|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
czesc. Jestem chora. Strasznie boli mnie gardlo no i katar sie przyplątał
zadnych tabletek do ssania nie można ?? jeszcze poźniej na USG ide do szpitala bo gin musi zobaczyc jak tam moja szyjka
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
sanderinka ja neo angin ssalam osttanio bo byl na tej wizazowej liscie dozwolonych, Nie mam tu akurat tej listy ktore leki w ciazy mozna
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
sanderinka współczuję, mnie też wczoraj trochę gardło bolało ale od razu zaatakowałam domowymi sposobami i dzisiaj jest dobrze.
można brać wszystko co ziołowe tzw. leki homeopatyczne, płukać gardło wodą z solą lub zrobić sok z cebuli. Poza tym herbatka z sokiem malinowym, mleko z miodem i czosnkiem i leżenie w ciepełku. Można jeszcze kupić sobie maść rozgrzewającą pulmex baby - jest przeznaczona dla dzieci i może być stosowana przez kobiety w III trymestrze ciąży, posmarować nią klatkę piersiową (tylko absolutnie nie szyję!!!) i opary ułatwiają oddychanie przy katarze, taka inhalacja, która likwiduje katar. Kuruj się bo wiem jakie to męczące i trzymam kciuki za wizytę w szpitalu. |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
Humorek mam lepszy trochę, chyba nie mam siły już się wściekać Postanowiliśmy, że jak tylko będzie zrobiona podłoga w salonie (w piątek), zaczniemy przekładać ciuchy do kartonów, sukcesywnie je piorąc, żeby już tego zakurzonego, rozsypującego się maszkarona się pozbyć z przedpokoju ![]() W ogóle zaczęło się trochę "przejaśniać" Mąż wyniósł klamoty remontowe (część narzędzi, płyty karton-gipsowe, jakieś wiadra), które zawalały przedpokój - do piwnicy. Przetarł podłogę (większe szorowanie potem). Od razu się przyjemniej zrobiło Nie mogę się doczekać jak komody przyjdą (za tydzień chyba będziemy meble przywozić i składać ![]() Sanderinka, spray Tantum Verde można na gardło A ja wczoraj wieczorem (w nocy w sumie) nie mogłam zasnąć, bo po pierwsze chodziłam siku 3 razy zanim zasnęłam, a poza tym męczyła mnie mega-zgaga To już trzeci raz w ostatnich dniach, chyba się zaczyna ostry nacisk macicy na żołądek
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-19 o 09:14 |
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja to świetnie, że zaczyna się wszystko układać, od razu powiało optymizmem, najważniejsze jest nastawienie
|
|
|
|
#1746 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a przy kuchni tez byli tacy nie odpowiedzialni? ja nie rozumiem fachowców daje im się tyle kasy a oni mają cię głęboko w d pamiętam jak zamówiliśmy koparkę, chłopak za 8 godzin pracy miał dostać 3tys wcześniej oglądał teren i się zgodził a w połowie prac coś mu się odwidziało i powiedział że dalej tego nie zrobi usiadł sobie i palił papierosa a ja z brzuchem sama na tej działce ![]() TŻ go nastraszył że mu nic nie zapłaci to w końcu zaczoł pracować ale w takiej złości że wykopał mi dwa drzewka owocowe ![]() Cytat:
rozumiem Ciebie moja teściowa też do lekkich nie należy choć teraz bardziej mi dokucza siostra TŻeta ![]() olej sprawę to jedyne wyjście a ja się trochę uspokoisz to jej trochę podokuczaj ![]() Cytat:
![]() i też jestem zadowolona że raz trafię na kogoś innego nasza na drugie dostanie głodommorrra taka jestem ciekawe czy urodziny w podobnych terminach ![]() Cytat:
właśnie było podwójne płukanie |
||||
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, też kontakt był słaby. Zrobili projekt OK, ale też mąż się dowiedział, że się spóźnią o 3 dni jak sam do nich zadzwonił
Wiesz, wykonanie jest spoko i mają taką zaletę, że robią też różne nietypowe rozwiązania, "pod klienta" że tak powiem. A ten poprzedni powiedział, że pawlacza to on się nie podejmuje, a taką szafkę wymyślną, co mąż sobie wykombinował to już w ogóle nie, za skomplikowane
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to nie pozostało Tobie nic innego jak czekać |
|
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
Bralam to na samym poczatku pod uwage, ale ten przewijak za kazdym razem trzeba klasc na lozko i mocowac.Ciezkie to. A ten mniejszy nie wydaje mi sie wogole stabilny.
![]() Pije dwa razy dziennie kawe z mlekiem. Ale jakos kawa na mnie nie dziala.Moge od razu po niej zasnac. |
|
|
|
#1751 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Karolinka zaciskaj nóżki Cytat:
ale znam ten ból... ja na szafę czekam już miesiąc :/ i do białej pasji mnie to doprowadza, bo wszystkie rzeczy na podłodze w kartonach, i jak czegoś szukam to masakra ;/;/Cytat:
ishka ![]() niebieska witamy w 30tc chwal się ubrankami gdzie takie promocję były ? Powiem Ci że to chyba racja z tym żelazem, bo jak zaczęłam brać oddzielnie żelazo to mi ten problem przeszedł z nogami, czasem jak zapomnę żelaza to też nie mogę usnąć tak nimi wiercę :Pkotekk ale super buziaki dla Ciebie i Michasia ![]() mimisierka jak tam Twój żoładek ? już lepiej trochę ? De28 ale mnie ząbki zaczęły boleć |
||||
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw sie, ja dzisiaj sie dowiedzialam,ze skoro nie lubi ejego bo mowi mi takie rzeczy - to on nielubi mojej, z ktora nie ma wlasciwie zadnego kontaktu no i moi rodzice sa nieszkodliwi. |
|
|
|
|
#1753 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, noc w dwupaku minęła
żyję każdą minutą, kiedy nie czuje skurczy i KTG też dzisiaj pokazało tylko jeden skurcz, po porządnym kopniaku maluszka. Chciałabym stąd wyjść... ![]() podczytałam troche ostatnie strony, jestem zbulwersowana tekstem matku TŻ-a Irsin, że bedzie złą mamą!! co za podłość. U Kretencji się przejasnia w remoncie wiec bardzo mnie to cieszy. Chyba Artystka malowała kaloryfery!!!!!!!!! ale widze, że cieszy ją wywalanie rzeczy babki TŻ-a i dobrze. U Kootkka znów wspaniałe wieści - podtrzymuje mnie na duchu ona, tym bardziej teraz, kiedy sama drżę o to, żeby Bobo za wcześnie nie wylazło.Cieszcie się dziewczyny, bo u mnie było super dobrze, biegałam sobie codziennie do pracy, robiłam co chciałam, oczywiście sie nie przemęczając, a teraz leżenie, bo łażenie powoduje twardy brzuszek i skurcze płakac mi się chcę, bo to 34 tydzień, juz prawei koniec, a mi się jakies komplikacje wlączają. ( Leżę i uświadamiam sobie, że nie jesteśmy w ogóle gotowi na to, żeby dziecko sie urodziło... Rzeczy są poprane, ale nie poprasowane, pościel się dopiero ma uszyć, kwestia wprawdzie kilku dni, ale w obecnym czasie pluje sobie w brodę, że tak zwlekałam, do szpitala mam papcie i torbe i koszule do karmienia i porodu i to wszystko... Łóżeczko jest nie odebrane... tylko materacyk kupiony... ale za to u rodziców leży... Nic nie jest przygotowane... Pieluszek i kosmetyków też nie mamy... TŻ przerażony, ja nie mniej. Mimo wszystko staram się byc dobrej myśli. Piszcie dziewczyny o wesołych rzeczach, łatwiej mi oderwac myśli, kiedy u was miłe rzeczy ![]() Pozdrawiam moje kochane |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazaj tam na siebie i niech dbaja o Ciebie bo przyjedziemy i ich spierzemy ![]() Co do matki TZ - on nie widzi w tym problemu, zadnego. eh |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
a przede wszystkim WIELKIE DZIĘKI ZA ŻYCZENIA ABYSMY POZOSTALI JAK NAJDŁUŻEJ W DWUPAKU
jesteście kochane!! ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
po wyjściu ukaże mu problem!! W całej okazałości...Przykro mi Irsin... ale jakby co... pisz... wygadaj się... Edytowane przez KarolinaB Czas edycji: 2010-09-19 o 10:50 |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczoraj jeszcze palnela, ze wg niej TZ nie powinien byc przy porodzie, wiec powiedzialam - spoko, moja mama bedzie - aona, ze nie ,ze przeciez ona bedzie ![]() chyba kur*** to zart , jest ostatnia osoba, ktora chcialabym miec obok siebie. |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zbulwersowana Waszymi teściowymi
jak można wygadywać głupoty, albo w ogóle nie interesować się swoim wnukiem/wnuczką? czy każdej matce syna tak odbija, jak syn się żeni? Moja teściowa na szczęście jest w porządku, interesuję się mną, odkąd jestem w ciąży, to nawet bardziej się do siebie zbliżyłyśmy, zawsze jak rozmawia z moim mężem przez telefon, to pyta się o mnie, ostatnio nawet do mnie sama zadzwoniła jak im smsa przesłałam, że jednak nie mam cukrzycy zobaczymy jak to będzie jak urodzę![]() Karolina, trzymaj bobo jak najdłużej (no ale też bez przesady ale te wszystkie Wasze pobyty w szpitalu zmobilizowały mnie do zakupów wyprawki
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
De28 mam nadzieję,że dzisiaj masz lepszy nastrój. Lutien ja bym powiedziała tż co mi leży na wątrobie. Wolę powiedzieć niż żeby mi się to kumulowało we mnie do momentu,aż wybuchnę. W najmniej oczekiwanym momencie. KarolinaB w tym wszystkim ciesz się,że musisz leżeć teraz (w 34 tc) niż wcześniej. A jeżeli chodzi o wszystkie rzeczy to dacie radę. Spokojnie. Irsin nie zazdroszczę takiej kobity. Ma czelność.
|
|
#1759 |
|
Wtajemniczenie
|
irsin o masz... to raczej Ty powinnaś zdecydować o tym kogo chcesz mieć obok siebie w takiej ciężkiej chwili. a ona najwyraźniej nie nadaję się na to z tymi za***istymi tekstami :/
|
|
|
|
#1760 |
|
Raczkowanie
|
hahaha już widzę, jak jej przegryzasz tętnicę podczas próby wejścia z tobą na porodówke.... hahah dobre sobie!
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze mnie też posty dziewczyn zmobilizowały do szybszego kupowania rzeczy. Także nam zostały do kupienia meble,wózek, wanienka, pościel. Tak to wszystko już kupiłam. Chyba
![]() A dzisiaj się ważyłam i ważę 72 kg (Jeszcze tydzień temu ważyłam 74). Myślałam,że jak będę leżała to dużo przytyję. A tu
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Irsin skąd ja to znam - moja twierdzi że złapałam jej synka na dziecko
kazałam jej się odpiep***** i póki co jest obrażona a ja mam spokój. z tym jednak że mój tż nienawidzi swojej matki i sam każe jej się do mnie nie odzywać i nie komentować
|
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale i ona też nie jest delikatna i subtelna w swym zachowaniu.
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Tylko można wam pozazdrościc teściowych jak dbają czy pytają czy wszystko ok. U mnie już nigdy nie bedzie zainteresowania i jej strony... Ją interesuje tylko syn i córeczki które sa juz starymi krowami a tesciowa sie zachowuje jakby musiała je karmić jeszcze. Hipokryzja to jest ale ja juz sie tyle od ślubu nawkur..... na nich wszystkich ze naprawde mam dość. A tymbardziej teraz jak w ciąży jestem to juz w ogóle brak zainteresowania. Ponad dwa tygodnie byłam teraz w PL jak tżta nie było to nikt mnie nie odwiedził!! Wyobrazacie to sobie?? Ale jak tż przyjechał to juz wczoraj byla awantura bo matka tżta powiedziała ze on tylko jeździ gdzies a swojego rodzenstwa nie odwiedzi. Myslalam ze wyjde z siebie
Pocieszam się tym że już juterko wyjeżdzamy do DE i będę miała święty spokoj i bede daleeeeeeko od nich!!!!!!!! Smutno mi bardzo dzisiaj... Nie rozumiem takich ludzi...
|
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że na złość szybki poród będziesz mieć, żeby teściowa nie zdążyła na porodówkę
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-09-19 o 11:30 |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Raczkowanie
|
De- nie smuc sie, napewno jakos dacie rade z tym przewijakiem, a jak nie bedziesz go miec, to przeciez mozesz dzidziusia na lozku przebierac. My mamy tez bardzo malutkie mieszkanie, w naszej sypialni stoi tylko nasze lozko i malutko szafka nocna, a jakbysmy wstawili lozeczko to by wogole przejscia do lozka nie bylo, wiec kupilismy kolyske, ktora ledwo tam wcisnelismy. Tez sie ciagle wkurzam, ze tak tu ciasno i brakuje na wszystko miejsca.
Ale moze rzeczywiscie posortuj rzeczy ktorych nie porzebujesz i wywiez do tesciow, a zawsze przeciez mozesz po cos do nich pojechac. Nie smuc sie Weronisia- moj maluszek tez narazie lezy sobie z glowka w gorze, a to juz 34 albo 35 tyg, lekarz mi dal czas do konca wrzesnia, a pozniej powiedzial, zebym sobie akupunkture zrobila, po ktorej dzidzius sie odwroci zobaczymy, czy rzeczywiscie tak bedzie.Popralam juz wszystko dla malenstwa i szafka jest pelna, nawet nie myslalam, ze tyle tego nakupowalam. Chyba dla trojaczkow by wystarczylo Chcialabym juz zeby maluszek przyszedl na swiat, a z drugiej strony lepiej niech siedzi sobie tam do konca. Ale juz na siebie nie moge patrzec, na buzi okragla jak pulpecik, na nogach sam cellulitis i jeszcze czlowiek jaki ograniczony ruchowo. Narzekam ciagle do Tz, a on mowi, ze slicznie wygladam, przynajmniej nie taka chuda jak przed ciaza ( schudlam do 55 kg) bo to chce slyszec, ale wiem, ze tak nie jest. Achhhh.... szkoda pisac ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Masz racje, wrocisz tutaj i nie bedziesz sie denerwowac, tak jak ja. Jest swiety spokoj, ja nie pytam co u nich, a Tz tez mi nic nie mowi. Czasem wkur.... mnie to, ze ich tak broni. Moja mama jest inna, ona by wszystko oddala, a tamci patrza tylka zeby z dziecka sepic, ale to sie juz skonczylo. |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także ze strony tżta nikt mnie od poczatku ciazy nie zapytał o nic,a najlepsze jest to że jak oni z nim gadają czy piszą smsy to nie pytają co u WAS i kiedy PRZYJEŻDZACIE tylko KIEDY PRZYJEDZIESZ I CO U CIEBIE. Ja jestem niewidoczna dla nikogo...
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja- najlepiej nie myslec o tym i sie nie denerowac, bo bys zrowie i nerwy stracila. Ja tak zrobilam, totalne olewanie, a jak jestesmy tutaj to mi jeszcze latwiej z dala od tego wszystkiego. Dla mnie najwazniejszy jest moj Tz, ktorego bardzo kocham i nasz dzidzius i cala reszta sie dla mnie nie liczy. To chyba najlepsze podejscie, bo pisac i gadac pewnie moglabys godzinami o tesciowej tak samo jak ja. Tez nie rozumiem jak mozna z takim podejsciem zyc. Ale sa ludzie i parapety....
Teraz dzidzius jest najwazniejszy, a Ty masz kochanych rodzicow, na ktorych mozesz liczyc i to jest najwazniejsze, a nastepnym razem jak bedziecie w Polsce to tam nie idz i powiedz Tz dlaczego. A wogole przede wszystkim nie poddaj sie !!!! |
|
|
|
#1770 |
|
Wtajemniczenie
|
współczuję wam tych teściowych. mama tżta narazie jest w porządku, pyta się co u mnie jak się czuję, nawet jak dzwoni do tżta itd. ostatnio przyjechała na kupowała ubranek, kojec, nam pościel z kołdrą no ale może to dlatego że po pierwsze to będzie jej pierwsza wnuczka i może dlatego że my nie jesteśmy po ślubie hah
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

mężuś i żonusia 

Mąż wyniósł klamoty remontowe (część narzędzi, płyty karton-gipsowe, jakieś wiadra), które zawalały przedpokój - do piwnicy. Przetarł podłogę (większe szorowanie potem). Od razu się przyjemniej zrobiło
To już trzeci raz w ostatnich dniach, chyba się zaczyna ostry nacisk macicy na żołądek 

Wiesz, wykonanie jest spoko i mają taką zaletę, że robią też różne nietypowe rozwiązania, "pod klienta" że tak powiem. A ten poprzedni powiedział, że pawlacza to on się nie podejmuje, a taką szafkę wymyślną, co mąż sobie wykombinował to już w ogóle nie, za skomplikowane 

Karolinka zaciskaj nóżki
witamy w 30tc