|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ishka dobre wiadomości
![]() ![]() trzymam lapki za was
|
#1652 |
|
Dragonfly
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Ishka czyli jestes druga w kolejce do rozpakowania,no to szybkiego i malo bolesnego porodu
![]() Kretencja to u nas przy budowie domu sie tak wszystko przesuwalo,ze majster dostal zaplacone,mial byc-byl ale spapral robote i sie przez dwa tyg nie pojawial bo cos tam,a jak sie pojawil to niewiele zrobil...ach ci fachowcy...on dal d... a teraz my zamiast robic remont w wakacje to sie dopiero z tym bujamy,a babka tzta narzeka ze jej rzeczy z tego segmentu wilgotnieja bo sciany mokre i pieca nie ma,to tesciowa przyjedzie i musi szybko piec montowac... Musze jakies meble wybrac,a brak mi weny
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka to dobrze, że wszystko w porządku, teraz już pewnie chwila moment i przytulisz dzieciątko
![]() kretencja no niestety tak to bywa z fachowcami, ja tez czekałam na faceta, który robił szafę do córci pokoju, najpierw tydzień na pomiar a potem 3 dni na montaż ale w końcu się udało. Ja w takich ciężkich dniach lub chwilach idę do szafy córeczki i oglądam jej ciuszki i inne duperelki i od razu mi się lepiej robi na serduchu bo wiem, że to wszystko dla niej i strasznie mnie to oglądanie cieszy ![]() głowa do góry, jak jest źle to zawsze potem musi być tylko lepiej
|
|
|
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, zycze Ci wsiego NAJ zeby wszystko poszlo gladko i bezbolesnie, bo w sumie to juz termin lada dzien pewnie
![]() kotek81, to nieprzyjemna sprawa z tym lozeczkiem By ich szlag trafil.. Mnie odpisali ze w poniedzialek wysla mi lozeczko
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() Mój mały dalej leży nie tak jak trzeba. Jak ja się boję, że mój mały się okręci pępowiną! Leży dalej w poprzek brzucha, ale robi takie wygibasy, że normalnie się o niego boję. Mam nadzieję, że jednak nic mu nie będzie. Kobietki czy Wam też się ciężko oddycha? Ale tak bardzo ciężko, że aż robi się słabo? Bo ja leżąc czuję, że zaczyna mi się kręcić w głowie. Nie wiem jak już mam leżeć. Powinnam na lewym boku, to wtedy łatwiej mi się oddycha. Ale leżąc na boku bardzo dokucza mi nerka. Ona nie boli tylko wtedy gdy leżę na plecach i to całkiem płasko. No i wtedy robi mi się aż słabo, serce mi kołacze jak oszalałe... Już nie wiem jak mam leżeć.... |
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, bidulko
Ishka, kciuki za Was ![]() Andziat, zapomniałam napisać - świetny wózek W ogóle dzięki dziewczyny za tyle wsparcia... Nie wiem, może ja jestem jakaś przewrażliwiona, za dużo bym chciała... Ale po prostu już nie mogę, nie wyrabiam nerwowo z tym remontem. Wczoraj rzucałam ****ami aż się ściany trzęsły, ciekawe czy sąsiedzi słyszeli
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja brałam Fenoterol i zastrzyki Kaprogest praktycznie przez całą ciążę. Od 6 m-ca miałam rozwarcie na 2 palce i silne krwotoki. A wyobraź sobie, że po odstawieniu leków w 34 tygodniu nic się nie działo. Bolał mnie strasznie brzuch, miałam skurcze, ale nic poza tym. Na dodatek przeterminowałam się i urodziłam w 41 tc
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
Kiepsko sie czuje
![]() Rano obudzil mnie mega skurcz w lydce , a w ogole to martwie sie, ze cos jest nie tak z mala,ze jest tak duza ![]() Zarty zartami,ze mam kluseczke, ale jesli naprawde jest cos nie tak?
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin
|
#1660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On głowę wpycha mi w żebro prawe, a plecami uciska przeponę i żołądek. Pupcię ma bliżej mojego lewego biodra, a nóżki u wyjścia. Nawet jak teraz siedzę przy kompie i piszę, to tak mnie gniecie, że ledwo oddycham i czuję jak mi ręce drętwieją. Nie wiem jak wytrzymam jeszcze te 4-6 tygodni, masakra. We wtorek idę do gina, może coś poradzi... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() A tak poważnie, to nie martw się czymś takim. Każde dziecko rozwija się inaczej. Tak jak pisze Kretencja - przecież dzieci rodzą się z różną wagą. Ja miałam 2600g choć teraz jestem wielka. Moja sąsiadka, drobniutka, chudzinka, z małą kuleczką zamiast brzucha, urodziła dziewczynkę 4200g choć USG pokazywało max. 3500. We wtorek mój będzie mierzony, to sobie porównamy
|
||
|
|
|
#1661 |
|
Dragonfly
|
mi tez sie gorzej oddycha,ale jak leze to podkladam wiecej poduszek i jest lepiej,a jak slabne to wlaczam oddychanie przeponowe.Jak chodze to czesto mam zadyszki...podobno to normalne w ostatnich miesiacach...
Weronisia a robisz te cwiczenia na obrot lub latarke???moja tez ostatnio byla glowa u gory to zrobilam wielkie oczy jak lekarz mi powiedzial bo dwa tyg wczesniej byla na nietoperza,bardzo sie kreci..w pare dni pozniej o dziwo przestala kopac w pecherz i czuje nozki wyzej nad pepkiem i z boku.wiec chyba znowu byl obrot porozmawiaj z malym,moze da sie ten obrot z nim zalatwic
|
|
#1662 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() oczywiście nie ma szans na nadrobienie moich tygodniowych zaległości, ale chociaż w weekend mogę być na bieżąco, bo bardzo mi brakuje pisania z Wami ![]() widzę, że u niektórych z Was hormony baaaardzo buzują co sprawia, że humory podłe trzymajcie się dziewczyny, nie my pierwsze i nie ostatnie żyjemy wątpliwościami typu czy wszystko ok, czy sobie poradzimy, itd...Weronisia - hmmm... biedna jesteś, nie martw się o Pascalka mi również ciężko oddech czasami złapać, ale nie aż tak Ishka - za lekki poród no i czekamy na info w razie czego ![]() Kretencja - ale macie przeboje z tym remontem Kootekk - ale Ty masz fajnie, że przytulasz już swojego Michałka, ja ostatnio coś nie mogę się doczekać, kiedy moja córeczka przyjdzie na świat, oczywiście wiem, że gadam głupoty, bo tyle nerwów ile zjadłaś o dobro synka to nikt nie chciałby przeżyć, ale jakoś tak mnie wzięło ostatnio ![]() wczoraj w Biedronce kupiłam naklejki na ścianę śliczne żyrafki i motylki, a siostrzeńcowi piratów tylko gdzie ja je nakleję w tygodniu dorwałam paczkę pampersów w Lidlu, oczywiście w cenie promocyjnej, kosztowały 39 zł, a do tego chusteczki gratis ![]() wózka i łóżeczka jeszcze nie kupiliśmy ![]() mam już dość dużo wypranych ubranek, zostały mi ze 2 pralki (jasnych i ciemnych), ale to wypiorę później, bo wiadomo, że cały czas coś dokupuje ![]() dzisiaj idziemy na imprezę urodzinową do mojego siostrzeńca chłopak kończy w tygodniu 2 latka ale ten czas leci
|
|
#1663 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Luzik....![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- A ile Twoja waży w 34 tygodniu Irsin ? |
|
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki.
Ja już po drugim śniadaniu. Wczoraj nie brałam insuliny. Mam nadzieje,że diabetolog mnie nie udusi. Ale cukier na chwilę obecną mam dobry ![]() Weronisia ja chyba mam takie same ułożenie młodego. Głową naciska mi żebra po stronie P, a jego kopniaki czuję w kroczu. Mam nadzieję,że w koncu ułoży się na nietoperka. Fajnie by było. Natomiast jeżeli chodzi o oddychanie to nie mam aż takich problemów. Czasem gorzej mi się oddycha,ale nie do tego stopnia,żeby mi było aż słabo. Kretencja nie zazdroszczę tych nerwów. Postaraj sie jednak tak nie stresować. Ishka trzymamy kciuki za Was Chyba na prawdę jesteś kolejna w kolejce. Mam nadzieję,że jak odstawię fenaterol to tez pójdzie u mnie szybko tak z porodem Ale jeszcze nie teraz ![]() Artustka mówisz,że rozmowa z małymi może coś da?? Jak tak to poproszę mojego Królewicza żeby też się ładnie juz układał ![]() Irsin zobaczysz,że z twoim dzidzulkiem będzie wszystko ok. Ja bym chciala,żeby mój taki był. Byłabym spokojna jakby wcześniej zaczął wychodzić. Zobaczysz wszystko będzie ok. Priety pozałatwiaj na spokojnie wizyty. Zobaczysz będzie wszystko ok.
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
Lisek, nie umiem. Straszna ze mnie nerwuska i po prostu momentalnie krew mnie zalewa w takich sytuacjach. Nie umiem nad sobą zapanować. Jakoś udaje mi się nie ciskać przedmiotami, ale klnę jak szewc.
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak mogę się pochwalić to dzisiaj rozpoczęliśmy 30 tc
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie a jak dziecko na nietoperka jest ulozone to pod zebrami centralnie czujecie kopniaki? Zastanawiam sie jak jest moja ulozona, bo ja czuje szturchniecia w prawym boku i jednoczesnie (ja tak to sobie wmawiam) z lewej strony bardziej na dole, tak jakby sie dziecko prostowalo no nie wiem
![]() Ja chce wiedziec jak jest ulozone moje dziecko ! ![]() Weronisia, nie dziwie sie ze juz nie wiesz jak spac, mnie tez to dotyka. Z tym, ze jak spie na lewym boku to ciezko mi sie oddycha, zas na prawym boku szybko zasyypiam ale troche brzuch boli.. na plecach nie mgoe i masz babo placek :/ Pod nogi musze podkaldac poduszki bo mi niewygodnie.. Poszlam po zakupy i kupilam sobie dwa kabanosy debowe i wlasnie wcinam ale coo partia to inne jakeis sa w konsystencji kupilam ziemniaczki, wloszczyzne i udka wiec pozniej zupe nastawie do zrobienia
|
#1668 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja byłam ostatnio na usg to własnie tak mnie uciskał młody i miał głowę pod moimi żebrami a kopnięcia czułam w kroczu. Gratuluję i WAm ![]() Ciekawe która z nas bedzie pierwsza Już sie nie moge doczekać
![]() OLKA skalpel:4 skalpel 2:1 kiler:1 biegi;1 siłownia:4 boczki:4 Odchudzanko 70,2 - Cel I (67 Kiedy to będzie?? Edytowane przez lisek15 Czas edycji: 2010-09-18 o 11:41 |
|
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro kończę 29tc
![]() Mąż zadzwonił, że będzie o 12, więc się szykuję pomału do wyjścia. Pojedziemy do tego komisu Do zobaczenia później.
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
idem do sklepu bo pączka ![]() ile wy kupowałyście ubranek bo ciągle pierzecie ?? takie nowe ze sklepu tez trzeba prac??
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
Mallinko niestety nie pociesze z tymi nieprzespanymi nocami...im blizej konca tym gorzej o wyspanie bo nie idzie znaleźć odpowiedniej pozycji...
A u mnie od wczoraj jakaś odmiana...pierwszy raz od 3 miechów udało mi sie przespac noc bez bólu przy przewracaniu sie i bez zgrzytania mojej miednicy heh ale tez dzidzia jakaś mniej ruchliwa...moja ciotka położna mi powiedziała że to moze byc taka cisza przed burzą no nie wiem zobaczymy jak to dalej bedzie Weronisia ja Fenoterol biore dopiero od 27.08 czyli w sumie brania tylko 3 tygodnie...i to niewiele zadziałało w moim organizmie dlatego wiem ze niedlugo po odstawieniu moze sie cos zacząć dziać i dobrze by było bo juz jesteśmy gotowi na przywitanie Juniora heh Lekarz powiedział to samo że mam sie przygotować na wszystko po odstawieniu...no ale zobaczymy jak bedzie w praniu ![]() ![]() Owszem jeśli któraś brała ten Fenoterol od np 20 tygodnia to może sie nastawić na poród po 40 tygodniu a często po 41 tygodniu ![]() Aaa i dziekuje dziewczynki za kciukasy napewno sie dowiecie pierwsze jakby co
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja malo kupilam ubranek bo wiekszosc dostalam i sie zastanawiam czy prac te co dostalam bo sa wyprane.. a nowe na bank wypiore bo sama pracujac w sklepie widzialam jak ubrania spadaja i w ogole sie walają po magazynach Spadam gotowac zupke
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chcę pączka i czekoladę i wszystko inne słodkie ![]() Ishka aha. To ja biorę od 27 tyg i chyba mam się przygotować na małe opóźnienia?? Nie dobrze. Anecka ja będe wszystko prała. Nawet jak dostałam od innych czyste Jeszcze chwilę czasu nam zostało,więc nie zaszkodzi jak wypiorę.
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
nie bylo pączków mam 7days'a
bo w sumie jak znajoma rodzila to mała miała krostki i lekarka pytala czy prala moze to ubranko ... bo sie nowych nie pierze ? ja mam same nowe jedną rzecz mam z lumpku ale teraz sie zastanawiam czy nie poprać czas jeszcze jest
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Sanderinka ja na pewno wszystko upiorę-przynajmniej będę wiedziała od czego jest uczulenie
a poza tym w sklepie różni ludzie macają te ubranka i chciałabym żeby wszystko było świeże i pachnące a ja znowu piekę szarlotkę-ostatnia w godzinę znikneła rosnę w oczach... ![]() pytam TZta co dzis na obiad, a on: SZARLOTKA
|
#1678 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale lekarz mówi że wszystko ok Cytat:
Ja mam identycznie do tego ucisk w żebrach u mnie wiązało się to z brakiem żelaza i moim zdaniem troszeczkę za niskim ciśnieniem Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Dokładnie prać trzeba wszystko!! rzeczy w sklepie są łapane przez wiele rąk zazwyczaj nie mytych kiedyś pracowałam w trakcie studiów w odzieżowym i córki właścicielki co tydzień brały jakiś ciuch a potem oddawały
|
||||
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ja też bym poprosiła kawałek szarlotki
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś drugi raz w życiu robię żeberka
![]() TŻ z mamą mieli ochotę (i kto tu jest w ciązy) a że nie lubią tłustego to je chyba 40 minut smażyłam hahaah teraz tylko do piekarnika z kapustką jabłkami, cebulką i ziemniaczkami przynajmniej kapustę zjem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

By ich szlag trafil..

trzymajcie się dziewczyny, nie my pierwsze i nie ostatnie żyjemy wątpliwościami typu czy wszystko ok, czy sobie poradzimy, itd...
mi również ciężko oddech czasami złapać, ale nie aż tak

idziemy rowno ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)