3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-20, 07:48   #1831
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cześć dziewczynki!

Ale naskrobałyście, nawet nie spróbuję Was teraz nadrobić.

U mnie wszystko bez zmian. Mały siedzi w brzuchu czyli tam gdzie powinien i na razie nic złego się nie dzieje. Zaczęłam 28 tydzieńPrzez najbliższe 7 będę panikować, żeby się nie zaczęło. A później że to się może zaraz zacząć
Niewyspana jestem okrutnie. Plecy mnie bolą jak leżę obojętnie w jakiej pozycji. Budzi mnie ten ból i po spaniu. Dzisiaj spałam pół nocy w pozycji pół leżącej i było trochę lepiej. Udało mi się przespać ciągiem 2 godziny a to sukces
A w sobotę mieliśmy dyskotekę. Nad nami sprowadził się chłopak, który non-stop sucha głośno muzyki typu techno. I to naprawdę tak głośno, że nie słyszymy własnego TV tylko jego muzykę. I TŻ poszedł w nocy na rozmowę. Wracamy od rodziców w niedzielę a tu znowu na całej klatce dyskoteka a u nas to już w ogóle. Tak się wkurzyłam, że pobiegłam do niego. I na razie cisza. Dziwi mnie tylko, że nikomu innemu to nie przeszkadza. Może jestem cofnięta, ale jak się chce mega głośno czegoś słuchać mieszkając w bloku to się zakłada słuchawki. Normalnie puszczona muzyka mi nie przeszkadza, rozumiem, że to blok, ale nie tak, że nie słyszę własnych myśli, albo o dwunastej w nocy

Gdzieś się przewinął temat suchej skóry-ja się balsamuję od góry do dołu. Na biust i brzuch kładę na rozstępy, na resztę ujędrniający. A i tak skóra w ciąży bardzo mi się przesusza. A dłonie kremuje po każdym myciu. Ale i tak są suche niestety. Polecam zrobić sobie piling (nie musi być specjalny, można użyć fusów z kawy albo soli kuchennej)i później wetrzeć taka ilość kremu że aż widać grubą białą warstwę i poczekać aż wyschną.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 07:57   #1832
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Mi jedyny krem jaki pomaga to kamil i moczenie rak w cieplej oliwie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:14   #1833
79 Marta
Wtajemniczenie

dziś w nocy tylko jedna przerwa na siku
poza tym nastrój ok, jednak trochę słońca za oknem i człowiek szczęśliwszy choć ja raczej nigdy specjalnym męczennikiem nie byłam ( a bywało naprawdę trudno), trzeba być twardym

Ishka jak tam??

Edytowane przez 79 Marta
Czas edycji: 2010-09-20 o 08:15
79 Marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:14   #1834
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień Dobry melduje się po weekendzie podczytywałam was, ale nie miałam czasu pisać bo chciałam z mężem spędzić chociaż weekend spokojnie i pomijam fakt, że skończyło się na kurowaniu męża bo się rozchorowała :/

Łóżeczko już mamy znajomi od razu nam przywieźli od stolarza złożone, do tego przywieżli swoją kołyskę, przewijak drewniany nakładany na łóżeczko, przewijak Ikea, rożek do chrztu i nosidełko. Później pochwalę się zdjęciami bo póki co nie chce mi się zwlec z łóżka

Mam nadzieje, że spokojnie minął wam weekend. Co do duszności to też miewam czasami i to takie, że sama nie wiem czy mam oddychać ustami czy nosem :/
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:36   #1835
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Hej

ale miałam zakręcony dzień i wpadam tylko na chwilę

udało nam się dziś sprzedać samochód!!! normalnie jestem w szoku-przyjechali pierwszy raz obejrzec i od razu kupili...

i zaczynamy poszukiwania pełną parą nowego samochodu

nadrobię jutro bo dziś TŻ nie pozwala mi na kompie siedzieć...

buziaki, pozdrawiam!!!

No to teraz pozostaje życzyć owocnych poszukiwań
Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej my po badaniu ale nie miałam wczesniej czasu odpisać. szyjka zamknięta ma 2 cm... nie wiem w sumie czy dużo czy mało malutka nadal jest dziewczynką i waży 710g i pięknie prostuje nóżki

po za tym wsio ok tyle ze mnie bardzo boli gardlo
Najważniejsze, ze zamknięta
Ja tam nawet nie wiem ile ma moja szyjka
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
J

Piszecie, że Wasze dzieciaczki boleśnie Was kopią. Ja prawie nie mam tego problemu, czasem dostanę nieprzyjemnego kuksańca w pęcherz i trochę mi uciska mały na żołądek i przeponę, ale takiego naprawdę bolesnego kopa to chyba jeszcze nie dostałam.

A dziś zaczynam 30 tydzień
Ja też nie

ja dziś zaczęłam 31

Ja znowu się nie wyspałam - ostatnio non-stop się budzę w nocy i przewracam z jednego boku na drugi - masakra
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:47   #1836
lisek15
Zakorzenienie

Dzięń dobry wszystkim

Kotek gratulacje z okazji 31 tc

Edzia chyba bym udusiła takiego sąsiada. Ciekawe czy uszanuje ciszę nocną jak już dziecko będzie.

Sanderinka ja mam szyjkę długą na 23 mm i lek kazał mi leżeć. Także odpoczywaj. Dobrze,że szyjka jest zamknięta.
Mój mały też ostatnio namiętnie się wierci. Żebra zaczynają mnie boleć.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:52   #1837
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
udało nam się dziś sprzedać samochód!!! normalnie jestem w szoku-przyjechali pierwszy raz obejrzec i od razu kupili...

i zaczynamy poszukiwania pełną parą nowego samochodu

nadrobię jutro bo dziś TŻ nie pozwala mi na kompie siedzieć...

buziaki, pozdrawiam!!!
super że tak szybko sprzedaliście samochód

Cytat:
hej my po badaniu ale nie miałam wczesniej czasu odpisać. szyjka zamknięta ma 2 cm... nie wiem w sumie czy dużo czy mało malutka nadal jest dziewczynką i waży 710g i pięknie prostuje nóżki
najważniejsze że zamknięta i że z małą wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Paulinka, dzieki heh Jak jzu rozloze lozeczko i ogarne pokoj calkowicie to pokaze w koncu te meble bo obiecalam juz tu

Gra ktoras z Was w Farmeramę?
ja to nieeee gram ale nie mogę się doczekać aż wstawisz zdjątka

Cytat:
Kurde, dziewczyny, mam znowu straszny problem ze skórą Wiem, że to trochę moja wina, bo zaniedbuję pielęgnację... Tam gdzie smaruję olejek na rozstępy, czyli brzuch, piersi, tyłek, praktycznie nie mam tego problemu. Ale przyznam, że nie specjalnie dbam o resztę i teraz w ciąży wyjątkowo to "wyłazi". Na przedramionach i łokciach zauważyłam własnie tak przesuszoną skórę, że aż zaczerwienioną. Trochę to z daleka wygląda jak jakieś uczulenie, ale nie ma żadnych krostek. Tylko zaczerwienienie i takie podrażnienie jakby. I na wierzchach dłoni mam masakrycznie zniszczoną skórę, już nie wiem co na to poradzić. Aż mi pęka, swędzi i są czerwone plamy Smaruję kremami, zmywam w rękawiczkach... To chyba dlatego mi się robi, że bardzo często myję ręce, zwykle bardzo ciepłą wodą. Zawsze przywiązywałam do tego wagę, a teraz w ciązy to już makabra - po każdym głaskaniu kota czy otwieraniu kosza na śmieci myję łapki Znacie jakiś sposób na szybką regenerację takiej zmacerowanej skóry na rękach?
mi tylko pomaga emolium żadne inne maści nie dają mi takiej ulgi :/ a szczególnie mi wyskakuje bo to chyba uczulenie, po tym jak zmywam naczynia, albo myję coś cifem :/

Cytat:

A dziś zaczynam 30 tydzień

ja to nie wiem ile moja szyjka ma i czy jest zamknięta bo mi mój gin o tym nawet nic nie wspomniał przez całą ciążę

Marta dzięki za linka

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:55   #1838
lisek15
Zakorzenienie

_paulinka myślę,że jakby było coś niepokojącego to na pewno byś o tym wiedziała. Ja też nigdy nie wiedziałam i lek mi nie mówił. Do momentu, gdy się okazało,że sie bardzo skróciła. Także spokojnie

Kretencja gratuluje 30 tc

Mój młody tak się wierci,że zaraz go śturnę!!!

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-20, 08:59   #1839
kretencja
Zakorzenienie

A mnie wczoraj wieczorem przez chwilę się tak niesamowicie zakręciło w głowie, że dobrze, ze siedziałam, bo bym fiknęła chyba Parę sekund i przeszło... Ciekawe, skąd się biorą takie rzeczy (przed ciążą też mi się czasem zdarzało..)

Ja mam od wczoraj niezły mętlik. Wydawało się, że juz mamy ustalone, wybrane meble do salonu (mąż ma w piątek jechać je kupić do ikei), ale doszliśmy do wniosku, że brakuje nam szafek zamykanych (bo w sumie do przechowywania wybraliśmy tylko otwarte regały, ale przecież są rzeczy, które chce się schować przed wzrokiem gości...). Odkryliśmy więc w katalogu ikei system Besta:
http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=besta
Można sobie tam pokomponować regały z drzwiczkami i szufladami (oraz otwartymi półkami) w dowolnych konfiguracjach... No i pojawił się oczywiście problem - kolor.
DORADŹCIE please
Bazą mają być dwa takie regały:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20102130
I mają być 2 czy 3 sztuki drzwiczek i być może dwie szuflady. Salon ma jasnozielone (ale w chłodnym odcieniu) ściany, podłoga - panele takie neutralne w odcieniu (dąb), stół też będzie w kolorze dąb, sofa ciemnobrązowa, podobnie jak siedziska krzeseł. Do tego biurko męża - obecnie z jasnego drewna, ale ma być w przyszłości zmienione. Przy biurku stoi czerwone (!) krzesło, ale można je zmienić lub uszyć mu pokrowiec... Ja proponuję wziąć całe w buku, ale mąż się obawia, że będzie wyglądać jak tandetna meblościanka On by wziął białą ramę i czerwone drzwiczki Do tego to czerwone krzesło, może jeszcze jakaś czerwona półka i mamy kontrasty... Spoko, lubię kontrasty, ale czerwień nie pasuje do takiej chłodnej jasnej zieleni jak mamy na ścianach. Krakowskim targiem powiedziałam, że możemy wziąć cały biały (rama i drzwiczki), ale to już mężowi sie nie podoba I tak debatujemy od wczoraj
Pomóżcie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 08:59   #1840
kotek81
Zakorzenienie

zjadłam śniadanko (kanapki z dżemem truskawkowym + kakao ) i taka się śpiąca zrobiłam że szok - chyba się chwilkę położę...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:01   #1841
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

Nadrobiłam Was i moge pisac.

No my sie jeszcze jakos kulamy to juz 36 tydzień...dziś ostatnią tabletke Fenoterolu zażyłam a wczoraj jeszcze byłam na dwóch i musze powiedziec ze skurczybyki przez ponad 3 godziny po południu mnie nie opuszczały nawet oddychanie nie pomagało jakby nie rpzeszło to pewnie juz bym musiała jechać ale na szczeście o 18 wziełam tą drugą tabletke i sie uspokoiło troszke ale zobaczymy dzis i jutro jak to bedzie bez tabletek ...dziś od rana też juz czuje że bedzie dzionek ze skurczykami...eh no zobaczymy czy sie cos rozwinie akcja czy sie przeterminujemy z Juniorem heh wszyscy wokol mnie w to wątpią no ale pożyjemy zobaczymy

Irsin sie pytała chyba jak sie odczuwa skurcze...napewno nie da sie przeoczyć tego...jak są silniejsze to masz uczucie spięcia/opinania całego brzucha i w sekundzie robi sie twardy jak kamień...przy lżejszych ja np. czuje jak skurcz idzie albo od dołu brzucha w góre albo od góry do dołu i przy tym tez twardnieje bardzo brzuch...po jakimś tam czasie puszcza...ale mnie np. te wczorajsze trzymały przez ok 3 godziny nawet sie ruszyć i wstać nie umiałam...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:06   #1842
mallinka
Zadomowienie

Cytat:

po za tym wsio ok tyle ze mnie bardzo boli gardlo
Super że z Małą wszystko dobrze a szyjka ważne ze zamknięta

mnie też chyba dopada jakieś przeziębienie gardło mnie boli-już wzięłam tantum verde i trochę lepiej-mam nadzieję że do wieczora przejdzie...
To pewnie przez to że stałam ponad godzinę na wietrze jak ogladali nasz samochód... a potem pojechaliśmy na dłuuugi spacer i chyba mnie przewiało zaraz zaaplikuję sobie miód z mlekiem i muszę wysłac TŻta po cytryne bo się skończyła.

A z oddychaniem też mam trudności i na plecach w ogóle spać nie mogę, a na bokach zaraz mi wszystko drętwieje... ciężki ten 3 trymestr

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:07   #1843
Ishka
Zadomowienie

Kretencja Jeśli chodzi o mebelki to bym wybrała tak jak Ty za pierwszym razem czyli wszystko w kolorze buku ale moze dlatego tez ze my w domku nie mamy takich kontrastów jeśli chodzi o mebelki
Stary 2010-09-20, 09:08   #1844
lisek15
Zakorzenienie

Ishka to ciekawe czy szybko rozpocznie się poród. Ciekawi mnie to bo sama biorę fenoterol 4x1. I jeszcze chwilke musze go brać.
Ale po tym co piszesz to duże prawdopodobieństwo,że nie przetreminujesz się

Kretencja niestety ja nie pomogę bo się na tym nie znam. Ja znalazłam moje meble i jakbym miała do nich coś dokupować to był by mega wielki problem.

Kotek podziel sie tym dżemem

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-20, 09:10   #1845
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość

Anecka, nie opłaca się kupować 5ml perfum ;-)

A co do prasowania to sama nie wiem kiedy, ważne żeby w ogóle wyprasować. Prasowanie ogólnie ma za zadanie wysterylizować małe ubranka.
Ano byc moze sie nie oplaca ale lepsze to niz 1ml po 7zl a na 30ml mnie nie stac.

Cytat:
czesc

masakra wstałam przed 5.oo bo strasznie mnie bolał brzuś i byl twardy wzielam buscopan i juz lepiej ale chyba nie usnę juz mała wpycha wszedzie juz te nóżki ...
No wlasnie ja tez czuje jakby wszedzie sie wpychala, najbardziej bolesne to mam dzgniecia pod zebra..

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Ale naskrobałyście, nawet nie spróbuję Was teraz nadrobić.

U mnie wszystko bez zmian. Mały siedzi w brzuchu czyli tam gdzie powinien i na razie nic złego się nie dzieje. Zaczęłam 28 tydzieńPrzez najbliższe 7 będę panikować, żeby się nie zaczęło. A później że to się może zaraz zacząć
Niewyspana jestem okrutnie. Plecy mnie bolą jak leżę obojętnie w jakiej pozycji. Budzi mnie ten ból i po spaniu. Dzisiaj spałam pół nocy w pozycji pół leżącej i było trochę lepiej. Udało mi się przespać ciągiem 2 godziny a to sukces
A w sobotę mieliśmy dyskotekę. Nad nami sprowadził się chłopak, który non-stop sucha głośno muzyki typu techno. I to naprawdę tak głośno, że nie słyszymy własnego TV tylko jego muzykę. I TŻ poszedł w nocy na rozmowę. Wracamy od rodziców w niedzielę a tu znowu na całej klatce dyskoteka a u nas to już w ogóle. Tak się wkurzyłam, że pobiegłam do niego. I na razie cisza. Dziwi mnie tylko, że nikomu innemu to nie przeszkadza. Może jestem cofnięta, ale jak się chce mega głośno czegoś słuchać mieszkając w bloku to się zakłada słuchawki. Normalnie puszczona muzyka mi nie przeszkadza, rozumiem, że to blok, ale nie tak, że nie słyszę własnych myśli, albo o dwunastej w nocy

Gdzieś się przewinął temat suchej skóry-ja się balsamuję od góry do dołu. Na biust i brzuch kładę na rozstępy, na resztę ujędrniający. A i tak skóra w ciąży bardzo mi się przesusza. A dłonie kremuje po każdym myciu. Ale i tak są suche niestety. Polecam zrobić sobie piling (nie musi być specjalny, można użyć fusów z kawy albo soli kuchennej)i później wetrzeć taka ilość kremu że aż widać grubą białą warstwę i poczekać aż wyschną.
Heh ja mam sasiada ktory jakis czas temu mial jakis boom muzyczny i ciagle sluchal tak glosno muzyki ze slychac bylo przez grube sciany w kamienicy starej. Tzn mnie to nie przeszkadza jak jest w dzien, tylko nie rozumiem po co sluchac tak glosno ze nie slychac wlasnych mysli? Moze jakas cofnieta jestem..

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mi jedyny krem jaki pomaga to kamil i moczenie rak w cieplej oliwie.
Ja mialam wiecznie suche recei odlazace skorki na opuszkach i w ciazy mi to zniknelo szok. Ale.. normalne prawie zaden krem nie dawal rady. Stosowalam pozniej jakies kapsulki do lykania i tez nic capivit cos tam. Przewaznie kremy byly takie ze posmarowalam i przez minute bylo ok a potem znow sucho i nie dawalo nic ze kladlam duzo.
Ale jest jeden super hiper mega krem ktory mi pomogl, tylko nazwy nie pamietam, ale kupilam w Naturze.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
zjadłam śniadanko (kanapki z dżemem truskawkowym + kakao ) i taka się śpiąca zrobiłam że szok - chyba się chwilkę położę...
kakaoooo, dzemik . Kurde a ja mam dzemik ale dzis chlebka rano nie mialam, wiec jem sledzie a nie chce mi sie wychodzic. Pewnie znow zwleke sie po 11 z lozka

Wlasnie na tvp2 mowia o nosidelkach biodrowych dla mam i dzieci powyzej 6msc zycia..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:11   #1846
kretencja
Zakorzenienie

Ja oszaleję.
Kot właśnie zrobił pazurem dziurę w ścianie tymkowego pokoju Tutaj nie była gładź kładziona niestety, pomalowane na to, co było. Rzucił się na ścianę i normalnie wydziubał kawałek farby razem z tynkiem Jest w takim miejscu, że spokojnie jakimś meblem się zastawi, ale mąż się załamie Tak samo się martwiłam ostatnio wtedy, jak popsułam komputer Oczywiście nie będzie miał do mnie pretensji (opierdzieli kota), ale strasznie mi przykro, jak muszę mu niedobre wieści przekazywać...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-20, 09:13   #1847
mallinka
Zadomowienie

Kretencja ja nie umiem doradzić w kwestii wystroju-musiałabym zobaczyć te kolory ale co do czerwonego-to może się szybko znudzić ja miałam jedną czerwoną ściane w salonie i po roku musiałam ja przemalować bo mnie denerwować zaczęła a przy takich neutralnych kolorach łatwo wprowadzić jakieś zmiany i odświeżać przestrzeń - może to męża przekona

Ishka to zaciskam kciuki żeby łatwo poszło bo cos czuję że się wszystko szybko rozkręci

Stary 2010-09-20, 09:14   #1848
Ishka
Zadomowienie

Dziewczyny ja od jakiegoś tygodnia moge swobodniej oddychać a spać to teraz moge jak mały dzidziuś...całą noc bez bólu...i tak mam od 3-4dni... ale odmiana chyba od 2 miesięcy jak nie wiecej tak dobrze nie spałam

Aaaa zapomniałam napisać...od 2 dni jakoś dziwnie sie zachowuje moja suczka...wyobraźcie sobie że jak widziała że ubieramy łóżeczko małego to sie schowała w kącieza drzwiami i nie chciała wyjśc...na drugi dzień jak byliśmy u moich rodziców to od rana jakaś dziwna była...chciała wejśc do tego pokoju gdzie nigdy nikt nie wchodzi lub bardzo żadko wlazła sobie na wersalke i gniazdo uwiła sobie z koca i siedziała tam cały czas...a jak jedlismy sniadanie to przyszła i potem do wieczora siedziała zawinieta w moj sweter...ona nigdy sie tak nie zachowywała...a moze przeczuwa ze rozwiązanie tuż tuż...musze poszukac cos o tym na necie
Stary 2010-09-20, 09:14   #1849
lisek15
Zakorzenienie

Kretencja powieś kota za ogon i niech przemyśli sprawę co zrobił.
Nie zazdroszczę tych stresów. Jak nie remont to kot. Pogryzłabym.

Ishka może na prawdę coś przeczuwa. Zwierzęta są mądre, więc zobaczymy co to oznacza. Aż sama jestem teraz ciekawa.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??

Edytowane przez lisek15
Czas edycji: 2010-09-20 o 09:16
Stary 2010-09-20, 09:14   #1850
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Kotek a Ty czasem nie zaczęłaś dziś 32 tygodnia ?? Na liście jesteś dokładnie tydzień przede mna
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:15   #1851
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, w sumie te czerwienie to byłyby tylko niewielkie akcenty i niezbyt trudne do zmiany (zawsze można drzwiczki zdemontować i dokupić inne)... No ale nie wiem... Ja bym ku tej bieli się skłaniała, duża biała powierzchnia zawsze rozjaśnia wnętrze i powiększa (a mały jest ten pokój). Ale mąz uważa, że biel nie dość, że niepraktyczna (tu się zgadzam w sumie ) to jeszcze też tandetnie wygląda

Lisek, może by to coś dało, jakby on celowo to zrobił Ale on po prostu skoczył za łóżko za jakąś swoją zabaweczką co mu tam wpadła, i zahaczył tym pazurem po drodze...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-20 o 09:17
Stary 2010-09-20, 09:21   #1852
lisek15
Zakorzenienie

Kretencja to nici z kary

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-20, 09:22   #1853
Ishka
Zadomowienie

Mi sie biel podoba jeśli chodzi o mebelki jest tak jakoś inaczej w pokoju sama nie mam takich mebli ale koleżanka ma białe i do tego zielone ściany ale takie mocno zielone

Mallinka pomimo tych skurczy to czuje sie naprawde teraz dziwnie-dobrze...ale obiecałam sobie że nie pojade wcześniej do szpitala jak sie zacznie taka powazniejsza akcja...no chyba że cos bedzie sie działo złego to wiadomo że zaraz trza jechać...

Ostatnio miałam uczucie jak szłam do auta naszego ze mały tak jakby wystawiał mi paluszki przez szyjke...takie dziwne uczucie jakby był juz tak nisko ze strach mysleć heh ale potem jak usiadłam do auta to przeszło heh kobiety to mają ciężki żywot jeśli chodzi o odczucia i przeżycia przed porodem

Jestem ciekawa co u Kootka i Michałka pewnie lada chwila w domku beda razem

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-09-20 o 09:24
Stary 2010-09-20, 09:26   #1854
mallinka
Zadomowienie

Kretencja ja mam 2 białe regały i stolik pod TV w salonie z ikei i jestem bardzo zadowolona a jeśli chodzi o utrzymanie czystości to nie ma problemu według mnie najbardziej na ciemnych meblach wszystko widać-zwłaszcza kurz

Stary 2010-09-20, 09:28   #1855
kretencja
Zakorzenienie

Ishka, no z mocno zielonymi ścianami to na pewno jest super, ale nasze są takie rozbielone (choć nie mdłe).. Nie wiem, czy by nie było za blado...

Mallinka, wiem, że kurz mniej widać na białym, ale już ślady lepkich łapek... na pewno bardziej

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-20, 09:35   #1856
andziat
Zakorzenienie

ja dziś zaczynam 31 tydzień

tez tak jak wy miałam dzisiaj ciężką noc, nie dość że się spociłam jak szalona to jeszcze strasznie bolały mnie biodra od spania na boku i całą noc się wierciłam

EdziaO na tego sąsiada to wzywajcie policję jak jest po 22, trzeba go przyzwyczaić już teraz żeby tak głośno nie słuchał bo jak będziecie mieli dzidziusia w domu to będzie go cały czas budził. Dobrze zrobiłaś, że ty do niego poszłaś bo może się zorientował, że kobieta w ciąży i trzeba być cicho

kretencja ja również proponuję meble bukowe bo to taki uniwersalny kolor, że wszystko do niego pasuje i później łatwiej też coś dokupić (ja mam u siebie wszystkie bukowe ) ale myślę, że dębowy też będzie pasował (chyba, że brzydko wygląda bo kolor dębowy w sumie w każdej firmie meblowej trochę się różni) bo już macie tam coś dębowego. Jeśli chodzi o czerwony to myślę, że nie będzie za bardzo do zieleni pasował a poza tym jest to dosyć ostry kolor i męczy wzrok (według mnie). Ja bym wolała coś bardziej neutralnego i spokojnego

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-20 o 09:42
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 09:41   #1857
kretencja
Zakorzenienie

Andziat, podłoga jest dębowa, ale to mało istotne. Stół będzie w kolorze dębu też z ikei. Buk też był, ale nam się średnio podobał. Natomiast regał z drewnianych kolorów ma tylko buk i jesion. Jesion zdecydowanie za jasny...
Ja bym tez była za tym bukiem, takie neutralne, średnie w odcieniu drewna ładnie się ze sobą komponują (moim zdaniem dąb jest trochę cieplejszy od buku, ale pasuje). Tylko też trochę się obawiam, czy ten regał cały bukowy, z drzwiczkami i szufladami, nie będzie wyglądał faktycznie jak meblościanka z epoki Gierka Tego bym nie zniosła Lubię i w całym mieszkaniu mam głównie taka prostą nowoczesność. Stawiam na lekkość, meble nie mają przytłaczać wnętrza. A boję się, że ten regał da taki efekt...
Jezu, ja zwariuję zanim to mieszkanie urządzimy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-20, 09:50   #1858
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cześć dziewczynki. Niedziela urodzinkowa tżta minela baardzo przyjemnie Siedzielismy sobie z moimi rodzicami przy kolacyjce i jeszcze moja siostra z mezem przyjechali. U tżta bylismy na kawie i nikt nawet nie pomyslał zeby kawy sie z nim napic heh, kazdy miał wszystko gdzies tak jak wczoraj opisywałam. Ale olewam to już. Najwazniejsze że z moimi sie dogadujemy i to mnie cieszy najbardziej
A teraz zjadłam z tżtem śniadanko i niedługo jedziemy na zakupy bo dzisiaj wyjazd do DE. Odezwę sie juz juterko jak zajedziemy bo dzisiaj to tylko bieganina będzie. BUZIACZKI DLA WAS
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:00   #1859
Anecka
Zakorzenienie

Ishka, zwierzeta sa swietne jesli chodzi o ich przeczucia, wiec moze cos juz na rzeczy jest?
No i swietnie, ze sie wysypiasz. Ja dzis tez sie wyspalam w koncu

kretencja, ja to pamietam jak rodzice kupili mebe do kuchni, bo stare sie rozsypaly doslownie no i ojciec pozniej wyjechal za granice a my mielismy wtedy kota.. no i ten kot sie wieszal na rogach tych mebli Nic nie pomagalo i rogi byly poszarpane. Po miesiacu to masakra byla, wiec zaklejalysmy z mama taka tasma w kolorze mebli.. przez dlugi czas ojciec nic nie widzial

Aj chyba wstane juz, moze przyjdzie listonosz z moja RMUĄ.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 10:01   #1860
andziat
Zakorzenienie

kretencja ale z tego co pisałaś to nie wszystkie półki mają być zakryte drzwiczkami, więc myślę, że nie będzie zbyt ciężko, ale faktycznie lepiej byłoby uniknąć efektu meblościanki.

A może zamiast zabudowywać regał drzwiczkami kupcie jakąś komodę.

Albo, ja np. mam z ikei system regałów Billy w kolorze bukowym
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ng_room/11683/
wiem, że do tego systemu były tez do zakładania drzwiczki, był wysoki regał 80 cm szerokości i dolna jego część w ilości trzech lub czterech półek była zakryta drzwiczkami a dalej na górze były tylko półki.
Wyobraź to sobie na przykładzie tego zestawu regałów http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29831455 w kolorze bukowym
lub na tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79860228
Ja to widziałam na żywo w ikei i wcale nie dawało efektu meblościanki, było lekkie i naturalne, jakby komoda i półki i bardzo mi się to rozwiązanie podobało.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-09-20 o 10:03
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości