3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 09:28   #1441
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Pelnia, szczerze pisząc ja nigdy w zusie nie bylam wiec dla mnie to on moze byc nawet na Piekarach, ale dobrze ze jest na Grabskiego bo mam bliziutko

Cholera przebudzilam sie i co zrobilam? zjadlam ciastka ktore zostaly z wczoraj na stole.. z czekolada heh

Nie no ide jajecznice sobie zrobie
ja po kanapkach ale na wymnioty mi sie zbiera coraz bardziej... zjem banana moze pomoze ;(

a no tak... ty wysylasz zwolnienia jak dobrze pamietam hehe, ale i tak info zdatna nawet klientow gramofonem wywoluja haha
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:29   #1442
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

a ja wczoraj jako dobra narzeczona upieklam TZ szarlotke na urodziny

w poniedzialek dotra moje duperele kurierem, zostalo mi jneszcze:
- łozeczko
- przewijak /kupuje taka polke z ikei/
- wozek /Xlander/
- posciel
- kosmetyki /chyba tylko oliwka, zel mam/
- stanik do karmienia
- wieksza ilosc pampersow / do szpitala mam w razie czego 2x 27 szt/
- wanienka

no i chcialabym jeszcze karuzele, ale moze ktos ze znajomych kupi
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:30   #1443
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Kotek ja też ostatnio czekam tylko na przesyłki Jedno z moich ulubionych zajęć. A o której masz wizytę??
My mamy ok 15 i lek będzie sprawdzał znów szyjkę i zrobi mi usg doplerowskie. MAm nadzieję,że wszystko ok bedzie.
za wizytę

ja mam na 16.45
Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ale przynajmniej zrobiłam jedno zamówienie z allegro na 80zl z duperelami
następne po wypłacie
nie lubię kupować takich dupereli tyle kasy a efektu żadnego
hehe ja jak sobie podliczyłam to na "duperele" potrzebuję ok 300zł
Ale to już chyba na październik sobie zostawię
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
a pogoda??? pzeciez mozna wychodzic z malenstwem jak nie przekracza 0 stopni (noworodek) i -5 niemowle juz po 3 tygodniach w zimie a nie 6 jak ktos pisal...
ja pisałam o 6 tyg bo ktoś pisał () że będzie z dzidzią siedzieć 2 miesiące w domu - więc się śmiałam, ze nie ralne bo po 6 tygodniach trzeba iść na szczepienie

Właśnie był kurier i przywiózł łóżeczko
Lecę zajrzeć do kartonu
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:31   #1444
Aliszcze
Zakorzenienie

ja jeszcze śniadania nie jadłam a Wy tu o kopytkach

co do znajomych to rzeczywiście bywa różnie, generalnie Ci co byli nam najbliżsi to nadal są i się nami interesują. Niestety podejrzewam, że kontakt z moimi znajomy ze studiów (prócz jednej pary) będzie bardziej ograniczony, bo oni teraz głównie o pracy i karierze myślą. Fakt faktem biorą śluby, ale jeśli chodzi o dzieci to sami mówią, ze to kwestia jeszcze kilku lat. I wolą imprezować, a ja nie wiem, jak przy małym dziecku dam radę imprezować, nie mówiąc o tym, że pewnie w ogóle nie będę miała siły

Lisek, a insulina jest konieczna? Bo mi moja gin mówiła, że wpierw tylko dietę się stosuję a jak dieta nie działą to wtedy wprowadza się insulinę. Ale pewnie co gin to inna opinia Nie martw się cukrzycą, mam przykłady kilku kobiet w swoim otoczeniu, które w ciaży miały cukrzycę a po ciąży cukrzyca zniknęła jak ręką odjął. Po prostu w ciąży trzustka nie nadąża czasem przy takiej ilości hormonów, które sa produkowane w ciąży i stąd ta cukrzyca ciążowa.

Pełnia, ja to namiętnie wcinam batoniki fit już nawet kakao zeszło na dalszy plan

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:31   #1445
lisek15
Zakorzenienie

Anecka ale Ci dobrze z tymi ciastkami Ślinka mi cieknie

Pełnia
Wczoraj chciałam kupić jakiś biustonosz do karmienia i wszystkie które mierzyłam, były takie sobie. Powodowały,że czyczki miałam prawie pod pachami Tak sie rozłaziły.
Widzę,że jeżeli chodzi o święta i zachowanie dziecka to masz przygotowane czarne plany. Może nie będzie tak źle.
Ja mam nadzieję,że do mnie nie zwalą się goście. Też wolałabym spędzić je tylko z tż i Młodym. Ale do tego momentu to jeszcze duzo czasu.
Jeżreli chodzi o rozmowy z innymi to raczej nie rozgaduję się zbytnio.Ma początku ciąży bardzo to przeżyawłam(nadal przeżywam),ale teraz staram sie nie gadać ciągle o tym.

Apoolonia widać,że tryskasz energią, jeżeli chodzi o ewentualną wizytę teściów na święta

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:36   #1446
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.

Niestety przez moją dwudniową nieobecnośc Was nie nadrobię.

Byłam wczoraj u diabetologa i dostałam porządną dietę, glukometr i insulinę na noc.Także potwierdziła cukrzycę ciążową. Przez to miałam gorszy dzień. Chyba mnie to przeraża. Lekarka widziała moje przerażenie i powiedziała,żebym się nie stresowała, bo u rzadko której kobiety cukrzyca ciążowa zostaje.
Już chcę żeby Olek wyszedł,ale też zdaję sobie sprawę z tego że to zbyt wcześnie.

Idę coś nadrabiać.
Lisek a dlaczego dostalaś insulinę? Z tego co mi powiedziano zaczyna sie od diety i mierzy sie glukometrem wynik i dopiero jak sa jakies ogromne skoki (powyżej 200-300) to podaje sie insulinę. Jakie miałas wyniki testu glukozy? Ja też mierzę glukometrem krew, więc temat nie jest mi obcy
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:37   #1447
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Dzień dobry dziewczynki

Lisek i Kotek trzymam za wasze wizyty, ja też dzisiaj mam

Kotek ja to pisałam Bo mama mi powiedziała, że jak jest poniżej -5 to nie można z takim maluchem wychodzić - no chyba, że nie ma wyjścia jak właśnie na badania, albo szczepienie... A mi chodziło o takie wyjście "nie lekarskie" tylko bardziej towarzyskie

Edytowane przez Priety
Czas edycji: 2010-09-17 o 09:43
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:37   #1448
Aliszcze
Zakorzenienie

ja też mam nadzieję, że jednak święta spędzimy w małym gronie, no bo z moim terminem jak urodzę akurat tuż przed świętami to potem goście będą patrzeć jak ja sobie nieporadnie radzę z dzieckiem i już słyszę rady od mamy czy teściowej

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:42   #1449
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

IRSIN to jeszcze troche ci zostalo...

KOTEK81 I LISEK DOBRYCH WIESCI NA WIZYCIE

ALI ja po nich mam zgage wcinalabym wszystko co ma orzechy hehe
ale migdaly same mi nie wchodza zuchwa boli od nich...

ide sie polozyc bo zle sie czuje :/. do pozniej...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:43   #1450
lisek15
Zakorzenienie

Aliszcze niestety powiedziała diabetolog,ze jest konieczne. Wczoraj nie wzięłam, a jeżeli chodzi o dzisiaj to się jeszcze zastanowię. Zobaczę najpierw jakie mam wyniki cukru na diecie.

Stokrotka wynik glukozy 75 g miałam po 2h 8,17(norma do 7,8). Mi powiedziała,że jak będę miała po posiłku stężenie 120-130 to mam zwiększyć o jednostkę insulinę,a jak powyżej 130 to o dwie. Dlatego dzisisja jeszcze zapytam ginekologa co on o tym myśli.

Kotek dziękuję

MAm już ustawiony dzien przez diabetologa.
A więc on tak wygląda:
6 leki
7 cukier, śniadanie i godzinę po cukier
10 II śniadanie i godzinę po cukier
12 leki
13 obiad i godzinę po cukier
14 leki
16 podwieczorek
18 leki
19 kolacja i godzinę po cukier
22 mierzenie cukru, późna kolacja, leki
23 leki.
Także tak wyglądać ma każdy dzień Lekko dołujące,ale cóż. Tak trzeba.

Uciekam bo rodzinka przyszła.

BŁAGAM piszcie tak,żebym nie miała problemu z nadrobieniem.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:50   #1451
kotek81
Zakorzenienie

no i trochę zła jestem bo karuzelka która była jako gratis jest nie taka jak na zdjęciu (tam były plastikowe zabawki-grzechotki a ja dostałam jakieś pluszowe misie ) ale już wiem po komentarzach, ze oni nie uwzględniają reklamacji jeśli chodzi o gratisy - ech no trudno... Zresztą przy młodej karuzelka w ogóle sie nie sprawdziła - nie była nia zainteresowana - dopiero jak ją "rozebrałam na części pierwsze" to bawiła się zabawkami.

Nie mogę się doczekać jak poskładam łóżeczko ale obiecałam Kindze, że poczekam z tym na nią jak wróci ze szkoły więc jeszcze godzinkę muszę wytrzymać Sprawdziłam tylko czy kolor się zgadza

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

Kotek ja to pisałam Bo mama mi powiedziała, że jak jest poniżej -5 to nie można z takim maluchem wychodzić - no chyba, że nie ma wyjścia jak właśnie na badania, albo szczepienie... A mi chodziło o takie wyjście "nie lekarskie" tylko bardziej towarzyskie
Dzięki
I za twoją wizytę też

Ja dzisiaj czytałam, że ta zima ma być ponoć najbardziej mroźna od 1979 roku już pod koniec września mogą się zdarzyć opady deszczu ze sniegiem ale prawdziwy mróz chwyci dopiero od stycznia - najzimniej ma być w lutym...
Oby im się to nie sprawdziło i była baaaardzo łagodna zima w tym roku
Stary 2010-09-17, 09:51   #1452
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
ja po kanapkach ale na wymnioty mi sie zbiera coraz bardziej... zjem banana moze pomoze ;(

a no tak... ty wysylasz zwolnienia jak dobrze pamietam hehe, ale i tak info zdatna nawet klientow gramofonem wywoluja haha
Zanosze do pracy zwolnienie

lisek, zapraszam na ciastka jeszcze pol opakowania mi zostalo moich ulubionych Milk Digestive z Marksa

Wcielam jajecznicę, mala zaczela sie ruszac, chyba smakowalo
A wlasnie.. dziewczyny w 30 i dalszym tygodniu ciazy: JAK SPICIE? Kiedys juz pytalam ale wtedy to jakos nawet moglam na lewym boki i na plecach spac a teraz tylko na prawym spie a ponoc nie mozna

Irsin, no to duzo Ci nie zostalo w sumie.. ja przewijaka nie kupuje, ale karuzelke bym chciala.. Niestety mnie to nikt nie kupi. Ze strony rodzicow TZ to moge pomarzyc o czymkolwiek. Troche to bez sensu, bo jego matka pierwszej wnuczce nakupowala rzeczy a mnie nawet nie zapyta jak sie czuje Wiec niech spitala za granice i nie wraca
Troche mnie tez denerwuje bo mowilam tztowi o karuzeli to mowi: no to moja siostra nam da. A ja mowie ze chcialabym cos w koncu ****a kupic! i miec wplyw na to co ma nasze dziecko Oczywiscie fajnie dostawac rzeczy bo sie odciaza kasowo, ale ona miala wszystko kupione a ja musze dostac "w spadku"

dziewczyny, kciuki za wizyty trzymam !!!!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-17 o 09:52
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:54   #1453
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Hej
Ja już po wizycie. Nika waży podobno 2800g Wszystko jest super. Szyjka skrócona, ale to już wiedziałam Wyniki też dobre. Na następnej wizycie mam dostać już skierowanie na krzepliwość i skierowanie już do porodu (choć ono nie jest potrzebne). Lekarz powiedział, że poród w tym momencie już nie jest żadnym zagrożeniem Pozostaje czekać na godzinę "0"
superrr że wszystko jest dobrze teraz to już tylko czekać

Cytat:
Paulinka, fajny budziak, kurde dobrze ze mam daleko do Pepco

Ja sie zastanawiam nad tym dla siebie: http://moda.allegro.pl/niewatpliwy-h...235185791.html
W sumie niedrogo, a chodzic po miescie juz nie daje rady. Z drugiej strony, wole sobie najpierw pomacac nim cos kupię mUSZE Do CA sie przejsc, zawsze mam z tego sklepu fajne sweterki
ja mam z ca jeden sweterek to już chyba ze 4 lata go noszę i się nie zmechacil a te z aukcji ładne

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
pewnie po prostu jest grubaskiem

Mój gin też mi nigdy nic nie mówi - zresztą usg robił mi tylko raz w 11tc, dlatego co jakiś czas chodzę do innego prywatnie aby upewnić się, ze wszystko ok

pewnie, ze lepiej leżeć we własnym łóżeczku
No to za wizytę.

Moi znajomi wykruszyli się 8 lat temu jak byłam w 1 ciąży - na początku było ciężko ale jakoś przywykłam...
Jak maluszki się urodzą to będziemy miały na tyle zajęcia, że tym razem nam nie starczy czasu na znajomych

Szkoda kocinki ale dobrze, ze jesteś przy niej - przynajmniej czuje się kochana a nie męczy się w jakimś bezdusznym schronisku

Ja dziś czekam na kuriera (mam nadzieję, że dojedzie ) i na popołudniową wizytę u gina - już się nie mogę doczekać aż zobaczę moją malutką kruszynkę (no chyba że coś wyrosło między nogami to wtedy - malutkiego kruszona )
lisek i kotek za wizytę

pelnia
a jak T się czuje? już dobrze?

hej moje drogie
czy wy też tak się słabo czujecie jak wstajecie ? ja wstałam o godzinie 8.30 podczytałam was i musiałam się znowu położyć bo nie mam siłki na nic

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-17 o 09:56
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:56   #1454
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja juz wczoraj nie miałam nerw do wizazu i polozylam sie wczesniej, ani nic napisać nie szło :/ Myślałam że tż zrobi mi niespodzianke i przyjedzie o dzien wczesniej ale nie ma go do tej pory wiec będzie jutro tak jak mówił...
A juz od 5 spac nie mogłam bo myslalam ze zaraz nadjedzie
Zjadłam własnie sniadanko i ide suszyc włoski a potem ciekne troche na miasto popatrzeć co tam w sklepach mają...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-17 o 09:58
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:57   #1455
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
A wlasnie.. dziewczyny w 30 i dalszym tygodniu ciazy: JAK SPICIE?
Kiedys juz pytalam ale wtedy to jakos nawet moglam na lewym boki i na plecach spac a teraz tylko na prawym spie a ponoc nie mozna
Na plecach spać nie umiem ale często leżę wieczorkiem bo lepiej czuję małą
Zasypiam raz na prawym boku raz na lewym - bez przesady z tymi zakazami w nocy i tak pewnie ze 100 razy przekręcamy się z boku na bok czasami nawet o tym nie wiedząc

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
lisek i kotek za wizytę
dzięki
Stary 2010-09-17, 09:58   #1456
_paulinka2
Wtajemniczenie

Anecka ja jak tylko otworzyłam oczy zjadłam milky waya i liona ja zasypiam różnie... raz na prawym raz na lewym... ostatnio na lewym boku było mi niewygodnie i spałam na prawym no trudno

dbam o włosy

Czas edycji: 2010-09-17 o 10:00
Stary 2010-09-17, 09:59   #1457
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
hej moje drogie
czy wy też tak się słabo czujecie jak wstajecie ? ja wstałam o godzinie 8.30 podczytałam was i musiałam się znowu położyć bo nie mam siłki na nic
Ja wstalam o 7 30, zjadlam i znow jestem spiaca Ide na zakupy do drogerii, pokupuje dla malego troche drobiazgow, moze to poprawi mi humor.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:00   #1458
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Na plecach spać nie umiem ale często leżę wieczorkiem bo lepiej czuję małą
Zasypiam raz na prawym boku raz na lewym - bez przesady z tymi zakazami w nocy i tak pewnie ze 100 razy przekręcamy się z boku na bok czasami nawet o tym nie wiedząc

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

dzięki

ja niemoge spac na plecach bo mi slabo sie robi za chwile, mama uciska bo jest klocuszkiem

nawet na usg jak jestem i leze plasko to mi slabo
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:04   #1459
79 Marta
Wtajemniczenie

Anecka mój lekarz mówi, ze może najlepiej spać a lewym, ale trzeba sobie samemu wybrać odpowiednia dla nas pozycję, bez fanatyzmu ja śpie różnie, nie mam jednego boku cały czas ( na tym etapie chyba juz sie nie da)
Paulinka ja wczoraj juz pisałam, ze mała wysysa ze mnie energię
Kotek chwal się łóżeczkiem
Stary 2010-09-17, 10:05   #1460
anankee
Rozeznanie

Nie było mnie kilka dni na wizażu a tu tyle stron do nadrobienia

Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby
Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:06   #1461
kretencja
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że ta zima mega-mroźna to dopiero od stycznia faktycznie, jak już będę mogła wejść w mój kożuch sprzed ciąży Bo w sumie to nie wiem czy w ogóle coś kupować zimowego na tę końcówkę ciąży. Przecież jak nie będzie bardzo zimno (nie będzie mrozów), to można w kurtce nie zapiętej być, najwyżej dodatkowo się szalem omotać na sweter... Mam nadzieję, że do mojego porodu jeszcze mrozów takich poważniejszych nie będzie.

Teściowa dzwoniła rano, że będzie mieć dla nas ten bujaczek (jej znajoma nam pożyczy) Jeden zakup mniej

Do kupienia został mi jeszcze wózek wanienka, termometr elektroniczny (mimo że mam rtęciowe, to wolę mieć specjalny dla dziecka, jeszcze nie wiem dokładnie jaki), chusta do noszenia (ale to raczej po porodzie dopiero kupię), kombinezon, jeszcze parę ciuszków (pajace, ciepła czapeczka), pieluszki jednorazowe, smok uspokajający, staniki i koszule do karmienia, proszek do prania dla dzieci i duperelki z apteki typu spirytus do pępka, gaziki jałowe, sól fizjologiczna. No i oczywiście komódka na ciuszki, ale to razem z naszymi meblami z IKEI. Aha, i do szpitala torba (mąz chce kupić, nie pożyczyć od Rodziców, bo mówi, że jeszcze nam się przyda) i drobiazgi higieniczne do szpitala - mały szampon, żel pod prysznic itp. Uff, jeszcze trochę tego jest. Na szczęście jest też jeszcze trochę oszczędności na to

Karuzelkę bym w sumie chciała, ale poczekam, czy ktoś nam nie kupi

Anankee, zdolna bestia z Ciebie

Co do spania, to ja prawie zawsze zasypiam na lewym boku (z poduszką "kojec"), ale - o dziwo! - ostatnio budzę się często na plecach! Dosyć dziwne to jest, bo przed ciążą bardzo rzadko zdarzało mi się spać na plecach. A teraz przez sen się przekręcam i nawet nie jest mi specjalnie niewygodnie. No ale podobno wtedy mniej tlenu może dochodzić do dziecka, więc jak się tak obudzę to wracam na bok

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-17 o 10:09
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:07   #1462
andziat
Zakorzenienie

Witajcie,
a mi się dzisiaj bardzo dobrze spało, wygodnie i nawet nie było mi gorąco (odkąd jestem w ciąży to cały czas mi gorąco, okna pootwierane ale jakoś tak zawsze się pocę między piersiami ).

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ja czuje sie jak z innej planety- niestety wypadlam z obiegu towarzyskiego
ja mam podobnie, troche mi z tym smutno, bo faktycznie odczułam, że ludzie jakoś przestali się odzywać.
Kiedyś dawno temu jak mi bratowa powiedziała, "jak zaszłam w ciążę to straciliśmy wszystkich znajomych", to ja jej na to, że ze mna tak nie będzie, ale powiem wam, że nawet najbliższa mi przyjaciółka jakoś tak przestała dzwonić i chyba wszyscy znajomi sobie pomyśleli, że jak już nie mogę się z nimi winka napić to nie potrafię się dobrze bawić. Tak czuję, że chyba oni myślą, że jak się spotkamy to już nie można ze mną o niczym innym porozmawiać jak tylko o ciąży i dziecku. Przykre, ale trudno, jak któraś z was napisała, ich strata.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
a ja wczoraj jako dobra narzeczona upieklam TZ szarlotke na urodziny

w poniedzialek dotra moje duperele kurierem, zostalo mi jneszcze:
- łozeczko
- przewijak /kupuje taka polke z ikei/
- wozek /Xlander/
- posciel
- kosmetyki /chyba tylko oliwka, zel mam/
- stanik do karmienia
- wieksza ilosc pampersow / do szpitala mam w razie czego 2x 27 szt/
- wanienka

no i chcialabym jeszcze karuzele, ale moze ktos ze znajomych kupi
ja też myślę nad karuzelą, masz już jakąś upatrzoną?

Cytat:
Napisane przez Priety Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki

nam mówili na sr, że są różne szkoły: jedni specjaliści mówią, że do minus 10 można z dzieckiem wychodzić na spacer a inni, że do minus 15. Ważna jest nie temperatura tylko czy jest wietrznie, słonecznie czy wilgotno. Tak naprawdę czasami jak jest niska temperatura a świeci słoneczko i jest przyjemnie to lepiej wyjść na dwór niż np. jak jest na plusie a pada i wieje. Na pewno przez pierwsze 2 tygodnie powinno się wstrzymać jeśli urodzi się na jesieni lub w zimie, ale pani na sr nam powiedziała, że przecież jak wychodzicie ze szpitala z 3 dniowym dzieckiem to też jesteście na dworze więc nie ma co się tak bardzo stosować do wszystkiego co mówią specjaliści, matka sama doskonale czuje i wie co jest najlepsze dla jej dziecka

za wszystkie dziewczyny, które mają dzisiaj wizyty
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:07   #1463
sanderinka
Zakorzenienie

hej

ja wróciłam od gina. szyjka skrócona nadal.... w niedziele idziemy na USG zobaczyc ile ma za 2 tyg znów wizyta u lekarza i coś mówił o szpitalu ze trzeba badania porobić... a w razie bólów brzucha na IP

dostałam karte ruchów

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:11   #1464
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Kotek chwal się łóżeczkiem
Nie mogę muszę najpierw odebrać młodą ze szkoły bo mi nie daruje, że składałam bez niej
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Ale pochwalę się, co mnie tak pochłonęło znalazłam nowe hobby
Moja osobista robota: koszyczek metodą origami modułowego, i różyczki z krepiny
No, no śliczne

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej

ja wróciłam od gina. szyjka skrócona nadal.... w niedziele idziemy na USG zobaczyc ile ma za 2 tyg znów wizyta u lekarza i coś mówił o szpitalu ze trzeba badania porobić... a w razie bólów brzucha na IP

dostałam karte ruchów

to teraz wskakuj do łóżeczka i odpoczywaj - za niedzielne usg
Stary 2010-09-17, 10:12   #1465
kretencja
Zakorzenienie

Sanderinka, wypoczywaj i nie martw się na zapas
Dużo tutaj kobietek ma skrócone szyjki i jakoś się toczą dzień po dniu

Ja karty ruchów nie dostałam i chyba nie dostanę, mój gin uważa, że nie ma potrzeby liczyć.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:14   #1466
_paulinka2
Wtajemniczenie

oooooo nieeee niech nie będzie zimno !! nienawidzę zimna :/ brrrrrr

anankee ale jesteś zdolniacha śliczne !

Marta ja się tak czułam w pierwszych trzech miesiącach, taka wyczerpana potem było wszystko oki a teraz znowu tylko bym leżała...

kotek to czekamy z niecierpliwością na fotki

sanderinka nooo musisz dużo wypoczywać i leżeć i wszystko będzie dobrze

irsin ja się czuję tak samo

o jaaaaaaaa na suwaczku już 31 tc jak to szybko leci...
idę zjeść coś porządnego a nie dwa batony... w ogóle zauważyłam ża bardzo mało jem ostatnio... :/ zjem śniadanie, coś słodkiego, i jakąś kanapeczkę a potem nic mi się już nie chce. Dzisiaj tżtowie zrobiłam na obiadek chińszczyzne :P haha

dbam o włosy

Czas edycji: 2010-09-17 o 10:17
Stary 2010-09-17, 10:16   #1467
M25
Zadomowienie

Cytat:
A wlasnie.. dziewczyny w 30 i dalszym tygodniu ciazy: JAK SPICIE? Kiedys juz pytalam ale wtedy to jakos nawet moglam na lewym boki i na plecach spac a teraz tylko na prawym spie a ponoc nie mozna
Ja śpię okropnie, jakbym się nie położyła to mnie wszystko boli :/
Stary 2010-09-17, 10:16   #1468
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę muszę najpierw odebrać młodą ze szkoły bo mi nie daruje, że składałam bez niej

No, no śliczne

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

to teraz wskakuj do łóżeczka i odpoczywaj - za niedzielne usg
leże juz w sumie siedze z lapkiem na kolanach
a wogole to mi gorąco

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Sanderinka, wypoczywaj i nie martw się na zapas
Dużo tutaj kobietek ma skrócone szyjki i jakoś się toczą dzień po dniu

Ja karty ruchów nie dostałam i chyba nie dostanę, mój gin uważa, że nie ma potrzeby liczyć.

ehh no mam non stop jakieś wizyty i badania... w niedziele USG ,23 znów do lekarza potem 1 pazdziernika... no zobaczymy mam nadzieje ze bedzie ok
byle nie do szpitala

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:17   #1469
mimiskierka
Raczkowanie

Dziewuszki jestem w domciu dziekuję za ciepłe słowa wsparcia

wczoraj wypuścili mnie ze szpitala, ale tyle co zdązyłam parę stron nadrobić i na odpisanie czegokolwiek już nie miałam siły

mierzyli mi ten cukier w szpitalu i nie wychodzi jaki tragiczny jak jestem na diecie i sie igraniczam z węglowodanami, także mam teraz skierowanie do poradni diabetologicznej, dostane glukometr i mam sie kontrolować.

niestety w szpitalu odezwały się moje problemy gastrologiczne, refluks i bóle zołądka, że dzidzia coraz bardziej uciska na żołądek problemu raczej nie ominę, także idę dziś po skierowanie do poradni gastrologicznej.

ale z małą wszystko ok szyjka długa 3,7 cm i zamknięta, mała waży już prawie 700 gr, krew i mocz nadal w normie.
Codziennie też pare razy dzidzi serduszka słuchałam, melodia dla moich uszu, tup tup, tup tup, tup tup galopowało jak młody źrebaczek

a ledwo co wyszłam ze szpitala i się wystraszyłam że wieczorem znów tam pojadę, bo się wystarszyłam jak na wkładce zobaczyłam troszkę brązowgeo śłuzu ... o my good.. od razu zadzwoniłam do dr, było mało tego śluzu i do teraz już się nie powtórzyło, a dr mnie uspokoił że to mogło być po badaniu ginekologicznym, bo jak by sie powtórzyło to mam od razu do szpitala gnać.

spróbuję nadrabiać dalej choć parę stron bo jestem ciekawa co tam u Was

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 10:18   #1470
M25
Zadomowienie

Jejku dzisiaj już mam skończony 32 tc, jak ten czas leci ;-)

P.S. Wczoraj zaszalałam na zakupach dla siebie, kupiłam parę rzeczy na okres po ciąży i wydałam kupę kasy, mężowi nawet nic nie powiedziałam, żeby się nie denerwował niepotrzebnie, ale nie mogłam się już powstrzymać ;-)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości