"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 21:31   #1621
_havana_
Raczkowanie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

magdaka13 właśnie ostatnio tez się nad tym zastanawiałam
Mi się wydaję, że jak nie masz za dużego brzuszka który by Ci przeszkadzał to na krótkie przejażdżki można Tylko bez maratonów
Stary 2010-09-18, 23:03   #1622
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Pogoda ciulowa u mnie kropiło i wiało na zmianę.

Ja kupuję taki z "odseparowanymi nóżkami". Stwierdziłam, że faktycznie podobają mi się te "śpiworki" ale nie będzie mi poręcznie złapać malucha bo muszę wiedzieć gdzie ma nóżki

Molala ojej... tak obydwie? smutne.

A co z mężulkiem

Esia ja zawsze marzyłam o takiej lali

ale teraz nie potrzebuję
tak obydiwe 1 dnia w Czwartek....

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

U nas dzisiaj słoneczko i chmurki na zmianę. Jutro chcieliśmy się wybrać na grzyby do lasu, ale nie wiem czy się tak forsować.....chyba, że posiedzę sobie na kocyku i pooddycham świeżym powietrzem.

Justine1988 tak jak pisze vilya nic nie stanie Ci się od herbaty z cytryną i malinami. A to chyba najlepszy sposób na taka pogodę jak jest za oknem ja cały czas popijam herbatę z cytryna i miodem lipowym. Od tego miodu pewnie tyłek mi urośnie że hej....

Molalala głowa do góry ja też czasami miewam takie chore myśli....a później okazuje się, że to moja wyobraźnia Chyba, że już kiedyś mieliście taką sytuację to rozumiem, że możesz się denerwować.
Rozmawiałaś z nim na ten temat?

marleen32 jestem ciekawa czy będziesz miała trzecią dziewuszkę Ile lat mają Twoje starsze pociechy? Cieszą się pewnie z Maluszka? Ja z siostrą bardzo sie cieszyłyśmy kiedy urodziła się najmłodsza Esterka

mysiopez ciuszki na aukcji śliczne.....ale cena....masakra...

JeSuisUnPapillon rozumiem Twój żal....mnie mąż też stopuje co chwilkę, ale ma w tym trochę racji.....mamy remont i każda złotówka ważna, a tak naprawdę te rzeczy, które ostatnio kupiłam to tak byle kupić Bo śliczne były

esia8 DROGA SIOSTRZYCZKO cieszę się, że ucieszyłaś się na wieść o małej Sarze. W końcu cały czas mówiłaś, że to będzie dziewczynka
Proszę Cię jednak byś się lepiej zajęła farmą na facebooku a nie podczytywaniem marudzenia ciężarnych kobiet
Zaopiekuj się tą ślicznotką, którą masz na zdjęciu
kochana....nie gadlam jeszcze z nim...ale czuje ze cos jest nie tak....

Ja niechce byc samotna mamusia;(
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-18, 23:18   #1623
_havana_
Raczkowanie

Molalala Kochana może martwisz się na zapas
Dał Ci jakieś powody do takich podejrzeń? Może przez ciąże teraz się dopatrujesz różnych rzeczy, które nie istnieją Hormony szaleją wiem coś o tym

Na pewno wszystko jest w porządku
Stary 2010-09-19, 07:53   #1624
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Molalala Kochana może martwisz się na zapas
Dał Ci jakieś powody do takich podejrzeń? Może przez ciąże teraz się dopatrujesz różnych rzeczy, które nie istnieją Hormony szaleją wiem coś o tym

Na pewno wszystko jest w porządku
Oj tak, hormony szaleją a my widzimy rzeczy, ktorych nie ma. Wiem, że jesteś bardzo podejrzliwa, ale masz Molalala jakieś dowody na to?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:06   #1625
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Byłam w środę u gina i podobno dziewczynka Waży juz 490g w 21 tygodniu, czy to nie za dużo?

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:09   #1626
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
Byłam w środę u gina i podobno dziewczynka Waży juz 490g w 21 tygodniu, czy to nie za dużo?
Mój synuś w 21 tyg ważył 400 g. A co CI lekarz powiedział?

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:15   #1627
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Ze duża jest, czyli może być 1-2 tyg. starsza i mogę wcześniej urodzić. Byle tylko w styczniu

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:49   #1628
marleen32
Rozeznanie

Mnie tez zastanawia czy moge na rowerze jezdzic.
W kazdym badz razie, nawet jak sie wybieram, to po kilku metrach rower prowadze, bo brak mi sil, ale ja malo jezdze, wiec to raczej nie ciaza, a pewno brak ruchu (leniwa na rower jestem, trzeba to zmienic).
Spytam ginke, moze nie popatrzy jak na wariatke.
Mulola oby to hormony byly tylko, i "zwykle" podejrzenia, ja wszystko wyolbrzymialam w pierwszej ciazy, w drugiej z kolei nerwowa bylam, a teraz oaza spokoju, az sie dziwie, bo nawet dzieciakom ciezko mnie z rownowagi wyprowadzic
Marika dodalam wczoraj starszej corce rok, ja nie wiem czemu o niej jak o 10 latce mysle, ma 9, za rok w maju skonczy 10, a ja jakos tych 10 sie uczepilam he,he.
Mlodsza jak male sie urodzi bedzie 7 latka, no chyba ze male sie pospieszy, bo mlodsza ma urodziny na poczatku roku .
Kaszel dalej mnie trzyma, musze cos zadzialac, jakas owocowa herbatke zrobic, wczoraj pilam zielona, fuj co za paskudztwo, ja sie Wam przyznam, ze mi najbardziej czarne podchodza, moga byc smakowe, ale wlasnie czarne, a nie calkiem owocowe.
Jak nigdy, a mam malinowa wlasnie owocowa, ale chyba czarna z nutka maliny tez mam.
Milego dnia
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:52   #1629
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

to spora już jest

ja się martwię bo coś nie czuję malucha, wcześniej to czułam smyrnięcie czy bombelki a teraz nic
nie wiem czy przez te moje stresy i ciągłe chodzenie na uczelnię nic mu się nie stało
w środę mam wizytę ale bez usg bo lekarz nie ma na miejscu;
nie wiem co robić, wczoraj też mnie pobolewał brzuch trochę bo się w castoramie naschylałam przy wybieraniu farb i kontaktów
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:53   #1630
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
magdaka13 właśnie ostatnio tez się nad tym zastanawiałam
Mi się wydaję, że jak nie masz za dużego brzuszka który by Ci przeszkadzał to na krótkie przejażdżki można Tylko bez maratonów
Witam my z TŻ wczoraj bylismy na rowerku, mój brzuszek jest niewielki ale mimo to czułam lekki dyskonfort związany z niewygodną pozycja na rowerze- pochylona do przodu i te zginające się ciągle nogi... i stwierdziłam ze to było zakonczenie sezonu rowerowego

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 08:54   #1631
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

moja mama jeździła do 7 m-ca na rowerze - ważne żeby tylko nic nie bolało, nie jeździć po jezdni...i po wertepach - ze względu na możliwość utraty równowagi;

ja muszę wyjasnić sobie z ginekologiem czy jest wszystko ok...czy nie - i spytać czy mogę iść na jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży czy mam kisić się
Stary 2010-09-19, 09:04   #1632
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, jak Wam weekend mija? My niedawno wróciliśmy z miasta, byliśmy na zakupach, kupiłam sobie czarne botki za kostkę. Nakupowaliśmy też całą wielką torbę różnych bodziaków w fajnym centrum handlowym, bo była promocja, więc mały ma już zapas na cały rok więcej kupować nie będziemy Przejrzeliśmy dzisiaj jego rzeczy i stwierdziliśmy, że brakuje tylko kilku pajaców, a tak wszystko już ma z ubranek. Kupiliśmy też taki fajny komplet składający się z kamizelki, koszuli i spodenek, bardzo elegancki, na lato, akurat kiedy u nas jest dużo imprez i komplet czapeczka, szaliczek i rękawiczki, takie misiowe

Idę robić sobie maseczkę - czekoladową Mamusia też musi ładnie wyglądać

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

muron, może na drutach zrobisz?

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

make-up-istko, gratuluję córeczki Gabrysi
ja i druty proszę Cię... to nie moja bajka, w zyciu w rękach nie trzymałam, kiedys babcia próbowała nauczyć na szydełku, ale sama się poddała widząc efekty;-)

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Widze, ze wszystkie likendowo rozleniwione...a mysmy dzisiaj poszli poogladac samochody na Targach Motoryzacyjnych-tak bardziej z ciekawosci niz z checi kupna. Nasze typy to Volvo S80 i amerykanski Linocoln. Co prawda dosc drogie-ale po prostu czadowe
Jutro mamy w planach wycieczke do Sobieszewa i tak sie zastanawiam czy mozna jeszcze jezdzic na rowerze w ciazy-bo to w sumie u nas 6 mies.
Co myslicie?
wybieram Volvo bo sama jeżdżę, jestem na Forum i miałam być na zjeździe;-) Ale V80 b mi się nie podoba. Jak bym miała kasę to nowe V70, zwany trumnowozem;-)

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
moja w 22 tyg.i 365 g;-) Ale ze wszelkich pomiarów wychodzi taki wiek, choc ja bym powiedziala , ze tydz młodsza;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 09:04   #1633
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Mnie tez zastanawia czy moge na rowerze jezdzic.
W kazdym badz razie, nawet jak sie wybieram, to po kilku metrach rower prowadze, bo brak mi sil, ale ja malo jezdze, wiec to raczej nie ciaza, a pewno brak ruchu (leniwa na rower jestem, trzeba to zmienic).
Spytam ginke, moze nie popatrzy jak na wariatke.
pierwszy raz ciezarne na rowerach zobaczyłam tu w Danii, swietny widok i jak fajnie sobie radzą!tylko tutaj chodniczki i sciezki rowerowe są idealnie równe, kobiety śmigają na tzw. damkach miejskich a nie na goich rowerach, pozycja wyprostowana, brzusio dumnie z przodu miły widoczek.

jeszcze raz co do rozmarió ciuszków, 4 miesieczne dziecko nosi juz rozmiar 68?

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 09:12   #1634
_havana_
Raczkowanie

Dzień dobry przyszłe mamusie!

JeSuisUnPapillon A spróbuj się położyć na plecach, podłóż pod plecki jakaś dużą poduchę (taka pozycja jak do oglądania tv ) i połóż sobie rączki na brzuchu. Spróbuj też może pozaczepiać dzidzię, uciśnij ją troche z jednej, trochę z drugiej strony i sprawdź czy się odezwie.
U mnie zwykle działa
A jeżeli nie to też od razu nie panikuj bo może po prostu dzidzia śpi
Stary 2010-09-19, 09:57   #1635
marleen32
Rozeznanie

JeSuisUnPapillon mi ginka mowila, ze na joge i basen moge spokojnie chodzic, a co do dzidzi moja tez dzis cicho siedzi..
Stary 2010-09-19, 10:01   #1636
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
to spora już jest

ja się martwię bo coś nie czuję malucha, wcześniej to czułam smyrnięcie czy bombelki a teraz nic
nie wiem czy przez te moje stresy i ciągłe chodzenie na uczelnię nic mu się nie stało
w środę mam wizytę ale bez usg bo lekarz nie ma na miejscu;
nie wiem co robić, wczoraj też mnie pobolewał brzuch trochę bo się w castoramie naschylałam przy wybieraniu farb i kontaktów
nie martw sie też tak miałam że czułam dzidzię a później kilka dni nie a co do usg to lekarz nie musi robić żeby wiedziec ze serduszko bije. Moja gin tez nie ma usg w gabinecie ale zawsze sprawca tętno dziecka dopplerem - na pewno twoja też tak ma i usłyszysz przez moment bicie serca dziecka
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:10   #1637
dewi
Rozeznanie

witam w słoneczną niedzielę

Cytat:
moja córcia w 22 tyg miała 500 g, gin nic nie mówił że duża, dopiero teraz jak podajecie wagę to się zastanowiłam ...
Stary 2010-09-19, 10:15   #1638
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

Cytat:

Gratulacje!!!!:cmok :

hejka;*

dziewczyny ja to czuje....dziwnie sie zachwuje...itp.

dzisiaj go o TO zapytam....najwyzej bede sama i Tyle....dam rade...

milej Niedzieli
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:01   #1639
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Molala kurde, ciężka sprawa

a może Ci szykuje niespodziankę dlatego dziwnie się zachowuje? trzymam kciuki by to się właśnie okazało coś w tym stylu ;
nie martw się o nic!
Stary 2010-09-19, 11:19   #1640
magdaka13
Wtajemniczenie

Na ruchy dziecka polecam wciagnac tak z 5 slodkich nalesnikow Mnie moj mlody rano obudzil -potem jakos tak ucichl jak sie kapalam, a teraz po snaidaniu buszuje...ja wam mowie-to wszystko przez te nalesniki z syropem klonowym!!!!
A co do roweru-wsiade dzisiaj i zobaczymy-najwyzej przejade tylko kawalek i dalej bede isc ja ost. raz na rowerze jezdzilam w zeszlym roku-wiec sama jestem ciekawa co z tego bedzie;

Molala-koniecznie pogadaj z mezem...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:20   #1641
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość

hejka;*

milej Niedzieli
trzymaj sie.. moze rzeczywiście szykuje niespodzianke..

JeSuisUnPapillon nie martw sie na pewno wszystko w porzadku.. ja tez mam czasem takie myśli.. u mnie działa zjedzenie np. czekolady, położenie sie i ponaciskanie troche brzucha.. to sie przekreci i juz ale czasem nawet pogoda działa na nasze maleństwa, my tez przeciez nie zawsze jestesmy pełne wigoru i ochoty na wielkie ruchy.. one tez maja prawo miec rozne dni..

a ja dziś pospałam.. przed chwila sie dopiero z łozka zwlekłam.. tz poszedł rano do sklepu i zrobił pyszniutkie sniadanie do łozka..

my to chyba ostatnio rzeczywiscie jakies czepialskie jestesmy.. ja sie mojego tz strasznie czepiam ostatnio..

dzis moja siostra zabiera Amelke do cyrku, a pozniej jada do tesco bo sa jakies urodziny czy cos i maja byc atrakcje dla dzieci, takze popołudnie bede "sama" z tz

miłej niedzieli..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:33   #1642
MARIKA.S
Zadomowienie

hawea uwielbiam tulipany tylko mój mąż jest bardzo praktyczny i zamiast tulipanów woli mi kupić miód lipowy, żebym zdrowa była

marleen32 fajne masz córcie i super, że się cieszą. Mam koleżankę, której córki za nic w świecie nie chcą słyszeć o rodzeństwie
Ja miałam 16 lat jak urodziła się Esterka i byłam mega szczęśliwa A ile się nauczyłam przy tym.... Teraz w ogóle nie obawiam się opieki nad dzieckiem, bo wiem, że przewijanie, kąpanie i ubieranie to bułka z masłem Bardziej martwię się wychowaniem.....nie chcę popełniać błędów, które obserwuje wśród rodziny...Będę się starała
Wiele razy z mężem dyskutowaliśmy na temat wychowania i zasad jakie powinny obowiązywać i mamy takie same zdanie na ten temat, ale czy uda nam się to wszystko wdrożyć w życie....mam nadzieję
A odnośnie tej lalki Esterki.....kosztowała majątek, ja bym takiej córce nie kupiła.....no ale nie miałam na to wpływu...

magdaka13 ja niestety już sobie na rowerze nie pojeżdżę a tak lubię mam na siebie bardziej uważać i nie przesadzać ze spacerami, ehhh.

Molalala bądź dobrej myśli. Pogadaj z nim na poważnie, może czuje się trochę odrzucony? Dziwnie się zachowuje czyli? Może boi się nowej roli. Ja ostatnio też miałam taki tydzień, że TŻ prawie w ogóle sie nie odzywał, chodził naburmuszony i nie chciał powiedzieć czy coś się stało. Dopiero po szczerej rozmowie dowiedziałam się, że po prostu obawia się roli ojca, że sobie nie poradzi i takie tam różne. Dla nich to też jest trudne, a zazwyczaj duszą to w sobie i nie potrafią o tym powiedzieć. A dochodzi potem jeszcze do tego mniejsza częstotliwość doznań intymnych i się wszystko nawarstwia. Dlatego ja staram się wszystko tłumaczyć o dziecku i nie zaniedbywać jego potrzeb
Głowa do góry

JeSuisUnPapillon nie martw się na zapas. Na początku ruchy są sporadyczne. Jak dojdziesz do 25 tc to sie od nich nie opędzisz
A dziecku nic groźnego się nie stanie jeśli Ty się stresujesz.....co najwyżej tez będzie zestresowane Także nie dokładaj sobie zmartwień bo się mały nerwusek urodzi

Edytowane przez MARIKA.S
Czas edycji: 2010-09-19 o 11:37
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:54   #1643
marleen32
Rozeznanie

Marika moj maz tez praktyczny jest, ale co ciekawe jak mi kupuje cos w prezencie, obojetnie czekolade, praliny czy konfitury, to taki smak jaki on lubi, wiec sie zbuntowalam, i powiedzialam, ze wole kwiatki czesciej, moga byc doniczkowe, bo mi takie czy takie i tak usychaja ops:.
Pocieszylas mnie z tym stresem, zastanawialam sie jaki to ma wplyw na dziecko, bo ja mialam okres (jakies poltora miesiaca temu), ze bardzo zestresowana bylam, ale nie dalo sie inaczej, bo chodzilo o zdrowie najblizszych (choroba, szpital etc..), no i wlasnie po tym stresie, malenstwo na badaniu tak szalalo, ze szok, uciekala normalnie na usg, no i chyba dobrze sobie wytlumaczylam, ze to reakcja na moj stres, teraz staram sie unikac, jak moge, ale roznie z tym jest .
Co do tych lalke, no wlasnie one sa bardzo drogie, bo chyba jakies reczne wykonanie, i niepowtarzalne, kazda inna po prostu.
magdaka13 na moje slodycze nie dzialaja nic , a nic, wlasnie dziwie sie, bo na mlodsza bardzo dzialaly, a tu z poczatku nie moglam nic slodkiego do ust wziac, teraz i owszem ciagnie mnie (ginka powiedziala, ze miedzy 18 a ktoryms tygodniem cukier strasznie spada, i dlatego), no ale male nie rusza sie jakos wiecej po tym.
Molalala oby dziewczyny sie nie mylily, i oby jakas fajna niespodzianke Ci szykowal.
A, ja jutro zaczynam 20 tydzien, normalnie szok, kiedy ten czas zlecial.
Cos czuje, ze ani sie obejrze jak bede male przy sobie miala
Stary 2010-09-19, 12:20   #1644
agape
Zadomowienie

a ja sie pochwale moim brzuszkiem prawie 20tc

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:42   #1645
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Dzisiaj dzień bez samochodu, można jeździć metrem bezpłatnie, będzie można przejechać się starymi tramwajami, które na co dzień stoją w muzeum.

Hawana, z tego co wiem, nie należy kłaść się na plecach. Od ok. 5-6. miesiąca ciąży powinnaś też unikać płaskiego leżenia na plecach, bo wtedy macica uciska główne naczynia krwionośne, co powoduje gorsze krążenie krwi, a w efekcie trudności z oddychaniem, zawroty głowy czy nawet niedotlenienie dziecka. Na plecach możesz spać tylko w pozycji półsiedzącej, gdy pod ich górną część podłożysz podgłówek lub kilka poduszek (jest to też wskazane, jeśli masz zgagę). Najlepiej śpij na boku, zwłaszcza lewym, bo leżenie na prawym – podobnie jak w pozycji na plecach, choć w mniejszym stopniu – źle wpływa na krążenie ( z artykułu http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...dzi_35195.html) ja nawet o tym bym nie pomyślała.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
hawea uwielbiam tulipany tylko mój mąż jest bardzo praktyczny i zamiast tulipanów woli mi kupić miód lipowy, żebym zdrowa była
A mój mi kupuje i to i to dba o mnie, nawet wie, czego brakuje w lodówce, a potem ja się dziwię, że o tym pomyślał, bo ja mu tym nie mówiłam Też dlatego, że lubi gotować i mieć wszystko pod ręką, a nie latać do sąsiada po cukier

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Na ruchy dziecka polecam wciagnac tak z 5 slodkich nalesnikow Mnie moj mlody rano obudzil -potem jakos tak ucichl jak sie kapalam, a teraz po snaidaniu buszuje...ja wam mowie-to wszystko przez te nalesniki z syropem klonowym!!!!
A co do roweru-wsiade dzisiaj i zobaczymy-najwyzej przejade tylko kawalek i dalej bede isc ja ost. raz na rowerze jezdzilam w zeszlym roku-wiec sama jestem ciekawa co z tego bedzie;

Molala-koniecznie pogadaj z mezem...
albo białą czekoladę nasz po niej strasznie wariuje

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:42   #1646
MARIKA.S
Zadomowienie

Na chwilę można się położyć na plecach Od razu nic się nie stanie.
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:49   #1647
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Co do rowerów, to raczej bym się nie odważyła. Bałabym się, że przez przypadek przewrócę się, a wiadomo jak taki upadek może się zakończyć. Przejażdżki przełożyłam na sezon wiosenny.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Na chwilę można się położyć na plecach Od razu nic się nie stanie.
no tak, chodzi o dłuższe leżenie albo spanie.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale moim brzuszkiem prawie 20tc
agape, śliczny brzuszek, ja mam mniejszy, a zaczęłam właśnie 19ty tydzień. ale pewnie mamy inną budowę

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość

hejka;*

milej Niedzieli
molala, musisz koniecznie porozmawiać z mężem, faceci często skrywają swoje uczucia, a nie dowiesz się tego, dopóki nie pogadasz. Trzymam kciuki za wynik rozmowy

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:37   #1648
olbka
Zadomowienie

no!
witam dziewczynki po tak długiej przerwie spowodowanej nawałem pracy i późnym urlopem Od razu mówię, że nie dam rady wszystkiego nadrobić, czytałabym to wszystko kolejny miesiąc
co u mnie - na 100% będzie córeczka, Kasia w zeszłym tyg byliśmy na połówkowym, córcia zdrowa!!! pani wypowiadała tylko słowo "prawidłowe" i "w normie", aż było nudno ;p Maleństwo ważyło 341g Jesteśmy przeszczęśliwi i już zaczynamy (nareszcie!!!) zakupy

Jestem już na zwolnieniu, bo zaczęłam mieć skurcze na urlopie. I to takie porządniejsze, bolesne, dochodziło nawet do tego, że budziłam się w nocy z bólu. Dostałam spasmolinę. Na razie pomaga, mam ze 2-3 skurcze dziennie, ale o niebo lżejsze, więc teraz chyba jest ok

Pozdrawiam Was serdecznie i obiecuję od teraz wchodzić tutaj codziennie i pisać co u nas

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 13:52   #1649
_havana_
Raczkowanie

hawea też już gdzieś wyczytałam, że pozycja na plecach do spania może zaszkodzić dziecku. Ciężko mi się będzie wysypiać przez tę ciążę bo i na brzuszku odpadło a teraz plecy Ale myślę tak jak Marika, że jak chwilę poleżę żeby pozaczepiać maleństwo to się chyba nić nie stanie
I też słyszałam, że po zjedzeniu czegoś słodkiego łatwiej po chwili zaobserwować ruchy. W końcu słodycze zawierają hormon szczęścia więc dzieci aż fikają
Stary 2010-09-19, 13:59   #1650
olbka
Zadomowienie

ja już nie śpię na plecach, bo zaczynają mi drętwieć palce u rąk może dziecko w jakiś sposób uciska mi na kręgosłup, nie wiem... Ale po usg jak wstałam z pleców to też palców nie czułam...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości