Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-19, 21:55   #4981
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

karolcia koniecznie napisz jutro

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Aniaa, to na pewno pomaga. Ja karmię Agatę jak tylko się obudzi, nawet dobrze oczu nie otworzy i dlatego je spokojnie z piersi przez kilka minut. Myślę, że z tego samego powodu bezproblemowo ją karmię w nocy. Spróbuj, mam nadzieję, że u Was to się sprawdzi jeszcze lepiej niż u nas
sprobowac nie zaszkodzi. misio w nocy tez pieknie je wiec cos w tym jest

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
aniaa tak o nutramigem mi chodziło, cos mi się pokićkało.

co lekarz to mówi co innego, mi powiedział, że o alergii może śiwadczyc nawet jeden czynnik i że np jak bardzo boli brzuszek to nie musi byc krost a okazuje się, że to od alergii, albo, że owszem krosty mogą pojawić się tylko na policzkach, ile w tym prawdy to już nie wiem.

mam nadzieję, że w końcu ktoś się pozna na tym co Miśkowi dolega.

Mi np przemywanie samą wodą się nie sprwadziło, skóra się masakrycznie posiekła, musiał być jakis nawilżacz, więc to chyba jest kwestia indywaidualna.
no tak to jest z tymi lekarzami... slow mi brak juz nawet. tez mam nadzieje ze wreszcie trafimy na kogos kompetentnego
Madeleinei pisala zeby przemywac i smarowac kremem

ja sobie wcinam kanapke z salata lodowa serem tunczykiem i majonezem nie jadlam od porodu. potem pojde jeszcze tylko zapalic i zadzwonic do malza no i trzeba sie zbierac do spanka. chociaz pewnie nie zasne dopuki damian nie dotrze na miejsce
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:55   #4982
olakola
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
próbować to wpychać i dziękować u mnie to zadziałało i odpukać póki co zniknęło i oby nie wróciło!!!
pociesza mnie fakt, że każda taka historia kończy się happy endem, oby i u mnie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
mój mały ma skłonności do odchylania w prawą stronę tak powiedziała neurolog ale nie zaleciła narazie rzadnej rechabilitacji mam 1 października do niej iść to się dowiem bo coraz bardziej się odgina i jak go kładę na lewym boczku to zaraz na prawy
a co do siły to nie wiem czy to źle czy nie ale chyba gorzej jakby właśnie na 1 stroną zawsze przekręca
mój też, jak na brzuszku leży to prostuje 1 rączkę i zaraz przez to chyc na plecki się przewraca; jak nie będzie miał głowy w osi (na środku) to za miesiąc będziemy musieli ćwiczyć, więc teraz jak leży na brzuszku to mu zginam rączkę i staram się go utrzymywać z główką po środku

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
po 1,5 tygodnia walki z tym cholerstwem na szczescie sladu nie bylo
dzięki za słowa otuchy

martysek - mi to poczatkowo sutki popękały od laktatora i krew poleciała, ból okropny ( i tak samo miałam na maxa ), ale z czasem się zahartowały i teraz mogę odciągać bez problemu;

papeteria - trzymam kciuki za szpital i zdrówko maluszka

marta_d1 - cudeńko malutkie a właściwie dużutkie

aniaa - oby pomogło ale jest coś w tym, my małego ostatnio wieczorem najpierw uspokajamy a potem je, bo jak się go nie uspokoi, to co chwilkę wypluwa cyca, pręży się i popłakuje, a jak TŻ go ponosi, polula, uspokoi to ładnie je

u mojego hemoroida nieco lepiej, jak leżę, to zapominam bo to jedyna pozycja w jakiej nie boli
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 21:58   #4983
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleinei Pokaż wiadomość
kurcze, ale kazde dziecko czasem boli brzuszek chociaz caly czas dostaje jedno mleczko mod. wiec moim zdaniem to nie od razu musi byc alergia. Mojego tez czasem widze, ze boli brzuszek, ale to przez gazy, z ktorymi takie male dzieciaczki maja czesto problemy, u sam pomagaja masarze brzuszka i herbatka z hippa na trawienie. Raz dziennie masujemy porzadnie i wypuszczamy wszystkie purtki hihi
matko raz dziennie. u nas trzeba przewaznie dwa razy w kazdej przerwie miedzy karmieniami
Stary 2010-09-19, 22:02   #4984
Madeleinei
Przyczajenie

aniaa - oj biedaczek to niezle te gazy musza go meczyc u nas jakos weszlo w nawyk, ze jak sie obudzi o 5, 6 rano to ma strasznie brzuszek twardy i wtedy wlasnie ten masaz zeby sobie dalej spal po jedzonku no i jakos na caly dzien starcza.. w ciagu dnia sam sobie z pierdkami radzi
Madeleinei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:02   #4985
papeteria
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za mile slowa i porady jak zawsze mozna na was liczyc Chyba faktycznie bylo to przekarmienie ale i mleko mu raczej nie sluzy...juz sie boje jutra 0,5 l mleczka sie rozmraza ale obawiam sie ze to malutko na jutro, w nocy jeszcze z dwa razy sciagne....
ania wspolczuje wam z tym jedzonkiem... ale musimy sie pocieszac ze to przejsciowe...ubranko pewnie ze moze byc..ja ubralam mojego w biale body polo i na to sztruksowe brazowe ogrodniczki z h&m bo mi sie podobaly...potem troche zalowalam ze nie biale bo mu nogi z becika na zdjeciach wystaja ale to nic a potworkowe bodziaki dostal od tesciowej
olakola wspolczucia z tym hemoroidem
marta slicznie
xawmeli slicznie
anoxa wspolczuje z palcem, moj tz musial miec kawalkiem wycinany paznokiec
eleonoremio ja tez tym euphorbium psikalam i nic dopiero jakies robione kropelki cokolwiek pomogly...chociaz w nocy jeszcze go meczy
martysek tez z tym pokretlem tak myslalam ale na szczescie nie zaczelam od maxa...za to teraz stopniowo zwiekszam i jade na maxa, na poczatku troche bolalo ale teraz sie przyzwyczailam
jaszczka milego pobytu i szczesliwej drogi...
madeleinei

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:13
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 22:17   #4986
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
u mojego hemoroida nieco lepiej, jak leżę, to zapominam bo to jedyna pozycja w jakiej nie boli
mam nadzieje ze sie z nim szybko uporasz bo to strasznie uciazliwe musi byc

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

papi trzymam kciuki za jutro zebys szybciutko wrocila do domu. moze jeszcze uda ci sie sciagnac troche mleczka. a jesli chodzi o mm to ja od siebie moge bebiko polecic ale wiadomo ze kazdemu dziecku moze inne pasowac

ja mamuski uciekam do wyrka. moze uda mi sie zasnac bo damian ma jeszcze daleeeeko do celu. dobrej nocki

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-09-19 o 22:24
Stary 2010-09-19, 22:44   #4987
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
spoko, chodzilo mi o "rzucanie pomidorami"
Aaaa bo wiesz.. bywają przypadki "cyckowych" ,które uważają, że "butlowe" to zło świata i w ogóle i jak tylko ktoś mówi pozytywnie o butli to zaraz jest atak zmasowanych cycków

Papi - bieduleczki kochane

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 23:15   #4988
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Pare fotek dla wizazowych ciotek
ale sliczna para

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
hehe napisalas jakby to bylo domowe zwierzatko tak mi sie skojarzyło

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Aaaa bo wiesz.. bywają przypadki "cyckowych" ,które uważają, że "butlowe" to zło świata i w ogóle i jak tylko ktoś mówi pozytywnie o butli to zaraz jest atak zmasowanych cycków
no wiesz atak takim wieeeelki cycem pelnym mleka.. to musi byc COŚ
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-19, 23:38   #4989
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
no wiesz atak takim wieeeelki cycem pelnym mleka.. to musi byc COŚ
no to musi być coś... coś jak pchnięcie kulą

Dzięki dziewczyny za wsparcie
Muszę się dobrze przygotować do tej walki z moimi fałdami
Póki co robię notatki, szukam, gmeram w necie i się "gotuję" i nastawiam psychicznie
Prawdopodobnie w poniedziałek będzie start diety - ja i moje kilosy "aj kil ju!"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-09-19 o 23:46
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 00:25   #4990
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
pozdrawiamy
Bardzo ladnie
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam w domu taki komplecik i wydaje mi sie ze chyba nadaje sie do chrztu hmmm? co sadzicie? pod to koszula albo body w polo
moze byc bardzo ladny zreszta

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Zaczęłam odciągać mleko i za każdym razem jest go więcej w buteleczce A jak jest za mało to zawsze mam mm i już.
Dziecko jest w końcu zadowolone, od wczoraj nie popłakuje od rana, bo jest najedzone.
no i bedziesz coraz wiecej mleka sciagac

Papi powodzenia mam nadzieje, ze uda Ci sie duzo mleczka zebrac
Cytat:
ale tu cisza

a ja dostalam @ brzuch mnie boli jak diabli
no nawet mi ulzylo
Cytat:
slicznosc !! a oczy macie identyczne prawie i ten kolorek

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zasługuję na tytuł Debila roku Kto chętny do wystrugania orderu z ziemniaka?
ja do dzis nie biore na maxa a sciagam 2 miesiace juz!
mi pediatra powiedziala, ze jak debridat pomoze to bobotic odstawic i daje tylko debridat i gripe water wieczorem jak kolka jest
Cytat:
s

misiek znow placze przy kazdym jedzeniu ja juz nie mam sil
sproboj ten gripe water nie zaszkodzi, biedny Misio
Cytat:
Napisane przez glooria Pokaż wiadomość
a ja mam taką chustę baby sling i mala świetnie się w niej czuje
www.youtube.com/watch?v=UAWTxCRYHx4
fajna ta chusta, chyba taka tez kupie, bo wiazac nie umiem i sie nie naucze brak mi ierpliwosci

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 04:53   #4991
hd2005
Zakorzenienie

Nie było mnie przez tydzień na wątku. Chyba nie nadrobię... Co ważnego mnie omineło?

Chciałam tylko powiedzieć - żyjemy
Miałam sporo załatwiania. M od jutra wraca do pracy i chciałam przez ten tydzień załatwić jak najwięcej. Razem zawsze łatwiej.

---------- Dopisano o 04:50 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ----------

Marta_d1 - ale Franek jest już duży i jak ślicznie trzyma główkę. Trzecie zdjęcie - świetne! Jak ten czas szybko płynie. Jeszcze kilka tygodni temu nasze maluchy były prawdziwymi maluchami

---------- Dopisano o 04:53 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moja Anastazja chyba przechodzi ten skok rozwojowy miedzy 11-12tyg, jest bardziej wyczulona na swiatlo, dziwieki, wodzi wzrokiem za wszystkim, slini sie na potege, robiac z tego banki, wogole zaczyna byc juz bardziej komunikatywna, dlatego pewnie dzis tak ciezko przychodzi jej spanie i jedzienie, za to kupki chyba juz z 5 bylo
u nas to samo
Wystarczy, że Gaba gwałtownie wstanie a Szymek już podskakuje. Wcześniej mogła nawet szczekać i nie robiło to na nim wrażenia.

I bańki zwłaszcza gdy śpi.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 05:49   #4992
hd2005
Zakorzenienie

A to 2 miesięczny Szymek Załącznik 3419445

Dla porównania zdjęcie z 6 tygodnia. Załącznik 3419446

Stary 2010-09-20, 07:08   #4993
niezawsze
Zakorzenienie

Haniu ale duzy chlopak juz i jaki przystojny!

A ja jestem na siebie taka zla!!!!!!!!! Mala o wypiciu mleczka w nocy sie tak meczyla biedna i co przeze mnie, bo mi sie zachciao placka po wegiersku Na szczescie juz spi ok. 3h teraz boje sie ja nakarmic znow i myslalam o mm, ale sprobuje moje dac jednak

Maciuś
Stary 2010-09-20, 08:03   #4994
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ania-chrostka prawie zniknela jeszcze raz posmaruje

nasta spala od 20 do 5 rano zjadla i spala do 7 juz dluzej nie chciala teraz je

Jeszcze 6 postow
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-20 o 08:10
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:05   #4995
vette
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim

My chyba zaczynamy juz skok 5 tygodnia, mala jakas taka inna ...

Do tego przespala pieknie od 1 do 6 to juz druga tak spokojna noc, zaczynam regenerowac sily po miesiacu nocnych wariacji

Ahaaaaa kryzys zazegnany nie potrafimy dlugo fuczec
wszystko dalo sie zalatwic droga konsensusu, nie kompromisu.

Cytat:
Alez on wyrosl

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
A to 2 miesięczny Szymek Załącznik 3419445[/ATTACH]
slodziak i jak wydoroslal
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

no ja mądra rozciągałam się po zamiast przed hahaha
mozna przed i po
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:18   #4996
hd2005
Zakorzenienie

mmmm - placek po węgiersku...

Wczoraj, w celach leczniczych, zrobiłam dip czosnkowy. Bałam się strasznie jak mały zareaguje, bo czosnek zmienia smak mleka ale na szczęście brak efektów

Nasz psiak niestety kiepsko znosi obecność Szymka. Jest przyjazna, spokojna i grzeczna ale niestety zaczęła z tęsknoty i stresu lizać łapy. Pisałam Wam kiedyś o psie naszych znajomych, który po urodzeniu dziecka zaczął lizać łapy aż do krwi. Weterynarz stwierdził, że to stres. To też był piesek po przejściach jak nasza Gaba.

Poświęcamy jej dużo czasu (nawet więcej niż przed narodzinami Szymka) ale to nie ma znaczenia bo widzi, że jest ktoś nowy kim się zajmujemy, że nie jest już naszym pupilem nr 1 itd.

Martwimy się o nią... Wystarczy, że oboje robimy coś przy Szymku a ona kładzie się pod stołem albo przy drzwiach, duupą do nas i zaczyna lizać te łapy. Już ma dwa łyse place

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Vette - tak, mam wrażenie,że teraz to już jest bardzo dorosły Każdy tydzień przynosi duże zmiany

Stary 2010-09-20, 08:54   #4997
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Cześć mamusie.
Kurczę dawno mnie u Was nie było.
U nas wszystko nawet nieźle. Mała wcale nie jest taka mała,bo już ma 6kg i 68cm.
A teraz w dodatku mi zaczyna kasłać.
Ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:10   #4998
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Dzień dobry

papi trzymaj sie kochana dzielnie Wracaj do nas szybko.

hd jesteś nareszcie Szymus duży i słodki, a jakie ma śliczne oczka

siala powodzenia w diecie. Czytałam o niej i wydaje sie dosc drastyczna. Ja planuje zacząć dzis abs a potem skakankę.

aniu mam nadzieje,ze znajdziesz w końcu lekarza Który Wam pomoże. Biedny Misio.

Piękny dzień sie zapowiada, uwielbiam polska złota jesien.
W środę mamy 3 rocznice ślubu i nie mam pojęcia jaka niespodziankę sprawić mężowi. Od niego juz dostałam 2 cudowne charmsy i moje ukochane perfumy.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:14   #4999
niezawsze
Zakorzenienie

Haniu mam nadzieje, ze Gaba sie przyzwyczai i nie bedzie miec depresji. Nasz Sisco na szczescie jest racze zadowolony, bo ma wiecej "zajec" teraz jak mala jest i wiecej spacerow i jak ide sie kapac albo mala zostawiam to on zawsze idzie jej pilnowac i sie kladzie przy lozku gdzie ona lezy

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;22174899]Cześć mamusie.
Kurczę dawno mnie u Was nie było.
U nas wszystko nawet nieźle. Mała wcale nie jest taka mała,bo już ma 6kg i 68cm.
A teraz w dodatku mi zaczyna kasłać.
Ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.[/QUOTE]
Ale duza jest! Pokaz jakies zdjecia. Dluga jest niezle Bedzie wysoka

Maciuś
Stary 2010-09-20, 09:16   #5000
karolcia228
Zakorzenienie

Zamykam I czesc watku, zapraszam na II https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22175449 - poprawny

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-20 o 09:29
Stary 2010-09-20, 09:25   #5001
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Zamykam I czesc watku, zapraszam na II https://wizaz.pl/forum/newreply.php?...e=1&p=22175210
Karolcia to nie tan link
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:32   #5002
karolcia228
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post22175449

Stary 2010-09-20, 09:36   #5003
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

W środę mamy 3 rocznice ślubu i nie mam pojęcia jaka niespodziankę sprawić mężowi. Od niego juz dostałam 2 cudowne charmsy i moje ukochane perfumy.
gratulacje!
a my 16tego mieliśmy 4 rocznicę

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Haniu mam nadzieje, ze Gaba sie przyzwyczai i nie bedzie miec depresji. Nasz Sisco na szczescie jest racze zadowolony, bo ma wiecej "zajec" teraz jak mala jest i wiecej spacerow i jak ide sie kapac albo mala zostawiam to on zawsze idzie jej pilnowac i sie kladzie przy lozku gdzie ona lezy
super
Gaba się boi małego. Obawiam się, że w rodzinie, która ja wyrzuciła nie pozwalano jej podchodzić do małych dzieci. Gdy ją wołamy (np. w trakcie karmienia) to spokojnie, powolutku przychodzi ale na takich zgiętych łapkach, że aż żal patrzeć... Już kilka razy polizała małego
Ona się boi, że ją wyrzucimy i chyba nie rozumie dlaczego "to coś" może być z nami w łóżku a ona nie...

Stary 2010-09-21, 11:14   #5004
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

oh Boże.. jak tak dalej pójdzie to w życiu Was nie nadrobię... co przysiądę do forum i zacznę nadrabiać najpierw, to zanim dojdę do 1/4 już mnie rzeczywistość ściąga i dzień się szybko kończy :/

więc powiem tylko co u nas - a dobrze wczoraj zaczęłyśmy 9 tydzień

chrzest ustawiony jest na 16 października w sobotę, bo najwygodniej, jeśli pół rodziny z południa polski przyjedzie. MAM NADZIEJĘ, ŻE DO TEGO CZASU ZŁOŻĘ JUŻ INDEKS W DZIEKANACIE...

oo mam porównanie dwór rodzajów pampersów - tych Premium Care i tych New Baby ( takie żółte) - wygrały Premium Care - mimo , że droższe wychodzą taniej.

Ponieważ: Anastazja lubi strzelac sobie pierdki z malutką kupą przez całe godziny... przy premium care kupa się wciągała i mogła tak zawalić całego pampresa przez dwie godziny i dopiero jej zmieniałam, tutaj kupa się trzyma przy tyłku więc muszę częściej zmieniać... ( co chwilę ) Po drugie mocz wchłania się do środka i pampers pozostaje naprawdę suchy, przy New Baby wystarczy dwa razy siknąć i już mokro...
Nie, żebym dziecko trzymała w jednym pampersie dzień cały ale wiecie o co chodzi
Co do chusteczek - wygrały Pampres Sensitive z Happy ( niebieskie) - pierwsze są faktyczne wilgotne, drugie były "lekko nawilżone".

No to tyle Chciaalm się Was zapytać o sukienki do chrztu, ale wczoraj zamówiłam już... jak przyjdzie to pokażę

Aaa - od kiedy można malucha kłaść na tą matę ???

aaa mam pare zdjęć to wrzucę
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-26, 02:30   #5005
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
Aaa - od kiedy można malucha kłaść na tą matę ???
Kłaść możesz już 2 mies... moja ma 2 mies i na razie przygląda się zawieszkom... a od 3ciego mies [wiek przeważnie zalecany] już ponoć zaczyna się nimi bawić, grzechotać etc...

ZDJ super
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 14:20   #5006
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

cze dziewczyny
juz dawno nie zagladalam a obiecalam wstawic zdjecie niuni
oto ona wczoraj skonczyla miesiac ,czas leci...
jak niunia przysnie to postaram sie cos wiecej napisac.

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości