3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-17, 18:48   #1591
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Anecka, tak mi przykro z powodu tej historii z Twoją mamą na pewno czuwa nad Tobą i Twoją córeczką

lisek, super, że wszystko ok

Patrycja, to chyba rzadziej będziesz na wizażu, jak sie zajmiesz swoim TŻ

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:22   #1592
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
My już po wizycie
Młody ma 1212 g i jest wszystko ok. Wg USG jest starszy o 1 dzień.
Także w środę 22.09 idę na wizytę, zmierzymy szyjke i dostanę przedłużenie l4. Oczywiście też wtedy mam dostać skierowanie do szpitala i w piątek 24.09 idę do szpitala. Mam nadzieję,że szybko wyjdę

A teraz biegnę nadrabiać, bo nie próżnowałyście
Dobrze, ze wszystko ok

Dziewczyny, dzieki.. no w sumie nie jest to stara sprawa z tym wszystkim bo minelo raptem 1,5roku ale rana dalej swieza

Kurde znalazlam sobie plaszczyk ale uzywany z przesylka 85zl fakt ze po czyszczeniu i w idealnym stanie, no ale nie wiem? Dzis bylam na miescie i naprawde nic ponizej 150zl nie ma na ciaze a w stricte ciazowych sklepach to juz wogole.. ceny..

Ide sobie naolejowac wloski na noc, tylko czepka nie mam cholewka i chyba folii tez nie.

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

aaa i mala jak sie dzis wypina szok az dzwnie to wyglada jedna strone brzucha mam STRASZNIE wypieta

Tez tak macie po 30 tc????????

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:26   #1593
kotek81
Zakorzenienie

Ja już po wizycie - dalej dziewczynka
Dzidzia waży ok 1400gr ale z pomiarów wyszło, że główka jest o tydzień większa natomiast reszta o tydzień mniejsza niż wynika z OM. Niby lekarz kazał się nie martwić ale mam przyjść 4 października aby skontrolować czy ta różnica się nie powiększa bo teraz jest 2 tygodnie różnicy między tymi wymiarami i to jest niby ok ale nie powinno być już więcej więc trzeba skontrolować czy równomiernie rośnie No i się martwię bo ostatnio (w 24 tc) było tylko tydzień różnicy między tymi wymiarami

Aha i kazał mi leżeć głównie na boku - mogę na prawym lub lewym (ale lepiej na lewym) natomiast mam unikać leżenia na plecach bo wtedy jest jakiś ucisk na narządy (tłumaczył o co chodzi, ale ja już się wystraszyłam i kurde nie bardzo pamiętam co mówił )
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:34   #1594
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
My już po wizycie
Młody ma 1212 g i jest wszystko ok. Wg USG jest starszy o 1 dzień.
Także w środę 22.09 idę na wizytę, zmierzymy szyjke i dostanę przedłużenie l4. Oczywiście też wtedy mam dostać skierowanie do szpitala i w piątek 24.09 idę do szpitala. Mam nadzieję,że szybko wyjdę

A teraz biegnę nadrabiać, bo nie próżnowałyście
uwazaj na sibie,dobrze ze z malym ok
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:42   #1595
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie - dalej dziewczynka
Dzidzia waży ok 1400gr ale z pomiarów wyszło, że główka jest o tydzień większa natomiast reszta o tydzień mniejsza niż wynika z OM. Niby lekarz kazał się nie martwić ale mam przyjść 4 października aby skontrolować czy ta różnica się nie powiększa bo teraz jest 2 tygodnie różnicy między tymi wymiarami i to jest niby ok ale nie powinno być już więcej więc trzeba skontrolować czy równomiernie rośnie No i się martwię bo ostatnio (w 24 tc) było tylko tydzień różnicy między tymi wymiarami

Aha i kazał mi leżeć głównie na boku - mogę na prawym lub lewym (ale lepiej na lewym) natomiast mam unikać leżenia na plecach bo wtedy jest jakiś ucisk na narządy (tłumaczył o co chodzi, ale ja już się wystraszyłam i kurde nie bardzo pamiętam co mówił )
Nie zamartwiaj się niepotrzebnie, te wymiary z USG nie są najdokładniejsze. Ja na USG zawsze mam róznice w pomiarach i nawet na ostatniej wizycie tez z pomiarów jak na dany tydzien główka była wieksza. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego i mówił że dzieciaczki mają takie duże główki, a po porodzie i tak te wymiary różnią się dużo... BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE

P.S. Masz śliczniutki suwaczek z maleństwem

A tak w ogóle dziewczynki to dzisiaj zaczynam 7 m-ąc

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-17 o 19:48
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 19:59   #1596
lisek15
Zakorzenienie

79Marta mi położna powiedziała,że najlepiej kupić mydło w kostce. Oliwkę po kąpieli i kremy do dupki(bepanten i sudokrem).

Apoolonia ja też nie znalazłam biustonosza w którym by moje czyczki wyglądały super

Kretencja jak już będzie mi dane normalnie jeść to sprawdzę ten przepis wyglada na pyszną

Zenia super,że wszystko ok.

Sanderinka jeszcze nie mam mebli, wanienki,pościeli i wózka. Ale meble i pościel zamawiam jeszcze w tym tyg. Jeżeli chodzi o wóżek to nic mi się nie podoba.
Fajne łózeczko.

Irsin mi dzisiaj kolega powiedział,że mam dużą d..ę, czyczki i brzuch.Był bardzo obiektywny, bo widział mnie ostatnio 2 lata temu. Ale później pytałam sie koleżanke i tż(mieli być obiektywni) ipowiedzieli,że nie jestem gruba i brzydka. A poza ty mam lustro i też widzę,że prócz brzucha i czyczków to wcale się prawie nie zmieniłam.

anankee ja też lubię robótki ręczne Zwłaszcza wyszywanie obrazów Dośc pracochłonne Ale efekt fatastyczny.

Artystka dieta cukrzycowa jest do przeżycia. Dostałam broszurkę z przepisami gotowymi i jak jem to co oni chcą to jestem nawet najedzona. Resztę zapycham się wodą i tak wytrzymuję 3 godz. Szkoda,że tyko nie mogę jeść słodyczy Trochę mi teraz tego brakuje.

M25 mój listonosz jeszcze nie narzeka,ale myslę,że jak będzie tak dalej to zacznie

Stokrotka leki mam dlatego,że skróciła mi się szyjka i to leki na podtrzymanie. I muszę je mieć trochę rozłożyć czasowo.
A jeżeli chodzi o insulinę to pytałam gina i powiedział,że dietetycy teraz lubia dawać minimalne jednostki. Także póki co nie będę jej brała. Mam wyniki dobre. Jak mierzę

Anecka nie zapraszaj na ciacha, bo teraz jestem w akcie desperacji i na pewno bym skorzystała z zaproszenia Większość słodyczy wydałam,żeby mnie nie kusiły

Dziękuję wszystkim które trzymały kciuki

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Patrycja gratulację z okazji rozpoczętego 7 miesiąca

Melabn staram się jak mogę uważać.

Kotek zobaczysz że wszystko będzie ok. Ale dzidzia już fanie waży. Też juz bym chciała,żeby mój tyle ważył

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:01   #1597
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość

Gratuluję

Ja za 5 dni zaczynam 8

Aha i młoda leży na nietoperka

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Kotek zobaczysz że wszystko będzie ok. Ale dzidzia już fanie waży. Też juz bym chciała,żeby mój tyle ważył
No ale między naszymi bąblami jest 2 tygodnie różnicy i dlatego moja ciut cięższa
Stary 2010-09-17, 20:06   #1598
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A Ja dzisiaj zaczynam 8 mc
Stary 2010-09-17, 20:07   #1599
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Gratuluję

Ja za 5 dni zaczynam 8

Aha i młoda leży na nietoperka

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

No ale między naszymi bąblami jest 2 tygodnie różnicy i dlatego moja ciut cięższa
Też racja. Ale już bym chciała,żeby miał 2 kg.

A ja wiem,że mój jest jeszcze stópkami do dołu. Głowę mam pod żebrami po prawej stronie. Mam nadzieję,że królewicz się przekręci. Jak już pisałam boję się CC i Sn. Ale trzeba go jakoś urodzić

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
A Ja dzisiaj zaczynam 8 mc
Gratulację

Tylko czekać jak będą przychodziły informacje o kolejnych porodach

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-17, 20:10   #1600
melabn
Wtajemniczenie

kotek zeby sie wszystko wyrownalo
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:12   #1601
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
dziewczyny, co kupujecie maluchowi do kąpieli na początek? jakie kosmetyki?
Ja mydełko Bambino z lanoliną

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Ale piszecie

czy stanik do karmienia jest konieczny?

dla mnie to paskudztwo w czym biust wygląda jak woreczki z piaskiem
Jeżenie chcesz karmić piersią to raczej tak ;-)
Stary 2010-09-17, 20:19   #1602
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Też racja. Ale już bym chciała,żeby miał 2 kg.

A ja wiem,że mój jest jeszcze stópkami do dołu. Głowę mam pod żebrami po prawej stronie. Mam nadzieję,że królewicz się przekręci. Jak już pisałam boję się CC i Sn. Ale trzeba go jakoś urodzić

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Gratulację

Ja się nastawiam na SN i mam nadzieję, ze nic się nie wydarzy i uda mi się urodzić naturalnie - przeraża mnie wizja tego, ze ktoś miałby mnie kroić
Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
kotek zeby sie wszystko wyrownalo
dzięki
Cytat:
Ja mydełko Bambino z lanoliną

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Jeżenie chcesz karmić piersią to raczej tak ;-)
też mam Bambino w ogóle wszystkie kosmetyki mam z Bambino - oliwkę, szampon, krem a no i sudocrem.

Ja przy młodej używałam zwykłych staników - podnosiłam do góry i tyle
Stary 2010-09-17, 20:20   #1603
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
i za to powinnas dostac jak siedzisz to dziecko naciska Ci na szyjke i bedzie sie skracac,powinnas lezec jak chcesz donosic ciaze, u ciebie dopiero 25 tydzien wiec pakuj sie do wyra i lez bo siedzenie czy chodzenie to jeden czort

tak ,mialam gruszke i sie nie sprawdzila

leze

co do kąpieli mam nivea baby ale tam pisze ze od 1 miesiąca wiec chyba bede musiala coś innego kupic

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:24   #1604
kootekk
Zakorzenienie

hej

Michałek z dnia na dzien sie zmienia i zaskakuje wypija coraz wiecej i zblizamy sie malymi kroczkami do dnia wypisu

dzisiaj przytulalismy sie 3 godziny, byl taki zadowolony jak nigdy dotad a jak go chcieli zabrac to biedny tak sie rozpłakal ze szok, ale dalam mu butle i od razu spokoj

jestem taka szczesliwa ze on juz taki duzy i dzielny juz powoli czuje sie jak mama

dzisiaj michałek ma 2 tygodnie

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:24   #1605
Anecka
Zakorzenienie

Polozna mowila, ze w sumie nie trzeba od 1 dnia myc dziecka mydlami itd, bo ono sie nie brudzi i wystarczy zwykla ciepla woda z dodatkiem oliwki.

Cholewa, ale sie mala wypina. Chyba ma mamusie w

Czas spac, nic w tv konkretnego..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-17, 20:25   #1606
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
jest nas tyle na wątku, że pewnie taśmowo będziemy się rozpakowywać a potem chwalić maleństwami, nie mogę się doczekać

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:26   #1607
Anecka
Zakorzenienie

kootekk, no to super, ze u Was w porządku Ale sie ciesze

Niedlugo to nie bedziesz go 3h przytulac tylko 24

Wlasnie, ktoras z Was pisala ze czeka na lozeczko i co? kurier byl? mnie juz wpienia to ze nawet moje lozko nie zostalo wyslane a kupione 7 wrzesnia

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-17, 20:29   #1608
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej

Michałek z dnia na dzien sie zmienia i zaskakuje wypija coraz wiecej i zblizamy sie malymi kroczkami do dnia wypisu

dzisiaj przytulalismy sie 3 godziny, byl taki zadowolony jak nigdy dotad a jak go chcieli zabrac to biedny tak sie rozpłakal ze szok, ale dalam mu butle i od razu spokoj

jestem taka szczesliwa ze on juz taki duzy i dzielny juz powoli czuje sie jak mama

gratki 2 tygodni

a kiedy mają go wypisac ?

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Polozna mowila, ze w sumie nie trzeba od 1 dnia myc dziecka mydlami itd, bo ono sie nie brudzi i wystarczy zwykla ciepla woda z dodatkiem oliwki.

to od którego dnia??

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
jest nas tyle na wątku, że pewnie taśmowo będziemy się rozpakowywać a potem chwalić maleństwami, nie mogę się doczekać
ja tez

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:32   #1609
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

czesc kochane...

Apoloonia sa takie biustonosze dla mam karmiacych ktore super trzymaja cycuszki ale sa baaardzo drogie jak dla mnie...
a czy potrzebny? jesli zamierzasz starac sie karmic piersia to tak sa wowczas odpianane albo nakladane z dwoch stron cos jak kopertowe... no i masz w zwyklym cala piers odslonieta by do brodawki sie dz. dostalo a tak albo srodek albo polowe tylko...

NASZ TOSIu chorenki
odebralam go ze zlobka, usmiechniety, pogodny etc...dalej ten katar paskudny w srodku czulam ze ma zatkane uszka etc... poszlam z nim na spacer caly czas na rekach chcial byc plakal pokladal sie na ramieniu a ja musialam go niesc jak mnie brzuch ciagnal - masakra!
zastanawiam sie czy od dzwiganai amoge szybciej urodzic?? duzo szybciej????
no i wrocilismy do domu a ten rozplywal mi sie w rekach znowu placzac, dalam mu herbatki a on po niej zwymiotowal, przyszedl tż - zadzwonilam do poradni - z miejsca poszlismy - dali nam 15 min na wstawienie sie do lekarza ehhhh zapomnielismy przez to chusteczek a jak nie miec chusteczek jak dziecko placze lub ma katar lejacy??????? heh pozyczalm od ludzi po drodze hihi mowili nie trzeba oddawac hehe
no i okazalo sie ze dobrze z eposzlismy!! mimo ze nie mial goraczki (teraz ja juz ma) to ma zap. gardla, poczatek zap. uszek no i ten katar!! w zwiazku z faktem ze wymiotuje poprzez wydzieline splywajaca do gardla dostal zastrzyki - juz po jednym ehhh igla nie chciala wejsc tak sie spial! bedzie 2 razy dziennie dostawac je...

no i od jutra juz mnie nie bedzie raczej do srody... moze poczytam was czasem ale czasu na siedzenie nie bede miec...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:

Anecka - a ty tak sluchasz we wszystkim poloznej??
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:35   #1610
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej

Super,że z Wami coraz lepiej. Musi być Michałkowi dobrze. W końcu jest z osobą z którą był przez tak długi czas. Czyli MAMĄ.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Sama sie nie mogę doczekać

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-17, 20:36   #1611
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
dziewczyny,co uzywalyscie na podraznienie po przytulaniu sie? nie spodziewalam sie ze bedzie to az taki dyskomfort po
W czasie przytulania polecam żel nawilżający a po przytulaniu Lactovaginal
Stary 2010-09-17, 20:37   #1612
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Sanderinko ja od poczatku dawalam ociupinke zelu 3w1 NiVEA bo mylam glowke a i przez to przyzwyczajalam malucha do naszych kosmetykow, no i po wyjsciu ze szpitala mial podrazniona skorke od ich plynow dezynfekujacych pieluchy wiec lagodzilam to zelem - on ma w sobie nagietek rumianek etc... a potem masazyk mleczkiem
Stary 2010-09-17, 20:38   #1613
Anecka
Zakorzenienie

sanderitka, no mozna kupic jakies mydelka czy oliwki ktore sie nadaja od 1 dnia zycia, ale generalnie to tak nam mowila ze przez pierwsze dni nie musi byc mydelka

pelnia, no to trzymaj się i moze nie dzwigaj tak dziecka Moja znajoma urodzila wczesniej po przeciazeniu.
Ano slucham poloznej, bo przeciez skad mam cos wiedziec? a nie lubie tak bardzo czytac w necie bo to roznie bywa. Najlepiej od osoby jednak doswiadczonej cyzli od jakiejs matki sie dowiadywac

No, wlosy naolejowane w folii. Klade sie spac. Dobranoc

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-17, 20:38   #1614
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

gratuluje udanych WIZYT! wymiarami omiarami nie martwcie sie - plyny owodniowe daja rozne obrazy na + i -

KOtek ucaluj Misia od cioteczek
Stary 2010-09-17, 20:39   #1615
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie, ktoras z Was pisala ze czeka na lozeczko i co? kurier byl? mnie juz wpienia to ze nawet moje lozko nie zostalo wyslane a kupione 7 wrzesnia
Ja czekałam - przysłali ale co z tego jak jakieś dupne jest a żeby złożyć reklamację to trzeba im wysłać na własny koszt (prawie 50zł ) ech wściekła jestem - dzwoniłam do nich ale nikt nie odbierał

Jak myć dziecko w samej wodzie???? nie wyobrażam sobie tego
mydełka są od pierwszych dni życia
Stary 2010-09-17, 20:41   #1616
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
a tak z tych wiekszych zakupów juz macie wózki, łóżeczka?
do lozeczka mi brakuje materacyka i poscieli ... w ogole chciałam taki materacyk 10 cm panka kokos gryka. miałam zamówic na all cały zestaw ale tam materacyki byly nie takie...
serdelinka, Ja zamówiłam cały zestaw i jestem bardzo zadowolona

http://moda.allegro.pl/lozeczko-60x1...234056932.html
Stary 2010-09-17, 20:44   #1617
kotek81
Zakorzenienie

Kootek - super, ze Michałek rośnie jak na drożdżach

Pelnia - ucałuj Tośka ja do tej pory jak moja miała zastrzyki (raz miała chyba ze 4 miesiące za drugim razem 8 - masakra to była dla mnie - taka mała dupka i taaakie wielkie igły ) no ale niestety jak mus to mus...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
serdelinka
sorry ale poległam - wyobraziłam sobie serdelka w ciąży
Wiem, wiem - głupia jestem
Stary 2010-09-17, 20:45   #1618
lisek15
Zakorzenienie

Pełnia to nie dobrze. Mam nadzieję,że dzięki zastrzykom szybciej dojdzie maluch do siebie. Życzę synkowi szybkiego powrotu do zdrowia.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-17, 20:46   #1619
kotek81
Zakorzenienie

Dobra ja spadam do spania - mam już dosyć dnia dzisiejszego...
Stary 2010-09-17, 20:50   #1620
Artystka23
Dragonfly

Anecka moja mala tez sie strasznie wypina,a jak przesuwa nozka z boku brzucha to moge zobaczyc jaka ma gruba nozkealbo to raczka,ale chyba nozka...a jak w dzien dzis spalam to takie kopniaki mi sprzedala ze az sie obudzilam jak sie wypnie to chodze z takim krzywym brzuchem z przodubardzo nabrala sily ostatnio

Ja bede po kupie myc pupe mydelkiem bambino a tak to kapac mala w oleju z pestek winogron

kootekk a jak z Twoja ropiejaca rana,lepiej troche?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości