|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
UnholyOne życzę zdrówka Cytat:
![]() To już nasza trzecia wizyta bo lek. podejrzewała astygmatyzm. Cytat:
Cierpliwości mamuśka ![]() Cytat:
![]() Karolinak82 dobrze, że z tatą już lepiej za sprawę trzymamy mocno ![]() Dobrze, że poszłaś z małą, mam nadzieję że wysypka minie. Może to nie od płynu tylko od ogórkowej ![]() Amelii kilka razy się zdarzyło dłubać ![]() Cytat:
Ameli a też katar ma spory i czasami zakaszle a fridę nienawidzi My już po wizycie. Amelia nadal ma dalekowzroczność (+3) ale nie zezuje więc na razie obejdzie się bez okularów. Podczas badania była taka grzeczna, że lekarka nie mogła się jej nachwalić bałam się bo ostatnio tak płakała, że aż zwymiotowała a tu proszę jaką mam już dużą pannicę Dzisiaj przychodzi do mnie fryzjerka. będę rozjaśniać włosy nie wiem jeszcze czy obciąć jakoś czy nie
|
|
#3662 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
dobrze, ze u was jakoś leci i jakoś do przodu wszystko idzie
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co to tak uczuliło, biedna... Gorgulku współczuję nicki i szpitalu w domu, zdrowiejcie szybciutko... Mariolu ty to już chyba o urlopowym wypoczynku zapomniałaś biedaku, co? a ja nie znoszę, odrzuca mnie na sam zapach, nie jestem w stanie jej nawet pokroić ![]() Mała dopiero teraz zasnęła, sprzątałyśmy więc razem Pomaga mi jak może- oststnio całą podłogę w kuchni wytarła, szkoda tylko ze ścierką do naczyń ale cóż ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() Super, że wizyta udana
|
|
#3663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszyłaś mniePatrzę, że Amelka równe dwa miesiące starsza od Zosi... Ile u Was trwał "ten" etap? ![]() Ciesze się, że wizyta tak dobrze wypadła
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-09-17 o 13:59 |
|
|
|
|
#3664 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ba nawet w to nie wątp Cytat:
w sumie to dopiero od ok 2-3 tygodni jest tak, że sama się umie sobą zająć. Po trochu ten czas się wydłużał, ale np jak widzę, że się ładnie bawi i chcę cichaczem kompa odpalić to zaraz przyleci z bananem na buźce, że jej miśki puszczę Ogólnie nie zapeszam bo zawsze jak ją na wątku pochwalę to na następny dzień daje mi tak popalić, że nie wiem jak się nazywam
|
|
#3665 |
|
Ola-Unhola
|
Karo trzymam kciuki za rozprawę
Zdrówka dla chorowitków Fajny masaż http://www.youtube.com/watch?v=5MOJedPEx5U
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
ja na sek, na dluzej wpadne wieczorem
p4w tak mam perm-kontur z wypelnieniem, brwi i kreski gorne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam na fastdeal kupon za 65 zł zamiast 130 zł na cięcie, modelowanie i regenerację czas na zmiany napisane było że są tam doświadczeni styliści więc może coś pomogą![]() ![]() Cytat:
![]() Staram się, ale ciężko mi ostatnio idzie...wstyd się przyznać, ale ostatnio nawet zbyt często nie podczytuje...strach mnie zaczyna brać...w związku z piątkiem ![]() Cytat:
![]() oooo i Ty sobie humorek poprawisz (jeśli trzeba ) Fryzjer doooobra rzecz Wcześniej nie pisałam, ale mi się też zdecydowanie bardziej podobasz w jasnych ![]() Cieszę się że Pani Okulistka postawiła taką diagnozę...teraz tylko czekać aż Amelka wyrośnie i jaka duża Panna z niej![]() Cytat:
tylko przetrwać do piątku i później mam nadzieję na względny spokój...chyba przydałyby mi się wakacje...(znowu?!)![]() Zu ostatnio ma manie brania za rękę i prowadzenia wszystkich gdzie ona chce...np. jak jestem w kuchni to piszczy z rączką wyciągniętą do góry, jak jej dam palec to ciągnie mnie do pokoju a później w dół żebym usiadła na fotelu...i tak sobie z nią siedzę a jak jestem w pokoju to zazwyczaj ciągnie do wanny, łóżeczka, albo kuchni...zawsze jest w tym ukryty cel![]() No i ostatnio moja Mama widziała jak Zu strzela focha Chciała pilota od tv (uwielbia czerwony guziczek, wyłącza tv a później oddaje pilota żeby włączyć...i tak w kółko)...Babcia jej nie dała więc strzeliła focha, główkę spuściła i patrzyła obrażona Pewnie z przedszkola takie zachowanie przyniosła, no i sprawdza czy coś to da![]() Poza tym przedszkole nauczyło ją jak się bawić z kimś i jak samemu... a Panie w przedszkolu nachwalić się jej nie mogą, że taka kochana jestCytat:
![]() mmmmm fajny Mój były dawno temu studiował rehabilitację i skończył kilka kursów masażu....to dopiero było
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam żeby nie prowadzić...UWIELBIAM!!!! Prawko mam hmmm to już 11 lat Kaśka gdzie chodzicie na basen (teraz doczytałam dopiero że byłyście )?...ja planowałam jutro pójść na Batorego![]() ..... Właśnie dzwoniła Pani ze żłobka że Zu wstała teraz z drzemki i ma 38,5 temp Babcia już po nią jedzie...jak ja nie lubię być tak daleko jak wiem że mnie potrzebuje
|
|
#3669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze wzrok sie poprawi i obejdzie sie bez okularow hehe w uchu to tez dlubie, a jak w nosku to tak smiesznie wyglada ![]() nie wiem ![]() Cytat:
pochwal sie potem![]() Cytat:
|
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
Karola ja chodzę do Aquapolis na Gołuchowska. Ode mnie mam tam najbliżej, a na Batorego to spory hektar.
Mąż mnie wku...rza
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, Gorgulku zdrowia dla waszych Chorwitkow
Megi, ciesze sie, ze wizyta u okulisty udana. Karola , juz trzymam kciuki. mam nadzieje, ze fryzjer poprawi humor. Ja w pazdzierniku scinam wlosy, wracam do boba ![]() O odpoczynku juz dawno zapomnialam, zreszta to nie byl typowy wypoczynek, bo u rodziny , a z moja szwagierka nie da sie zyc, zreszta nie zamierzam juz jej nigdy ogladac ani wysluchiwac, dla mnie moze nie istniec. Nawet mi sie nie chce gadac na ten temat, bo bardzo mi to ciazy i jeszcze tego nie przegryzlam. Dobrze, ze tesciowie i druga szwagierka kochani i normalni.
|
#3672 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
np wypił cos, albo mi auto do pracy przywiozł bo on jechał gdzies z kims, nie zawsze swoje, roznymi autami jezdziłam, automatem tez nie moglam sie odwazyc swojego czasu, raz mi sie zdazyło 3 km chyba gdzies przejechac a potem po dłuzszej przerwie miałam gdzies dalej pojechac sama, wsiadlam i pojechalam i dumna z siebie byłama jak miałam swierze prawko to wybrałam sie na szkolenie z pracy firmowym autem (z kierownikiem ktory sie bał za kierownica usiasc) i jak wracałam byla szarówka i widziałam psa na prawym pasie, zwolniłam, chciałam go objechac z drugiej strony a ten bach i wskoczył mi pod koła, obeszłam auto psa ani sladu to pojechałam do firmy........ na drugi dzien przyjezdzam idzie szefowa i pyta mnie jak mi sie jechało, ja mysle czego a ona mi zderzak pokazuje.........ledwo co wisial no i mialam chwile stracha ale szybko minał ![]() Cytat:
wogóle jak z gotowaniem teraz u was? ja czasmi daje małej rosołek taki nie do konca jeszcze przyprawiony, i czasem cos poprobowac dzis miała ryz z jabłkami i cynamonem, taki jak my jemy, ale z rreguły to jej robie osobno ![]() Cytat:
dobrze jednak ze poszłas do lek Zuza mi dłubie w nosie ![]() Cytat:
ja tez smarkam na całego Zuza tez nie lubi fridy, sama mi ja przynosi ale jak chce cos jej wyciagnac to taki krzyk ze szok ale nie zawsze........ Cytat:
a długo uzywałam aptecznych Cytat:
świetnie cie rozumiem
|
|
#3673 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym zmienić i może wrócić do mojego baleyage który kiedyś miałam...chyba nie widziałyście...wstawię zdjęcia z tamtego okresu to doradzicie ![]() Też myślę że to od szczepienia, nic poza tym się nie dzieje...jak przyjechałam to wariowała na całego z dziadkiem...apetyt ma, szaleje jak zawsze...tylko cieplutka jest...mam nadzieje że przejdzie szybko bo tak chciałam właśnie na basen jutro się przejść...caly dzień chodziło mi to po głowie i jak przeczytałam że Kaśka była to to był znak ![]() Cytat:
Batorego za to mam osiedle dalej od Rodziców więc spacerkiem możemy iść szkoda że się nie dopasowałyśmy, fajnie by było razem chodzić![]() Co zrobił? ![]() Cytat:
![]() No jak to do boba? Ładnie Ci w takich długich Szwagierka do ![]() ale co zrobić ![]() ......................... Mała śpi...cały czas cieplutka, nurofen podany a mimo wszystko grzeje ale nie uwierzycie co dzisiaj powiedziała...aż myślałam że się przesłyszałam i mojego Tate co chwilę pytałam czy też słyszał...twierdzi że tak Więc wróciłam z pracy, Zu od razu się przytuliła, obdarowała mnie tysiącem buziaków...gdy nagle spojrzała w tv...więc jej mówię "daj buzi"...a ona spojrzała na mnie i powiedziała zupełnie wyraźnie "dajbuzi" no szaleństwo...takie to było wyraźne że w szoku byłam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-17 o 20:33 |
|||
|
|
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Karola, brawa dla zdolnej Zu
![]() ![]() Wiesz, mecze sie z tymi dlugimi. Wygodnie mi bylo, jak Antos byl malutki, a teraz to juz nie ma znaczenia. W pracy musze spinac, w rozpuszcoznych mi goraco, nie czuje sie soba. Wole siebie w krotszych
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej stawiam na cos z pokarmu.....albo ze to wysypka po trzydniowce wogole straszna ma ta wysypke, wczoraj jeszcze nie bylo tak zle a dzisiaj to normalnie mocno czerwone jak ogien i takie duze pozlewane , teraz juz na raczkach i nozkach sa, nawet na pipce ale nie swedzi ja ta wysypka chyba bo sie nie drapie, bolec tez nie boli bo dotykalam ja i nie reagowalahehe wyrecza mamusie w dlubaniu Cytat:
ciekawa jestem twoich wloskow ![]() dla Zuu nas ostatnio nowe slowka to "kabel", "kawa" , 'Adzie"(tata Andrzej) "koce"(klocek)
|
|
#3676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poka zdjęcie w krótkich ![]() Cytat:
dla Werci Gawędziary![]() Wrzuciłam stare zdjęcia...w tym kolorze najlepiej się czułam i fryz też chyba jak dla mnie był najlepszy Oceńcie![]() P.S. Oceńcie proszę pod zdjęciami...bo kolor dość nietypowy, a nie chce...żeby mnie ktoś skojarzył czy ja mam obsesję?![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2010-09-17 o 21:40 |
||
|
|
|
#3677 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej kochane
![]() ja tylko na chwile w zasadzie bo mam trzeciego synka w domu i musze sie nim zajmowac ![]() ogolnie droga ok, na poczatku chwile mialczal ale w zasadzie wiekszosc drogi przespal w domu troche pomialkuje ale zwiedza i wskakuje do mnie na kanape, bawi sie piorkiem, takze nie jest zle ![]() ooooooooooooo wskoczyl na drapak
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pedze zobaczyc ![]() Cytat:
to teraz jeszcze zeby ladnie dal sie wychowac mamusi
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czeko A powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jakie cięcie?
|
|
#3680 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówisz masz ![]() Cytat:
![]() oj oj bidulka Zuzia wie, że mamusia ją kocha, nawet jeśli jej przy niej nie ma Cytat:
Dzisiaj też ugotowałam ale dam jej jutro Cytat:
Zawsze w rodzinie musi się trafić jakaś wk... czarna owca Cytat:
jak by mi tak zrobił ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze na nie jedną rzecz ci wskoczy ![]() Dziewuchy obcięłam się na boba i jestem blondi ![]() Amelka też podcięła włoski
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Svi, gratuluje trzeciego synka
![]() Karola, lubie takie nietypowe kolorki. niestety nie mam zdjec na kompie z krotkimi wlosami. (edit: znalazlam w sieci )Czeko, zdolniacha z Werci
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-09-17 o 22:54 |
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaz sie blondyno ![]() ![]()
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Baaaaardzo kochana POKA BOBA!!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() sieć jest jednak niezastąpiona kurcze w krótkich też mi się podobasz
|
|
#3684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi się wydaje
![]() wstydam się ![]() Cytat:
![]() ![]() Aparat mam w naprawie, a telefonem nie zrobię fotki bo za ciemno ![]() Jutro może uda mi się jakąś cyknąć ![]() Na razie dziwnie się czuję bo nic mi na plecach nie leży Idę lulu ![]() Dobranoc, życzę wam zaj... snów erotycznych ![]()
|
|
#3685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak nocka? Dzisiaj bez temperaturki mam nadzieję super ![]() Cytat:
Jak znajdziesz chwilę to prosimy o fotki ![]() Cytat:
Mariolko moim zdaniem korzystniej ci w krótszych Dzień doberek ![]() przeciąg tu aż huczy, przyszłam z kawką i nie ma nikogo do towarzystwa...buuu
|
|
#3686 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witajcie
![]() ciezka noc za nami maly duzo plakal w nocy, jak nie plakal to spal ze mna w lozku i musialam go caly czas glaskac bo jak przestawalam to zeskakiwal chodzil i plakalale poznym wieczorem zjadl troche karmy a w nocy zrobil pierwsze siusiu do kuwety teraz spi pod kanapa ![]() ps. Wam tez tak wizaz muli?
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3688 |
|
Zadomowienie
|
Wizyta u fryzjera byla udana. Maz mowi ze wygladam jak postac z Roarra . Oczywiscie ta damska. Hmm. Zartowal sobie nawet ze tylko marchewke mi wsadzic ...
Ostrzegam humor tutaj jest dosyc specyficzny.
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Svi ale słodki pluszak
|
|
|
#3690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczności strzelaj ![]() Cytat:
pokaż się ![]() aa, megi miałam ci o jedzonku napisać, kluski z mięskiem zrobiłam "prawie" dorosłe tzn bez soli i sosik zabielany jogurtem z odrobiną mąki Zazwyczaj gotuję małej osobno albo ja z nią jem (nawet już się przyzwyczaiłam i rzadko sobie dosalam ) , staram się jak najzdrowiej i raczej lekkie rzeczy jej gotować
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

Za nami fatalna nocka, wychodzi nam 4 zabek. A. tak plakal w nocy, nie mogl zasnac z 2 godziny. Boszzzz.... ale jestem niewyspana!

nie wiem jeszcze czy obciąć jakoś czy nie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i mialam chwile stracha ale szybko minał 
) ale szybko zrobiłam Jej mleko i siup do łóżka. Wypiła i ani myślała spać. Wstałyśmy więc na dobre. Kawa mnie nie obudziła. Jestem podziębiona i jakoś mi nie idzie więc już nawet drugiej nie piłam.
no szaleństwo...takie to było wyraźne że w szoku byłam