Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 22:05   #1051
koglus
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
A ja się chwalę
Moje Szczęście samo zasnęło, bez płaczu, bez bujania
Położyłam go do łóżeczka, on sobie gadał, co jakiś czas zaglądałam bo on zamiast spać to chciał się bawić, oglądał miśki , przekręcał się - to go za każdym razem musiałam poprawiać. I w pewnym momencie wchodzę i widzę że śpi A jednak potrafi sam bez płaczu zasnąć Jak jeszcze prześpi całą noc to w ogóle będzie raj na ziemi

Libra, kurcze, no to nie zbyt fajnie... My - dorośli to jeszcze się przemęczymy ale takie maluchy ... Kuba w ogóle nie daje sobie czyścić noska, trzeba mu główkę przytrzymać a on się wydziera jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Później bierzemy go na ręce aby się uspokoił to tak się wtula ... Szkoda tych maluchów...Taka głupia pogoda jest, ze szybko infekcję się łapie.
gratuluje ze sie udalo z zasypianiem, a jesli chodzi o czyszczenie noska ja uzywam ten aplikator -rurke do czyszczenia(zapomnialam jak sie to nazywa) no i mala napoczatku sie strasznie szarpala no ale chyba zalapala o co chodzi bo teraz jest spokojna jak jej czyszcze , moze zmądrzala, napewno i twoj sie przyzwyczai

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:27   #1052
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie lubi pluszakow. Bylismy wczoraj na zakupach aby cos jej kupic do zabawy. I niestety ale nic jej sie nie podobalo. Za to az piszczala w Castoramie na widok kabelkow. One je uwiebia. I oczywiscie piloty. W koncu kupilismy jej taki elektroniczny plastikowy mlapotek. On on jezeli chodzi o tego pieska z FP to tez byl bee.my mamy z FP gasienice i ta juz jest fajniejsza bo ma sznutek i takie zakladki do przekladania i. Lampki sie swieca. Mama inzynier, tata inzynier i corka tez zafascynowana elektronika
Mój Kuba też ostatnio zainteresował się pilotem
I nie zamartwiaj się tak, ciesz się że nie płacze Bo pewnie przyjdzie ten dzień że zacznie i nie będzie Tobie tak latwo wyjechać. Mała jest pod dobrą opieką, jest szczęśliwa A jak w ogóle z jej jedzeniem? Dalej z niej mały niejadek?

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no widzisz udało się jak jeszcze nie przespi nocy to wkrótce pewnie prześpi , mój starszy i już nie cyckowy i dopiero się udało.
nawet nic nie mów o czyszczeniu noska jak sobie pomyslę to aż ciary mam ciekawe co sąsiedzi sobie myślą jak małęmu nos czyszczę(chodzi o to co słyszą) masakra ale inaczej się nie da
wiem wiem Pewnie jutro wróci do starych zwyczajów ale i tak się cieszę że jest to możliwe W końcu to się ureguluje i nie będzie żadnych problemów

Cytat:
Napisane przez koglus Pokaż wiadomość
gratuluje ze sie udalo z zasypianiem, a jesli chodzi o czyszczenie noska ja uzywam ten aplikator -rurke do czyszczenia(zapomnialam jak sie to nazywa) no i mala napoczatku sie strasznie szarpala no ale chyba zalapala o co chodzi bo teraz jest spokojna jak jej czyszcze , moze zmądrzala, napewno i twoj sie przyzwyczai
Pewnie chodzi Ci o fridę. My właśnie nią czyścimy nosek. Wcześniej takiego problemu nie było bo miał nosek czyszczony sporadycznie, natomiast od kiedy ma katar to prawie co godzinę mu czyszczę bo chrumka i mu z nosa leci. Po takiej intensywności gmyrania mu przy nosku nie podoba mu się to i wpada już w histerię na sam widok fridy. Ale jak mus to mus...
Stary 2010-09-19, 22:37   #1053
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
no nie wiem ja nie dość że mnie nacięły to w środku jeszcze pękłam musiały mi dać znieczulenie do zszycia bo myślałam że odlece, bałam się właśnie tego pęknięcia w stronę odbytu IIIstopnia
też mi się wydaje że to chyba dwójki za blisko siebie jak na kły będzie mały wampirek

oj mój też uwielbia kabelki , ładowarki do tel. , piloty , słuchawki itp. innych zabawek nie trzeba
wrrrrr.... dobra cicho już z tymi porodami, bo ja chce miec jeszcze dzieci, a przynajmniej jedno
u mnie tez pilot, telefon, ostatnio kabel od laptopa podgryzała, ale póki co chusteczki nawilżające są na 1wszym miejscu

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

drcron zapomniałam napisać, że wyglądałaś bosko w tej sukience
Stary 2010-09-19, 22:48   #1054
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOCCU maj frajd z

Z jedzeniem bez zmian. Ona nie lubi jesc i juz. Ten typ tak ma a teraz to jeszcze wymituje to znaczy przy babci nie wymiotuje a przy mnie wymituje. ale to chyba dlatego ze gardlo ja boli bo troche chrypie.
A jezeli chodzi o czyszczenie noska to ja Wam polecam "Katarek" jest duzo latwiejszy w obsludze i dokladniej czysci nosek i szybciej. Frida jest dosc klopotliwa i tzeba sie nameczyc aby cokolwiek wyciagnac. "Katarek" sie u nas sprawdzil od samego poczatku (nawet przy malutenkim nosku) i przy nim katar malej szybko mijal. Polecam!!!!

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A ja jade i jade wawy nie widac. Potem jeszcze merto i mj samochod i doiero moje mieszkanie. Nudze sie w tej drodze a Wy jakos malo piszecie.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:42
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 00:07   #1055
sponsa_bella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
anakazar powiedz coś więcej o tych kosmetykach naturalnych ... dobre to??

A to masło shea i mydło to dla maluchów używacie??

Kto wie jakie są najgrubsze rajstopy ?? Muszę sobie kupić kilka sztuk do pracy, bo później mi się nie chce za tym latać
ja używam dla Minki masło, jest rewelacyjne. Ma bardzo łagodny, przyjemny zapach, a przede wszystkim jest naturalne i nie ma parabenów. Wadą dla niektórych może być jego konsystencja - jest dość "zbite" i przed użyciem trzeba je nieco rozgrzać w rękach ku lepszemu rozprowadzeniu na ciałku dziecka.

Rajstopy zaczęłam kupować na allegro hurtowo Masa wzorów i kolorów, przeróżne grubości. Ostatnio nawet połasiłam się na getry/ocieplacze. W galerii obok nas kosztują co najmniej 30 zł, a na all. zapłaciłam 7 zł za parę

Cytat:
A ja w pociagu i znowu w drodze. Dzisiaj odprwadzal mnie Tz razem z Giga. Mala wcale sie nie zmartwila tym ze wyjechalam . Ona woli tatusia. Tz oczywiscie mi zrobil kanapki na droge).
Kurcze troche ciezko tak co tydzien w drodze.

Wiecie tak troche smutno sie tutaj zrobilo. Problemy ze zdrowiem, problemy z pieniedzmi. Dziewczyny trzymajcie sie. Jestescie wyjatkowe i wasze dzici sa wyjatkowe.

Jak sie spojrzy na swoje dziecko on on to jeszcze sie usmiechnie to wszystkie problemy gdzies gina.

Sponsa - Twoja mala jest przesliczna.

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Jezeli chodzi o kombinezony to moja Oliwka zeszlej zimy topila sie w rozmiarze 50. A teraz tez sie rozgladam za 80-ta. Jak ten czas leci
Minka dziękuje cioci Pop za komplement. Przekazując go powiedziałam na wszelki wypadek, że jest też mądra

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
wrrrrr.... dobra cicho już z tymi porodami, bo ja chce miec jeszcze dzieci, a przynajmniej jedno
u mnie tez pilot, telefon, ostatnio kabel od laptopa podgryzała, ale póki co chusteczki nawilżające są na 1wszym miejscu

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

drcron zapomniałam napisać, że wyglądałaś bosko w tej sukience
chusteczki i u nas na w pierwszej trójce!

Cytat:
Z jedzeniem bez zmian. Ona nie lubi jesc i juz. Ten typ tak ma a teraz to jeszcze wymituje to znaczy przy babci nie wymiotuje a przy mnie wymituje. ale to chyba dlatego ze gardlo ja boli bo troche chrypie.
A jezeli chodzi o czyszczenie noska to ja Wam polecam "Katarek" jest duzo latwiejszy w obsludze i dokladniej czysci nosek i szybciej. Frida jest dosc klopotliwa i tzeba sie nameczyc aby cokolwiek wyciagnac. "Katarek" sie u nas sprawdzil od samego poczatku (nawet przy malutenkim nosku) i przy nim katar malej szybko mijal. Polecam!!!!

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

A ja jade i jade wawy nie widac. Potem jeszcze merto i mj samochod i doiero moje mieszkanie. Nudze sie w tej drodze a Wy jakos malo piszecie.
Pop, w skali od 1 do 10, jak oceniasz KATAREK? My używamy Fridę i mamy wrażenie, że coś słabo ciągnie Mała ma od kilku dni zatkany nos i nic nie działa...
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 07:11   #1056
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Pochwalę się, dziś pierwszy raz upiekłam chleb razowy. Z otrębami, ze słonecznikiem. Wyszedł mniam. Połowę pierwszego chlebka zjedliśmy jeszcze jak był ciepły. Tylko czekam kto pierwszy zacznie narzekać na ból brzucha.
chlebuś z masełkiem, mniam. Ja 3 dzień na diecie bez chleba

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

Pop no właśnie jak już któraś wcześniej pisala, postaraj sie o mamusi króliczka(czyt. synka) Ja mam dwóch, to jestem nr jeden, dopiero potem jest tatek.No cóż ale córcia też by mi się przydała

Właśnie szukam tego katarka na all, bo fridą to mi płuca wysiądą, i mało co ściąga
Jak któraś też chce to adres gdzie najtaniej wychodzi razem z przesyłką http://allegro.onet.pl/katarek-odcia...231601806.html

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:13   #1057
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Pop, w skali od 1 do 10, jak oceniasz KATAREK? My używamy Fridę i mamy wrażenie, że coś słabo ciągnie Mała ma od kilku dni zatkany nos i nic nie działa...
Wadą "Katarka" jest to że musisz mieć odkurzacz pod ręką. Więc jak się gdzieś jedzie to wtedy Frida.
Jeżlei chodzi o ciągnięcie to fridę oceniłabym na 3-4 a "Katarek" tak na 7-8. Na 10 to oceniam te sprzety w szpitalu bo tam to pielęgniarki te rurki wkładają głęboko.
No i katarek jest łatwy w obsłudze tylko trzeba przytargać odkurzacz. Ale przy fridzie to potrzebowałam TZ a przy Katarku tylko odkurzacz.
Więc ogólną punktację mam taką:
- gruszka punkt 1-2
- frida puntów 4
- Katarek punktów 7-8
- sprzęty w szpitakach 10

Stary 2010-09-20, 08:23   #1058
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry Pięknym Paniom
Zacznę od narzekania - Boże, znów poniedziałek.

Wczoraj przygotowywałam się psychicznie do nauki samodzielnego spania, ale póki co nie daję rady - przynajmniej ja nie daję, a Igor to nie wiem.
U nas cały czas remont - aż mi się robi niedobrze. Mam dość tego bałaganu - ble. Ale ubieram siebie, małego i wychodzę na spacer i przez moment mam problem z głowy. Chociaż jestem na skraju wyczerpania i o to głównie się kłócę ostatnio z tż.

Igor wczoraj parę kroków przeraczkował, ale padł. Tyłek w górze, ręce wyproostowane i po łóżku. Boję się, bo jego pokój jest mocno niegotowy. Mam nadzieje, że w tym roku będzie. Zresztą powiedziałam tż, że w grudniu najwyżej sama go zrobię, bo mam dość.

A co do Fridy. U nas działa, ale mały tak macha główką, płacze i w ogóle, że osłabia mnie psychicznie wyciąganie tych glutów, ale jak mus, to mus - spada to na mnie, bo tż mówi, że jego i tak Igor nie lubi, a mnie nie znielubi jak mu wyciągne
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:36   #1059
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam po weekendzie.
Ja tylko na chwile bo w domu wygląda jakby bomba spadła. Mała zasnęła wiec muszę korzystać...

Chrzciny sie udały. Mała w kosciele była aniołkiem. Byłam z niej dumna. Wszystkie dzieci płakały (oprócz niej jeszcze 6 dzieci) a ona nawet nie kwękneła.
Nizej zdjęcia mojej gwiazdeczki...

1.Podczas ubierania przez babcię i mamę
2. Dumny tatuś
3. Jeszcze raz dumny tatuś
4. Wszyscy rodzice z córeczką
5 i 6 - gwiazdeczka po powrocie do domku

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:39   #1060
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Coś nie mogę załączyć... mam nadzieje, że teraz się uda...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:40   #1061
megi-megi
Zakorzenienie

Piękności
Asiulek - ale z Ciebie laska.

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-09-20 o 08:42
Stary 2010-09-20, 08:57   #1062
mloda1989
Zakorzenienie

asiulek widze ze mamy ten sam fotelik....wyciaglas ta wkladke z srodka?? jak dalas rade ja przeciagnac przez to dolne zapiecie??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:06   #1063
megi-megi
Zakorzenienie

Dusiaka - a przepis na chlebek jakiś łatwy? Bo jak taki, co na pewno musi wyjść, to ja bym prosiła, o podzielenie się.
Stary 2010-09-20, 09:06   #1064
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - no nie wiem która z Was ładniejsza. Pięknie wyglądacie i mądrze oczywiście.

Stary 2010-09-20, 09:14   #1065
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Po 1 Asiu wygladalyscie obie pieknie! super ze mala byla grzeczna.
Po 2 minka racja, dosc o porodach bo ja tez chce dzidziusia jeszcze;p

co do fridy uzywam od samego poczatku, malej nosek czyszcze zawsze rano i wieczorem i disnemarem psikam i nie narzekam w sumie, pewnie dlatego ze ona tez nie narzeka

Wczoraj jak szlismy do tesciowej tz sobie w stsie 20 zl postawil i wygral lekko ponad 200 no ale jak to mowia....... ma zawsze szczescie.;p
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:21   #1066
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
na pewno dużo zależy od szpitala i od ludzi przede wszystkim... myślę, że nie ma reguły, że gdzieś jest tylko dobrze a gdzieś tylko źle... a pokój jednoosobowy miałam na myśli na porodówce, tzn podczas samego porodu... łóżko, aparatura, położna i łazienka. Położna mnie opuściła dopiero jak już po wszystkim z Amelką odwiozła mnie na sale gdzie leżałyśmy kolejne 2 dni. Nawet kąpać mi się pomagała, tzn podawala ręcznik i koszule pomagała założyć chodzi mi tylko o to, że nie zawsze polskie podejście jest dobre
kolgus to majorka... heh i nie wiem jak to zrobiliśmy, ale nas tanio w końcu nie wyszła

libra swoje poglady o nacinaniu wzięłam stąd http://www.rodzicpoludzku.pl/Przegla...ne-krocze.html, na tej stronce http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/N...o-uniknac.html pada też stwierdzenie: "Nacięcie odpowiada pęknięciu II stopnia i obejmuje również mięśnie krocza i pochwy, jest więc uszkodzeniem głębszym niż fizjologiczne pęknięcie."
sama nie wiem jak jest lepiej, bo nie przeżyłam tego i tego
a co do oxy to jest dobrze jak ci dadzą i szyjka ci się rozwiera, bo jak nie to lipa, tak chyba było w przypadku którejś dziewczyny, tylkooliwki chyba, że masz skurcze po oxy a rozwarcie nie postępuje... jak tak miałam bez oxy... poród od pierwszych skurczy 21 godzin nie życzę
Mój poród to 23 godz od czasu przyjęcia do szpitala (z pierwszymi skórczami kilka godz. więcej) zakończony cc. Miałam właśnie w ostatniej fazie podane oxy i szykja dalej się nie rozwierała ale to nie była kwestia "złego" podania tylko jak się w trakcie cięcia okazało mam żylaki, które "puchły i ściskały" szyjkę jak dziecko napierało. Bólu już nie pamiętam, zresztą nie pamiętałam już po wszystkim. Szpital był super, lekarze i położne też. Przeszłam przez 3 zmiany.
Stary 2010-09-20, 09:24   #1067
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja sie juz nie wypowiadam wiecej napisze tyle ze i mnie nacieli i peklam ale wystarczy jedno spojrzenie i nic nie jest wazne i chce drugie, oby warunki nam sie poprawily to od razu dzialamy;D!
A.Camus
Stary 2010-09-20, 09:28   #1068
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry mamusie.
Cytat:
Wadą "Katarka" jest to że musisz mieć odkurzacz pod ręką. Więc jak się gdzieś jedzie to wtedy Frida.
Jeżlei chodzi o ciągnięcie to fridę oceniłabym na 3-4 a "Katarek" tak na 7-8. Na 10 to oceniam te sprzety w szpitalu bo tam to pielęgniarki te rurki wkładają głęboko.
No i katarek jest łatwy w obsłudze tylko trzeba przytargać odkurzacz. Ale przy fridzie to potrzebowałam TZ a przy Katarku tylko odkurzacz.
Więc ogólną punktację mam taką:
- gruszka punkt 1-2
- frida puntów 4
- Katarek punktów 7-8
- sprzęty w szpitakach 10
Pop mnie właśnie ten odkurzacz przeraża który trzeba podłączyć w sensie że będzie za mocno ciągło
Ja czyszczę fridą ale też uwazam że nie jest to rewelacja , nie wspominając że potrzeba do tego 2 osoby i solidne płuca.
Jednak ja musze poradzić sobie sama z tym kładę małego na kanapie tak żeby główka była w rogu żeby mi nie uciekł łokciami trzymam ręce a rękoma główkę i fridę.
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Coś nie mogę załączyć... mam nadzieje, że teraz się uda...
Ale śliczności a Ty jaka laska

A u nas katarzysko na całego ja pół nocy nie spałam przez zawalony nos , mały co prawda spał z jedną pobudką ale już rano musiałam nosek czyścić czuję że noc będzie cięzka szlag by to trafił

Pop takie małe dzieci jeszcze nie potrafią okazywac smutku jak ktoś odjeżdża nie przejmuj się tak bardzo chociaz wiem że to dobrze powiedzieć.
Mój to najczęściej okazuje niechęc np. babcię po rękach natrzaskał na znak że nie chciał do niej iść.Chyba mały dzikus mi rośnie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Darusia nie no Ty byś chciała żebyście ciągle mieli pod górkę , ciesz się że wygrał mało kto w ogóle coś wygrał w zyciu , nie że głupi ma zawsze szczęście.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:31   #1069
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra ja nie potrzebuje 2 osob, mala jest spokojna wiec tylko szybko robie co trzeba i wsio u mnie egzamin zdaje
to ze glupi ma zawsze szczescie powinnam w sumie w cudzyslowie wziac, pewnie ze sie ciesze , przyda sie zawsze cos i przez lewe ramie wypluj ze chcialabym miec zawsze pod gorke!

dzisiaj z bolacymi plecami tz wraca do pracy na popoludniowa zmiane, a zaraz musimy skoczyc na zakupy.

Powiedzcie mi jak u was sie te smoczki gryzaki sprawdzaja?? bo wiem ze ktoras z was chyba kupowala.
A.Camus
Stary 2010-09-20, 09:37   #1070
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

Mój to najczęściej okazuje niechęc np. babcię po rękach natrzaskał na znak że nie chciał do niej iść.Chyba mały dzikus mi rośnie
hehe potem się nauczy babcie ze skarbonką w rękach witać

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak u was sie te smoczki gryzaki sprawdzaja?? bo wiem ze ktoras z was chyba kupowala.
Beznadzieja, szkoda kasy. Lepiej zwykłego gryzaka co dziecko może w ręku trzymać, bo i tak tego smoka też musi trzymać, i jeszcze na dodatek odpowiednio w buzie wcelować. Mojemu jak dawałam to najpierw próbował zassać, ale nie ma szans, to żuł, ale to tylko jak ja mu trzymałam, jak przestawałam, to odrazu wypada

Stary 2010-09-20, 09:38   #1071
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

minka - zdjęcia wakacyjne super

ferrou - gratulacje z usypiania - tak trzymać. Moje dziecię od kulku dni na "tresurze" raz zasypia w ciągu 5 min a innym razem potrzebuje 40 min. Jestem (staram się) nieugięta. Po karmieniu nocnym ok. 3 x odłożona zasypia sama.

pop - frida u nas się nie sprawdza. Zosia się wścieka a gluty i tak zostają. Co do sprzętu szpitalnego to przypomniała mi się koleżanka mająca praktyki na oddziałach niemowlęcych. Sama sobie odciągała a ich sprzęcie ibardzo była z tego zadowolona.

asiulek - chrzciny super. Obie wygladacie n niezłe laseczki tylko jedna to trochę szczupła jest (czyżby zazdrość ?!).

I już nie pamiętam co chciałam odpisać
Stary 2010-09-20, 09:44   #1072
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój już chyba 4 tyg. jak ma katar on ma taki chyba sienny sie to zwie. Dzisiaj obudził się o 7.30, to zapodalam mu kropelki homeopaty, poszliśmy Eryka do szkoły zaprowadzić. No i po powrocie Frida, po 5 min sterimar, po następnych 10 min Frida, potem po następnych 10 min Frida. Od 9.30 ma pore spania do 12. Więc jak już w łózeczku leżał to Frida bo smoka nie mógł zassać przez pełny nosek. No i śpi.
Zeby mu nos oczyścić to też muszę mieć sposób bo cwaniak nauczył się mi rurke wyciągać, i macha tymi łapkami. Pieluchą mu ręce pętam(kłade na nich ciasno pieluchę i wkładam dwa końce pod niego)główkę jedną ręką trzymam a drugą FridęOd 1,5 tyg dostaje Fenistil kropelki, a podobno jak to katar sienny to pomagają w czasie 2,5 tyg-3 tyg. Więc jeszcze lekko tydzień czekania.

Stary 2010-09-20, 09:45   #1073
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć Mamulki

U nas wszyscy chorzy i Marcel też pokasłuje Dzisiaj wizyta u lekarza
Mój syn też najbardziej zainteresowany jest komórkami, pilotami, kabelkami... jak kładę Go na macie to wędruje do kabla od lampy i Go je a w zabawkach najfajniejsze są metki Także póki co nie wysilam się nowymi pomysłowymi zabawkami

Asiulek ale Ty śliczna jesteś Wiadomo po kim Wercia taka ładna i MĄDRA

Jeśli chodzi o porody to przy Hance mnie nacięli, a przy Marcelu pękłam i zdecydowanie wolę to pierwsze Byłam bardziej "sprawna", mniej mnie bolało i od razu mogłam siedzieć... po pęknięciu dobę myślałam że mi du... rozsadzi i chodziłam jak pokraka - koszmar jednym słowem

Jam lekko podłamana - masa spraw do załatwienia a dzieci chore Ja nie wiem jak my się przeprowadzimy tak szybko jak tam taka rozpierducha a za 2 tygodnie wracam do pracy więc będzie jeszcze trudniej ... do tego jestem chuda jak pies i patrzeć na siebie nie mogę wszyscy mi mówią że wychudzona jestem i jeszcze bardziej mnie to wkur**** Mam nadzieję że jak Marcel się "odessa" już na zawsze to przytyję nieco bo koszmarnie wyglądam

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:50   #1074
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

jejciu ale się dzieciątek pochorowało ja chcę znów lato nienawidzę jesieni i zimy

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
wczoraj po raz pierwszy robiłam: banan, brzoskwinia, maliny + biszkopty. Wszystko razem surowe zmiksowałam blenderem. Wyszły dwie porcje. Zanim zapakowałam je do słoików to sparzyłam wrzątkiem i od razu wieczka złapały. I to do lodówki. Dzisiaj Mały będzie jadł drugą porcję
acha ok właśnie mi o to chodziło czy surowe można dac chociaż jabłuszko surowe to on juz dawno dostał,tylko nie mogę dostac tej tarki z tworzywa i ścierałam na metalowej.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja biore 74
Maciek ma 70 cm wzrostu i raz juz kupiłam kurtkę w H&M na 80 i jest za duża i spodnie ocieplane też 80 i są dobre bądź tu mądry
ja na niektórych rzeczach mam napisane,że to na 12 m-cy i juz mi wyrasta a zdarzają się np pajace 74 i są za duże co producent to inaczej

Drcron na tym zdjęciu wyglądasz jak modelka

Asiulek Wercia wyglądała przeuroczo!!

Dusiaka jesteś?może dzisiaj się spotkamy?
chyba,że w któryś wtorek bo Minka tez przyjeżdżado Łodzi może przed basenem jakoś bysmy się umówiły?co Wy na to?

wiecie co?Daniel uwielbia reklamę katchupu Heinz,tak śmiesznie reaguje i się cieszy od razu hehe

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-09-20 o 09:55
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:58   #1075
megi-megi
Zakorzenienie

A ja Wam zazdroszczę tej chudości. Mnie małe wysysa, ale ja jakoś nie chudnę, jestem odporna. A jak się schylę, to taki fałd brzuszny mi wisi, a jak położę na boku, to w bok spada ten fałd - takie urocze połączenie rozciągnietej skóry i tłuszczu
Stary 2010-09-20, 09:59   #1076
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Nie sprawdził się. Mała go pooblądała i wyrzuciła. Lepsze są zwykłe gryzaczki do rączki a hitem oczywiście własne palce.

Libra777- nie ma szans aby ciśnienie było za wysokie. Ta rurka jest tak sonstruowana że ciśnienie jast akurat nawet na tym najsilniejszym strumieniu. I naprawdę to szybko działa a przy Fridzie to ja sie namęczyłam i dziecko też. Przy Katarku to mała niekiedy nie wie że już po wszystkim. I mówię tu o takich momentach kiedy ten katar naprawdę jest. Jeszcze raz polecam tym bardziej że jesteś sama.

I jeszcze mi sie przypomniało że któraś z Was pytałała o ten kubeczek 360. (chyba Mrówka). A więc tak: kubek jak to kubek - moze być. Zaleta jego jest taka że faktycznie nic nie kapie no chyba że się pociągnie. I tu (u nas) jest problem bo mała nie potrafi jeszcze tak pociągnąć. Jest to całkowicie inny styl picia niż przez smoczek czy łyżeczkę zy nawet z kubeczka. Bo tu trzeba tak wciągbnąć (zassać) to picie. Małą tego nie potrafi. Więc kubeczek jest bardziej do zabawy. Ale daję go jej może załapie kiedeyś przez przypadek co należy zrobić. Jakoś nie potrafię jej wytłumaczyć co ma robić.

Stary 2010-09-20, 10:03   #1077
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
jejciu ale się dzieciątek pochorowało ja chcę znów lato nienawidzę jesieni i zimy

wiecie co?Daniel uwielbia reklamę katchupu Heinz,tak śmiesznie reaguje i się cieszy od razu hehe
Lubię jesień jak jest ciepło i słonecznie. Zima w sensie śnieg powinna być tylko w górach i to jeszcze na stokach. A ogólnie to bardziej nie lubię tego momentu w roku kiedy ubywa dnia i długo jest ciemno.

Moja Zosia bardzo lubi TVN24 i Fakty Staram się jednak nie pozwalać na ogladanie TV

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-09-20 o 10:05
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:05   #1078
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja Wam zazdroszczę tej chudości. Mnie małe wysysa, ale ja jakoś nie chudnę, jestem odporna. A jak się schylę, to taki fałd brzuszny mi wisi, a jak położę na boku, to w bok spada ten fałd - takie urocze połączenie rozciągnietej skóry i tłuszczu
Ty to jak już wygląd zobrazujesz, to ja normalnie nigdzie sie nie pokażę. Mój też cycowy i nici z chudnięcia. Teraz już 3 dzień jestem na diecie bez chleba, no i ograniczam makaron(uwielbiam więc tylko dlatego ograniczam) ale aż boję się wejść na wagę żeby motywacja mi nie spadła.

Stary 2010-09-20, 10:06   #1079
megi-megi
Zakorzenienie

Jak czytam, że Wy z kubeczkami walczycie, to jestem jeszcze w lesie. A pokażcie, jakie macie? Może jakieś linki? Czas Igora szkolić
A miałam Wam napisać: kąpie małego, leży sobie na brzuszku, opiera się na rączkach, aż se tu słyszę jakiś dziwny dźwięk, bo myłam mu pupę, to na buzię nie patrzyłam. Więc już patrzę, a ten tam chłepcze wodę sobie Mój mały piesek Ja zawsze twierdziłam, że dzieci gdzieś do 2 roku życia i psy mają wiele wspólnego
Stary 2010-09-20, 10:06   #1080
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Moja Zosia bardzo lubi TVN24 i Fakty
Mój to samo, uwielbia gadające głowy. Jak usłyszy początek wiadomości to już się wylancza i ogląda. Politycy nam rosną

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości