|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
![]() nie spadnie, można go przymocować do łóżeczka (przynajmniej mój ma załączone mocowania). |
|
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
de28 nie spadnie bo sie takie plastkowe 'bolce' od spodu przykreca by nie suwalo sie
|
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedzi dziewczyny
Co do pieluszek ja kupilam takie bo byla fajna promocja i sztuka wynosila 0,47zl. Sa jeszcze w REALU. W sumie 94 sztuki i chusteczki gratis
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch mnie boli na dole, tak w srodku
w sumie przy okresie inaczej bolal Jej ide do wc cos mi niedobrze
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Uch, a ja wreszcie po całych wakacjach nie mycia podłogi i ścian w kiblu (oczywiście sedes myłam regularnie, ale podłogi nie było warto, bo codziennie ktoś tam pył znosił, wylewał coś itp), wymyłam to wszystko tak z grubsza. Większe szorowanie zrobi mąż w wolnej chwili, ale i tak jest o niebo lepiej. Tylko mam pył wszędzie, nawet w ustach - pył z gipsu wymieszany z drobinkami pyłu z kociej kuwety
Mam nadzieję, że w ten sposób się toksoplazmozy nie łapie
|
#1807 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo ładny on Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka, podaje link:
http://allegro.pl/0218-ceba-profilow...223478920.html
|
#1809 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
Dzięki za pocieszenie Na szczęście jakoś dam radę dokończyć to, co miałam zrobić. Choć ciężko mi już się poruszać, to jakoś dam radę ![]() Poza tym czeka mnie zapracowany tydzień, bo w weekend odwiedzają nas rodzice - teście i moja mama i trzeba posprzątać. TŻ jest chory, więc raczej nie mogę na niego liczyć. Dobra - ale koniec narzekania Po Faktach lecę zrobić sobie budyń
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() ale miałam zakręcony dzień i wpadam tylko na chwilę ![]() udało nam się dziś sprzedać samochód!!! ![]() i zaczynamy poszukiwania pełną parą nowego samochodu ![]() nadrobię jutro bo dziś TŻ nie pozwala mi na kompie siedzieć... buziaki, pozdrawiam!!!
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
hej my po badaniu ale nie miałam wczesniej czasu odpisać. szyjka zamknięta ma 2 cm... nie wiem w sumie czy dużo czy mało
malutka nadal jest dziewczynką i waży 710g po za tym wsio ok tyle ze mnie bardzo boli gardlo
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka, dzieki heh
Jak jzu rozloze lozeczko i ogarne pokoj calkowicie to pokaze w koncu te meble bo obiecalam juz tu mallinka, no to gratulacje Ja to bym wolala jakikolwiek aby byl taki za 5tys, a on mowi ze trzeba z 20 tys nazbierac, wiec powodzenia ![]() Mnie to sie podobaja takie bardziej terenowe, cos jak Nissan Quasquai itp. No ale kosztuja tez ![]() sanderitka, ja tez nie wiem co oznacza to ze szyjka na 2 cm zamknieta nie pytalas lekarza? No ale co tam, dobrze ze w ogole zamknieta ![]() Boze ja sie zle czuje mala juz dosc dlugo spi ale wczoraj wariowala i dzis rano. Powaznie juz mnie wszystko w srodku boli Ona chyba faktycznie ma za malo miejsca.. no nie wiem ![]() Gra ktoras z Was w Farmeramę?
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
spac mi sie chce
![]() tak sobie mysle dziewczyny...jak czuje sie skurcze? bo ja chyba jeszcze nie mam zadnych![]() czy to taki chwilowy silny bol w roznych miejscach? po bokach , pod zebrami? |
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Właśnie wróciłąm z działki, gdzie byłam ze znajomymi. Jestem zmęczona i śpiąca okropnie, ale zadowolona. Chyba do końca ciąży już taki wypad się nie zdarzy. Po raz kolejny przekonałam się, że znajomych mamy super. Naprawdę nic z tych rzeczy, o których piszecie nie ma miejsca między nami. Wszyscy chcą wręcz jeszcze bardziej utrzymywać kontakty - ciągle pytają jak się czuję, kiedy nowe badania, jak to będzie. Z drugiej strony oczywiście gadamy też o zwykłych tematach. Nic się nie zmieniło.Ciekawe jak to będzie jak mała się urodzi, może już nie tak wesoło, bo będziemy uziemieni bardziej. Dobra, idę Was nadrabiać, bo mam spooooooooro.
|
|
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Artystka, Anecka, Apolonia, Gustawek, M25, De28 dzięki za odpowiedzi w sprawie duszności
Widzę, że nie jestem sama z tym problemem.Dla mnie to jest strasznie uciążliwe, bo nigdy nie wiem kiedy mnie to złapie. Mam niskie ciśnienie, przeważnie 90/50 a puls mam w okolicach 100. Serce mi kołacze jakby chciało ze mnie wyskoczyć. A teraz ledwie usiadłam prze kompa, to już czuję, że mi słabo się robi i muszę brać bardzo głębokie oddechy, że jakoś wytrzymać... Masakra. De28 u mnie to nie jest na tle nerwowym, bo ostatnio prowadzę monotonne życie, bez emocji Nieraz duszności mam już od rana, ledwie oczy otworzę, zanim cokolwiek zdąży mnie zdenerwować.A ty uważaj na siebie skoro wiesz, że coś takiego cię dopada pod wpływem emocji itp. Unikaj stresujących sytuacji. A brakiem miejsca się nie stresuj. Poradzicie sobie. Przecież wszystko nie musi być zawsze na pucuś glancuś ![]() Cytat:
![]() Robiłam to kilka dni. Ale mam tak straszną zgagę, że leżąc do góry nogami mam wrażenie, że zaraz mi się uleje Na dodatek mój ciężki tyłek sam zjeżdża z poduszek, nie jestem w stanie długo wytrzymać w takiej pozycji.No i jak się naczytałam o dzieciach z owiniętą pępowiną wokół szyi, to się przeraziłam. Mój Pascal tak się wierci, że bardzo się boję, aby nie owinął się pępowiną. On tam chyba robi przemeblowanie ![]() Kopie mnie z innej strony, już nie na dole, ale w górze i już nie umiem ocenić gdzie jest główka a gdzie pupcia. Może te ćwiczenia spowodowały jakiś jego obrót, ale wydaje mi się że dalej leży w poprzek. We wtorek idę do gina, to się okaże jak on teraz się ułożył i do wtorku nie zamierzam więcej kombinować z ćwiczeniami. Poczekam co powie lekarz. KarolinaB trzymaj się dzielnie, i słuchaj lekarzy, a będzie wszystko dobrze A ja muszę już znikać, bo nie dość, że się duszę od tego siedzenia, to jeszcze nerka tak strasznie boli, że chyba zaraz eksploduję. Postaram się zajrzeć jutro. ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Cytat:
A wcale nie musisz tyle płacić. Popatrz na Ebay. Ja tam kupiłam nowy za 15 euro Ale często wstawiają takie od 1 Euro i trzeba licytować i wtedy wychodzi taniej jak się ma szczęście ![]() Polecam Ci tego sprzedawcę, bo od niego kupiłam. Tu masz na łóżeczko 120x60: http://cgi.ebay.de/Wickelplatte-Wick...item3360fc3a60 A tu masz na łóżeczko 140x70 http://cgi.ebay.de/Wickelplatte-Wick...item4aa4c5618a Nieraz ma tylko jako sofort kaufen, ale dziś ma aukcję, więc może zdążysz
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-09-19 o 21:05 |
||
|
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderinka, mnie mój gin ostatnio po ręcznym badaniu też powiedział, że mam 2cm i zamkniętą. Powiedział, że to całkowicie w normie. Być może najważniejsze jest, ile miała na początku. Nigdy nie pytałam, a może ja zawsze miałam 2cm?
Kurde, dziewczyny, mam znowu straszny problem ze skórą Wiem, że to trochę moja wina, bo zaniedbuję pielęgnację... Tam gdzie smaruję olejek na rozstępy, czyli brzuch, piersi, tyłek, praktycznie nie mam tego problemu. Ale przyznam, że nie specjalnie dbam o resztę i teraz w ciąży wyjątkowo to "wyłazi". Na przedramionach i łokciach zauważyłam własnie tak przesuszoną skórę, że aż zaczerwienioną. Trochę to z daleka wygląda jak jakieś uczulenie, ale nie ma żadnych krostek. Tylko zaczerwienienie i takie podrażnienie jakby. I na wierzchach dłoni mam masakrycznie zniszczoną skórę, już nie wiem co na to poradzić. Aż mi pęka, swędzi i są czerwone plamy Smaruję kremami, zmywam w rękawiczkach... To chyba dlatego mi się robi, że bardzo często myję ręce, zwykle bardzo ciepłą wodą. Zawsze przywiązywałam do tego wagę, a teraz w ciązy to już makabra - po każdym głaskaniu kota czy otwieraniu kosza na śmieci myję łapki Znacie jakiś sposób na szybką regenerację takiej zmacerowanej skóry na rękach?
|
#1820 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia, lozeczko poluje juz u innego sprzedawcy, mam upatrzony caly komplet.
Dzieki za linka do przewijaka.Razem z przesylka ponad 20 euro ale faktycznie taniej.
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu juz nie grasz?
Wiecie co mnie sie wydaje ze kupowanie przewijaka na allegro nie ma sensu. Ostatnio bylam w kerfurze i tam przewijaki takie same byly w cenie 39zl, w hurtowni widzialam po 52 TE SAME.Jej zgaga mnie meczy i te dusznosci, w dodatku cos mnie brzuch boli. Dzis zaczety 32 tydzien.. Z racji 32 tc kupilam wlasnie sukienke dzianinowa Dobranoc!
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja ja mam ten sam problem z dłońmi, są szorstkie, suche i czerwone (też mam manię mycia rąk
woda i mydło potwornie wysusza a i pogoda też się do tego przyczynia), polecam delikatny peeling a potem posmarować grubo kremem lub oliwą z oliwek, można też po posmarowaniu założyć jakieś bawełniane rękawiczki i tak położyć się spać, żeby się wszystko porządnie wchłonęło. No i trzeba często smarować kremem w ciągu dnia.
|
|
|
|
#1823 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
Jestem w 34 tygodniu ciąży i mam POWAZNY problem ![]() od tygodnia mam obrzękniętą śluzówkę w nosie, prawdopodobnie powodem są hormony w ciąży. Czy któraś z Was też boryka się z takim problemem? Mam całkowicie zatkany nos i nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam a kropelek obkurczających też nie chcę za wiele brać bo to błędne koło.Macie jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić? |
|
|
|
#1824 |
|
Dragonfly
|
mi wlasnie tak sie zmacerowala skora pomiedzy palcami
o dziwo,bo przeciez po smarowaniu brzucha oliwka olejek tez mi tam zostaje,ale to moze od tego remontowego pylu...jutro bedzie jazda bez trzymanki bo tz bedzie szlifowal i lakierowal podloge,a to podobno tak wali ze wytrzymac sie nie da nawet siedzac w drugim pokoju![]() ja dzis cierpie,bo mam pokopany jeden bok,mala tak mi czasem zasadza kopniaki,ze az sie zwijam i krzywie..masakra mallaga,nie wiem co Ci doradzic,ja jestem alergikiem i z racji wiecznie zatkanego nosa uzywalam Marimer z sola morska ale szczerze mowiac niewiele pomagal,mowilas o tym lekarzowi?
|
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
rozmawiałam z laryngologiem mojej córki.Pozwolił mi brać otrivin lub nasivin i kazał czekać do porodu....a zostało mi jeszcze 6 tygoni.
|
|
|
|
#1826 |
|
Dragonfly
|
Otrivin jest w miare dobry,babka na SR zwrocila nam ostatnio uwage,ze wiele osob zle aplikuje krople i dlatego nie dzialaja,albo dzialaja slabiej.Ze podobno nalezy je zakraplac lezac na boku
bo wtedy najmocniej dzialaja,ja za to mam problem z krwotokami z nosa
|
|
#1827 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- rypka, ciepłe mleko z miodem i czosnkiem i na następny dzień będziesz zdrowa ;-) ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
A co do prasowania to sama nie wiem kiedy, ważne żeby w ogóle wyprasować. Prasowanie ogólnie ma za zadanie wysterylizować małe ubranka.
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
masakra wstałam przed 5.oo bo strasznie mnie bolał brzuś i byl twardy wzielam buscopan i juz lepiej ale chyba nie usnę juz mała wpycha wszedzie juz te nóżki ...
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się obudziłam już jakiś czas temu, jak mąż się przed szóstą do pracy szykował. I jakoś już nie mogę zasnąć. Jakoś wyjątkowo mnie dziś moje dolegliwości alergiczne męczą (nieważne, że w testach alergia wyszła bardzo słaba
Piszecie, że Wasze dzieciaczki boleśnie Was kopią. Ja prawie nie mam tego problemu, czasem dostanę nieprzyjemnego kuksańca w pęcherz i trochę mi uciska mały na żołądek i przeponę, ale takiego naprawdę bolesnego kopa to chyba jeszcze nie dostałam. A dziś zaczynam 30 tydzień
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no to gratki 30 tc
juz bliżej niż dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

w sumie przy okresie inaczej bolal
Jej ide do wc cos mi niedobrze
Mam nadzieję, że w ten sposób się toksoplazmozy nie łapie 

bardzo ładny on 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

malutka nadal jest dziewczynką i waży 710g