Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 12:50   #4861
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
A oto moja kruszyna
slicznotak. jak slodko spiocha

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dobrze mu tak!
a Ty anus kiedy idziesz na jakas imprezke?
ja sie stalam tak aspoleczna ze nie mam w sumie z kim i gdzie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
cz.1
super zdobycze

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
No to sie pochwale jaka ona juz "duża"
Załącznik 3415553

Załącznik 3415554

Załącznik 3415555
piekna z was rodzinka a malutka jakie ma madre oczka. sliczna jest

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ania wspolczuje konca wesela i tz pijanego

/my dzis na imrezke i juz oczywiscie sie boje tego ile tz wypije i co bedzie wyczynial
Oczywiscie obiecal, ze malo wypije...tak zawsze mowi poki pic nie zacznie.
Ja zaraz do fryzjera ide i na manicure
mam nadzieje ze tym razem twoj tz nic nie wywinie

a z weselem trudno sie mowi. bylo minelo... moj kochany maz spi sobie. nie mam nawet jak po zakupy jechac bo boje sie ze zasnie i placz miska go nie obudzi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:10   #4862
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

a ja mam juz k... dość :/
jestem na tej zasranej ścisłej diecie - naprawdę trzymam się jej dokładnie i jem tylko kurczaka marchewke jabłka ziemniaki dżemy i domowy pieczony chleb a mój malutki zamiast lepszą skórę to coraz gorszą ma a juz było tak super
w tym tygodniu jadłam sery kozie to może jednak na to też jest uczulony ?
już nie wiem co robić ale chyba spróbuje sie dostać w tym tygodniu do dermatologa bo wizytę mam na 6 października ustaloną
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:39   #4863
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
Cytat:
....a teraz je paskuda jestem bo karmie i zagladam na wizaz, pierwszy raz mi sie to zdarza, wczesniej poswiecalam sie w 100% i tworzylam wiez
ja zagladam na wizaz jak karmie na lezaco a laptop za malym na lozku jak spi to robie cos w domu bo spi raz ew. dwa na dzien
eleonoremio oby Bastkowi szybko przeszlo
Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
ja....pocieszam się brakiem rozstępów nigdzie nie mam ale myślę że to geny bo moja mama 4 dzieci urodziła i też nie ma mam nadzieją że Milka też niebędzie mieć
moja tez po 4 dzieci nie ma wcale a ja po 1 mam
basia super
siala o musze sprobowac tych rosmanowskich pieluch
ania fajnie ze jednak na chrzcinach nie bedzie duzo ludzi bo zdaje sie kiedys wspominalas ze planujecie duza impreze i super ze masz nowe autko....ja teraz jak jest maly widze jakby mi sie prawko przydalo.A po ile te pieluchy z lidla i jak pakowane?ja poki co chwale sobie pampers active baby w kauflandzie jest promocja 96 sztuk 3- (trojek) za 49,99, chce przetestowac jeszcze te kauflandzkie ale 32sztuki po 14,99 to przy promocji pampersa niespecjalnie sie oplaca
ania na miejscu szwagierki bym sie ze wstydu spaliła a ona jeszcze o chrzcinach mysli
wiolek slicznie wygladasz nawet w tych ciemniejszych a maly przeslodki
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
...może to skok bo jesteśmy w 8 tygodniu chociaż on się urodził 2 tyg wcześniej więc skok chyba 2 tyg później jest
to moj dwa tyg po terminie to chyba wszystko wczesniej przechodzi...
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
witaj. co do witaminy nie pomoge a jesli chodzi o badanie sluchu to mojemu misiowi nie dalo sie zbadac lewego uszka i musimy powtorzyc w poradni audiologicznej. dzwonilam 6 lipca termin 3 grudzien!!!
u nas po porodzie bylo ok ale po operacji bral antybiotyki i potem mu zle wyszedl sluch co mogłobyc spowodowane braniem wlasnie tych lekow,poza tym bardzo sie ruszal wiec po prostu zlecono powtorne badanie .W domu normalnie reaguje na dzwieki wiec raczej wszystko ok.Bylismy ponownie w środe bo takie byly zalecenia kliniki w ktorej byl operowany i tez lewego uszka nie dalo sie zbadac bo sie za bardzo ruszal.Mamy podjechac w kazdej chwili jak bedzie spal co z tego ze w aucie spi a jak tylko wyjdziemy to sie wybudza a juz tym bardziej jak cos mu wkladaja do ucha
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
A powiedzcie dziewczyny tak z perspektywy czasu i praktyki juz - ktore rzeczy uwazacie, ze sie w ogole nie przydaly przy dziecku? U mnie np rozek w ogole sie nie sprawdzil...
ubranka typu kaftaniki, spiochy ubieram tylko w body i pajace, tyle dobrze ze ubranka dostałam....
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A ja robię blok czekoladowy
prosze przepis
ola liscie kapusty
vette moja blizna ma 13cm
basienkaw, karolcia apetyczne wypieki
linka super filmik, a powiedz mi jeszcze jak rozwiazalas kwestie karmienia ? mm ?ja mam troche odciagniete ale nie uzbieram na tyle bo Adas jest na bierzaco kupilam w aptece takie buteleczki nan bo takie pil w szpitalu tylko jestem ciekawa czy nie zrobie mu tym rewolucji jak to jeden dzien tylko.... i jak w szpitalu sie mialy twoje piersi nie eksplodowaly ?
agamarcio slicznie
karolcia super zakupy
wiolek co do chrzestnych to na pismie nie wymaga sie raczej dokumentacji z bierzmowania , u mnie nie bylo o tym wzmianki

Co do wit d w domu mam akurat te w kapsulkach i devicap

co do nocy to karmie ostatnio co 2 h w dzien zreszta tez
wogóle to zaraz po kapieli od około 18:00 dokładnie do 21:35 wieczorem mamy koncert spowodowany albo kolkami albo "przebodźcowaniem" ....nie zawsze sie prezy wiec chyba jak nie ma kolek to po prostu odreagowuje....
a wogóle wg. testu z "jezyka niemowąt" (wiolek, jaszczka )moje bejbi to wrażliwiec
eleonoremio ślicznie
wiolek oby wreszcie ustalili przyczyne alergii

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-18 o 13:45
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 13:51   #4864
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
aaa normalnie tak mnie wkurzyl ze mialam ochote go zabic
wspolczujem nie wyobrazam sobie takich atrackji

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jestem zla... i obrazona... na meza
nie smutkaj kochana, mysle ze to troche wina hormonow

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
J
zaraz pewnie mnie tu obrzucą "piersiowe" pomidorami
wiem, ze nie jest to twoja intencja (mam nadzieje) ale czasem mi przykro jak piszesz w ten sposob o karmiacych piersia

a ja spokojnie przezylam samotny dzien i nocke z dziewczynkami. tz wrocil o 6 rano i odsypial do 9. kiedy opowiadal o bankiecie i rozmowach w "wielkim swiecie" to polecialam sie "zrobic na bostwo" zeby nie patrzyl na mnie jak na stara kwoke

rano sprzatnelam, poskakalam, pocwiczylam
popoludnie domowe bo Marysia dochodzi do siebie, a tz niestety znow wychodzi

agamarcio, eleo
sliczne te wasze pociechy

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

aniaa
super prezent od meza
Linka
jak pieknie podnosi glowke, Zosia to chyba jednak maly leniuszek
Stary 2010-09-18, 14:04   #4865
papeteria
Zakorzenienie

Bylismy wczoraj u pediatry bo katar nie przechodzi a wrecz sie dlawi juz nim, to juz prawie miesiac ...ale nic nie stwierdzila...powiedziala tylko ze mozna szczepic....wiec za tydzien szczepienie laryngolog przepisal nam kropelki robione wiec zobaczymy.. mam nadzieje ze do tego czasu ten katar mu jednak minie.
Przy okazji zwazylismy go fakt ze juz w ciuszkach, ale w suchym pampku i pajacu no i wazy 4800 wiec chyba z 4500 bedzie juz mial.Wiedziałam ze nabral masy jak zobaczylam te druga brode

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-18 o 14:07
Stary 2010-09-18, 14:09   #4866
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
jestem na tej zasranej ścisłej diecie - naprawdę trzymam się jej dokładnie i jem tylko kurczaka marchewke jabłka ziemniaki dżemy i domowy pieczony chleb a mój malutki zamiast lepszą skórę to coraz gorszą ma a juz było tak super
już nie wiem co robić ale chyba spróbuje sie dostać w tym tygodniu do dermatologa bo wizytę mam na 6 października ustaloną
kochana czytalam ostatnio, ze bardzo duzo dziei wlasnie na marchewke tak reaguje,tez w to nie wierzylam a jednak

aniaa--ah ten damiano.......
karolcia--super ciuszki
agamarcio--super maluszek!!
bajka--nosek do gory, te chlopy to szkoda gadac...
eleo--super rodzinka!!

caluski znad morza!!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

papi--jaki slodziak!!!!!!!!!!!!!!!!
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 14:10   #4867
martysek
Zadomowienie

Moją Niunię dziś od drugiej w nocy męczył brzuszek - spała, ale wiła się, prężyła i stękała i jest tak umęczona, że do teraz nie śpi, a co przyśnie, to po pięciu minutach jest przeraźliwy krzyk.

Już nie wiem, co robić. Nie potrafię jej pomóc i jestem załamana

Na dodatek od ponad tygodnia domaga się jedzenia co dwie godziny i mimo iz staram się być spokojna, to już zaczęłam sobie wkręcać, że mam mało pokarmu
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 14:19   #4868
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Moją Niunię dziś od drugiej w nocy męczył brzuszek - spała, ale wiła się, prężyła i stękała i jest tak umęczona, że do teraz nie śpi, a co przyśnie, to po pięciu minutach jest przeraźliwy krzyk.

Na dodatek od ponad tygodnia domaga się jedzenia co dwie godziny i mimo iz staram się być spokojna, to już zaczęłam sobie wkręcać, że mam mało pokarmu
U mnie dzis podobnie. Nie moze bedulka zasnac na dluzej, co chwile sie budzi. Moze to skok?
Stary 2010-09-18, 14:20   #4869
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

Jak dojrzeje jej układ pokarmowy to minie nie przejmuj sie...moj tez od wczoraj cisnie ja praktycznie od poczatku karmie co 2h ale pokarmu mam bo i po karmieniu potrafie 80ml odciagnac takze raczej to nie kwestia karmienia ...moj ma tak od poczatku ale czytalam ze w ktoryms tygodniu dziecko moze domagac sie czesciej....a pokarmu pewnie masz wystarczajaco jak mala nie placze

Stary 2010-09-18, 14:24   #4870
vette
Zadomowienie

wiolek mam nadzieje, ze w koncu problem skorny sie rozwiaze
eleo widzialam juz te foty, malutka co dzien to ladniejsza ojjjj bedziesz miala slicznoto konkurencje
Cytat:
ja sie stalam tak aspoleczna ze nie mam w sumie z kim i gdzie
Hmmmm ja z kolei nie odczuwam wewnetrznej potrzeby lazenia gdziekolwiek. No moze poza zakupami,no ale to lubie raczej w samotnosci

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
co do nocy to karmie ostatnio co 2 h w dzien zreszta tez
moje bejbi to wrażliwiec
Choc jedna co podobnie karmi

no i moja to tez typ wrazliwca

------------------------------------------------------------ -----------------
Odkrylam nowe zastosowanie suszarki, niczyk smoczek uspokajacz
Po karmieniu godzinka aktywnosci, zwiedzania i gadania no i usypianie, ktore dzieki suszarce trwalo moze 5 min a zaczelo sie oczywiscie koncertowo ;/
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 14:28   #4871
Xawmeli
Rozeznanie

vette-- skad ten avek??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 14:36   #4872
martysek
Zadomowienie

Papi, Alutka, dziękuję za wsparcie. Normalnie łzy mi lecą tak mi jej żal. Cały czas zanosi się płaczem, aż powieki opuchnięte i czerwone ma.

Kupiłam Linex Baby na flore bakteryjną, może pomoże. Ech...
Stary 2010-09-18, 14:37   #4873
vette
Zadomowienie

xaw nie wszystkie sa takie subtelne;/
http://www.johnstutz.com/art/books/f...hotographs.asp
Stary 2010-09-18, 14:45   #4874
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze wygląda tak samo jak u Sary wcześniej na szczęście jej przeszło w tedy i odpukać nie wraca na razie. Ograniczyłam nabiał , jak już pisałam mam nadzieje że jednak to nie jest uczulenie. A może twój malutki na kosmetyki uczulony??

Cytat:
Bylismy wczoraj u pediatry bo katar nie przechodzi a wrecz sie dlawi juz nim, to juz prawie miesiac ...ale nic nie stwierdzila...powiedziala tylko ze mozna szczepic....wiec za tydzien szczepienie laryngolog przepisal nam kropelki robione wiec zobaczymy.. mam nadzieje ze do tego czasu ten katar mu jednak minie.
Przy okazji zwazylismy go fakt ze juz w ciuszkach, ale w suchym pampku i pajacu no i wazy 4800 wiec chyba z 4500 bedzie juz mial.Wiedziałam ze nabral masy jak zobaczylam te druga brode
hmmm Sara tez ma katar nieustający, biały taki , w sumie od urodzenia , od wczoraj właśnie nie raz się nim dławi, zwłaszcza rano. I tez na szczepieniu wszystko ok, euforbium psikałam ale nic nie dało teraz jej tylko psikam wodą morską żeby jej dobrze wyczyścić nosek sopelkiem.
Cytat:
wiolek mam nadzieje, ze w koncu problem skorny sie rozwiaze
eleo widzialam juz te foty, malutka co dzien to ladniejsza ojjjj bedziesz miala slicznoto konkurencje
---------------------------------------------------------------------------
Odkrylam nowe zastosowanie suszarki, niczyk smoczek uspokajacz
Po karmieniu godzinka aktywnosci, zwiedzania i gadania no i usypianie, ktore dzieki suszarce trwalo moze 5 min a zaczelo sie oczywiscie koncertowo ;/
A no na pewno Jana tez ślicznotka piekna jak to mój M mówi , trzeba się będzie za kałachem rozglądnąć co by kawalerów odgonić

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
vette-- skad ten avek??
Jestem pewna że to prywatne zdjęcie z wakacji Vette
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 14:53   #4875
Xawmeli
Rozeznanie

vette=szalona :P
u mnie na awf mielsmy jedna taka fiu fiu..........pieknie wygladala w balowej kiecce
Stary 2010-09-18, 15:02   #4876
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
aaa normalnie tak mnie wkurzyl ze mialam ochote go zabic

nie mial jak wrocic bo byl w takim stanie ze zadna taxi nie chciala po niego przyjechac. nie dziwie sie sama ledwo rozumialam co mowi. w koncu przywiozl go kolega z ktorym pil naszym samochodem wyszlam pod klatke zeby malego nie obudzil. ledwo sie dotoczyl (pamietacie ze chodzi o kuli!) cale ramie zarzygane... i oczywiscie stwierdzil ze on wyjdzie z psem. walczylam z nim chyba z 10 min ale i tak poszedl. wracajac rozwalil jedna plytke na klatce. poobijal sie o szafki w przedpokoju i wszyskie umazal swoim czystym polarem a jak zdejmowal buty to sie wypieprzyl! i tak juz zostal bo nie byl w stanie sie podniesc. spal na podlodze. po 3 poszedl do lazienki i przyczlapal sie do wyrka. obudzil mi malego pol godziny wczesniej niz zwykle sie budzi potem musialam sie z malym przeniesc na kanape ze spaniem bo tatus tak chrapal ze misio nie mogl zasnac.
rano oczywiscie nic nie pamietal wiec tylko sobie nerwy zepsulam drac sie na niego w nocy bo nic z tego nie wyniklo. teraz zdycha. ma za swoje a ja mam satysfakcje ze przynajmniej go pomeczy troche
jak sie czyta to jest smieszne choc wole sobie nei wyobrazac jak zla musialas byc ja bym mu o tym wszystkim przypomniala zeby mu bylo glupio

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no tak zmeczony to on bywa codziennie... z tym ze my jako mamuski zajmujace sie szkrabami tez jestesmy zmeczone i to nawet bardziej a mimo to mam sile na to by okazac mezowi czulosc... dlatego jak dla mnie zmeczenie go nie usprawiedliwia, bo mi tez sie cos od zycia nalezy

jestem w szoku, moja cora zjadla po 9, zasnela i spi do tej pory :O chyba ja obudze bo cos za dlugo bez jedzenia...
nie dziwie ci sie a zmeczenie to nei wytlumaczenie moj nawet po calym dniu biegania mi wieczorku nei odpusci

nie bylo mnie kilka dni bo zabiegana bylam a wczoraj musialam do lekarza isc bo od kilku dni wbijal mi sie w duzy palec u nogi paznokiec myslalam ze samo przyjdzie a tu wczoraj zaczela mi ropa leciec spuchl na maxa i chodzic nie moge samochod w kapciach prowadzilam dal mi cos do smarowania i jak do przyszlego tyg sie nie poprawi to beda mi to czyscili puki co sie modle zeby pomoglo

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

papateria trzymam kciuki ze katarek oby minal

wiolek wspolczuje problemow skornych u maluszka
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:27   #4877
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Jestem pewna że to prywatne zdjęcie z wakacji Vette
taaaaaaaaaaaaa

Cytat:
vette=szalona :P
u mnie na awf mielsmy jedna taka fiu fiu..........pieknie wygladala w balowej kiecce
Czemu szalona?

na awf w wawie? Ty moze mojego szanownego malzonka znasz

jedna tylko? na awf to powinno byc wiecej takich ladnych cial
Stary 2010-09-18, 15:27   #4878
Xawmeli
Rozeznanie

karolcu-pije ( mowie do Ciebie bo Ty mi sie z kawka i ciachem kojarzysz ) i jem ciacho robione przez moja mame ze sliwkami mmmmniam
Stary 2010-09-18, 15:30   #4879
glooria
Raczkowanie

Cytat:
u mojej córki też tak było z 3-4 godzin przezła na jedzenie co 2 i tak m-c jak się przyzwyczaiłam to znów przestawiła się na jedzenie co 3 a ja jej wciskałam cyca prze kilka dni na siłę z przyzwyczajenia
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-18, 15:35   #4880
vette
Zadomowienie

Cytat:
Skad ja to znam.
Chcesz jej i sobie pomoc to mysl pozytywnie. Bedzie dobrze, zobaczysz.
A dolegliwosci zoladkowe przejda z czasem
Stary 2010-09-18, 15:48   #4881
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A ja pije soczek marchwiowy jedno dniowy

Poszliśmy z TZ na spacer do lasku i nazbieraliśmy reklamówkę grzybków, cześć obgotowuje na sosik, a cześć suszymy

xawmeli - na zdrowko ja mam jeszcze pol blachy

przedchwila padalo a teraz slonce swieci

Mala spi w wozku w domu bo nie chcialam jej przenosic a jadla ostanio o 12.00
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 15:59   #4882
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
4500 bedzie juz mial
cuuudo a waga super
Cytat:
caluski znad morza!!
ale wam fajnie
Cytat:
wiem, ze to ciezkie, ale uwierz mi ze minie, na poczatku wiele dzieci ma niedojrzaly uklad pokarmowy i dolegliwosci brzuszkowe, tymczasem buziaki i sil dla ciebie
Cytat:
ja nie na awf ale tez studiowalam z kolezanka fitnesska, byla wicemistrzyni, sliczna jest, ale zawsze jej wspolczulam jak w przerwie miedzy zajeciami wszyscy szli na kebaba a ona wcinala jaja, ryz, albo kurczka
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
musialam do lekarza isc bo od kilku dni wbijal mi sie w duzy palec u nogi paznokiec
auu, oby smarowanie pomoglo
Stary 2010-09-18, 16:19   #4883
martysek
Zadomowienie

Dziękuję wam kochane.
Malutka przysypia na 10-15 minut i znowu budzi się z krzykiem.

Odciągnęłam 55 ml, ale powiem wam, że na najniższym poziomie boli mnie sutek i taki szeroki od tego lejka się zrobił. To normalne?
Stary 2010-09-18, 16:23   #4884
żabka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A no i czytałam artykul co zalinkowałaś, no i kurka mój dużo spędza pionowo, bo zwykle nie odbija mu się od razu, więc kilka razy go podnoszę i noszę długo, a on wtedy łeb stawia. no ale jak nie odbije to wiadomo, cofa mu się i bankowo dostaje czkawki, któa go mega wkurza[kiedyś nie a teraz owszem]
Moze odchylaj sie do tylu kiedy go tak nosisz. Wtedy nie bedzie juz pionowo. Ewentualnie trzymajac go w pionie unies mu pupke lekko do gory ,tak zeby nie byl przyklejony do twojego ciala ,ale byl pod katem do niego. Zawitkowskiego sie naogladalam

Apropo tego artykulu .. Raz w miesiacu spotykam sie na takie "pogawedki" z pielegniarka i 3 innymi mamusiami z dzieciaczkami w wieku Szymka (2 miesiace). No i wczoraj bylam na takiej wizycie.. Jedna z mamus po karmieniu podniosla swoja coreczke (oczywiscie bez podtrzymywania za glowke) do pionu i tak trzymala sobie na kolankach i dziecko sobie pieknie podskakiwalo. Czasami lubie to ich norweskie podejscie ,ale tylko czasami

Nie mowilam wam.. Szymek niedawno sie zadrapal i cale oczko mu spuchlo i ropialo strasznie. Pytalam pielegniarki co z tym zrobic.. oczywiscie uslyszalam ,ze to normalne i bardzo czeste u niemowlat i ,ze bardzo sie wzbraniaja przed podawaniam takiemu malenstwu antybiotyku (to akurat popieram). No i polecila mi przemywac mu to oczko wlasnym mlekiem, zaczelismy kuracje ,zobaczymy ,moze pomoze,oby.

Czy wasze dzieci przekrecaja sie na boczki?

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 16:32   #4885
niezawsze
Zakorzenienie

Agamarcio slodka malenka spiocha
Eleo fajnie wygladacie razem
Linka no pieknie Michas cwiczy
Wiolek mam nadzieje, ze rozkminisz skad te krostki

Cytat:

Moja miala straszne problemy z brzuszkiem praktycznie non stop sie prezyla nawet jak spala, cala noc czasem jej nozki przez sen podkulalam do brzuszka aby spala az do momentu kiedy cudowna pani doktor przepisala nam Debridat. Od tego momentu Maja nie placze calymi dniami i spi spokojnie Na kolki natomiast podaje gripe water i po chwili Maja sie uspokaja kiedys 4h non stop placzu bylo.

Maja jadla tez co 3h teraz je co 2 dosc czesto

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 16:39   #4886
Linka24
Wtajemniczenie

Papi spokojnie! Na pewno nic mu nie będzie jak dzień czy 2 będzie na nanie!! Ja w szpitalu ściągalam co kilka godzin i nazbieralam fuuul mleczka szczesliwa ze Miś bedzie miał co jeść i co??? kazali mi wszystko wylać bo te zastrzyki co mi dali wpływały na mleczko więc wszystko wylałam... jak wrócilam do domu dawalam mu juz cycka ale isę nie najadał. Ściągnęłam a tam sama woda!!!! Ale cale szczescie po kilku dniach wróciło treściwe i prawidłowe mleczko!

Dziewczynki mam pytanie!!!

która z was mieszka w kawalerce????
Jak rozwiązałyście sprawe stołu w pokoju? Bo kuchnie mam tak malutka ze nie ma szans na stół. No i chciala dać w pokoju jakąś ławę. Ale wszystkie sa takie niskie aby przy nich zjeść. A nie bede przeciez wstawiać ławy do kawy i stoołu wysokiego do jedzenia! Pomocy!!!

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-09-18 o 16:50
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 17:13   #4887
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość

Dziewczynki mam pytanie!!!

Jak rozwiązałyście sprawe stołu w pokoju? Bo kuchnie mam tak malutka ze nie ma szans na stół. No i chciala dać w pokoju jakąś ławę. Ale wszystkie sa takie niskie aby przy nich zjeść. A nie bede przeciez wstawiać ławy do kawy i stoołu wysokiego do jedzenia! Pomocy!!!
Ja mam 34m i aneks kuchenny, wiec mam stolik tak by pasowal do kanapy, bo z krzeslami nie mam jak zmiescic

Stary 2010-09-18, 17:17   #4888
Linka24
Wtajemniczenie

Wow Karolciu ja mam całe 22 m

A jaki masz stolik? Wysoki? Da się przy nim normalnie zjeść? Na all sa dośc fajne i nie drogie o maxymalnej wysokości 65 cm, to chyba tak w miarę. No ja nie moge wstawić stołu i krzeseł bo bym zagraciła.. ech..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 17:29   #4889
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Wow Karolciu ja mam całe 22 m

A jaki masz stolik? Wysoki? Da się przy nim normalnie zjeść? Na all sa dośc fajne i nie drogie o maxymalnej wysokości 65 cm, to chyba tak w miarę. No ja nie moge wstawić stołu i krzeseł bo bym zagraciła.. ech..
Tak spokojnie moze sie dac zjesc kolor WANGE i mam 60cm i spokojnie zjemy obiad sniadanko
i u mniezaplacilam za niego 190zl, na dole ma poleczke wiec moze cos lezec na dole

Stary 2010-09-18, 17:46   #4890
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
moj misio ma identyczne krosty na buzce no i twoj widze tez ma ciemieniuche. ty karmisz cycem a ja mm no i badz tu madry. 1 lekarka stwierdzila skaze a 2 innych ze to cos innego tylko co???

Cytat:
superowy jes mamy takie same bodziaki w potworki
oby ten wstretny katarek szybko minal

Cytat:
caluski znad morza!!

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jak sie czyta to jest smieszne choc wole sobie nei wyobrazac jak zla musialas byc ja bym mu o tym wszystkim przypomniala zeby mu bylo glupio
nie omieszkalam powiem wiecej wczoraj go nagralam bo wiedzialam ze nie bedzie pamietal. pokazalam mu obejzal polowe i stwierdzil ze nie chce patrzec na pijaka

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Czy wasze dzieci przekrecaja sie na boczki?

mam nadzieje ze oczko szybko sie zagoi. dziwnie z tym mlekiem ciekawe czy pomoze

Cytat:

ja mam 38 m pokoj z aneksem i sypialnie. stolik mamy wlasnie taki niski i sie gimnastykujemy przy jedzeniu. stolu nie wstawie no chyba ze na suficie

niezawsze wogole nie moge cie rozpoznac jak nie masz rozowego avka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości