnosc ze jest ok
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 12:57   #782
Paaoollcciiaa
Raczkowanie

GG do Paaoollcciiaa

Hej

Ja we wtorek idę na usg już nie mogę się doczekać. Tak czytam o waszych objawach i...strasznie się stresuję bo ja ich nie mam Tylko często siusiam w nocy i tez w nocy jestem masakrycznie głodna ale zadnych mdłości itp. nie mam. Ja chcę już wtorek!!!!!
Paaoollcciiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:07   #783
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

Eweska u mnie dzisiaj też lepiej Wczoraj zauważyłam, że po zjedzeniu kawałka czekolady mi się poprawia. Przez cały dzień nie mogłam jeść bo taki wstręt mnie nachodził a po tej czekoladzie jest całkiem całkiem. Co jakiś czas przegryzam też pieczywo chrupkie i daję radę Nadal jednak nie mogę gotować

kruczaa ja także bym nie wytrzymała, przecież to tyle czekania.

Mazianka postanowiłam brać z Ciebie przykład. Dzisiaj dzień prania Nawet sweterki w rączkach wyprałam, a rzadko mi się to zdarza :P
Cieszę sie,ze mam mobilizujący wpływ na kogoś,nie żeby z własnej woli to pranie ręczne,hihi,ale zawsze cos,nie?
ja niestety na slodkie mam 'alergie",nawet po słodkich owocach bleeee.
a tak bym czasem czekoladki wciągnęła,albo chociaż wypiła gorącą,o mleku tez moge zapomniec

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie dziś w końcu troszkę lepiej, mdłości zdecydowanie mniejsze, może dlatego że wcześnie nie musiałam wstawać Synal się rozchorował i został w domu, więc pobudki do szkoły dzisiaj nie było i sobie spaliśmy do 9 I jak wstałam to mdłości nie było, zjadłam kanapkę i również mdłości brak Mam nadzieję, że już tak zostanie, że mdłości nie wrócą, takie delikatne jeszcze mogą być

Jutro jadę na badania, przyjeżdża po mnie szwagier
kurcze u mnie jakos nie chce sie na dobre poprawić,w nocy mój Tżcik wraca i jutro chyba ten syrop spróbuje,bo nie dam rady

aaa i ja tez jutro na badanka lece,z bułką w torebce,trzymam kciuki za Nas jutro Eweska hihi.

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
hej laski, u mnie mdlosci ciagle, mam nadzieje ze to dobry znak, i ze dzidzia sie rozwija, dziaj mam 6 tydzien skonczony ide do ginekologa na pierwsza wizyte, tak bardzo bym chiala juz widziec serduszko i miec pewnosc ze jest ok
na pewno jest ok!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Paaoollcciiaa Pokaż wiadomość
Hej

Ja we wtorek idę na usg już nie mogę się doczekać. Tak czytam o waszych objawach i...strasznie się stresuję bo ja ich nie mam Tylko często siusiam w nocy i tez w nocy jestem masakrycznie głodna ale zadnych mdłości itp. nie mam. Ja chcę już wtorek!!!!!
Dziewczyno Ty sie nie stresuj tylko Bogu dziekuje ,ze nie masz mdłosci,jeszcze mogą do Ciebie dotrzec,ja mam tak od 6 tyg a skonczyłam 8tc
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:10   #784
Paaoollcciiaa
Raczkowanie

GG do Paaoollcciiaa

No wiem, wiem ale dopóki nie dowiem się że wszystko ok to no cóż...taka już moja natura
Paaoollcciiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 13:53   #785
moria44
Wtajemniczenie

violisia trzymam kciuki za wizytę, czekamy na dobre wieści

jagodka71 witaj Ja też mam termin na 3 maja Dziś 7t.1d. czyli zaczynam 8 tydzień

Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości, to musi być wykańczające. Tak się cieszę, że mnie ominęło mam nadzieję, że nie wykraczę i nie zmieni się to do końca ciąży.

A i wiecie co, dziś się dowiedziałam, że w ciąży nie można jeść sera feta nie miałam pojęcia, opinie są oczywiście podzielone ale dla tych mamuś, które chuchają na zimne może się przydać taka informacja. Ja od dziś nie jem

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 14:27   #786
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki Violis za wizytę, zdaj koniecznie relację
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
A i wiecie co, dziś się dowiedziałam, że w ciąży nie można jeść sera feta nie miałam pojęcia, opinie są oczywiście podzielone ale dla tych mamuś, które chuchają na zimne może się przydać taka informacja. Ja od dziś nie jem
Też o tym wiem I camembert też nie wolno

Wróciłam z bety. Dzisiejszy wynik to 3 874 (5tc) w sobotę miałam 464 wiec chyba ładnie rośnie
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 15:09   #787
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
A i wiecie co, dziś się dowiedziałam, że w ciąży nie można jeść sera feta Ja od dziś nie jem
paranoja,ja własnie mam zamiar skoczyc po paczke fety o zrobic pyszną grecką sałatkę

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
a wiecie chociaż dlaczego nie wolno??( i czy faktycznie,hihi?)

ale pewnie wiecie,ze przed kompem tez siedziec nie wolno??

Dziewczyny błagam Was,nasze sery są z pasteryzowanego mleka,!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kurcze ja nawet w I ciąży takiej schizy nie miałam hihi

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

A po drugie: nic nie pobije naleśników z serkiem feta i ze szpinakiem,mniammmm
Stary 2010-09-16, 15:28   #788
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Paaoollcciiaa Pokaż wiadomość
Hej

Wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Cieszę sie,ze mam mobilizujący wpływ na kogoś,nie żeby z własnej woli to pranie ręczne,hihi,ale zawsze cos,nie?
ja niestety na slodkie mam 'alergie",nawet po słodkich owocach bleeee.
a tak bym czasem czekoladki wciągnęła,albo chociaż wypiła gorącą,o mleku tez moge zapomniec
Mleka to ja nie lubię wcale, zastępuje je innymi produktami mlecznymi które lubię

Cytat:
kurcze u mnie jakos nie chce sie na dobre poprawić,w nocy mój Tżcik wraca i jutro chyba ten syrop spróbuje,bo nie dam rady

aaa i ja tez jutro na badanka lece,z bułką w torebce,trzymam kciuki za Nas jutro Eweska hihi.
Bidulko spróbuj ten syrop, wcale nie jest powiedziane, że będziesz miała skutki uboczne jak na ulotce, na wszystkich lekach są wypisane skutki uboczne i gdyby ktoś się nimi przejmował to by nikt leków nie brał.
A z bułą jutro lecę, dobrze że szwagier mnie samochodem zabierze bo na nogach musiałabym 30 minut iść i nie wiem czy bym na czczo wytrzymała tyle czasu, a autem to szybciutko

Cytat:
Dziewczyno Ty sie nie stresuj tylko Bogu dziekuje ,ze nie masz mdłosci,jeszcze mogą do Ciebie dotrzec,ja mam tak od 6 tyg a skonczyłam 8tc
Ja już morduję się od 5 tygodnia a dziś jest 7tc i 1 dz, ciekawa jestem kiedy mi przejdzie, choć dzis nie jest najgorzej.

Drzemkę 2 godzinną popołudniową sobie urządziłam, teraz mam iść smażyć naleśniki bo synal chce, nie wiem czy dam radę okaże się czy mnie nie zmuli :P

Cytat:

jagodka71 witaj Ja też mam termin na 3 maja Dziś 7t.1d. czyli zaczynam 8 tydzień

Dziewczyny współczuję Wam tych mdłości, to musi być wykańczające. Tak się cieszę, że mnie ominęło mam nadzieję, że nie wykraczę i nie zmieni się to do końca ciąży.

Moria ja też 7t1d jedziemy na tym samym wózku, termin też pewnie będę miała na 3-4 maja, ale jeszcze nie wiem kiedy, bo lekarza nie zapytałam. Teraz w ten wtorek idę na kolejną wizytę to się wszystkiego dowiem.
Co do sera Feta to nie wiedziałam, ale nie przepadam za nim więc mała strata, we Francji fetę mają zdecydowanie lepszą niż u nas tak jak mozzarellę u nas jest taka kwaśna a we Francji pyszota, ale oni właśnie robią je z niepasteryzowanego mleka, no ale w sierpniu jadłam ostatni raz teraz już nie będę jeść :P wiem, że nie powinno się jeść serów pleśniowych camambert, gorgonzola, brie, fetę można jeść jeśli jest zrobiona z pasteryzowanego mleka, no i jak wiadomo surowego mięsa nie wolno, surowych jaj itp.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 17:19   #789
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

a wiecie chociaż dlaczego nie wolno??( i czy faktycznie,hihi?)
Ze względu na obecność bakterii listeria monocytogenes w tych serach.
Tutaj trochę do poczytania:
http://www.gronkowiec.pl/listeria.html
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 19:21   #790
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria ja też 7t1d jedziemy na tym samym wózku, termin też pewnie będę miała na 3-4 maja, ale jeszcze nie wiem kiedy, bo lekarza nie zapytałam.
Fajnie, no żeby u mnie też dwa maluchy jak u Ciebie były to już w ogóle by było

Ale dziś cisza na wątku, ciekawe jak anula i jej wizyta w Polsce. kasia a co u Ciebie, objawy są? wszystko w porządku? Ty chyba dziś usg miałaś mieć, dobrze pamiętam?

Stary 2010-09-16, 19:39   #791
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witajcie mamuśki

Coś dzisiaj wizaż szwankuje
Byłam w salonie, w którym szyją mi kieckę ślubną.Kobietka pomierzyła mnie na nowo i dobrze, bo w pasie i pod biustem trochę mi przybyło. Co do biustu, to wiedziałam, ale tym pasem to się zdziwiłam i trochę zmartwiłam.
Umówiłam się na odbiór 5 dni przed ślubem.
To będzie koniec 10 tygodnia, więc myślę, że i tak nic nie będzie widać.

Objawy mam dalej. Wczorajsze mdłości minęły, ale pewne zapachy odrzucają mnie na odległość

Miłego wieczoru dziewczyny.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 20:50   #792
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ze względu na obecność bakterii listeria monocytogenes w tych serach.
Tutaj trochę do poczytania:
http://www.gronkowiec.pl/listeria.html
to było pytanie retoryczne

a co do serów,to jeszcze raz napisze,ze w Polsce ogólnodostępne sery są z mleka pasteryzowanego,więc tych nie dostyczy zakaz,chyba,ze ktos kupuje specjalnie te 100% zagramaniczne to moze miec stracha
co do mięsa surowego to i bez ciązy w tych czasach bym nie tknęła

lece poprzytulac sie do kibelka.......

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Mleka to ja nie lubię wcale, zastępuje je innymi produktami mlecznymi które lubię

Bidulko spróbuj ten syrop, wcale nie jest powiedziane, że będziesz miała skutki uboczne jak na ulotce, na wszystkich lekach są wypisane skutki uboczne i gdyby ktoś się nimi przejmował to by nikt leków nie brał.

.
ja mleko codziennie do kawki lałam i musli jadłam,a teraz niestety nie mogę,

a co do syropu,to lekarz zabronił mi po nim prowadzić,wiec cos sie moze dziac,a ja sama z małą nie bardzo moge sobie pozwolic na spanie na stojąco,czy jakies inne majaki ,jutro mój Tz wraca,to spróbuję.

własnie po raz ktorys zaliczyłam kibelek po kolacji.
mój żołądek woli byc pusty

Widzę,ze naleśniki w tym tygodniu królują na wątku

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2010-09-16 o 20:53
Stary 2010-09-16, 21:17   #793
eweska
Moderatoreska

Pogadałam z mężulem 2 godzinki od razu mi lepiej, mdłości mnie dopadły popołudniową porą dzisiaj.
Ale udało mi się dziś wszamać naleśnika i o dziwo nie odrzuciło mnie od niego, ale gdzies od 16 mdłości się zaczęły:/
Mazianko a to teraz cię rozumiem, ale mam nadzieję, że nie bedziesz spała na stojąco po tym syropku, tylko ci pomoże i nie będzie żadnych skutków ubocznych.
Stary 2010-09-16, 21:22   #794
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Pogadałam z mężulem 2 godzinki od razu mi lepiej, mdłości mnie dopadły popołudniową porą dzisiaj.
Ale udało mi się dziś wszamać naleśnika i o dziwo nie odrzuciło mnie od niego, ale gdzies od 16 mdłości się zaczęły:/
Mazianko a to teraz cię rozumiem, ale mam nadzieję, że nie bedziesz spała na stojąco po tym syropku, tylko ci pomoże i nie będzie żadnych skutków ubocznych.
ja tez mam taką nadzieję,zzobaczymy,a naleśniki chyba mają coś w sobie,bo ja tez wczoraj zjadłam i to na slodko i to była jedyna rzecz,która przeleżała w moim brzusiu dłuzej niz 10min
Stary 2010-09-16, 21:30   #795
violisia
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki Violis za wizytę, zdaj koniecznie relację

Wróciłam z bety. Dzisiejszy wynik to 3 874 (5tc) w sobotę miałam 464 wiec chyba ładnie rośnie
po wizycie zadowolona, Pan ginekolog zbadal mnie, pogadal zemna, przepisal tableteczki, jakies ( nie pamietam jakie bo mam recepte w samochodzie) , powiedzial ze jest wyrazna ciaza, 6 tydzien(hmmmm to akurat wiedzialam) no i nie zrobil mi usg, bo powiedzial ze bym zobaczyla tylko kropeczke, a on tego nie preferuje tak wczesnie, i jezeli swiadomosc jego badania mi wystarczy i nie bede nalegala, to lepiej usg zrobic za 2-3 tygodnie, bo wtedy juz zobacze fajnego dzidziusia, a nie kropke bo powiedzial ze to saultradzwieki (o ile sie nie myle) i nagrzewaja w jakis tam sposob tkanki, wiec ja zdecydowalam ze za 2 tyg przyjade spowrotem do niego juz z wynikami badan..

doktorek mily rzeczowy, ja zadowolona, bo badanie nic a nic nie bolalo gosciu do tego stworzony,

termin mam na 12 maja

mezus byl zemna ale czekal w poczekalni, jak wyszlam i mu powiedzialam ze jest 100% ciaza to mnie wyprzytulal i wycalowal hehe

jutro chcemy powiedziec rodzicom i tesciom
Stary 2010-09-16, 21:42   #796
moria44
Wtajemniczenie

violisia super No to podobna sytuacja u Ciebie jak u mnie. Na mojej pierwszej wizycie też lekarz wpisał w kartę, że jest to 6 tydzień i kolejna wizyta za 3 tyg. to będzie początek października 1 lub 2.

Stary 2010-09-16, 21:46   #797
violisia
Zadomowienie

Cytat:
violisia super No to podobna sytuacja u Ciebie jak u mnie. Na mojej pierwszej wizycie też lekarz wpisał w kartę, że jest to 6 tydzień i kolejna wizyta za 3 tyg. to będzie początek października 1 lub 2.
ja myslalam ze zla bede jak nie bedzie nic widac,a tu nagle jak mi facet powiedzial i zasygnalizowal ze lepiej nie robic tylko dla ciekawosci bo to nagrzewa tkanki, to jakos instynktownie zaraz zrezygnowalam.. a juz sie balam ze ja nie mam tego czegos
Stary 2010-09-16, 22:15   #798
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
ja myslalam ze zla bede jak nie bedzie nic widac,a tu nagle jak mi facet powiedzial i zasygnalizowal ze lepiej nie robic tylko dla ciekawosci bo to nagrzewa tkanki, to jakos instynktownie zaraz zrezygnowalam.. a juz sie balam ze ja nie mam tego czegos
Cześć Wam po długiej nieobecności

Violisia- wydaje mi sie ze dlatego chyba robi sie usg dopochwowe na początku, wtedy też widać, a nie nagrzewa się tkanek (tak mi się wydaje, chyba że się mylę i to też nagrzewa, to przepraszam za błąd) Taki jakby wibrator do pochwy wkładają Moja gin mnie tak badała na wizytach jak sprawdzała jajniki.
Gratuluję potwierdzonej ciąży Na pewno się jutro wszyscy ucieszą!!!

mazianka, faktycznie masz rację co do serów, u nas rzeczywiscie robią z mleka pasteryzowanego, więc można jeść Te z wyższej półki pleśniowe są z niepasteryzowanego, ale nasze zwykłe Turek czy inne takie są niegroźne.

Co do badań krwi, bo się przewinęło coś o toxo IgG i IgM, to trzeba robić oba,bo IgG swiadczy o starym zakażeniu i obecności przeciwciał chroniących przed ponownym zakażeniem, a IgM o świeżym zakażeniu i wtedy większy problem,ale też leczą Dajcie znać jakie Wam powychodziły wyniki. Ja idę w środę do gin i pewnie też dostanę listę badań do wykonania. Na szczęście Hbs mnie ominie, bo zaszczepiłam się rok temu na WZW B trzema dawkami i mam spokój Sprawdziłam przeciwciała i pięknie się wytworzyły. Ale muszę zbadać różyczkę...Z dobrych rzeczy to czytałam że nie potrzebne są ponowne doszczepiania i że ta szczepionka na różyczkę ktorą wszystkie miałyśmy w wieku 12 lat wystarczy. Więc jestem dobrej myśli.

Co do mdłości...Pojawiły mi sie w tym tygodniu...Zwłaszcza od rana, jak czegoś szybko nie zjem to brrrrr...Zresztą cały dzień mnie meczą lekkie nudności, cały czas się czuje jak na kacu Jutro zaczynam 6 tydzień
Piersi bolą teraz całe, a wcześniej bolały same sutki...Coraz lepiej

Kupiłam sobie dziś książke "W oczekiwaniu na dziecko". Bardzo ciekawa, rzeczowo i uspokajająco wszystko napisane. Polecam zwłaszcza dla panikujących, bo można się uspokoić trochę po lekturze

Coraz mnie skurczów brzucha w tym tygodniu, tzn. mniej bolących, lżejsze. To na plus. A jak u Was?

Dziewczyny polecam jako profilaktykę przeciw rozstępom oliwkę,zwł ta w żelu jest wygodna. W mojej rodzinie rodziły w ostatnim czasie 3 kobietki i wszystkie używały oliwki- żadna nie ma rozstępów. Ale moja mama nie używała nic i też nie ma więc może to genetyczne...Nie wiem, w każdym razie ja zamiast Musteli za prawie 100, będę używać oliwki za 10 zł

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-09-16 o 22:16
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:41   #799
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
to było pytanie retoryczne

-
Aha
Oj, ja głupia nie zrozumiałam. Tak czy siak o tym, że nie powinno się jeść tych serów dowiedziałam się będąc w pierwszej ciąży - no i nie jadłam, choć je uwielbiam. Teraz też szlaban na sery

Miłego wieczoru
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 23:24   #800
magdzia82
Przyczajenie

cyt:
...bo powiedzial ze to saultradzwieki (o ile sie nie myle) i nagrzewaja w jakis tam sposob tkanki, wiec ja zdecydowalam ze za 2 tyg przyjade spowrotem do niego juz z wynikami badan...

z dwa tygodnie temu oglądałam jakiś poranny program na dwójce i właśnie lekarz wypowiadał się na temat USG 2D, 3D i 4D...stwierdził, że jeśli tego wymaga sytuacja to USG 2D może być wykonywane codziennie...tak jak któraś z Was napisała Nam we czesnej ciąży robią USG 2D że tak powiem dowcipne a lekarz sprawdza czy jest dobrze zagnieżdżone maleństwo, czy nie ma ciąży pozamacicznej itd.

wpadnijcie na klopsiki w occie...mam w sobotę imprezkę bo TŻ się jutro się broni więc czeka mnie stanie przy garach...dobrze, że dziś zrobiłam biszkopt to już tylko ciacho jutro dokończę...

zapach mi się dziewczyny wyostrza i wszystko mi śmierdzi...fe...i że też mnie diabli [pokusili posmakować pół klopsika...teraz mam zgagę
magdzia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 07:37   #801
magdzia82
Przyczajenie

Miłego dnia
magdzia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 08:48   #802
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Co do badań krwi, bo się przewinęło coś o toxo IgG i IgM, to trzeba robić oba,bo IgG swiadczy o starym zakażeniu i obecności przeciwciał chroniących przed ponownym zakażeniem, a IgM o świeżym zakażeniu i wtedy większy problem,ale też leczą Dajcie znać jakie Wam powychodziły wyniki. Ja idę w środę do gin i pewnie też dostanę listę badań do wykonania. Na szczęście Hbs mnie ominie, bo zaszczepiłam się rok temu na WZW B trzema dawkami i mam spokój Sprawdziłam przeciwciała i pięknie się wytworzyły. Ale muszę zbadać różyczkę...Z dobrych rzeczy to czytałam że nie potrzebne są ponowne doszczepiania i że ta szczepionka na różyczkę ktorą wszystkie miałyśmy w wieku 12 lat wystarczy. Więc jestem dobrej myśli.

cześć dziewczyny - i mam małą kropke.

to znaczy odebrałam dzisiaj wyniki badań. niby wszystko w porządku (coś tam w moczu nie jest dokłądnie jak powinno być), ale martwi mnie bardzo własnie ta cholerna cytomegalia..... mam tak:
IgM 0,610;
norma: wynik ujemny <0,85 - czylio niby ok, ale
IgG <6,0
norma: wynik ujemny <6,0 - czyli jestem na granicy

sama nie wiem czy powtórzyć czy nie przed wizytą u mojego gina....
reszta ok - jeszcze pogoogluje co z tym moczem.... jak nie urok to ...

a poza tym.... prawie żadnych objawów... masakra!

ok..... własnie się okazało że mam chore nerki........ ja sie zaraz popłącze.... masakra.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2010-09-17 o 08:56
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:21   #803
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny - i mam małą kropke.

to znaczy odebrałam dzisiaj wyniki badań. niby wszystko w porządku (coś tam w moczu nie jest dokłądnie jak powinno być), ale martwi mnie bardzo własnie ta cholerna cytomegalia..... mam tak:
IgM 0,610;
norma: wynik ujemny <0,85 - czylio niby ok, ale
IgG <6,0
norma: wynik ujemny <6,0 - czyli jestem na granicy

sama nie wiem czy powtórzyć czy nie przed wizytą u mojego gina....
reszta ok - jeszcze pogoogluje co z tym moczem.... jak nie urok to ...

a poza tym.... prawie żadnych objawów... masakra!

ok..... własnie się okazało że mam chore nerki........ ja sie zaraz popłącze.... masakra.

IgG świadczy o przebytym kiedyś zakażeniu. Nie martw sie tym. Najlepiej jeszcze skonsultuj z lekarzem,ale ważniejsze jest IgM a to masz ok.
A co się dzieje z nerkami Kochana?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:27   #804
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

moniqac, miałam dokładnie to samo, wyszedł mi wynik wskazujący, że kiedyś przeszłam cytomegalię.
Najważniejsze, że teraz jesteś zdrowa.
A z nerkami na pewno da się coś zrobić, bez uszczerbku dla bejbika.
Głowa go góry
Stary 2010-09-17, 09:48   #805
Catia88
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny! Dołączam do Waszego grona, jeśli oczywiście mogę Jeszcze dokładnie nie wiem, w którym jestem tyg. ale będzie coś ok 5go, więc przypuszczam, że termin będę mieć na maj
W środę odebrałam wynik bety ( ) ale niestety nie umiałam za dużo z niego wyczytać W przyszłym tyg. mam iść na pierwsze USG i później do mojej gin i dowiem się w którym jestem dokładnie tyg. i co dalej
Kurcze, jak tam czytam o Waszych dolegliwościach Wam współczuję U mnie narazie ich brak (odpukać). Ale to dobrze, bo mieszkam jeszcze z rodzicami a oni nie wiedzą, że będą dziadkami.
Pozdrawiam i miłego dnia wszystkim życzę!
Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:51   #806
moniqac
Zadomowienie

anulinka2009 - tak myślałam, że o to chodzi w tej choler*** cyto.... masakra - mam koleżanke której własnie obumarł płód przez cyto i miałam lęki - ale to teraz podobno ma się odporność? Czyli ten wynik jest generalnie ok?

a nerki... sama nie wiem co o tym myśleć, mam nadzieje że mój gin coś wymyśli, ale nie wiem jak ja teraz wytrzymam do wtorku do wizyty.... nie można sie tak po prostu cieszyć... po prostu nie można.

catia88 witaj.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:56   #807
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
anulinka2009 - tak myślałam, że o to chodzi w tej choler*** cyto.... masakra - mam koleżanke której własnie obumarł płód przez cyto i miałam lęki - ale to teraz podobno ma się odporność? Czyli ten wynik jest generalnie ok?

a nerki... sama nie wiem co o tym myśleć, mam nadzieje że mój gin coś wymyśli, ale nie wiem jak ja teraz wytrzymam do wtorku do wizyty.... nie można sie tak po prostu cieszyć... po prostu nie można.

catia88 witaj.
Nie przejmuj się, tylko myśl o bejbiku
Tak, wynik jest ok. U mnie w marcu wyszedł wynik pozytywny i teraz już nie muszę powtarzać cyto, tylko mam zrobić toxoplazmozę IgM.
A z nerkami lekarz na pewno sobie poradzi.
I ciesz się dziewczyno

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Catia, witaj
Jaki miałaś wynik bety??
Stary 2010-09-17, 09:57   #808
eweska
Moderatoreska

Dzien dobry

Ja już po badaniu i nawet po śniadanku
6 próbówek krwi mi pobrała, ale szybko sprawnie i bezboleśnie Za badania zapłaciłam 175zł czyli nie tak dużo z racji na ilość badań:
morfologia
mocz-ogólne
CRP ilościowo
Odczyn Wassermana
Antygen HBS
Przeciwciała anty HCV jeśli dobrze odczytałam
Grupa krwi i RH
Odczyn Coombsa
Glukoza.
Jeszcze pewnie dostanę skierowanie na toksoplazmę, IgG, IgM a to też nie są tanie badania,no ale dużo do zrobienia mi ich już nie zostało

Mdłosci odpukać nie dokuczają, synal się porządnie rozłożył, chory bidulek
Stary 2010-09-17, 10:39   #809
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

hej kochane!! wczoraj miałam USG ma 20mm i lieczy sobie...UWAGA...8tyg.i 6 dni czyli dzisiaj ma równe 9 tyg!! a ostatnia @miałam 20.07. może to nie był okres???w końcu miałam ją 2 dni i lichutko bardzo. A tak się bałam... teraz wiem,że żyje dzisiaj idę już na zwolnienie lekarskie bo nie daje rady stać w tej ochronie moje objawy się nasiliły-wszystko mnie boli i spać mi się chce cały Boży dzień drogie przyszłe mamusie zaraz poczytam sobie wasze posty bo mnie dwa dni już nie było-praca... buziaczki
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2010-09-17 o 10:40
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 11:02   #810
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

A i wiecie co, dziś się dowiedziałam, że w ciąży nie można jeść sera feta nie miałam pojęcia, opinie są oczywiście podzielone ale dla tych mamuś, które chuchają na zimne może się przydać taka informacja. Ja od dziś nie jem [/QUOTE]

Super że ty też masz na 3 maja A ja się dowiedziałam że nie można też jeść serów pleśniowych i... pasztetów bo są za bardzo przetworzone.

Generalnie to ja nie mogę nic jeść przez te mdłości wizytę mam dopiero w poniedziałek boję się że przez to nie jedzenie dzidzi stanie się krzywda ;( Ale ja próbuję się zmuszać ale zawsze zwracam ;(
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości