Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 16:09   #1021
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
no właśnie jaki lepszy ?? sama nie wiem help
Kurcze z jednej strony jednoczęściowy lepszy bo dziecku nigdzie nie podwiewa i w ogóle, ale z drugiej strony jak się ma oddzielnie kurtkę to np w marcu już można ubrać rajty, spodnie i samą kurtkę ...

Ja też mam problem z rozmiarem .... nie mam zielonego pojęcia jaki wziąć... 80?? Czy lepiej 86?? Bo większy to już chyba nie

anakazar mnie też ten 14-latek absolutnie urzekł Śpiewał fantastycznie Moja Hanka mogłaby mieć takiego kawalera

Myślę nad tym kombinezonem i chyba 80 wystarczy ... bo bezsensu też za duży kupić bo i tak na przyszłą zimę się nie nada ... aneczka ten podany przez Ciebie śliczny!!

http://www.milanos.pl/vid-20228-Mam-...-i-lepsza.html tego też mogę w nieskończoność słuchać

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-19 o 16:32
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 16:39   #1022
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Kurcze z jednej strony jednoczęściowy lepszy bo dziecku nigdzie nie podwiewa i w ogóle, ale z drugiej strony jak się ma oddzielnie kurtkę to np w marcu już można ubrać rajty, spodnie i samą kurtkę ...

Ja też mam problem z rozmiarem .... nie mam zielonego pojęcia jaki wziąć... 80?? Czy lepiej 86?? Bo większy to już chyba nie

anakazar mnie też ten 14-latek absolutnie urzekł Śpiewał fantastycznie Moja Hanka mogłaby mieć takiego kawalera

Myślę nad tym kombinezonem i chyba 80 wystarczy ... bo bezsensu też za duży kupić bo i tak na przyszłą zimę się nie nada ... aneczka ten podany przez Ciebie śliczny!!

http://www.milanos.pl/vid-20228-Mam-...-i-lepsza.html tego też mogę w nieskończoność słuchać
ja biore 74
Maciek ma 70 cm wzrostu i raz juz kupiłam kurtkę w H&M na 80 i jest za duża i spodnie ocieplane też 80 i są dobre bądź tu mądry
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 17:45   #1023
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja biore 74
Maciek ma 70 cm wzrostu i raz juz kupiłam kurtkę w H&M na 80 i jest za duża i spodnie ocieplane też 80 i są dobre bądź tu mądry
Na Marcela na bank by za małe było. On teraz nosi 74 a gdzie jeszcze do zimy... plus pod kombinezon musi mieć jakieś rajty i sweterek chociaż te rozmiarówki to dziwne są ... zazwyczaj kurtki czy kombinezony są znacznie większe stąd problem z tymi rozmiarami I ja nadal nie wiem jaki rozmiar zamówić

Stary 2010-09-19, 17:47   #1024
koglus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
W ogóle te interaktywne zabawki są drogie... znalazłam jeszcze coś takiego http://allegro.pl/mis-edus-uczniacze...231751387.html widziałam to to w tesco więc pójdę i oblukam W ogóle wszystko dla dzieci jest drogie... biznes się z tego zrobił i tyle...
Mam nadzieję że nie zachorujecie, bo to masakra jest z tymi katarami, gardłowymi sprawami itp. I najgorsze jest to, że trzeba to po prostu wyleżeć. U nas w domu to wszyscy chorzy: Kuba, ja tż i teściowie. I wszyscy tacy....... pociągający
ja mam zamiar to kupic
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 17:55   #1025
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Na Marcela na bank by za małe było. On teraz nosi 74 a gdzie jeszcze do zimy... plus pod kombinezon musi mieć jakieś rajty i sweterek chociaż te rozmiarówki to dziwne są ... zazwyczaj kurtki czy kombinezony są znacznie większe stąd problem z tymi rozmiarami I ja nadal nie wiem jaki rozmiar zamówić
ja będę pewnie z 80 kupować. Ale najlepiej dziecko pomierzyć, dodać kilka cm i wtedy wybierać

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
Nasze maluchy to chyba jeszcze za małe na takie stoliki, chociaż niby pisze że od 6 miesiąca. Pewnie w późniejszym czasie coś takiego mu sprawimy

Mój Mały rozrabiaka śpi, tylko go odłożyłam do łóżeczka to od razu zasnął. Szkoda że tak się nie dzieje wieczorami, coś źle robimy
Stary 2010-09-19, 18:18   #1026
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

anakazar powiedz coś więcej o tych kosmetykach naturalnych ... dobre to??

A to masło shea i mydło to dla maluchów używacie??

Kto wie jakie są najgrubsze rajstopy ?? Muszę sobie kupić kilka sztuk do pracy, bo później mi się nie chce za tym latać

Stary 2010-09-19, 18:22   #1027
minka26
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!!
próbuję coś napisac do was od środy, ale jak już nadrobię zaległości w czytaniu to zaraz mi coś wypada i nie mogę odpisać. Nie nadrobię oczywiście tamtych dwóch tygodni co mnie nie było, żałuję, bo lubię was czytać

więc my po wakacjach, urlop się udał, co prawda nie wypoczęłam jak za czasów kiedy byliśmy sami, ale i tak było fajowo
co prawda najadłam się strachu, bo Amelce wyszło na usteczkach coś co wyglądało jak zimno, zajęło całą górną wargę, jedną noc strasznie nam płakała (bardzo źle to znosiłam, pokłony w stronę tych, które przez kolki i inne takie przeżywały/ją takie sytuacje często), bidulka nie mogła jeść, bo podczas ssania ta warga pękała, leciała krew rano od razu do apteki pobiegliśmy i pani dała nam taki krem, z tego co przeczytałam na ulotce to nie było zimno, tylko coś w sytlu infekcji, często podobno zdarza się to u małych dzieci, bo pod smoczkiem się ślina zbiera, do tego brudne rączki, resztki jedzenia i potem ciężko to wytępić. Kazano nam ograniczyć smoczek i smarować często, na szczęście szybko pomogło, ale za to następnego dnia ześlizgnęłam sie ze schodów i amelka uderzyło głową w kamień na szczęście nic się nie stało...
pokarmu zaczęło mi brakować i musiałam podawać jej kaszkę, teraz od tygodnia dokarmiam ją bebilonem i cyca dostaje tylko w nocy i rano.

nie pamiętaj już co komu miałam napisać, więc wybaczcie

a tu pare fotek z urlopu
1. tz z Amelką (taką już ma kiteczkę )
4. z 3,5 letnim synkiem mojej kuzynki (przeagent)
5. zachustowny tz, idziemy w jaskinie
7. Amela uwielbiała się kąpać, na fotce minka po skosztowaniu wody morskiej
9. Amelka pływa
Stary 2010-09-19, 18:25   #1028
minka26
Wtajemniczenie

cd
Stary 2010-09-19, 18:26   #1029
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

minka fotki fantastyczne!! Ale bym sobie pojechała na takie wakacje Tylko coś ilość fotek nie zgadza się z ilością opisów Ano teraz już widzę wszystko Cuuuuudo!! I jak Amelcia pięknie pływa

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-19 o 18:36
Stary 2010-09-19, 18:27   #1030
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Kto wie jakie są najgrubsze rajstopy ?? Muszę sobie kupić kilka sztuk do pracy, bo później mi się nie chce za tym latać
ja w ciąży miałam 120DEN, ale nie wiem czy takie są najgrubsze. Były ciepłe, ale to była irlandzka zima
Stary 2010-09-19, 18:34   #1031
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny obejrzyjcie kombinezony i kyrteczki na all firmy wójcik , wpisałam rozm 74... boziu oni maja świetn e rzeczy taaakie inne takie dziewczece i takie chłopiece az dech mi zapiera .. no podobaja mi sie bardziej od innych ....

http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1

chyba zakupie michasi takowy jakiś.. ale zobacze na ile mi jeszcze urośnie..
Dla mnie wójcikowe rzeczy ą świetne. Bardzo dobra jakość i wykonanie. Najpierw Tż kupował tam większość ubrań dla swojego syna a teraz kupujemy też dla Zosi. Zawsze czekam na przeceny bo normlne ceny są odjechane. Z najnowszej kolekcji kupiłam legginsy i skarpetki. Kobinezony zimowe mają przecudne. Nie wiem czy oglądałaś na ich stronie
Stary 2010-09-19, 18:34   #1032
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

eee Grymelka gdyby on mnie chciał to migiem rozwiodłabym się z tż A ten drugi co go z tą dziewczyną rozdzielili też był fantastik

Cytat:
ja też mam problem,bo Nina jeden ma,który jest na 9 miesięcy a dobry jest teraz na nią,a drugi ma znowu za duży,bo to po mojej siostrze się jeszcze uchował

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 18:41   #1033
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
=hej dziewczyny , pisze z innej beczki troche, wlasnie czytam tez inne forum o porodach w uk, (sama zdecydowalam sie rodzic w Polsce, thx God) troche jestem w szoku jak tam sie porody odbywaja . pod odejsciu wod plodowych kaza przyjechac do szpitala po 24h no chyba ze cos sie zacznie dziac (a an ogol to sie dzieje i wtedy wszystko jest na ostatnia chwile organizowane np karetka a do szpitala sie jedzi dlugo ze wzgledu ze miasta sa bardzo rozlozyste bo kazdy mieszka w domu a bloki sa rzadkoscia ) , kobiet nie nacinaja tylko pozwalaja im sie rozerac bo podobno sie to szybciej goi , a jak sie jest pop terminie 16 dni to kaza nadal czekac bo wszystko musi byc naturalnie szok,
dzieki bogu ze rodzilam w Polsce
ja tu musze stanąć trochę w obronie. Więc co do odejścia wód płodowych, to bezpieczny czas od odpłynięcia wód płodowych do porodu to 24 godziny, w Polsce zwykle wczesniej się wywołuje tam się czeka. Z tym, że zanim odeślą cię do domu to podłączają pod ktg na 30 czy 60 minut, sprawdzają czy wszystko jest ok i jeśli jest to wtedy odsyłają (przynajmniej tak jest w Irlandii), a jak w trakcie tych 24 godzin dostajesz skurczy to jedziesz do szpitala, tak jak w przypadku kiedy te wody ci nie odejdą. Moja siosta tak miała, rano jej wody odeszły a o północy skurcze się nasiliły i pojechała do szpitala, nie faszerowali ja oxy, pewnie dzięki temu dała rade bez znieczulania.
Kobiet nie nacinają tak jak w Polsce, bo u nas to rutyna i czy trzeba czy nie, to tną bo tak wygodniej położnym, powiedza ci, że trzeba a ty się godzisz, bo im ufasz, zresztą nie masz innego wyjścia, o tym jak to w Polsce wygląda można poczytac na stronach Rodzić po ludzku. Ja jestem dowodem na to, że nacinac nie trzeba!! Nie byłam nacinana i nie pękłam, obyło się bez ani jednego szewka. W Polsce pewnie standardowo by mnie nacięli. Tam położna już szykowała nożyce, ale dała mi czas, powiedziała, że dziecko zaczyna być zmęczone i że jak zaraz nie wyjdzie główka to mnie natnie. Wiedziałam, ze to konieczność.
Co do 16 dni i czekanie to nie wiem, u nas po 14 chcieli wywoływać. Ja rodziłam tam i chętnie następne dziecko tez bym tam rodziła. Przynajmniej za państwowe pieniądze masz zapewniony swój pokój z łazienką, połozną, która jest przy tobie cały poród, nawet na chwilkę nie zostałam sama. I przede wszystkim traktują cię z szacunkiem!! Piszę jak jest w Irlandii, podejrzewam, że w UK jest podobnie. Nie wszystko co polskie jest lepsze...
Stary 2010-09-19, 18:54   #1034
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

powiem Ci,że używałam już różnych kremów np.vichy czy clinique i po żadnym z nich nie widziałam jakiś tam specjalnych efektów,a ceny w porównaniu do tych z biochemii straszne.
Do mnie przemawia w nich to,że np.wszystkie drogeryjne i apteczne kremy mają długą date ważności,a te robione maks 6 miesięcy.
Myślę,że warto sobie spróbowac np.serum,zamówiłam tez olej kokosowy do włosów i też jestem zadowolona.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-09-19, 19:04   #1035
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
powiem Ci,że używałam już różnych kremów np.vichy czy clinique i po żadnym z nich nie widziałam jakiś tam specjalnych efektów,a ceny w porównaniu do tych z biochemii straszne.
Do mnie przemawia w nich to,że np.wszystkie drogeryjne i apteczne kremy mają długą date ważności,a te robione maks 6 miesięcy.
Myślę,że warto sobie spróbowac np.serum,zamówiłam tez olej kokosowy do włosów i też jestem zadowolona.
To co w takim razie polecasz?? Ja np nie mam jakiś wielkich problemów z cerą ale chciałabym ją rozświetlić i wygładzić da się ?
A olej kokosowy czemu służy na włosy?? I jak się go stosuje??

Jakby chciała np takie coś http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html to ja sama to później w domu robie????????????? jak???? jak to przechowywać?? i w ogóle? czy ja umiem ??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-09-19 o 19:08
Stary 2010-09-19, 19:08   #1036
anakazar
Zakorzenienie

Na biochemii można o tych kosmetykach poczytac,link daje jakby któraś z was chciała się wgłębic w temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=349217

Stary 2010-09-19, 19:12   #1037
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Koglus tez slyszalam o tych porodach , a znow moja kuzynka tam rodzila i mowi ze lepszej opieki miec chyba nie mogla i bylo zupelnie inaczej wiec chyba popytac lepiej jak to w praktyce wyglada, a miala cholernie ciezki kleszczowy porod.
A stolik podobny jest w biedronce dzisiaj go ogladalam, kosztuje 39,99.
drcron oby piesek wyzdrowial

aneczka nie jest latwo pisac, bo wiem jak to jest, takze trzymaj sie dzielnie.

Kombinezony mamy 4 3 jednoczesciowe i jeden dwa , wszystkie dostalam od kuzynki wiec nie musze sie tym przejmowac.

Spadam na kolacje i na film.
Dobranoc
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 19:27   #1038
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
To co w takim razie polecasz?? Ja np nie mam jakiś wielkich problemów z cerą ale chciałabym ją rozświetlić i wygładzić da się ?
A olej kokosowy czemu służy na włosy?? I jak się go stosuje??

Jakby chciała np takie coś http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html to ja sama to później w domu robie????????????? jak???? jak to przechowywać?? i w ogóle? czy ja umiem ??
wiesz co?potrafisz na pewnooni wszystko fajnie,ładnie osobno przysyłają do domu i masz na ich stronie dokładną instrukcję obsługi i zapewniam,że nie wykonałby tego tylko ten,który nie potrafi czytac
kiedyś dawali razem z produktem na karteczce instrukcje,ale teraz tylko na ich stronie.Ten co ja mam bym polecała-jeśli zależy Ci tylko na rozświetleniu,a dodatkowo ma ochorne przeciwsłoneczną i niby opóznia starzenie naszych facjatprzez witaminę C

a tutaj link do olejku http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-coconut.html

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Przechowywanie:dzielimy serum na 2 porce 1 porcje używaną-stoi w szafce i porcje trzymaną w lodówce.Używaną z szafki trzeba zużyc w ciągu tygodnia i pózniej z lodówki sobie dolewamy.

Stary 2010-09-19, 20:35   #1039
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOCCU maj frajd z

A ja w pociagu i znowu w drodze. Dzisiaj odprwadzal mnie Tz razem z Giga. Mala wcale sie nie zmartwila tym ze wyjechalam . Ona woli tatusia. Tz oczywiscie mi zrobil kanapki na droge).
Kurcze troche ciezko tak co tydzien w drodze.

Wiecie tak troche smutno sie tutaj zrobilo. Problemy ze zdrowiem, problemy z pieniedzmi. Dziewczyny trzymajcie sie. Jestescie wyjatkowe i wasze dzici sa wyjatkowe.

Jak sie spojrzy na swoje dziecko on on to jeszcze sie usmiechnie to wszystkie problemy gdzies gina.

Sponsa - Twoja mala jest przesliczna.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Jezeli chodzi o kombinezony to moja Oliwka zeszlej zimy topila sie w rozmiarze 50. A teraz tez sie rozgladam za 80-ta. Jak ten czas leci

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-19 o 20:39
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 20:47   #1040
koglus
Rozeznanie

Cytat:

kombinezoniki bardzo ladne , ja bym brala co najmniej rozmiar 86 albo i wiecej bo to zalezy jaki fason , jak sie ubierze jakis ciuszek podspod to moze byc za maly a do zimy jeszcze 2 miechy wiec dzieciaczki urosna, nasze dzieci i tak nie chodza wiec bedziemy je nosic

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
ja będę pewnie z 80 kupować. Ale najlepiej dziecko pomierzyć, dodać kilka cm i wtedy wybierać

Nasze maluchy to chyba jeszcze za małe na takie stoliki, chociaż niby pisze że od 6 miesiąca. Pewnie w późniejszym czasie coś takiego mu sprawimy

Mój Mały rozrabiaka śpi, tylko go odłożyłam do łóżeczka to od razu zasnął. Szkoda że tak się nie dzieje wieczorami, coś źle robimy
ten stolik jest od 6m+ bo jemu nogi wymontowywujesz i sam blat na podloge kladziesz

Stary 2010-09-19, 20:52   #1041
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
cd
minka, boskie zdjęcia super że mimo pewnych zdarzeń wypoczynek się udał i wypoczęliście

Cytat:
dasz na pewno radę Kiedyś sobie zamówiłam do zrobienia tonik z kwasem aha i wszystko było ładnie wytłumaczone co z czym łączyć i jak. Pobawisz się w chemika

Właśnie Małego usypiam Jak na razie leży w łóżeczku i gada do siebie

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
ten stolik jest od 6m+ bo jemu nogi wymontowywujesz i sam blat na podloge kladziesz
aaa... to o tym nie wiedziałam spojrzę sobie na ten stolik
Stary 2010-09-19, 20:59   #1042
koglus
Rozeznanie

Cytat:
ja tu musze stanąć trochę w obronie. Więc co do odejścia wód płodowych, to bezpieczny czas od odpłynięcia wód płodowych do porodu to 24 godziny, w Polsce zwykle wczesniej się wywołuje tam się czeka. Z tym, że zanim odeślą cię do domu to podłączają pod ktg na 30 czy 60 minut, sprawdzają czy wszystko jest ok i jeśli jest to wtedy odsyłają (przynajmniej tak jest w Irlandii), a jak w trakcie tych 24 godzin dostajesz skurczy to jedziesz do szpitala, tak jak w przypadku kiedy te wody ci nie odejdą. Moja siosta tak miała, rano jej wody odeszły a o północy skurcze się nasiliły i pojechała do szpitala, nie faszerowali ja oxy, pewnie dzięki temu dała rade bez znieczulania.
Kobiet nie nacinają tak jak w Polsce, bo u nas to rutyna i czy trzeba czy nie, to tną bo tak wygodniej położnym, powiedza ci, że trzeba a ty się godzisz, bo im ufasz, zresztą nie masz innego wyjścia, o tym jak to w Polsce wygląda można poczytac na stronach Rodzić po ludzku. Ja jestem dowodem na to, że nacinac nie trzeba!! Nie byłam nacinana i nie pękłam, obyło się bez ani jednego szewka. W Polsce pewnie standardowo by mnie nacięli. Tam położna już szykowała nożyce, ale dała mi czas, powiedziała, że dziecko zaczyna być zmęczone i że jak zaraz nie wyjdzie główka to mnie natnie. Wiedziałam, ze to konieczność.
Co do 16 dni i czekanie to nie wiem, u nas po 14 chcieli wywoływać. Ja rodziłam tam i chętnie następne dziecko tez bym tam rodziła. Przynajmniej za państwowe pieniądze masz zapewniony swój pokój z łazienką, połozną, która jest przy tobie cały poród, nawet na chwilkę nie zostałam sama. I przede wszystkim traktują cię z szacunkiem!! Piszę jak jest w Irlandii, podejrzewam, że w UK jest podobnie. Nie wszystko co polskie jest lepsze...
moze jakby moje kolezanki byly zadowolone z porodu w Uk to bym nic nie napisala , ale przypuszczam ze to wszystko zalezy od szpitala (taka mam nadzieje), a z pokoju jednoosobowego to bylabym happy bo wlasna lazienka ale z drugiej strony to smutno samemu lezec , ja mialam fajne kobitki w pokoju wiec bylo fajnie , no ale ktos inny mozee byc zadowolony z pokoju wiec kwestia wzgledna, najwazniejsze zeby kobiety jak najmniej sie meczyly ,mam nadzieje ze drugi porod bedzie szybki i mniej bolesny
zdjecia super , czy to hiszpania ? bardzo lubie latac do hiszpani, polecam tez bardzo grand canarię i majorke (majorka tania )

Stary 2010-09-19, 21:06   #1043
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Z porodami to jest różnie przepisy wszędzie też inne. Ja po drugim porodzie uważam że bardzo dużo zależy od położnej, i przepisy nic nie zmienią. Jak trafisz na zołzę, tak jak ja przy pierwszym, to miałam do drugiego porodu straszną traumę, dlatego jak wody mi odeszły i tz pojechał synka do dziadków zawieźć, wrócił, to chciał mnie od razu do auta pakować i wieść na porodówkę, a ja że nie nie pojadę, dopiero na sam koniec(a najchętniej to rodziłabym w domu)W szpitalu trafilam na zołzę nr 2 i załamana byłam, aż skurcze zaczeły mi przechodzić z tego strachu, rozluźniłam się i wszystko się rozkręciło jak przyszła nowa zmiana i dostałam nową położną, normalnie super kobietka, z nią to ja mogłabym i na drugi dzień znowu rodzić

Pop ty tak sie nie przejmuj tym że mała nie okazuje smutku po twoim wyjeździe. Za mała jeszcze na to, i najwidoczniej masz taką prawdziwą "córunię tatunia"tylko się cieszyć, bo takie córusie mają wtedy większe szansę na rewelacyjny związek z swoim tz w przyszłości. Ja z moim ojcem jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi, możemy sobie nagadać, i za 5 min sie śmiać z czegoś innego, z mamą już nie da rady.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:15   #1044
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Kobiet nie nacinają tak jak w Polsce, bo u nas to rutyna i czy trzeba czy nie, to tną bo tak wygodniej położnym, powiedza ci, że trzeba a ty się godzisz, bo im ufasz, zresztą nie masz innego wyjścia, o tym jak to w Polsce wygląda można poczytac na stronach Rodzić po ludzku. Ja jestem dowodem na to, że nacinac nie trzeba!! Nie byłam nacinana i nie pękłam, obyło się bez ani jednego szewka. W Polsce pewnie standardowo by mnie nacięli.
A ja właśnie jestem zdania ze jednak lepiej jest naciąć bo tna cię w kierunku nogi a jak pękasz to w kierunku odbytu (najczęściej) mnie nacięli i wiem że trzeba było zresztą sama prosiłam o nacięcie.To nie zawsze jest tak że standartowo właśnie odchodzą od tego i każą naturalnie .Ja włąśnie miałam dwa szpitale do wyboru najbliższe gdzie każą rodzić naturalnie nie nacinają nie podają oxy tylko czekają i podziękowałam , to już nie te czasy żeby się tak męczyć.
Ty miałaś naprawde szczęście że nie pękłaś.
A zdjęcia z wakacji super.

Jeśli chodzi o kombinezonik to ja będę kupowac rozmiar 86 najmniej , bo mój Miko już nosi 80 ale jeszcze się nie zdecydowałam na jakiś konkretny.Z Wójcika owszem są fajne ale strasznie drogie myślę że można znaleźć fajny dużo taniej np. któryś z tych co podawałyście.

A mnie chyba już wzięło nos mam zapchany , gardło mnie boli
Najgorzej że mały zaraz też będzie miał
A strasznie marudny dzisiaj był cały dzień jękolił ale zasnął wieczorem szybko chwilkę popłakał ,pogłaskałam go i już lulał.
Dziąsełka na górze ma aż fioletowe , zęby powinny być lada dzień tylko nie wiem czy 2 czy 3 ciężko określić ale chyba 2 jakoś dziwnie tak nie powinny być jedynki

Jak jest na dworze ok. 15 stopni to ja ubieram w body na długi rękaw na to bluza i na to jeszcze jedna bluza taka grubsza alboo kurteczka jesienna.Pod spodnie jeszcze rajtuz nie zakładałam ewentualnie jak mocno wieje to nakrywam małemu nóżki kocykiem w spacerówce.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:34   #1045
Ferrou
Zakorzenienie

A ja się chwalę
Moje Szczęście samo zasnęło, bez płaczu, bez bujania
Położyłam go do łóżeczka, on sobie gadał, co jakiś czas zaglądałam bo on zamiast spać to chciał się bawić, oglądał miśki , przekręcał się - to go za każdym razem musiałam poprawiać. I w pewnym momencie wchodzę i widzę że śpi A jednak potrafi sam bez płaczu zasnąć Jak jeszcze prześpi całą noc to w ogóle będzie raj na ziemi

Libra, kurcze, no to nie zbyt fajnie... My - dorośli to jeszcze się przemęczymy ale takie maluchy ... Kuba w ogóle nie daje sobie czyścić noska, trzeba mu główkę przytrzymać a on się wydziera jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Później bierzemy go na ręce aby się uspokoił to tak się wtula ... Szkoda tych maluchów...Taka głupia pogoda jest, ze szybko infekcję się łapie.
Stary 2010-09-19, 21:36   #1046
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOCCU maj frajd z

Ja to tez taka typowa corunia tatunia. I to nawet taka troche przesadna bo po smierci mamy sie jego mocno uczepilam i nawet spalam z nim do 12 roku (oczywiscie bez podtekstow) on on na dobranoc to mnie przepytywal z tabloiczki mnozenia od razu zasypialam. Zawsze moglam z ojcem o wszystkim pogadac. To on kupil mi pierszy biustonosz , to on mi cerowal skarpetki itp. Itd. I to on nauczyl mnie tego ze to facet opiekuje sie kobieta.

Stary 2010-09-19, 21:39   #1047
dusiaka
Rozeznanie

A ja już o porodach nie chcę myśleć. Drugi raz miał być ponoć łatwiejszy, a okazało się inaczej. Na szczęście mam parkę, więcej dzieci nie planujemy.

Ja mam dla Oli jeden kombinezon od psiapsiółki, taki no-name, a drugi kupiłam wczoraj na allegro firmy Coccodrillo, rozmiar 80. Obydwa są jednoczęściowe. Wójcik też ma ładne kombinezony. Szkoda tylko, że te firmy to spory wydatek, a taki kombinezon przyda się tylko jeden sezon. Kupiłam kiedyś Oli dwie sukieneczki Wójcika, zdążyłam jej założyć każdą jeden raz, teraz wystawiam je na allegro. Przynajmniej część kasy niech się zwróci.

Pochwalę się, dziś pierwszy raz upiekłam chleb razowy. Z otrębami, ze słonecznikiem. Wyszedł mniam. Połowę pierwszego chlebka zjedliśmy jeszcze jak był ciepły. Tylko czekam kto pierwszy zacznie narzekać na ból brzucha.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:50   #1048
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
moze jakby moje kolezanki byly zadowolone z porodu w Uk to bym nic nie napisala , ale przypuszczam ze to wszystko zalezy od szpitala (taka mam nadzieje), a z pokoju jednoosobowego to bylabym happy bo wlasna lazienka ale z drugiej strony to smutno samemu lezec , ja mialam fajne kobitki w pokoju wiec bylo fajnie , no ale ktos inny mozee byc zadowolony z pokoju wiec kwestia wzgledna, najwazniejsze zeby kobiety jak najmniej sie meczyly ,mam nadzieje ze drugi porod bedzie szybki i mniej bolesny
zdjecia super , czy to hiszpania ? bardzo lubie latac do hiszpani, polecam tez bardzo grand canarię i majorke (majorka tania )
na pewno dużo zależy od szpitala i od ludzi przede wszystkim... myślę, że nie ma reguły, że gdzieś jest tylko dobrze a gdzieś tylko źle... a pokój jednoosobowy miałam na myśli na porodówce, tzn podczas samego porodu... łóżko, aparatura, położna i łazienka. Położna mnie opuściła dopiero jak już po wszystkim z Amelką odwiozła mnie na sale gdzie leżałyśmy kolejne 2 dni. Nawet kąpać mi się pomagała, tzn podawala ręcznik i koszule pomagała założyć chodzi mi tylko o to, że nie zawsze polskie podejście jest dobre
kolgus to majorka... heh i nie wiem jak to zrobiliśmy, ale nas tanio w końcu nie wyszła

libra swoje poglady o nacinaniu wzięłam stąd http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...ne-krocze.html, na tej stronce http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html pada też stwierdzenie: "Nacięcie odpowiada pęknięciu II stopnia i obejmuje również mięśnie krocza i pochwy, jest więc uszkodzeniem głębszym niż fizjologiczne pęknięcie."
sama nie wiem jak jest lepiej, bo nie przeżyłam tego i tego
a co do oxy to jest dobrze jak ci dadzą i szyjka ci się rozwiera, bo jak nie to lipa, tak chyba było w przypadku którejś dziewczyny, tylkooliwki chyba, że masz skurcze po oxy a rozwarcie nie postępuje... jak tak miałam bez oxy... poród od pierwszych skurczy 21 godzin nie życzę

Pop nie przejmuj się, jeszcze przyjdzie czas, że Giga będzie tęskniła za mamusią... mi tez się wydaje, że mała bardziej jest za tz'em, ale cóż, może następnym razem uda się zmontować syneczka mamusi

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Dziąsełka na górze ma aż fioletowe , zęby powinny być lada dzień tylko nie wiem czy 2 czy 3 ciężko określić ale chyba 2 jakoś dziwnie tak nie powinny być jedynki
mi podobno pierwsze wyszły dwójki na górze, więc chyba nie ma reguł
Stary 2010-09-19, 21:51   #1049
P0P70
Zakorzenienie

Moje dziecko nie lubi pluszakow. Bylismy wczoraj na zakupach aby cos jej kupic do zabawy. I niestety ale nic jej sie nie podobalo. Za to az piszczala w Castoramie na widok kabelkow. One je uwiebia. I oczywiscie piloty. W koncu kupilismy jej taki elektroniczny plastikowy mlapotek. On on jezeli chodzi o tego pieska z FP to tez byl bee.my mamy z FP gasienice i ta juz jest fajniejsza bo ma sznutek i takie zakladki do przekladania i. Lampki sie swieca. Mama inzynier, tata inzynier i corka tez zafascynowana elektronika

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:03
Stary 2010-09-19, 22:02   #1050
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się chwalę
Moje Szczęście samo zasnęło, bez płaczu, bez bujania
Położyłam go do łóżeczka, on sobie gadał, co jakiś czas zaglądałam bo on zamiast spać to chciał się bawić, oglądał miśki , przekręcał się - to go za każdym razem musiałam poprawiać. I w pewnym momencie wchodzę i widzę że śpi A jednak potrafi sam bez płaczu zasnąć Jak jeszcze prześpi całą noc to w ogóle będzie raj na ziemi

Libra, kurcze, no to nie zbyt fajnie... My - dorośli to jeszcze się przemęczymy ale takie maluchy ... Kuba w ogóle nie daje sobie czyścić noska, trzeba mu główkę przytrzymać a on się wydziera jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Później bierzemy go na ręce aby się uspokoił to tak się wtula ... Szkoda tych maluchów...Taka głupia pogoda jest, ze szybko infekcję się łapie.
no widzisz udało się jak jeszcze nie przespi nocy to wkrótce pewnie prześpi , mój starszy i już nie cyckowy i dopiero się udało.
nawet nic nie mów o czyszczeniu noska jak sobie pomyslę to aż ciary mam ciekawe co sąsiedzi sobie myślą jak małęmu nos czyszczę(chodzi o to co słyszą) masakra ale inaczej się nie da
Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

Pochwalę się, dziś pierwszy raz upiekłam chleb razowy. Z otrębami, ze słonecznikiem. Wyszedł mniam. Połowę pierwszego chlebka zjedliśmy jeszcze jak był ciepły. Tylko czekam kto pierwszy zacznie narzekać na ból brzucha.
też kiedyś piekłam i chleb i bułeczki pyszny taki swojski jeszcze ciepły z masłem i solą albo powidłąmi śliwkowymi aż się głodna zrobiłam
Cytat:

libra swoje poglady o nacinaniu wzięłam stąd http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...ne-krocze.html, na tej stronce http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html pada też stwierdzenie: "Nacięcie odpowiada pęknięciu II stopnia i obejmuje również mięśnie krocza i pochwy, jest więc uszkodzeniem głębszym niż fizjologiczne pęknięcie."
sama nie wiem jak jest lepiej, bo nie przeżyłam tego i tego
a co do oxy to jest dobrze jak ci dadzą i szyjka ci się rozwiera, bo jak nie to lipa, tak chyba było w przypadku którejś dziewczyny, tylkooliwki chyba, że masz skurcze po oxy a rozwarcie nie postępuje... jak tak miałam bez oxy... poród od pierwszych skurczy 21 godzin nie życzę

Pop nie przejmuj się, jeszcze przyjdzie czas, że Giga będzie tęskniła za mamusią... mi tez się wydaje, że mała bardziej jest za tz'em, ale cóż, może następnym razem uda się zmontować syneczka mamusi

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

mi podobno pierwsze wyszły dwójki na górze, więc chyba nie ma reguł
no nie wiem ja nie dość że mnie nacięły to w środku jeszcze pękłam musiały mi dać znieczulenie do zszycia bo myślałam że odlece, bałam się właśnie tego pęknięcia w stronę odbytu IIIstopnia
też mi się wydaje że to chyba dwójki za blisko siebie jak na kły będzie mały wampirek
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie lubi pluszakow. Bylismy wczoraj na zakupach aby cos jej kupic do zabawy. I niestety ale nic jej sie nie podobalo. Za to az piszczala w Castoramie na widok kabelkow. One je uwiebia. I oczywiscie piloty. W koncu kupilismy jej taki elektroniczny plastikowy mlapotek. On on jezeli chodzi o tego pieska z FP to tez byl bee.my mamy z FP gasienice i ta juz jest gajbiejsza bo ma sznutek i takie zakladki do przekladania i. Lampki sie swieca. Mama inzynier, tata inzynier i corka tez zafascynowana elektronika
oj mój też uwielbia kabelki , ładowarki do tel. , piloty , słuchawki itp. innych zabawek nie trzeba
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości