Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-16, 21:06   #631
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

hihi sliczny ten lakier!

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 21:20   #632
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Hej Kompletnie nie mam czasu tutaj zaglądać ;( Ten tydzień miałam mega zajęty, bo basen, niemiecki, dzis kosmetyczka i czas leci. Zużywam pomału ale za to we wrześniu nie byłam ani razu w drogerii nawet ot tak popatrzeć. Nic nie potrzebuje
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:03   #633
kotwilka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
ja używam joanny

ja miałam Joanna Professional fioletowy w butli z pompką, ale jakoś mi nie podchodzi..
Pomalowałam włosy, nie jest najgorzej, tym razem poszły bardziej w rudy niż żółty, ale to tylko przy skórze.. mam nadzieję że się zmyje bo odrudzających szamponów chyba nie ma

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
dziękuję za pochwały czajnika podobno w poniedziałek będzie już do odbioru, także wtedy pierwsze testy
Cytat:

teraz siedzę i robię ostatnie szlify licencjata, jeszcze dzisiaj wrzucę go w ten głupi system antyplagiatowy i w poniedziałek daję pracę promotorowi do podpisu.. trochę się już stresuję obroną

dla chorowitków dużo zdrowia!!!

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

kosmetycznie jest dobrze - NIC MNIE NIE KUSI
O czym piszesz licencjat? J

ładne te Twoje zakupy. Czy w tym wielofunkcyjnym robocie można wyciskać soki? Chodzi za mną zakup sokowirówki.. Ale zaczęłam się zastanawiać że może lepiej przycisnąć i kupić właśnie robot. Chociaż z drugiej strony blender już mam. Jakie funkcje ma taki robot?

Wrzucam zdjęcia z ostatnich zakupów w sklepie Vipery. Jestem zachwycona sypkimi cieniami - rewelacja! Już chyba wiem jak te celebrytki robią sobie tak błyszczący makijaż oczu na jakichś imprezach - sypkimi cieniami
Nie do końca jestem zadowolona z kolorów szminek, trudno tak na odległość było coś wybrać. Ale ślicznie pachną i są trwałe, także na pewno będę używać.
Jeszcze nie próbowałam wszystkich lakierów, ale póki co nie mam większych zastrzeżeń - szybko schną, dość dobrze kryją i odpowiadają mi kolory (na zdjęciu są trochę przekłamane)
Trochę zawiodłam się na blyszczyku - kolor jest piękny, cielisty, ale tak jakby zostawiał smugi nie wiem, czy wszystkie cieliste błyszczyki tak mają?

Zużyłam maskę do włosów WAX L'Biotica i jedwab

Wizaż mi dziś szwankuje, ciągle baza się nie wczytuje.. oszaleć można

Buziaki Kochane Dziewczyny
kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:19   #634
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
O czym piszesz licencjat?

Ten o aniołach biznesu poprzedni o systemach franczyzowych.
Cytat:
Napisane przez kotwilka
Cytat:
Napisane przez kotwilka
ładne te Twoje zakupy. Czy w tym wielofunkcyjnym robocie można wyciskać soki? Chodzi za mną zakup sokowirówki.. Ale zaczęłam się zastanawiać że może lepiej przycisnąć i kupić właśnie robot. Chociaż z drugiej strony blender już mam. Jakie funkcje ma taki robot?

Tak, ma sokowirówkę i wyciskacz do cytrusów. W sumie nie wiem po co mi ta sokowirówka
ale może się przekonam do domowych soków. Poza tym jest napisane, że: miksuje, szatkuje, sieka, kroi w plastry, trze na wiórki, uciera ziemniaki na papkę, ubija, robi koktajle, i zagniata ciasto, kruszy lód.. Trochę się go boję, bo pewnie też lepiej gotuje ode mnie.. Odbiorę go dopiero w poniedziałek i jak poużywam to dam znać.

biegam

Edytowane przez noseknosek
Czas edycji: 2010-09-16 o 22:21
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 22:37   #635
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
[FONT=Arial]
Ten o aniołach biznesu poprzedni o systemach franczyzowych.

Tak, ma sokowirówkę i wyciskacz do cytrusów. W sumie nie wiem po co mi ta sokowirówka
ale może się przekonam do domowych soków. Poza tym jest napisane, że: miksuje, szatkuje, sieka, kroi w plastry, trze na wiórki, uciera ziemniaki na papkę, ubija, robi koktajle, i zagniata ciasto, kruszy lód.. Trochę się go boję, bo pewnie też lepiej gotuje ode mnie.. Odbiorę go dopiero w poniedziałek i jak poużywam to dam znać.
i co uważasz na ten temat??
daj znać jak ten mikser a ile o właściwie kosztował bo nie pamiętam
Stary 2010-09-16, 22:45   #636
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wow

Cytat:
[FONT=Arial]Poza tym jest napisane, że: miksuje, szatkuje, sieka, kroi w plastry, trze na wiórki, uciera ziemniaki na papkę, ubija, robi koktajle, i zagniata ciasto, kruszy lód.. Trochę się go boję, bo pewnie też lepiej gotuje ode mnie.. Odbiorę go dopiero w poniedziałek i jak poużywam to dam znać.
Uu lala to obrotny jest bardzo.

Nie kupiłam jeszcze nic kosmetycznego w tym miesiącu. Kusi mnie mocno masło Bielendy, ale moooooże jakoś wytrzymam. Okaże się w weekend.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-16, 23:18   #637
noseknosek

Cytat:
i co uważasz na ten temat??
daj znać jak ten mikser a ile o właściwie kosztował bo nie pamiętam
Hm ale co mam uważać? Pisałam o rozwoju, roli w gospodarce, zarządzaniu takim systemem i najbardziej dynamicznych branżach.
Robot kosztował 408 zł. Mam nadzieję, że jest tego wart.

biegam
Stary 2010-09-17, 06:59   #638
porzeczka2602
Zakorzenienie

Czytam was na bieżąco ale jakoś nie mam o czym pisać, nic nie zużyłam aczkolwiek w weekend pewnie cosik poleci. Balsam już na mnie prycha (na szczęście bo jest paskudny) i postanowiłam że do końca miesiąca zamiast zaczynać nowy pozużywam troche próbek bo mam za dużo.
Natomiast mam nowy nabytek, perfumki green tea 30 ml za 29,99. Bardzo mi się podobają i do końca miesiąca nie przewiduje niczego więcej chyba że dojdzie moje zamówienie z firmy ale tego to się boje oj boje bo baty będą ale dopóki nie dotrze to cicho sza
Niestety kręgosłup dalej boli i już mam kolejne objawy jak koszmarne bóle głowy i zawroty, jeszcze tylko brakuje mi wymiotów. Przesuneły mi się kręgi wiem że powinnam iść do pani która mnie odpowiednio "nastawi" ale nie lubie tego " potem" wymiotuje, cały świat wiruje. . .

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 09:44   #639
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
ja sobie nie wyobrażam 30 sztuk pielęgnacji nie wiem czemu musiałabym mieć po 1 sztuce wszystkiego i to nie wiem czy bym się zmieściła
Muszę policzyć ile sztuk musiłaby mieć mój idealny zbiór.

Cytat:
Ja nie polecam sokowirówki w takim robocie. No chyba że mój model jest kiepski. Nie jest w stanie dobrze wycisnąć i dużo soku się marnuje. Lepiej mi działa sokowirówka z Lidla za ok 70 zł niż taki kombajn.

Cytat:
Trochę się go boję, bo pewnie też lepiej gotuje ode mnie..

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Przesuneły mi się kręgi wiem że powinnam iść do pani która mnie odpowiednio "nastawi" ale nie lubie tego " potem" wymiotuje, cały świat wiruje. . .
Czekanie Cię nie uzdrowi więc szoruj do tej pani czym prędzej.

Edytowane przez Koshatka
Czas edycji: 2010-09-17 o 09:45
Koshatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:10   #640
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety kręgosłup dalej boli i już mam kolejne objawy jak koszmarne bóle głowy i zawroty, jeszcze tylko brakuje mi wymiotów. Przesuneły mi się kręgi wiem że powinnam iść do pani która mnie odpowiednio "nastawi" ale nie lubie tego " potem" wymiotuje, cały świat wiruje. . .
Marsz do tej pani!

Eh dziewczyny, jaka jestem wkurzona Pisałam Wam ostatnio, że kupiłam na All dla TŻ winyla, który chciał mieć i powiesić sobie na ścianie. Wszystko było pięknie, kupiłam, zrobiłam przelew. Dziś dostaję maila, że niestety przy pakowaniu okazało się, że winyl ma pęknięcie i w związku z tym mam podać dane do zwrotnego przelewu Znalazłam do nich numer, dzwonię tam, mówię jak sprawa wygląda i że on i tak jest tylko przeznaczony do powieszenia na ścianie, a nie do słuchania, więc i tak chętnie go kupię. Ale chłop do mnie, że nie, nie ma takiej opcji, itp. Noż kur... I jeszcze do mnie z tekstem, że "on nie chce psuć opinii sklepu". No jak mu wystawię negatywa (pierwszego zresztą w historii sklepu), to na pewno nie zepsuje im się opinia Ale jestem zła, tak mi na tym zależało, chciałam zrobić TŻ-owi niespodziankę Nie rozumiem, czemu nie mogli mi i tak sprzedać, skoro jak sam gość podkreślał "nie nadaje się do użytku". No chyba, że to pęknięcie to w rzeczywistości winyl przełamany na pół... Ehh i mam już zepsuty humor...

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Jak się tak teraz zastanawiam, to zajeżdża mi to niezłą ściemą, tylko nie wiem, o co dokładnie chodzi...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:23   #641
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Jak się tak teraz zastanawiam, to zajeżdża mi to niezłą ściemą, tylko nie wiem, o co dokładnie chodzi...
Pewnie za małą kwotę płytka osiągnęła i tyle.

Do pani musze jechać bo jest taka potrzeba. Dziś właśnie zakończyłam kurs w środe jade zawieść papiery ale najpierw musze mieć do nich zdjęcie kurcze cały czas mi się fajnie jeździło aż chorobcia doszło do parkowania tyłem, i ..... nie umiałam, coś co mi zawsze wychodziło.
A jak kiedyś zdam egzamin to kolejnym moim celem bedzie basen, naucze się pływać i będe regularnie jeździć bo to będzie zbawienne dla mojego kręgosłupa.

Poproszę o codzienny głos

Edytowane przez porzeczka2602
Czas edycji: 2010-09-17 o 13:24
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:49   #642
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie za małą kwotę płytka osiągnęła i tyle.

Do pani musze jechać bo jest taka potrzeba. Dziś właśnie zakończyłam kurs w środe jade zawieść papiery ale najpierw musze mieć do nich zdjęcie kurcze cały czas mi się fajnie jeździło aż chorobcia doszło do parkowania tyłem, i ..... nie umiałam, coś co mi zawsze wychodziło.
A jak kiedyś zdam egzamin to kolejnym moim celem bedzie basen, naucze się pływać i będe regularnie jeździć bo to będzie zbawienne dla mojego kręgosłupa.
Ale to nie była licytacja
Mnie od trzech dni strasznie bolą plecy... Jak wrócę i mi nie przejdzie (będą super wakacje), to też muszę iść do lekarza. Poszperałam w necie i trafiłam np. na chorobę zwyrodnieniową kręgosłupa...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 13:53   #643
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Hm ale co mam uważać? Pisałam o rozwoju, roli w gospodarce, zarządzaniu takim systemem i najbardziej dynamicznych branżach.
Robot kosztował 408 zł. Mam nadzieję, że jest tego wart.
pracuję w sklepie który działa na zasadzie takiego systemu
Stary 2010-09-17, 17:09   #644
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość

Znalazł kupca w realu, albo odwidziało mu się i chce zostawić płytę dla siebie.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:33   #645
Hosenka*
Zakorzenienie

Kupiłam sobie w końcu fioletową Saphire na etorebce W poniedziałek powinna dotrzeć. Nie mogę się doczekać

Ł. zdobył wczoraj kolejnego plusika - pamiętał o moich imieninach i zadzwonił
Nie da się ukryć, że zachował się ładniej ode mnie, bo on ode mnie na imieniny dostał smsa

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 17:38   #646
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

A u mnie w rodzinie wogole sie nie obchodzi imienin

Dzisiaj bede miala "samotny" wieczor bo Tz jedzie na probe zespolu..poucze sie i pomaluje pazurki Essence go wild a na to fioletowy glitter topper louise
Robi sie jesien..wypilam dzis ciepla herbate o smaku tofi

Stary 2010-09-17, 20:18   #647
kotwilka
Wtajemniczenie

Cytat:
Daj znać jak działa. Muszę poczytać o tych robotach więcej. Czym się kierowałaś przy wyborze?
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Ja nie polecam sokowirówki w takim robocie. No chyba że mój model jest kiepski. Nie jest w stanie dobrze wycisnąć i dużo soku się marnuje. Lepiej mi działa sokowirówka z Lidla za ok 70 zł niż taki kombajn.
Czytałam, że taka sokowirówka powinna mieć min 650 W żeby dobrze wyciskała.. A Twoja ile ma?
Dzięki za radę

Cytat:
Ja do tej pory (4 lata po zdaniu egz) nie za dobrze się czuję parkując tyłem ani robiąc kopertę. raczej unikam

Byłam dziś na złuszczaniu kwasami u dermatolog. Przez następne dwa tygodnie mam stosować tylko krem nawilżający.
Czy któraś z Was zna dobrego ginekologa-endokrynologa w Warszawie?

ściskam
kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-17, 20:39   #648
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Dziewczyny czy ktoras z was wie jak pachna nowe zele Senses Imagine i Enchanted?
zamowie sobie maseczke z kwiatem lotosu planet spa bo akurat wszystkie saszetki mi poszly i maseczek mam 0

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2010-09-17 o 20:41
Stary 2010-09-17, 20:56   #649
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras z was wie jak pachna nowe zele Senses Imagine i Enchanted?
zamowie sobie maseczke z kwiatem lotosu planet spa bo akurat wszystkie saszetki mi poszly i maseczek mam 0
Enchanted to ten zielony? Mi się bardzo podoba ale nie umiem napisac czym on pachnie
Imagine jak dla mnie bardzo duszący.

Instagram

Stary 2010-09-17, 21:01   #650
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

tak
postaraj sie opisac bo nie wiem czy zamowic a jesli imagine dusi to chyba sie nie skusze..

Stary 2010-09-17, 21:05   #651
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
tak
postaraj sie opisac bo nie wiem czy zamowic a jesli imagine dusi to chyba sie nie skusze..
Kojarzy mi się troszkę z Lagoon, ale w Enchanted dominuje zapach kwiatowy, a nie morski, jest świeży, ma też delikatną mydlaną (ale przyjemną) nutę.

Instagram

Stary 2010-09-17, 21:09   #652
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

hmm to chyba zamowie oba z ciekawosci a jak mi sie nie spodoba jakis to dam tesciowej

Stary 2010-09-17, 22:34   #653
noseknosek

Cytat:
Daj znać jak działa. Muszę poczytać o tych robotach więcej. Czym się kierowałaś przy wyborze?
Dam na pewno. Czytałam o nim dobre opinie w sklepach internetowych, na forach i na serwisach typu ceneo. Poza tym ma megamoc 1100 W podczas gdy niektóre takie kombajny mają po 400-500.

biegam
Stary 2010-09-18, 14:19   #654
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Co tu tak cicho ostatnio?

Stary 2010-09-18, 14:35   #655
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Dziewczyny, zaostrzam odwyk. Nie żeby mój zbiorek rozrósł się jakoś niesamowicie, ale czuję potrzebę ograniczenia zakupów i czasu poświęcanego na wyszukiwanie nowinek, które siłą rzeczy stają się "zachciewajkami"... To tyczy się też ciuchów.

Do świąt zostało ok. 100 dni. Myślę, że to dobry okres i fajna data mety. Oczywiście nie nakładam na siebie pełnego szlabanu, jeśli chodzi o kosmetyki, ale kupię tylko to, co wykończę i nie będę miała zapasu z tej kategorii. Za to w kwestii ciuchów mam zamiar zachować totalny celibat.

Chcę się sprawdzić, bo ostatnio zauważyłam w sobie zakupoholiczkę - zakupy jako hobby, poprawiacz humoru, metoda spędzenia nudnego popołudnia. Muszę się zacząć kontrolować. A trochę oszczędzania nikomu nie zaszkodzi.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:11   #656
noseknosek

Eirenn jeśli mogę to chętnie do Ciebie dołączę. Co prawda zaczęłam intensywny odwyk już z tydzień temu, ale we dwie będzie raźniej. Odwyk liczę od dnia wczorajszego, bo akurat miałam imieniny, więc zapamiętam Jako datę graniczną ustalam 26 grudnia, akurat będę mogła zaszaleć 27 na wyprzedażach, o ile coś mi będzie potrzebne. Muszę zminimalizować zbiór bo jest tragicznie!

biegam
Stary 2010-09-18, 15:19   #657
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Bede trzymac za Was kciuki! U mnie juz taki "rezim" jest a teraz bede musiala troche uzupelnic szafe wiec trzeba zaoszczedzic.
Poza tym chce zminimalizowac czas spedzony przy komputerze bo potem marudze ze nic konkretnego nie zrobilam przez caly dzien

Stary 2010-09-18, 17:56   #658
TLU
Zadomowienie

Czesc dziewczyny
Chcialabym sie dolaczyc do odwykowania. W reszcie zdalam sobie sprawe z tego, ze kompletnie nie kontroluje swoich zakupow kosmetycznych i musze tym kompulsjom powiedziec basta. Chcialam policzyc kosmetyki, zeby ulozyc sobie jakis plan dzialania ale poddalam sie jak doliczylam do 50 a do konca jeszcze bylo daleko (bardzo daleko ,wlasciwie to to poczatek dopiero byl). Najgorzej to chyba u mnie jest z pielegnacja wlosow, ale kosmetyki przeznaczone do twarzy i kolorowka to tez niezle przegiecie. Dzisiaj pojechalam na zakupy spozywcze do Netto i nawet tam nie ominelam tej znikomej sekcji kosmetycznej i kupilam mydelka brzoskwiniowe (jak probuje sie powstrzymac od wydania wiekszej kasy kupuje mydelko) bo pachnialy ladnie (zapas mydelek w lazience to ok 8). A po skonczonej spozywce skoczylam do sklepu obok bo mieli wyprzedaz wycofanych kosmetykow Sun Sublime Loreala i tez zakupilam zel rozjasniajacy. Czas z tym skonczyc. Mam nadzieje, ze z Wami jakos wytrwam w swoim postanowieniu. Mam juz nawet maly sukces - udalo mi sie skonczyc wielkie pudlo Wax'a i wode termalna zuzylam co do kropelki i nawet jej jeszcze niczym nie zastapilam. Polki kosmetyczne nadal sie uginaja - nieliczac kolorowki chcialabym zejsc tak do 20-30 kosmetykow, chociaz jak popatrzec na liczbe to i tak wydaje sie wiele .
TLU jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:01   #659
Hosenka*
Zakorzenienie

Wszystkie tu się odwykują, a ja teraz wyskoczę jak Filip z konopii

Kupiłam sobie dziś w H&M branzoletki za 9,90 Były osobno, ale związałam sobie czarną tasiemką i teraz bardziej mi się podoba.

W lumpku kupiłam uroczą, nietypową torebeczkę, była jeszcze z metką. Utargowałam na 15 zł z 18. Niewiele się do niej mieści - mały portfel, telefon, klucze, błyszczyk i tyle

A przedwczoraj wpadła mi w łapki tunika Jane Norman za 20 zł (trochę drogo, ale wygląda na całkiem nowa)

No i kupiłam też 2 lakiery Essence Fuksjowy Mr. Big z Twins i turkusowy z drobinkami Carribean Sea z Show Your Feet.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-09-18 o 18:09
Stary 2010-09-18, 18:13   #660
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

witaj TLU!!!
najwazniejsze to isc malymi kroczkami do celu!!! No i omijac na poczatkudrogerie skoro nie umiesz zapanowac nad zakupami

Hosenko tez mam ten lakier caribbean sea,towarzyszyl mi cale lato na stopkach,jestem z niego bardzo zadowolona,kolor jest sliczny i trwaly.
Podobaja mi sie bransoletki

Zmykam na pizze do znajomych

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości