Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 17:49   #4891
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziękuję wam kochane.
Malutka przysypia na 10-15 minut i znowu budzi się z krzykiem.

Odciągnęłam 55 ml, ale powiem wam, że na najniższym poziomie boli mnie sutek i taki szeroki od tego lejka się zrobił. To normalne?

spokojnie on bedzie wracal do swojego rozmiaru

zabka
moj Hubcio sie nie przewraca na boki jeszcze

linka my mamy lawe kawowa uwaga wysokosc 45 cm :P puki dom nie jest caly skonczony w sumie spimy i robimy wszystko w salonie to nie chce go zagracac puki i kolyske mam tu jeszcze i malego komode i w sumie to wszystko zajmuje moje miejsce na stol i krzesla ale jakos dajemy rade
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 17:52   #4892
martysek
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
(...)Moja miala straszne problemy z brzuszkiem praktycznie non stop sie prezyla nawet jak spala, cala noc czasem jej nozki przez sen podkulalam do brzuszka aby spala az do momentu kiedy cudowna pani doktor przepisala nam Debridat. Od tego momentu Maja nie placze calymi dniami i spi spokojnie Na kolki natomiast podaje gripe water i po chwili Maja sie uspokaja kiedys 4h non stop placzu bylo.

Maja jadla tez co 3h teraz je co 2 dosc czesto

Niezawsze, my Debridat przyjmujemy już od dwóch tygodni.
A co to Gripe Water? Ja na kolki podaję do Debridatu dodatkowo Sab Simplex, ale nie wiem, czy to coś daje. Pocieszam się, że bez leków byłoby jeszcze gorzej.

Spała niespokojnie niecałą godzinę i znów płacz i krzyk...
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:40   #4893
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja mam 38 m pokoj z aneksem i sypialnie. stolik mamy wlasnie taki niski i sie gimnastykujemy przy jedzeniu. stolu nie wstawie no chyba ze na suficie
Taa.. zeby tak dało sie zagospodarować sufit.. mm... ilez to by metrów było więcej!!!!
A upatrzyłam sobie taka ławę
http://allegro.pl/lawa-szklana-stoli...221493677.html
wys.65 cm

Anoxa ale ty masz dom a ja mini kawalerke bez przedpokoju... ale za to w saaaamym centrum miasta

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-09-18 o 18:41
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:47   #4894
olakola
Zadomowienie

katkab pościel 2 albo 4 skąd je wzięłaś ? allegro? daj linka

siala - dobry ten artykuł

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
HEMOROID TO NIE PROBLEM!!!
NA HEMOROIDY:
CZOPKI HEMORECTAL (koszt ok 6-7zł za opakowanie 10szt)
+ MAŚC (obojętnie jaka,ja miałam avenoc)

Dwa razy dziennie smarowałąm maścia, rozmasowywałam go i wpychałam do środka,a wieczorem po tym wszystkim czopek w zad i tak przez 10dni. Hemoroid zniknął po 6dniach ale czytałam by zrobić całą kurację,czyli całe opakowanie zastosować. I po problemie. Nie powrócił!
ale mnie tak boli/piecze że dotknąć tego nie mogę, jedyne co mi ulgę przynosi to bardzo zimny prysznic

Cytat:
Olakola, polecam Posterisan w czopkach. Jest dość drogi, ale najlepszy. Wiem, co mówię
umieram
jestem 2.5 miesiąca po porodzie, w czwartek miałam rozwolnienie "furczące" i chyba wtedy ten hemoroid wylazł, ból poczułam wieczorem, mąż mi kupił czopki hemorol , ale nie wiedziałam, gdzie dziurka od dupki i nie włożyłam, pojechał po maść - posterisan, ale do tej pory nie widzę poprawy a smaruję po każdej kąpieli ( a tera kąpię się co godzinkę bo mi to ulgę przynosi)
wczoraj kupił mi czopki procto glivenol i wysmarowałam dupkę kremem nivea i jakoś wskoczył ten czopek
dzisiaj sobie znieczuliłam kremem emla (niby kupiony dla małego na szczepienia) ale nie dałam rady tego cholerstwa włożyć na miejsce
w poniedziałek idę do lekarza mam na 17 i niech mnie zostawi w klinice i coś z tym zrobi, umieram na doope
przepraszam, że smęcę ale nie mogę o niczym myśleć, nic zrobić,
tylko dupa mi w głowie
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 18:54   #4895
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Taa.. zeby tak dało sie zagospodarować sufit.. mm... ilez to by metrów było więcej!!!!
wys.65 cm

Anoxa ale ty masz dom a ja mini kawalerke bez przedpokoju... ale za to w saaaamym centrum miasta
my taka mielismy, ale szklo mialo ostre kanty wiec wymienilam na bez szkla, bo jak mala bedzie chodzic to zeby sie nie udezyla
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:15   #4896
wiolek1
Zadomowienie

papi oby katar wkońcu przeszedł

Xawmeli no to od jutra odstawiam też marchewkę a morza zazdraszczam

vette ja też 2 razy suszarki używałam jak brzuszek był twardy i nie chciały pierdki iść to ręką masowałam a 2 trzymałam suszarkę

powiem ci, że po wczorajszym rannym skakaniu i przed wczoroajszym wieczornym tak mnie łydki bolą, że dzisiaj nie dałam rady

martysek oby lepiej było

eleonoremio chyba nie uczulenie bo np plecki ma ładne a jakby miał uczulenie czy na proszek czy na kosmetyki to chyba cały by był ? zresztą z kosmetyków używam tylko żelu hippa, krem do ciała i twarzy mam robiony apteczny no i co pare dni oliwke hippa na główkę ( na zmianę z tym kremem robionym )
super wyglądacie wszyscy

aniaa22 u mnie to jednak raczej na 100 skaza bo juz 3 lekarzy tak powiedziało a oprócz tych krostek ma jeszcze strasznie suche miejsca w zgięciach rączek i nóżek. no i ciemieniucha ale taka strasznie sucha
no to pewnie się młżowi głupio zrobiło jak się oglądną...

Cytat:
wys.65 cm

śliczny stolik i cena fajna
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 19:16   #4897
katkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
katkab pościel 2 albo 4 skąd je wzięłaś ? allegro? daj linka
Połowicznie z allegro, a połowicznie z ich sklepu int. Na allegro mają tylko 3 wzory, ale ja wygooglałam ich stronę i tam znalazłam resztę wzorów. W sklepie pościel 5 el kosztuje 159 zł, na allegro 119. Npisałam do sprzedającej na All, czy mogę inny wzór niż prezentowane, no i tym sposobem zapłacę 119 zł za wzór ze sklepu internetowego Aha, wybrałam pościel nr 2

http://allegro.pl/blanca-baby-komple...233139507.html
http://www.blanca.com.pl/oferta/komplety/index.html

Edytowane przez katkab
Czas edycji: 2010-09-18 o 19:17 Powód: Zapomniałam linka
katkab jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 19:53   #4898
karolcia228
Zakorzenienie

Mala wykapana, nakarmiona spi od jakis 40minutek, ja juz pojezdzilam sobie na rowerku teraz ogladam z TZ i jego kolega KSW

Stary 2010-09-18, 19:57   #4899
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
wys.65 cm

sliczna ale podobnie jak karolcia bala bym sie o malego. poza tym ja sie tak rozbijam o wszystko ze zale nogi bym miala poobijane o ta polke pod spodem no i o blat podobnie

Cytat:
umieram...
biedna mi w ciazy wyskoczyl ale praktycznie nic mnie nie bolalo czasem troszke. smarowalam mascia avenoc doslownie are razy i go wcielo. do tej pory mam spokoj i mam nadzieje ze nie wroci toto

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
aniaa22 u mnie to jednak raczej na 100 skaza bo juz 3 lekarzy tak powiedziało a oprócz tych krostek ma jeszcze strasznie suche miejsca w zgięciach rączek i nóżek. no i ciemieniucha ale taka strasznie sucha
kurde to u misia pewnie tez bo krostki sa identyczne. on nie ma suchego w zgieciach ale ma tez troche krostek na nozkach i raczkach. i takie drobniutkie czerwone kropki na brzuszku po prawej stronie nie wiem co to.

mielismy straszna jazde z malym. przez 1,5 h darl sie bez przerwy nie chcial jesc ani nic. jedynie na pionowo jak byl to w miare spokojny bolal go brzuszek to wiem na pewno ale to raczej nie pierdki. zrobil dzis dwie rzadsze kupy i caly dzien strasznie smierdzace pierdki puszczal. od czego to moze byc? i zauwazylam ze ostatnio czesto ma tak jakby spocona glowke i kark. jak go wezme na rece to taki caly wilgotny ale nie jest mu goraco na pewno. lezal w samym body i skarpetkach a w domu 22 stopnie. na dzisiejsza histerie pomogl oczywiscie tylko rozek. przysnal troche dalam mu butle i nawet wypil ladnie a teraz spiocha. on plakal a ja razem z nim wiedzialam ze boli go brzuszek ale jak mu pomoc ach mam nadzieje ze to juz koncowka naszych brzuszkowych problemow...

anoxa wlasnie zauwazylam ze cie nie bylo i nawet rano mialam pytac o ciebie ale przez nocne atrakcje mi umknelo

jaszczka jesli pisalas o tym to przepraszam ale mi umknelo. jak tam krostki Patryka? zeszly juz?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 20:08   #4900
karolcia228
Zakorzenienie

ania - wspolczuje, moja zasnela przy butli tak ja wymeczylismy przed snem, po za tym mierzylam jej tempertaure i tak sie wiercila ze wyciagnelam termometr a tu kupkataka naszczescie nie twarda tylko pol na pol, ale wypila dzis troche herbatki A co do glowi to tez czasem ma mokra, ale glowenie jak mocno nia kreci i lezy na kocyku albo ma tetre pod glowka lub cos innego...to wtedy sie jej poci, ale mysle ze to nie powod do obaw, jedynie dobrze ze sie poci, bo ogladalam kiedys program ze organizm dziewczynki nie wytwarzal potu i nie umial chodzic musiala zawsze przebywac w klimatyzowanym pomieszczeniu.

Stary 2010-09-18, 20:45   #4901
wiolek1
Zadomowienie

anuszka zapomniałam napisać, że za ten blok czekoladowy

żabka mój mały się nie przekręca tzn zdarzyło mu się pare razy ale to tak raczej z przypadku

anoxa mam nadzieję, że smarowanie wystarczy

aniaa oby jednak to nie była u was skaza. biedny Michaś a próbowałaś właśnie suszarki ? a co do spoconej główki to nie pomogę bo mój nie miał nigdy
Stary 2010-09-18, 20:58   #4902
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
aniaa oby jednak to nie była u was skaza. biedny Michaś a próbowałaś właśnie suszarki ? a co do spoconej główki to nie pomogę bo mój nie miał nigdy
dzisiaj nie probowalam bo malego nie dalo sie polozyc tak sie rzucal i prezyl ze nie dalo rady. tylko rozek. suszarka czasem dziala czasem nie u nas

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

powiem wam ze powoli zaczynam sie zalamywac z tym naszym dzieckiem. czemu nikt nie potrafi powiedziec co mu jest? kolejne diagnozy wykluczaja poprzednie
objawy ma niby jak skazy ale badanie krwi wyszlo w porzadku wiec nie wiem.

wiec mojego misia mecza: gazy, bole brzuszka, ulewanie, wymioty, czasem zaparcia czasem luzniejsze kupy, do tego te wstretne krosty na buzce szyjce i troche na nozce, no i delikatna ciemieniucha ratunku

nie wiemy co robic kogo sluchac. czy wstrzymac sie az skonczy te 3 miesiace i wtedy obserwowac czy sie poprawia? w sumie to juz nie tak dlugo... 2 tygodnie.

do pediatry nie mamy jak isc bo jest tyle dzieci chorych ze zdrowych nie przyjmuja no paranoja. zreszta pojdziemy i znow uslyszymy nowe rewelacje
Stary 2010-09-18, 20:59   #4903
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj nie probowalam bo malego nie dalo sie polozyc tak sie rzucal i prezyl ze nie dalo rady. tylko rozek. suszarka czasem dziala czasem nie u nas

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

powiem wam ze powoli zaczynam sie zalamywac z tym naszym dzieckiem. czemu nikt nie potrafi powiedziec co mu jest? kolejne diagnozy wykluczaja poprzednie

wiec mojego misia mecza: gazy, bole brzuszka, ulewanie, wymioty, czasem zaparcia czasem luzniejsze kupy, do tego te wstretne krosty na buzce szyjce i troche na nozce, no i delikatna ciemieniucha ratunku

nie wiemy co robic kogo sluchac. czy wstrzymac sie az skonczy te 3 miesiace i wtedy obserwowac czy sie poprawia? w sumie to juz nie tak dlugo... 2 tygodnie.

do pediatry nie mamy jak isc bo jest tyle dzieci chorych ze zdrowych nie przyjmuja no paranoja. zreszta pojdziemy i znow uslyszymy nowe rewelacje
Napisz co mu dajesz jesc dokladnie??

Stary 2010-09-18, 21:07   #4904
aniaa22
Zakorzenienie

dostaje bebiko 1 (na bebilonie 1 bylo tak samo) no i krople bobotic. do niedawna tez Debridat ale tu tez zadnej roznicy nie ma. no i to wszystko. czasem troche rumianku dostanie ale bardzo rzadko.
od paru dni nosi ubranka plukane tylko w wodzie a nie w plynie. ale jeszcze sliniaki sa z poprzedniego prania wiec pewnosci nie mam czy to od plynu czy nie ta wysypka (chociaz watpie)
myjemy go w Emolium i potem smarujemy tez emolium.
moze jeszcze z krochmalem sprobowac???
Stary 2010-09-18, 21:10   #4905
żabka19
Raczkowanie

Cytat:

żabka mój mały się nie przekręca tzn zdarzyło mu się pare razy ale to tak raczej z przypadku
Kurcze to chyba zaraz ja zaczne przezywac ,ze moje dziecko jest "za silne" czyli wnm Szymon zaczal sie przekrecac na boczki jak mial 2-3 tygodnie i to na pewno nie przypadkiem bo robi to codziennie jak wypadnie mu smok, a powinien dopiero jak bedzie mial 4-5 miesiecy. Ide poczytac troche w necie na ten temat. W No to pewnie jak zwykle powiedza mi ,ze to normalne.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 21:28   #4906
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
dostaje bebiko 1 (na bebilonie 1 bylo tak samo) no i krople bobotic. do niedawna tez Debridat ale tu tez zadnej roznicy nie ma. no i to wszystko. czasem troche rumianku dostanie ale bardzo rzadko.
od paru dni nosi ubranka plukane tylko w wodzie a nie w plynie. ale jeszcze sliniaki sa z poprzedniego prania wiec pewnosci nie mam czy to od plynu czy nie ta wysypka (chociaz watpie)
krochmal mu nie zaszkodzi, a moze powinien pic takie mleko na recepte z apteki, bo mojej kolezanki syn ma wlasnie takie krostki, to nazwali zapaleniem skory i musial pic to mleko i wszystko mu przeszlo, nie moze jesc produktow z ....... zapomnialam kurcze...skleroza, ale maja to wszystkie kaszki i mleka
Lekarz nie proponowal ci tego mleka
http://www.dlarodzinki.pl/artykul/cz...a-jedzenie,26/

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-18 o 21:38
Stary 2010-09-18, 21:43   #4907
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
slicznotak. jak slodko spiocha

ja sie stalam tak aspoleczna ze nie mam w sumie z kim i gdzie

ja podobnie
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
agamarcio, eleo
sliczne te wasze pociechy

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
agamarcio--super maluszek!!

caluski znad morza!!
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Agamarcio slodka malenka spiocha

Cytat:
ale mnie tak boli/piecze że dotknąć tego nie mogę, jedyne co mi ulgę przynosi to bardzo zimny prysznic

tylko nie przesadzaj żebyś nie przeziębiła tego cholerstwa.

umieram
jestem 2.5 miesiąca po porodzie, w czwartek miałam rozwolnienie "furczące" i chyba wtedy ten hemoroid wylazł, ból poczułam wieczorem, mąż mi kupił czopki hemorol , ale nie wiedziałam, gdzie dziurka od dupki i nie włożyłam, pojechał po maść - posterisan, ale do tej pory nie widzę poprawy a smaruję po każdej kąpieli ( a tera kąpię się co godzinkę bo mi to ulgę przynosi)
wczoraj kupił mi czopki procto glivenol i wysmarowałam dupkę kremem nivea i jakoś wskoczył ten czopek
dzisiaj sobie znieczuliłam kremem emla (niby kupiony dla małego na szczepienia) ale nie dałam rady tego cholerstwa włożyć na miejsce
w poniedziałek idę do lekarza mam na 17 i niech mnie zostawi w klinice i coś z tym zrobi, umieram na doope
tylko dupa mi w głowie
Współczuję mnie też to dopadło kilka dni po porodzie jak się w końcu załatwiłam ale w domu dopiero dało mi się we znaki.Ulgę przynosił letni prysznic bo swędziało jak cholera zresztą to takie dziwne uczucie nie doopisania!ale wyczytałam gdzieś żeby próbować to wpychać i dziękować u mnie to zadziałało i odpukać póki co zniknęło i oby nie wróciło!!!

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
aniu- co prawda my nie mamy problemów skórnych ale rzeczy małej piorę w proszku JELP ze środkiem zmiękczającym i nie używam już płynu do płukania. I mimo karmienia piersią to mała jest też dokarmiana podaję jej mleko ENFAMIL (kupowane w aptece) więc może spróbuj

papi-
ale Twój Adaś fajniusi! życzę mu zdrówka i precz z tym katarkiem!

eleonoremio- fajne zdjęcia super z Was rodzinka!

09.08.2010r.g.7.35 2490g 51cm -Karolinka Nasze szczęście

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-18 o 22:28
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 22:05   #4908
wiolek1
Zadomowienie

aniaa22 nie dziwie się że się wkurzasz bo ja tak samo jak mi każdy lekarz mówił co innego ale teraz jestem prawie pewna, że to skaza u mnie. a to da się jakoś z krwi wyczaić ?

nie wiem czy powinnas do innych lekarzy bo ja też nie wiem co z moim bo skoro ja mam diete a go wysypuje :/
ale tak jak pisze karolcia mi też położna mówiła, że jeżeli chciałabym sztucznym to tylko jakieś jedno z apteki na recepte jest przy skazie

spróbuj krochmal i nie wiem na jakiej zasadzie działa emolium do wody bo w końcu nie kupiłam ale mi mówili lekarze, żeby nie kąpać w emolientach typu oilatum co mają parafine ( ale emolium chyba jest czymś innym ) i ja na zmianę mam kąpać w krochmalu i nadmanganianie potasu i potem smaruje całe ciało i buźkę maścią robioną w aptece z eucyryną.
bo te krostki na buzi to one są takie suche i skorupę robią

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Kurcze to chyba zaraz ja zaczne przezywac ,ze moje dziecko jest "za silne" czyli wnm Szymon zaczal sie przekrecac na boczki jak mial 2-3 tygodnie i to na pewno nie przypadkiem bo robi to codziennie jak wypadnie mu smok, a powinien dopiero jak bedzie mial 4-5 miesiecy. Ide poczytac troche w necie na ten temat. W No to pewnie jak zwykle powiedza mi ,ze to normalne.
mój mały ma skłonności do odchylania w prawą stronę tak powiedziała neurolog ale nie zaleciła narazie rzadnej rechabilitacji mam 1 października do niej iść to się dowiem bo coraz bardziej się odgina i jak go kładę na lewym boczku to zaraz na prawy
a co do siły to nie wiem czy to źle czy nie ale chyba gorzej jakby właśnie na 1 stroną zawsze przekręcał

a właśnie miałam ci papi pisać, że fajna 2 bródka się robi słodkie to jest
ja mojego nazywam "okrąglaczek"

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

AGAMARCIO malutka słodko śpiocha

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-09-18 o 22:02
Stary 2010-09-18, 22:13   #4909
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

wiolek- o tak podczas snu to już w ogóle jest cudna

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

a gdzie to się nasza siala zapodziała

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---

Edytowane przez AGAMARCIO
Czas edycji: 2010-09-18 o 22:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 22:27   #4910
FraniaPirania
Rozeznanie

co ja to mialam napisac?...
maly spi od 7 a jeszcze nie jadl, musze go chyba budzic...
ja nadal mam okres, a wizyte u gp we wtorek, ale nikt nie powiedzial ze po tej wizycie przestane krwawic gdyby placili mi za ta krew co wyleciala to bylabym milionerka
mam wypieki i jest mi zimno, to sie pozalilam...
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:01   #4911
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
umieram
tylko dupa mi w głowie
ja tez mam hemoroide ale mysle o niej tylko przy kupce... boli jak cholera az krwawie na poczatku wystawala ale teraz sie wchłonela i wlasnie od tej pory boli przy wyproznianiu...

dzidzia dzieki za rady odnosnie zatoru! pomogło
tylko przez ten laktator mam nawal pokarmu...

wogole ostatnio zauwazylam, że maly dziwnie je... tzn. ssie póki leci dużo pokarmu a potem spowalnia, odrywa głowke i generalnie bawi się ... trwa to 6 min... zaczął przez to domagać się częściej pokarmu:
w ciągu dnia nawet co 1h
w nocy budzi się co 1,5h-2h od 3 dni (wczesniej budził się co 3-4,5h)
pomyślałam, że może powinnam Go przystawiać do drugiej piersi, bo szybko wypija jedna a potrzebuje już dwóch, czy to możliwe?

mały spi smacznie...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:20   #4912
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wiem, ze nie jest to twoja intencja (mam nadzieje) ale czasem mi przykro jak piszesz w ten sposob o karmiacych piersia
Znaczy się jak? Że nazwałam osoby karmiące piersią "piersiowe"?
To taki skrót.. a matki karmiące mlekiem mod to "butlowe"
Tak pieszczotliwie chciałam określić, przepraszam jeśli odebrałaś to negatywnie.
Cytat:

która z was mieszka w kawalerce????
Jak rozwiązałyście sprawe stołu w pokoju? Bo kuchnie mam tak malutka ze nie ma szans na stół. No i chciala dać w pokoju jakąś ławę. Ale wszystkie sa takie niskie aby przy nich zjeść. A nie bede przeciez wstawiać ławy do kawy i stoołu wysokiego do jedzenia! Pomocy!!!
Kochana! Mam rozwiązanie idealne!
Sama mam pokój z kuchnią i całe nasze życie kręci się wokół ławy i to dosłownie bo ława jest w centralnym punkcie pomieszczenia... na wprost jest ścianka z kuchnią, za ławą nasze łóżko i tu spędzam dnie i noce... po lewej jest tv, lodówka i okno a po prawej meblościanka
Gdziekolwiek bym nie szła to dookoła ławy
A kupiłam ławę za 200zł na targu... rozsuwaną (no wiesz o co kaman.. że taką "wkładkę" można wstawić w środek i wtedy ława staje się dłuższa - dobre jak się ma gości i jakąś imprezkę) a najważniejsze że pod spodem ma taką wajchę że se nią kręcisz i sama dostosowujesz jej wysokość do własnych potrzeb!
I ja sobie tą korbką ustawiłam tak by wygodnie było mi pisać i jeść obiad i kąpać małego jak wanienkę ustawiamy

Przykładowa znaleziona w necie:
http://motoallegro.pl/show_item.php?...9&apv_visits=1
widać jak się rozsuwa.. tylko korba pod spodem nie pokazana
http://www.mebkor.pl/index.php?produ...ct&prod_id=329
Poszukam jeszcze

Oooo tu bardzo ład ie widać ten mechanizm..
http://allegro.pl/lawa-black-red-whi...218595433.html
Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
wiolek- o tak podczas snu to już w ogóle jest cudna

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

a gdzie to się nasza siala zapodziała

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---
Jeeesteeeem Dziękuję za pamięć
Na działce bylismy, mąż pomagał mojemu ojcu porządki robić po totalnej demolce - remoncie
A mały został wynoszony w pionie za wszystkie czasy i ani myślał leżeć bo odrazu był ryk
Swój brzuszek opierał mi na cycu więc miał zaokrąglone plecki bez szkody dla kręgosłupa

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-18 o 23:32
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:22   #4913
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam juz k... dość :/
jestem na tej zasranej ścisłej diecie - naprawdę trzymam się jej dokładnie i jem tylko kurczaka marchewke jabłka ziemniaki dżemy i domowy pieczony chleb a mój malutki zamiast lepszą skórę to coraz gorszą ma a juz było tak super
w tym tygodniu jadłam sery kozie to może jednak na to też jest uczulony ?
już nie wiem co robić ale chyba spróbuje sie dostać w tym tygodniu do dermatologa bo wizytę mam na 6 października ustaloną

wiolek, a moze to uczulenie na jakis proszek.. albo cos w powietrzu.. masz zwierzaki w domu? moze to??

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Odkrylam nowe zastosowanie suszarki, niczyk smoczek uspokajacz
Po karmieniu godzinka aktywnosci, zwiedzania i gadania no i usypianie, ktore dzieki suszarce trwalo moze 5 min a zaczelo sie oczywiscie koncertowo ;/
Vette u nas tak działa okap
w dzien zasypia normalnie, ale po wieczornej kąpieli walczy z nami i ze snem.. wiec wtedy Mała przytulona do mnie i 5 sekund przy okapie i dziecka nie ma

Cytat:
która z was mieszka w kawalerce???? Jak rozwiązałyście sprawe stołu w pokoju? Bo kuchnie mam tak malutka ze nie ma szans na stół. No i chciala dać w pokoju jakąś ławę. Ale wszystkie sa takie niskie aby przy nich zjeść. A nie bede przeciez wstawiać ławy do kawy i stoołu wysokiego do jedzenia! Pomocy!!!
a patrzyłaś na takie rozkładane ławy? są takie z korbką, które możesz w każdą stronę rozciągnąć (w górę i na boki )

Cytat:
umieram
tylko dupa mi w głowie
Ola wspolczuje bo wiem co czujesz
Ja nigdy wczesniej nie mialam takich problemów.. zaparć ani nic... a w szpitalu po porodzie jakos ciezko bylo mi sie zalatwić wiec dali mi czopek 'na kupe'.. po za tym piep...onym czopkiem nie mam zadnych zlych wspomnien ze szpitala...
i po wszystkim zrobil mi sie taki hemoroid, ze nie wiedzialam co ze sobą zrobić.. u mnie poza okropnym bolem byla jeszcze krew :/ pomogły czopki proctoglivenol i do tego maść tej samej firmy - aplikowalam i smarowalam na poczatku co pare godzin - na poczatku tyko krem bo on znieczulal troche
po 1,5 tygodnia walki z tym cholerstwem na szczescie sladu nie bylo, ale teraz boje sie ze sie odnowi bo czytalam ze jak komuś się raz zrobi to moze potem wracac

Cytat:

Ania ja na Twoim miejscu poszukalabym dobrego lekarza i poszla prywatnie. Niestety nie raz juz sie przekonalam, ze prywatnie opieka calkiem inaczej wyglada... szkoda meczyc Waszego Misia, niech go porzadnie zdiagnozują...

Moje Malenstwo wczoraj spało od 22 do 5,30!! pierwszy raz tyle przespała! I co najlepsze - zawsze wstawala o 3 rano, tym razem przespla a ja obudzilam się sama o 3 czekając aż ona wstanie hehe

Czekam na walke Pudziana i idę spać
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 23:40   #4914
jaszczka
Zadomowienie

hej hej!
ja tylko na sekundę
Agamarcio - śliczności!
Eleo - super rodzinka!

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A no i czytałam artykul co zalinkowałaś, no i kurka mój dużo spędza pionowo, bo zwykle nie odbija mu się od razu, więc kilka razy go podnoszę i noszę długo, a on wtedy łeb stawia. no ale jak nie odbije to wiadomo, cofa mu się i bankowo dostaje czkawki, któa go mega wkurza[kiedyś nie a teraz owszem]
mam tak samo.. on nigdy od razu nie odbije :/ czasami go 4-5 razy biorę do odbicia, noszę i noszę i noszę, a jak odłożę to i tak ulewa, a czasem rzyga no i w gruncie rzeczy dużo czasu dziennie spędza pionowo...

Cytat:
jaszczka jesli pisalas o tym to przepraszam ale mi umknelo. jak tam krostki Patryka? zeszly juz?
nie pisałam, zeszły,było pięknie i od 3 dni wróciły, ale nie tak bardzo jak wcześniej... z tym, że trochę przestałam go smarować, czyli moja wina bo najpierw smarowałam go 6 razy dziennie jak kazali a potem coraz mniej jak była poprawa, a ostatnio tylko po kąpieli i niby było ok. tylko jak przez 2 dni się nie wykąpaliśmy (po szczepionce był marud i jak wreszcie zasnął to już go nie budziłam, bo taki był biedny, a na drugi dzień przespaliśmy aż do 2 w nocy i go już nie wykąpałam ) to od razu mu powyskakiwało ale właściwie tylko na twarzy i na szyjce ma, na brzuszku może kilka kropeczek więc nie jest źle...

ja lecę spać, miałam dziś urwanie du.py a dalej nic nie zrobiłam, w sensie że nie spakowana jestem czyli normalka, jutro będzie sraka i pakowanie na ostatnią chwilę...

nie wiem, czy jutro będę miała czas zajrzeć i coś popisać więc żegnam się na trochę, bo nie jestem pewna jak będzie z moim dostępem do neta (w domu u siebie to na pewno nie mam, chyba że będę u rodziców, ale z kolei będzie mi głupio u nich siedzieć na necie jak się tyle nie widzieliśmy)
w każdym razie postaram się wpaść na chwilkę i napisać że żyję a wracam 7 października
Stary 2010-09-19, 00:37   #4915
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
ja lecę spać, miałam dziś urwanie du.py a dalej nic nie zrobiłam, w sensie że nie spakowana jestem czyli normalka, jutro będzie sraka i pakowanie na ostatnią chwilę...
Sraka - padaka!!!!

Miłego "wywczasu" jaszczureczki
A rodzice chyba się nie obrażą jak nocą ciemną wykradniesz im neta by napisać do nas kiedy oni śpią

Stary 2010-09-19, 00:55   #4916
niezawsze
Zakorzenienie

Papi maly jest fajniutki i super minki robi
Cytat:

nie omieszkalam powiem wiecej wczoraj go nagralam bo wiedzialam ze nie bedzie pamietal. pokazalam mu obejzal polowe i stwierdzil ze nie chce patrzec na pijaka
niezawsze wogole nie moge cie rozpoznac jak nie masz rozowego avka
Tez nagrywam Marka i on tez nie chce tego ogladac, bo sie wstydzi sam siebie. Szkoda, ze ja wyjscia nie mam i musze to ogladac

Nastepny avek to bedzie Maja w rozowym w takim razie

Cytat:
Niezawsze, my Debridat przyjmujemy już od dwóch tygodni.
A co to Gripe Water? Ja na kolki podaję do Debridatu dodatkowo Sab Simplex, ale nie wiem, czy to coś daje. Pocieszam się, że bez leków byłoby jeszcze gorzej.
gripe water tu masz opis. Ja podawalam bobotic podobne do SS i dzialalo na poczatku troche i odstawilismy, bo debridat zalatwil u nas sprawe z bolesnymi pierdkami i teraz sa nadal, ale juz tak malej nie mecza a kolki jak sie tyllko pojawiaja to gripe water podajemy i zaraz ustaja

Cytat:
wys.65 cm
Sliczny stolik, ale szklany przy dzidzi to nie wiem czy praktyczny

dobry wybor Mi podoba sie bardzo wzor 76, ale to dla chlopca bardziej. Ogolnie ladne wzory maja, dodalam do ulubionych
Cytat:
mielismy straszna jazde z malym. przez 1,5 h darl sie bez przerwy
Mysle, ze to kolka byla Maja jak ma napady kolki to tez "nie chce" jesc a raczej nie daje rady z bolu i troche pociumka i za chwile krzyk strasznie mnie serce boli wtedy i jedzenie trwa dlugo, bo wiecej jest krzykow niz ciumkania i Mai oprocz gripe water pomaga tez jak jest ciasno akurat do rozka nie wkladam, ale taka wzdluz bardzo mocno tule do siebie i sie bujam z nia i to ja uspokaja. Dalabym nobla komus kto kiedys wymysli lek na kolki Na razie musimy sie meczyc, lagodzic i czekac

Wrocilismy po 23 dzis pewnie bysmy byli dluzej jakby Marek sie nie upil. Nie robil nic "zlego", ale byl jedyna pijana osoba na imprezie i to bylo widac i SLYCHAC , wiec go zabralam do domu i zasnal w aucie, wkurza mnie to, ze psuje mi kazda impreze i kazde wyjscie z domu to dla mnie trama zaczyna byc

Jak wrocilismy Maja nie spala, czekala na mnie , bo jak tylko weszlam i uslyszala moj glos to po chwili sie rozplalaka, wzielam ja do sypialni, polozylam, nakarmilam ona dalej placz...Mysle piekna noc mnie czeka wzielam ja na rece a ona od razu przestala plakac i zasnela, wiec chyba tesknila, bo u mamy na rekach nawet nie spala Fajnie byc najwazniejsza osoba dla kogos tak bezwarunkowo. Ahhh jak ja kocham moja coreczke az plakac mi sie chce na sama mysl, czuje taki bezmiar szczescia...

Jaszczka milej podrozy i udanego pobytu w PL

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 03:34   #4917
bassienkaw
Zakorzenienie

Dziewczyny co do chrostek na buzi, kaszki itd to u nas jak wyszła to mi osobiście pomogło picie wapna odczująlacegm. Dziecko z piersi wyciąglo coś z tego. A lekarka kazała mi przecierać to esencja z herbaty czarnej. Zaparzyczamoczyć watke czy płatek kosmetyczny i natrzeć to. Przy Łucji pomagało,przy Julii nie próbowałam bo ładnie zeszło po wapnie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-19, 06:01   #4918
karolcia228
Zakorzenienie

Wiam u nas nocka oki
Mala wlasnie zjadla i podziwia pokoj gaworzy pod noskiem zobaczymy czy zasnie

Zaraz bedziemy miec 5000postow rozumiem ze nazwa zostaje

Stary 2010-09-19, 08:54   #4919
Siala_Bala
Zakorzenienie

Mój tż mnie wkurzył.. wczoraj chyba byłam taka przejęta dietą(Dukana), że nie spałam do 4:00.. położyłam się a ten mnie zaczyna miziać..odburknęłam coś i się odwróciłam olewając go zupełnie no bo przecież mały może wstać lada chwila i warto się zdrzemnąć choć trochę.. no to mały wstał o 4:30.. tyrpnęłam małża coby on wstał skoro ma wolne i chciałam zamknąć oko.. ale.. mleko w butli trzepie i ubija zamiast mieszać.. komentuję.. wziął małego i do niego gada i go zabawia - komentuję bo jest pora spania a nie zabaw.. łażąc zahaczył o kabel od lapka i zrzucił kubek na panele - tylko burknęłam czy się nie potrzaskał.. jak postawił butlę na stoliku to musiałam sprawdzić czy nie za gorące mleko.. więc lepiej by było jakbym sama wstała
O 7 mały znów zrobił pobudkę.. no to wstałam nakarmiłam że mały nawet oka nie otworzył, pomyłam butelki i wysterylizowałam, zanim się położyłam to była już 8:00 ... 8:30 pobudka małego na dobre i darcie się o zabawę no i co? Ja wstaję bo małż się nakrył poduszkami i ma w doopie.
Więc od tamtej pory ciągle się spinamy co chwila o coś.. z fochem o godz. 9:30 oświadczył że idzie z małym na spacer a ja niech se pośpię.. teraz to ja dziękuję jak się rozbudziłam a poza tym mamy jechać do teściowej p o11:00
Jeszcze wczoraj jak wspomniałam o diecie oczekując wsparcia i zrozumienia.. to co? Wyśmiał mnie i tyle. Bezpodstawnie bo nigdy na żadnej diecie przy nim nie byłam i nie wie nic o mojej konsekwencji, zapale i wytrwałości.. co innego jakby to była moja 15 dieta kończąca się po 3 dniach.

I dieta chyba faktycznie się opóźni bo dziś teściowa i pędem na działkę pomóc rodzicom w remoncie, na zakupy czasu brak :/
Dzień dobry

Stary 2010-09-19, 09:42   #4920
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Dzień dobry
Nocka spoko mała spała od 20;45 do 3.30 a potem od 7;00 do 9;30

jaszczka- ja równeż życzę miłej podróży i udanego pobytu w PL

karolcia- jak dla mnie nazwa może zostać chyba że ktoś ma jakieś pomysły

siala- współczuję kochana przeprawy z małżem()
a ja mimo wszystko życzę Ci wytrwałości z tą dietą i osiągnięcia zamierzonego- wymarzonego celu wagowego a małż niech się śmieje tylko niech się potem nie zdziwi i nie mdleje z efektu końcowego

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości