Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 12:02   #4741
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
nie wiem czy sie podziele, z porodem na mnie nie poczekalas cholero juz daje linka
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=1&startsz=x
i właśnie o tym ja trąbiłam pół ciąży

Z jednej strony żałuję czasem chwilami, że spanikowałam i się poddałam tak szybko.
Ale widząc babki karmiące na każdym kroku w sklepie/autobusie/za krzakiem/ to wiem, że ja bym się czuła na tyle skrępowana, że żadnej frajdy by nie było.. a i sutki mnie okrutnie bolały.. poza tym nie cierpię memlania cycków xD i jestem zadowolona z karmienia butlą, rodzajów mleka jest do wyboru, do koloru więc można dobrać odpowiednie.. a nie jak za moich czasów było jedno i ojciec mi sprowadzał z czech czy węgier.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-17 o 12:14
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:15   #4742
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

basienka
pysznie wygladaja te drozdzowki, moze sie skusze jutro masz talent

ja nie jem: kapusty i czekolady, nie jadlam jeszcze cytrusow ale to dlatego ze sie nie nadazyla okazja. i widze ze np 2-3 tyg temu nie moglam pic herbatki laktacyjnej a teraz od 5 dni pije i wszystko ok. w weekend mam zamiar sprobowac gotowane jajka. bo cebula nie zrobila na niej wrazenia. oczywiscie na poczatku jadlam bardzo ostroznie i z czasem obserwujac Zoske wprowadzalam kolejne produkty.
Stary 2010-09-17, 12:19   #4743
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
ja mogę robić za mega pompon tylko się folią obkleję i jakimiś frędzlami coby ładnie szeleścić
masz czerwoną frykę, to będzie akurat

Cytat:
jutro korzystajac, ze jeden z pensjonatow dziadkow jest pusty jedziemy nad morze
zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ja jak karmie z prawej to chwile potem ( albo czasem w tym samym momencie) odciągam z lewej.
boję się, że jakbym odciągała między karmieniami w tym systemie to bym miała za mało jedzonka w czasie karmienia
Też się o to nartwiłam, ale cycusie zaczęły wzmożoną produkcję i po karmieniu pompuję obie.

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ooooo to jest nas więcej
Też bym chciała, ale Ł. niekoniecznie .

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
U mnie na razie seksu brak, czekamy na koniec tych plamien

Moja Niunia wczoraj skonczyla 5 tyg i nie wiem czy to byl skok czy co, wieczorem przez godz dostala jakiejs histerii, nic nie pomagalo, kupke wczesniej zrobila wiec nie wiem co to bylo Nigdy tak nie plakala, to byl po prostu krzyk! Najgorzej ze bylam jeszcze sama i juz nie wiedzialam co robic. ...................
W ogole psuje mi sie cera, ciagle cos mi wyskakuje, gorzej niz w ciazy
1. ja miałam zabieg po Tobie tydzień i już czysto od tygodnia! Może czas na wizytę u lekarza?
2. Ja chyba wiem co to było. U nas Alisa tak reaguje, kiedy jest piekielnie zmęczona!
3. Z cerą też mam problem. Jakieś pryszcze mi wychodzą.

Justynacz- z Waszym karmieniem podobnie. Aliska jak wali kupkę to się pręży ale sutka nie puści, ale jak jest padnięta to się drze i rzuca. Ja wtedy łapię za laktator, ściągam amku jak najszybciej, żeby podać z butli szybciutko małą luli.
Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
To bardzo baaaardzo podobnie jemytez zrezygnowalam ze slodyczy i to jest dla mnie najwieksza trauma aaaaa no i brak pepsi mi dokucza
.................
a wlasnie kochana jak tam rano po cc? wygojona? zastanawiam sie jak dlugie masz ciecie? bo ja ostatnio mierzylam heh i jest 12 cm
Ja piję wodę lekko gazowaną i w sumie małej nic nie jest.
Rany nie mierzyłam, ale wiem, że musieli docinać, bo malutka była tak ułożona, że się zaklinowała. Jak skończę karmić to zmierzę.

Cytat:
Dzieci nam sie umowily heh, u mnie tez megkupa po nocy
..............
Ja mam jeszcze dodatkowe 4 kg, ktore wcale nie chca sobie nigdzie pojsc. Moze to, te o ktorych pisala kasia, potrzebne do karmienia piersia
Heh, a u nas megakupa też była, ale nie po nocy tylko w nocy. I to akurat z gołą pupą na przewijaku, jak się tatuś wykazywał .

Melduję, że te wszystkie głupie cioty z przychodni się nie znają. Aliska jest nadal lekko żółtawa, ale białkówki oczu ma czyste, więc żółtaczka ustąpiła. Co oznacza, że ma taką cerę po prostu .

Kiedy Papi miała mieć zabieg? Wczoraj?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:26   #4744
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
no to super ze zoltaczka sobie poszla. i ile wazy Aliska? a papi ma zabieg w poniedzialek
Stary 2010-09-17, 12:30   #4745
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
nie wiem czy sie podziele, z porodem na mnie nie poczekalas cholero juz daje linka
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=1&startsz=x
Dziękuję za linka mądry artykuł! wybacz słońce z tym porodem ale to tak szybko poszło że nie zdążyłam cię zwlec z łóżka i zabrać ze sobąposzłam za radą siali-(i tu ukłony dla niej )małe bzykanko po godzinie wywołało skurcze a po 7godz.od 1skurczu było po wszystkim

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no u nas sie nie sprawdzily 3 ale to dlatego ze nam siuski na plecy wyplywaly i co chwile maly byl do przebrania. to samo w pampersach night&play. ale teraz kupuje z lidla i sa super. wreszcie misiek nie jest przebierany 10 razy na dzien
właśnie i ja zamierzam w między czasie wypróbować te pieluszki z lidla

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-17 o 12:33
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:31   #4746
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dzidzia
no to super ze zoltaczka sobie poszla. i ile wazy Aliska? a papi ma zabieg w poniedzialek
Nie znam nowej wagi. Za tydzień mamy kontrolę i przy okazji usg bioderek. Tydzień temu było 3350.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-17, 12:46   #4747
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A ja robię blok czekoladowy
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 12:48   #4748
ola_k11
Zadomowienie

Cera - też mi się psuje... w ciąży bylo super a teraz nawet na szyi i dekoldzie mam pryszcze...

Odnośnie karmienia, to ja jestem szczęśliwa, że karmię pomimo problemów...
Zrobił mi się w nocy w lewej piersi, poniżej sutka jakiś zator (podejrzewam, że stanik mnie uciskał, bo to w tym miejscu) i piekielnie boli a do tego mam temperaturę... wcześniej 38,2 a teraz spada i już 37...
Trochę odciągnęłam laktatorem a potem małemu dałam już dwa razy jadł z tej piersi, może coś pomoże...
Nie wyszliśmy dziś na spacer bo ja się źle czułam, dopiero z TŻ koło 16 wyjdzie...
Miała któraś z Was już taką dolegliwość? Może jakieś rady?

A wczoraj byliśmy na szczepieniu 6w1 i zastanawiamy się aby rota wziąć przy kolejnej dawce. Mały jak tylko mu wkluli igłę zaczął się drzeć niemiłosiernie, jakby Go ze skóry obdzierano. Nie uspokajało Go nic, nawet mój cyc, dopiero jak położylam w wózeczku i wyszliśmy na dwór. Ale potem wieczorem był spokojny.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:48   #4749
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Vette po co odciągasz pokarm? Robisz zapasy?

Moje cięcie ma 13,5 cm, ale pierwotnie miało około 2cm mniej.
Poza tym o cięciu zapomniałam 2 tygodnie po porodzie. Wtedy przestało mnie zupełnie wszystko boleć i doskwierać.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-17, 12:49   #4750
Xawmeli
Rozeznanie

aniaa--te pieluszki z lidla......podobne sa do pampersow...?
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 12:57   #4751
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
............
Miała któraś z Was już taką dolegliwość? Może jakieś rady?.........
Ja też jestem szczęśliwa, że sama karmię. Kryzys laktacyjny też miałam, ale mimo to udało się go przetrwać .

Masuj dużo. Jeśli masz laktator- choćby ręczny- uciskaj to miejsce i pompuj. Ja ściskam jakby chwytem nożycowym w tym miejscu gdzie robi się zgrubienie i pompuję. Zwykle szybko się rozchodzi.

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Dziewczyny takie mniej przyjemne pytanie. Czy któraś z Was miała przejściowe kłopoty z TŻtami? My się jakoś od kilku dni nie możemy dogadać. Są takie godziny/rozmowy, jakbyśmy byli z innych planet. I wcale nie chodzi o opiekę nad Małą, bo w tej kwestii generalnie jest ok. Tylko takie przyziemne sprawy. Męczy mnie to cholernie. Czyżby hormony?

. Witaj Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 13:05   #4752
bajka1807
Zakorzenienie

ohooo wlasnie moje dziecko sie skupia i wali mega kupe... nie moge z niej

Cytat:
najwazniejsze ze wszystko ok, i trzymam kciuki za przybieranie na wadze. a robilas badanie moczu?
lekarz w sumie powiedzial ze nie ma takiej potrzeby bo mala na modyfikowanym w ciagu 2 tygodni przybrala 253g wiec to dobrze, ale chyba zrobie na wlasna reke.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kobiety a jak tam u Was z seksem?
no ja mam taka chcice ze o jezu... z mezem gorzej bo zmeczony przez co chodze nadeta jak balon - ach te hormony no i jakos nie czuje sie bezpiecznie poki co, bo jak juz mi sie uda meza dorwac to niestety strasznie protestuje jesli chodzi o prezerwatywe wiec jak nigdy czekam z utesknieniem na okres zeby moc przykleic plasterek i nie przejmowac sie niczym ostatnio mnie cos nawet nastraszyl zebym test zrobila po tym jak mu powiedzialam ze nastepne dziecko planuje za 6 lat - skubaniec mam nadzieje ze numeru mi nie odwalil

moja corka robi kupe na raty, zmienilam pieluche a za 5 min znowu strzelila kupsztala... widocznie tamta kupa byla za mala

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie mniej przyjemne pytanie. Czy któraś z Was miała przejściowe kłopoty z TŻtami? My się jakoś od kilku dni nie możemy dogadać. Są takie godziny/rozmowy, jakbyśmy byli z innych planet. I wcale nie chodzi o opiekę nad Małą, bo w tej kwestii generalnie jest ok. Tylko takie przyziemne sprawy. Męczy mnie to cholernie. Czyżby hormony?
ja mam cos takiego, ale wydaje mi sie ze to przez zmeczenie... macka nei ma w domu cale dnie, ja caly czas sama z malutka, mam wrazenie ze cofam sie w rozwoju bo nie mam do kogo geby otworzyc. on przychodzi z pracy i pyta jak dzien mi minal... to pytanie dziala na mnie jak plachta na byka bo jak do cholery mogl mi minac dzien ? tak samo jak wczorajszy, przedwczorajszy i tak samo jak 10 dni temu... ten sam schemat do tego ogolnie wkurza mnie jego caloksztalt, nie wiem dlaczego bo pomaga mi jak wroci z roboty, ale mimo to laze obrazona sama nie wiem na co ... do tego lapie sie na myslach ze usilnie wmawiam sobie ze napewno go juz nie pociagam, ze ma inna babe na boku itp... chore ale w glowie mi to siedzi a wszystko przez to ze sama nie akceptuje swojego ciala po porodzie, nie moge na siebie patrzec napewno nie o to ci chodzilo, ale u mnie tak to wyglada :/ sama w sumie prowokuje sprzeczki.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:20   #4753
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja robię blok czekoladowy
a ja mam szarlotkę to co może małe

Stary 2010-09-17, 13:29   #4754
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Nie przydała się oliwka, puder do pupy, miękka szczotka do włosów, termometr do wody.
Mi sie wszystko przydalo
Ostatnio moze mniej z lozeczka korzystam no ale jestem dobrej mysli

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
,,(więcej na ten temat czytaj na str. 26).,,
to czyli ze w bujaczku lezy to zle??
a przyjnam sie ze ja na spacery to tylko go woze w fotliku, to tez zle?
ja tez korzystam z fotelika wyrodna mama ze mnie bo nie mam gondoli ...

Cytat:
a ja mam dzis gosci o 14 matko!! 3 kuzynki i ich mama-moja ciocia........dosyc mam widzen takich......
U mnie tez juz zaczely sie wycieczki.

Cytat:
ja nie jem: kapusty i czekolady, nie jadlam jeszcze cytrusow ale to dlatego ze sie nie nadazyla okazja. i widze ze np 2-3 tyg temu nie moglam pic herbatki laktacyjnej a teraz od 5 dni pije i wszystko ok. w weekend mam zamiar sprobowac gotowane jajka. bo cebula nie zrobila na niej wrazenia. oczywiscie na poczatku jadlam bardzo ostroznie i z czasem obserwujac Zoske wprowadzalam kolejne produkty.
Ja tez wrocilam do hippa
Mala juz nie ma problemow z pierdkami i wyglada na to, ze to byla kwestia czas po prostu. Tak samo z bolem brzuszka, ktory na poczatku przypominal nieco kolke.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
i właśnie o tym ja trąbiłam pół ciąży .
dobry artykul

Cytat:
Vette po co odciągasz pokarm? Robisz zapasy?

Moje cięcie ma 13,5 cm, ale pierwotnie miało około 2cm mniej.
Poza tym o cięciu zapomniałam 2 tygodnie po porodzie. Wtedy przestało mnie zupełnie wszystko boleć i doskwierać.
Tak, robie skromne zapasy.
Ale na biezaco z nich schodze bo widze jak bardzo pokarm sie zmienia, nie ma co dluzej tego trzymac, potrzeby dziecka sie zmieniaja.

Male ciecia bo male dzieciatka

Nie zapomne tekstu mojego gina z cesarki, ktoremu mowilam, ze ciecie ma byc male i ladne
" o cholera jak my ja teraz wyciagniemy?"
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:32   #4755
bassienkaw
Zakorzenienie

Co do seksu to u nas rewelacja, po tamtej ciąży też tak było... choć dłużej były problemy, a teraz nawet żadne żele nie są nam potrzebne, a po tamtej ciąży chyba z pół roku bez nich ani rusz...
Zjadłam jeszcze jeden kawałek drożdżówki - mrauuu!
Będę zaraz wrzucać przepis

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 13:32   #4756
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny takie mniej przyjemne pytanie. Czy któraś z Was miała przejściowe kłopoty z TŻtami? My się jakoś od kilku dni nie możemy dogadać. Są takie godziny/rozmowy, jakbyśmy byli z innych planet. I wcale nie chodzi o opiekę nad Małą, bo w tej kwestii generalnie jest ok. Tylko takie przyziemne sprawy. Męczy mnie to cholernie. Czyżby hormony?
ja mam :/ ale to bardziej z mojej winy... fakt, że on się wogóle nie poczuwa do opieki nad małym i "zostawił" mnie samą z całym tym bałaganem (to mnie boli), ale ogólnie to ja jestem czepialska jak cholera, ciągle coś mi nie pasuje, potrafię zrobić aferę z głupoty zwalam to na hormony, bo po prostu zdarzają mi się takie dni, że nie wiem co we mnie wstępuje... z druga sprawa to tż też nie ustąpi, tylko będzie drążył temat
ale Dzidzia - pocieszę Cię! - było gorzej, robi się lepiej, układa się jakoś... po prostu chyba potrzeba takiego okresu przystosowawczego do tej nowej sytuacji jaką jest posiadanie nowego członka rodziny, mimo że pozornie kłótnie i nieporozumienia wcale nie wynikają z obecności dziecka

my się dziś zważyliśmy iiiii... ja mam -1kg a Patryk waży już 6,5kg klocuś mój mały
Stary 2010-09-17, 13:38   #4757
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ohooo wlasnie moje dziecko sie skupia i wali mega kupe... nie moge z niej

-ja też mam ubaw jak mała się tak skupia a po wszystkim ten błogi spokój i maślane oczka

do tego ogolnie wkurza mnie jego caloksztalt, nie wiem dlaczego bo pomaga mi jak wroci z roboty, ale mimo to laze obrazona sama nie wiem na co ... do tego lapie sie na myslach ze usilnie wmawiam sobie ze napewno go juz nie pociagam, ze ma inna babe na boku itp... chore ale w glowie mi to siedzi a wszystko przez to ze sama nie akceptuje swojego ciala po porodzie, nie moge na siebie patrzec napewno nie o to ci chodzilo, ale u mnie tak to wyglada :/ sama w sumie prowokuje sprzeczki.
u nas też zdażyło się kilka gorszych dni i też podobnie do Ciebie złapałam się na takich myślach-ale wiem że to nie prawda(sama siebie nakręciłam niepotrzebnie) i tu uwierzcie ale pomogła mi bardzo szczera rozmowa z tż

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
my się dziś zważyliśmy iiiii... ja mam -1kg a Patryk waży już 6,5kg klocuś mój mały
gratulacje! mamusia chudnie a synio zdrowo rośnie

Stary 2010-09-17, 13:38   #4758
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
nieee one bardziej jak dady sa ale jak dla mnie fajniejsze. sa tez takie sztywne i trzeba je wyrobic w rekach przed zalozeniem. no i piekielnie ciezkie jak duzo nasika. ale sa fajniej wyprofilowane niz dady

Cytat:

my ogolnie mamy dobry okres. zreszta wogole raczej sie nie klocilismy a teraz to juz wogole. chociaz ja ostatnio chodzilam naburmuszona Bog wie o co ale damian widzial ze nie w humorze jestem wiec nie podskakiwal

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
szarlotka

mi damian dzis odebral wyniki i wszystko jest ok wiec jak to gin powiedziala: "moge brac tabletki i sie seksic" fajnie bo wkurzaly nas juz te gumki. cala atmosfere psuly

misiek wycisnal kupe zjadl i stara sie zasnac w lozeczku tylko cos mu ciezko. tv sie naogladal i pewnie dlatego
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:41   #4759
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja mam cos takiego, ale wydaje mi sie ze to przez zmeczenie..on przychodzi z pracy i pyta jak dzien mi minal... to pytanie dziala na mnie jak plachta na byka bo jak do cholery mogl mi minac dzien ? tak samo jak wczorajszy, przedwczorajszy i tak samo jak 10 dni temu... ten sam schemat do tego ogolnie wkurza mnie jego caloksztalt, nie wiem dlaczego bo pomaga mi jak wroci z roboty, ale mimo to laze obrazona sama nie wiem na co ... .
Jakbym o sobie czytala

Cytat:

my się dziś zważyliśmy iiiii... ja mam -1kg a Patryk waży już 6,5kg
no no super

agamarcio ladny avek co sie fotkami nie chwalisz?
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-17, 13:42   #4760
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
a ja upieklam biszkopt ze sliwkami

Cytat:
ja tez korzystam z fotelika wyrodna mama ze mnie bo nie mam gondoli ...
to ja tez jestem wyrodna mimo posiadania gondoli... zazwyczaj wszystkie sprawy na miescie zalatwiam z mala, wiec corcia wiekszosc czasu spacerowego spedza w foteliku zamiast w gondoli. gondole zabieram tylko na spacery z mezem, bo ogolnie nie chce mi sie jej taszczyc z 1 pietra - boze co za len ze mnie bo normalnie to biore stelaz pod pache, fotelik do reki i schodze na raz, z gondola biegam na dwa razy.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:44   #4761
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

pieknie. a Patryk juz 6,5 o matko! a mi na miska co ma 5,5 pediatra powiedziala ze grubasek
Stary 2010-09-17, 13:46   #4762
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Co do seksu to u nas rewelacja, po tamtej ciąży też tak było... choć dłużej były problemy, a teraz nawet żadne żele nie są nam potrzebne, a po tamtej ciąży chyba z pół roku bez nich ani rusz...
no to dobrze ja pomimo że bardzo chcę (tż zresztą też) to z niewiadomych przyczyn mam jakieś opory i nie umiem tego w żaden sposób wytłumaczyć.Co prawda byłam już na 1 ,,przeglądzie" u gina. i mówił że wszystko się ładnie zagoiło -kolejna wizyta za 2tyg.(kontrola+cytologia) i sugerował co prawda wstrzemięzliwość do 6-8tyg.po porodzie ale też nie zakazał jeśli jestem na to gotowa i nic mnie nie boli. Muszę się przełamać i spróbować bo inaczej się nie przekonam

Stary 2010-09-17, 13:47   #4763
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Dzisiejsze drożdżóweczki. Na pewno będę robiła je częściej - lepsze niż sklepowe. Mi smakowały strasznie, rodzince zresztą też!
Ja zaraz zrobie roszczyn na ciasto drozdzowe maz po pracy przyniesie sliwki

Cytat:
ja jestem zadowolona, nigdy nie przeciekly, co pampersa sie zdaza, w nocy czasami, sa sztywniejsze co daja lepszy rozstaw bioderka

Wlasnie wypilam koktail z jogurtu naturalnego i truskawek
W piekarniku zapiekanka brokulowa
A no i bylam na spacerku i spotkalam kolezanke z wozkiem wiec sobie pochodzilysmy

ola - ja bralam na rota 2 dawkowa szczepionke po 310zl jedna dawka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:49   #4764
FraniaPirania
Rozeznanie

UWAGA!
dziewczyna z innego forum ma problem:

,,przepraszam,ze sie nie odzywam ale mam male problemy z rana po cc..ciagle mi ropieje a nawet wycieka mi z niej...wczoraj mi chlusnelo doslownie..juz 2 raz....na pogotowiu powiedzieli ze to normalne,ale to nie jest bo czytalam,ze swiadczy to o zakazeniu to juz prawie 2 tyg i dupa,nie czuje sie lepiej....bede musiala isc do lekarza i nie dam sie zbyc,bo to nie jest normalne...,,

co radzicie??? bo ja nie wiem
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:51   #4765
glooria
Raczkowanie

ja mam 15 cm przerwa 1cm i 0,5cm fajna bizna nie a nad nią brzuch wiszący ale pocieszam się brakiem rozstępów nigdzie nie mam ale myślę że to geny bo moja mama 4 dzieci urodziła i też nie ma mam nadzieją że Milka też niebędzie mieć
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:52   #4766
bassienkaw
Zakorzenienie

Karolcia wrzuć potem zdjęcie i przepis... ja z chęcią skorzystam, bo mam śliwki zamrożone, bo jakiś tydzień temu TŻ przyniósł

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:00   #4767
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:

agamarcio ladny avek co sie fotkami nie chwalisz?
dziękować aaa jakoś ciągle zapominam właśnie dziś spojrzałam że mam avek przeterminowany

[QUOTE=bajka1807;22122507]a ja upieklam biszkopt ze sliwkami

to zapraszamy do podziału ale będzie wyżerka
[/QUOTE
aniaa- zapraszam na szarlotkę

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
UWAGA!

,,przepraszam,ze sie nie odzywam ale mam male problemy z rana po cc..ciagle mi ropieje a nawet wycieka mi z niej...wczoraj mi chlusnelo doslownie..juz 2 raz....na pogotowiu powiedzieli ze to normalne,ale to nie jest bo czytalam,ze swiadczy to o zakazeniu to juz prawie 2 tyg i dupa,nie czuje sie lepiej....bede musiala isc do lekarza i nie dam sie zbyc,bo to nie jest normalne...,,

na moje oko to faktycznie jakieś zakażenie ale ekspertem nie jestem
no i napewno to nie jest normalne!!!kuzwa co za barany na tym pogotowiu! jak najszybciej do lekarza a najlepiej do szpitala w którym miała CC!!!

Stary 2010-09-17, 14:02   #4768
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA!

To nie jest normalne. Wizyta u lekarza jest koniecznością. Marcie też cięcie ropiało. Ropę lekarz musi wycisnąć i może okazać się konieczny antybiotyk.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-17, 14:03   #4769
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

basia - wrzoce a zapiekanka pieknie wyszla

ja mam rane na 12 cm

frania - powinna isc do lekrza, mi po 2 dobach nic juz nie lecielo a tu 2 tyg.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 14:12   #4770
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA!

nie wydaje mi sie to normalne marta u nas miala troche ropy w ranie i lekarze od razu reagowali. wyciskali jej to ale nie pamietam co jeszcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości