|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011
Dzien doberek
![]() u mnie w pracy też wolą jak kobitki idą od razu na L4, pomimo, że praca biurowa, (przy komputerze 8 godzin), ZUS płaci za mnie pensję a pracodawca może zatrudnić osobę na zastępstwo za 1/3 mojej wypłaty ![]() dziewczyny -może któraś wie- czy jak się podróżuje samolotem to trzeba mieć zaświadczenie jakieś o ciąży od lekarza? |
|
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
uważam,że lepiej mieć, z adnotacją który to tydzień/termin porodu
|
#1653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1654 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki!!!!!
WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU ![]() Maleństwo strasznie rozrabiało, wyginało się, kręciło - pani doktor miała duuuuży kłopot, żeby wszystko sprawdzić i pomierzyć, badanie trwało ok. 1,5 godziny. Najważniejsze,że z Groszkiem dobrze: jest nosek, przezierność karkowa też w normie, reszta również oki. A pani doktor wytypowała... dziewczynkę choć powiedziała,żeby się tym tak bardzo nie sugerować, bo może wkraść się błąd. Zobaczymy na USG połówkowym. JAKA JESTEM SZCZĘŚLIWA, że wszystko dobrze |
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
neti to pierwszą dziewczynkę byśmy miały w wątku
A ja znowu zrobiłam zamówienie na ciuszki Już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą Jutro jeszcze będziemy jechać do Lublina to wstąpię do jakiegoś większego marketu i poszukam dwu-trzy- paków body, albo czegoś takiego. Wczoraj w moim Tesco widziałam za 10 zł trzypak bodziaków, tyle że za dużych na razie. A w Smyku trzypak był za 60 czy nawet 70 ![]() Wiecie gdzie można kupić fajny kombinezonik? |
|
|
|
#1656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
ja się ucieszyłam z dziewczynki, chłopczyk też może być |
||
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
No to musze sie pochwalic, ze jednak czuje kluske. Od 3 dni czuje dokladnie to samo w tym samym miejscu, tz czasem ciut wyzej, ale generalnie na bank nie sa to jakies tam bulbotania w jelitach
Przewaznie rano i wieczorem, a zdecydowanie istne szalenstwo jest jak zjem czekolade, lub wypije zimny jogurt hehe. I juz nie musze lezec, zeby poczuc, bo na siedzaco wyczuwam jeszcze nawet lepiej niz na lezaco. Moze dlatego, ze lubie poki jeszcze moge lezec na boku.
|
|
|
|
#1658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lekarka powiedziała,że to normalne,żeby się tym nie przejmować, że to jeszcze za wcześniej - teraz u mnie 12 tydz. i 5 dzień |
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nie czuję
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
Kochane nie smutajcie sie, bo 1 ruchy mozna wyczuc dopiero od 16 tyg. Ja jestem w 17 w srode zaczynam 18, wiec moze nie tak dlugo, ale tez sobie chwilke poczekalam. Jestem troche w szoku, bo na wszystkich usg kluska caly czas spala i ani myslala sie poruszyc, a teraz armagedon.
|
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuję ruchy od 15 tygodnia, chociaż to dziwne, bo to moja pierwsza ciąża, no ale nie narzekam, że mały daje znać
Dzisiaj kopsa mamę, już zaczynam czuć przez brzuch niektóre ruchy
|
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Moje małe, słuchajcie, jak juz zaczęło, to teraz co jakis czas daje mi znać, z samego rana zaczęło, jak tylko wstałam, normalnie mi sie rozbestwiło Ja jestem dokładnie teraz 15 TC i 5 dni, ruchy pierwszy raz poczułam na początku 14 TC, ale potem była cisza przez parę dni i teraz od początku 15 TC jest codziennie hopsanie Tak więc prędzej, czy póxniej każda z Was będzie miała ta przyjemność, nie sugerujcie się tym, że niektóre z nas wyczuwają je wyjątkowo wczesnie.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
![]() Cytat:
bardzo gratuluję i cieszę się
|
|
#1664 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo Moncik, dopiero doczytałam- gratulacje
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Montii gratuluje
Cytat:
![]() ![]() mi też pan doktor wstępnie "przewidział" córkę ale ja coś czuję że chłpczyk będzie wiec nie wiem jak to już jest ![]() A ja dzisiaj zaczęłam 14 tydzień czyli II trymestr |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zadomowienie
|
No moje dziecie juz hasa bez wzgledu na pozycje. Dzis nawet jak chodzilam to czulam. Az jestem ciekawa jak sie bedzie zachowywalo na usg
|
|
|
|
#1667 |
|
Rozeznanie
|
Montii Graltuluję!
Ja jednak mam złe wyniki i pani doktor kazała mi wziąć antybiotyk Duomox Dziękuję za odpowiedzi, mam nadzieję,że z moją dzidzią wszystko będzie dobrze. Ja włąsnie posprzątałam i idę piec pizze Miłej soboty
|
#1668 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ach, sobota, jak cudownie
![]() Montii, gratulacje! to może i mnie na studiach nie pójdzie tak źle, jak dzidzia będzie myśleć z mamą Cytat:
Cytat:
ale tam nic "zdrowego" poza tym nie było do jedzenia, ciastka i chipsy, a tego się staram nie jeść![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale to chyba właśnie pod koniec to już tylko na boku, nie na plecach, więc czemu "póki jeszcze możesz"?
|
|||||
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny powiedzcie mi czy wy juz wszystko powoli kupujecie tzn lozeczko wozek ubranka zabawki itd czy jeszcze czekacie .
bo slyszalam ze jest przesad ze dopiero w 2 trymestrze sie zaczyna kupowac . ja jak na razie jestem jeszcze w 1 -10 tc i tak sie zastanawiam czy juz kupowac czy sie wstrzymac . ja za bardzo przesadna nie jestem ale cos w tym jest ...
|
|
|
|
#1670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a coraz trudniej mi w tej pozycji lezec, bo brzuch uciska.Cytat:
Ciuchow mam cala komode i ciut szafy, w listopadzie jedziemy po wozek i lozeczko i do konca roku mam w planie kupic wszystko, zeby zima z brzuchem sie nie telepac nigdzie.
|
||
|
|
|
#1671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Zabawek nie ma co za duzo kupowac, bo na poczatku to pare gryzakow i juz. Karuzela na lozeczko i tyle, pieluchy tez trzeba wyprobowac, wiec zapasow nie mam zamairu robic, bo nakupuje i okaze sie, ze dzecko uczulone. To samo z kosmetykami. Narazie Nivea np, po 1szt, a potem zobaczymy. Teraz to ciuszki, reczniki, kocyki itp, wozek, lozeczko i wyposazenie do niego, jakies pizamy dla mnie, wkladki laktacyjne, laktator, butelki, smoczki ze 2 itp. Czyli rzeczy, ktore faktycznie beda mi potrzebne zaraz po porodzie. Pozniej w miare potzreby bedzie sie kupowalo inne rzeczy.
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam bardzo dziewczyny za gratulacje
byłam w zabrzu oglądać wózki, swoją drogą w jednym miejscu tyyleee wózków... no i oglądałam tego boldera, wózek cudo, podoba mi się ale...trochę nim telepie babeczka powiedziała,że musi, bo ma dobrą amortyzację więc trzepie wózkiem a nie dzieckiem no ifakt, włozyła lalkę i było spoko a wózek pokonywał przeszkody trzeba się nad tym zastanowić. i jadłam pyszny obiad, kebab fryty i cola
|
#1674 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio śniło mi się że rodziłam i była jeszcze jedna dziewczyna i urodziłam szybko ale pękłam wzdłuż... jakby to obrazująco napisać wzdłuż łechtaczki, i potem mnie zszywała jakaś kobieta i się okazało że zszyła mnie w jakiś wzorek - masakra. No ale też urodziłam syna, to już drugi syn w moich snach![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A my idziemy w poniedziałek na 2 usg. 10t3d choć pewnie mały będzie mniejszy z tydzień jak ostatnio, ale wierzę że zobaczę już coś dzieciowego. I znowu ten sam stresik pewnie dopadnie mnie w poniedziałek, a badanie dopiero po 18.Cytat:
Cytat:
ja ostatnio dwa dni pod rząd byłam z mężem w naleśnikarni i jadłam pysznego naleśnika, który ma farsz jak do ruskich i jest polany sosem z tzatziki.....mniamJeżeli chodzi o piżamki to czytałam gdzieś, że do szpitala powinno się mieć koszulę z rozpinanym cycem a nie piżamkę. Słyszałyście gdzieś o tym? Edytowane przez marsylia Czas edycji: 2010-09-18 o 15:39 |
||||||
|
|
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
a w którym miejscu tyle tych wózków
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
w zabrzu obok teatru
facet powiedział że 150 było, ile osób dzisiaj.... to w remoncie jest i tak porozwalane jakby kamienica i w każdym pokoju coś było wózek, łózeczka itp marsylia no tak, po pierwsze w piżamce przez którą nogawkę chciałabyś rodzić? najlepiej byle jaką koszulę, a później, wygodne są z guziczkami jak chcesz malucha dać do cycuszka, odpinasz i już
|
#1677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no i jeszcze po porodzie po zszywaniu wszystko tam musi się hmm "wietrzyć" więc piżamki zabronione ![]() dlatego też normalnych majtek nie polecają tylko np siatkowe lub bez niczego (w niektórych szpitalach, dla mnie to nie do pomyślenia )
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie podobno nic nie jest tak dobre jak wietrzenie, chociaż nie wiem jak to wygląda w praktyce ale często lekarz później ogląda krocze jak się goi itp no i tak ściągać spodenki itp niewygodne ,a tak to myk koszula w górę i heja
|
#1679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. mi jutro stuknie 15tc. Ja zaczęłam zażywać Feminatal od 14 tygodnia, wcześniej tylko Folik. A co do ruchów dziecka - to ja też niestety jeszcze nic nie czuje
Zbieram po mału ubranka z ciucholandów są takie słodkie, malutkie, że po pare razy dziennie chętnie bym je przeglądała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

choć powiedziała,żeby się tym tak bardzo nie sugerować, bo może wkraść się błąd. Zobaczymy na USG połówkowym.

) - też. Ale fajnie, juz czuję ruchy na siedząco