3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 17:52   #1711
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

kurde a moja mala w 25t5d wazyla 874gramy ojojojj

karolina zacidkaj nogi zaciskaj.

Artystka Ty to artystka jestes

Anecka ostatnio w dzieciowej gazecie napisali w reklamie domestosu, ze jest on bezpieczny dla kobiet w ciazy, tzn ze sie rozklada na wode i sol czy cos tam nie kojarze

bylim w szkole rodzenia. drugie zajecia i jestrem zawiedziona,nic nowego sie nie dowiedzialam, oprocz oddechu do drugiej fazy porodu. porazka, za tydzien nie idziemy, pojdziemy za dwa tygodnie.
Babka powinna sobie zrobic rozpiske np na 6 tematow jakby. I kazda nowa para, wiedzialaby ze jak przyszla w 3 temacie to jeszcze 1 i 2 musi zaliczyc, a tu troche misz masz jest ech. ja po drugich zajeciach widze taka potrzebe, a ona to prowadzi juz tyle lat i nic

do tego po rosole tesciowej chyba zgagi dostalam, pali jak smok
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:11   #1712
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Nie uwierzycie.
Te gnoje od mebli, co wczoraj się ich nie doczekaliśmy, mieli dziś po południu wpaść, jeszcze mieli przedzwonić o której będą.
Jak dotąd cisza.
Wygląda na to, że nie będziemy mieć pieprzonej szafy

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:24   #1713
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Mallinka, pozwoliłam sobie zapisać na kompie Twój przepis, teraz sezon zaczyna sie na jabłka, to pewnie upiekę
Proszę bardzo, ale ostrzegam-uzależnia-ta co dzis upiekłam już się konczy... TŻ zamówił kolejną ale niech ma-w końcu prawie całe podworko polbrukiem wyłożył

Kretencja w gazecie jest mnóstwo ogłoszeń-znajdźcie inne firmy i obdzwońcie wszystkich-na pewno ktoś się znajdzie na już trzymam kciuki

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:28   #1714
kretencja
Zakorzenienie

Nie mam siły już do tego. Z tymi musimy i tak się jeszcze spotkać, bo jeszcze nam mają dowieźć parę drobiazgów do kuchni.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-18, 18:49   #1715
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Matka Tz dzisiaj przeszla sama siebie.
Jej zwichrowane poczucie humoru doprowadza mnie do szalu i pasji.
Nie mogę się doczekać aż po porodzie wyprowadzę się - będziemy się widywać rzadko - dopnę tego.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:54   #1716
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać aż po porodzie wyprowadzę się - będziemy się widywać rzadko - dopnę tego.
a co zrobila?
Stary 2010-09-18, 18:58   #1717
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Andziat, też kupiłam te woreczki na próbę, rzeczywiście ładnie pachną
Paklanki ja kupiłam 3op. ale tylko dlatego, ze były jakoś po 2,59 dokladnie te same fioletowe co na all za 5zł To było jak poszłam po proszek do tesco jak mowilyscie o promocji ale nie było już proszku to zadowoliłam się paklankami-śmieszna nazwa

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej

Michałek z dnia na dzien sie zmienia i zaskakuje wypija coraz wiecej i zblizamy sie malymi kroczkami do dnia wypisu

dzisiaj przytulalismy sie 3 godziny, byl taki zadowolony jak nigdy dotad a jak go chcieli zabrac to biedny tak sie rozpłakal ze szok, ale dalam mu butle i od razu spokoj

jestem taka szczesliwa ze on juz taki duzy i dzielny juz powoli czuje sie jak mama

dzisiaj michałek ma 2 tygodnie
Kootekk super wieści czekamy na zdjęcia Michałka z domku

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś pogłaszcze...
mimiskierka mam nadzieję ze już lepiej, niestety nie umiem Ci w tej kwestii doradzić ale mam nadzieję, że Ci szybciutko przejdzie z tym żołądkiem

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam kobietki

My wczoraj juz trzeci raz pakowaliśmy torbę do szpitala...
Ishka trzymamy kciuki za Was

Cytat:
Kiepsko sie czuje
Rano obudzil mnie mega skurcz w lydce , a w ogole to martwie sie, ze cos jest nie tak z mala,ze jest tak duza
Zarty zartami,ze mam kluseczke, ale jesli naprawde jest cos nie tak?
Irsin nie jestem fachowcem, ale jak już wspomniały dziewczyny, pomiary usg nie są dokładne, a jeśli w tym przypadku są, to przecież nie jest źle, parę dni temu znajoma mojej koleżanki urodziła dziecko 4800kg 60cm to dopiero duże ale wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja tez poproszę o pączka

Ja malo kupilam ubranek bo wiekszosc dostalam i sie zastanawiam czy prac te co dostalam bo sa wyprane.. a nowe na bank wypiore bo sama pracujac w sklepie widzialam jak ubrania spadaja i w ogole sie walają po magazynach

Spadam gotowac zupke ale nienawidze trzec wlosczyzny chyba pokroje tylko
Ja piorę wszystkie tzn dopiero zamierzam nawet te co dostałam i niby są wyprane, ale wolę żeby wszystkie były w jednym proszku prane żeby było wiadomo w razie uczulenia itp. a te ze sklepu obowiązkowo! też pracowałam w sklepie z ubraniami w VM i walały się nawet po ziemi a poza tym "pachną" fabryką co nie jest fajne

My też dzisiaj zaczynamy 30 tc jak to brzmi......
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:12   #1718
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Dzięki, ze zapytałaś Czuję się średnio bardzo. Biorę duomox już 6 dzień, ale żeby była jakaś znacząca poprawa to nie powiem. Dalej smarkam i kaszle. Wajlonis wystawił mi zwolnienie do końca przyszłego tygodnia, w ogóle dyskusji nie było. Mąż uważa, ze już nie powinnam wracać do pracy i mamy z tego powodu trochę spięć. A ja psychicznie siadam- bo po prostu nie cierpię nie pracować. Siedzę od 6 dni zamknięta w 4 ścianach, i ani na kawę do mamy czy koleżanki, ani z psem na spacer. Ześwirować można. Dobrze, że dopochwowe chociaż przyniosły mi sporą ulgę.

To Twoja dziewczyneczka rzeczywiście duuuża Mój Wojtuś pod koniec 26 tygodnia ważył 1,050, więc też chyba duży

Nie znoszę dumoxu straszne to świństwo ale jak trzeba to trzeba
moim zdaniem tez nie powinnaś wracać
napewno jak wyzdrowiejesz to poczujesz się lepiej na wolnym
pocieszyłaś mnie z tą wagą może to usg wajlonisa pokazuje w powiększeniu

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja w szpitalu ;/// zyskałam dzisiaj dostęp do neta, więc melduję, że trafoiłam tu w czwartek, z powodu prawdopodobnie lekkiej grypy zołądkowej, wymioty i biegunka spowodowały twardnienie brzuszka co 2-3 minuty a to był dla mnie sygnał, że trzeba jechac do szpitala (a torba niespakowana ;/) zostawili mnie z miejsca, KTG wieczorne nie zapisało skurczy, ale poranne juz tak i z miejsca dostałam zastrzyki na rozwój płucek u dziecka, luteinę dowcipnie i leżenie absolutne. Zaciskam nogi, ale najdziwiniejsze jest to, że brzuszek teraz juz oczywiście mniej twardnieje, ale nie twardnieje wcale, jak siedzę na łóżku albo idę do toalety. Za to przy próbach położenia się w ciągu dnia, niezależnie od pozycji, nie podoba sie i robi sie od razu twardy. Nauczyłam dziecko podczas pracy biurowej do siedzenia i tę pozycje widocznie lubi najbardziej Mam nadzieję, że szybko wyjdę.

Sorry, dziewczyny, nie nadrobiłam was, może teraz woieczorkiem uda mi sie doczytać co się u was dzieje. Wybaczycie?

o jej, dobrze że jesteś pod stałą opieką i lekarze działają
nogi krzyżuj

Cytat:
Nie uwierzycie.
Te gnoje od mebli, co wczoraj się ich nie doczekaliśmy, mieli dziś po południu wpaść, jeszcze mieli przedzwonić o której będą.
Jak dotąd cisza.
Wygląda na to, że nie będziemy mieć pieprzonej szafy
Ja bym szukała szybko innej firmy

Cytat:
a co zrobiła?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:34   #1719
M25
Zadomowienie

Cytat:
tak patrze i czytam i moja mala jest najwieksza kluseczka z watku
W poniedziałek mam wizytę, ciekawe ile moja już waży

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
niech mnie ktoś pogłaszcze...
Stary 2010-09-18, 19:34   #1720
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, ale to już druga wtopa. poprzedni powiedział, że szafę to on nam zrobi, ale pawlacza to już nie bardzo...
Skąd mam wiedzieć, że kolejni nie okażą się niewypałem?
Ci przynajmniej zrobili nam kuchnię i w sumie jesteśmy zadowoleni (choć mają jeszcze dowieźć jakiś uchwyt i coś tam jeszcze), tylko kontakt z nimi jest beznadziejny - po prostu nigdy nie dzwonią

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-18, 19:37   #1721
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
a to mój wózek, kupiony od koleżanki i zdjęcie też u niej robione, jest jeszcze do tego spacerówka i sporo gadżetów ale nie mogę zrobić zdjęcia bo zakleiłam wszystko folią - mój cudowny kocurek wyspał się w gondoli i musiałam jeszcze raz ją czyścić
Bardzo ładny, na początku też o takim myślałam
Stary 2010-09-18, 19:39   #1722
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Nie znoszę dumoxu straszne to świństwo ale jak trzeba to trzeba

o jej, dobrze że jesteś pod stałą opieką i lekarze działają
nogi krzyżuj

Ja bym szukała szybko innej firmy

a co zrobiła?
Powiedziala przy kolezance swojej, ze jak patrzy na mnie to nie wie czy bede dobra matka.

Fajnie?

Jest po prostu glupia i nie wie kiedy sie zamknac.
Zrobilo mi sie przykro, tym bardziej,ze ja sama wiem ,ze bede dobra i troskliwa mama- a tu niby bliska osoba ,a zasuwa takim tekstem

Nawet jesli to byl zart /a nie wydaje mi sie/ to nie byl zabawny i takich rzeczy sie nie mowi
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:50   #1723
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Kobietki czy Wam też się ciężko oddycha?
Ale tak bardzo ciężko, że aż robi się słabo?
Bo ja leżąc czuję, że zaczyna mi się kręcić w głowie.
Jeżeli chodzi o mnie to oddycha mi się coraz gorzej. W każdej pozycji. Ale najgorzej na leżąco i na siedząco

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę na piwo, a przed ciążą nie piłam, bo mi nie smakowało.
Na szczęście jest bez alkoholowe, np. Bavaria ma 0% alkoholu

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Codziennie?Kurcze, ja mam to za jakiś czas a i tak nie mogę wytrzymać, tez prosiłam tż o wymasowanie i jako tako było-okropne uczucie, sama nie wiem skąd to się bierze
Niestety to jeden z objawów tego etapu ciąży ;-)

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Powiedziala przy kolezance swojej, ze jak patrzy na mnie to nie wie czy bede dobra matka.

Fajnie?

Zrobilo mi sie przykro, tym bardziej,ze ja sama wiem ,ze bede dobra i troskliwa mama- a tu niby bliska osoba ,a zasuwa takim tekstem

Nawet jesli to byl zart /a nie wydaje mi sie/ to nie byl zabawny i takich rzeczy sie nie mowi
Irsin, nie przejmuj się głupim gadaniem
Stary 2010-09-18, 20:01   #1724
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Niech to szlag,pomalowalam przed chwila kaloryfer farba olejna i padlam to nie bylo zbyt madre
to nie było madre

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
u nas juz malowane ale ja zostałam wygoniona na czas malowania zeby nie wdychac
bardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość

Sorry, dziewczyny, nie nadrobiłam was, może teraz woieczorkiem uda mi sie doczytać co się u was dzieje. Wybaczycie?
Karolina nie ma czego wybaczac kochana, szybko wychodz z tego szpitala i zaciskaj nożki

Cytat:
Przykre...jeśli żart to niesmaczny. Jeju ja z moją nerwicą to bym odpysknęła tak, że by się zdziwiła a potem się nie odzywała. Oczywiście nie naśladuj mnie, ale podziwiam jeśli podchodzisz do tego z dystansem to tylko pogratulować stalowych nerwów...

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Niestety to jeden z objawów tego etapu ciąży ;-)
Czytałam ze to może być z braku żelaza, w sumie ja mam braki żelaza, ale praktycznie od początku ciązy i biorę regularnie, ale z tymi nogami to mam od niedawna Mówiłaś o tym swojemu ginek.?
-------------------------

ps. wczoraj tyle nakupowałam ciuszków ze szok hehe z tż na promocji przebieraliśmy a jaka frajda heheh a potem wszystko mnie bolało od stania...
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:06   #1725
Agatkia
Zadomowienie

[QUOTE=apoolonia;22148282]Nie znoszę dumoxu straszne to świństwo ale jak trzeba to trzeba

D zizas, jak my te dzieci wypchniemy? Ja kolejną wizytę mam 18 października, u Marciniaka tym razem- bo Wajlonis na urlopie. W sumie cieszę się, że inny doktor na mnie i na Wojtasa zerknie.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:41   #1726
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki Ja dopiero teraz znalazłam chwilkę żeby napisać TŻ przyjechał i nie mam juz na nic czasu, cały dzien prawie siedzielismy na wsi u TŻta mamy :/ Nie widziało mi sie to wcale tymbardziej że znowu zero rozmowy ze mną jak sie czuje itp, no nic kompletnie. Masakra. A myslalam ze moja tesciowa jest w porzadku, jednak po czasie okazuje sie zupelnie inaczej... Ehh.... Szkoda słów...

Ide zaraz pod prysznic i do łóżeczka poprzytulać się z mężulkiem Do juterka i dobrej nocy dla WAS
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:10   #1727
andziat
Zakorzenienie

mnie dzisiaj też brzuch boli i jakoś tak dziwnie w pachwinach

a córcia leży podłużnie, złożona jak scyzoryk i jak na razie pośladkami przy wyjściu, ale może się odwróci, jeszcze jest trochę czasu

jeśli chodzi o pranie ciuszków to trzeba koniecznie wyprać zarówno te nowe jak i używane przez kogoś, nam jeszcze kobieta na sr powiedziała, że warto po wypraniu jeszcze raz nastawić na płukanie, żeby jak najlepiej pozbyć się środków piorących z ciuszków, nowe ubranka najlepiej wyprać dwukrotnie przed pierwszym użyciem.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:16   #1728
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Apoolonia, ale to już druga wtopa. poprzedni powiedział, że szafę to on nam zrobi, ale pawlacza to już nie bardzo...
Skąd mam wiedzieć, że kolejni nie okażą się niewypałem?
Ci przynajmniej zrobili nam kuchnię i w sumie jesteśmy zadowoleni (choć mają jeszcze dowieźć jakiś uchwyt i coś tam jeszcze), tylko kontakt z nimi jest beznadziejny - po prostu nigdy nie dzwonią
Ty przez te remonty stracisz zdrowie. Nie zazdroszczę.
Ja też mam rozpoczęty remont(robi go nam znajomy), 2 pokoje z całym bałaganem przygotowany do malowania. A w piątek pojechał do taty mojego tż na 2-3 tyg i teraz bedzie tam robił remont. Pomijam fakt,że u nas będzie syfffff.Ale mam to serdecznie w Nie będę się stresowała całym tym syfem.

Cytat:

Fajnie?

Moja siostra nigdy nie przejawiała jakiś specjalnych zachowań,że bedzie dobrą matką. Nigdy nie podchodziła do dzieci. A teraz jest super matką radzi sobie dobrze i nikt nie może powiedzieć,że jest złą matką.
Także uważam,że bardzo nieładnie powiedziała teściowa. Mi by też wielką przykrość sprawiła jakbym usłyszała coś takiego.
Nie przejmuj się. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
J
Na szczęście jest bez alkoholowe, np. Bavaria ma 0% alkoholu
Może spróbuję

A ja przedtem sobie popłakałam. Mam serdecznie w całą tą pieprzoną dietę. Chodzę głodna. Będę jadła, bo przez te 2,5 miesiąca zdechnę. Już jestem bezradna w tym wszystkim. I tak gubię znów wagę. Chyba znów mi napierdzielają hormony

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Dobranoc wszystkim.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:22   #1729
De28
Wtajemniczenie

irsin- ja bym tesciowej poprostu powiedziala, co mysle o jej komentarzu

Zle mi dzis. Z wielu przyczyn. Nie wiem gdzie my dziecko bedziemy przewijac Ani stolu normalnego, ani kanapy nie mamy. Sofa jest za krotka. Znajomy nam powiedzial , ze musimy sobie zrobic miejsce na komode do przewijania, bo nie wyrobimy.Ja mu 100 razy, ze nie mamy miejsca, a on, ze powinnismy jakas szafe wywiezc do tesciow a co z rzeczami z szafy?Gdzie ja niby mam to trzymac??Wkurzyl mnie Ryczec mi sie chceCzuje sie do d..y.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:34   #1730
Artystka23
Dragonfly

a mi sie dla odmiany humor poprawil,poszlam sobie do kuchni i zapakowalam blachy babki,metalowe i inne rzeczy ktore miala zaladowane na gorze szafek i to pojdzie do piwnicy,co za wstreciucha ze mnie pod szafkami miala jakies stare kubeczki pelne spinek po workach od chleba,to jej wszystko wywalilam tylko mnie jej jedna szafka z talerzami przeraza-stare zniszczone talerze i kazdy z innej parafii oszaleje z ta kobieta
Stary 2010-09-18, 22:41   #1731
De28
Wtajemniczenie

Weronisia- ja mam duze klopoty z oddychaniem. Nie jestem jednak pewna czy to nie na tle nerwowym, bo mialam dokladnie to samo, jak sie rozwodzilam z mezem. Jest mi slabo i kreci mi sie w glowie. Nie wazne czy siedze czy leze czy stoje. Jakby ktos polozyl mi skale na piersi, nie moge wziac glebokiego oddechu, musze ziewac by glebiej odetchnac .Do tego niskie cisnienie- 90/60.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-18 o 22:51
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:44   #1732
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki Ja dopiero teraz znalazłam chwilkę żeby napisać TŻ przyjechał i nie mam juz na nic czasu, cały dzien prawie siedzielismy na wsi u TŻta mamy :/ Nie widziało mi sie to wcale tymbardziej że znowu zero rozmowy ze mną jak sie czuje itp, no nic kompletnie. Masakra. A myslalam ze moja tesciowa jest w porzadku, jednak po czasie okazuje sie zupelnie inaczej... Ehh.... Szkoda słów...

Ide zaraz pod prysznic i do łóżeczka poprzytulać się z mężulkiem Do juterka i dobrej nocy dla WAS

ehh mam ze swoją to samo :kwansy:
czesto tz tam chce jezdzic ale ona ma w d....e i ani razu nie zapytała co i jak ... zreszta ona mi zabroniła (!) kupowac coś małej bo sie może coś stac... i wogole takie tam... wczesniej ja coś tam mówiłam ale jak ona ma to w nosie i sie nie interesuje to nie. trudno.

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:16   #1733
Artystka23
Dragonfly

tesciowe potrafia byc naprawde okropne...nie wyobrazam sobie robic wyprawke dopiero po porodzie i kazdemu kto sie czepia,mowie ze wole sama kupic i wybrac co chce nizby pozniej tz mial w pospiechu wydac kupe kasy i jeszcze kupic nie to co trzeba bo on sie nie zna,a ja przeciez po porodzie nie bede miala czasu na lazenie po sklepach ani sily

De28,a moze taka slaba kawka podnioslaby Ci troche cisnienie,tez mam czasem taki zgon ze wtedy cichaczem popijam slaba

Irsin ciekawe czy tesciowa byla dobra matka,strasznie paskudny komentarz

KarolinaB trzymaj sie i zycze szybkiego powrotu do domku,w dwupaku jeszcze

Mam niesamowita ochote na takie gorzkie piwo,najgorszego sikacza bym wypila
Stary 2010-09-18, 23:26   #1734
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
tesciowe potrafia byc naprawde okropne...nie wyobrazam sobie robic wyprawke dopiero po porodzie i kazdemu kto sie czepia,mowie ze wole sama kupic i wybrac co chce nizby pozniej tz mial w pospiechu wydac kupe kasy i jeszcze kupic nie to co trzeba bo on sie nie zna,a ja przeciez po porodzie nie bede miala czasu na lazenie po sklepach ani sily

no właśnie !

na szczescie MOJA mama ma inne podejscie ale jak teściowa czasem coś powie to sie slabo robi.. bo ona owszem chce pomóc coś wybierac (czyt. narzucić to co ona uważa za stosowne) ale dopiero jak bedzie wiadomo ze napewno bedzie ( czyt. jak sie urodzi) ehhh

no znikamy spac musze jeszcze tz oderwac od tego tv bo ogląda te glupoty co sie tluką

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:39   #1735
Artystka23
Dragonfly

Sanderinka ja bym na Twoim miejscu zwolnila jedna poleczke i kupowala po cichu pakowala w siateczki i niech nie widzimoja babcia strasznie marudzila ze juz kupuje,ale wytlumaczylam jej ze potem nie bede miala pieniazkow na cala wyprawke bo tylko tzta pensja a za cos trzeba zyc,juz nic wiecej nie powiedziala

to piwo dalej za mna chodzi
Stary 2010-09-19, 07:18   #1736
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie !

na szczescie MOJA mama ma inne podejscie ale jak teściowa czasem coś powie to sie slabo robi.. bo ona owszem chce pomóc coś wybierac (czyt. narzucić to co ona uważa za stosowne) ale dopiero jak bedzie wiadomo ze napewno bedzie ( czyt. jak sie urodzi) ehhh

no znikamy spac musze jeszcze tz oderwac od tego tv bo ogląda te glupoty co sie tluką
masz na mysli gale z saleta ja tez ogladam REWELACJA
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 07:25   #1737
kliwia
Zakorzenienie

De28 a przewijak na lozeczko?? lozeczka tez miec nie bedziecie?

ja dzis dzien bez slodyczy bo jutro na glukoze chce jechac
pojechalabym do marketow porownac ceny pampersow i kupic juz sobie jedna pake. moze w tygodniu.
No i kupuje pilke sobie
Najpierw zobacze czy sa w tesco, bo ostatnio nie bylo, w sklepie medycznym byly od 60zl w kolorach masakrycznych. Jeszcze sklep ze sprzetem do cwiczen musze zobaczyc. jak nie to za 50zl kupie z allegro z dostawa do domu i pomka

Wczoraj w szkole rodzenia babka mowila o wyzszosci rodzenia w swojej koszuli porazka. Ze niby flora bakteryjna, na ktora dziecko od razu zlapie odpornosc bla bla. Tylko jak to jedna ciezarna powiedziala, ona zmieniala koszule na czysta po kazdym prysznicu - i brala te szpitalne. Nie wyobrazam sobie brania tyyyle koszul/duzych t-shirtow z domu. jak tam leza i mozna brac. Fakt ze sa z plotna i troche sztywne, bo to nie rozciagliwa bawelna. No ale apropo flory bakteryjnej, to dziecko i tak zostaje ubrane w swoje rzeczy pozniej, i przytula sie do skory mamy ktora ma te bakterie na sobie. wiec jej wyklad o tej koszuli wysmialam w myslach
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:00   #1738
lutien
Wtajemniczenie

Witam,
ja już na nogach TŻ mnie wkurzył wczoraj tak, że pół nocy nie przespałam
Poszło o to, że ostatnio jakoś zraziłam się do ojca TŻ i chcąc dać sobie trochę czasu poprosiłam o to, żebyśmy ograniczyli spotkania do odwiedzin. A TŻ wczoraj mi wyskoczył z pomysłem, że on z ojcem położą w salonie gładzie na ścianach Kiedy powiedziałam, że mi się to nie widzi, to TŻ zaczął mi wypominać, że ja podczas remontu nic nie pomogłam (w ciąży już byłam). No po prostu szok Nadmienię, że TŻ nie lubi mojej mamy i jakoś on ma prawo jej nie lubić, a ja ojca TŻ już nie mam prawa nie lubić
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:43   #1739
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
ehh mam ze swoją to samo :kwansy:
czesto tz tam chce jezdzic ale ona ma w d....e i ani razu nie zapytała co i jak ... zreszta ona mi zabroniła (!) kupowac coś małej bo sie może coś stac... i wogole takie tam... wczesniej ja coś tam mówiłam ale jak ona ma to w nosie i sie nie interesuje to nie. trudno.
Myślałam że tylko u mnie takie olewanie ze strony tesciowej jest :/ Ale ja w ogole nie rozumiem takich ludzi, zamiast sie cieszyc ze jej syn bedzie miał dziecko to ona w ogole ma to w d.... i nie zapyta kompletnie o nic, pyta tylko o to czy pojechał odwiedzic swoje siostry. To jest dla niej najwazniejsza sprawa a ja w ogole nie mam nic do powiedzenia. Dla niej jestem całkowicie z boku... A dziecko też nikogo nie obchodzi. Przykre to jest dla mnie i to bardzo. Przed ślubem myslałam że tesciowa bede miała super ale z biegiem czasu wszystko sie zmieniło... Najlepiej aby mnie w ogóle nie było przy jej synu.On jest dorosły a ona by non stop chciala zeby tylko do niej przyjezdzał ale juz nie powie PRZYJEDZCIE, tylko PRZYJEDZ... Dobrze że moi rodzice o wszystko pytają i są kochani...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-09-19 o 08:49
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:59   #1740
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Wczoraj w szkole rodzenia babka mowila o wyzszosci rodzenia w swojej koszuli porazka. Ze niby flora bakteryjna, na ktora dziecko od razu zlapie odpornosc bla bla. Tylko jak to jedna ciezarna powiedziala, ona zmieniala koszule na czysta po kazdym prysznicu - i brala te szpitalne. Nie wyobrazam sobie brania tyyyle koszul/duzych t-shirtow z domu. jak tam leza i mozna brac. Fakt ze sa z plotna i troche sztywne, bo to nie rozciagliwa bawelna. No ale apropo flory bakteryjnej, to dziecko i tak zostaje ubrane w swoje rzeczy pozniej, i przytula sie do skory mamy ktora ma te bakterie na sobie. wiec jej wyklad o tej koszuli wysmialam w myslach
i dobrze zrobiłaś.
przecież np. przy cesarce nie ma możliwości żeby się było we własnej koszuli, to jest operacja i wszystko musi być sterylne.
te szpitalne co prawda więcej odsłaniają niż zakrywają ale zawsze nie zniszczysz swojej, nam na sr położna powiedziała, że jeśli przy naturalnym porodzie chce się być w swojej to najlepiej wziąć jakąś starą szeroką koszulkę mężą lub coś innego czego nie szkoda potem wyrzucić, koszule strasznie brudzą się krwią i wszystkim innym więc nie wyobrażam sobie zabierac tego do domu i prać. Koszule trzeba wziąć ale już na te dni po porodzie.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości