|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
a no tak... ty wysylasz zwolnienia jak dobrze pamietam hehe, ale i tak info zdatna nawet klientow gramofonem wywoluja haha
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
a ja wczoraj jako dobra narzeczona upieklam TZ szarlotke na urodziny
![]() w poniedzialek dotra moje duperele kurierem, zostalo mi jneszcze: - łozeczko - przewijak /kupuje taka polke z ikei/ - wozek /Xlander/ - posciel - kosmetyki /chyba tylko oliwka, zel mam/ - stanik do karmienia - wieksza ilosc pampersow / do szpitala mam w razie czego 2x 27 szt/ - wanienka no i chcialabym jeszcze karuzele, ale moze ktos ze znajomych kupi
|
|
|
|
#1443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę ![]() ja mam na 16.45 Cytat:
![]() Ale to już chyba na październik sobie zostawię ![]() Cytat:
Właśnie był kurier i przywiózł łóżeczko Lecę zajrzeć do kartonu
|
|||
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
ja jeszcze śniadania nie jadłam a Wy tu o kopytkach
![]() ![]() co do znajomych to rzeczywiście bywa różnie, generalnie Ci co byli nam najbliżsi to nadal są i się nami interesują. Niestety podejrzewam, że kontakt z moimi znajomy ze studiów (prócz jednej pary) będzie bardziej ograniczony, bo oni teraz głównie o pracy i karierze myślą. Fakt faktem biorą śluby, ale jeśli chodzi o dzieci to sami mówią, ze to kwestia jeszcze kilku lat. I wolą imprezować, a ja nie wiem, jak przy małym dziecku dam radę imprezować, nie mówiąc o tym, że pewnie w ogóle nie będę miała siły Lisek, a insulina jest konieczna? Bo mi moja gin mówiła, że wpierw tylko dietę się stosuję a jak dieta nie działą to wtedy wprowadza się insulinę. Ale pewnie co gin to inna opinia Nie martw się cukrzycą, mam przykłady kilku kobiet w swoim otoczeniu, które w ciaży miały cukrzycę a po ciąży cukrzyca zniknęła jak ręką odjął. Po prostu w ciąży trzustka nie nadąża czasem przy takiej ilości hormonów, które sa produkowane w ciąży i stąd ta cukrzyca ciążowa.Pełnia, ja to namiętnie wcinam batoniki fit już nawet kakao zeszło na dalszy plan
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka ale Ci dobrze z tymi ciastkami
Ślinka mi cieknie ![]() Pełnia Wczoraj chciałam kupić jakiś biustonosz do karmienia i wszystkie które mierzyłam, były takie sobie. Powodowały,że czyczki miałam prawie pod pachami Tak sie rozłaziły.Widzę,że jeżeli chodzi o święta i zachowanie dziecka to masz przygotowane czarne plany. Może nie będzie tak źle. Ja mam nadzieję,że do mnie nie zwalą się goście. Też wolałabym spędzić je tylko z tż i Młodym. Ale do tego momentu to jeszcze duzo czasu. Jeżreli chodzi o rozmowy z innymi to raczej nie rozgaduję się zbytnio.Ma początku ciąży bardzo to przeżyawłam(nadal przeżywam),ale teraz staram sie nie gadać ciągle o tym. Apoolonia widać,że tryskasz energią, jeżeli chodzi o ewentualną wizytę teściów na święta
|
|
#1446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Lisek i Kotek trzymam za wasze wizyty, ja też dzisiaj mam ![]() Kotek ja to pisałam Bo mama mi powiedziała, że jak jest poniżej -5 to nie można z takim maluchem wychodzić - no chyba, że nie ma wyjścia jak właśnie na badania, albo szczepienie... A mi chodziło o takie wyjście "nie lekarskie" tylko bardziej towarzyskie
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-09-17 o 09:43 |
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam nadzieję, że jednak święta spędzimy w małym gronie, no bo z moim terminem jak urodzę akurat tuż przed świętami to potem goście będą patrzeć jak ja sobie nieporadnie radzę z dzieckiem
i już słyszę rady od mamy czy teściowej
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
IRSIN to jeszcze troche ci zostalo...
![]() KOTEK81 I LISEK DOBRYCH WIESCI NA WIZYCIE ![]() ALI ja po nich mam zgage wcinalabym wszystko co ma orzechy heheale migdaly same mi nie wchodza zuchwa boli od nich...ide sie polozyc bo zle sie czuje :/. do pozniej... |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze niestety powiedziała diabetolog,ze jest konieczne. Wczoraj nie wzięłam, a jeżeli chodzi o dzisiaj to się jeszcze zastanowię. Zobaczę najpierw jakie mam wyniki cukru na diecie.
Stokrotka wynik glukozy 75 g miałam po 2h 8,17(norma do 7,8). Mi powiedziała,że jak będę miała po posiłku stężenie 120-130 to mam zwiększyć o jednostkę insulinę,a jak powyżej 130 to o dwie. Dlatego dzisisja jeszcze zapytam ginekologa co on o tym myśli. Kotek dziękuję ![]() MAm już ustawiony dzien przez diabetologa. A więc on tak wygląda: 6 leki 7 cukier, śniadanie i godzinę po cukier 10 II śniadanie i godzinę po cukier 12 leki 13 obiad i godzinę po cukier 14 leki 16 podwieczorek 18 leki 19 kolacja i godzinę po cukier 22 mierzenie cukru, późna kolacja, leki 23 leki. Także tak wyglądać ma każdy dzień Lekko dołujące,ale cóż. Tak trzeba.Uciekam bo rodzinka przyszła. BŁAGAM piszcie tak,żebym nie miała problemu z nadrobieniem.
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
no i trochę zła jestem bo karuzelka która była jako gratis jest nie taka jak na zdjęciu (tam były plastikowe zabawki-grzechotki a ja dostałam jakieś pluszowe misie
Nie mogę się doczekać jak poskładam łóżeczko ale obiecałam Kindze, że poczekam z tym na nią jak wróci ze szkoły więc jeszcze godzinkę muszę wytrzymać Sprawdziłam tylko czy kolor się zgadza ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
I za twoją wizytę też ![]() Ja dzisiaj czytałam, że ta zima ma być ponoć najbardziej mroźna od 1979 roku już pod koniec września mogą się zdarzyć opady deszczu ze sniegiem ale prawdziwy mróz chwyci dopiero od stycznia - najzimniej ma być w lutym...Oby im się to nie sprawdziło i była baaaardzo łagodna zima w tym roku
|
|
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lisek, zapraszam na ciastka jeszcze pol opakowania mi zostalo moich ulubionych Milk Digestive z Marksa ![]() Wcielam jajecznicę, mala zaczela sie ruszac, chyba smakowalo A wlasnie.. dziewczyny w 30 i dalszym tygodniu ciazy: JAK SPICIE? Kiedys juz pytalam ale wtedy to jakos nawet moglam na lewym boki i na plecach spac a teraz tylko na prawym spie a ponoc nie mozna ![]() Irsin, no to duzo Ci nie zostalo w sumie.. ja przewijaka nie kupuje, ale karuzelke bym chciala.. Niestety mnie to nikt nie kupi. Ze strony rodzicow TZ to moge pomarzyc o czymkolwiek. Troche to bez sensu, bo jego matka pierwszej wnuczce nakupowala rzeczy a mnie nawet nie zapyta jak sie czuje Wiec niech spitala za granice i nie wraca ![]() Troche mnie tez denerwuje bo mowilam tztowi o karuzeli to mowi: no to moja siostra nam da. A ja mowie ze chcialabym cos w koncu ****a kupic! i miec wplyw na to co ma nasze dziecko Oczywiscie fajnie dostawac rzeczy bo sie odciaza kasowo, ale ona miala wszystko kupione a ja musze dostac "w spadku" ![]() dziewczyny, kciuki za wizyty trzymam !!!!
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-17 o 09:52 |
|
|
|
|
#1453 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
superrr że wszystko jest dobrze ![]() teraz to już tylko czekać ![]() Cytat:
a te z aukcji ładne Cytat:
za wizytę ![]() pelnia a jak T się czuje? już dobrze? hej moje drogie czy wy też tak się słabo czujecie jak wstajecie ? ja wstałam o godzinie 8.30 podczytałam was i musiałam się znowu położyć bo nie mam siłki na nic
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:56 |
|||
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki. Ja juz wczoraj nie miałam nerw do wizazu i polozylam sie wczesniej, ani nic napisać nie szło :/ Myślałam że tż zrobi mi niespodzianke i przyjedzie o dzien wczesniej ale nie ma go do tej pory wiec będzie jutro tak jak mówił...
![]() A juz od 5 spac nie mogłam bo myslalam ze zaraz nadjedzie Zjadłam własnie sniadanko i ide suszyc włoski a potem ciekne troche na miasto popatrzeć co tam w sklepach mają...
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-17 o 09:58 |
|
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zasypiam raz na prawym boku raz na lewym - bez przesady z tymi zakazami w nocy i tak pewnie ze 100 razy przekręcamy się z boku na bok czasami nawet o tym nie wiedząc ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- dzięki |
|
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka ja jak tylko otworzyłam oczy zjadłam milky waya i liona
ja zasypiam różnie... raz na prawym raz na lewym... ostatnio na lewym boku było mi niewygodnie i spałam na prawym no trudno
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-17 o 10:00 |
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niemoge spac na plecach bo mi slabo sie robi za chwile, mama uciska bo jest klocuszkiem nawet na usg jak jestem i leze plasko to mi slabo |
|
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
Anecka mój lekarz mówi, ze może najlepiej spać a lewym, ale trzeba sobie samemu wybrać odpowiednia dla nas pozycję, bez fanatyzmu
ja śpie różnie, nie mam jednego boku cały czas ( na tym etapie chyba juz sie nie da)Paulinka ja wczoraj juz pisałam, ze mała wysysa ze mnie energię ![]() Kotek chwal się łóżeczkiem
|
#1460 |
|
Rozeznanie
|
Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu tyle stron do nadrobienia
Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby ![]() Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że ta zima mega-mroźna to dopiero od stycznia faktycznie, jak już będę mogła wejść w mój kożuch sprzed ciąży
Teściowa dzwoniła rano, że będzie mieć dla nas ten bujaczek (jej znajoma nam pożyczy) Do kupienia został mi jeszcze wózek wanienka, termometr elektroniczny (mimo że mam rtęciowe, to wolę mieć specjalny dla dziecka, jeszcze nie wiem dokładnie jaki), chusta do noszenia (ale to raczej po porodzie dopiero kupię), kombinezon, jeszcze parę ciuszków (pajace, ciepła czapeczka), pieluszki jednorazowe, smok uspokajający, staniki i koszule do karmienia, proszek do prania dla dzieci i duperelki z apteki typu spirytus do pępka, gaziki jałowe, sól fizjologiczna. No i oczywiście komódka na ciuszki, ale to razem z naszymi meblami z IKEI. Aha, i do szpitala torba (mąz chce kupić, nie pożyczyć od Rodziców, bo mówi, że jeszcze nam się przyda) i drobiazgi higieniczne do szpitala - mały szampon, żel pod prysznic itp. Uff, jeszcze trochę tego jest. Na szczęście jest też jeszcze trochę oszczędności na to Karuzelkę bym w sumie chciała, ale poczekam, czy ktoś nam nie kupi ![]() Anankee, zdolna bestia z Ciebie ![]() Co do spania, to ja prawie zawsze zasypiam na lewym boku (z poduszką "kojec"), ale - o dziwo! - ostatnio budzę się często na plecach! Dosyć dziwne to jest, bo przed ciążą bardzo rzadko zdarzało mi się spać na plecach. A teraz przez sen się przekręcam i nawet nie jest mi specjalnie niewygodnie. No ale podobno wtedy mniej tlenu może dochodzić do dziecka, więc jak się tak obudzę to wracam na bok
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-17 o 10:09 |
|
|
|
#1462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
a mi się dzisiaj bardzo dobrze spało, wygodnie i nawet nie było mi gorąco (odkąd jestem w ciąży to cały czas mi gorąco, okna pootwierane ale jakoś tak zawsze się pocę między piersiami ).Cytat:
Kiedyś dawno temu jak mi bratowa powiedziała, "jak zaszłam w ciążę to straciliśmy wszystkich znajomych", to ja jej na to, że ze mna tak nie będzie, ale powiem wam, że nawet najbliższa mi przyjaciółka jakoś tak przestała dzwonić i chyba wszyscy znajomi sobie pomyśleli, że jak już nie mogę się z nimi winka napić to nie potrafię się dobrze bawić. Tak czuję, że chyba oni myślą, że jak się spotkamy to już nie można ze mną o niczym innym porozmawiać jak tylko o ciąży i dziecku. Przykre, ale trudno, jak któraś z was napisała, ich strata. Cytat:
Cytat:
![]() za wszystkie dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty
|
|||
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja wróciłam od gina. szyjka skrócona nadal.... w niedziele idziemy na USG zobaczyc ile ma za 2 tyg znów wizyta u lekarza i coś mówił o szpitalu ze trzeba badania porobić... a w razie bólów brzucha na IP ![]() dostałam karte ruchów
|
|
|
|
#1464 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę
Cytat:
śliczne ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
to teraz wskakuj do łóżeczka i odpoczywaj - za niedzielne usg |
||
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka, wypoczywaj i nie martw się na zapas
Dużo tutaj kobietek ma skrócone szyjki i jakoś się toczą dzień po dniu Ja karty ruchów nie dostałam i chyba nie dostanę, mój gin uważa, że nie ma potrzeby liczyć.
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
oooooo nieeee niech nie będzie zimno !! nienawidzę zimna :/ brrrrrr
anankee ale jesteś zdolniacha ![]() śliczne ! Marta ja się tak czułam w pierwszych trzech miesiącach, taka wyczerpana potem było wszystko oki a teraz znowu tylko bym leżała...kotek to czekamy z niecierpliwością na fotki ![]() sanderinka nooo musisz dużo wypoczywać i leżeć i wszystko będzie dobrze irsin ja się czuję tak samo ![]() o jaaaaaaaa na suwaczku już 31 tc idę zjeść coś porządnego a nie dwa batony... w ogóle zauważyłam ża bardzo mało jem ostatnio... :/ zjem śniadanie, coś słodkiego, i jakąś kanapeczkę a potem nic mi się już nie chce. Dzisiaj tżtowie zrobiłam na obiadek chińszczyzne :P haha Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-17 o 10:17 |
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Ja śpię okropnie, jakbym się nie położyła to mnie wszystko boli :/
|
#1468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogole to mi gorąco Cytat:
ehh no mam non stop jakieś wizyty i badania... w niedziele USG ,23 znów do lekarza potem 1 pazdziernika... no zobaczymy mam nadzieje ze bedzie ok ![]() byle nie do szpitala
|
||
|
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
Dziewuszki jestem w domciu
wczoraj wypuścili mnie ze szpitala, ale tyle co zdązyłam parę stron nadrobić i na odpisanie czegokolwiek już nie miałam siły ![]() mierzyli mi ten cukier w szpitalu i nie wychodzi jaki tragiczny jak jestem na diecie i sie igraniczam z węglowodanami, także mam teraz skierowanie do poradni diabetologicznej, dostane glukometr i mam sie kontrolować. niestety w szpitalu odezwały się moje problemy gastrologiczne, refluks i bóle zołądka, że dzidzia coraz bardziej uciska na żołądek problemu raczej nie ominę, także idę dziś po skierowanie do poradni gastrologicznej. ale z małą wszystko ok Codziennie też pare razy dzidzi serduszka słuchałam, melodia dla moich uszu, tup tup, tup tup, tup tup galopowało jak młody źrebaczek a ledwo co wyszłam ze szpitala i się wystraszyłam że wieczorem znów tam pojadę, bo się wystarszyłam jak na wkładce zobaczyłam troszkę brązowgeo śłuzu spróbuję nadrabiać dalej choć parę stron bo jestem ciekawa co tam u Was
|
#1470 |
|
Zadomowienie
|
Jejku dzisiaj już mam skończony 32 tc, jak ten czas leci ;-)
P.S. Wczoraj zaszalałam na zakupach dla siebie, kupiłam parę rzeczy na okres po ciąży i wydałam kupę kasy, mężowi nawet nic nie powiedziałam, żeby się nie denerwował niepotrzebnie, ale nie mogłam się już powstrzymać ;-)
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

nawet klientow gramofonem wywoluja haha

Jedno z moich ulubionych zajęć. A o której masz wizytę??
za wizytę 

Nie martw się cukrzycą, mam przykłady kilku kobiet w swoim otoczeniu, które w ciaży miały cukrzycę a po ciąży cukrzyca zniknęła jak ręką odjął. Po prostu w ciąży trzustka nie nadąża czasem przy takiej ilości hormonów, które sa produkowane w ciąży i stąd ta cukrzyca ciążowa.
Tak sie rozłaziły.
19.08.2011 

superrr że wszystko jest dobrze