Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-18, 23:58   #4411
mmm3m
BAN stały

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez bezuczuciowa Pokaż wiadomość
pytanie w jakim celu ktoś by ją więził przez tyle czasu
oJ WIELU TAK ROBI... TO TAKIE poczucie Władzy nad więziona istotą.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 03:34   #4412
Karenina
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
no to wiec raczej...
a tak wogole tyle tych porwan i zaginiec jest ze przyszla mi do glowy mysl
tyle nerwow, pieniedzy uczuc itd idzie na poszukiwania zaginionych nie lepiej gdyby np robiono kazdemu czlowiekowi od urodzeniem ''szczepionke'' z czipem? implant i wtedy by bylo wiadomo kto gdzie jest juz zawsze
powinno to byc obowiazkowe
Nie każdą sprawę by to rozwiązało niestety...
Czip można wyciąc...
Karenina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:00   #4413
titina
Zakorzenienie

Wiecie co dziwi mnie fakt że Rutkowski nagle przestał się wypowiadać nie tylko w sprawie Iwony ale w innych sprawach. Myślę że zrobił sobie reklamę i przez to ma mnóstwo nowych zleceń a o to najbardziej mu chodziło. Niby obiecywał że sprawa Iwony ma się niedługo rozwiązać dzięki jego ustaleniom, ale coś chyba mu nie poszło.....

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 10:13   #4414
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Wiecie co dziwi mnie fakt że Rutkowski nagle przestał się wypowiadać nie tylko w sprawie Iwony ale w innych sprawach. Myślę że zrobił sobie reklamę i przez to ma mnóstwo nowych zleceń a o to najbardziej mu chodziło. Niby obiecywał że sprawa Iwony ma się niedługo rozwiązać dzięki jego ustaleniom, ale coś chyba mu nie poszło.....
też mi się wydaje,że "niepodołal"a z drugiej strony w dalszym ciągu nie ma licencji i to też może mu utrudniać działania
Stary 2010-09-19, 10:22   #4415
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo3006 Pokaż wiadomość
też mi się wydaje,że "niepodołal"a z drugiej strony w dalszym ciągu nie ma licencji i to też może mu utrudniać działania

To mu nie utrudnia działań bo on nie musi mieć licencji, prowadzi dwie firmy w których zatrudnia osoby z licencjami. Brak licencji wpłynął jednynie na fakt że nie może tytułować się detektywem.

Stary 2010-09-19, 10:38   #4416
karo3006
Raczkowanie

Cytat:
To mu nie utrudnia działań bo on nie musi mieć licencji, prowadzi dwie firmy w których zatrudnia osoby z licencjami. Brak licencji wpłynął jednynie na fakt że nie może tytułować się detektywem.
hmn...pewnie masz rację,więc po prostu niepodołał?Albo sprawca namierzony tylko dowody słabe....

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
cytat"...Biuro detektywistyczne Rutkowski nie posiada wpisu do rejestru działalności regulowanej w zakresie usług detektywistycznych – ustaliła „Polska The Times". Rzeczniczka prasowa MSWiA Małgorzata Woźniak powiedziała gazecie, że licencja wydana Rutkowskiemu została cofnięta przez komendanta wojewódzkiego policji właściwego ze względu na miejsce jego zamieszkania...."
cały artykułhttp://www.tvp.info/informacje/polsk...ektywa/2489460
"...Prowadzenie działalności detektywistycznej bez licencji podlega karze pozbawienia wolności do 2 lat. Tymczasem Rutkowski od miesiąca prowadzi swoje dochodzenie w sprawie zaginięcia Iwony Wieczorek...."

Edytowane przez karo3006
Czas edycji: 2010-09-19 o 10:41
karo3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:00   #4417
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez burgund1234 Pokaż wiadomość
Mnie by raczej zastanowiło dlaczego Adria wcześniej mówiła, że myśleli, że wzięła taksówkę a w celowniku powiedziała, że nie miała pieniędzy?
To w Celowniku mówiła Kasia, nie Adria!

Ten program jest dziwnie zmontowany, ale po głosie da się rozpoznać co kto mówi.

Jest tak:

Pokazana jest Adria, mówiąca że Iwona powiedziała że jest pod domem, ale zrobiła to w złości, ze zdenerwowania, a zaraz potem (od razu w zasadzie) Kasia (nie widać jej, ale słychać) mówi, że nie miała pieniędzy na taksówkę, to poszła na piechotę.

Kasia ma bardzo charakterystyczny głos, mocny, gruby, zupełnie inny niz Adria, nie da się ich ze sobą pomylić, słychać różnicę.

Nie wiem jak z jakością dźwięku na youtube, ale na stronie tvp słychać to wyraźnie. Na 100% o braku pieniędzy mówi Kasia.

Podejrzewam że jej wypowiedź jest ucięta i zamiast stwierdzenia było gdybanie - "pewnie nie miała pieniędzy na taksówkę to poszła do domu na piechotę". W końcu Kasia nie była z Iwoną i nie mogła wiedzieć czy Iwona wszystko wydała, a raczej bez kasy nie jechałaby do klubu.
Kimikika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:35   #4418
muszynianka
Zakorzenienie

Kim jest ta Kasia i skąd wie o pieniądzach?

Głucho głucho głucho a tyle nam obiecali - supermegawypasiony świadek ze Szwecji :|
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:36   #4419
madziullah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kimikika Pokaż wiadomość

Pokazana jest Adria, mówiąca że Iwona powiedziała że jest pod domem, ale zrobiła to w złości, ze zdenerwowania, a zaraz potem (od razu w zasadzie) Kasia (nie widać jej, ale słychać) mówi, że nie miała pieniędzy na taksówkę, to poszła na piechotę.
A mnie się wydaje, że nie masz racji. Z tego co pamiętam, a sprawę śledzę od samego początku, czytałam każdy artykuł, oglądałam wszystkie reportaże i filmiki. I właśnie w jednym z pierwszych wywiadów Adria podawała, że myśleli że Iwona wzięła taksówkę, a później w kolejnym padło stwierdzenie, że nie miała pieniędzy i poszła na piechotę. Dlatego jest to dziwnie podejrzane, bo relacje się nie pokrywają.W Celowniku po prostu jest zmontowana wypowiedź z kilku reportaży, ale w tych dwóch zdaniach wypowiada się Adria.

Muszynianka, Kasia to przyjaciółka Iwony, z którą była umówiona na drugi dzień na mecz i która jako pierwsza zaniepokoiła się jej nieobecnością. Kwestie pieniędzy wyjaśniłam wyżej

Edytowane przez madziullah
Czas edycji: 2010-09-19 o 11:39
madziullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:41   #4420
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziullah Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że nie masz racji. Z tego co pamiętam, a sprawę śledzę od samego początku, czytałam każdy artykuł, oglądałam wszystkie reportaże i filmiki. I właśnie w jednym z pierwszych wywiadów Adria podawała, że myśleli że Iwona wzięła taksówkę, a później w kolejnym padło stwierdzenie, że nie miała pieniędzy i poszła na piechotę. Dlatego jest to dziwnie podejrzane, bo relacje się nie pokrywają.W Celowniku po prostu jest zmontowana wypowiedź z kilku reportaży, ale w tych dwóch zdaniach wypowiada się Adria.
Adria nigdy nie mówiła, że Iwona nie miała pieniędzy.

A w Celowniku to na 100% mówi Kasia (muszynianka - to przyjaciółka Iwony). Jest jej wypowiedź, potem Paweł, potem Adria i znów głos Kasi (na wizji monitoring). Przysłuchajcie się. Głosu Kasi nie da się pomylic z głosem Adrii. Jest bardzo charakterystyczny.
Stary 2010-09-19, 11:47   #4421
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Adria nigdy nie mówiła, że Iwona nie miała pieniędzy.

A w Celowniku to na 100% mówi Kasia (muszynianka - to przyjaciółka Iwony). Jest jej wypowiedź, potem Paweł, potem Adria i znów głos Kasi (na wizji monitoring). Przysłuchajcie się. Głosu Kasi nie da się pomylic z głosem Adrii. Jest bardzo charakterystyczny.
jesteś pewna?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 11:52   #4422
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
jesteś pewna?
Tak

Widziałam wszystko co się dało, śledziłam wszystkie wypowiedzi i nigdy nie padło takie stwierdzenie ani od Adrii ani od Pawła.

To były tylko gdybania na forach, w artkułach, ale nikt z tej imprezy tego nie powiedział.

No naprawdę obejrzyjcie tutaj :
http://www.tvp.pl/publicystyka/magaz...092010/2654570

od minuty ok 3.00,kiedy jest pierwsza wypowiedź Kasi.
Dla mnie różnica w głosach jest wyraźna. Ja lubie takie mocne głosy,jak Kasi, i słyszę różnicę. Jak ktoś ma problem to nich zamknie oczy i tylko słucha, ale ja dam sobie rękę uciąć że to Kasia mówi.

Edytowane przez Kimikika
Czas edycji: 2010-09-19 o 11:56
Stary 2010-09-19, 12:03   #4423
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

masz racje, dopiero dzieki Tobie to uslyszałam, o braku pieniedzy mówi Kasia, zaraz potem zaczyna mówic, ze od razu wiedziala, ze cos sie stalo, to jeden i ten sam głos. ale to sprytnie zmontowali

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:07   #4424
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
masz racje, dopiero dzieki Tobie to uslyszałam, o braku pieniedzy mówi Kasia, zaraz potem zaczyna mówic, ze od razu wiedziala, ze cos sie stalo, to jeden i ten sam głos. ale to sprytnie zmontowali
Cieszę się że też to słyszysz

Ja to już za pierwszym razem usłyszałam, ale ja po prostu uwielbiam takie mocne głosy, bardzo mi się podobają
Stary 2010-09-19, 12:36   #4425
madziullah
Raczkowanie

Cholercia, no nie mogę nigdzie znaleźć linków, to tych pierwszych reportaży, między innymi do Interwencji. Oglądałam to przez Ipla, bo przez stronę nie ładował mi się filmik i wydaje mi się ,ze własnie tam była mowa o pieniądzach.
Stary 2010-09-19, 12:40   #4426
Kimikika
BAN stały

Cytat:
Cholercia, no nie mogę nigdzie znaleźć linków, to tych pierwszych reportaży, między innymi do Interwencji. Oglądałam to przez Ipla, bo przez stronę nie ładował mi się filmik i wydaje mi się ,ze własnie tam była mowa o pieniądzach.
Nie było. Obie Interwencje widziałam po kilka razy, ale możesz sama sprawdzić Tu masz linki:

1 Interwencja z 30.07:
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1512842

I 2 z 9.08:
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1516449
Stary 2010-09-19, 12:42   #4427
madziullah
Raczkowanie

Tak jak mówiłam, nie ładuje mi się filmik Wyskakuje okienko, a ruszyc nie chce- ktos, gdzies, kiedys na forum podawał inny sposób...Ale skoro mówisz,że tu nie ma tej wypowiedzi, to nie będę się spierac, do czasu, aż sama nie znajde
Aaaaa...jeszcze był film z konferencji Rutkowskiego- tam tez były wypowiedzi Adrii. Jeden znalazłam, a nie moge znaleźc tego, na którym mówi o pierwszym monitoringu.

Edytowane przez madziullah
Czas edycji: 2010-09-19 o 12:46
Stary 2010-09-19, 12:42   #4428
burgund1234
BAN stały

Cytat:

Muszynianka, Kasia to przyjaciółka Iwony, z którą była umówiona na drugi dzień na mecz i która jako pierwsza zaniepokoiła się jej nieobecnością. Kwestie pieniędzy wyjaśniłam wyżej
Witajcie!
A do tego, w artykule w Na sygnale.pl jest zacytowane jako wypowiedź Adrii:
Z kolei koleżanka 19-latki tak opisała ich ostatnią rozmowę: najpierw powiedziała w złości, że jest już pod domem i żebyśmy na nią nie czekali. (...) Prawda była taka, że nie miała pieniędzy na taksówkę i poszła na piechotę...
więc to nie mógł być głos Kasi

burgund1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:47   #4429
Kimikika
BAN stały

Tutaj strona z tvp gdańsk,ale trzeba sobie ręcznie wyszukać, wchodzić na każdą stronę po kolei i sprawdzać czy tam jest coś o Iwonie, bo wyszukiwarka nie działa

Ostatni reportaż tam był 10.09,jest na tej 5 stronie, obok zdjęcie Iwony, więc łatwo poznać.
Jak chcesz znaleźć starsze to musisz wejśc na str 6, 7 itd i samemu sprawdzać aż do lipca. Trochę roboty jest, ale da się wszystko znaleźć

http://www.tvp.pl/gdansk/aktualnosci...od=&with_video=

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Witajcie!
A do tego, w artykule w Na sygnale.pl jest zacytowane jako wypowiedź Adrii:
Z kolei koleżanka 19-latki tak opisała ich ostatnią rozmowę: najpierw powiedziała w złości, że jest już pod domem i żebyśmy na nią nie czekali. (...) Prawda była taka, że nie miała pieniędzy na taksówkę i poszła na piechotę...
więc to nie mógł być głos Kasi

burgund1234 zamiast sugerować się jakimś artykułem posłuchaj. Po prostu posłuchaj. Głos Adrii a Kasi jest kompletnie inny, nie da się ich pomylić ze sobą.
Stary 2010-09-19, 12:50   #4430
robson1979
BAN stały

mam pytanie do wisionAM. odpowiesz mi? albo do kolezanki , ktora zna okolice

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Tutaj strona z tvp gdańsk,ale trzeba sobie ręcznie wyszukać, wchodzić na każdą stronę po kolei i sprawdzać czy tam jest coś o Iwonie, bo wyszukiwarka nie działa

Ostatni reportaż tam był 10.09,jest na tej 5 stronie, obok zdjęcie Iwony, więc łatwo poznać.
Jak chcesz znaleźć starsze to musisz wejśc na str 6, 7 itd i samemu sprawdzać aż do lipca. Trochę roboty jest, ale da się wszystko znaleźć

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

burgund1234 zamiast sugerować się jakimś artykułem posłuchaj. Po prostu posłuchaj. Głos Adrii a Kasi jest kompletnie inny, nie da się ich pomylić ze sobą.

niewiedzialem ze to kiedys napisze ale kolezanka Kimikika ma racje
robson1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 12:53   #4431
burgund1234
BAN stały

Cytat:

ale skąd Kasia ma wiedzieć jaka była prawda? To Adria nie wiedziała a Kasia tak sobie stwierdza jaka była prawda? Chyba, że od Adrii jednak?
No bo chyba nie od Iwony?
Stary 2010-09-19, 13:01   #4432
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
mam pytanie do wisionAM. odpowiesz mi? albo do kolezanki , ktora zna okolice
Pisz

Stary 2010-09-19, 13:02   #4433
Kimikika
BAN stały

Cytat:
ale skąd Kasia ma wiedzieć jaka była prawda? To Adria nie wiedziała a Kasia tak sobie stwierdza jaka była prawda? Chyba, że od Adrii jednak?
No bo chyba nie od Iwony?
słowo "prawda" w ogóle nie jest użyte.
Kasia mówi" nie miała pieniędzy żeby wrócić taksówką to stwierdziła że pójdzie na piechotę".
Tak jak pisałam, moim zdaniem jest to ucięte, podejrzewam że wcześniej było użyte słowo "pewnie" i jest to gdybanie. Tak jak Janusz pisał, tak jak my tu na forum, że pewnie dlatego poszła pieszo.
Stary 2010-09-19, 13:09   #4434
burgund1234
BAN stały

Cytat:
słowo "prawda" w ogóle nie jest użyte.
Kasia mówi" nie miała pieniędzy żeby wrócić taksówką to stwierdziła że pójdzie na piechotę".
Tak jak pisałam, moim zdaniem jest to ucięte, podejrzewam że wcześniej było użyte słowo "pewnie" i jest to gdybanie. Tak jak Janusz pisał, tak jak my tu na forum, że pewnie dlatego poszła pieszo.
to dlaczego w artykule jest słowo prawda?
jak zapomnieli innego to dopisali a tego nie poprawili???

Skąd jeteś taka pewna, co tam było ucięte?
Ja wierzę bardziej takim artykułom niż Tobie.

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-19 o 13:13
Stary 2010-09-19, 13:09   #4435
robson1979
BAN stały

Cytat:
Pisz

w programie "na celowniku" widac mame iwony jak jedzie z redaktorem w aucie i pokazuje przejscie ktorym pewnie przeszla iwona. widze tam dosc szeroki pas ruchu z pasami i chyba to jest jakies skrzyzowanie tak? ze swiatlami? bo widze ruch uliczny tez z lewej strony od nich. czy mozesz mi powiedziec co tam sie znajduje na obszarze. chodzi mi o stacje benzynowe,sklepy markety bardziej, budynki urzedowe, poczta, i czy te przejscie dokad prowadzi bezposrednio. bardzo dziekuje
Stary 2010-09-19, 13:13   #4436
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak mówiłam, nie ładuje mi się filmik Wyskakuje okienko, a ruszyc nie chce- ktos, gdzies, kiedys na forum podawał inny sposób...Ale skoro mówisz,że tu nie ma tej wypowiedzi, to nie będę się spierac, do czasu, aż sama nie znajde
Aaaaa...jeszcze był film z konferencji Rutkowskiego- tam tez były wypowiedzi Adrii. Jeden znalazłam, a nie moge znaleźc tego, na którym mówi o pierwszym monitoringu.
a moze robisz taki bład jak moja kolezanka, po kliknieciu na "zobacz reportaz" otwiera sie okienko, i tam jest taki jakby telewizorek maly z napisem interwencja, a prawdziwy telewizorek na ktorym ruszy reportaz jest ponizej, trzeba zjechac scrollem w dół. czy nie odtwarza Ci sie ten prawdziwy dolny telewizorek ? jak tak, to pewnie jakiejs wtyczki brak w twoim komputerze

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-19, 13:15   #4437
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez robson1979 Pokaż wiadomość
w programie "na celowniku" widac mame iwony jak jedzie z redaktorem w aucie i pokazuje przejscie ktorym pewnie przeszla iwona. widze tam dosc szeroki pas ruchu z pasami i chyba to jest jakies skrzyzowanie tak? ze swiatlami? bo widze ruch uliczny tez z lewej strony od nich. czy mozesz mi powiedziec co tam sie znajduje na obszarze. chodzi mi o stacje benzynowe,sklepy markety bardziej, budynki urzedowe, poczta, i czy te przejscie dokad prowadzi bezposrednio. bardzo dziekuje
hejka!
tam jest nowe osiedle - 3 wieżowce z monitoringiem , biedronka i najdłuższy w europie falowiec i szkoła zawodówka

Edytowane przez burgund1234
Czas edycji: 2010-09-19 o 13:17
Stary 2010-09-19, 13:16   #4438
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

Cytat:
to dlaczego w artykule jest słowo prawda?
jak zapomnieli innego to dopisali a tego nie poprawili???

Skąd jeteś taka pewna, co tam było ucięte?
Ja wierzę bardziej takim artykułom niż Tobie.
ale tu chyba nie ma co sie licytowac czy sie wierzy bardziej artykułowi czy Kimice, tylko wierzyc reportazowi, prawda jest, ze to Kasia mowi o pieniadzach, to na 100% jej głos.

Filmik o zaginionej

Stary 2010-09-19, 13:20   #4439
robson1979
BAN stały

Cytat:
hejka!
tam jest nowe osiedle - 3 wieżowce z monitoringiem , biedronka i najdłuższy w europie falowiec i szkoła zawodówka
i zadnych wymienionych budynkow tam rozumiem ze niema? jesli iwona szla by prosto przez przejscie to dokad dochodzi? wazne dla mnie
Stary 2010-09-19, 13:22   #4440
burgund1234
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
ale tu chyba nie ma co sie licytowac czy sie wierzy bardziej artykułowi czy Kimice, tylko wierzyc reportazowi, prawda jest, ze to Kasia mowi o pieniadzach, to na 100% jej głos.
masz rację
a swoją drogą jak mogli zrobić taką chałturę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości