|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
![]() ja sie stalam tak aspoleczna ze nie mam w sumie z kim i gdzie ![]() super zdobycze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a z weselem trudno sie mowi. bylo minelo... moj kochany maz spi sobie. nie mam nawet jak po zakupy jechac bo boje sie ze zasnie i placz miska go nie obudzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
a ja mam juz k... dość :/
jestem na tej zasranej ścisłej diecie - naprawdę trzymam się jej dokładnie i jem tylko kurczaka marchewke jabłka ziemniaki dżemy i domowy pieczony chleb a mój malutki zamiast lepszą skórę to coraz gorszą ma ![]() ![]() w tym tygodniu jadłam sery kozie to może jednak na to też jest uczulony ? już nie wiem co robić ale chyba spróbuje sie dostać w tym tygodniu do dermatologa bo wizytę mam na 6 października ustaloną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |||||
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() Cytat:
![]() eleonoremio oby Bastkowi szybko przeszlo Cytat:
![]() basia super ![]() siala o musze sprobowac tych rosmanowskich pieluch ania fajnie ze jednak na chrzcinach nie bedzie duzo ludzi bo zdaje sie kiedys wspominalas ze planujecie duza impreze i super ze masz nowe autko....ja teraz jak jest maly widze jakby mi sie prawko przydalo.A po ile te pieluchy z lidla i jak pakowane?ja poki co chwale sobie pampers active baby w kauflandzie jest promocja 96 sztuk 3- (trojek) za 49,99, chce przetestowac jeszcze te kauflandzkie ale 32sztuki po 14,99 to przy promocji pampersa niespecjalnie sie oplaca ania na miejscu szwagierki bym sie ze wstydu spaliła a ona jeszcze o chrzcinach mysli ![]() wiolek slicznie wygladasz nawet w tych ciemniejszych ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() prosze przepis ![]() ola liscie kapusty vette moja blizna ma 13cm basienkaw, karolcia apetyczne wypieki linka super filmik, a powiedz mi jeszcze jak rozwiazalas kwestie karmienia ? mm ?ja mam troche odciagniete ale nie uzbieram na tyle bo Adas jest na bierzaco ![]() ![]() agamarcio slicznie karolcia super zakupy wiolek co do chrzestnych to na pismie nie wymaga sie raczej dokumentacji z bierzmowania , u mnie nie bylo o tym wzmianki Co do wit d w domu mam akurat te w kapsulkach i devicap co do nocy to karmie ostatnio co 2 h w dzien zreszta tez ![]() wogóle to zaraz po kapieli od około 18:00 dokładnie do 21:35 wieczorem mamy koncert spowodowany albo kolkami albo "przebodźcowaniem" ....nie zawsze sie prezy wiec chyba jak nie ma kolek to po prostu odreagowuje.... a wogóle wg. testu z "jezyka niemowąt" (wiolek, jaszczka ![]() ![]() eleonoremio ślicznie wiolek oby wreszcie ustalili przyczyne alergii ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-18 o 13:45 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4864 |
Zakorzenienie
|
wspolczujem
![]() ![]() nie smutkaj kochana ![]() ![]() wiem, ze nie jest to twoja intencja (mam nadzieje ![]() ![]() a ja spokojnie przezylam samotny dzien i nocke z dziewczynkami. tz wrocil o 6 rano i odsypial do 9. kiedy opowiadal o bankiecie i rozmowach w "wielkim swiecie" to polecialam sie "zrobic na bostwo" zeby nie patrzyl na mnie jak na stara kwoke ![]() rano sprzatnelam, poskakalam, pocwiczylam ![]() popoludnie domowe bo Marysia dochodzi do siebie, a tz niestety znow wychodzi ![]() agamarcio, eleo sliczne te wasze pociechy ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- aniaa super prezent od meza ![]() Linka jak pieknie podnosi glowke ![]() ![]()
#4865 |
Zakorzenienie
|
Bylismy wczoraj u pediatry bo katar nie przechodzi a wrecz sie dlawi juz nim, to juz prawie miesiac ...ale nic nie stwierdzila...powiedziala tylko ze mozna szczepic....wiec za tydzien szczepienie laryngolog przepisal nam kropelki robione wiec zobaczymy.. mam nadzieje ze do tego czasu ten katar mu jednak minie.
Przy okazji zwazylismy go fakt ze juz w ciuszkach, ale w suchym pampku ![]() ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-18 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aniaa--ah ten damiano....... ![]() karolcia--super ciuszki agamarcio--super maluszek!! bajka--nosek do gory, te chlopy to szkoda gadac... eleo--super rodzinka!! caluski znad morza!! ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- papi--jaki slodziak!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zadomowienie
|
Moją Niunię dziś od drugiej w nocy męczył brzuszek - spała, ale wiła się, prężyła i stękała i jest tak umęczona, że do teraz nie śpi, a co przyśnie, to po pięciu minutach jest przeraźliwy krzyk.
Już nie wiem, co robić. Nie potrafię jej pomóc i jestem załamana ![]() Na dodatek od ponad tygodnia domaga się jedzenia co dwie godziny i mimo iz staram się być spokojna, to już zaczęłam sobie wkręcać, że mam mało pokarmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zadomowienie
|
wiolek mam nadzieje, ze w koncu problem skorny sie rozwiaze
![]() eleo widzialam juz te foty, malutka co dzien to ladniejsza ojjjj bedziesz miala slicznoto konkurencje ![]() Hmmmm ja z kolei nie odczuwam wewnetrznej potrzeby lazenia gdziekolwiek. No moze poza zakupami,no ale to lubie raczej w samotnosci ![]() Cytat:
![]() no i moja to tez typ wrazliwca ![]() ------------------------------------------------------------ ----------------- Odkrylam nowe zastosowanie suszarki, niczyk smoczek uspokajacz ![]() Po karmieniu godzinka aktywnosci, zwiedzania i gadania no i usypianie, ktore dzieki suszarce trwalo moze 5 min a zaczelo sie oczywiscie koncertowo ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Rozeznanie
|
vette-- skad ten avek??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 |
Zadomowienie
|
Papi, Alutka, dziękuję za wsparcie. Normalnie łzy mi lecą tak mi jej żal. Cały czas zanosi się płaczem, aż powieki opuchnięte i czerwone ma.
Kupiłam Linex Baby na flore bakteryjną, może pomoże. Ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zadomowienie
|
xaw nie wszystkie sa takie subtelne;/
![]() http://www.johnstutz.com/art/books/f...hotographs.asp |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem pewna że to prywatne zdjęcie z wakacji Vette ![]()
![]() |
#4875 |
Rozeznanie
|
vette=szalona :P
u mnie na awf mielsmy jedna taka fiu fiu..........pieknie wygladala w balowej kiecce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie bylo mnie kilka dni bo zabiegana bylam a wczoraj musialam do lekarza isc bo od kilku dni wbijal mi sie w duzy palec u nogi paznokiec myslalam ze samo przyjdzie a tu wczoraj zaczela mi ropa leciec spuchl na maxa i chodzic nie moge samochod w kapciach prowadzilam ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- papateria trzymam kciuki ze katarek oby minal wiolek wspolczuje problemow skornych u maluszka
![]() |
#4877 | |
Zadomowienie
|
taaaaaaaaaaaaa
![]() Cytat:
na awf w wawie? Ty moze mojego szanownego malzonka znasz jedna tylko? na awf to powinno byc wiecej takich ladnych cial ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Rozeznanie
|
karolcu-pije ( mowie do Ciebie bo Ty mi sie z kawka i ciachem kojarzysz ) i jem ciacho robione przez moja mame ze sliwkami mmmmniam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Raczkowanie
|
u mojej córki też tak było z 3-4 godzin przezła na jedzenie co 2 i tak m-c jak się przyzwyczaiłam to znów przestawiła się na jedzenie co 3 a ja jej wciskałam cyca prze kilka dni na siłę z przyzwyczajenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
A ja pije soczek marchwiowy jedno dniowy
![]() Poszliśmy z TZ na spacer do lasku i nazbieraliśmy reklamówkę grzybków, cześć obgotowuje na sosik, a cześć suszymy ![]() xawmeli - na zdrowko ![]() ![]() przedchwila padalo a teraz slonce swieci ![]() Mala spi w wozku w domu bo nie chcialam jej przenosic ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||
Zakorzenienie
|
cuuudo
![]() ![]() ale wam fajnie ![]() wiem, ze to ciezkie, ale uwierz mi ze minie, na poczatku wiele dzieci ma niedojrzaly uklad pokarmowy i dolegliwosci brzuszkowe, tymczasem buziaki i sil dla ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4883 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wam kochane.
Malutka przysypia na 10-15 minut i znowu budzi się z krzykiem. Odciągnęłam 55 ml, ale powiem wam, że na najniższym poziomie boli mnie sutek i taki szeroki od tego lejka się zrobił. To normalne? |
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Apropo tego artykulu .. Raz w miesiacu spotykam sie na takie "pogawedki" z pielegniarka i 3 innymi mamusiami z dzieciaczkami w wieku Szymka (2 miesiace). No i wczoraj bylam na takiej wizycie.. Jedna z mamus po karmieniu podniosla swoja coreczke (oczywiscie bez podtrzymywania za glowke) do pionu i tak trzymala sobie na kolankach i dziecko sobie pieknie podskakiwalo. Czasami lubie to ich norweskie podejscie ,ale tylko czasami ![]() Nie mowilam wam.. Szymek niedawno sie zadrapal i cale oczko mu spuchlo i ropialo strasznie. Pytalam pielegniarki co z tym zrobic.. oczywiscie uslyszalam ,ze to normalne i bardzo czeste u niemowlat i ,ze bardzo sie wzbraniaja przed podawaniam takiemu malenstwu antybiotyku (to akurat popieram). No i polecila mi przemywac mu to oczko wlasnym mlekiem, zaczelismy kuracje ,zobaczymy ,moze pomoze,oby. Czy wasze dzieci przekrecaja sie na boczki?
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Agamarcio slodka malenka spiocha
![]() Eleo fajnie wygladacie razem ![]() Linka no pieknie Michas cwiczy Wiolek mam nadzieje, ze rozkminisz skad te krostki Cytat:
![]() Maja jadla tez co 3h teraz je co 2 dosc czesto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Wtajemniczenie
|
Papi spokojnie! Na pewno nic mu nie będzie jak dzień czy 2 będzie na nanie!! Ja w szpitalu ściągalam co kilka godzin i nazbieralam fuuul mleczka szczesliwa ze Miś bedzie miał co jeść i co??? kazali mi wszystko wylać bo te zastrzyki co mi dali wpływały na mleczko więc wszystko wylałam... jak wrócilam do domu dawalam mu juz cycka ale isę nie najadał. Ściągnęłam a tam sama woda!!!! Ale cale szczescie po kilku dniach wróciło treściwe i prawidłowe mleczko!
Dziewczynki mam pytanie!!! która z was mieszka w kawalerce???? Jak rozwiązałyście sprawe stołu w pokoju? Bo kuchnie mam tak malutka ze nie ma szans na stół. No i chciala dać w pokoju jakąś ławę. Ale wszystkie sa takie niskie aby przy nich zjeść. A nie bede przeciez wstawiać ławy do kawy i stoołu wysokiego do jedzenia! Pomocy!!!
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-09-18 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Wtajemniczenie
|
Wow Karolciu ja mam całe 22 m
![]() A jaki masz stolik? Wysoki? Da się przy nim normalnie zjeść? Na all sa dośc fajne i nie drogie o maxymalnej wysokości 65 cm, to chyba tak w miarę. No ja nie moge wstawić stołu i krzeseł bo bym zagraciła.. ech.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i u mniezaplacilam za niego 190zl, na dole ma poleczke wiec moze cos lezec na dole
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() oby ten wstretny katarek szybko minal ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze oczko szybko sie zagoi. dziwnie z tym mlekiem ciekawe czy pomoze Cytat:
![]() niezawsze wogole nie moge cie rozpoznac jak nie masz rozowego avka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.