|
|
#811 | |
|
Moderatoreska
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
To chyba na to wychodzi że ty pierwsza na wątku pójdziesz rodzić Tz jesteś dłużej w ciąży niż my wszystkie ![]() Ale super, że wszystko ok, a tak się martwiłaś, miło się czyta takie miłe wiadomości
|
|
|
|
|
#812 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokładnie, ja miałam dzisiaj to pobieranie krwi...masakra zaraz po tym zemdlałam i pielęgniarki mnie cuciły, zrobiły mi herbaty i do domu jakoś dotarłam tramwajem. Te badanie zrobiłam na nfz i było szybko i przyjemnie jak się mną zajęły
|
|
|
#814 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja po I ciązy nawet sladu nie mam,a sporo przytyłam i brzusio miałam dosc dośc i swoimi zwykłymi balsamami sie tylko smarowałam,za to kilka razy dziennie i konsekwentnie. Cytat:
Cytat:
![]() cięsze się ,ze wszystko ok,tak sie bałas idziemy łeb w łeb aaa JAKO PIERWSZA ZACZĘŁAŚ 3 MIESIĄC!!!!!!!!!!!!!!!! klaski:Ja juz tez po badankach,nawet tak zle nie było, a 1/2h temu wzięłam syrop,ale narazie nic nie czuje. Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-09-17 o 11:41 |
|||
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTEkochana ja miałam @ 23.07 i teraz jestem w koncówce 8tyg i 2 dni więc podobnie
![]() 9tc skoncze we środe ![]() cięsze się ,ze wszystko ok,tak sie bałas idziemy łeb w łeb Ja juz tez po badankach,nawet tak zle nie było, a 1/2h temu wzięłam syrop,ale narazie nic nie czuje.[/QUOTE] o bardzo podobnie, ja się bardzo zdziwiłam że moje maleństwo jest takie duże już.. kurde w głowie mi się od tych badań krwi dzisiejszych kręci...i mdli mnie cały dzionek. Jestem ciekawa jak tam u dziewczyn z @ z lipca? jakie mają duże fasolki???
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odebralam wyniki krwi. Jak to jest z tym konfliktem serologicznym, ja mam 0Rh-, TZ ma BRh+. Czy konflikt serologiczny zagraza tylko przy kolejnych dzieciach, czy przy pierwszym tez?
Postanowilam nie objadac sie juz kompulsywnie wieczorami, a tylko za dnia odpowiednio rozkladac sobie posilki. Na sniadanie zjadlam owocogurt z McDonaldsa (no co, nie mialam po drodze nic innego), a teraz wsuwam owsianke z truskawkami. Cos czuje, ze dzisiaj bez buleczki i sledzia na obiad sie nie obejdzie
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A jaka Twoja fasolka już duża![]() Aha - delikatne mdłości powróciły i zmęczenie ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Przy pierwszym nie zagraża. |
|
|
|
|
#818 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i podekscytowana..bylam u niego pierwszy raz, znajome bardzo polecaly, a w necie rowniez bardzo pozytywne opinie znalazlam, jestem spokojna, bo mimo ze wczesniej chodzilam do innego ginekologa, to przy tym lepiej sie czuje i nie czuje skrepowania, jakos potrafie sie z nim lepiej dogadac moj poprzedni gin, jakos tak zbyt doslownie do mnie gadal, jak do ladnej kobiety a nie do pacjetki, rozumiecie o co chodzi..?aha ja nie rozumie slow: tak jak któraś z Was napisała Nam we czesnej ciąży robią USG 2D że tak powiem dowcipne a lekarz sprawdza czy jest dobrze zagnieżdżone maleństwo, czy nie ma ciąży pozamacicznej itd. hehe mozg w ciaży prosze was o wytlumaczenie hehe Catia88 witaj u Nas ![]() Cytat:
hihi w takim razie bylas juz w ciazy i mials lekkie plamienia a dzidziunia fajny juz ma "wzroscik"
|
|||
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ultrasonograf (dokładnie jego głowica) emituje ultradźwięki do zobrazowania narządów wewnętrznych. Czy o usg 'dowcipne'? We wczesnej ciąży zawsze wykonuje się usg dopochwowe Przez powłoki brzuszne macica (jeśli nie jest powiększona) może nie być widoczna. A nawet jeśli widać narząd rodny to pęcherzyk płodowy może być niezauważalny.
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-09-17 o 12:04 |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie zastanawia jedna rzecz, bo czytałam gdzies ze 80% kobiet wiele razy w zyciu roni ciaze nawet o tym nie wiedzac. Czyli np dostaja normalnie okres,ale troche spozniony i nie wiedza ze to poronienie. Jak to sie liczy do konfliktu serologicznego? Jako pierwsza ciąza jest ta która faktycznie jest, czy nie mozna wykluczyc ze kiedys juz sie było nawet jak sie o tym nie wie? Generalnie mi sie nigdy okres nie spoznil dluzje niz 2-3 dni (cykle 28 dniowe mam jak w zegarku i tylko pare razy mialam 30 dniowy), czy musze sie martwic czyms takim? |
|
|
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aha czyli jak moze byc niezauwazalny to ten moj doktorek moze chcial mi oszczedzic tego ze i tak nie zobacze za wiele, wytlumaczyl mi to ze narazie to kropka, a za te 2-3 tyg juz na 100% zobacze dzidzisia.. wiadomo fasolinke
|
|
|
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Czuję się bardzo dobrze, aż za dobrze
. Wszyscy mówią "ciesz się", a ja się głupia martwię bo objawów brak (tzn. ustąpiły). Ale dzisiaj światełko w tunelu - pojawiły się znowu delikatne mdłości - jak ja się z tego powodu cieszęAle w pierwszej ciąży też prawie nie miałam objawów, tylko spałam jak suseł i pochłaniałam wszelkie napotkane słodycze Bety nie robię, lekarz nie zalecił, a sama nie chcę się nakręcać. Spokojnie czekam na kolejne usg - mam nadzieję, że zobaczę moją fasolkę
|
|
|
|
#827 |
|
Moderatoreska
|
Jej jak nie urok to s*****a, mdłości nie mam ale za to wstrętną zgagę :/
Głodna jestem, zaraz wszamam zapiekankę
|
|
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tak było na poczatku - teraz albo sie do tego przyzwyczaiłam, albo wrócił do normy ![]() mam nadzieje, że mi gin potwierdzi bijące serduszko w przyszłym tyg. będzie to wtedy 8tc więc mam nadzieje że będzie oki .ooooooooooooooooooooooooo ......... zapiekankaaaaaaaaa!!!! taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa akkkk!!!! |
|
|
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
moje malenstwo liczy sobie 9tyg, a usg mialam dopochwowo...szkoda ze zdjecia nie dostalam...ale podobno nie mieli drukarki czy cos
ale mam ten widok przd oczami, a Tż jaki dumny a ta luteine itp to na bóle brzucha bierzecie???
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszle mamusie, czy mozna dolaczyc do Waszego watku
Jestem w pierwszej ciazy, bardzo dlugo wyczekiwanej (rok staran i leczenia), narazie biore zastrzyki z progesteronu na podtrzymanie oraz eutyrox na tarczyce, zaczelam 6sty tydzien, wiec to b.wczesna ciaza, ale ma nadzieje, ze bedzie ok, pierwsze usg mielimy w pon i bylo 3,5mm zarodka, nast. wizyta w 7ym tyg zeby zobaczyc czy juz pika serduszko![]() Tez z mezem mamy konflik serologiczny, a oprocz tego nie mam przeciwcial na toxoplazmoze, wiec troszke uwazam na to co pochlaniam ![]() A uprawiacie jakies sporty, mi do 3 miesiaca gin kazal sie wstrzymac, wiec narazie nici z jogi i basenu, pozniej sie zobaczy ![]() aha bym zapomniala troszke sie martwie, bo mam zero objawow, znaczy zadnych mdlosci ani wymitow, czuje sie tak jak zwykle, tylko cos tam w podbrzuszu mnie ciagnie...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-09-17 o 14:44 |
|
|
|
#833 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze zobaczysz, wyczekałas się długo więc nie ma innej opcji jak ciąża zakonczona porodem i będziesz nosić na rączkach swoje zdrowe maleństwo ![]() Ja sportów nie uprawiam, mam nakaz odpoczywania i dbania o siebie bo dwie fasolki w brzuszku to nie przelewki
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
eweska ale super, 2 fasolki to sie nazywa podwojne szczescie! Kochana macie w rodzinie blizniaki czy to tylko Wam sie tak przytrafilo?
Moim jedynym powodem do zmartwien jak narazie jest cholerna luszczyca glowa, niestety lekarz kazal wszystko odstawic, wiec radze sobie okladami z rycyny i szamponami naturalnymi, ale wlosy piekielni mi wypadaja, mam nadzieje ze podczas ciazy troszke przejdzie, bo tak gdzies wyczytalam ze troche mija, jak narazie mam na glowie jedna wielka skorupe
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() A mnie mdłosci wogóle nie przechodzą, no masakra jakaś.... Plamienia mam nadal, ale jakby trochę łagodniejsze. Dobrze, że TZ dzisiaj wraca z delegacji, bo już nie mam siły, a tak zawsze mi troche pomoże przy córci Fajnie, że już weekend |
|
|
|
#836 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Współczuję, mam nadzieję, że będzie teraz już tylko lepiej, że włosy przestana wypadać. Mnie przy ciąży wlosy zaczęły bardziej wypadać, nie wiem czym to jest spowodowane, mam nadzieję, że pierwsza huśtawka hormonów przejdzie i włosy przestana wypadać. A powiem Wam kobitki że kiedyś miałam proste włosy jak druty, a po urodzeniu synka zaczęły mi się kręcić i tak mam już prawie 11 lat, ciekawe czy teraz coś się zmieni czy nie ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() Ale powiem Wam że czeka mnie mycie okien i nie wyobrażam sobie tego, robią nam elewacje i ocieplenie bloku już 2 miesiące, na szczęście są już przy końcówce, ale okna mi tak zapaprali że szok. Przyszły mi dzisiaj dwie pary spodni ciążowych, niby wcześnie wiem, ale ja się ledwo dopinam w swoje spodnie, jeszcze trochę i na wdechu musiałabym chodzić a to bez sensu, więc gdy już w swoje się nie zmieszczę będą czekały ciążówki na mnie :P |
||
|
|
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
eweska to w ktorym Ty tygodniu jestes, ze juz sie nie dopinasz w spodnie?
rozumiem, ze przy blizniakach to i waga szybciej rosnie, ale zeby az tak szybko? kurcze ja sie trcohe martwie, bo nic mnie nie mdli, od kawy mnie nid odpycha, musze wypic rano espresso, bo jestem wrecz uzalezniona, ale i tak sie ograniczylam do 1-2 dziennie kuja mnie jajniki i w podbrzuszu, moze to chociaz to dorby znak, no i piersi mam wiekszeeweska tez musze okna pomyc, juz tak sie zabieram i zabieram, ale nie chce przedobrzyc, dzis juz lazienke wysprzatalam i pranie zrobilam, moze lepiej nie przesadzac, choc dobrze sie czuje teraz na te moje zabidzone wlosy robie sobie maseczkiz rycyny i ide zaraz po ocet jablkowy i jakis naturalny szampon i czekam na przesylke z Pl, zamowilam sobie odzywke Waxa, bo kiedys ja mialam i ratowala mnie w drastycznych sytuacjach ![]() a dzis u mnie bylo trzesienie, cos ostatnio czesto sie zdarza, mam nadzieje ze nie bedzie powazniejszego, bo strasznie sie boje... Kochane ja widze, ze wiekszosc z Was to oczekuje juz drugiego bobaska, pozniej mi tu poopowiadacie o swoich porodowych przezyciach, tylko zebym calkiem z wrazenia nie wylysiala hehe
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-09-17 o 16:55 |
|
|
|
#838 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Nie mów trzęsienie ziemi, kurcze też bym się bała, mam nadzieję, że jednak to tylko jakies słabe wstrzasy i nic poważnego z tego nie będzie. Oj o moim porodzie nie chciałabyś czytać
|
|
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuśki
Widzę, że to nie tylko mnie zaczęły bardziej wypadać włosy. Już umówiłam sie na pn na podcięcie, chociaż bardzo nie chciałam, żeby mi na wesele coś fajnego upięły. Ale jak obetnę tak 4-5 cm, to myślę, że moję włosy odżyją, a coś jeszcze do upięcia zostanie ![]() principessina, też zażywam euthyrox ( mam hashimoto ). Ogólnie czuję się dobrze, ale nadal pewne zapachy mnie odrzucają. Mleczarnia coraz większa , brzuszek mam wrażenie, że też, ale do spodni jeszcze wchodzę.Okna pomyję, ale chyba dopiero przed ślubem, żeby to jakoś wyglądało. |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
eweska to moze narazie pominmy temat porodu, ja sie b.boje, bo nie za bardzo wiem jak tutaj wszystko "dziala", czy sie oplaca polzona, co i jak, ale mysle ze to wszystko lekarz w swoim czasie powie i nie ma co sie martwic na zapas, bo tak jak pisalam wylysieje przez te 9 miesiecy
jednak cos sie boje, ze nie dam rady urodzic naturalnie bo mam mega szczuple biodra, i tak sobie mysle jak niby dzidzia mialaby tamtedy przejsc...Ty pewnie bedziesz miala cesarke przy blizniakach...Do dziewczyn, ktore juz sa mamusiami i maja troche doswiadczenia, napiszcie co nakupowalyscie dla pierwszego dziudziusia, a okazalo sie zbedne, bo teraz tyle rzeczy na rynku, ze tylko brobic bank i leciec wszystko kupowac ![]() aniulinka2009 tez mam hasimoto, nie mialas problemow z zajsciem? jaka bierzesz obecnie dawke? to co ja jedyna wchodze normalnie w swoje spodnie jeansowe? zaczynacie mnie martwic, ale u mnie dopiero poczatek 6tego tygodnia
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-09-17 o 17:35 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

dzisiaj idę już na zwolnienie lekarskie bo nie daje rady stać w tej ochronie
moje objawy się nasiliły-wszystko mnie boli i spać mi się chce cały Boży dzień
To chyba na to wychodzi że ty pierwsza na wątku pójdziesz rodzić
Tz jesteś dłużej w ciąży niż my wszystkie 

zaraz po tym zemdlałam i pielęgniarki mnie cuciły, zrobiły mi herbaty i do domu jakoś dotarłam tramwajem. Te badanie zrobiłam na nfz i było szybko i przyjemnie jak się mną zajęły
klaski:

a lekarz sprawdza czy jest dobrze zagnieżdżone maleństwo, czy nie ma ciąży pozamacicznej itd. 

Plamienia mam nadal, ale jakby trochę łagodniejsze. Dobrze, że TZ dzisiaj wraca z delegacji, bo już nie mam siły, a tak zawsze mi troche pomoże przy córci