|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Kurcze z jednej strony jednoczęściowy lepszy bo dziecku nigdzie nie podwiewa i w ogóle, ale z drugiej strony jak się ma oddzielnie kurtkę to np w marcu już można ubrać rajty, spodnie i samą kurtkę ...
Ja też mam problem z rozmiarem .... nie mam zielonego pojęcia jaki wziąć... 80?? Czy lepiej 86?? Bo większy to już chyba nie ![]() anakazar mnie też ten 14-latek absolutnie urzekł Moja Hanka mogłaby mieć takiego kawalera ![]() Myślę nad tym kombinezonem i chyba 80 wystarczy ... bo bezsensu też za duży kupić bo i tak na przyszłą zimę się nie nada ... aneczka ten podany przez Ciebie śliczny!! http://www.milanos.pl/vid-20228-Mam-...-i-lepsza.html tego też mogę w nieskończoność słuchać
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-19 o 16:32 |
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Maciek ma 70 cm wzrostu bądź tu mądry
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż te rozmiarówki to dziwne są ... zazwyczaj kurtki czy kombinezony są znacznie większe stąd problem z tymi rozmiarami I ja nadal nie wiem jaki rozmiar zamówić
|
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...STRK:MEBIDX:IT
|
|
#1025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój Mały rozrabiaka śpi, tylko go odłożyłam do łóżeczka to od razu zasnął. Szkoda że tak się nie dzieje wieczorami, coś źle robimy
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
anakazar powiedz coś więcej o tych kosmetykach naturalnych ... dobre to??
A to masło shea i mydło to dla maluchów używacie?? Kto wie jakie są najgrubsze rajstopy ?? Muszę sobie kupić kilka sztuk do pracy, bo później mi się nie chce za tym latać
|
#1027 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!!
próbuję coś napisac do was od środy, ale jak już nadrobię zaległości w czytaniu to zaraz mi coś wypada i nie mogę odpisać. Nie nadrobię oczywiście tamtych dwóch tygodni co mnie nie było, żałuję, bo lubię was czytać więc my po wakacjach, urlop się udał, co prawda nie wypoczęłam jak za czasów kiedy byliśmy sami, ale i tak było fajowo co prawda najadłam się strachu, bo Amelce wyszło na usteczkach coś co wyglądało jak zimno, zajęło całą górną wargę, jedną noc strasznie nam płakała (bardzo źle to znosiłam, pokłony w stronę tych, które przez kolki i inne takie przeżywały/ją takie sytuacje często), bidulka nie mogła jeść, bo podczas ssania ta warga pękała, leciała krew rano od razu do apteki pobiegliśmy i pani dała nam taki krem, z tego co przeczytałam na ulotce to nie było zimno, tylko coś w sytlu infekcji, często podobno zdarza się to u małych dzieci, bo pod smoczkiem się ślina zbiera, do tego brudne rączki, resztki jedzenia i potem ciężko to wytępić. Kazano nam ograniczyć smoczek i smarować często, na szczęście szybko pomogło, ale za to następnego dnia ześlizgnęłam sie ze schodów i amelka uderzyło głową w kamień pokarmu zaczęło mi brakować i musiałam podawać jej kaszkę, teraz od tygodnia dokarmiam ją bebilonem i cyca dostaje tylko w nocy i rano. nie pamiętaj już co komu miałam napisać, więc wybaczcie ![]() a tu pare fotek z urlopu ![]() 1. tz z Amelką (taką już ma kiteczkę )4. z 3,5 letnim synkiem mojej kuzynki (przeagent 5. zachustowny tz, idziemy w jaskinie 7. Amela uwielbiała się kąpać, na fotce minka po skosztowaniu wody morskiej ![]() 9. Amelka pływa
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
cd
|
#1029 |
|
Wtajemniczenie
|
minka fotki fantastyczne!! Ale bym sobie pojechała na takie wakacje
Tylko coś ilość fotek nie zgadza się z ilością opisów Ano teraz już widzę wszystko Cuuuuudo!! I jak Amelcia pięknie pływa
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-19 o 18:36 |
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten drugi co go z tą dziewczyną rozdzielili też był fantastikCytat:
|
|
#1033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobiet nie nacinają tak jak w Polsce, bo u nas to rutyna i czy trzeba czy nie, to tną bo tak wygodniej położnym, powiedza ci, że trzeba a ty się godzisz, bo im ufasz, zresztą nie masz innego wyjścia, o tym jak to w Polsce wygląda można poczytac na stronach Rodzić po ludzku. Ja jestem dowodem na to, że nacinac nie trzeba!! Nie byłam nacinana i nie pękłam, obyło się bez ani jednego szewka. W Polsce pewnie standardowo by mnie nacięli. Tam położna już szykowała nożyce, ale dała mi czas, powiedziała, że dziecko zaczyna być zmęczone i że jak zaraz nie wyjdzie główka to mnie natnie. Wiedziałam, ze to konieczność. Co do 16 dni i czekanie to nie wiem, u nas po 14 chcieli wywoływać. Ja rodziłam tam i chętnie następne dziecko tez bym tam rodziła. Przynajmniej za państwowe pieniądze masz zapewniony swój pokój z łazienką, połozną, która jest przy tobie cały poród, nawet na chwilkę nie zostałam sama. I przede wszystkim traktują cię z szacunkiem!! Piszę jak jest w Irlandii, podejrzewam, że w UK jest podobnie. Nie wszystko co polskie jest lepsze...
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie przemawia w nich to,że np.wszystkie drogeryjne i apteczne kremy mają długą date ważności,a te robione maks 6 miesięcy. Myślę,że warto sobie spróbowac np.serum,zamówiłam tez olej kokosowy do włosów i też jestem zadowolona.
|
|
#1035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
da się ? A olej kokosowy czemu służy na włosy?? I jak się go stosuje?? Jakby chciała np takie coś http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html to ja sama to później w domu robie????????????? jak???? jak to przechowywać?? i w ogóle? czy ja umiem ??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-09-19 o 19:08 |
|
|
|
|
#1036 |
|
Zakorzenienie
|
Na biochemii można o tych kosmetykach poczytac,link daje jakby któraś z was chciała się wgłębic w temat https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=349217
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
Koglus tez slyszalam o tych porodach , a znow moja kuzynka tam rodzila i mowi ze lepszej opieki miec chyba nie mogla i bylo zupelnie inaczej wiec chyba popytac lepiej jak to w praktyce wyglada, a miala cholernie ciezki kleszczowy porod.
A stolik podobny jest w biedronce dzisiaj go ogladalam, kosztuje 39,99. drcron oby piesek wyzdrowial aneczka nie jest latwo pisac, bo wiem jak to jest, takze trzymaj sie dzielnie. Kombinezony mamy 4 3 jednoczesciowe i jeden dwa , wszystkie dostalam od kuzynki wiec nie musze sie tym przejmowac. Spadam na kolacje i na film. Dobranoc
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni wszystko fajnie,ładnie osobno przysyłają do domu i masz na ich stronie dokładną instrukcję obsługi i zapewniam,że nie wykonałby tego tylko ten,który nie potrafi czytac![]() kiedyś dawali razem z produktem na karteczce instrukcje,ale teraz tylko na ich stronie.Ten co ja mam bym polecała-jeśli zależy Ci tylko na rozświetleniu,a dodatkowo ma ochorne przeciwsłoneczną i niby opóznia starzenie naszych facjat przez witaminę Ca tutaj link do olejku http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-coconut.html ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Przechowywanie:dzielimy serum na 2 porce 1 porcje używaną-stoi w szafce i porcje trzymaną w lodówce.Używaną z szafki trzeba zużyc w ciągu tygodnia i pózniej z lodówki sobie dolewamy.
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOCCU maj frajd z
A ja w pociagu i znowu w drodze. Dzisiaj odprwadzal mnie Tz razem z Giga. Mala wcale sie nie zmartwila tym ze wyjechalam
. Ona woli tatusia. Tz oczywiscie mi zrobil kanapki na droge ).Kurcze troche ciezko tak co tydzien w drodze. Wiecie tak troche smutno sie tutaj zrobilo. Problemy ze zdrowiem, problemy z pieniedzmi. Dziewczyny trzymajcie sie. Jestescie wyjatkowe i wasze dzici sa wyjatkowe. Jak sie spojrzy na swoje dziecko on on to jeszcze sie usmiechnie to wszystkie problemy gdzies gina. Sponsa - Twoja mala jest przesliczna. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Jezeli chodzi o kombinezony to moja Oliwka zeszlej zimy topila sie w rozmiarze 50. A teraz tez sie rozgladam za 80-ta. Jak ten czas leci
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-19 o 20:39 |
|
|
|
#1040 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
#1041 | ||
|
Zakorzenienie
|
minka, boskie zdjęcia
Cytat:
Kiedyś sobie zamówiłam do zrobienia tonik z kwasem aha i wszystko było ładnie wytłumaczone co z czym łączyć i jak. Pobawisz się w chemika ![]() Właśnie Małego usypiam Jak na razie leży w łóżeczku i gada do siebie ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
spojrzę sobie na ten stolik
|
|
#1042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zdjecia super , czy to hiszpania ? bardzo lubie latac do hiszpani, polecam tez bardzo grand canarię i majorke (majorka tania )
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
Z porodami to jest różnie przepisy wszędzie też inne. Ja po drugim porodzie uważam że bardzo dużo zależy od położnej, i przepisy nic nie zmienią. Jak trafisz na zołzę, tak jak ja przy pierwszym, to miałam do drugiego porodu straszną traumę, dlatego jak wody mi odeszły i tz pojechał synka do dziadków zawieźć, wrócił, to chciał mnie od razu do auta pakować i wieść na porodówkę, a ja że nie nie pojadę, dopiero na sam koniec(a najchętniej to rodziłabym w domu
)W szpitalu trafilam na zołzę nr 2 i załamana byłam, aż skurcze zaczeły mi przechodzić z tego strachu, rozluźniłam się i wszystko się rozkręciło jak przyszła nowa zmiana i dostałam nową położną, normalnie super kobietka, z nią to ja mogłabym i na drugi dzień znowu rodzić![]() Pop ty tak sie nie przejmuj tym że mała nie okazuje smutku po twoim wyjeździe. Za mała jeszcze na to, i najwidoczniej masz taką prawdziwą "córunię tatunia" tylko się cieszyć, bo takie córusie mają wtedy większe szansę na rewelacyjny związek z swoim tz w przyszłości. Ja z moim ojcem jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi, możemy sobie nagadać, i za 5 min sie śmiać z czegoś innego, z mamą już nie da rady.
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty miałaś naprawde szczęście że nie pękłaś. A zdjęcia z wakacji super. Jeśli chodzi o kombinezonik to ja będę kupowac rozmiar 86 najmniej , bo mój Miko już nosi 80 ale jeszcze się nie zdecydowałam na jakiś konkretny.Z Wójcika owszem są fajne ale strasznie drogie myślę że można znaleźć fajny dużo taniej np. któryś z tych co podawałyście. A mnie chyba już wzięło nos mam zapchany , gardło mnie boli ![]() Najgorzej że mały zaraz też będzie miał A strasznie marudny dzisiaj był cały dzień jękolił ale zasnął wieczorem szybko chwilkę popłakał ,pogłaskałam go i już lulał. Dziąsełka na górze ma aż fioletowe , zęby powinny być lada dzień tylko nie wiem czy 2 czy 3 ciężko określić ale chyba 2 jakoś dziwnie tak nie powinny być jedynki ![]() Jak jest na dworze ok. 15 stopni to ja ubieram w body na długi rękaw na to bluza i na to jeszcze jedna bluza taka grubsza alboo kurteczka jesienna.Pod spodnie jeszcze rajtuz nie zakładałam ewentualnie jak mocno wieje to nakrywam małemu nóżki kocykiem w spacerówce. |
|
|
|
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się chwalę
![]() Moje Szczęście samo zasnęło, bez płaczu, bez bujania Położyłam go do łóżeczka, on sobie gadał, co jakiś czas zaglądałam bo on zamiast spać to chciał się bawić, oglądał miśki , przekręcał się - to go za każdym razem musiałam poprawiać. I w pewnym momencie wchodzę i widzę że śpi Jak jeszcze prześpi całą noc to w ogóle będzie raj na ziemi ![]() Libra, kurcze, no to nie zbyt fajnie... My - dorośli to jeszcze się przemęczymy ale takie maluchy ... Kuba w ogóle nie daje sobie czyścić noska, trzeba mu główkę przytrzymać a on się wydziera jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Później bierzemy go na ręce aby się uspokoił to tak się wtula ... Szkoda tych maluchów...Taka głupia pogoda jest, ze szybko infekcję się łapie.
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOCCU maj frajd z
Ja to tez taka typowa corunia tatunia. I to nawet taka troche przesadna bo po smierci mamy sie jego mocno uczepilam i nawet spalam z nim do 12 roku (oczywiscie bez podtekstow
) on on na dobranoc to mnie przepytywal z tabloiczki mnozenia od razu zasypialam. Zawsze moglam z ojcem o wszystkim pogadac. To on kupil mi pierszy biustonosz , to on mi cerowal skarpetki itp. Itd. I to on nauczyl mnie tego ze to facet opiekuje sie kobieta.
|
#1047 |
|
Rozeznanie
|
A ja już o porodach nie chcę myśleć. Drugi raz miał być ponoć łatwiejszy, a okazało się inaczej. Na szczęście mam parkę, więcej dzieci nie planujemy.
Ja mam dla Oli jeden kombinezon od psiapsiółki, taki no-name, a drugi kupiłam wczoraj na allegro firmy Coccodrillo, rozmiar 80. Obydwa są jednoczęściowe. Wójcik też ma ładne kombinezony. Szkoda tylko, że te firmy to spory wydatek, a taki kombinezon przyda się tylko jeden sezon. Kupiłam kiedyś Oli dwie sukieneczki Wójcika, zdążyłam jej założyć każdą jeden raz, teraz wystawiam je na allegro. Przynajmniej część kasy niech się zwróci. Pochwalę się, dziś pierwszy raz upiekłam chleb razowy. Z otrębami, ze słonecznikiem. Wyszedł mniam. Połowę pierwszego chlebka zjedliśmy jeszcze jak był ciepły. Tylko czekam kto pierwszy zacznie narzekać na ból brzucha.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#1048 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chodzi mi tylko o to, że nie zawsze polskie podejście jest dobre ![]() kolgus to majorka... heh i nie wiem jak to zrobiliśmy, ale nas tanio w końcu nie wyszła ![]() libra swoje poglady o nacinaniu wzięłam stąd http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...ne-krocze.html, na tej stronce http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html pada też stwierdzenie: "Nacięcie odpowiada pęknięciu II stopnia i obejmuje również mięśnie krocza i pochwy, jest więc uszkodzeniem głębszym niż fizjologiczne pęknięcie." sama nie wiem jak jest lepiej, bo nie przeżyłam tego i tego a co do oxy to jest dobrze jak ci dadzą i szyjka ci się rozwiera, bo jak nie to lipa, tak chyba było w przypadku którejś dziewczyny, tylkooliwki chyba, że masz skurcze po oxy a rozwarcie nie postępuje... jak tak miałam bez oxy... poród od pierwszych skurczy 21 godzin nie życzę ![]() Pop nie przejmuj się, jeszcze przyjdzie czas, że Giga będzie tęskniła za mamusią... mi tez się wydaje, że mała bardziej jest za tz'em, ale cóż, może następnym razem uda się zmontować syneczka mamusi ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie lubi pluszakow. Bylismy wczoraj na zakupach aby cos jej kupic do zabawy. I niestety ale nic jej sie nie podobalo. Za to az piszczala w Castoramie na widok kabelkow. One je uwiebia. I oczywiscie piloty. W koncu kupilismy jej taki elektroniczny plastikowy mlapotek. On on jezeli chodzi o tego pieska z FP to tez byl bee.my mamy z FP gasienice i ta juz jest fajniejsza bo ma sznutek i takie zakladki do przekladania i. Lampki sie swieca. Mama inzynier, tata inzynier i corka tez zafascynowana elektronika
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-09-19 o 22:03 |
|
|
|
#1050 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jeszcze nie przespi nocy to wkrótce pewnie prześpi , mój starszy i już nie cyckowy i dopiero się udało.nawet nic nie mów o czyszczeniu noska jak sobie pomyslę to aż ciary mam ciekawe co sąsiedzi sobie myślą jak małęmu nos czyszczę(chodzi o to co słyszą) masakra ale inaczej się nie da Cytat:
aż się głodna zrobiłamCytat:
też mi się wydaje że to chyba dwójki za blisko siebie jak na kły będzie mały wampirek ![]() Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Moja Hanka mogłaby mieć takiego kawalera 

chociaż te rozmiarówki to dziwne są ... zazwyczaj kurtki czy kombinezony są znacznie większe stąd problem z tymi rozmiarami 
rano od razu do apteki pobiegliśmy i pani dała nam taki krem, z tego co przeczytałam na ulotce to nie było zimno, tylko coś w sytlu infekcji, często podobno zdarza się to u małych dzieci, bo pod smoczkiem się ślina zbiera, do tego brudne rączki, resztki jedzenia i potem ciężko to wytępić. Kazano nam ograniczyć smoczek i smarować często, na szczęście szybko pomogło, ale za to następnego dnia ześlizgnęłam sie ze schodów i amelka uderzyło głową w kamień 

. Ona woli tatusia. Tz oczywiscie mi zrobil kanapki na droge
jak jeszcze nie przespi nocy to wkrótce pewnie prześpi , mój starszy i już nie cyckowy i dopiero się udało.
aż się głodna zrobiłam