|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
Hej KOBIETKI
tiwnsplus ahhh super wyglądasz, różnica widoczna i to bardzo, brawoo ![]() Alexandra_M jest różnica!! i to widać , gratuluję a TŻ to faktycznie jakieś problemy z oczami ma, do okulisty go wysłać! hehe ![]() witam nowe dukające! kwasniutka uda, się na bank Musi, nie ma innej opcji ![]() Gratuluję spadków U mnie dziś na wadze -0,5kg A zdenerwowałam się w ogóle, bo komputer mi się zepsuł, niezbędny był format..i straciłam wszystkie zdj!! ![]() A powiedzcie mi jak robicie ten pudding z Lidla? bo ja beztalencie kulinarne dwa razy już robiłam tak jak jest napisane na opakowaniu, i nie wyszło mi Sparta uuuu kac współczuje, znam ten ból na kaca polecam wypicie alka-seltzer |
|
|
|
#3692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co tu tak puzdo?
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
A czy ktoś wie, jak tam sytuacja u naszej czarownicy????
|
|
|
|
#3694 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i gratki za spadzior pogo sie tanczylo? ![]() qurcze cicho tu dzisiaj, wiem ze jest niedziela ale bez przesady gdzie wy sie podzialyscie ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- wlasnie o niej tez sobie pomyslalam przed chwila ![]() mam nadzieje, ze te najczarniejsze scenariusze sie nie sprawdzily, a ona po prostu nie ma czasu zeby do nas zagladnac
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
twinsplus1 dostaliscie juz odpowiedz na grievance letter? Oni maja bodajze 14 dni by odpowiedziec pisemnie wiec Wam sie juz chyba ten termin zbliza
![]() A ja jesli mozna to prosze o kciuki za TZ - ma jutro rozmowe o prace (prace jedna juz w sumie ma, od poczatku sierpnia, ale do tej pory jej nie zaczal, zreszta to przez agencje i pewnie tylko do Bozego Narodzenia ) ktora bylaby dla niego idealna i umozliwilaby nam wyprowadzenie sie na swoje o czym marze od kilku miesiecy bardzo intensywnie Takze prosze o kciukaski od 13.00 (14.00 w Polsce) przez jakas godzinke
|
#3696 |
|
BAN stały
|
drogie dukanki poiwedzcie mi dlaczego ja mam wstret do otrebow.... nawet chleb otrebowy mi nie smakuje,ani placki z otrebow..... nie moge ich jesc poprostu. moglam tylko je lykac jedzac z jogurtem light ale z owocami
co ja mam zrobic????![]() i jeszcze jedno jutro zaczynam PW i jaka forma jest najlepsza 1/1,2/2,3/3...itp..?bo szczerze jestem juz 6 dzien na PP i mam dosc ! czy na 1/1 chudnie sie tak samo co np. na 5/5? czeakam na odpowiedz "dojrzalsze" dukanki i jeszcze jedno czy mozna czyms zamienic otreby? moze owsianka? odpowiedzcie bo czekam ...
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tempo chudniecia nie zalezy od trybu a od organizmu. Wiec to tylko od Ciebie zalezy jakim pojdziesz. Jesli nie straszne Ci 5 dni samych protein to idz 5/5 ; jesli wrecz sie ich boisz to idz 1/1 a jak jestes po srodku to 3/3. Pamietaj, ze zaczynasz od PW a tryb mozesz zmienic w trakcie diety, ale tylko raz.
|
|
#3698 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno dostanie tę pracę
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje
Zwizualizuje to sobie dzis wieczorem zamiast spadku, a co mi tam ![]() Wtedy na Boze Narodzenie bylibysmy juz na swoim (wynajetym, ale zawsze)
|
#3700 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz gdyby mnie ktoras zechciala mialaby jak w niebie (sprzatam, piore, gotuje, pieke, dziecko umiem wychowac, zakupy zrobic itp Cytat:
Cytat:
a co do brzuszka... jesli sie okaze ze to cos Ci zaszkodzilo, moze jakas skora z pomidora, papryki, nieswiezy serek (czasami sie zdarza ze pomimo dlugiej daty jest juz niedobry, ale jesli poslodzilas, dalas aromat to moglas nie wyczuc....) ale jesli to przez bialko (tak jak u mnie) to wskakuj na III (ja sie na niej czuje rewelacyjnie) trzymam kciuki a jesli chodzi o mame..... padlam..... tez mu walne kiedys takim tekstem.... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-19 o 19:48 |
|||||
|
|
|
#3701 |
|
Zadomowienie
|
witam wieczorkiem
![]() Aleksandra_M TŻta to był utłukła no kurde, widać!!! i to bardzo! ja nie wiem, musisz mu chyba sprawić denka od słoików jako okulary, bo chłopina ślepy musi być...a co do wczoraj to przepędziłam swojego, bez przesady, on to czasem nie do wytrzymania... teraz się tłumaczy że moja nowa figura jeszcze bardziej go pociąga ja myślałam że zejdę w robocie, takie nudy że nie wiem, wróciłam, opyliłam sałatkę cezara i moją ciapajdę czekoladową i idę z koleżanką do knajpy na plotki... ona przy piwie ja przy wodzie miłego wieczoru!
|
#3702 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje a kac dalej meczy? ![]() Cytat:
Cytat:
wspolczuje utraty zdjec... tez bym sie wsciekla ![]() a budyn robie jak budyn na gorace mleko wrzucam slodzik i proszek rozrobiony wczesniej z odrobina zimnego mleka, mieszam i gotuje chwilke ![]() co Ci dokladnie w nim nie wyszlo? rzadki jest? za gesty? grudy ma? beda kciuki ![]() Cytat:
fajnie gada ten Twoj TŻ
|
|
#3703 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję Ci dotychczasowej utraty wagi i powodzenia dalej. Z nami będzie Ci raźniej ![]() Avatarek za****sty ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Im szybciej znajdziesz formę, w jakiej będziesz je spożywać, tym lepiej dla Ciebie... Nie każda z nas je pokochała od pierwszego zjedzenia. Ale jak trzeba to trzeba. Utrzymanie wagi jest istotniejsze.Co do trybów to musiz sobie dobrać najlepszy dla Ciebie. 5/5 jest polecany przez Dukana, ale może być trudny do wytrzymania, jeśli lubisz warzywa. Masz wtedy w alternatywie tryb 1/1. Ja szłam 3/3 - wypośrodkowałam sobie. 3 dni bez warzyw były do zniesienia. Chudłam 1,5, a potem 1 kilo na tydzień. Potem zachciało mi się warzywek w weekendy zawsze i zmieniłam na 4/3 - chwaliłam sobie. Tak więc spadki są porównywalne na wszystkich trybach zależy to głównie od Ciebie samej i Twojej konsekwencji... Chodzi o to, co najbardziej by Tobie samej odpowiadało... ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- [QUOTE=Aleksandra_M;221669 38]moja mama od malego powtarzala mi ze "kobiety powinny sie laczyc w pary" ale ja sie kurde hetero urodzilam..... i nic nie poradze.... chociaz gdyby mnie ktoras zechciala mialaby jak w niebie (sprzatam, piore, gotuje, pieke, dziecko umiem wychowac, zakupy zrobic itp Oj, to JA, ja chcę... Mogę sprzątać kuchnię po Twoim gotowaniu, cooo? Proooszęęęęę ![]() Jestem pewna, że stworzyłybyśmy duet doskonały... Mamuska!! od dzis mowie do TŻ "truteń" O masz, no.... już podchwyciła, łajza jedna... Ale truteń brzmi pięknie... A pasuje jak ulał ![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- No, już wszytskie poszły Taniec z gwiazdami oglądać.... No to ja rozkładam deskę do prasowania i też oglądam, no co zrobić...
|
|||
|
|
|
#3704 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no wiesz ale pytanie akurat "dlaczego ja nie lubie otrebow"bylo retoryczne....chodzilo raczej o to czy mozna czyms zastapic itp...chyba nie zrozumialas moze i bede dluzej chudla ale to wrecz dobrze,nie bedzie efektu jojo wiekszego. A otreby wprowadzam do jogurtu owocowego light 50ml. wiec 2 lyzki otrab z 50ml.jogurtu owocowego lihgt nie zaszkodzi a pomoze.bo przynajmniej nie bede po nich....sam zapach mnie odrzuca i moge je tylko jesc w takim jogurcie. no coz nie kazdy organizm jest taki sam
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie Dukanki
![]() poczytuję sobie czasami Wasze forum i w końcu sama postanowiłam zostać Dukanką dołączyłam dokładnie 6 dni temu ale jestem nieusatysfakcjonowana efektami zeszło mi jak na razie tylko jakieś 0,7-0,8 kg - zamierzam pierwszy etap zakończyć w środę więc chyba nie będzie rewelacji, a raczej w pierwszej fazie powinnam stracić nieco więcej? a poza tym mam problem z zaparciami co też lekko demobilizuje
|
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
Kac powoli znika ale niedziela zmarnowana, hehe leżałam z kotem i przeciągaliśmy się na zmianę w łózku.
![]() TŻ kupił mi na urodziny perfumy Coco Chanel Madmaselle (jakoś tak Zaraz walę spać bo Siostra Sparta po długim L4 wraca w wir pracy, szkoły i praktyk ![]() A więc dukanoc złotka i niech Wam tłuszczyk spada
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) milo ze jest ktos wiekszy ode mnie znaczy sie wyzszy ![]() 2) bardzo prosze ja kocham gotowac, ale sprzatanie po tym to juz mniej bedzie para idealna tylko jak Ci zaczne dogadzac w kuchni to znowu grube bedziemy 3) pewnie ze podchwycila, bo to za***iste okreslenie jest 4) nie taniec (bo tvn nie mam) a milosc nad rozlewiskiem, czy jak to sie tam nazywa.... ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
i czy robilas test? zeszlo Ci malo, bo widocznie woda nie zalegala Ci w organizmie. wg mnie wskakuj na II faze zanim krzywde sobie zrobisz....
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-09-19 o 21:31 |
||
|
|
|
#3709 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie wszystko, to na pewno dużą część zrzucisz do studniówki.Cytat:
A pudding, to normalnie jak budyń się robi. Proszek w odrobince zimnego mleka rozpuścić i wlać na gotujące się mleko. dodać słodzik.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3710 |
|
Przyczajenie
|
do zrzucenia mam jakieś 8-10 kg: wzrost 172 cm, waga była 71,5 jest 70,8 - tak więc od jutra zacznę PW, bo od 2-3 dni waga praktycznie stoi w miejscu.
Dzięki SimplyDivine
|
|
|
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
ja spadywuje do lozka.
bede wizualizowac spadek ( DUKANOC
|
#3712 |
|
Konto usunięte
|
mi otręby smakują - czy to z jogurtem naturalnym, czy jako placki otrębowe,etc
to już bardziej nie lubię jogurtu naturalnego i tylko dzięki otrębom jest dla mnie do przełknięcie
Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2010-09-19 o 21:35 |
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja chyba powoli kończę dzień. Przygotowałam sobie na jutro sniadanko (salatkę jajeczno-korniszonowo-piersiowo-cebulową
) obiadek (pierś z pomidorkiem) podwieczorek (muffinki ), więc moge smiało wychodzic z domu na cały dzień (a w planie mam o 8 opuscic przytulną chatkę, wracając dopiero 21.30, padnę pewnie na nosek ale Was nadrobie!). Slodkich snow dukanki i duzych spadeczkow !
|
|
#3714 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ruszy sie, zobaczysz!! powodzenia ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
juz sie nasluchalam tyle milych rzeczy od Was wszystkich, ze wiem ze TŻ to slepy w dodatku truteń jestescie najkochansze na swiecie buzi buzi buzi spijcie slodko dobre duszyczki
|
|
#3715 |
|
Raczkowanie
|
A czy któraś z Was robiła ser żółty? znalazłam przepis na jednym z blogów ale boję się zaryzykować bo dużo z tym roboty i zastanawiam się czy warto? jaki jest w smaku i ile może przetrwać w lodówce?
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli oczekujesz od niego smaku prawdziwego sera zoltego, to go nie rob. Smaku sam w sobie za duzo nie ma, nie ciagnie sie jak normalny ser, ale sie rozstapia i potem przypieka. Uzywalam go do plackow otrebowych, na wierzch na pizze czy do piersi z kurczaka pieczonej. Zrobic, pewnie jeszcze zrobie, ale inaczej go doprawie
|
|
#3717 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziś upiekłam 2 bułki z przepisu na grahamkę a teraz się jeszcze pieką bułeczki Zrobiłam już nutelle do babeczek. A dodatkowo jakby mi się zachciało słodkiego mam batony czekoladowe już zrobione w lodówce. Coś tak czuje że mój chłopak będzie pierwszy Mam nadzieję że jutro jakiś spadeczek będzie, ale już 5 dzień nie ma porcelanki i waga stoi
|
|
#3718 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no coz sad pracy wita, ale tam juz bedzie z grubej rury tymczasem , moj M bez pracy ja bez pracy, a rachunki placic trza ale damy rade, nie pierwszy raz w takim g..nie po uszy siedzimy a za twojego TZ to oczywiscie ze bede trzymac
|
|
#3720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mleko w granulkach odtłuszczone stoi od tygodnia, skrobia od miesiąca - nie otwierane. Może w końcu trzeba zacząć zjadłabym coś mega słodko - pysznego.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

ahhh super wyglądasz, różnica widoczna i to bardzo, brawoo 

na kaca polecam wypicie alka-seltzer 

czas szybko minie i zaraz sie pewnie zobaczycie!
gdzie wy sie podzialyscie 
i jeszcze jedno czy mozna czyms zamienic otreby? moze owsianka? odpowiedzcie bo czekam ...

klaski:

po nich....sam zapach mnie odrzuca i moge je tylko jesc w takim jogurcie. no coz nie kazdy organizm jest taki sam
zeszło mi jak na razie tylko jakieś 0,7-0,8 kg - zamierzam pierwszy etap zakończyć w środę więc chyba nie będzie rewelacji, a raczej w pierwszej fazie powinnam stracić nieco więcej? a poza tym mam problem z zaparciami co też lekko demobilizuje
ale damy rade, nie pierwszy raz w takim g..nie po uszy siedzimy